Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,736 μηνύματα.
Μα θα επιβάλλεις σε επισκέπτες να "ακολουθουν τους ορους του σπιτιου..." ελεος μηπως θα πρέπει να υπογράψουν και συμβολαιο; μια απλή επισκεψη ηρθανε οι άνθρωποι. GFireP σορρυ που στο λέω φιλε αλλα μονο σε χωριο θα άκουγα αυτη την εξηγηση. Επειδη ζώ σε μικρη πολη λογω δουλειάς και ενω κανονικά ειμαι απο Αθηνα και πηγαινο έρχομαι βλέπω διαφορές μικρης πολης και πρωτευουσας και μερικές φορές ειναι απογοητευτικές.

Εγω δεν ειμαι για έναν τέτοιο τοπο ειναι πολυ πισω οι αντιληψεις του για να μπορέσω να τις δεχτώ και να τις ακολουθησω.


Επισης οταν διαβαζω οτι "θα πρέπει ο χωρος να ειναι καθαρος επειδη παιζουνε τα παιδια και κυλιούνται" αυτο μου δειχνει οτι ειστε υπερβολικά προσκολλημένοι με τα παιδια σας. Καλα κάνετε μεν αλλα οχι και σε τέτοιο βαθμο. Γιατι αν το πάρουμε ετσι ουτε εμενα μ αρεσει η εξηγηση ο μπαμπάς και η μαμα να μη πηγαίνουν το παιδι στο πάρκο να παιξει και να το αφηνουν κάτω απο το σπιτι με κινδυνο η μπαλιτσα του να κτυπησει το δικο μου αμάξι.


Προχθες ειχαμε μια τέτοια περιπτωση. Ειπα στα παιδάκια να πάνε να παιξουν πιο κάτω. Σε κάποια φάση ακουστηκε και η φωνη του πατέρα "δεν θα φυγετε απο εδω για κανενα λογο" αλλα παιζανε πιο κάτω οποτε δεν υπηρξε συνέχεια. Τα παιδια ειναι για να παιζουνε στα πάρκα ειτε τα εξωτερικά ειτε τα εσωτερικά δεν ειναι ουτε για να κυλιούνται κάτω ουτε να βαράνε με τη μπάλα στις γειτονιές. Και στο σπιτι υπάρχει πάρκο με διχτυ. ΔΕν βγηκε τυχαια στην αγορα. Οποτε οταν μιλάμε για ορους θα πρέπει να σκεφτομαστε αν και εμεις ακολουθουμε τους ορους της γειτονιάς. Δεν ειμαι εγω υποχρεωμένος να ακουω φωνές και μπάλες αλλα εν παση περιπτώση επειδη δεν ειμαι και πολυ περιεργος λέω δεν βαριέσαι. Ας παιζουνε.


Αλλα δεν θα κτυπήσει η μπαλα τα αμάξια επειδη εσυ βαριέσαι να πας το παιδι σου να παιξει στο πάρκο. Το οποιο αμάξι έχω βάλει στο γκαραζ και ειχανε έρθει να παιξουν μπροστα στο σπιτι μου! :loltooth:



Πρωτη φορά το ακουω και αυτο ... να παιζουνε στο πάτωμα πάντως. Το πατωμα ειναι για να πατάει κάποιος .... μηπως να αρχισουμε να τρώμε και εκει; :loltooth:
Τα περισσότερα από αυτά που είπες δεν αφορούν εμένα και αυτά που γράφω..

Πρώτων δεν έχω παιδιά, είμαι 17 χρονών
Δεύτερων, μένω σε χωριό αλλά έχω ζήσει λίγο και σε πολη..
Τρίτων, φαίνεται πόσο παράλογος είσαι στα περισσότερα πράγματα που έχεις πει.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, σπίτια με αμάξια, παιχνίδι με φαγητό. ΦΥΣΙΚΑ το μωρο θα κάτσει στο πάτωμα να παίξει και αν πιστεύεις το αντίθετο είσαι από άλλο κόσμο. Είναι το Φυσιολογικό και ισχύει παντού. Εννοείται ότι πρέπει να παίζει στο πάτωμα ακόμα και για τα μικρόβια που του κάνουν καλο. Όμως όταν τα μικρόβια είναι πια υπερβολικά και αγγίζουν τα μωρά σημεία που έχει πατήσει παπούτσι κλπ ΔΕΝ είναι σωστό.

Όπως επίσης το ότι φοράς παπούτσια σπίτι σου το θεωρώ αν όχι ανωμαλία, έστω αδυναμία προσαρμοστικότητας. Βασικά οχι, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Απλώς ελλοχεύει μια υποσυνείδητη σκέψη σου ότι "πρέπει" κάποια πράγματα να είναι έτσι...

Στο κομμάτι που μιλάς για τα παιδάκια και τη μπάλα συμφωνώ απόλυτα, αλλά είναι εκτός θέματος με τις δικες μου απαντήσεις..

Όσον αφορά τους επισκέπτες, είναι δεδομένο ότι ακολουθούν τις εντολές σου, με απώτερο σκοπό να είστε α ν ε τ ο ι.. αν οι όροι σου είναι απάνθρωποι και παράλογοι τότε ας μη δέχεσαι επισκέπτες.

Αλλά όταν πας επίσκεψη σε ένα σπίτι, ΤΟΤΕ έχεις προνοήσει και δεν πας όπως θες και με τη σκέψη ότι θα κάνω ο,τι θέλω ή ότι δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου μωρέ σιγά ποιος θα το ζητήσει... μπορεί κάποιος να το ζητήσει. Εμένα μου το έχουν ζητησει αρκετές φορές και μου άρεσε. Νιώθεις πολύ πιο άνετα, κινείσαι ευκολότερα και νιώθεις πιο δεμένος με τον οικοδεσπότη/οικοδέσποινα. Αν έχεις τρύπα στη καλτσα ή αν βρωμάει, βρες δικαιολογία ότι και καλά κάποιος σε παίρνει τηλ ξέρω γω και πρεπει να φύγεις αμέσως και καλά και την αλλη φορά να πας με κανονικες κάλτσες και πλυμμενα ποδια!

Δηλαδή θες να μου πεις οτι αν καποιος εχει ιδεψυχαναγκαστικη διαταραχη πρέπει να σταματησει να δεχεται επισκέπτες; Πάμε καλά; Ή νομίζεις οτι οι φοβιες και οι διαταραχες που αφορούν το εξωτερικο περιβάλλον με λίγη προσπάθεια φεύγουν; Για κατσε διάβασε λίγο καποια πράγματα...

Δεν βγαζουν τα παπούτσια επίσης μονο στην Τουρκια, αλλα και σε ευρωπαικες χώρες μη σου πω σχεδον σε όλες.. είναι πολιτισμενο και ευγενικο θεωρώ. Εγω είμαι κατά αυτης της νοοτροπιας ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και εξω καρδια και θελουμε να περναμε καλα και σιχαμαρες! Αλλά ας μην αλλάξω θέμα

Επίσης συμφωνώ απόλυτα σε κάτι που είπες. Ούτε εγώ είμαι για αυτόν τον τόπο με τους βρωμιάρηδες που μπαίνουν στα σπίτια χωρίς συνείδηση της κατάστασης. Είναι πολύ πίσω αυτές οι νοοτροπίες για να τις αποδεχτώ, για αυτό και πρεπει να φύγω από εδώ :) μόνο στην πόλη βρισκεις καποιους που δεν έχουν θέμα με το να είναι ευγενικοί προς τους άλλους..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,078 μηνύματα.
Το θέλω καθαρό το αμαξι η οροφη δεν ειναι για να μαυριζει ουτε για να τρώμε μέσα. Απλοι κανονες ειναι αυτοι. Βασικοί και δεν τους αρνειται κανεις...

Πισω απο την προτροπη να βγάλεις τα παπουτσια σου μάλλον κρυβεται μια λάθος πεποιθηση και αυτο ειναι που εμενα θα μου έκανε αρνητική εντυπωση.
Οπότε ο δικός σου κανόνας για το αμάξι είναι απλά σωστός γιατί είναι δικός σου κι αυτός για το σπίτι είναι λάθος γιατί απλά ... διαφωνείς. Οκ.

Προσωπικα θα με χαλαγε να μου ζητούσε κάποιος να βγάλω τα παπούτσια μου. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις μωρά, χαλιά, αν σου φέρνω βρωμες κλπ. Ας δεχτείς τον κόσμο σε άλλο σημείο από κει που παίζουν τα παιδιά ή αν σε χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να βάλεις κανόνες, μην καλείς κόσμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Χαλιά = βρώμα. Χωνέψτε το οι μανιακοί με τη καθαριότητα. Δεν είναι πάτωμα ή πλακακι να το καθαρίζεις κάθε εβδομάδα αποτελεσματικά.

Όσο και να τα καθαρίζεις, όσο και να αποτρέπεις τους επισκέπτες να βγάζουν τα παπούτσια τους αυτό δεν αλλάζει.
Για τα παιδιά υπάρχει η λύση του περιφραγμένου πάρκου.

Επίσης θεωρώ γυφτιά να λες του άλλου να βγάζει τα παπούτσια του για να μπεις στο σπίτι του. Δεν είμαστε Τουρκία ή άλλη χώρα που τα έχουν συνηθίσει αυτά.


Συμφωνω απόλυτα ! Επιτέλους και μια λογική άποψη.

Οπότε ο δικός σου κανόνας για το αμάξι είναι απλά σωστός γιατί είναι δικός σου κι αυτός για το σπίτι είναι λάθος γιατί απλά ... διαφωνείς. Οκ.

Προσωπικα θα με χαλαγε να μου ζητούσε κάποιος να βγάλω τα παπούτσια μου. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις μωρά, χαλιά, αν σου φέρνω βρωμες κλπ. Ας δεχτείς τον κόσμο σε άλλο σημείο από κει που παίζουν τα παιδιά ή αν σε χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να βάλεις κανόνες, μην καλείς κόσμο.


Ο δικος μου κανονας ειναι σωστος γιατι τον στηριζω κάπου σοβαρά. Και επειδη εσυ δεν συμφωνεις δεν δέχεσαι το επιχειρημα.Αυτο ομως δεν ακυρώνει την εγκυροτητα του επιχειρηματος οσο και να προσπαθησεις. Το πάτωμα ειναι για να πατάμε οσο και να προσπαθεις να το κρατησεις καθαρο δεν θα κρατήσει. Συμφωνω με τον ακικο ο οποιος γράφει λογικές αποψεις. Εννοειται οτι δεν θα πάω σε σπιτι που μου επιβάλλει να βγάλω τα παπουτσια μου. Έχει και η υπερβολή ορισμένων τα ορια της. Ας αποστειρωσουν ολοκληρο το σπιτι τους να μην δέχονται καθολου κοσμο. Δεν μπαινουμε σε τέμενος να βγάζουμε τα παπουτσια μας μπαινουμε σε σπιτι.

Το να κυλιούνται τα παιδιά κάτω δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο και είναι μια χαρά. Το να μην τα αφήνεις θαρρώ πως είναι κόλλημα. Εγώ κάθομαι αρκετές φορές στο πάτωμα.

Το πάτωμα είναι για να πατάμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας θέλει σπίτι του ό,τι σκατά πάτησες εσύ στο δρόμο. Αν πατήσεις σε υγρή βρωμιά και μετά πατήσεις σε χαλί, αυτό θέλει καθαριστήριο, το οποίο δεν θα πληρώσεις εσύ προφανώς.


Το υπέρτατο αίσχος πάντως είναι αυτό που βλέπεις σε μερικές αμερικάνικες ταινίες που ανεβαίνουν σε κρεβάτια και καναπέδες με τα παπούτσια και πατάνε κιόλας. Αν το χα κάνει εγώ αυτό ποτέ η μάνα μου θα με είχε καθαρίσει εν ψυχρώ.


Θα δουμε ποσο μια χαρα θα ειναι αν καταλαθος καταπιούν κάτι που δεν πρέπει. Γινεστε επικινδυνοι. Το πάτωμα δεν ειναι για να παιζουν τα παιδάκια. Λυπάμαι.

Ναι το παιδάκι που είναι μικρό και μπουσουλάει δεν θα παίζει στο πάτωμα, θα πετάει σαν πήγασος. Ένα πάτωμα είναι πολύ πιο καθαρό αν δεν πατάει κόσμος συνέχεια με τα παπούτσια που φοράει έξω, αν αυτό το βρίσκεις μη λογικό είσαι απλά περίεργος. Εγώ προσωπικά φοράω μόνο κάλτσες μέσα στο σπίτι (το καλοκαίρι ούτε αυτό) δεν μπορώ καθόλου τις παντόφλες. Θα μπαίνει ο άλλος με τις σκόνες τις λάσπες από έξω και θα πατάει στο χαλί και θα πατάω και γω εκεί πάνω ξυπόλυτη; Ή επειδή έρχεται κόσμος στο σπίτι μετά θα κάνω γενική σαν την παλαβή;
Το πόιντ είναι κυρίως ότι κάθε σπίτι έχει κάποιους κανόνες που εσύ ή εγώ δεν είμαστε σε θέση να "κατακρίνουμε". Αν ο άλλος σιχαίνεται την ιδέα να έχεις πατήσει έξω και να πας να πατάς στο χαλί του με τα παπούτσια και το βρίσκεις περίεργο ρίξε ένα σκούπισμα όπως φεύγεις. Επειδή στο σπίτι ΣΟΥ δεν σε πειράζει δεν σημαίνει ότι μπορείς να το επιβάλεις στα σπίτια άλλων. Αν σε ενοχλεί τόσο μη πας. Εγώ πάντως νιώθω πάντα πιο άνετα χωρίς παπούτσια και προτιμώ να τα βγάζω και χωρίς να με το ζητήσουν.


Εσυ αμα γουστάρεις να μην κρινεις και να δέχεσαι άβουλα και αδιαμαρτυρητα οτι σαχλαμάρα σου επιβάλλουνε εμενα να με συμπαθάς αλλα δεν θα κινηθω προς αυτη την κατευθυνση. Ξυπόλητος ειναι βρωμικος οποιος πατάει για αυτο υπάρχουνε και οι παντοφλες.

Εννοειται αν εσυ πατάς ξυπολητη μεσα στο σπιτι σου γιατι να έρθω; και αν εσυ έχεις μυκητες στα ποδια θα πρέπει να κολλησω και εγώ;

ο επισκέπτης ειναι επισκέπτης δεν ειναι φαντάρος. Μονο στα λογικά πρέπει να υπακούει οπως αυτα που βρωμιζουνε άμεσα ή καταστρέφουνε το χώρο ολα τα υπολοιπα ειναι ιδιοτροπιες τις οποιες αν θέλει ο ιδιοκτητης να δεχτει και άλλο κοσμο θα πρέπει τουλαχιστον για λιγο να τις αφησει στην άκρη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
εχετε κ σεις τις θεματαρες σας.:oops:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Devil, θα μου εξηγήσεις κάτι; Γιατί κάθε φορά που κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου πρέπει να τον χαρακτηρίζεις και προσωπικά; Δε γίνεται απλά να κρίνουμε την ιδέα αυτή καθ' εαυτή; Πρέπει αναγκαστικά να είναι και ο άλλος τρελός/επικίνδυνος/παράλογος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Τα περισσότερα από αυτά που είπες δεν αφορούν εμένα και αυτά που γράφω..

......


Μάριε οταν με το καλο σταματησεις να προσπαθεις να επιβάλλεις την άποψη σου και επισης σταματησεις να κρινεις πάρα πολύ τις διαφορετικές αποψεις τοτε θα μπορέσουμε να κανουμε μια συζητηση.

Το πάτωμα ειναι για να πατάμε. Και τα παιδια ΔΕΝ ειναι για να κυλιούνται κάτω και επειδη έτσι το έχετε θα αναγκάζεις εμενα να μπαινω ξυπόλητος σπιτι σου. Δεν έρχομαι και άντε γειά!

Devil, θα μου εξηγήσεις κάτι; Γιατί κάθε φορά που κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου πρέπει να τον χαρακτηρίζεις και προσωπικά; Δε γίνεται απλά να κρίνουμε την ιδέα αυτή καθ' εαυτή; Πρέπει αναγκαστικά να είναι και ο άλλος τρελός/επικίνδυνος/παράλογος;


Πρώτοι άλλοι με χαρακτηρισαν αυτο δεν το ειδες; επιλεκτικά διαβάζεις φαινεται. Εδω χθές ο άλλος ειπε σε μενα οτι δεν έχω σωστες αποψεις χωρις πιο πριν να χακρατηρισω κανεναν αλλα δεν εχει σημασια αυτο επειδη κάποιοι ειναι τοσο κολλημένοι με τις αποψεις τους που θα το κάνουν πρώτοι και θα σε χαρακτηρισουν! Και θα προσβληθούν κιολας.



Η δικη μου αποψη ηταν απλά διαφορετική δεν θα έλεγα σε επισκέπτες να βγάλουνε τα παπουτσια τους απλό. Αυτο ειναι θράσος για μένα. Αλλα εν παση περιπτώση δεν το ειδες επειδη εισαι μάλλον αρνητικά προσκειμενη απεναντι μου.

Ειναι επικινδυνος κάποιος που αφηνει το παιδι του να παιζει χάμω γιατι αν καταπιει κάτι που ειναι στο δάπεδο και ειναι μικρο θα τρέχει και δεν θα φτάνει.


Δεν έχει αλλο νοημα η κουβεντα το κλεινω εδώ εγω προσωπικά. Στα σπιτια σας κάντε οτι θέλετε. Χορέψτε και ξυπόλητοι με ενα φτερο στο κεφάλι τι με ενδιαφέρει εμενα.


Τις αντιληψεις έκρινα οχι κάποιον άλλον και για μενα ειναι κλειστές ορισμένες εδώ τέλος αυτη ειναι η άποψη μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,078 μηνύματα.
Προσωπικα θα με χαλαγε να μου ζητούσε κάποιος να βγάλω τα παπούτσια μου. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις μωρά, χαλιά, αν σου φέρνω βρωμες κλπ. Ας δεχτείς τον κόσμο σε άλλο σημείο από κει που παίζουν τα παιδιά ή αν σε χαλάει τόσο πολύ που πρέπει να βάλεις κανόνες, μην καλείς κόσμο.

Ο δικος μου κανονας ειναι σωστος γιατι τον στηριζω κάπου σοβαρά. Και επειδη εσυ δεν συμφωνεις δεν δέχεσαι το επιχειρημα.Αυτο ομως δεν ακυρώνει την εγκυροτητα του επιχειρηματος οσο και να προσπαθησεις.
Η παραπάνω στιχομυθία αποδεικνύει οτι δε διαβάζεις καν τί γράφουμε. Στο ποστ που παραθέτεις λέω οτι ουσιαστικά συμφωνώ μαζί σου. Αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι να χαρακτηρίζεις το γούστο και την επιλογή του άλλου να κάνει ό,τι θέλει σπίτι του ως οπισθοδρομική και λάθος, τη στιγμή που εσύ θέλεις να έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι γουστάρεις στο αμάξι σου. Γούστο και καπέλο δικό σου, γούστο και καπέλο και του άλλου όμως. Κι αυτός σε κάποιο επιχείρημα το βασίζει, αν και δεν είναι υποχρεωμένος κιόλας να αποδείξει κάτι, σπίτι του είναι και κάνει ό,τι γουστάρει, όπως κι εσένα αμάξι σου είναι και κάνεις ό,τι γουστάρεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,736 μηνύματα.
Μάριε οταν με το καλο σταματησεις να προσπαθεις να επιβάλλεις την άποψη σου και επισης σταματησεις να κρινεις πάρα πολύ τις διαφορετικές αποψεις (ιδιωμα του χωριου αυτο δυστυχως) τοτε θα μπορέσουμε να κανουμε μια συζητηση.

Το πάτωμα ειναι για να πατάμε. Και τα παιδια ΔΕΝ ειναι για να κυλιούνται κάτω και επειδη έτσι το έχετε θα αναγκάζεις εμενα να μπαινω ξυπόλητος σπιτι σου. Δεν έρχομαι και άντε γειά!
Dev Δυστυχώς αυτη σου η σκέψη ειναι αποτελεσμα διαλλακτικης ατροφίας και οχι μονο...

Δεν αναγκάζει κανεις κανεναν παρα μονο εσυ τον εαυτο σου.. αυτο δεν μπορεις να καταλάβεις.

Οταν λοιπον με το καλο ερθω Αθηνα μην μου κανεις επισκεψη :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Ντέβιλ σόρρυ κιόλας κανείς δεν σε είπε να μη κάνεις ότι θέλεις στο σπίτι σου. Θες να κυκλοφορείς με τις λάσπες και τα σκατά που πάτησες έξω στο πάτωμα σου; Μπράβο. Αν θες ακούμπησε το χέρι σου στο δρόμο και γλύψτο, κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να μη το κάνεις. Εσύ τόση ώρα χαρακτηρίζεις όποιον διαφωνεί μαζί σου.
Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν δύο απόψεις: κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα με το να πατάνε στο σπίτι τα παπούτσια από έξω άλλοι έχουν. Εγώ πχ που στο σπίτι μου δεν μπαίνω με τα παπούτσια μου ποτέ δεν θέλω να το κάνουν ούτε οι επισκέπτες και θεωρώ ότι είναι άνεση (για αυτό το λόγο έχω παντόφλες διάφορα νούμερα για τους επισκέπτες). Κάποιοι άνθρωποι στα σπίτια τους δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία. It's ok.
Αν σε ενοχλεί σε τόσο μεγάλο βαθμό μη πηγαίνεις σε τέτοια σπίτια. Λύσεις υπάρχουν εκτός από το να θεωρείς μαλάκα όποιον διαφωνεί μαζί σου ειδικά σε ένα τέτοιο "ελαφρύ" θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Dev Δυστυχώς αυτη σου η σκέψη ειναι αποτελεσμα διαλλακτικης ατροφίας και οχι μονο...

Δεν αναγκάζει κανεις κανεναν παρα μονο εσυ τον εαυτο σου.. αυτο δεν μπορεις να καταλάβεις.

Οταν λοιπον με το καλο ερθω Αθηνα μην μου κανεις επισκεψη :P

Σιγουρα δεν θα έκανα επισκεψη σε κάποιον που ειναι τοσο πιεστικος με τους επισκέπτες. Σε αυτο να εισαι σιγουρος. Και άσε τι ειναι η δική μου σκέψη έχεις δει πολυ λιγα πράγματα για να την κρινεις. Οταν με το καλο ενηλικιωθεις και μεινεις μοναχος σου και αποκτησεις τις δικές σου ιδέες και οχι αυτες που σου λένε οι άλλοι θα έρθεις μετά να μου πεις.

Ντέβιλ σόρρυ κιόλας κανείς δεν σε είπε να μη κάνεις ότι θέλεις στο σπίτι σου. Θες να κυκλοφορείς με τις λάσπες και τα σκατά που πάτησες έξω στο πάτωμα σου; Μπράβο. Αν θες ακούμπησε το χέρι σου στο δρόμο και γλύψτο, κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να μη το κάνεις. Εσύ τόση ώρα χαρακτηρίζεις όποιον διαφωνεί μαζί σου.
Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν δύο απόψεις: κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα με το να πατάνε στο σπίτι τα παπούτσια από έξω άλλοι έχουν. Εγώ πχ που στο σπίτι μου δεν μπαίνω με τα παπούτσια μου ποτέ δεν θέλω να το κάνουν ούτε οι επισκέπτες και θεωρώ ότι είναι άνεση (για αυτό το λόγο έχω παντόφλες διάφορα νούμερα για τους επισκέπτες). Κάποιοι άνθρωποι στα σπίτια τους δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία. It's ok.
Αν σε ενοχλεί σε τόσο μεγάλο βαθμό μη πηγαίνεις σε τέτοια σπίτια. Λύσεις υπάρχουν εκτός από το να θεωρείς μαλάκα όποιον διαφωνεί μαζί σου ειδικά σε ένα τέτοιο "ελαφρύ" θέμα.


Εγω δεν πατάω ουτε λάσπες ουτε σκατά. Προσέχω που πατάω και πριν μπω σπιτι τα καθαριζω κιολας. Ο πρώτος χαρακτηρισμος προήλθε απο χθές και δεν ήταν απο μένα ειναι απο κάποιον εδω που μπηκε να μας κάνει και μάθημα. Εγω χθές εγραψα οτι αυτη ειναι η αποψη μου και κάποιος την έκρινε ως μη σωστή. Οποτε αυτα μην τα λες σε μένα δεν έπιασα εγω να παραθέσω κάποιον να του πω οτι ξέρεις δεν τα λές σωστά. Εγω εγραψα κάτι γενικο.

Τωρα αυτο που γράφεις ειναι οτι να ναι... σιγα μη φορέσω εγω χρησιμοποιημένες παντοφλες απο άλλους. Και αν κάποιος εχει μυκητιαση στα ποδια; κάνετε και τους καθαρους. Έλα εντάξει η συζητηση ειναι πλέον αστεια ειδικα μετα απο αυτο που έγραψες οτι έχεις παντοφλες για ολους :loltooth: ρτα και κανεναν δερματολογο και μετα ελα και εσυ να με πεις περιεργο. Εσυ χαρακτηρισες πρωτη μην πας να βγεις και απο πάνω. Χαλάρωσε. Και μαθετε να κανετε διαλογο. Ακομα και με οσους διαφωνειτε.


Ποτε δεν έχω πάει σε σπιτι που μου επέβαλαν να βγάλω τα παπουτσια μου και δεν θα το έκανα κιολας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πότε πρόλαβες κ άλλαξες το μήνυμα?
Θα έλεγα οτι μόνο η γριά Χιμελα μπορεί να μας κρίνει! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Η παραπάνω στιχομυθία αποδεικνύει οτι δε διαβάζεις καν τί γράφουμε. Στο ποστ που παραθέτεις λέω οτι ουσιαστικά συμφωνώ μαζί σου. Αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι να χαρακτηρίζεις το γούστο και την επιλογή του άλλου να κάνει ό,τι θέλει σπίτι του ως οπισθοδρομική και λάθος, τη στιγμή που εσύ θέλεις να έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι γουστάρεις στο αμάξι σου. Γούστο και καπέλο δικό σου, γούστο και καπέλο και του άλλου όμως. Κι αυτός σε κάποιο επιχείρημα το βασίζει, αν και δεν είναι υποχρεωμένος κιόλας να αποδείξει κάτι, σπίτι του είναι και κάνει ό,τι γουστάρει, όπως κι εσένα αμάξι σου είναι και κάνεις ό,τι γουστάρεις.


Ε καλα εντάξει τωρα και μενα με έχουνε κρινει 500 φορές και στάνταρ θα με κρινουν και άλλες τοσες οπως επισης στάνταρ θα πουν και για μενα αμα βγουν κάποιοι εκτος Ιντερνετ "Πωπω αυτος ο Ντεβιλ πολυ κομπλεξικος .... ολο βλακειες λεει"

δεν με ενδιαφέρει ομως. Δεν κανω οτι γουστάρω στο αμαξι μου με την έννοια που το λές. Δεν κάνω παράλογα πράγματα το να μην θές να καπνισει ο άλλος επειδη εσυ δεν καπνιζεις ή να μην τρωει επειδη δεν θες να λερώσεις το σαλόνι του δεν νομιζω οτι ειναι κάτι το παράλογο. Το σαλονι δεν ειναι φτιαγμένο για να τρώμε. Ο κοσμος τρώει στη κουζινα ! Αλλα το πάτωμα ειναι φτιαγμένο για να πατάμε με παπουτσια !!!! Και δεν ειναι ουτε για να μπουσουλάμε χάμω ουτε για να τρώμε χάμω ουτε για να περπατάμε ξυπόλητοι. Πάλι καλα που έγραψα οτι αυτο το βλέπω ως οπισθοδρομικο και δεν μου θυμιζει τσαντήρι :D

Φωνάζεις εναν καλεσμένο αν ειναι να του βγάλεις τα παπουτσια να τον ελέγξεις απο πάνω μέχρι κάτω και γενικά να μην τον αφησεις και λιγο ελευθερο να κάτσει στο σπιτι σου καλυτερα να μην καλεις κοσμο καθολου. Ναι για μενα ειναι πιεστικο ολο αυτο και οπισθοδρομικο. Σε ελάχιστους θα κακοφανει να μην καπνισουν στο αμαξι ή να μην τους αφήσεις να φάνε. Σιγουρα ομως θα τους φανει περιεργο να τους βάζεις να περπατάνε ξυπολητοι μέσα ή ακομα χειροτερα με χρησιμοποιημένες παντοφλες. Το οποιο ειναι και βρώμικο συν τοις άλλοις και ανθυγιεινο αλλα αυτη ειναι μια κουβεντα που δεν έχει νοημα.


Αυτη που έγραψε αυτο το επιχειρημα ειπε εμενα παράλογο και περιεργο και μετά μου λέει οτι εγω χαρακτηριζω :loltooth:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Τωρα αυτο που γράφεις ειναι οτι να ναι... σιγα μη φορέσω εγω χρησιμοποιημένες παντοφλες απο άλλους. Και αν κάποιος εχει μυκητιαση στα ποδια; κάνετε και τους καθαρους. Έλα εντάξει η συζητηση ειναι πλέον αστεια ειδικα μετα απο αυτο που έγραψες οτι έχεις παντοφλες για ολους :loltooth: ρτα και κανεναν δερματολογο και μετα ελα και εσυ να με πεις περιεργο. Εσυ χαρακτηρισες πρωτη μην πας να βγεις και απο πάνω. Χαλάρωσε. Και μαθετε να κανετε διαλογο. Ακομα και με οσους διαφωνειτε.
Ειδικά το καλοκαίρι αυξάνουν οι πιθανότητες για μυτηκίαση.

Όποιος θέλει να απαιτεί απο τους επισκέπτες του να βγάζουν τα παπούτσια από το σπίτι του είναι δικαίωμά του, όπως και δικαίωμα του άλλου είναι να χαρακτηρίσει αρνητικά τη πράξη αυτή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Ειδικά το καλοκαίρι αυξάνουν οι πιθανότητες για μυτηκίαση.

Όποιος θέλει να απαιτεί απο τους επισκέπτες του να βγάζουν τα παπούτσια από το σπίτι του είναι δικαίωμά του, όπως και δικαίωμα του άλλου είναι να χαρακτηρίσει αρνητικά τη πράξη αυτή.


εΝΝΟΕΙΤΑΙ ρε φιλε! Που ξέρω εγω τι έχουν τα ποδια του καθενος ή της καθεμιας και θα φορέσω τις παντοφλες του. Αυτα ειναι εξεζητημένα πράγματα. Καταρχην αυτοι με έκριναν απο χθές οποτε μην κάνουν τώρα τα θύματα :D



ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ειναι αστειο θέαμα να κάθεστε ολοι και να μιλάτε και να ειστε με τις παντοφλες. Και αμα θέλετε να χορέψετε. Θα φυγει η παντοφλα ιπτάμενη :loltooth:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
εΝΝΟΕΙΤΑΙ ρε φιλε! Που ξέρω εγω τι έχουν τα ποδια του καθενος ή της καθεμιας και θα φορέσω τις παντοφλες του. Αυτα ειναι εξεζητημένα πράγματα. Καταρχην αυτοι με έκριναν απο χθές οποτε μην κάνουν τώρα τα θύματα :D



ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ειναι αστειο θέαμα να κάθεστε ολοι και να μιλάτε και να ειστε με τις παντοφλες. Και αμα θέλετε να χορέψετε. Θα φυγει η παντοφλα ιπτάμενη :loltooth:


Πες τα σε λίγο θα μας βάζουν να βγάζουμε τα ρούχα μας και να φοράμε μεταχειρισμένες μπιζάμες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,818 μηνύματα.
Πες τα σε λίγο θα μας βάζουν να βγάζουμε τα ρούχα μας και να φοράμε μεταχειρισμένες μπιζάμες.


Τις έχoυν έτοιμες τις παντοφλες αλλα οχι για τους επισκέπτες!!! Για τον συζυγο αύριο μεθαύριο :D

μολις κάνεις καμια κουτσουκέλα.... πάααπ την έφαγες την παντοφλιτσα σου. Στο κεφάλι. Αυτα ειναι στάχτη στα ματια οτι ειναι δηθεν για τους καλεσμένους. Οπλοστάσιο ειναι οι παντοφλες.


Και δεν ειναι παντοφλες. Εγω τις λέω παντούφλες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,271 μηνύματα.
Ε καλα εντάξει τωρα και μενα με έχουνε κρινει 500 φορές και στάνταρ θα με κρινουν και άλλες τοσες οπως επισης στάνταρ θα πουν και για μενα αμα βγουν κάποιοι εκτος Ιντερνετ "Πωπω αυτος ο Ντεβιλ πολυ κομπλεξικος .... ολο βλακειες λεει"


Απο εσενα ειναι οχι δηλαδη; :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Παπουτσομαχία το νέο ανατολικό. Απανταχού παπουτσόφιλοι και παπουτσομάχοι ενωθείτε στο thread αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Κατανοώ ο καθένας και η καθεμία μας έχει διαφορετικές συνήθειες. Αναμενόμενο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η "επίθεση" προς σε αυτούς που ζητάνε να βγάλουν οι επισκέπτες τα παπούτσια τους. Νομίζω ότι η αρνητικότητα αυτή δεν απορρέει από το ότι ο οικοδεσπότης έχει διαφορετικούς κανόνες στο σπίτι του, αλλά μάλλον από το πώς αισθάνεται κάποιος όταν του το ζητάνε. Θεωρείτε ότι είναι προσβλητικό; Ότι σας φέρνει σε δύσκολη/άβολη θέση; Ότι σας εκθέτει; Τον θεωρείτε (τον οικοδεσπότη) ηλίθιο που έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης και αναρωτιέστε γιατί στο καλό πήγατε για επίσκεψη; Μου φαίνεται ενδιαφέρον γιατί εγώ από την άλλη πλευρά δε θα χαρακτηρίσω κάποιον "βρωμιάρη" επειδή με αφήνει να κυκλοφορώ στο σπίτι του με τα παπούτσια μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top