Υπάρχουν έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά, [δεν έχω χρόνο να τις ψάξω], που διδάσκονται στα πανεπιστήμια σε μαθήματα τύπου Ψυχολογία της Οικογένειας, Ψυχολογία της Σεξουαλικότητας, που υποστηρίζουν σύμφωνα με τα ευρήματά τους ότι τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν με «υγιή τρόπο» από ένα ομόφυλο ζευγάρι.
Ένα ενδιαφέρον εύρημα, που μπορεί να ερμηνευτεί βάσει άλλων θεωριών (π.χ. Θεωρία Προσκόλλησης), των περισσοτέρων από αυτών είναι πως καλύτερη ανατροφή είχαν τα παιδιά από μαμά με μαμά. Ζευγάρι λεσβιών. Έρευνες είναι, μονίμως, αλλάζουν τα δεδομένα.
Κοινωνιολογίες, Κοινωνικές Ψυχολογίες κτλ δεν αποτελούν επιστήμες και οι έρευνες τους δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Οι μόνες έρευνες στον τομέα της ψυχολογίας που έχουν αξία οι κλινικές έρευνες.
Στην περίπτωση με τη μονογεϊκότητα, δεν έγκειται το όποιο πρόβλημα αποκλειστικά στην απουσία του πατέρα ή της μητέρας, της φιγούρας που λέμε, αλλά και στο γεγονός πως απουσιάζει ένα ακόμα πρόσωπο από την ανατροφή του παιδιού. Άλλο να μεγαλώνουν 2 άνθρωποι το παιδί και άλλο 1.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως είναι πολύ χειρότερο για ένα παιδί να μεγαλώνει σε μονογονεική οικογένεια απ'ότι σε οικογένεια ομοφυλόφιλων, με την προϋπόθεση φυσικά πως ένας εκ των δύο γονέων είναι στο σπίτι για να φροντίζει το παιδί και δεν εφαρμόζουν απλά μια παραλλαγή των μοντέρνων στρείτ ζευγαριών όπου τα παιδιά μεγαλώνουν από τραγικά μικρές ηλικίες σε ιδρύματα και με νταντάδες γιατί οι γονείς ανήκουν στο μοντέρνο cult "δουλειά > οικογένεια".
Παρόλα αυτά ο συνδυασμός άντρας/γυναίκα δεν νομίζω πως μπορεί να υποκατασταθεί. Προσωπικά δεν πιστεύω πως ένας άντρας μπορεί να υποκαταστήσει μια γυναίκα όταν το παιδί είναι σε βρεφική, νηπιακή και παιδική ηλικία και μια γυναίκα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον άντρα στην παιδική και εφηβική ηλικία. Υπάρχουν χιλιάδες χρόνια βιολογικής εξέλιξης πίσω από αυτά τα πράγματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
Όσον αφορά τώρα την απόκτηση παιδιών από gay ζευγάρια, είμαι υπέρ της υιοθεσίας, καθώς θεωρώ πως το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα δημόσιο ίδρυμα είναι πολύ χειρότερη κατάσταση. Ο άλλος τρόπος φυσικά είναι ή η δωρεά σπέρματος για τις gay γυναίκες ή παρένθετη μητέρα για τους άντρες. Αυτό προφανώς δεν μπορείς να το απαγορεύσεις, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό και αν ήμουν gay θα προτιμούσα να υιοθετήσω ένα παιδί από το να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Ιουνίου 2020
Όσο δεν έχουμε σοβαρά οικοτροφεία σαν χώρα...
Δεν υπάρχει όσο. ΠΟΤΕ τα οικοτροφεία σε καμία χώρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το μεγάλωμα μέσα σε μια οικογένεια και την ανατροφή από ένα γονέα. Τα παιδιά χρειάζονται αμέριστη προσοχή και σύνδεση με έναν γονέα όσο μεγαλώνουν για να αναπτυχθούν σωστά και γι αυτό ποτέ κανένα οικοτροφείο δεν πρόκειται να είναι σωστό.
Τα ιδρύματα υπάρχουν σαν λύσεις έσχατης ανάγκης και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προμοτάρονται σαν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, κάτι που γίνεται ήδη ραγδαία στις δυτικές πλέον χώρες όπου έχουμε φτάσει στην κατάντια να αφήνουν οι γυναίκες τα παιδιά τους από την βρεφική ηλικία ακόμη!!! σε ιδρύματα για να βαρέσουν κάρτα στην πολυεθνική καταλαβαίνεις πως κάτι έχει πάει εντελώς λάθος και με αυτή τη γυναίκα που προτιμά μερικά $ από το παιδί της αλλά και με την κοινωνία γενικότερα που προωθεί τέτοιες συμπεριφορές ως υγιείς εναλλακτικές.
Όλα θυσία για το χρήμα, την αναγνώριση και τις κοινωνικές προσταγές πλέον.