[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
δεν είναι και τόσο κακό αυτό

Ο σκοπός μπορεί να είναι ευγενής, αλλά δεν αγιάζει τα μέσα. Ποιος είναι το κράτος (ή οποιοσδήποτε άλλος) να έρθει και να επέμβει με την βία στις ελεύθερες συμφωνίες μεταξύ δύο ανθρώπων?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
δε κατάλαβα από τη στιγμή που υπάρχουν 2-3 υπερδυννάμεις που έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν ό,τι θέλουν τι τους εμποδίζει να δείξουν αυτές τους τις ιδέες στη πράξη; ή μήπως είναι βολικό να χρησιμοποιούμε τους ταλιμπάν ως δικαιολογία για να κάνουμε τα ίδια;

Οι πολίτες τους φυσικά. Νομίζεις δεν μπορεί η Αμερική να πάρει την Ευρώπη ας πούμε? Φυσικά και μπορεί. Υπάρχει ποτέ περίπτωση η Αμερική να επιτεθεί στην Ευρώπη? Όχι φυσικά. Ακόμη και κέρδος να έβγαζε από έναν τέτοιο πόλεμο ποτέ δεν θα το έκανε γιατί ο μέσος Αμερικανός όπως και ο μέσος Ευρωπαίος έχει κάποιες αρχές στην ζωή του. Η Ευρώπη πέρασε 2 παγκόσμιους πολέμους στα εδάφη της και οι Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί ως εκ τούτου είναι πέρα για πέρα κατά του πολέμου.

Αυτά δεν ισχύουν για μουσουλμάνους και λοιπά καρύδια. Εκεί οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να τους τα επιβάλεις δια της βίας και μου μιλάς για το τι θα γινόταν αν ήταν και υπερδύναμη? Οι άνθρωποι σε αυτά τα κράτη είναι αιώνες πίσω τι να λέμε τώρα. Ένας ιμάμης να βγει και πάνε για τζιχάντ. Το βασικό πλάνο της Αμερικής μετά τον ψυχρό πόλεμο ήταν να κυριαρχήσει στρατιωτικά ώστε να μην μπορούν να κουνηθούν τέτοια κράτη. Ένα pax romana. Τα κατάφερε? Όχι. Όλοι οι πόλεμοι που ξεκίνησε ήταν τελείως άκυροι, miscalculated και είχαν τα άκρως αντίθετα αποτελέσματα.

Τα μουσουλμανικά κράτη ο μόνος τρόπος να τα ελέγξεις είναι με δικτάτορες μαριονέτες. Τουλάχιστο μέχρι να ξυπνήσουν και οι μουσουλμάνοι και να περάσουν από το διαφωτισμό, αν γίνει ποτέ αυτό δηλαδή.

Δεν είμαι οικονομολόγος για να κάνω θεωρίες. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δε γίνεται να είσαι ένα πλούσιο κράτος, με ρευστό, να παράγεις, και να μην μπορείς να αγοράσεις αγαθά. Είναι παράλογο.

Το είπες και μόνη σου. Πλούσιο κράτος. Πλούσιο κράτος δεν σημαίνει πλούσιος λαός. Σημαίνει πλούσιοι πολιτικοί άρχοντες. Η Βενεζουέλα όπως και όλα τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά/κομουνιστικά κράτη υποφέρουν από την ίδια αρρώστια. Έλλειψη δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Ο Τσάβεζ κρατικοποίησε κοιτάσματα πετρελαίου που ανήκαν στην Exxon. Ξέρεις τι αποτέλεσμα έχει αυτό? Καμία πετρελαϊκή δεν θέλει να ξαναεπενδύσει εκεί πέρα όταν το κράτος ανά πάσα στιγμή μπορεί να του πάρει την επένδυση. Άρα τα πετρέλαια πρέπει να τα βγάλει το κράτος με κρατικές επιχειρήσεις. Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι του φάε κλέψε. Πέραν από το ότι οι κρατικές επιχειρήσεις είναι όλες για τον πούτσο γιατί όλοι μπαίνουν με μέσο και είναι άσχετοι, κανείς δεν νοιάζεται για την παραγωγικότητα της επιχείρησης και τη σωστή διαχείριση αφού δεν είναι δικιά τους και ούτε θα δεχθούν τις αρνητικές επιπτώσεις οι ίδιοι. Άρα από την μία κλέβουν όσο μπορούν και από την άλλη λουφάρουν όσο μπορούν.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις του σοσιαλισμού και της κολεκτιβιστικής περιουσίας και διαχείρισης. Τραγική σπατάλη πόρων και διαφθορά. Οι ΗΠΑ και οι Βενεζουέλα είναι πανομοιότυπες χώρες γεωγραφικά. Ίδιο κλίμα, ίδια πόροι. Γιατί έχουν τόση διαφορά πλούτου? Γιατί στις ΗΠΑ οι άποικοι δεν βρήκαν χρυσάφι έτοιμο, άρα έπρεπε να βασιστούν στην γεωργία για να επιβιώσουν και η γεωργία απαιτεί property rights.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο σκοπός μπορεί να είναι ευγενής, αλλά δεν αγιάζει τα μέσα. Ποιος είναι το κράτος (ή οποιοσδήποτε άλλος) να έρθει και να επέμβει με την βία στις ελεύθερες συμφωνίες μεταξύ δύο ανθρώπων?
Ένας αδύναμος δεν μπορεί να προστατευτεί στο σύστημα που υπονοείς εξ' ορισμού.
Το είπες και μόνη σου. Πλούσιο κράτος. Πλούσιο κράτος δεν σημαίνει πλούσιος λαός. Σημαίνει πλούσιοι πολιτικοί άρχοντες.
https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Venezuela#Socioeconomic_indicators
Ιστορικά, τα ποσοστά φτώχειας επί Τσάβες βρίσκονταν στο μικρότερο ποσοστό. Με άλλα λόγια, οι ανισότητες προϋπήρχαν, δεν τις δημιούργησε το διαφορετικό καθεστώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Το μποϋκοτάζ μπορεί να μην αναφέρεται μόνο στο "δε σου αγοράζω" αλλά και στο "δε σου πουλάω-δεν σου πουλάω στην τιμή που θέλεις εσύ/που ισχύει σε άλλα κράτη".

Επίσης, στα στοιχεία που περέθεσες, φαίνεται ότι οι εξαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τις εισαγωγές, οπότε έχουμε θετικό ισοζύγιο. Η Βενεζουέλα έχει ένα πολύ διαχειρίσιμο χρέος και από αυτήν την άποψη δε βγαίνει νόημα όσον αφορά την κατάσταση.

Νομίζω ότι το "ζουμί" είναι σε κάτι που μάλλον περνάει απαρατήρητο στην απάντησή σου: στον έλεγχο των τιμών. Ο έλεγχος των τιμών πράγματι μπορεί να προκαλέσει όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω, όμως το πραγματικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο επιβλήθηκαν οι έλεγχοι τιμών.
παραθέτωντας από wikipedia
δεν είναι και τόσο κακό αυτό
Συνεχίζοντας το συλλογισμό, μια πλήρης απελευθέρωση των τιμών θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλές τιμές, πολλά προϊόντα, χωρίς όμως να μπορούν οι πολίτες να αγοράσουν - ακριβώς το αντίθετο από ό,τι γίνεται τώρα: έχουν οι πολίτες χρήματα, δεν υπάρχουν αγαθά, επειδή δε συμφέρει να εισαχθούν και να πωληθούν στις προτεινόμενες τιμές.

Το ερώτημά μου είναι: πόση είναι η διαφορά στις τιμές μεταξύ Βενεζουέλας και οποιουδήποτε άλλου κράτους;

https://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp
Σε με τους μισθούς της χώρας, το κόστος διαβίωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό, ακόμα και με την εφαρμογή του ελέγχου τιμών.

Δεν είμαι οικονομολόγος για να κάνω θεωρίες. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δε γίνεται να είσαι ένα πλούσιο κράτος, με ρευστό, να παράγεις, και να μην μπορείς να αγοράσεις αγαθά. Είναι παράλογο.

Μπουκοταζ σημαινει κατι πολυ συγκεκριμεο, αλλα τελος παντων, συν το οτι αν υπαρχει καποιος που επηρεαζει την τιμη του πετρελαιου εκει που θελει, αυτος ειναι η Βενεζουελα που ανηκει στο καρτελ του ΟΠΕΚ. Στο κατω κατω εξαγει πετρελαιο και οχι πατατες, αν δεν γουσταρουν οι ΗΠΑ, πουλαει αλλου

Το εχω net exports δεν σημαινει κατι απαραιτητως. Ποσο εξαγεις, σε τι τιμες, ποιες ειναι οι δανειακες υποχρεωσεις σου, πως ειναι η κατασταση της οικονομιας. Οταν εξαρτασαι σχεδον 100% απο το πετρελαιο και οι τιμη αυτου κατερρευσε, επιβιωνεις απο αποθεματικα ξενου συναλλαγματος και χρυσου, εχεις ελλειψη αγαθων, υπερπληθωρισμο και εχεις φτασει στο σημειο να χρησιμοποιεις distressed debt, το τελευταιο πραγμα που ειναι το χρεος σου ειναι διαχειρησιμο. Η Βενεζουελα δεν εχει πολυ ζωη ακομα, φετος η το χρονου το πολυ ειτε θα χρεοκοπησει ειται θα κανει αναδιαρθρωση του χρεους (χρεοκοπια παλι). Οι εξαγωγες και το ισοζυγιο πληρωμων εναι τραγικα overrated γενικα, αλλα αυτο ειναι μια αλλη, αρκετα μεγαλη κουβεντα.

Το προβλημα με τον ελεγχο τιμων ειναι οτι κοιταμε την προθεση μιας πολιτικης και οχι τα αποτελεσματα της. Πρεπει να κοιτας και την πλευρα αυτου που παραγει και οχι μονο τους χαχολους, τα προιοντα δεν "υπαρχουν" ετσι απλα απο το μηδεν, καποιος τα παραγει. Οταν θεσεις ενα ανωτατο οριο δεν σημαινει οτι θα συνεχισει να παραγει γιατι δεν ειναι αποδοτικο να συνεχισει να το κανει και ειτε θα κλεισει το μαγαζι, ειτε θα πουλαει στην μαυρη αγορα, ειτε θα εξαγει τα προιοντα και αρα δημιουργησες τεχνητο ελλειμα αγαθων. Πετυχες ακριβως το αντιθετο απο αυτο που ηθελες και μαλιστα αυτοι που θα πληγουν περισσοτερο ειναι αυτοι με μικρο εισοδημα. Αντιστοιχα με την κατωτατη τιμη, δεν σημαινει οτι θα συνεχισει να το αγοραζει καποιος και αυτα ισχυουν για τα παντα - απο σουβλακια μεχρι μισθους. Γιατι το εφαρμοσε ρωτας? Γιατι λαικιζει σε οικονομικα αναλφαβητους που εχουν θεοποιησει οτιδηποτε λεει οτι βοηθαει τους φτωχους ανεξαρτητως πραγματικου αποτελεσματο. Ετσι υπαρχει η εντυπωση πως καλυτερευει την κατασταση και αν καταργηθει το μετρο θα επικρατησει χαος.

Για τα αποτελεσματα της απελευθερωσης αγορας δεν στεκουν αυτα που λες. Φυσικα και θα εχεις υψηλοτερες τιμες, αλλα στις τιμες αυτες θα υπαρχει κινητρο να παραγεις και θα υπαρχουν αγαθα, ενω τωρα εχεις ελλειψη. Ειναι παραλογο να λες οτι θα υπαρχουν αγαθα που κανεις δεν θα μπορει να αγορασει γιατι ποιος ειναι ο λογος να παραγωντα αυτα τα αγαθα τελικα? Για να θαυμαζουμε τα ραφια των σουπερ-μαρκετ? Οι πλουσιοι και οι φιλοι του ηγετη εχουν ηδη δικες τους γειτονιες με πολυτελη καταστηματα και αφθονια αγαθων που αποτιμωνται σε δολαρια, δεν θα υπαρχει νοημα να πουλας περισσοτερο σε αυτους. Αρα οι τιμες θα προσαρμοστουν στο ποσο μπορουν να αγορασουν οι πολιτες με το εισοδημα που εχουν και ο ανταγωνισμος μεταξυ των παραγωγων θα ριχνει τις τιμες. Οι τιμες αρχικα ενδεχεται να ανεβαινουν καθως εχεις αρκετα κερδη απο την μεγαλη ζητηση και μικρη παραγωγη, σταδιακα ομως θα πεφτουν καθως τα κερδη προσελκυουν περισσοτερους ανταγωνιστες μεχρι να ερθει ισορροποια. (Και αυτο ειναι μια απο τις πρωτες αρχες του μανατζμεντ που θα μαθει καποιος στον πραγματικο κοσμο: ριχνεις τις τιμες για να μην προσελκυεις ανταγωνισμο - εκτος φυσικα αν εχεις κρατικο μονοπωλιο). Φυσικα και θα ειναι δυσκολα τα πραγματα, ακομα και αν δεν λαβουμε υποψη μας και την επιδραση του πληθωριστικου νομισματος, αλλα ειναι παραλογο να προτιμας την τωρινη κατασταση του σιγουρου θανατου.

Αυτο με την διαφορα τιμων Βενεζουελας - αλλων χωρων δεν στεκει, δεν εξεταζουμε την ακριβεια αλλα τον (υπερ)πληθωρισμο.

Για το γιατι μια χωρα με πορους δεν ειναι πλουσια, απαντησε λιγο εως πολυ ο Ξεχασμενος, συν εχω βαρεθει να γραφω :redface:
Αν ειναι θα απαντησω πιο μετα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έτσι κι αλλιώς η Βενεζουέλα εισάγει τα πάντα, είναι ελάχιστα εκείνα που παράγει. Κατά τη γνώμη μου από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς εξαρτάται από τις υπόλοιπες χώρες για τις τιμές, τη διάθεση των προϊόντων κτλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ο Μητσοτάκης τι λέτε να κάνει στην ΝΔ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ο Μητσοτάκης τι λέτε να κάνει στην ΝΔ;

το καλοκαίρι μάλλον θα διαλύσει την ΟΝΕΔ όπως είχε πει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Έχει πάει με τους Καραμανλικούς;

βασικά τα αίσχη στο συνέδριο που έκαναν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Όλοι αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική εκτός από αυτούς που σπούδασαν πολιτικές επιστήμες είναι άσχετοι στον κλάδο τους.

(με λίγα λόγια μας κυβερνούν οι άσχετοι)
=
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Για ποια αίσχη μιλάς ακριβώς?

για το ξύλο που έπεσε στο συνέδριο τους μεταξύ τους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
για το ξύλο που έπεσε στο συνέδριο τους μεταξύ τους

:hehe::hehe::hehe:

Έγιναν πολλά ευτράπελα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αλλά ξύλο δεν παίχτηκε. Guaranted. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
:hehe::hehe::hehe:

Έγιναν πολλά ευτράπελα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αλλά ξύλο δεν παίχτηκε. Guaranted. :P
Όλη η ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ ένα ευτράπελο είναι από μόνη της.
Απορώ τι παραπάνω έγινε που σκέφτηκαν στη ΝΔ:
"ε, παιδιά, όχι κι έτσι, το γαμήσατε λίγο".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
Όλη η ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ ένα ευτράπελο είναι από μόνη της.
Απορώ τι παραπάνω έγινε που σκέφτηκαν στη ΝΔ:
"ε, παιδιά, όχι κι έτσι, το γαμήσατε λίγο".

Και μία πληροφορία που δεν είναι ευρέως γνωστή. Η καταγραφή των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών φέτος έγινε από την πλειοψηφία της ΔΑΠ (υποστηρικτών του Παπαμιμίκου/Τζιτζικώστα κυρίως που διαγράφηκαν από την ΟΝΝΕΔ με απόφαση του Κούλη) με το όνομα "ΟΝΝΕΔ", για σπάσιμο στις αποφάσεις του τελευταίου.

Πόσο κουράδας παίζει να είναι κάθε φυντάνι που ψήφισε ΔΑΠάρα και δεν το νοιάζει πως αυτοί που στήριξε του κρεμάνε την ταμπέλα του ΟΝΝΕΔίτη;

Για να είναι ολοκληρωμένη η ιστορία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
:hehe::hehe::hehe:

Έγιναν πολλά ευτράπελα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αλλά ξύλο δεν παίχτηκε. Guaranted. :P

Ναι ότι έκλεψαν την κάλπη σε δικές τους εκλογές δεν είναι βια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Ναι ότι έκλεψαν την κάλπη σε δικές τους εκλογές δεν είναι βια

Το να παίζεις φάπες είναι μια μορφή βίας. Το να παρακολύεις δημοκρατικές διαδικασίες είναι επίσης μια μορφή βίας. Αλλά, επειδή και τα δύο είναι έκφραση βίας, δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Πριν μίλησες για ξύλο μεταξύ συνέδρων. Τώρα μιλάς για κλοπή κάλπης. Ποιο από τα δύο ισχύει?
Και το κυριότερο, από πού παίρνεις τις πληροφορίες και τις παρουσιάζεις με τέτοια σιγουριά, σαν να είναι γενικές αλήθειες? Μήπως ήσουν και εσύ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Το να παίζεις φάπες είναι μια μορφή βίας. Το να παρακολύεις δημοκρατικές διαδικασίες είναι επίσης μια μορφή βίας. Αλλά, επειδή και τα δύο είναι έκφραση βίας, δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Πριν μίλησες για ξύλο μεταξύ συνέδρων. Τώρα μιλάς για κλοπή κάλπης. Ποιο από τα δύο ισχύει?
Και το κυριότερο, από πού παίρνεις τις πληροφορίες και τις παρουσιάζεις με τέτοια σιγουριά, σαν να είναι γενικές αλήθειες? Μήπως ήσουν και εσύ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ? :hmm:

Δεν ήμουν και τα 2 ισχύουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Θες να μας εξηγήσεις πώς είσαι τόσο σίγουρος για αυτο? :hmm:

Οι εικόνες που είχαν βγει μιλούσαν από μόνες τους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top