Λεμονόπιτα με αμαρέτο

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Το αγαπημένο μου ποτό είναι το αμαρέτο με στημένο λεμόνι... έτσι δοκίμασα να το μεταφέρω και στη ζαχαροπλαστική, μετατρέποντας μια αγαπημένη λιχουδιά, σε ακόμα μεγαλύτερη :D

Συνταγές για λεμονόπιτα υπάρχουν άπειρες, και σε βιβλία ζαχαροπλαστικής, αλλά και στο ιντερνετ. Η δική μου έχει ως εξής.
Αποτελείται από 3 ..στρώσεις: την τάρτα, την κρέμα και τη μαρέγκα

Υλικά για την τάρτα: ( για ένα σχετικά μικρό στρογγυλό ταψί)
2 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ βιτάμ
2/3 φλιτζανιού νερό
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί, ζυμώνουμε και το αφήνουμε το ζυμάρι μας στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στο ταψάκι. Τρυπάμε καλά με το πηρούνι και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200.


Κρέμα:

1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
4 κρόκοι
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βιτάμ και το αμαρέτο. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και περιλούζουμε με αυτή την τάρτα μας.


Μαρέγκα:
Τα ασπράδια από τα 4 αυγά μας που βάλαμε προηγουμένως στην κρέμα μας, όοοοχι δεν πάνε χαμένα, γιατί κάνουμε με αυτά τη μαρέγκα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,τα ασπράδια και μία βανίλια για να σπάσει η αυγουλίλα. Χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζουμε το υλικό πάνω από την κρέμα και όοολο μαζί στο φούρνο στους 220 για 5-10 λεπτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • DSCF5163.jpg
    DSCF5163.jpg
    511.7 KB · Εμφανίσεις: 221
  • DSCF5165.jpg
    DSCF5165.jpg
    476.6 KB · Εμφανίσεις: 208
  • DSCF5166.jpg
    DSCF5166.jpg
    358 KB · Εμφανίσεις: 205
  • DSCF5169.jpg
    DSCF5169.jpg
    450.2 KB · Εμφανίσεις: 255

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ale3andros

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ale3andros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια. Έχει γράψει 205 μηνύματα.
Φαίνεται υπέροχο... Θα τη δοκιμάσω...!!! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;
Όχι δεν την βάζω στο γκριλ.. σε κανονικό ψήσιμο. :)

Πάντως αν δε σας αρέσει η μαρέγκα, μπορεί να γίνει το ίδιο με σαντιγύ. Αντί για τα ασπράδια βάζεις κρέμα γάλακτος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ηρώ παντρέψου με.

Πριν λίγο γλυκοκοίταζα μία στο καφέ, αλλά η δικιά σου με κολάζει πιο πολύ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Τέλεια φαίνεται και δροσερή. Ό,τι πρέπει για την εποχή. :)

Από θερμίδες πώς πάει; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Από θερμίδες πώς πάει; :worry:
Καλύτερα να μην ξέρουμε :P

Πάντως θεωρώ ότι έχει λιγότερες από το κλασσικό κέικ.. που και περισσότερο αλεύρι έχει και περισσότερη ζάχαρη και βούτυρο.
Όλα με μέτρο επιτρέπονται. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;

Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.

Μωρέ το είδα ότι της το είπες, αλλά ούτε σαντιγύ τρώω. :P Και πάντα προσπαθώ να ενσωματώσω λίγη σοκολάτα.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Όσο ένα βραστό κολοκυθάκι.

Έτσι να πω στον εαυτό μου ε; :P:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.

Εμένα μου αρέσει η μαρέγκα καλέ, ειδικά η ιταλική ....
Ο λόγος που ρώτησα, είναι γιατι συνήθως στο "κάψιμο" της μαρέγκας θες φλόγιστρο ή γκρίλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Έκανα σήμερα μια παραλλαγή της συνταγής σου, αφού δεν είχα υλικά για την τάρτα και αμαρέτο.
Θρυμμάτισα μπισκότα κανέλας στο μιξεράκι και έφτιαξα το υπόστρωμα ανακατεύοντας τα με λιωμένο βούτυρο.
Η τάρτα και η γέμιση έγιναν πολύ καλά από μυρωδιά και γεύση, η μαρέγκα όμως...σκέτη αποτυχία :/:
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι. :lol:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... :/: θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε :P)
Any ideas?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι. :lol:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... :/: θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε :P)
Any ideas?
Τι να σου πω ρε συ;
Μόνο ο φούρνος μπορεί να φταίει..
Πόση ώρα την άφησες, τον είχες σε δυνατή φωτιά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. :D)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. :D)

Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! :P) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. :D)

μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! :P) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..
Μωρέ το έλαβα, αλλά επειδή ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, πάντα σε όλες τις συνταγές τον βάζω λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να έφταιξε αυτό, διότι στην επόμενη (που θα έχω τάρτα και αμαρέτο :yahoo: ) θα γίνει μούρλια!
μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.:/:
Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top