ρε συ αντρεα με συγχωρεις. εισαι 1,66 και 69 κιλάκια και θες να χασεις κι άλλα? ποσα θα πας?
coolare και μη destroy yourself. ακολουθα τη διαιτα του ανανά.
Εγώ ξέρω τη δίαιτα της ιππασίας....
Ανδρέα, εννοείς του αλόγου.
Δεν κάνει κακό να θέλει να χάσει, έχει BMI 25.2 περίπου. Μόνο 4 κιλάκια να χάσει, θα έχει 23.59, το ιδανικό είναι 18.5-23.5!
Παιδιά γεια σας,
προσπαθώ εδώ και μέρες να αρχίσω δίαιτα αλλά αυτό έχει βασικά σαν αποτέλεσμα να βάζω όλο και περισσότερα κιλά καθώς κάθε μέρα λέω '
από αύριο, ΔΙΑΙΤΑ' και τρώω σαν να είναι η τελευταία μου μέρα στη γη. Όταν επιστρέψω σπίτι σε ένα περίπου μήνα θα πάω σε ενα διατροφολόγο. (καθώς τώρα είμαι στο εξωτερικό για σπουδές) Μέχρι τότε όμως ύπαρχει καμιά καλή δίατα να μου προτείνετε? Είμαι 1.66 και 69 Kg
Δε θες απαραίτητα δίαιτα, καλό μου. Μάλλον τις συνήθειές σου πρέπει να αναθεωρήσεις...

Ήδη είπες ότι κάνειςε σπασμωδικές κινήσεις, τρώγοντας πολύ πριν τη (μουσική θρίλλερ)δίαιτα(μουσική θρίλλερ)...
Δεν πρέπει!!
Διάβασες, φαντάζομαι, τα άλλα μηνύματα...
Μείωσε τα λιπαρά, τα γλυκά, κόψε εντελώς τα φαγητά περίπτερου και τρώγε όσο μπορείς σπίτι.
Πολλά λαχανικά, φρούτα...
Με θέλετε και μένα στην προσπάθεια γα δίαιτα;;;;;
...
Α, και: δε φαντάζεστε πόσο βοηθάει η γυμναστική!
Όχι απαραίτητα hardcore, αλλά η αυξημένη κινητικότητα!!!
Μερικά πράγματα copy paste από άλλο ποστ:
1. Σε γενικές γραμμές, η
γυμναστική είναι μεγάλος βοηθός... Βελτιώνει το μεταβολισμό, ενισχύει την καλή διάθεση και σαφώς βοηθάει στο κάψιμο θερμίδων.
2.
Γλυκά: Γιατί αν ναι, πρέπει να σκεφτείς ποια μπορείς να κόψεις, πόσο μπορείς να μειώσεις την πρόσληψη
ζάχαρης και σίγουρα να μειώσεις τις ποσότητες.
Λίγη μαύρη σοκολάτα μια στο τόσο δε βλάπτει, αλλά αν τρως ένα προφιτερόλ μετά παό κάθε μεσημεριανό, δεν εχεις πολλές ελπίδες..
3.
Λιπαρά: Οι διαιτολόγοι συστήνουν με κάθε μεσημεριανό και βραδινό, από μία κουταλιά της σούπας λάδι, και το πρωινό κάτι πιο ελαφρύ. 4.
Πρωινό μην παραλείπεις ποτέ, βάζει μπρος το μεταβολισμό!
Όσο για τα υπόλοιπα λιπαρά, έχε υπ' όψιν ότι η μαγιονέζα, οι ελιές αλλά και οι ξηροί καρποί, μετριούνται σα λιπαρές ουσίες.
Να προτιμάς τα τρόφιμα με λιγότερα, αλλά όχι πλήρως "εξοντωμένα" λιπαρά! Δηλαδή αν τρως γιαούρτι 10 ή 5 %, γύρνα το στο 2%... αλλά
όχι 0%, γιατί οι χημικές διεργασίες, που έχουν υποστεί, είναι επιβλαβείς.
5. Επίσης να προτιμάς άπαχο κρέας, όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο, άπαχο ψάρι, αλλά και άπαχα μέρη αρνιού, χοιρινού και μοσχαριού.
Αντίστοιχα και στα τυριά, αντικατάστησε όσο μπορείς το ροκφόρ, το brie, και άλλα βαριά τυριά, με cottage, ανθότυρο, κατίκι. Τυριά με περιεκτικότητα λιπαρών στο 20-30 %, όπως η παρμεζάνα, η φέτα, το ένταμ, δεν είναι απαγορευμένα, αλλά καλό είναι να προσέχεις τις ποσότητες. Δηλαδή ενώ από cottage μπορείς να τρως μία μεγάλη κουταλιά σούπας, πάνω σε σαλάτα πχ, τη φέτα καλό είναι να την περιορίζεις στα 30γρ περίπου, άρα όσο ένα μεγάλο σπιτρόκουτο.
6. Επίσης
πολλά λαχανικά, τουλάχιστον 2 φλιτζάνια σε μεσημεριανό και βραδινό. Επειδή έχουν πολύ νερό, σε φουσκώνουν και χορταίνουν!

Ξεκίνα, δε, με τη σαλάτα σου πάντα, θα σε κάνει να θέλεις λιγότερο από το κοτόπουλο πχ, που έχεις δίπλα!
7. Όσο για τις
ποσότητες, μιλάμε για κρέας 100-200 (ή και 250) γραμμάτια, αναλόγως με τι το συνοδεύεις. Αν έχεις ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι δίπλα, φάε λιγότερο κρέας. Αν έχεις μόνο μία φέτα ψωμί και σαλάτα, παραδώσου σε πιο πολύ!

Μακαρόνια μπορείς να φας ένα πιάτο, αλλά πρόσεχε τη σάλτσα. Μία κουταλιά λάδι με λίγο τριμμένο τυρί και μανιτάρια ή δύο κουταλιές σάλτσα ντομάτας, θα σε καλύψει. Και πάντα δίπλα σαλάτα!
8. Τέλος, τρώγε
μικρά γεύματα αλλά συχνά, ανά 3-5 ώρες... Έτσι κρατάς ενεργό το μεταβολισμό σου και κερδίζεις μέχρι και 200 θερμίδες τη μέρα. Άρα πρωινό- μεσημεριανό- βραδινό, κι ενδιάμεσα ένα φρούτο πχ.
9. Το
βραδινό σου καλό είναι να 'ναι ελαφρύ, δοκίμασε να κάνεις μία ωραία πολύχρωμη σαλάτα με λίγο τόνο και μία φέτα ψωμί, ή ένα light ντάκο (κουκουβάγια), δηλαδή παξιμάδι μουσκεμένο με λίγο νερό και λίγο λάδι, με τριμμένη ντομάτα και cottage απο πάνω. Και κάπαπρη, δίνει γεύση!

Αν μεσολαβήσουν πάνω από 3-4 ώρες ανάμεσα στο βραδινό σου και την ώρα που θα πας για ύπνο, φάε ένα φρουτάκι ή ένα κριτσίνι.
Τρώγε πάντα με
ηρεμία, με καλή παρέα και διάθεση, κι όχι αφηρημένη μπροστά στην τηλεόραση!!
Επίσης κάνε τα πιάτα σου
χρωματιστά, δίνει καλή διάθεση και νιώθεις ότι τρως κάτι πολύ ουάου!!
Πάνω απ' όλα να θυμάσαι ότι
τίποτα δεν είναι απαγορευμένο, αρκεί να το χειρίζεσαι σωστά. Και τα λαδερά σου μπορείς να φας, αλλά ένα ή δύο μικρά γεμιστά, όχι 3-4 μεγάλα και πατάτες τηγανιτές δίπλα.
Βασικό είναι να ξεκινήσεις
σιγά σιγά, να δεις τι λάθη κάνεις, να κάνεις
συνήθεια κάποια πράγματα, που θα σε ωφελήσουν πολύ μακρυπρόθεσμα... και να μας λες πώς πας!
Α, και νεράκι πολύ... βοηθάει την πέψη και σου δίνει ένα αίσθημα πληρότητας, μες στη μέρα.