Αύξηση κατώτατου μισθού: υπέρ ή κατά;

Αύξηση κατώτατου μισθού. Υπέρ ή κατά

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 24)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 12 50.0%
  • Κατά

    Ψήφοι: 10 41.7%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 8.3%

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Έπρεπε τουλάχιστον οι εισφορές να μειωθούν.

Και πως θα πληρωθούν οι άγαμες θυγατέρες, οι διπλοτριπλο+συνταξιούχοι, οι 45άρηδες συνταξιούχοι, οι ΟΤΕτζήδες και ΔΕΗτζήδες που παίρνουν σύνταξη 3+ χιλιάρικα ο καθένας κ.ο.κ.;:rolleyes:

Να δοκιμάσουμε να μειώσουμε και άλλο τον κατώτατο μισθό μήπως και χαρούν οι Έλληνες εργοδότες . Είμαστε σοβαροί ; Οι ίδιοι δεν είναι οι εργοδότες που παραπονούνται για μείωση τζίρου ;
Να σου δώσω και ένα παράδειγμα : Γνωρίζεις τι μισθό παίρνει ένας απόφοιτος μηχανικός πολυτεχνείου στην πρώτη του εργασία στην Ελλάδα ; 400 ΣΤΗΝ καλύτερη 500 ευρώ . Θεωρούμε δηλαδή ότι τα 400 ή 500 ευρώ επαρκούν για να ζήσει μόνος του ; Μήπως να πάμε να δούμε τους αντίστοιχους μισθούς εταιρειών σε Αγγλία , Γερμανία, Σουηδία ;
Μήπως τελικά αυτοί που είναι λάθος στην υπόθεση είναι οι Ελληνες εργοδότες ; Διότι ούτε στις προαναφερθείσες χώρες έβρεξε λεφτά ο ουρανός . Απλώς οι άνθρωποι έχουν μια άλλη νοοτροπία , ενδιαφέρονται για το μέλλον για αυτό και στήνουν ολόκληρα τμήματα για την ένταξη και εκπαίδευση των νέων εργαζομένων. Στην Ελλάδα τι κάνουν ; Απολύτως τίποτα . Ενδιαφέρονται μόνο εάν θα κλείσουν θετικά ή αρνητικά το χρόνο .

Σε μια χώρα που έργα ΔΕΝ γίνονται, που ζήτηση για μηχανικούς ΔΕΝ υπάρχει (ενώ η προσφορά είναι τεράστια) και που αυτού του τύπου οι δουλειές είναι συνήθως σκοτωμένες και τίγκα στους φόρους (και άρα το περιθώριο κέρδους του επιχειρηματία πολύ μικρό) λογικό είναι να παίζουν τόσο χαμηλές αμοιβές...αν θες παραπάνω στην Ελλάδα πας και γίνεσαι ηλεκτροσυγκολλητής, χειριστής μηχανημάτων ή κάτι άλλο που πληρώνεται καλύτερα...αλλιώς αλλάζεις χώρα!
Ή μήπως στην Αγγλία π.χ. (που και ζήτηση για όλα τα τεχνικά επαγγέλματα υπάρχει και έργα γίνονται) με 20.000 λίρες μικτά το χρόνο μπορείς "να ζήσεις μόνος";:rolleyes:
Για να τελειώνουμε: ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι αμοιβές (στους μηχανικούς εν προκειμένω) είναι α)να σταματήσει το κράτος να ξεσκίζει στους φόρους τους επιχειρηματίες του τεχνικού κλάδου και β)να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης (και άρα να γίνουν έργα κ.λπ.)...
Με αυξήσεις κατώτατου μισθού και λοιπές βλακείες σε μια ήδη σμπαραλιασμένη οικονομία το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στείλουν κόσμο στο ταμείο ανεργίας και να αυξήσουν τη "μαύρη" εργασία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Το να είσαι 55 ετών ταμίας σε σούπερ μάρκετ σημαίνει πως πέρασες τα τελευταία 40 χρόνια περίπου της ζωής σου χωρίς να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γεγονός του πως θα τα βγάλεις πέρα όταν δεν θα είσαι πια νέος και ακμαίος και ταυτόχρονα δεν θα ξέρεις να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.
Ένας άνθρωπος 55 χρονών λοιπόν που δουλεύει 35 χρόνια σε low-end δουλείες (με τον όρο low-end θεωρώ τις δουλείες όπου μετά από 6μήνες π.χ. έχεις μάθει τα πάντα και δεν έχεις περιθώρια βελτίωσης) όπως ταμίας σούπερ μάρκετ που ανέφερες έκανε αυτό ακριβώς το πράγμα σε όλη του τη ζωή. Δεν κόπιασε να μάθει κάτι νέο, δεν έφτιαξε κάτι νέο, και γενικότερα προσέφερε στην κοινωνία όση αξία θα προσέφερε και μια αυτόματη μηχανή.
Δεν γνώριζα πως η αξία κάποιου ανθρώπου και η προσφορά του στην κοινωνία εξαρτάται μόνο από την εργασία που κάνει. Εγώ πιστεύω ότι η αξία στην ζωή μας δημιουργείται στον ελεύθερο μας χρόνο. Μετά την δουλειά. Όταν ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τον έρωτα, με την αγάπη, με τα παιδιά μας με τους φίλους και κάνουμε ότι πραγματικά μας γεμίζει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια πολύ εξειδικευμένη εργασία και να είναι επιστήμονας και η ζωή του να είναι κενή άξιας και περιεχομένου και μπορεί καποιος να κάνει μια Low end εργασία και να ζει μια γεμάτη ζωή γεμάτη αγάπη και ωραίες στιγμές. Το ιδανικό θα ήταν να έκαναν όλοι εργασίες που θα υπήρχε εξέλιξη και θα μας γέμιζαν αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί υπάρχουν μονότονες εργασίες που κάποιος πρέπει να τις κάνει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πχ ενας σκουπιδιάρης δεν έχει αξία για την κοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Είμαστε ο μόνος λαός που λέει όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι άλλοι λαοί που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου βρίσκονται σε ανάπτυξη, έχουν μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας, λογικούς και ανταποδοτικούς φόρους κ.λπ. οπότε ενδεχομένως και να βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια αύξηση (αν και στις προηγμένες οικονομίες παπαριές του τύπου "κατώτατος μισθός ρυθμιζόμενος απ' το κράτος" δεν υφίστανται)...
Σε μια χώρα που οι φόροι συνεχώς αυξάνονται, το Α.Ε.Π. συνεχώς μειώνεται, οι μισθοί συνεχώς μειώνονται, η ζήτηση για εργασία συνεχώς μειώνεται κ.λπ. και που οι περισσότεροι εργοδότες "βογκάνε" να πληρώσουν το επιπλέον 20% (!!!) των εργοδοτικών εισφορών των εργαζομένων τους (όσοι πληρώνουν ακόμα) τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις ανεβάζοντας κι άλλο τον κατώτατο μισθό πέρα από το να αναγκάζεις αυτούς τους εργοδότες είτε να μειώσουν τους μισθούς όσων παίρνουν πάνω απ' το βασικό είτε να απολύσουν κάποιον για να έρθουν στα ίσα τους;
Τα χουμε ξαναπει οποιος θέλει να μεινει μονος του 30 ετών δεν μπορει με 500 ευρώ ουτε με 600 μονο το ενοικιο ειναι 200-300. Άλλα 50 οι ΔΕΚΟ και αλλα 150 το πετρελαιο το χειμώνα , 200 τα εξοδα αυτοκινητου (μαζι με βενζινη) και αλλα 300 να φάς και να βγεις καμια βολτα. Μονο αυτά τα βασικά ειναι 900 ευρώ.

Ναι, βλέπεις στην Ελλάδα με τα δανεικά κι αγύριστα φτάσαμε να θεωρούμε "αυτονόητο" ότι ένας χαμηλόμισθος πολίτης πρέπει να έχει αυτοκίνητο, να μένει ολομόναχος σε δικό του σπίτι, να βγαίνει για καφέ και ποτό κάθε μέρα κ.ο.κ.!:rolleyes:
Λυπάμαι που το λέω αλλά με τα μυαλά που κουβαλάει ο Ελληνικός λαός οι εποχές που θα ζουν 5+ άτομα σε 50 τ.μ. και που πράγματα όπως "θέρμανση", "Ι.Χ." κ.α. θα θεωρούνται είδη πολυτελείας δεν είναι μακριά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Κάτσε λίγο γιατί αυτό δεν το κατάλαβα. Οπότε είναι δίκαιο και σωστό για σένα να δουλεύει κάποιος σε μια ιδιωτική εταιρεία για 25 χρόνια και μετά να τού λένε, δε μας κάνεις πια, άντε γεια; Τί το κακό έχει να δουλεύει κάποιος χρόνια σε μια εταιρεία και να αδιαφορεί για να καλυτερεύσει την εργασιακή του απόδοση; Αν το αφεντικό έχει πρόβλημα με αυτό, ας δώσει τη νόμιμη αποζημίωση κι ας τον απολύσει. Εκτός αν υπάρχει συμβόλαιο που δηλώνει συγκεκριμένα αυτό, εγώ δεν ξέρω επιχείρηση να απαιτεί να μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα για να εξουδετερώσεις τους νέους που τώρα βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Εκτός αν η εργασία σου το απαιτεί φυσικά. Αν όμως είναι κάποιος ταμίας σε σούπερ μάρκετ ή ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο, τί ακριβώς βελτίωση πρέπει να κάνει;

Οι νέοι δεν πρέπει να παίρνουν τη δουλειά των παλιών αλλά να δημιουργούνται επαρκείς θέσεις εργασίας για όλες τις γνώσεις, τις προϋπηρεσίες και τις απαιτήσεις.

Πάντως σχετικά με τον κατώτατο μισθό, τα λαμόγια οι Ελληναράδες εργοδότες θα βρουν παραθυράκια να αποφύγουν την αύξηση. Οπότε ας έχουν αρκετούς υπαλλήλους στην επιθεώρηση εργασίας γιατί θα γίνουν πολλές καταγγελίες οσονούπω.

H αποζημείωση κ.λπ. είναι μέτρα που αυξάνουν την ανεργία καθώς δεσμεύουν τον εργοδότη.

Η προτελευταία παράγραφος σου είναι η αριστερή λογικής δηλαδή μηδενικής λογικής. Λες και οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται από τις κυβερνήσεις αυτόματα πατώντας μερικά κουμπάκια. Δεν προσαρμόζονται η αγορά εργασίας στους νέους, αλλά οι νέοι στην αγορά εργασίας.

Δεν είναι θέμα επιλογής. Ο εργοδότης πλέον έχει επιλογές. Χώρες που του δίνουν αφορολόγητο 20.000 ευρώ (π.χ. Κύπρος) και λόγω Ε.Ε. βρίσκει πάτημα και στην Ελλάδα. Ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχει η επιλογή να επιλέξει εργαζόμενους με μπλοκάκι και επιθεώρηση εργασίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Θα πέσει πολύ γέλιο γιατί από το 2020 το αφορολόγητο πέφτει στις 5685 ευρώ.. Το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο 1600 είναι 6400 ευρώ....:dance2:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Αυτή η λογική δεν μας πήγε μπροστά και όμως συνεχίζουμε ακάθεκτοι ιδεολογίες του τύπου θα με ζει ο πατέρα μου,θα μου πάρει αμάξι 25 χρόνων και σπίτι αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάντια είναι να πάψετε να είστε κρατιστές και κατ' επέκταση, να σταματήσει ο κρατισμός να κυβερνάει την Ελλάδα!
Να σταματήσετε δηλαδή να ψηφίζετε με κριτήριο ποιος θα σας χώσει στο Δημόσιο, ποιος δε θα πειράξει το μισθό ή τη σύνταξη των γονιών ή/και των παππούδων σας κ.ο.κ.
Αν το πρόβλημα λυνόταν έτσι γιατί να μην πάνε τον κατώτατο μισθό π.χ. στα 1.000 ευρώ;Γιατί όχι και στα 1.500;:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.
Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάντια είναι να πάψετε να είστε κρατιστές και κατ' επέκταση, να σταματήσει ο κρατισμός να κυβερνάει την Ελλάδα!
Να σταματήσετε δηλαδή να ψηφίζετε με κριτήριο ποιος θα σας χώσει στο Δημόσιο, ποιος δε θα πειράξει το μισθό ή τη σύνταξη των γονιών ή/και των παππούδων σας κ.ο.κ.
Αν το πρόβλημα λυνόταν έτσι γιατί να μην πάνε τον κατώτατο μισθό π.χ. στα 1.000 ευρώ;Γιατί όχι και στα 1.500;:rolleyes:


Κρατιστής;Μάλλον με μπέρδεψες με άλλον δες σε παλιά post που κράζω το δημόσιο και μετά τα ξαναλέμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Είσαι λάθος σε αυτό που λες.Αν δεις οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 50% από το 2007 ως αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης από την μεσαία τάξη.Αρα θα πρέπει να τονωθεί η αγορά άμεσα για ανακάμψει των πωλήσεων.Πανω από 300.000 μικρό επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω κατακόρυφης μείωσης πωλήσεων.

Δεν είσαι κρατιστής αλλά μιλάς για "τόνωση της αγοράς" μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού, λες και οι εργοδότες αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου θα γεννήσουν λεφτά!
Και παραβλέπεις ότι όλο αυτό το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομιά οφείλεται ακριβώς σε αυτή την παρεμβατικότητα του κράτους, το οποίο προκειμένου να συντηρήσει τις στρατιές Δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και όλων όσων ζουν απ' το κράτος έχει ξεσκίσει την Ιδιωτική οικονομία στους φόρους!
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού με την υπάρχουσα κατάσταση στον Ιδιωτικό τομέα δε διαφέρει σε τίποτα από τις διάφορες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν είναι και τόσο τραγικό αν ο κατώτερος μισθός πάει 630€ δεν είναι και εκατομμύρια.

630 ευρώ μικτά για τον εργοδότη είναι περίπου 800 ευρώ μηνιαίο κόστος (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) συν τα δώρα (άλλοι 2 μισθοί) μιλάμε δηλαδή για 11.200 ευρώ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ετήσιο κόστος για τον πιο "απλό" εργαζόμενο χωρίς καμία εξειδίκευση, προσόντα κ.λπ.
Όταν π.χ. στο UK ο βασικός μισθός είναι περίπου 16.000 ευρώ το χρόνο και πληρώνεις φόρο απ' το πρώτο ευρώ!
Τι λες, είναι πολλά ή λίγα;:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.
Δεν είσαι κρατιστής αλλά μιλάς για "τόνωση της αγοράς" μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού, λες και οι εργοδότες αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου θα γεννήσουν λεφτά!
Και παραβλέπεις ότι όλο αυτό το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομιά οφείλεται ακριβώς σε αυτή την παρεμβατικότητα του κράτους, το οποίο προκειμένου να συντηρήσει τις στρατιές Δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και όλων όσων ζουν απ' το κράτος έχει ξεσκίσει την Ιδιωτική οικονομία στους φόρους!
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού με την υπάρχουσα κατάσταση στον Ιδιωτικό τομέα δε διαφέρει σε τίποτα από τις διάφορες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους όλα αυτά τα χρόνια;


630 ευρώ μικτά για τον εργοδότη είναι περίπου 800 ευρώ μηνιαίο κόστος (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) συν τα δώρα (άλλοι 2 μισθοί) μιλάμε δηλαδή για 11.200 ευρώ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ετήσιο κόστος ανά εργαζόμενο...όταν π.χ. στο UK ο βασικός μισθός είναι περίπου 16.000 ευρώ το χρόνο και πληρώνεις φόρο απ' το πρώτο ευρώ!
Τι λες, είναι πολλά ή λίγα;:rolleyes:


Πες μου λοιπόν πως θα αυξήθει η κατανάλωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Πες μου λοιπόν πως θα αυξήθηκε η κατανάλωση.

Κατά σειρά:
α)Δραστική μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων σε συνδυασμό με θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη Δημόσια διοίκηση κ.λπ. και μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών (μαζικές απολύσεις αργόμισθων Δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων άνω π.χ. των 1.000 ευρώ κ.α.),
β)Προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση Α.Ε.Π.,
γ)Βελτίωση των δεικτών ανταγωνιστικότητας κ.λπ. της χώρας, άρα εμπιστοσύνη από τις αγορές, άρα δανεισμός με χαμηλά επιτόκια,
δ)Επένδυση των δανείων σε παραγωγικές πρωτοβουλίες και όχι σε μπουζούκια και Cayenne,
ε)Αύξηση ευκαιριών κέρδους για τους επιχειρηματίες, άρα αύξηση της ζήτησης για εργασία και αύξηση (συνολικά) των αμοιβών των εργαζομένων...
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα θα κολλάμε πάντα στο "α)" και θα ψηφίζουμε Τσίπρες μέχρι να γίνουμε Βενεζουέλα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.
Κατά σειρά:
α)Δραστική μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων σε συνδυασμό με θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη Δημόσια διοίκηση κ.λπ. και μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών (μαζικές απολύσεις αργόμισθων Δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων άνω π.χ. των 1.000 ευρώ κ.α.),
β)Προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση Α.Ε.Π.,
γ)Βελτίωση των δεικτών ανταγωνιστικότητας κ.λπ. της χώρας, άρα εμπιστοσύνη από τις αγορές, άρα δανεισμός με χαμηλά επιτόκια,
δ)Επένδυση των δανείων σε παραγωγικές πρωτοβουλίες και όχι σε μπουζούκια και Cayenne,
ε)Αύξηση ευκαιριών κέρδους για τους επιχειρηματίες, άρα αύξηση της ζήτησης για εργασία και αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων...
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα θα κολλάμε πάντα στο "α)" και θα ψηφίζουμε Τσίπρες μέχρι να γίνουμε Βενεζουέλα...


Α μπράβο τώρα έρχεσαι στα λόγια μου.Αν μειωθούν αρκετά οι φόροι τότε μπορεί να αυξηθούν οι μισθοί έστω και λίγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Α μπράβο τώρα έρχεσαι στα λόγια μου.Αν μειωθούν αρκετά οι φόροι τότε μπορεί να αυξηθούν οι μισθοί έστω και λίγο.

Πως να μειωθούν με 27 δις δαπάνες μόνο για συντάξεις;:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν γνώριζα πως η αξία κάποιου ανθρώπου και η προσφορά του στην κοινωνία εξαρτάται μόνο από την εργασία που κάνει. Εγώ πιστεύω ότι η αξία στην ζωή μας δημιουργείται στον ελεύθερο μας χρόνο. Μετά την δουλειά. Όταν ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τον έρωτα, με την αγάπη, με τα παιδιά μας με τους φίλους και κάνουμε ότι πραγματικά μας γεμίζει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια πολύ εξειδικευμένη εργασία και να είναι επιστήμονας και η ζωή του να είναι κενή άξιας και περιεχομένου και μπορεί καποιος να κάνει μια Low end εργασία και να ζει μια γεμάτη ζωή γεμάτη αγάπη και ωραίες στιγμές. Το ιδανικό θα ήταν να έκαναν όλοι εργασίες που θα υπήρχε εξέλιξη και θα μας γέμιζαν αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί υπάρχουν μονότονες εργασίες που κάποιος πρέπει να τις κάνει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πχ ενας σκουπιδιάρης δεν έχει αξία για την κοινωνία.


Αναφερόμουνα στην αξία που παράγει στην δουλειά του, όχι στην συνολική του αξία σαν άνθρωπος, ούτε στην υποκειμενική αξία που έχει η ζωή του καθενός γι αυτόν. Για εμένα η ζωή μου έχει τεράστια αξία, η δική σου όχι και τόσο και το αντίστροφο. Είτε μας αρέσει είτε όχι η κοινωνία αποδίδει τον καθένα μας μια συγκεκριμένη αξία η οποία είναι ο μέσος όρος όλων των υποκειμενικών αξιών που πιστεύουν όλα τα μέλη της πως έχουμε. Για να μάθεις την δικιά σου στο περίπου μπορείς να ρωτήσεις σε μια ασφαλιστική για ασφάλεια ζωής. Ο άστεγος έχει μηδαμινή αξία για την κοινωνία και ο CEO τεράστεια. Αυτά τα είναι τα γεγονότα.

Το point μου ήταν πως το παρόν σύστημα δεν αφήνει αυτούς που ξεκινάνε από τα χαμηλά να πραγματώσουν όλη την δυναμική τους, αλλά τους εγκλοβίζει στα χαμηλά. Και ναι ο 50 χρονος σκουπιδιάρης είναι κακό για την κοινωνία καθώς σε ένα διαφορετικό σύστημα θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ περισσότερο και την θέση του θα την είχε ένας νέος που τώρα ξεκινά στα σκαλοπάτια της ζωής.

Κατά σειρά:
α)Δραστική μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων σε συνδυασμό με θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη Δημόσια διοίκηση κ.λπ. και μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών (μαζικές απολύσεις αργόμισθων Δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων άνω π.χ. των 1.000 ευρώ κ.α.),



Ρεαλιστικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Τουλάχιστο όχι σύντομα και όχι άμεσα. Δεν γινεται καθώς έχεις τεράστιο αριθμό ατόμων άμεσα εξαρτημένων από το σύστημα τα οποία όταν απολυθούν θα αποκτήσουν τεράστιες φωνές. Θα χρειαζόσουν δικτατορικού τύπου κυβέρνηση βασισμένη στα όπλα για να κάνεις κάτι τέτοιο και ούτε καν κι αυτό είμαι σίγουρος πως θα δούλευε.


Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να σταματήσουν οι προσλήψεις μέχρι να φύγουν οι παλιοί και να πεθάνουν κιόλας ώστε να μειωθεί έτσι το κόστος σταδιακά. Ενώ παράλληλα να γίνουν προσπάθειες απελευθέρωσης της αγοράς, οι οποίες πάλι είναι δύσκολες λόγο συντεχνιών αλλά όχι τόσο.


Η μοντέρνα δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα το οποίο είναι ευκίνιτο και ικανό να κάνει ριζικές αλλαγές, καθώς χρειάζεαι την ανοχή του όχλου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο του μειωνέκτημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,968 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Ρεαλιστικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Τουλάχιστο όχι σύντομα και όχι άμεσα. Δεν γινεται καθώς έχεις τεράστιο αριθμό ατόμων άμεσα εξαρτημένων από το σύστημα τα οποία όταν απολυθούν θα αποκτήσουν τεράστιες φωνές. Θα χρειαζόσουν δικτατορικού τύπου κυβέρνηση βασισμένη στα όπλα για να κάνεις κάτι τέτοιο και ούτε καν κι αυτό είμαι σίγουρος πως θα δούλευε.


Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να σταματήσουν οι προσλήψεις μέχρι να φύγουν οι παλιοί και να πεθάνουν κιόλας ώστε να μειωθεί έτσι το κόστος σταδιακά. Ενώ παράλληλα να γίνουν προσπάθειες απελευθέρωσης της αγοράς, οι οποίες πάλι είναι δύσκολες λόγο συντεχνιών αλλά όχι τόσο.

Από το 2009 μέχρι το 2015 είχαμε όλα τα χρονικά κ.λπ. περιθώρια να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές που έπρεπε και μπορούσαμε κάλλιστα να γυρίσουμε την κατάσταση, ακόμη και χωρίς καμία απόλυση Δημοσίου υπαλλήλου...η εκλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον Ιανουάριο του 2015 και ό,τι ακολούθησε (κλείσιμο τραπεζών κ.λπ.) ήταν η οριστική "ταφόπλακα" της όποιας ελπίδας υπήρχε για ανάκαμψη!

Επίσης αυτό που περιγράφεις στη δεύτερη παράγραφο προϋποθέτει εκτός από σοβαρή κυβέρνηση με πλάνο κ.λπ. δάνεια από την Ε.Ε. για πολλά χρόνια ακόμη!
Με τι αντάλλαγμα θα μας δανείσουν, όταν π.χ. σχεδόν όλη η Δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί στο "υπερταμείο" κι όταν βλέπουν ότι η σχέση Α.Ε.Π.-χρέους μετά από τόσα χρόνια μνημονίων αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε, όπως και οι περισσότεροι οικονομικοί μας δείκτες;
Εγώ δε βλέπω καμία πρόθεση από τα κράτη της Ε.Ε. να μας ξαναδανείσουν και μάλλον μόλις τελειώσει το "μαξιλαράκι" σε 2-3 χρόνια θα έχουμε άσχημες εξελίξεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Ναι, βλέπεις στην Ελλάδα με τα δανεικά κι αγύριστα φτάσαμε να θεωρούμε "αυτονόητο" ότι ένας χαμηλόμισθος πολίτης πρέπει να έχει αυτοκίνητο, να μένει ολομόναχος σε δικό του σπίτι, να βγαίνει για καφέ και ποτό κάθε μέρα κ.ο.κ.!:rolleyes:
Λυπάμαι που το λέω αλλά με τα μυαλά που κουβαλάει ο Ελληνικός λαός οι εποχές που θα ζουν 5+ άτομα σε 50 τ.μ. και που πράγματα όπως "θέρμανση", "Ι.Χ." κ.α. θα θεωρούνται είδη πολυτελείας δεν είναι μακριά!


Αυτα στην ηλικια των 30 άντε 35 ειναι τα βασικά. Δεν γινεται να εισαι 35 χρονων άντρας και να μενεις στο παιδικο σου δωμάτιο , επισης αν δεν έχεις αυτοκινητο και δικο σου χώρο ξεχνάς και την προσωπική ζωή. Αυτα αν δεν τα κάνεις στα 35 ποτε περιμενεις να τα κάνεις στα 50; :P

Ειναι δυσκολες οι αποφάσεις και τα ρισκα. Αλλα θα πρέπει να αρχισουμε και να τα παιρνουμε. Πχ ενα ρισκο θα ηταν κάποιος να φυγει στο εξωτερικο. Αν του κάτσει ομως αυτα που εδώ φαντάζουν πολυτελεια εκει θα ειναι δεδομένα. Θα νοικιάζει δικο του σπιτι, θα αγοράσει δικο του αυτοκινητο και οταν βγει το βράδυ σε ενα μπάρ θα μπορει να πει σε αυτην που γνωρισε ξέρεις έλα αυριο απο το σπιτι μου να κάτσουμε. Ολα αυτα μπορεις να τα κάνεις και εδω αλλα ΟΧΙ με μισθο κάτω απο 1000 ευρώ. Μπορει να μην αρέσει στους εργοδοτες αλλα αυτη ειναι η αλήθεια. Δυστυχως οι μισθοι που δινουν δεν ειναι αρκετοι για να μπορέσει ενας νέος να ανοιξει το δικο του σπιτι. Ειναι τα βασικά.

Πολυτελεια θα ηταν να έβγαζε κάποιος 3-4 χιλιάρικα το μήνα και να εχει διευθυντικές θέσεις στα 35-40 του. Και αυτο εφικτο μπορει να ειναι για κάποιους που παιρνουν ρισκα και βλέπουν ευκαιριες αλλοι βλέπουν μονο μαυριλα και απαισιοδοξια. Και φοβουνται να κινηθούν. Αυτη ειναι η αλήθεια. Δεν θέλουν να ρισκάρουν.


Επισης σαν λαος ειμαστε και λιγο μαμάκηδες. Πρέπει να απογαλακτιστουμε. Δεν γινεται να εισαι 35 χρονων και να βολευεσαι πχ με προγραμματα του ΟΑΕΔ των 500 ευρώ και να μένεις ετσι επειδη βασιζεσαι οτι θα πέφτει και ο μισθος του μπαμπα καθε μηνα θα πέφτει και της μαμας οποτε ολοι μαζι φτάνουμε ενα 3 χιλιαρο εντάξει μωρέ καλά ειναι! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλα. Τα δικα σου λεφτά δεν ειναι 3.000 ειναι 500 ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ολα αυτα μπορεις να τα κάνεις και εδω αλλα ΟΧΙ με μισθο κάτω απο 1000 ευρώ. Μπορει να μην αρέσει στους εργοδοτες αλλα αυτη ειναι η αλήθεια.

Δεν ενδιαφέρει τον εργοδότη αν εσένα σου φτάνουν τα λεφτά για σπίτι αμάξι και γκόμενα. Γιατί δεν το καταλαβαίνετε αυτό? Ο εργαζόμενος δεν προσφέρεται ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά ανάλογα με την αξία που προσθέτει η εργασία του στην επιχείρηση. Αν θες να πάρεις 3 χιλιάρικα βρες έναν τρόπο να κάνεις την επιχείρηση να βγάλει 6 και θα έχεις δουλειά σε οποιαδήποτε επιχείρηση θες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Ο εργαζόμενος δεν προσφέρεται ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά ανάλογα με την αξία που προσθέτει η εργασία του στην επιχείρηση. Αν θες να πάρεις 3 χιλιάρικα βρες έναν τρόπο να κάνεις την επιχείρηση να βγάλει 6 και θα έχεις δουλειά σε οποιαδήποτε επιχείρηση θες.


Θέλεις να μου πεις εσύ δηλαδή ότι στα 29 σου, δεν σου έχει τύχει ποτέ να δουλέψεις σε επιχείρηση που βγάζει 100,000€ και εσένα σου δίνει 500, δεν σου έχει τύχει ποτέ να περνάνε από τα χέρια σου τα έξοδα και έσοδα της επιχείρησης για να καταλάβεις ότι είσαι απλά μαλάκας κι ότι ο εργοδότης σε κοροιδεύει όταν σου λέει ότι δε βγαίνει.

Έλα τώρα, σε ποια χώρα όλα αυτά; Ποια λογική είναι αυτή που παίρνεις "αναλογικό" μισθό;
Δηλαδή δύο κρεοπωλεία, το ένα πουλάει το άλλο όχι, έχει από έναν υπάλληλο το καθένα, νομίζεις ότι το κρεοπωλείο που πουλάει θα κάτσει να δώσει 1000€ στον υπαλληλό του, επειδή του "πουλάς" το κρεάς; 500€ θα παίρνουν και οι δύο.

Ακούτε τι λλέτε;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θέλεις να μου πεις εσύ δηλαδή ότι στα 29 σου, δεν σου έχει τύχει ποτέ να δουλέψεις σε επιχείρηση που βγάζει 100,000€ και εσένα σου δίνει 500, δεν σου έχει τύχει ποτέ να περνάνε από τα χέρια σου τα έξοδα και έσοδα της επιχείρησης για να καταλάβεις ότι είσαι απλά μαλάκας κι ότι ο εργοδότης σε κοροιδεύει όταν σου λέει ότι δε βγαίνει.

Έλα τώρα, σε ποια χώρα όλα αυτά; Ποια λογική είναι αυτή που παίρνεις "αναλογικό" μισθό;
Δηλαδή δύο κρεοπωλεία, το ένα πουλάει το άλλο όχι, έχει από έναν υπάλληλο το καθένα, νομίζεις ότι το κρεοπωλείο που πουλάει θα κάτσει να δώσει 1000€ στον υπαλληλό του, επειδή του "πουλάς" το κρεάς; 500€ θα παίρνουν και οι δύο.

Ακούτε τι λλέτε;;


Δεν κατάλαβες τι λέω οπότε θα κάνω ακόμη μια προσπάθεια. Δεν πληρώνεσαι αναλογικά με τα όσα βγάζει ο εργοδότης. Πληρώνεσαι αναλογικά με αυτά που προσφέρεις. Ο υπάλληλος του κρεοπωλείου που βγάζει 100.000 το χρόνο θα πάρει 500 όπως και αυτός του κρεοπωλείου που βγάζει 10.000, διότι δεν είναι ο υπάλληλος ο λόγος πο το κρεοπωλέιο βγάζει αυτά τα λεφτά. ΑΝ τώρα ο υπάλληλος είναι ο λόγος, γιατί ξέρω εγώ είναι όμορφο παιδί και όλες οι κυρίες ψωνίζουν από εκεί, τότε θα πάρει πολύ περισσότερα από 500 γιατί αν τον χάσει ο εργοδότης θα χάσει μεγάλο μέρος του τζίρου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Α ρε κομμουνισμος που σας χρειάζεται και δικτατορια του προλεταριάτου :loltooth:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Δεν κατάλαβες τι λέω οπότε θα κάνω ακόμη μια προσπάθεια. Δεν πληρώνεσαι αναλογικά με τα όσα βγάζει ο εργοδότης. Πληρώνεσαι αναλογικά με αυτά που προσφέρεις. Ο υπάλληλος του κρεοπωλείου που βγάζει 100.000 το χρόνο θα πάρει 500 όπως και αυτός του κρεοπωλείου που βγάζει 10.000, διότι δεν είναι ο υπάλληλος ο λόγος πο το κρεοπωλέιο βγάζει αυτά τα λεφτά. ΑΝ τώρα ο υπάλληλος είναι ο λόγος, γιατί ξέρω εγώ είναι όμορφο παιδί και όλες οι κυρίες ψωνίζουν από εκεί, τότε θα πάρει πολύ περισσότερα από 500 γιατί αν τον χάσει ο εργοδότης θα χάσει μεγάλο μέρος του τζίρου.


Οπότε ή θα πρέπει να είμαστε τοπ οφ δε τοπς για να παίρνουμε λίγο παραπάνω από 500, ή θα βαράμε μύγες σπίτι μας.
Στη περίπτωση ενός ταμεία, μιας καθαρίστριας, μιας κυρίας που σιδερώνει σε καθαριστήριο κτλ κτλ, σε θέσεις εργασίας που δε τίθεται θέμα πτυχίου ορ σάμθινγκ, τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος; Να κάνει τα γλυκά μάτια στους πελάτες, να κάνει πιο γρήγορα τη δουλειά του, να μην κάνει μπρέικ στο 10ωρο για να μην χάσει λεπτό από τη δουλειά του;;;; Τι απ 'ολα αυτά βγάζουν νόημα;
Ο εργοδότης θέλει να σε εκμεταλλευτεί. Τελεία και παύλα. Ουδείς αναντικατάστατος εξάλλου, του βγάζεις κέρδος; Κάτσε με 500 κι αν δε σ' αρέσει θα βρω άλλον μέχρι να καταφέρει το ίδιο.

Σε πόσες δουλειές έχουμε προσπαθήσει τα κέρατά μας και εν τέλη δεν το εκτιμάει κανένας;
Εσένα μπορεί να σου έχει τύχει με τη πρώτη σου δουλειά να σε εκτιμήσουν και να σου δώσουν άυξηση, αλλά δεν συμβαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ συχνα.

ένας αξιοπρεπής κατώτατος μισθός (που φυσικά δεν είναι ούτε τα 600) θα φέρει στον υποψήφιο υπάλληλο περισσότερο κίνητρο να προσπαθήσειι στο να γίνει καλύτερος, όταν δουλέυεις για ένα καφέ κι για ένα τσιγάρο δεν υπάρχει κίνητρο "θα μαζέψω λεφτά για το τάδε" γιατί δεν βγαίνει να μαζέψεις λεφτά, δεν βγαίνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top