3ο Μνημόνιο

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Η mercedes και το iphone ήταν ένα ακραίο παράδειγμα που χρησιμοποίησες εσύ πρώτος και με αφορμώμενος μίλησα για τα κίνητρα. Κίνητρο είναι να μπορείς να δημιουργήσεις κάτι στην ελεύθερη αγορά, κίνητρο είναι να μπορείς να ανταμειφθείς καλύτερα από έναν άλλον επειδή το αξίζεις, κίνητρο ακόμα είναι να μορφωθεί κάποιος για να εργαστεί (στη Μαριναλέντα π.χ. επειδή έχουν έτοιμη δουλειά ελάχιστοι μορφώνονται), κίνητρο είναι μέσω του ανταγωνισμού να αναπτυχθούν οι επιστήμες και οι τεχνολογίες πιο γρήγορα...
Φτάνει πια με αυτό το επιχείρημα με τα παιδιά της Αφρικής, έχει γίνει πιο κλασικό και από τα συνθήματα του ΚΚΕ. Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εσύ δηλ. να μου πεις ότι ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τα παιδιά της Αφρικής απ' ό,τι εγώ; Επειδή εγώ είμαι φιλελεύθερος και εσύ κομμουνιστής; :confused:

Ναι ωραίος κάνε επίθεση στο πρόσωπο, λέγε με κομμουνιστή κλπ. Σε πρόλαβα γιατί περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο.

Εσύ είσαι αυτός που υποστηρίζεις σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους σε φτωχές χώρες, όχι εγώ. Αυτό είναι όλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.
Ναι ωραίος κάνε επίθεση στο πρόσωπο, λέγε με κομμουνιστή κλπ. Σε πρόλαβα γιατί περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο.

Εσύ είσαι αυτός που υποστηρίζεις σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους σε φτωχές χώρες, όχι εγώ. Αυτό είναι όλο.
Εάν το θεωρείς προσωπική επίθεση που σε είπα κομμουνιστή, είσαι σε καλό δρόμο. Και εγώ θα ένιωθα προσβεβλημένος. :P
Όμως, wait... εσύ δεν επικρίνεις τον φιλελευθερισμό και μας είπες ότι ο κομμουνισμός είναι το τέλειο σύστημα; Εάν αυτό δεν σε καθιστά κομμουνιστή, τότε τι σε κάνει; :worry:

Ποιο σύστημα έχει βοηθήσει τις φτωχές χώρες; Ο κομμουνισμός; Έχεις ιδέα για τη γενοκτονία των Ουκρανών επί Στάλιν; Έχεις ιδεά το πόσο εθνοκεντρικά αποδείχτηκαν αυτά τα συστήμα που ούτε... τρόφιμα δεν θα νοιάζονταν να στείλουν σε χώρες της Αφρικής; Ποια κομμουνιστική χώρα έχει βοηθήσει; Το καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο να μου λες ότι υποστηρίζω την εκμετάλλευση των Αφρικανών, από τη στιγμή που κανένα σύστημα δεν έχει βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος; Καθείς επιλέγει τον δρόμο με τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Τέλειο σύστημα δεν υπάρχει στην πράξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ψάχνω πολιτική ταυτότητα είναι η αλήθεια. Το ότι βλέπω τα θετικά και αρνητικά των συστημάτων και βρίσκω τον κομμουνισμό πιο ανθρωπιστικό σύστημα δεν με κάνει απαραίτητα κομμουνιστή. Απλώς λέω την αλήθεια, ότι ο καπιταλισμός λειτουργεί σε βάρος τρίτων χωρών, κάτι που δεν γίνεται με τον κομμουνισμό. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ή όχι κομμουνισμό. Στην ΕΣΣΔ έπεσε ο κομμουνισμός, παρόλ' αυτά πολλοί άνθρωποι που τον έχουν ζήσει τον αναπολούν. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να κατηγορώ το παρόν σύστημα γιατί ουσιαστικά ελέγχουν τον κόσμο οι μεγαλοεπιχειρήσεις, οι οποίες έχουν σαν απώτερο σκοπό το κέρδος. Άνθρωπος να πεθαίνει στην Αμερική, αν δεν τον καλύπτει η ασφάλεια και δεν έχει να πληρώσει θα τον αφήσουν να πεθάνει. Γιατί ζούμε σε ένα τέτοιο σύστημα και δεν προσπαθούμε να το διορθώσουμε? :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

your_idol

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο your_idol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 221 μηνύματα.
Γιατί ζούμε σε ένα τέτοιο σύστημα και δεν προσπαθούμε να το διορθώσουμε?
Πολύ καλή ερώτηση, αλλά έχει άσχημη απάντηση. Γιατί ο άνθρωπος είναι το χειρότερο πλάσμα στον πλανήτη. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
αλλο ένα παράδειγμα ''εκμετάλλευσης''

οι έλληνες εφοπλιστές έχουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην γη.
απο τα 4000 πλοία που έχουν, μόνο τα 900 έχουν ελληνική σημαία. σε αυτα απασχολούν έλληνες αξιωματικούς και φιλλιπινέζους ναύτες
στα υπόλοιπα με ξένη σημαία είναι και αξιωματικοί φιλιππινέζοι.
ένας έλληνας παίρνει 8000 ευρώ το μήνα ενώ ο φιλιππινέζος παίρνει 500

με αυτα τα 500 όμως ο φιλιππινέζος γυρνάει στην χώρα του οπου είναι βασιλιάς, έχει βίλα και υπηρετικό προσωπικο(και δεν κάνω πλάκα, ξέρω τι λέω)
δλδ τα 500 του φιλιππινέζου έχουν μεγαλύτερη αξία στην χώρα του απο τα 8000 σε μια ανεπτυγμένη χώρα. και η παγκόμσια αγορά του έδωσε μια ευκαιρία που αλλιώς δεν θα είχε και θα ψάρευε ψάρια με καλάμια στο χωρίο του.
ο καπιταλισμός εδώ προτιμάει τον φτηνό εργάτη και δίνει ανάπτυξη σε μια φτωχή χώρα όπως οι φιλιππίνες..εις βάρος του έλληνα ναύτη που θεωρείτε ακριβός.

ακόμα και η κούβα το τελευταίο προπύργιο του κομμουνισμού πλέων στρεφεται προς φιλελεύθερη οικονομία
στην κούβα οπου ακόμα έχουν για αυτοκίνητα τα αμερικάνικα που υπήρχαν στο νησί πρίν το 60.
προπαγάνδα στην tv, περήφανη φτώχεια, φιντέλ θεός ,και απαγόρευση εξόδου απο την χώρα. κλασικός κόκκινος φασισμός


δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να συγκρίνω βόρεια και νότια κορέα γιατί εκεί γελάνε και οι πέτρες.

φίλοι μου κομμουνιστές του φόρουμ(που για κάποιο λόγο ντρέπεστε να το πείτε), συνεχίζετε να πιστεύετε σε μια ιδεολογία που ιστορικά υπήρξε μια παταγώδες αποτυχία. σε όλο τον κόσμο ο κομμουνισμός έχει καταδικαστεί και απαξιωθεί. εδω ως εγγονοί αντιστασιακών παππούδων συνεχίζουμε να σκάβουμε απολιθώματα.
σαν τους φανατικούς καθολικούς που συνέχιζαν και μετα το 1700 να πιστεύουν οτι η γή είναι επίπεδη

και το να σε πεί κανείς κομμουνιστή δεν έιναι τόσο ντροπή ξεπεράστε το. εμένα οταν με λένε καπιτάλα και φιλελέ λεω και ευχαριστώ για την τιμή:P

και δεν αναφέρομαι στον johhny
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Η goldman sachs είναι μια απο τις πιο επιτυχημένες τράπεζες παγκοσμίος.
Εχει private equity funds /είναι σύμβουλος κυβερνήσεων/κάνει asset management/πουλάει τραπεζικά αγαθα κτλ.Ολοι οι σύμβουλοι και υπουργοι οικονομικών της αμερικανικής κυβέρνησης απο τον κλιντον και μετά είναι πρωην και νυν στελέχη της goldman sachs.Οι δυο προηγούμενοι διοικητές της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ήταν στελέχη της goldman sachs.Γι αυτό το λόγο και θεωρείται και η πιο ακριβοπληρωμένη τράπεζα γιατι παίρνει μόνο την αφρόκρεμα των τραπεζιτών.Είναι και ο λόγος που ο ανταγωνιστής της η lehman brothers χρεοκόπησε τον 2008 καθώς ο τότε υπουργός οικονομικών και πρώην πρόεδρος της goldman sachs henry paulson ήθελε να βγάλει εναν βασικό αντίπαλο απο την μέση γι αυτό το λόγο αρνήθηκε να παρέχει ρευστότητα στη τράπεζα μέσω του TARP

Η ευθύνη για την χρεοκοπία της lehman brothers βρίσκεται κάπου στη μέση.Δηλαδή ευθύνεται και η διοίκηση της τράπεζας και η τότε κυβέρνηση bush που αρνήθηκε να παρέχει βοήθεια.Ολα ξεκίνησαν τον αύγουστο του 2007 όταν 2 hedge fund της bear stearns χρεοκόπησαν οδηγώντας σε κατάρρευση της τιμής της μετοχής της lehman brothers.Η δίοικηση της τράπεζας απο τις αρχές του 2007 είχε αγοράσει ασφάλειες ενυπόθηκων δανείων συνολικής αξίας 85 δισεκατομμυρίων μεγαλύτερη απο κάθε άλλη τράπεζα.Ο υψηλός δείκτης μόχλευσης που το 2007 ήταν 31 έκανε την τράπεζα ευάλωτη σε μια ενδεχόμενη χρηματιστηριακή καταρρευση η οποία δεν άργησε να έρθει.Στις 17 μαρτίου 2008 και ύστερα απο τη παρολίγο κατάρρευσης της bear stearns η μετοχή της lehman brothers υποχωρεί κατά 48%.Στις 9 ιουνίου η τράπεζα ανακοινώνει ζημιές 2,8 δις δολλάρια τα οποία υπερκαλύπτει στα τέλη του ίδιου μήνα ταπο τα 6 δις των επενδυτών.Η τράπεζα παίρνει κάποια μέτρα ασφαλείας όπως το να μειώσει την έκθεση του τραπεζικού κεφαλαίου της στα στεγαστικά και εμπορικά δάνεια κατά 20% και το δείκτη μόχλευσης στο 25%.Το σχέδιο του δευθύνοντος συμούλου richard fauld να διατηρήση ανεξάρτητη την τράπεζα πουλώντας μέρος του ενεργητικού της στην κορεατική επενδυτική τράπεζα απέτυχε καθώς η νοτιοκορεατική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση.Τα ασφάλιστρα κινδύνου του εταιρικού χρέους της εκτοξεύονται ανοδικά φτάνοντας το 66%.Στις 10 σεπτεμβρίου η τράπεζα καταγράφη ζημιές 3,9 δις και 5 μέρες αργότερα δηλώνει επίσημα χρεοκοπία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νεας Υόρκης χρησιμοποιώντας το άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ έχοντας ξεμείνει με μόλις 1 δισεκατομμύριο στα ταμεία της τράπεζας.

Ολες οι μεγάλες τράπεζες jp morgan/mrgan stanley/ubs/rbs κτλ λειτουργούν με μόχλευση αυξάνοντας το κίνδυνο να βιώσουν μια κατάρρευση παρόμοια με τη lehman brothers.Η lehman brothers έκανε τη μ@λ@κία να επενδύσει αποκλειστικά σε ασφάλειες ενυπόθηκων δανείων και μόλις η αγορά αυτών κατέρρευσε η τράπεζα κατέβασε ρολλά.Αντίθετα η goldman sachs βγήκε πιο ισχυρή απο την κρίση του 2008 με μετοχές που η τιμή τους αγγίζει τα 200 δολλάρια και έχοντας βγάλει απο τη μέση τον εχθρό της
Φίλος, δε με ενδιαφέρει πόσο πληρώνει τους τραπεζίτες της η GS, με ενδιαφέρουν τα οικονομικά προβλήματα που παρουσίασε το 2007 και αυτό το αποφεύγεις έντεχνα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της LB. Αυτό που συζητούσαμε και απέφυγες (red herring) πηγαίνοντάς το αλλού, είναι το ότι έχουμε δύο τεράστιες ιδιωτικές τράπεζες, των οποίων οι μέτοχοι, προφανώς, εξέλεξαν αξιοκρατικά τα μεγάλα στελέχη των και τους διευθύνοντες συμβούλους των, και η μία πτώχευσε και η άλλη κόντεψε να πτωχεύσει. Επομένως το επιχείρημα ότι οι μέτοχοι σε μία ιδιωτική τράπεζα επιλέγουν καλύτερα τα στελέχη τους και αυτό είναι καλύτερο για την εταιρία ή τον κόσμο, είναι λάθος.

δεν βλέπω εκμετάλλευση
ο μέσος αμερικανός αγοράζει το iphone γιατί μπορεί. ο κινέζος δεν πλήττεται απο την αγορα του Iphone απο τον αμερικάνο.
αν η apple δεν επέλεγε να χτίσει το εργοστάσιο στην κίνα τότε ο κινέζος θα ήταν ακόμα πιο φτωχός και εξαθλιωμένος.
βασικά σήμερα ο μέσος κινέζος είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απο πριν 10 χρόνια που ζούσε με ένα πιάτο ρύζι.
και η κινέζικη οικονομία παράγει πλέων και εξάγει η ίδια. πχ κινιτά Huawei, elephone κτλ
παγκόσμια οι εταιρίες χτίζουν τα εργοστάσια τους σε φτωχές χώρες για να έχουν φτηνότερο εργατικό δυναμικό αυτο έχει ως αποτέλεσμα αυτές οι χώρες να παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη. όσο αναπτύσονται οι μισθοί θα ανεβαίνουν.
πχ κίνα και ινδία είναι οι χώρες με την μεγαλυτερη ανάπτυξη ενώ ευρωπαικές και άλλες ανεπτυγμένες χώρες πχ ιαπωνία παλεύουν ανάμεσα στην μηδενική ανάπτυξη και την ύφεση.

σταδικά όλα θα έρθουν σε μια ισσοροπία. η κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσεται μέχρι να φτάσει το επίπεδο των δυτικών χωρών.
ο καπιταλισμός αυτην την στιγμή την ευννοεί. και το πήραν αργά χαμπάρι οι κινέζοι οτι με τον μάο και τα κόκκινα δεν πάνε πουθενά..


απαντησε μου ομως..τι πολίτευμα είχε η κίνα τόσα χρόνια και έφτασε να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τις πλούσιες κακές εκμεταλλεύτριες δυτικές χώρες?
Μάλιστα. Και δε μου λες, φίλε μου, όταν, λοιπόν, στο σενάριό σου όλες αυτές οι χώρες, που έχουν τώρα φθηνή εργασία και φτώχεια, αποκτήσουν αρκετά μεγαλύτερους μισθούς, για να γίνει η εξισορρόπηση προς τα πάνω που αναφέρεις, τι θα σημαίνει αυτό για την οικονομία της δύσης, η οποία το λες κιόλας, δε θα έχει όση ανάπτυξη, όση εκείνες;

Τον πρώτο καιρό του καπιταλισμού που αναπτυσσόταν υπό καθεστώτων μοναρχίας, υπήρξε μία πρώτη κρίση, τότε λύθηκε με την... πρόσβαση στις νέες αγορές της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή την αποικιοκρατία.
Κάθε τόσο γίνονται κατακτητικοί πόλεμοι με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών προς όφελος των “ανεπτυγμένων” χωρών, τους χτυπάνε τυφώνες και χαίρονται γιατί μετά αναπτύσσεται η οικονομία από τις ανακατασκευές (https://www.businessinsider.com/economic-boost-from-hurricane-sandy-2012-11) κοκ.

Και εσύ τώρα, έρχεσαι και χτίζεις μία ουτοπική κατάσταση στο μυαλό σου, στην οποία οι χώρες θα αρχίσουν να εξισορροπούν μεταξύ τους και νομίζεις αυτό θα κάνει καλό στον καπιταλισμό; Αυτό είναι γελοίο.

Και όσον αφορά στην Κίνα, κακώς τη χρησιμοποιείς υπέρ σου. Η Κίνα είναι το παράδειγμα του γιατί ελεύθερη οικονομία αποτυγχάνει και μάλιστα σε τριπλό επίπεδο: 1) Οι ανισότητες στην Κίνα αυξήθηκαν δραματικά από το '78, έτος που έθεσε σε εφαρμογή την “εξωστρέφεια” της οικονομίας, δηλαδή την αρχή της στροφής της στο καπιταλισμό και μέχρι σήμερα απλά γίνονται ολοένα και χειρότερες. 2) Η Κίνα έμεινε ξεκάθαρα πιστή στις πρωταρχικές αρχές από το '49 έως το '78, δηλαδή μόλις 29 έτη, μετά από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο που οι Ιάπωνες τη ρήμαξαν, και κατάφερε σημαντικές για τα δεδομένα κατακτήσεις σε μία χώρα που ήταν οικονομικά χειρότερα από ό,τι ήταν η Ρωσική αυτοκρατορία το '17. Δε θα επεκταθώ, γιατί είναι πολύ εκτός θέματος. 3) Και το σημαντικότερο. Η Κίνα είναι η απόδειξη ότι η ελευθερία του κεφαλαίου στον καπιταλισμό είναι κάτι που μπορεί να βλάψει το κοινωνικό σύνολο και η κρατική επιβολή σε αυτό, η στέρηση της ελευθερίας του να δρα όπως θα δρούσε από τη φύση του, μπορεί να δώσει λύση σε ανερχόμενες οικονομικές κρίσεις (https://www.rt.com/op-edge/310774-china-economy-crisis-communist/).

Δεν είναι μόνο η ελευθερία της οικονομίας. Ο φιλελευθερισμός είναι ένα σύνολο δημοκρατικών αξιών όπως: ατομική ελευθερία, προστασία της ιδιοκτησίας, ατομικά & κοινωνικά δικαιώματα, ελευθερία τύπου και γνώμης, ανεξιθρησκεία. Πρόκειται για δημοκρατικές αξίες που μόνο ο φιλελευθερισμός ασπάζεται εν συνόλω και μόνο αυτός μπορεί να αποκαλείται δημοκρατικός. Όταν λες ότι ο δήμος πρέπει να έχει την εξουσία, ούτως ώστε να έχουμε δημοκρατία (που την έχει έμμεσα), με ποιο τρόπο εννοείς ότι πρέπει να την έχει; Ποιο πολίτευμα υποστηρίζεις δηλαδή;
ΟΚ, να εκδώσεις τις απόψεις ως ουτοπικό φιλελεύθερο μανιφέστο. Να πάμε στην πραγματικότητα τώρα; Ποια ελευθερία; Μιλάμε για αυτήν την ελευθερία που δέρνει διαδηλωτές; Μήπως για αυτήν την ελευθερία της ατέλειωτης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ; Μήπως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, που σταματά εκεί που κόβονται άνθρωποι από τα τηλεοπτικά παράθυρα, επειδή εκφράζουν άποψη που θίγει τα συμφέροντα του καναλάρχη; Το δικαίωμα μου να διαδηλώσω, φαντάζομαι, σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του μπάτσου να με σταματήσει και να μου φορτώσει μολότοφ. Ελευθερία τύπου είναι οι απειλές των μέσω προς τους δημοσιογράφους, ότι αν δε βγάλουν αρεστό ρεπορτάζ θα απολυθούν. Τα κοινωνικά μας δικαιώματα σταματούν -και αυτά- εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μεγάλων επιχειρηματιών. Η ανεξιθρησκεία ισχύει, αρκεί να μην είσαι εβραίος, μουσουλμάνος, άθεος...
Για αυτές τις ελευθερίες μου μιλάς; :P Αυτά είναι για να γελάμε.

Και, χώνεψέ το σε παρακαλώ, υπάρχει κάτι που λέγεται Δημοκρατία και που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή, δημοκρατία για το κεφάλαιο, δικτατορία για τους άλλους.. Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού έχει ανά πάσα στιγμή το αποφασίσει την απόλυτη εξουσία: εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική. Το να μου κάνεις, συγγνώμη κιόλας, την πάπια και να με ρωτάς συνεχώς για το πολίτευμα (και εσύ και οποιοσδήποτε άλλος), είναι εκ του πονηρού.

Η Κίνα στην οποία αναφέρεσαι έχει..."κομμουνισμό". Υποτίθεται έστω. Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλεύονται μια υπερδύναμη όπως είναι η Κίνα. Δες λοιπόν... σε μια χώρα με μονοκομματικό σύστημα εξουσίας, είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε ελάχιστα άτομα και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σαν σκλάβοι. Η Κίνα είναι μια χώρα με μεγάλο ΑΕΠ, ο λαός της όμως είναι φτχωός.
Ευτυχώς που στην Ελλάδα δε δουλεύουμε σα σκλάβοι με τα 400€ κατώτατο ο οποίος δρομολογείται και για κατάργηση.
Κατά τα άλλα κάνεις μία υπόθεση για τον μονοκομματισμό, την οποία αποδέχεσαι αυτόματα ως συμπέρασμα, το οποίο είναι λογικό σφάλμα. Άσε, δε, που θα ήθελα να δω τα στοιχεία για τα 100+ εκατομμύρια μέλη του ΚΚΚίνας που... συγκέντρωσαν πλούτο...

Έχεις σκεφτεί, λοιπόν, lkjhgfds, ότι ίσως δεν είναι τυχαίο τελικά που οι πιο φιλελεύθερες χώρες έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο;
Αφού κάνεις red herring και εσύ και μιας και κάνεις και άλλο λογικό σφάλμα (association fallacy), δε θα σου απαντήσω, αλλά θα σου κάνω ερωτήσεις. Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί οι σημερινές καπιταλιστικές χώρες παρότι θα μπορούσαν, καθότι υπάρχει πλέον και η τεχνολογική ικανότητα, να υπερκαλύψουν τις ανάγκες όλων των πολιτών τους σε σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α., δεν το κάνουν; Γιατί υπάρχει τόσο έντονη ανισότητα; Γιατί τον πλούτο συγκεντρώνει μια χούφτα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
φίλοι μου κομμουνιστές του φόρουμ(που για κάποιο λόγο ντρέπεστε να το πείτε)
[...] εμένα οταν με λένε καπιτάλα και φιλελέ λεω και ευχαριστώ για την τιμή:P
και δεν αναφέρομαι στον johhny
Ξέρεις γιατί σε γράφω στα περισσότερα που λες, συνήθως; Δεν έχεις σκοπό να συνομιλήσεις, έχεις σκοπό να κάνεις προπαγάνδα και είσαι και άθλιος στο να κάνεις ακόμη και αυτό! :P
Φίλε μου, δεν είσαι φιλελές, είσαι φασίστας και ο μόνος λόγος που επιδιώκετε όλοι με συνεχείς ερωτήσεις που θυμίζουν ανάκριση στην ασφάλεια για να εκμαιεύσετε από κάποιον τη δήλωση του κομμουνιστή, δεν είναι άλλος από το να αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση, όπως γίνεται άλλωστε από την αρχή και αντί να του απαντήσετε επί των γραφομένων του, να ξεμπερδέψετε εύκολα. Πράγμα το οποίο κάνετε έτσι κι αλλιώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Ωπα φίλε η gs όχι μόνο δεν χρεοκόπησε αντιθέτου βγήκε κερδισμένη από την οικονομική κρίση.Η LB ήταν στημένο να χρεοκοπήσει από την ίδια τη Goldman sachs. Έπαιξε λάθος και έχασε.Αυτό σε κρατική τράπεζα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει για ένα λόγω γιατί ο μαλάκια ο φορολογία μένος θα βοηθήσει τη τράπεζα να ορθοποδήσει κάτι που εγώ εδώ δεν βλέπω να γίνεται παρόλα τα τόσα δις που έχουν δοθεί ως βοήθεια.Η ΙΔΙΩΤΙΚΉ Goldman sachs που εσύ θέτεις ως παράδειγμα πήρε 10 δις βοήθεια το 2008 και ένα χρόνο μετά τα έδωσε πίσω στην κυβέρνηση τα κρατικά ελληνικά τραπεζικά ''διαμάντια'' πότε θα τα δώσουν πίσω όλα τα χρήματα που έχουν πάρει από το 2008 επί αλογοσκούφη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Και εσύ τώρα, έρχεσαι και χτίζεις μία ουτοπική κατάσταση στο μυαλό σου, στην οποία οι χώρες θα αρχίσουν να εξισορροπούν μεταξύ τους και νομίζεις αυτό θα κάνει καλό στον καπιταλισμό; Αυτό είναι γελοίο.

Και όσον αφορά στην Κίνα, κακώς τη χρησιμοποιείς υπέρ σου. Η Κίνα είναι το παράδειγμα του γιατί ελεύθερη οικονομία αποτυγχάνει και μάλιστα σε τριπλό επίπεδο: 1) Οι ανισότητες στην Κίνα αυξήθηκαν δραματικά από το '78, έτος που έθεσε σε εφαρμογή την “εξωστρέφεια” της οικονομίας, δηλαδή την αρχή της στροφής της στο καπιταλισμό και μέχρι σήμερα απλά γίνονται ολοένα και χειρότερες.
δλδ λές οτι μέχρι το 78 η κίνα ήταν καλα?

μέχρι το 40 κίνα και ιαπωνία ήταν πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. μετά τον πόλεμο η μεν νικημένη ιαπωνία ακολούθησε τον καπιταλισμό, η δε κίνα ακολούθησε τον μαο και τον κομμουνισμό.

η ιαπωνία τις δεκαετίες του 60-70 είχε ανάπτυξη 7-8% και τις δεκαετίες 70-80 γύρω στο 3.5-4%
έγινε μία απο τις ισχυρότερες βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες φτάνοντας αμερική και ευρώπη.

η κίνα που ακολούθησε τον κομμουνισμό μέχρι και το 80 παρέμεινε μια φτωχή χώρα χωρίς παραγωγή οπου οι κινέζοι δούλευαν για ένα πιάτο ρύζι στα όρια του υποανάπτυχτου κόσμου.
μετά το 80 οπου έγκατέλειψε το κομμουνιστικό μοντέλο, αρχίζει για την κίνα μια πορεία ανάπτυξης παρόμια με αυτη που έκανε η ιαπωνία με 30 χρόνια καθυστέρηση

αυτα που λές πολυ απλά δεν στέκουν.

δες εδω https://www.onalert.gr/stories/kina-oikonomia-anaptyxi/21038
Πριν από την έναρξη των οικονομικών της μεταρρυθμίσεων και την απελευθέρωση του εμπορίου της, η Κίνα εφάρμοζε οικονομικές πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα μια οικονομία στάσιμη, κεντρικά ελεγχόμενη, αναποτελεσματική και σχετικά απομονωμένη από την παγκόσμια οικονομία. Περίπου πριν 33 χρόνια (1979), όταν αποφάσισε να επενδύσει στην ελεύθερη αγορά εφαρμόζοντας τις δέουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, κατέστη μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης σχεδόν 10% έως το 2011.


Πηγή: CRS Report for Congress, “China’s Economic Conditions”, December 4, 2012

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Φίλος, ειλικρινά, ή κάνεις ότι δεν κατάλαβες πώς ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις γαμωτράπεζες, είτε πράγματι δεν κατάλαβες. Και σε αυτό το σημείο, δε ξέρω τι είναι χειρότερο.
μετά τον πόλεμο η μεν νικημένη ιαπωνία ακολούθησε τον καπιταλισμό, η δε κίνα ακολούθησε τον μαο και τον κομμουνισμό.

η ιαπωνία τις δεκαετίες του 60-70 είχε ανάπτυξη 7-8% και τις δεκαετίες 70-80 γύρω στο 3.5-4%
Φίλε μου, το όλο πρόβλημα ξέρεις πού βρίσκεται; Στο ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι η κατάσταση στην Κίνα και στην Ιαπωνία ήταν αρχικά η ίδια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.
ΟΚ, να εκδώσεις τις απόψεις ως ουτοπικό φιλελεύθερο μανιφέστο. Να πάμε στην πραγματικότητα τώρα; 1) Ποια ελευθερία; Μιλάμε για αυτήν την ελευθερία που δέρνει διαδηλωτές; Μήπως για αυτήν την ελευθερία της ατέλειωτης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ; Μήπως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, που σταματά εκεί που κόβονται άνθρωποι από τα τηλεοπτικά παράθυρα, επειδή εκφράζουν άποψη που θίγει τα συμφέροντα του καναλάρχη; 2) Το δικαίωμα μου να διαδηλώσω, φαντάζομαι, σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του μπάτσου να με σταματήσει και να μου φορτώσει μολότοφ. 3) Ελευθερία τύπου είναι οι απειλές των μέσω προς τους δημοσιογράφους, ότι αν δε βγάλουν αρεστό ρεπορτάζ θα απολυθούν. 4) Τα κοινωνικά μας δικαιώματα σταματούν -και αυτά- εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μεγάλων επιχειρηματιών. 5) Η ανεξιθρησκεία ισχύει, αρκεί να μην είσαι εβραίος, μουσουλμάνος, άθεος...Για αυτές τις ελευθερίες μου μιλάς; :P Αυτά είναι για να γελάμε.

Και, χώνεψέ το σε παρακαλώ, υπάρχει κάτι που λέγεται Δημοκρατία και που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή, δημοκρατία για το κεφάλαιο, δικτατορία για τους άλλους.. Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού έχει ανά πάσα στιγμή το αποφασίσει την απόλυτη εξουσία: εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική. Το να μου κάνεις, συγγνώμη κιόλας, την πάπια και να με ρωτάς συνεχώς για το πολίτευμα (και εσύ και οποιοσδήποτε άλλος), είναι εκ του πονηρού.

lkjhgfdsa, είναι λογικό να πανικοβάλλεσαι στο άκουσμα και μόνο δικαιωμάτων και αξιών που συνιστούν αποκλειστικό προνόμιο του φιλελευθερισμού και δεν υπάρχουν στα μπλοκ (2) και (3) που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα. Εξού και η απέλπιδα προσπάθειά σου να τα υποβαθμίσεις με λέγειν 15χρονου αντιδραστικού εφήβου, αλλά μην ανησυχείς... εδώ είμαι εγώ, για να σου εξηγήσω δημοκρατικούς όρους. ;)

Για κακή σου τύχη θα τα πιάσω με τη σειρά (έχω βάλει νουμεράκια στην παράθεση):
1) Ατομική ελευθερία γενικά σημαίνει ότι ως άτομο προστατεύεσαι από τον νόμο, ότι κανείς δεν μπορείς να σου στερήσει την ελευθερία, ότι μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε καταδιώξει το καθεστώς για x,ψ λόγους, ότι μπορείς ελεύθερα να λες ό,τι θες και πολλά άλλα. Ελευθερία υπάρχει και στην τηλεόραση, ναι, γιατί όλοι οι κομματικοί εκπρόσωποι μπορούν να πάρουν βήμα και να εκφράσουν την άποψή τους. Αναμφισβήτητο στοιχείο για το ότι έχουμε ελευθερία είναι ότι μπορούν να εκφράζονται απόψεις των μπλοκ (2) και (3) χωρίς τιμωρία, κάτι που δεν θα συνέβαινε στα δικά τους συστήματα. :whistle:
2) Ξέχασα να αναφερθώ στο δικαίωμα των διαδηλώσεων και του συνδικαλισμού πριν, σε ευχαριστώ που με συμπληρώνεις. Πράγματι, μόνο στα πλαίσια του φιλελευθερισμού έχεις το δικαίωμα να βγεις και να διαδηλώσεις. Το δικαιωμά σου αυτό σταματάει εκεί όπου αρχίζει το δικαίωμα του άλλου για ένα ακόμη φιλελεύθερο δικαίωμα, την προστασία της ιδιοκτησίας. Κατανοώ ότι είναι ένας άγνωστος όρος για εσένα, βέβαια...
3) Ελευθερία τύπου είναι κάθε μέσο ενημέρωσης να έχει δικαίωμα να τοποθετείται πολιτικά, όπως αρέσκεται. Τώρα, εάν ένας κομμουνιστής εργάζεται για φιλελεύθερη εφημερίδα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο. :confused:
4) Τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα ορίζονται από το Σύνταγμα και δεν έχουν σχέση με οικονομία. Καιρός να μάθεις ότι πολιτική δεν είναι οικονομία, είναι και δικαιώματα που εσύ θεωρείς αυτονόητα, επειδή ζεις φιλελεύθερα.
5) Διώκουν οι φιλελεύθεροι τους αλλόθρησκους ή άθεους; Είναι έκδηλο ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση βρε. Οι εβραίοι διώκονται από τους ναζί και οι χριστιανοί από την ΕΣΣΔ. Εσύ; :whistle:


Αυτή είναι η Δημοκρατία, λοιπόν, η δημοκρατία αυτή που έχεις τις ανωτέρω αξίες. Και από τη στιγμή που ο λαός ψηφίζει φιλελεύθερα, αυτή τη δημοκρατία επαινεί. Όταν και άμα μπεις στον κόπο να μας εξηγήσεις τη δική σου δημοκρατία, το συζητάμε. Παρεμπιπτόντως, με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεις τη δική σου δημοκρατία, κατά Αριστοτέλη αυτό είναι οχλοκρατία. Επιπροσθέτως, δεν έκανα καμιά ερώτηση εκ του πονηρού. Σε ρωτάω ευθέως πού πρόσκεισαι και αιτούμαι τις θέσεις σου. Μπορείς, αν και ίσως ανήκων σε ακραία μειοψηφία, να μας πεις άφοβα τις απόψεις σου. Εμείς δεν βάζουμε φυλακή τους ιδεολογικούς αντιπάλους μας, άλλωστε, λόγω της ελευθερίας της γνώμης που σου εξήγησα(= φιλελεύθερο δικαίωμα ;) ).


Αφού κάνεις red herring και εσύ και μιας και κάνεις και άλλο λογικό σφάλμα (association fallacy), δε θα σου απαντήσω, αλλά θα σου κάνω ερωτήσεις. Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί οι σημερινές καπιταλιστικές χώρες παρότι θα μπορούσαν, καθότι υπάρχει πλέον και η τεχνολογική ικανότητα, να υπερκαλύψουν τις ανάγκες όλων των πολιτών τους σε σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α., δεν το κάνουν; Γιατί υπάρχει τόσο έντονη ανισότητα; Γιατί τον πλούτο συγκεντρώνει μια χούφτα;
Ε, όχι και να σου απαντάω σε όλα εγώ... ανάκριση περνάω; Πες μας εσύ τη γνώμη σου και τι πιστεύεις, να μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση. Τι λες; ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
3) Ελευθερία τύπου είναι κάθε μέσο ενημέρωσης να έχει δικαίωμα να τοποθετείται πολιτικά, όπως αρέσκεται. Τώρα, εάν ένας κομμουνιστής εργάζεται για φιλελεύθερη εφημερίδα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο. :confused:
Ισχύει! :P
Σαν τους ...αναρχικούς τραπεζίτες είναι ένα ...τρομακτικό κεφάλαιο από μόνοι τους!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Φίλος, ειλικρινά, ή κάνεις ότι δεν κατάλαβες πώς ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις γαμωτράπεζες, είτε πράγματι δεν κατάλαβες. Και σε αυτό το σημείο, δε ξέρω τι είναι χειρότερο.

Φίλε μου, το όλο πρόβλημα ξέρεις πού βρίσκεται; Στο ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι η κατάσταση στην Κίνα και στην Ιαπωνία ήταν αρχικά η ίδια.

Ρε φίλε γιατί εγώ γιατί εγώ γιατί έγραψα είπαμε η lehman brothers χρεοκόπησε αυτό δεν είναι επιχείρημα. Σκόπιμα όμως αποφεύγεις το δικό μου ερώτημα.Η gs έλαβε 10 δις τα οποία ξεχρεώσει ένα χρόνο μετά οι ΈΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΌΤΕ? ??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
lkjhgfdsa, είναι λογικό να πανικοβάλλεσαι στο άκουσμα και μόνο δικαιωμάτων και αξιών που συνιστούν αποκλειστικό προνόμιο του φιλελευθερισμού και δεν υπάρχουν στα μπλοκ (2) και (3) που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα. Εξού και η απέλπιδα προσπάθειά σου να τα υποβαθμίσεις με λέγειν 15χρονου αντιδραστικού εφήβου, αλλά μην ανησυχείς... εδώ είμαι εγώ, για να σου εξηγήσω δημοκρατικούς όρους. ;)
Ναι, ναι, και τώρα... σε άπταιστη εφηβική γλώσσα: έφαγα χώμα, δικέ μου!yo! :D
Το μόνο που έχεις πετύχει είναι να μου δώσεις υλικό να συζητώ με δημοκρατικούς αμερικανούς διαδικτυακούς γνωστούς μου για τις παρανοήσεις των νέων επί των πολιτικών εννοιών. Και σε βλέπω ορεξάτο να μου δώσεις και άλλο. :P

Για κακή σου τύχη θα τα πιάσω με τη σειρά (έχω βάλει νουμεράκια στην παράθεση):
1) Ατομική ελευθερία γενικά σημαίνει ότι ως άτομο προστατεύεσαι από τον νόμο, ότι κανείς δεν μπορείς να σου στερήσει την ελευθερία, ότι μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε καταδιώξει το καθεστώς για x,ψ λόγους, ότι μπορείς ελεύθερα να λες ό,τι θες και πολλά άλλα. Ελευθερία υπάρχει και στην τηλεόραση, ναι, γιατί όλοι οι κομματικοί εκπρόσωποι μπορούν να πάρουν βήμα και να εκφράσουν την άποψή τους. Αναμφισβήτητο στοιχείο για το ότι έχουμε ελευθερία είναι ότι μπορούν να εκφράζονται απόψεις των μπλοκ (2) και (3) χωρίς τιμωρία, κάτι που δεν θα συνέβαινε στα δικά τους συστήματα. :whistle:
2) Ξέχασα να αναφερθώ στο δικαίωμα των διαδηλώσεων και του συνδικαλισμού πριν, σε ευχαριστώ που με συμπληρώνεις. Πράγματι, μόνο στα πλαίσια του φιλελευθερισμού έχεις το δικαίωμα να βγεις και να διαδηλώσεις. Το δικαιωμά σου αυτό σταματάει εκεί όπου αρχίζει το δικαίωμα του άλλου για ένα ακόμη φιλελεύθερο δικαίωμα, την προστασία της ιδιοκτησίας. Κατανοώ ότι είναι ένας άγνωστος όρος για εσένα, βέβαια...
3) Ελευθερία τύπου είναι κάθε μέσο ενημέρωσης να έχει δικαίωμα να τοποθετείται πολιτικά, όπως αρέσκεται. Τώρα, εάν ένας κομμουνιστής εργάζεται για φιλελεύθερη εφημερίδα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο. :confused:
4) Τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα ορίζονται από το Σύνταγμα και δεν έχουν σχέση με οικονομία. Καιρός να μάθεις ότι πολιτική δεν είναι οικονομία, είναι και δικαιώματα που εσύ θεωρείς αυτονόητα, επειδή ζεις φιλελεύθερα.
5) Διώκουν οι φιλελεύθεροι τους αλλόθρησκους ή άθεους; Είναι έκδηλο ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση βρε. Οι εβραίοι διώκονται από τους ναζί και οι χριστιανοί από την ΕΣΣΔ. Εσύ; :whistle:
1) Ελευθερία στα ΜΜΕ υπάρχει μόνο φαινομενικά. Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει στην τηλεόραση να κόβονται συνδικαλιστές, πολιτικοί ή και άννθρωποι εκτός πολιτικής, αλλά γνωστοί, που κλήθηκαν ή κάλεσαν για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Πρόσφατα παραδείγματα: Μανώλης Γλέζος, Κλέων Γρηγοριάδης.

Επίσης, ποτέ, μα ποτέ, ακόμη και στο κρατικό κανάλι, δεν έχουμε δει να ακούγονται εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, εκτός από τις περιπτώσεις τύπου Ποταμιού που ουσιαστικά είναι το Μέγκα το ίδιο.

Τέλος πολύ καλώς τα μεγάλα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν πια στη ΧΑ να βγει να μιλήσει. Αυτό, βεβαίως, είναι στέρηση ελευθερίας, αλλά εδώ είναι απαραίτητη.

2) Όταν ανθρωποι που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον συνδικαλισμό απολύονται ή δεν τους προσλαμβάνουν για αυτό το λόγο, είναι ντροπή να λέγεται ότι υπάρχει το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Επίσης, η προπαγάνδα των ΜΜΕ έχει ταυτίσει τον συνδικαλισμό με κάτι κακό και ως ένα βαθμό έχει περάσει αυτό και στην κοινωνία.

Όταν βγαίνουν, επίσης, ειρηνικοί διαδηλωτές και τους στέλνουν ασφαλίτες για να προκαλέσουν μπάχαλο και μετά να τους επιτεθούν συνολικά με χημικά, είναι γελοίο να λέγεται ότι υπάρχει ελευθερία διαδηλώσεων.

Όσο για την προστασία της ιδιοκτησίας, εννοούμε κάτι σαν τη ληστεία του περιπτερά ή τα βίντεο που υπάρχουν στο youtube με το σπάσιμο αυτοκινήτων και τζαμαριών;

3) Αυτό λέει το Σύνταγμα; Ότι η δημοσιογραφία πρέπει να αποκρύπτει την αλήθεια, να κατασκευάζει ρεπορτάζ και να είναι κατευθυνόμενη;

4) Πολιτική και οικονομία είναι αλληλένδετα. Αν δε σου αρέσει η δική μου άποψη, ρώτα φιλελεύθερους οικονομολόγους να σου πουν.

5) Αγόρι μου, στα σχολεία γίνεται πρωϊνή προσευχή; Στα δικαστήρια έχει πάνω από το δικαστή αγιογραφίες; Το ίδιο και σε δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και αλλού. Δε διώκεται κανείς απλά και μόνο επειδή έχει μία θρησκεία, οπότε ιδού και η τυπική ανεξιθρησκεία σου, αλλά όσο το κράτος δεν είναι διαχωρισμένο από τη χριστιανική εκκλησία, προφανώς και καταπιέζονται τα θρησκευτικά ή αθεϊστικά πιστέυω των υπολοίπων πολιτών.
Εγώ διώκομαι από τις βλακείες που λες από ό,τι φαίνεται. :P

Κατέβα τώρα από το ουτοπικό φιλελεύθερο συννεφάκι και δες την εφαρμογή του γύρω σου. Τώρα είναι, ούτε πριν 25 χρόνια, ούτε υποθετικά.
Ε, όχι και να σου απαντάω σε όλα εγώ... ανάκριση περνάω; Πες μας εσύ τη γνώμη σου και τι πιστεύεις, να μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση. Τι λες; ;)
Τις είπα τις θέσεις μου παραπάνω από μία φορά σε αυτό το θέμα και σε εσένα, δε σου άρεσε ο τρόπος που τα εξέφρασα, αλλά εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω επ' αυτών.

Και, ναι, φιλαράκι, αφού έκανες χίλια δυο λογικά σφάλματα, ή θα προσέχεις σε μελλοντικό μήνυμα σου, ή θα δέχεσαι αντί απαντήσεις, περισσότερες ερωτήσεις. Το αν τις απαντήσεις, μου είναι αδιάφορο. Ή όπως το λέμε εμείς οι αντιδραστικοί 15χρονοι έφηβοι: (- Γκαρσόν, λεκιάστηκα!), (-) στ' αρχίδια μου (,κύριε)! :)

Ισχύει! :P
Σαν τους ...αναρχικούς τραπεζίτες είναι ένα ...τρομακτικό κεφάλαιο από μόνοι τους!:redface:
Αναρχικός τώρα; :whistle:

Ρε φίλε γιατί εγώ γιατί εγώ γιατί έγραψα είπαμε η lehman brothers χρεοκόπησε αυτό δεν είναι επιχείρημα. Σκόπιμα όμως αποφεύγεις το δικό μου ερώτημα.Η gs έλαβε 10 δις τα οποία ξεχρεώσει ένα χρόνο μετά οι ΈΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΌΤΕ? ??
Δε ξέρω, δεν το έχω ψάξει. Σε εμπιστεύομαι ότι έτσι είναι, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που το πήγαμε στις τράπεζες εξ αρχής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δεν είναι τυχαίο οτι η κίνα υοθετησε τη δεκαετία του 1980 το καπιταλιστικό πρότυπο γιατί λίγο πιο πρίν είχε γίνει η σινοσοβιετική ρήξη και η απόκτηση διπλωματικών σχέσεων με ΗΠΑ με την αναγνώριση της λαικής δημοκρατίας της Κίνας.Η οικονομία μέχρι τότε βασιζόταν μόνο στα αγροτικά προιόντα που καλλιεργούσε η Κίνά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Προσοχή, θα είναι μεγάλο και δε θα σας αρέσει! Μετά μουσικής, λοιπόν
Και επιστρέφω στον πληθυντικό ευγενείας γιατί μάλλον σας έθιξα πολύ, κύριε lkjhgfdsa, και βγάλατε νύχια, αλλιώς τα απανωτά ad hominem με τα
Είδες, αγαπητή Eileen, το πόσο γρήγορα πήγες από τον πληθυντικό ευγενείας στις προσωπικές αιχμές, τις ειρωνείες και τον χλευασμό; Είδες πόσο γρήγορα πήγες από το κλαψομούνισμα για το ότι σου βάζουν πολιτικές ταμπέλες, στο να με καταταξεις όχι απλά στο γενικότερο ρεύμα της αριστεράς, του μαρξισμού ή της αναρχίας, αλλά πολύ συγκεκριμένα στον μαρξισμό-λενινισμό και ας μην το λες ξεκάθαρα; Είδες που εν τέλει δε ξέρεις τι σου γίνεται και ενώ με κατέταξες στην παραπάνω ιδεολογική ταυτότητα, κομματικά με κατέταξες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Τραγική. :D
7) Εδώ καταντάς εξευτελιστική, αλλά σε αυτό το σημείο είναι αναμενόμενο. :whistle:
δε συγχωρούνται, μιας και γνωρίζετε από ... debate! :)

Θα γενικεύσω (; ) λίγο το ζήτημα.

Ζούμε σε έναν κόσμο με 7+ δισεκατομμύρια ανθρώπους. Δε θα σχολιάσω το ότι μια "χούφτα" από αυτούς κατέχουν σχεδόν το σύνολο του πλούτου, αυτή τη στιγμή. θα σχολιάσω το ότι μόλις περίπου το 1 δισεκατομμύριο από αυτούς δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης και αυτοί είναι κυρίως κάτοικοι των δυτικών χωρών.

Τι έχουμε, δηλαδή; Ένα δις ανθρώπων που ουσιαστικά απολαμβάνουν τα οφέλη της φτώχειας των 6 δις. Είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι, την κινεζική, για πράδειγμα, εργασία την εκμεταλλευόμαστε όλοι μας ακούσια. Όλοι έχουμε αγοράσει κάτι αποκλειστικά κινέζικο ή κάτι που φτιάχθηκε στην Κίνα για λογαριασμό εταιριών αμερικανικών ή ευρωπαϊκών συμφερόντων. Το ότι ο μέσος αμερικάνος αγοράζει iphone μόλις βγει το νέο μοντέλο και πετάει στα σκουπίδια το προηγούμενο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ότι η πλειοψηφία του κινεζικού λαού δε μπορεί να το κάνει αυτό, (παρότι το παράγει)!
Στον καπιταλισμό για να υπάρξει η σχετική ευημερία του πληθυσμού κάποιων χωρών (με την διαβάθμιση που υπάρχει και στο εσωτερικό των) απαιτείται η μιζέρια των υπολοίπων.
Και αυτό εδώ είναι slippery slope, αμερικανοτραφή συνομιλητή! (δεύτερο λογικό σφάλμα, αλλά από εδώ και πέρα δεν μετράω, σέβομαι τα χρόνια σας! :redface: )
Προφανώς, δεν έχει υπάρξει, πρακτικά ένα σύστημα με το οποίο να είναι η συντριπτική πλειονότητα ευχαριστημένη, χωρίς να έχει πρώτα σφαγιάσει όσους διαφωνούσαν!;) Γιατί ακόμη και σε κάτι ... ελβετικά καντόνια που εξυμνούνταν για την άμεση δημοκρατία ενώ ο δυτικός κόσμος είχε εδώ και πολλά χρόνια προχωρήσει σε αντιπροσωπευτικές μορφές, μόνο άμεση δημοκρατία δεν υπήρχε, αφού πάλι, ήταν οι βολεμένοι χρηματιστές, το κεφάλαιο που καταχράζεται την δημοκρατία όπως πολύ γλαφυρά το κατηγορείτε, που έκανε ό,τι ήθελε.
Αλλά αντίστοιχα, πριν τον καπιταλισμό, αυτή η αναλογία ανθρώπων που καλοπερνούσαν εις βάρος των υπολοίπων ήταν πολύ μεγαλύτερη. Πού θέλω να καταλήξω; Με την οικονομία της αγοράς, όσο και αν δεν σας αρέσει, διαμορφώθηκε το κατάλληλο επίπεδο έτσι ώστε να αυξηθεί συλλογικά το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε! Προφανώς, οι ανισότητες είναι ακόμη έντονες αλλά αυτό σημαίνει ότι αν δεν είμαστε υπό το καπιταλιστικό σύστημα, οι ανισότητες θα εξαλειφθούν; Τώρα απλά, ξεγελάτε τον κόσμο!:whistle:

Είδες, αγαπητή Eileen, το πόσο γρήγορα πήγες από τον πληθυντικό ευγενείας στις προσωπικές αιχμές, τις ειρωνείες και τον χλευασμό; Είδες πόσο γρήγορα πήγες από το κλαψομούνισμα για το ότι σου βάζουν πολιτικές ταμπέλες, στο να με καταταξεις όχι απλά στο γενικότερο ρεύμα της αριστεράς, του μαρξισμού ή της αναρχίας, αλλά πολύ συγκεκριμένα στον μαρξισμό-λενινισμό και ας μην το λες ξεκάθαρα; Είδες που εν τέλει δε ξέρεις τι σου γίνεται και ενώ με κατέταξες στην παραπάνω ιδεολογική ταυτότητα, κομματικά με κατέταξες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Τραγική. :D
Αυτό μου άρεσε πολύ, οπότε το παραθέτω δυο φορές! Όποιος έχει τη μύγα....αγαπητέ! Επειδή μίλησα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ότι σας κατέταξα στο συγκεκριμένο κόμμα; Απλά μου φαίνεται ενδιαφέρον πώς στους φιλελεύθερους απαντάτε με αριστερά επιχείρηματα και τούμπαλιν! Είναι πολύ βολικό, δεν λέω, αλλά δυστυχώς δε βοηθά πολύ στο να υπάρχει μία εξέλιξη στη συζήτηση, απλά σας "θωρακίζει"... Δεν νομίζω ότι ο Libertus έκανε κάτι εκ του πονηρού, άλλωστε δεν ήταν ο μόνος που σας ζήτησε να τοποθετηθείτε με μεγαλύτερη σαφήνεια.
2) Δε με ενδιαφέρει αν ξέρεις ή όχι τι είναι ιδεαλισμός. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις διαβάσει ένα άρθρο στο ίντερνετ ή έχεις κάνει διατριβή στη φιλοσοφία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που χαρακτήρισες πριν ως ιδεαλισμό, είναι μία ξεκάθαρα υλιστική άποψη που χρησιμοποιεί και διαλεκτική. Μπορεί να διαφωνείς ή να συμφωνείς, αλλά ιδεαλιστική δεν είναι. Και αν και εφόσον δεχθώ ότι πράγματι ξέρεις τι είναι ιδεαλισμός, τότε θα έπρεπε να σε ρωτήσω "γιατί λες ψέμματα", αλλά αυτό το θεώρησα χειρότερο. :confused:
Για φιλοσοφία μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλο θέμα, αν τόσο πολύ το επιθυμείτε, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρέπει μόνο να καταλάβετε, πώς όπως και άλλα ρεύματα/σχολές σκέψεις έτσι και ο ιδεαλισμός έχει περισσότερες από μία... εκφάνσεις, όχι μόνο αυτή που έχετε εσείς στο μυαλό σας! Φτάνει όμως με τα off-topic, κουράζω και το ξέρω!
3) Μπορείς να μου βάλεις και το κάνεις, ό,τι στο διάολο πολιτική ταμπέλα θέλεις, θα σου απαντώ κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο που απάντησα σε όλους σε αυτό εδώ το φόρουμ που με έχουν πει: αναρχικό, χρυσαυγίτη, κκε, ανταρσυα, πασοκ, καρατζφερικό! :D
Δεν είναι τυχαίο το ότι σας έχουν χαρακτηρίσει και στα δυο άκρα, μάλλον αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είπα πρωτύτερα. Όταν δυσκολεύεστε, χρησιμοποιείτε επιχείρηματα από την μία σχολή για να ...αντιμετωπίσετε την άλλη! Δαιμονική σκέψη, και εμείς το κάνουμε, αλλά όχι σε σοβαρά θέματα! :redface:

4) Νομίζω ότι η άποψη που έχω εκφράσει πολύ ξεκάθαρα σε πολλά μηνύματα, εκτός αν πιστέψεις αλλα ζώα που δε ξέρουν να διαβάζουν, είναι πως τάσσομαι υπέρ της δημοκρατικής επιβολής στην οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει και τις τράπεζες. Δε θα σε ρωτήσω αν ξέρεις τι είναι η δημοκρατική επιβολή για να μη σε θίξω, είμαι σίγουρος ότι μπορείς, εν γένει, να καταλάβεις.
Αυτή η ευγένεια μεταξύ του "κλαψομουνιάσματος" και του "τραγική" με σκλαβώνει, να το ξέρετε!:)
Η δημοκρατική επιβολή στην οικονομία είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις ας πούμε που κάνει ο Jinping για να "θωρακίσει" την κινεζική οικονομία που εκθειάσατε σε κάποια μηνύματα πιο πριν;* Εγώ αλλιώς την γνωρίζω, αλλά αν θέλετε με διορθώνετε, μην σας στερήσω και την ευχαρίστηση!
* Η ανάλυση που παραθέσατε, απλά διασκεδαστική και τίποτα παραπάνω! Είμαστε σοβαροί; Προφανώς, δεν υπήρξε η έντονη κρίση την οποία καρτερικά περίμεναν οι Αμερικάνοι, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι όοοολα αυτά τα προστατευτικά μέτρα που πάρθηκαν τους τελευταίους μήνες θα είναι πάντα αποτελεσματικά.
Δεύτερον, είναι τρομακτικά αφελές, από την άλλη, να παρουσιάζουμε ως ... ιδανική μία οικονομία της οποίας ανώτερο διοικητικό στέλεχος παραδέχεται ότι τα "νούμερα" που βγάζουν προς τα έξω είναι αναξιόπιστα. Νομίζω καταλαβαινόμαστε! :) Αν όχι, κλικ.
5) Το να λες ότι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία με το δημόσιο όντας... φοιτήτρια, δηλαδή πέριξ των 20, είναι λογικό όταν το λες σε 15χρονο. Το να λες σε έναν 35άρη ότι έχεις περισσότερη εμπειρία στο δημόσιο (και τα προβλήματά του), είναι αστείο.
Το ότι γίνεται αυτόματα υπόθεση πως επειδή είμαι φοιτήτρια δεν κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου, αυτό είναι αστείο!;) Εύχομαι να είστε προστατευμένος πίσω από τον τραπεζικό τομέα τον οποίο απεχθάνεστε, καιρό ακόμη! :)
6) Πραγματικά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, έχεις μία ξερή φιλελεύθερη λογική και επιπλέον συνεχίζεις με την προκατάληψη του δημοσίου.
α) Ποιος ακριβώς εγγυάται ότι οι μέτοχοι θα επιλέξουν... αξιοκρατικά ή πώς ακριβώς είμαστε σίγουροι ότι αν ήταν διορισμένος από το δημόσιο θα ήταν άχρηστος; Προκατάληψη. Και αν το πρόβλημα είναι τα "κομματικά κριτήρια", ας έμπαιναν με διαδικασία τύπου επιλογής του ΑΣΕΠ. Ναι, ναι, ξέρω από τώρα την απάντησή σου: "Μα... το δημόσιο... και θα ήταν τυπικές... θα μετρούσαν άλλα..."
Το ότι το κίνητρο του ΔιευΣ, θα είναι το κέρδος του και άρα αυτό διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δε θα το σχολιάσω καν.
β) Α, θα αίρεται η μονιμότητα; Αυτό που χρειαζόταν πάντα, δηλαδή. Ένας άνθρωπος να αλλάζει 5-6 βασικές δουλειές στη ζωή του ή να φτάσει να έχει 5 χρόνια να βγει στη σύνταξη και να μη μπορεί να σταυρώσει ένσημο. Γιατί, αξιοκρατικά, ποιος θα προσλάβει έναν 60αρη;...
Ειλικρινά αυτό το είπες για θετικό;
γ) Υποθέσεις και προκατάληψη και πάλι. Λες και από τους διορισμένους από το δημόσιο κανένας δε σκέφτεται το κοινό καλό και όσοι είναι διορισμένοι από τους μέτοχους θα είναι σίγουρο ότι θα μείνουν πράγματι για πάνω από 4 χρόνια...
Ναι, σε όλες τις χώρε που υπήρξαν αυξήσεις και διαφθορά κλπ δεν έγινε τίποτα, αλλά θα γίνει στην Ελλάδα για κάποιο μαγικό λόγο... Επειδή το λέει το Σύνταγμα που έτσι και αλλιώς προσπαθούν μονίμως να το φέρουν στα μέτρα τους.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν εγώ ήμουν σε θέση μετόχου και είχα επενδύσει ένα οποιοδήποτε ποσό, θα κοιτούσα έτσι ώστε η εταιρεία να επανδρωθεί με το καλύτερο δυνατό προσωπικό. Γιατί; γιατί θέλω η επένδυσή μου να έχει ένα αντίκρισμα, όχι απλά να τα πετάω επειδή βρίσκονται! Είναι κοινή λογική αυτό το πράγμα και μου φαίνεται περίεργο που δεν το αντιλαμβάνεστε!
Δεν είναι προκατάληψη, είναι ρεαλισμός, κάτι που πολλές φορές έχετε επικαλεστεί.. Ας πάμε λοιπόν, στην πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι το δημόσιο δε λειτουργεί σωστά! Είναι ντροπή να το πούμε; :confused:
Η άλλη εναλλακτική αντί των αποκρατικοποιήσεων είναι να τους απολύσουν ΟΛΟΥΣ και να γίνουν όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ή αντίστοιχων διαγωνισμών - και φυσικά να μην προσλάβουν τα ίδια άτομα σε αριθμό, είναι υπερβολικά πολλοί οι απασχολούμενοι στο δημόσιο. Αλλά το βρίσκετε πιο πρακτικό/ρεαλιστικό/αποτελεσματικό από τις αποκρατικοποιήσεις; Και αφού οικονομία και πολιτική είναι αλληλένδετες πιστεύετε ότι θα υπάρξει πολιτικός που θα "δεχθεί" να αναλάβει αυτό το κόστος; :confused:


Γενικά στην κοινωνία αλλά και σε αυτό το θέμα αναδεικνύεται ότι οι άνθρωποι διατηρούν μια πολιτική ταυτότητα (ασυνείδητα ή ενσυνείδητα) με βάση τρεις πολύ σαφείς ιδεολογικούς άξονες:

1) Φιλελευθερισμός (κυρίως ως σύνολο αξιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και όχι ως ιδεολογία κομματική)
2) Φασισμός-Ναζισμός
3) Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός

Για μένα, οι άνθρωποι της λογικής, των δημοκρατικών πεποιθήσεων και της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων επιλέγουν τον πρώτο (1) δρόμο. Σε αυτό το μονοπάτι αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την κρίση που βιώνουμε και αναγνωρίζουν πως, όταν κάτι χαλάει, το διορθώνουμε και δεν το ισοπεδώνουμε. Όσοι όμως νοσταλγούν εποχές σκληρών δικτατοριών, με απουσία ή περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εχθρότητες μεταξύ των λαών, πολέμους και μισαλλοδοξία, βρίσκουν ευκαιρία να εμφανιστούν πιο δυναμικά στην εποχή της κρίσης και ακολουθούν τους δρόμους (2) και (3). Τον δρόμο (3) ακολουθούν και ελάχιστοι ρομαντικοί, κυρίως ασυνείδητα και από αντίδραση, που δεν συνειδητοποιούν σε τι οδηγούν οι απόψεις τους. Τον δρόμο (2) τον ακολουθούν και κάποιοι που θεωρούν ότι τοιουτοτρόπως θα υπάρξει δικαιοσύνη, έλεγχος στα οικονομικά και φυλάκιση όσων έκλεψαν το κράτος.Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Είτε ξεπερνάμε την κρίση με σύμπνοια και αποτελεσματικές λύσεις εντός του δημοκρατικού πλαισίου, είτε μπαίνουμε σε σκοτεινές εποχές όπως ήταν εκείνες που επέλεξαν ιστορικά λαοί κατά τον 20ό αιώνα από ΛΑΘΟΣ τους λόγω της αγανάκτησής τους.
Να πούμε εδώ ότι ο φιλελευθερισμός δεν είναι η μόνη (πολιτική) ιδεολογία που ταυτίζεται με την δημοκρατία και μιλάω σε καθαρά πολιτικό επίπεδο και όχι για την οικονομία σχολή σκέψης. :)

Πολύ καλή ερώτηση, αλλά έχει άσχημη απάντηση. Γιατί ο άνθρωπος είναι το χειρότερο πλάσμα στον πλανήτη. :)
Προσέξε τι λες γιατί εδώ θα σε κατηγορήσουν για ιδεαλισμό! Απορώ κιόλας πώς δεν σε πήρε η μπάλα! :P
Τον πρώτο καιρό του καπιταλισμού που αναπτυσσόταν υπό καθεστώτων μοναρχίας, υπήρξε μία πρώτη κρίση, τότε λύθηκε με την... πρόσβαση στις νέες αγορές της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή την αποικιοκρατία.
Κάθε τόσο γίνονται κατακτητικοί πόλεμοι με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών προς όφελος των “ανεπτυγμένων” χωρών, τους χτυπάνε τυφώνες και χαίρονται γιατί μετά αναπτύσσεται η οικονομία από τις ανακατασκευές (https://www.businessinsider.com/economic-boost-from-hurricane-sandy-2012-11) κοκ.
Naomi Klein? Σοβαρά τώρα; :confused:

ΟΚ, να εκδώσεις τις απόψεις ως ουτοπικό φιλελεύθερο μανιφέστο. Να πάμε στην πραγματικότητα τώρα; Ποια ελευθερία; Μιλάμε για αυτήν την ελευθερία που δέρνει διαδηλωτές; Μήπως για αυτήν την ελευθερία της ατέλειωτης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ; Μήπως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, που σταματά εκεί που κόβονται άνθρωποι από τα τηλεοπτικά παράθυρα, επειδή εκφράζουν άποψη που θίγει τα συμφέροντα του καναλάρχη; Το δικαίωμα μου να διαδηλώσω, φαντάζομαι, σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του μπάτσου να με σταματήσει και να μου φορτώσει μολότοφ. Ελευθερία τύπου είναι οι απειλές των μέσω προς τους δημοσιογράφους, ότι αν δε βγάλουν αρεστό ρεπορτάζ θα απολυθούν. Τα κοινωνικά μας δικαιώματα σταματούν -και αυτά- εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μεγάλων επιχειρηματιών. Η ανεξιθρησκεία ισχύει, αρκεί να μην είσαι εβραίος, μουσουλμάνος, άθεος...
Για αυτές τις ελευθερίες μου μιλάς; :P Αυτά είναι για να γελάμε.
Το ότι μπορείτε και γελάτε και αμφισβητείτε αυτές τις ελευθερίες είναι μαρτυρία (μεγάλη) ότι υπάρχουν και ισχύουν, γιατί πολύ απλά θεωρούνται δεδομένες. Η πραγματικότητα είναι, ότι δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία, δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει! Η κοινωνία μας είναι δομημένη πάνω σε αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Το πρόβλημα είναι πώς δεν υπάρχει γρήγορη κινητοποίηση για το όταν αυτές καταστρατηγούνται! Ξέρω, ξέρω, πάλι θα γκρινιάξετε με όμορες λεξούλες για το κεφάλαιο και πώς η επιβολή της δημοκρατικής επιλογής είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να αντιταχθεί αυτού, αλλά ... δεν μπορεί! Γιατί ο άνθρωπος είναι ον άπληστο και θα κοιτάξει να ευνοηθεί. Το κεφάλαιο είναι ... καταδικασμένο να υπάρχει, όσο ντεντερμινιστικό και αν ακούγεται!

Και, χώνεψέ το σε παρακαλώ, υπάρχει κάτι που λέγεται Δημοκρατία και που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή, δημοκρατία για το κεφάλαιο, δικτατορία για τους άλλους.. Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία του λαού έχει ανά πάσα στιγμή το αποφασίσει την απόλυτη εξουσία: εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική.
Για να έχετε την δημοκρατία που θέλετε πρέπει να αφανιστεί η ανθρωπότητα! :P Η πλειοψηφία του λαού να έχει την απόλυτη δικαστική εξουσία; δεν είναι επικίνδυνο; Οι άνθρωποι που επί χρόνια πλανώνται από το "κεφάλαιο" και τα "τζάκια" και τα "μμε" να αποφασίζουν για τις τύχες άλλων ανθρώπων, αυθαίρετα; Νόμοι να υπάρχουν ή δεν χρειάζονται ούτε αυτοί; :confused:

Φίλε μου, το όλο πρόβλημα ξέρεις πού βρίσκεται; Στο ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι η κατάσταση στην Κίνα και στην Ιαπωνία ήταν αρχικά η ίδια.
Και εσάς το δικό σας σφάλμα είναι πως πιστεύετε πως με την "διάλυση" του καπιταλισμού θα εξαλειφθούν οι ανισότητες και ο κόσμος θα γίνει ένα ιδανικό μέρος για όλους, δεν θα υπάρχουν συμφέροντα και εξαπάτηση και πώς η Κανέλη με την Μπακογιάννη θα είναι φίλες!:confused:

1) Ελευθερία στα ΜΜΕ υπάρχει μόνο φαινομενικά. Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει στην τηλεόραση να κόβονται συνδικαλιστές, πολιτικοί ή και άννθρωποι εκτός πολιτικής, αλλά γνωστοί, που κλήθηκαν ή κάλεσαν για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Πρόσφατα παραδείγματα: Μανώλης Γλέζος, Κλέων Γρηγοριάδης.

Επίσης, ποτέ, μα ποτέ, ακόμη και στο κρατικό κανάλι, δεν έχουμε δει να ακούγονται εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, εκτός από τις περιπτώσεις τύπου Ποταμιού που ουσιαστικά είναι το Μέγκα το ίδιο.
Αυτό είναι ψέμα και λυπάμαι που σας κατηγορώ.
Ο Λεβέντης στο ΣΚΑΙ
Ο Λεβέντης στον Alpha
Θα μπορούσα να βάλω και τον Γκλέτσο αλλά I've proven my point! ;)
2) Όταν ανθρωποι που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον συνδικαλισμό απολύονται ή δεν τους προσλαμβάνουν για αυτό το λόγο, είναι ντροπή να λέγεται ότι υπάρχει το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Επίσης, η προπαγάνδα των ΜΜΕ έχει ταυτίσει τον συνδικαλισμό με κάτι κακό και ως ένα βαθμό έχει περάσει αυτό και στην κοινωνία.
Όταν μέσα σε ένα μόνο έτος στην Ελλάδα έχουμε περισσότερες γενικές απεργίες από ότι έχουν στην Ισπανία μέσα σε μία δεκαετία, μπορούμε να πούμε ότι ειδικά στην χώρα μας με τον συνδικαλισμό ...χολαίνει η κατάσταση. Υπάρχει διαφορά μεταξύ διεκδίκησης των δικαιωμάτων και "δε θέλω να δουλέψω" :confused: Και αυτό σαν γεγονός, έρχεται ακόμη μία φορά να αποδείξει πώς ο δημόσιος τομέας είναι αναποτελεσματικός - και δεν είναι προκατάληψη, όταν ισχύει, συγγνώμη που σας χαλάω το συννεφέακι!
Για αυτό πιστεύω ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα την παρούσα φάση. Μου αρέσει που θα έρθει ένας Άραβας να πάρει σε εξευτελιστική τιμή πχ τον ΟΣΕ; Όχι, θα προτιμούσα να ήταν δημόσιος. Αλλά τα κάνανε ΣΚΑΤΑ. Γιατί να πιστέψουμε ότι θα είναι καλύτερα στο μέλλον; Το να μην κάνεις τίποτα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι ο ορισμός της τρέλας όπως έχει πει ένας γνωστός κύριος! ;)
Και μιας και φέρατε το παράδειγμα του ΟΤΕ, τον οποίο είμαι σε θέση να θυμάμαι από μικρή και υπό δημόσια διοίκηση, αξίζει να πούμε ότι πλέον λειτουργεί και παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, ενώ έχει αποκρατικοποιηθεί. Γιατί να μην δούμε το συγκεκριμένο παράδειγμα και επιλέγετε μόνο αυτά που σας συμφέρουν; :)

Αναρχικός τώρα; :whistle:
Είστε λίγο απ' όλα, από ότι φαίνεται! :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
Μεγάλε Τσίπρα...ξεφτίλησες τον Ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου, τον ξαναξεφτίλησες στις 5 Ιουλίου, τώρα που πήρες τα δανεικά κάνε κι εκλογές και ξαναξεφτίλησε τους!
Γλέντα τους γκιαούρηδες Alexis!:smoke:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Είμαστε τόσο κουρασμένοι, σκορπισμένοι, ανάδελφοι και εθνικά χρεωκοπημένοι (που 'ναι άραγε οι "ομογενείς"; ), που νομίζω, πως η "προφητεία-απειλή Οζάλ" βαίνει προς πραγμάτωση! Η απόβαση των μελλοντικών κατοίκων της χώρας, ήδη εξελίσσεται...ειρηνικά!(Τι θέλει άραγε να μας διδάξει η ιστορία; Μήπως, ότι τελικά δεν ήμαστε "απόγονοι ενδόξων προγόνων" ; Ίσως όμως είναι και μία θεϊκή ευκαιρία, να αποδείξουμε τουλάχιστον, ότι ήμαστε μία "χριστιανική κοινωνία"!!! ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Το ότι γίνεται αυτόματα υπόθεση πως επειδή είμαι φοιτήτρια δεν κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου, αυτό είναι αστείο!;) Εύχομαι να είστε προστατευμένος πίσω από τον τραπεζικό τομέα τον οποίο απεχθάνεστε, καιρό ακόμη! :)

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν εγώ ήμουν σε θέση μετόχου και είχα επενδύσει ένα οποιοδήποτε ποσό, θα κοιτούσα έτσι ώστε η εταιρεία να επανδρωθεί με το καλύτερο δυνατό προσωπικό. Γιατί; γιατί θέλω η επένδυσή μου να έχει ένα αντίκρισμα, όχι απλά να τα πετάω επειδή βρίσκονται! Είναι κοινή λογική αυτό το πράγμα και μου φαίνεται περίεργο που δεν το αντιλαμβάνεστε!
Δεν είναι προκατάληψη, είναι ρεαλισμός, κάτι που πολλές φορές έχετε επικαλεστεί.. Ας πάμε λοιπόν, στην πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι το δημόσιο δε λειτουργεί σωστά! Είναι ντροπή να το πούμε; :confused:
Η άλλη εναλλακτική αντί των αποκρατικοποιήσεων είναι να τους απολύσουν ΟΛΟΥΣ και να γίνουν όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ή αντίστοιχων διαγωνισμών - και φυσικά να μην προσλάβουν τα ίδια άτομα σε αριθμό, είναι υπερβολικά πολλοί οι απασχολούμενοι στο δημόσιο. Αλλά το βρίσκετε πιο πρακτικό/ρεαλιστικό/αποτελεσματικό από τις αποκρατικοποιήσεις;


Για αυτό πιστεύω ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα την παρούσα φάση. Μου αρέσει που θα έρθει ένας Άραβας να πάρει σε εξευτελιστική τιμή πχ τον ΟΣΕ; Όχι, θα προτιμούσα να ήταν δημόσιος. Αλλά τα κάνανε ΣΚΑΤΑ. Γιατί να πιστέψουμε ότι θα είναι καλύτερα στο μέλλον; Το να μην κάνεις τίποτα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι ο ορισμός της τρέλας όπως έχει πει ένας γνωστός κύριος! ;)
Και μιας και φέρατε το παράδειγμα του ΟΤΕ, τον οποίο είμαι σε θέση να θυμάμαι από μικρή και υπό δημόσια διοίκηση, αξίζει να πούμε ότι πλέον λειτουργεί και παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, ενώ έχει αποκρατικοποιηθεί.

Κάθε επενδυτής έχει ως στόχο η εταιρεία να βγάλει κέρδος η εταιρεία για να βγάλει χρήματα απο το μέρισμα που στη συνέχεια θα μοιράσει η εταιρεία.Η στελέχωση φυσικά και θα γίνει απο άτομα που έχουν πτυχία και εργασιακή εμπειρία προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Εγω όμως τίθεται ενα ερώτημα που έχω θέση πιο πάνω.Μας ενδιαφέρει εμάς να ανακατευτούμε στην διαδικασία πουθα προσλάβει ο ιδιώτης το προσωπικό του π.χ το ant1 προσλαμβάνει με βύσμα 5 γενικούς διευθυντές θα μας ενοχλήσει εμας αυτό.Οχι φυσικά αυτοί που πρέπει να ενοχληθούν είναι οι μέτοχοι αν όμως αυτο συμβεί στην ΕΡΤ θα μας ενοχλήσει?ΦΦυσικά γιατί η ερτ τροφοδοτείται με δημόσιο χρήμα του έλληνα φορολογούμενου.Οσο για τον ΟΤΕ μέχρι το 2009 ήταν ζημιογόνος μετά την ιδιωτικοποιήση ο διευθύνων σύμβουλος τσαμαζ επιτυχημένο άτομο στις επικοινωνίες στα βαλκάνια και τη νότια ευρώπη έκανε κερδοφόρα την επιχείρηση και μοίρασε και μέρισμα στους μετόχους της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Και επιστρέφω στον πληθυντικό ευγενείας γιατί μάλλον σας έθιξα πολύ, κύριε lkjhgfdsa, και βγάλατε νύχια, αλλιώς τα απανωτά ad hominem με τα [...]
δε συγχωρούνται, μιας και γνωρίζετε από ... debate! :)
Ξέρεις κάτι, είχα ξεκινήσει να απαντώ, γιατί απαντώ λίγο-λίγο το κείμενο χωρίς να διαβάζω τα επόμενα συνήθως, αλλά καθώς προχωρούσα είδα ότι δεν αξίζεις τον κόπο μου. :)

Ας απολαύσουμ,ε από τον φιλελευθερισμό, λίγο american freedom: https://www.youtube.com/watch?v=NktsxucDvNI
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top