Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 361)
  • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 60 16.6%
  • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 86 23.8%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

    Ψήφοι: 29 8.0%

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
(ονόματα δε λέμε - οικογένειες δε θίγουμε - ΛΙΓΝΑΔΗΣ) θα αρχίσεις να μας λες για το τι φορούσαν τα θύματα, την ευθύνη των γονέων και άλλα κουραφέξαλα. Για μας θα φταίει ο βιαστής πάντα.

Αυτή είναι η διαφορά μας.
Αυθαίρετη υπόθεση γιατί συγκεκριμένα στο θέμα του Λιγνάδη ουδέποτε είπα αυτά που αναφέρεις, μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.

Το πάντα ισχύει και για τα θύματα του πρέσβη της Βενεζουέλας?
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@Gaspar Προφανώς και ισχύει και για τα θύματα του πρέσβη αυτού. Απορώ που αναρωτιέσαι κιόλας. Εκεί βέβαια υπάρχει η επιπρόσθετη θεσμική ευθύνη.

Και ψιτ, άσε που δε θα τα έλεγες. Μια χαρά θα κατηγορούσες τα θύματα.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Καλά είπαμε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά όχι κι έτσι

Επειδή νομίζω ξέφυγε το θέμα και άρχισε ένα κυνήγι μαγισσών.
Μεταξύ σώφρων ενηλίκων. Όπως έχει ευθύνη κάποιος που θα προσεγγίσει ερωτικά μια γυναίκα, έχει ευθύνη και η γυναίκα να πεί όχι αν δεν θέλει. Στην περίπτωση που υπάρξει με την βία επαφή, το θύμα φέρει την ευθύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του νόμου και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να καταγγείλει το περιστατικό.
τάδε έφη gaspar για Μπεκατώρου

πάντα φταίει ο βιαστής είπαμε έτσι;

όχι τίποτ' άλλο αλλά ακόμη έχω ptsd με τον ωχετό που διάβαζα πριν 3 μήνες περί βιασμών
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
Δεν μπορώ να δεχτώ ένας άνθρωπος που θεωρείται μορφωμένος να αραδιάζει τέτοιες χαζομάρες δημόσια χωρίς ντροπή εκτός αν επρόκειτο περί τρολ κάτι που έχω αρχίσει να υποψιάζομαι. Δεν υπάρχουν τα ρούχα, η τοποθεσία κλπ. Υπάρχει μόνο το αρρωστημένο μυαλό ορισμένων που θα μπορούσαν να προβούν σε μία τέτοια πράξη. Αν δεν τρολλάρεις σου ζητώ να αναιρέσεις τα όσα είπες.

Ακολουθεί ο οχετός μαζεμένος.

Ε ναι. Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Βιασμός. Πρέπει να προσέχεις που κυκλοφορείς. Μπορεί να σε βιάσουν.

Οι βιαστές φταίνε πάντα αλλά αν κυκλοφορείς το βράδυ προκλητικά ντημένη προς Βικτώρια μεριά μετά ποιός σου φταίει; 0 εγκληματικότητα θέλεις; Δεν είναι κι εύκολο.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Εκτός αν είναι μουσουλμάνοι refugees.
Εκεί φταίει αποκλειστικά το σύστημα που δεν τους σεβάστηκε, οι κακουχίες που πέρασαν, το θύμα που δεν σεβάστηκε τα θρησκευτικά τους πιστεύω ώστε να βάλει μπουργκίνι, και φυσικά η πολιτισμική διαφορά.
Σε αυτο εδω αυτη υπηρξε η υπερασπιστικη γραμμη του δραστη σε αυτο που εγινε στην Παρο με την Μυρτω. Την ξερετε ολοι την ιστορια.
Το emoji που εβαλα ηταν οτι σωστα ετεθη να δουμε ακριβως και την απεναντι πλευρα οτι ετσι "δικαιολογουνται", και μαλιστα η υπερασπιστικη γραμμη ελεγε ακομα "μα ετσι ειχε συνηθισει αυτος στην χωρα του, στην κουλτουρα του, οτι αν δουνε μια γυναικα και τους αρεσει τη βιαζουν ασχετως τι θελει η ιδια".
Και αναρωτιεμαι ειναι δυνατον σε μια κοινωνια σαν τη δικη μας και γενικα της δυσης να επιτρεπουμε τετοιες συμπεριφορες-εκτροπα?
Βεβαια ο βιασμος ειναι εγκλημα ανεξαρτητως φυλης κλπ.
Οσον αφορα το στοιχειο ομως οσων το βασιζουν στην κουλτουρα της θρησκειας τους οπως ορισμενοι μουσουλμανοι οχι ολοι, εκει πρεπει να αναρωτηθουμε γενικα.
Μεχρι τι αλλο θα επιτρεψουμε ακομα για να μη χαθουν τα ηθη τους? Και η κουλτουρα της θρησκειας τους που προωθει το βιασμο μαλιστα ακομη και ανηλικων κοριτσιων. Ειναι πολλα τα ερωτηματα που προκυπτουν.

Εκανα την παραθεση για να αναρωτηθουμε τι συμβαινει με αυτους τους λαους και τι θα ανεχτουμε ως δυση ακομα?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ποιος το λεει αυτο? Θελω να δω πηγη.
Να μια εκφραση: και την ειπα και πριν
Επίσης, η κ. Δήμου ζήτησε επιείκεια από το Δικαστήριο, διότι ο Βακάς μεγάλωσε στα βουνά του Πακιστάν όπου οι άνθρωποι είναι σκληροί και δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη τις γυναίκες, τις οποίες θεωρούν αναλώσιμες!.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Καλά είπαμε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά όχι κι έτσι
Για τον Λιγνάδη είπα ποτέ αυτά που είπε ο @klean ?
Γιατί ωραία η δημιουργία εντυπώσεων αλλά όχι όταν αποδίδονται σε προσωπικό επίπεδο πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ.

Για την Μπεκατώρου εννοείτε ότι το θύμα πρέπει να καταγγέλει άμεσα τέτοια περιστατικά γιατί στην τελική είναι ο μόνος τρόπος να τιμωρηθεί αποτελεσματικά ο δράστης. Το θύμα φέρει το βάρος της καταγγελίας. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου. Τώρα αν αυτό σου προκαλεί τραύμα μάλλον δεν γνωρίζεις τις νομικές διαδικασίες στην Ελλάδα και ότι τα εγκλήματα παραγράφονται, οπότε ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του δράστη.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η ενθάρρυνση ενός θύματος βιασμού στο να καταγγείλει ένα περιστατικό ώστε να τιμωρηθεί ο δράστης να το θεωρείς δευτερογενής θυματοποιηση.
Δεν μου αρέσει να χρυσώνω χάπια. Άλλος λιγότερο επώδυνος για το θύμα τρόπος δεν υπάρχει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Luke.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Luke. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 196 μηνύματα.
Averkina
giannhs2001

Αν νομίζετε οτι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος ή οτι τα μέτρα προστασιάς τα οποία λαμβάνει η κοινωνία μπορούν να σας προστατέψουν από βιαστές ή από τον κάθε ένα με αρρωστημένο νου χωρίς εσείς να μεριμνήτε για την ατομική σας ασφάλεια είστε γελασμένοι. Και μάλλον κινδυνεύετε. Μπορεί να είναι από καθαρή τύχη που μέχρι τώρα δεν βρέθηκε στο δρόμο σας κάποιο άσχημο συμβάν.

ναι γιατι αν παιζει η εμφανιση ρολο και το ντυσιμο στην σεξουαλικη παρενοχληση,τοτε εκει δικαιολογεις οτι ο αλλος επιτεθηκε και παρενοχλησε ή κακοποιησε,επειδη η γυναικα επελεξε το συγκεκριμενο ντυσιμο.Μεταθετεις την ευθυνη του δραστη στο θυμα και χειροτερο ξεπλυμα απο αυτο δεν γινεται.
Δες εδω θυματα βιασμων δεν ηταν τοσο προκλητικα τα ρουχα των θυματων,κι ομως επεσαν θυματα,που δειχνει οτι ο ψυχισμος του δραστη ειναι κατι πιο βαθυ απο ενα ρουχο.Να ξεκολλαμε απο στερεοτυπα παιδια, δεν ειναι ωραιο πραγμα.

Δηλαδή 1+1 δεν κάνει 2. Μια όμορφη γυναίκα δεν προκαλεί σεξουαλική έλξη.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Averkina
giannhs2001

Αν νομίζετε οτι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος ή οτι τα μέτρα προστασιάς τα οποία λαμβάνει η κοινωνία μπορούν να σας προστατέψουν από βιαστές ή από τον κάθε ένα με αρρωστημένο νου χωρίς εσείς να μεριμνήτε για την ατομική σας ασφάλεια είστε γελασμένοι. Και μάλλον κινδυνεύετε. Μπορεί να είναι από καθαρή τύχη που μέχρι τώρα δεν βρέθηκε στο δρόμο σας κάποιο άσχημο συμβάν.
Ο κοσμος απο οταν φτιαχτηκε ηταν αδυσωπητος οπως ειναι και η ζωη αδικη. Εσυ τι κανεις εδω ομως. Μετατοπιζεις το προβλημα των βιαστων και της ειδεχθους/βλαπτικης συμπεριφορας τους στα ελλιπη μετρα της κοινωνιας και στην ατομικη προστασια του καθενα.
Ξεχνας οτι τα ορια της ελευθεριας του καθενα σταματουν εκεί οπου αρχιζει οποιαδηποτε βλαπτικη συμπεριφορα ή πραξεις εις βαρος αλλων και ανεχεσαι να υπαρχουν βιαστες επειδη η κοινωνια ειναι αυτη που ειναι ή τα ατομα δεν αυτοπροστατευονται επαρκως.
ΟΧΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ.
Δεν φταιει μονο αυτο. Οταν ο αντρας γαλουχειται να κακοποιει για παραδειγμα οποτε του καπνισει, γιατι αντρας ειναι αυτος, εκει αληθεια ποιος φταιει? Παλι τα ελλιπη μετρα αυτοπροστασιας ή η αθλια κοινωνια αποκλειστικα και οχι ο ιδιος ή οτι τον εφτιαξε? Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και ας μην ριχνουμε την αποκλειστικη ευθυνη ενος προβληματος που εχει πολλες αφετηριες μονο στην κοινωνια για τα μετρα ή τι κανει ο καθενας αλλα να τα αναζητησουμε εκει που πρεπει να αναζητηθουν.
Και κατι αλλο. Αυτο που λες εδω:

Μπορεί να είναι από καθαρή τύχη που μέχρι τώρα δεν βρέθηκε στο δρόμο σας κάποιο άσχημο συμβάν.
επιβεβαιωνει την κουλτουρα του βιασμου που "βρωμαει" πατριαρχια και ειναι η ιδια εκφραση με το "αν συχναζεις εκει θα σε βιασουν". Κανεις victim blaming -το επειδή πήγαινε γυρεύοντας, ειναι τραγικο ετσι?
Δεν ξερω αν κανεις πλακα γραφοντας τετοια πραγματα, απλα αναρωτιεμαι αν ηταν καποια γυναικα συγγενης δικη σου, θα ειχες παλι την ιδια αποψη? Αυτη με ολα αυτα που γραφεις εδω? Αν μια γνωστη σου πεσει θυμα, θα της πεις καλα να παθεις πηγαινες γυρευοντας???
Δεν ξερω τι προσπαθεις να κανεις με ολες αυτες τις τοποθετησεις, η προτροπη μου ειναι να ξαναδιαβασεις τι γραφεις και να σταματησεις την τυφλοτητα, ολα αυτα που λες τυφλοτητα μου δειχνουν (να μη γραψω κατι βαρυτερο) παραβλεπεις παρα πολλα σημαντικα αξιας αναφορας πραγματα και εμμενεις με εναν τροπο αηδιαστικο κιολας στο οτι ο βιασμος ειναι και μια τιμωρια οσων τολμησαν να πανε γυρευοντας.
Ωριμασε, δες τι γραφεις, μην στοχοποιεις τα θυματα, και μην γραφεις κραυγαλεες αποψεις αποδοχης ενος εγκληματος και αλλων, εκει μετα παμε αλλου. Τερμα αλλου.
Ειναι σαν να χειροκροτας με τα οσα γραφεις τους βιαστες και τις αποτροπαιες πραξεις τους.
Αληθεια τωρα???

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δηλαδή 1+1 δεν κάνει 2. Μια όμορφη γυναίκα δεν προκαλεί σεξουαλική έλξη.
Αληθεια το εννοεις αυτο τωρα?
Οτι φταινε οι συνθηκες επειδη μια γυναικα εχει μια ομορφη εξωτερικη εμφανιση? Που και αυτο ειναι προσωπικη θεωρηση ετσι? Αλλη γυναικα θεωρεις εσυ ομορφη άλλη εγω άλλη ο αλλος. Και παλι σου λεω μεταθετεις το προβλημα. Θυματα βιασμου υπηρξαν και γυναικες μη ομορφες και μαλιστα καποιας ηλικιας μικρης ή σχετικα μεγαλης, εκει παλι τι λεμε?
Το επαθαν επειδη γεννηθηκαν γυναικες και ο βιαστης ειχε ορμες?
Παλι τα ιδια συνεχιζεις γραφεις βλεπω.
Το αν μια γυναικα εχει μια α εξωτερικη εμφανιση αυτο σημαινει οτι πρεπει να σου καθισει κιολας???
Αυτο σημαινει αληθεια???
Ας ειναι η γυναικα οπως θελει και οπως της αρεσει να ειναι. Δεν το καταλαβα να κρυβομαστε κιολας επειδη ο αλλος θελει να βιασει. Μεγαλωσαμε με αυτα τα στερεοτυπα της πατριαρχικης κουλτουρας και κοινωνιας μην κανεις αυτα γιατι θα πεσεις θυμα.
ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.
Να φοβασαι εσυ να βγεις εξω και να περπατησεις νυχτα μονος για να μη σε βιασουν ή σε κακοποιησουν. Να φοβασαι και να σκεφτεσαι ειμαι με εναν αντρα μονη, και να περναει απο την ακρη του μυαλου σου αυτο, οτι υπαρχει ενα ενδεχομενο να βιασει. Οποια σχεση κι αν εχεις μαζι του ετσι? Γνωστος/αγνωστος/φιλος/συγγενης/οτιδηποτε.
ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ @Luke.? ΕΜ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.
Σε μεγαλωσαν με αυτο που γραφεις: αμα η αλλη ειναι ωραια και με κ@@@ωσει πρεπει να τη βιασω.
ΤΙ ΩΡΑΙΑ!
Λοιπον αλλαξε μυαλα το συντομοτερο και σταματα να γραφεις αισχρα πραγματα ειλικρινα απορω τι αλλο θα δω γραμμενο.
Μαθε οτι ένας βιαστής θα βιάσει όπου μπορέσει και οποι@ μπορέσει, η αιτία όμως που ειναι βιαστής ειναι το male entitlement, η αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος (όταν το θύμα είναι γυναίκα) και η κουλτούρα του βιασμού η οποία τον βοηθάει να το δικαιολογήσει στον εαυτό του χωρίς να νιώθει ότι κάνει κάτι λάθος.
Οτι κανεις κι εσυ, μα δεν κανεις λαθος ισα ισα μια απλη ελξη ενιωσες πως να το κανουμε και η αλλη τυχαινε να ειναι ομορφη.
Λοιπον αλλαξε μυαλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Και εγώ έχω υποστεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αλλά δεν ήμουν ποτέ ευαίσθητο λουλουδάκι...πρέπει να είσαι και λίγο σκληρός. Οσο γι' αυτό που λες οτι δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση και το ντύσιμο δε μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να ισχύει.
Τι έγινε και πως το αντιμετώπισες?
AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

αχεμ

χασταγκ "χιμ του"
Δεν καταλαβαίνω τα γέλια. Επειδή δεν είναι γυναίκα? ξεκάθαρα σεξιστική αντιμετώπιση.
 

Luke.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Luke. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 196 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
@EvanescenceQ

Ρε...παραληρείς λίγο.
Ναι απλα συγχυστηκα με ολα αυτα που εγραψες. Ξαναδες τι εγραψες. Ειναι δυνατον να επικροτεις τετοια πραγματα????
Να μας τρολαρεις εδω μεσα να το καταλαβω.
Απο τη μια γραφεις εχεις δεχθει παρενοχλησεις και απο την αλλη πηγαινε γυρευοντας η αλλη επειδη γεννηθηκε ομορφη.
ΟΚ ΟΚ. Παραληρω με τα ασυναρτητα συγνωμη κιολας δεν μπορω να βλεπω τετοιες κραυγαλεες αποψεις. Αλλο να κανεις κουβεντα τι επικρατει στην κουλτουρα του βιασμου, ως κοινωνια και να συζηταμε ολοι γιατι ειναι καυτα θεματα αυτα, εσυ εδω τα ασπαζεσαι και φρικαρω μονο στην ιδεα.
 

Luke.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Luke. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 196 μηνύματα.
Τι έγινε και πως το αντιμετώπισες?

Δεν καταλαβαίνω τα γέλια. Επειδή δεν είναι γυναίκα? ξεκάθαρα σεξιστική αντιμετώπιση.

Ενα που θυμάμαι. Ημουν 16 χρονών είχα μπει στο τρένο. Με αρκετά περιποιημένη εμφάνιση. Οπότε έρχεται ένας 60άρης δίπλα μου και μου λέει "τι κάνεις"; "καλά" "όχι πολύ σεξ..." "ναι" πάω λίγο πιο 'κει και συνέχισε για λίγη ώρα να με κοιτάει και να πιάνει τα γεννητικά του όργανα. Λίγο άσχημη εμπειρία αλλά ντάξει όπως είπα πρέπει να είσαι και λίγο σκληρός.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ενα που θυμάμαι. Ημουν 16 χρονών είχα μπει στο τρένο. Με αρκετά περιποιημένη εμφάνιση. Οπότε έρχεται ένας 60άρης δίπλα μου και μου λέει "τι κάνεις"; "καλά" "όχι πολύ σεξ..." "ναι" πάω λίγο πιο 'κει και συνέχισε για λίγη ώρα να με κοιτάει και να πιάνει τα γεννητικά του όργανα. Λίγο άσχημη εμπειρία αλλά ντάξει όπως είπα πρέπει να είσαι και λίγο σκληρός.
Σκληρος δηλαδη να αποδεχτω τον βιασμο?
Αυτο λες?
Οτι θα με βιασουν που θα με βιασουν ας το παρω αποφαση καποια στιγμη θα το ξαναζησω και αυτο.

ΑΥΤΟ ΛΕΣ?
Τοτε με την ιδια λογικη μπορει καποιος να δολοφονηθει ας πουμε πρεπει να του λεμε να εισαι σκληρος αυτα συμβαινουν.
Ειναι λογικη αυτη???
Οσο σκληρος κι αν εισαι και παλι ερχονται καποιες στιγμες /καποια γεγονοτα που σπας. Γινεσαι κομματια.
Δεν θελεις να ζεις. Εισαι θυμα και αναρωτιεσαι τι πηγε λαθος ενω τα εκανες ολα σωστα, δεν εδωσες δικαιωματα, δεν βρεθηκες νυχτα καπου απομερα, δεν ησουν με ρουχα προκλητικα, δεν προκαλεσες. Κι ομως συνεβη.
Εκει αγαπητε @Luke. οσο σκληρος κι αν εισαι νιωθεις να διαλυεσαι.
Δεν αναιρω το συμβαν που μας περιεγραψες το δεχομαι ηταν σοκ απαισιο, εχω ζησει παρομοια κιολας, ομως η τοποθετηση μου ειναι οτι κατι τετοιο θα επρεπε να σε ειχε κανει ευαισθητοποιημενο αν θες σε θεματα γενικα κακοποιησης και να μην πας στο ακραιο στρατοπεδο αποδεχομαστε εναν βιασμο επειδη η αλλη πηγαινε γυρευοντας.
Το ειδες κι εσυ. Οπως κι αν εισαι, αντρας γυναικα, καλα ή οχι ντυμενος, παντα θα βρεθει ενας δραστης να υπεισελθει στα δικα σου προσωπικα ορια και να σε εξευτελισει αν θες και την κακοποιηση βεβαιως χωρις να εχεις κανει σχεδον ΤΙΠΟΤΑ. Αρα σε αυτη και σε καθε περιπτωση τα μονα που δεν θα πρεπει να ενοχοποιηθουν ειναι τα θυματα.
Το να ενοχοποιεις μελλοντικα ενα θυμα οτι θα συμβει αυτο επειδη προυπαρχει κατι άλλο, αυτά δε λέγονται ούτε για πλάκα…
Ευχαριστώ.
 

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 562 μηνύματα.
Για την Μπεκατώρου εννοείτε ότι το θύμα πρέπει να καταγγέλει άμεσα τέτοια περιστατικά γιατί στην τελική είναι ο μόνος τρόπος να τιμωρηθεί αποτελεσματικά ο δράστης. Το θύμα φέρει το βάρος της καταγγελίας. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου. Τώρα αν αυτό σου προκαλεί τραύμα μάλλον δεν γνωρίζεις τις νομικές διαδικασίες στην Ελλάδα και ότι τα εγκλήματα παραγράφονται, οπότε ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του δράστη.
Την Μπεκατώρου και την κάθε Μπεκατώρου την εμποδίζει να μιλήσει η κοινωνία που αν κατήγγειλε το περιστατικό όταν έπρεπε το "σύστημα" θα την έτρωγε και ο λαός θα την κορόιδευε (θα τις έδιναν χαρακτηρισμούς όπως -τανα, πως του "έκατσε" για τα λεφτά και για την επαγγελματική της εξέλιξη και άλλες τέτοιες Μ*λακιες). Και θα λαδωνε ο άλλος δικαστές και δικηγόρους και θα έριχνε και μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Είναι τυχερή η Μπεκατώρου που χάρη στην ομολογία της βοήθησε χιλιάδες γυναίκες και όχι μόνο να μιλήσουν για να εκτεθούν πολλά εκτρώματα.

Κανονικά τα εγκλήματα αυτά μετά από χρόνια αν παρατηρείται σωρεία καταγγελιών θα πρέπει να γίνεται άρση παραγραφής,έτσι ώστε να εκτεθούν άτομα σαν τον Λιγνάδη και να βρεθούν απίστευτα κυκλώματα όπως του Νασσαρ (που ντρέπομαι κιόλας που το ψευδώνυμο μου είναι ίδιο με το "χαϊδευτικό" όνομα του)
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Την Μπεκατώρου και την κάθε Μπεκατώρου την εμποδίζει να μιλήσει η κοινωνία που αν κατήγγειλε το περιστατικό όταν έπρεπε το "σύστημα" θα την έτρωγε και ο λαός θα την κορόιδευε (θα τις έδιναν χαρακτηρισμούς όπως -τανα, πως του "έκατσε" για τα λεφτά και για την επαγγελματική της εξέλιξη και άλλες τέτοιες Μ*λακιες). Και θα λαδωνε ο άλλος δικαστές και δικηγόρους και θα έριχνε και μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Είναι τυχερή η Μπεκατώρου που χάρη στην ομολογία της βοήθησε χιλιάδες γυναίκες και όχι μόνο να μιλήσουν για να εκτεθούν πολλά εκτρώματα.

Κανονικά τα εγκλήματα αυτά μετά από χρόνια αν παρατηρείται σωρεία καταγγελιών θα πρέπει να γίνεται άρση παραγραφής,έτσι ώστε να εκτεθούν άτομα σαν τον Λιγνάδη και να βρεθούν απίστευτα κυκλώματα όπως του Νασσαρ (που ντρέπομαι κιόλας που το ψευδώνυμο μου είναι ίδιο με το "χαϊδευτικό" όνομα του)
Συμφωνω. Και ποσα παρομοια εγιναν και δεν τα μαθαμε ποτέ και συνεχιζουν και γινονται, γιατι αραγε? Το ειδαμε εδω μεσα με τα σχολια αν θες, το θυμα εφταιξε, προκαλεσε, βρέθηκε στο λαθος μερος, εκμεταλλευτηκε αν θες το συμβαν για οφελος, υπηρξε ομορφη ή της αρεσε κιολας (ολα αυτα που αναπαραγει εφιαλτικα η κουλτουρα του βιασμου) και απο την αλλη ο φοβος και η κατακραυγη της κοινωνιας/ της γειτονιας/των γνωστων κλπ, η μεταθεση ευθυνων στο θυμα και οχι στο δραστη ακομα και για το χρονο που επελεξε να μιλησει αν θες.
Να αφηνουμε τα θυματα να μιλανε οποτε νιωσουν ετοιμα και πληρης απενεχοποιηση τους, ειναι τα μονα που δε φταινε σε τετοιες περιπτωσεις ετσι?
Ειναι τερμα αλλη περιπτωση να εγινε συκοφαντικη δυσφημιση γινονται και τετοιες αυτα κατα περιπτωση τα ερευνουν τα αρμοδια οργανα.
Μιλω για επιβεβαιωμενο και υπαρκτο περιστατικο βιασμου ή κακοποιησης, ηδη γινονται προσπαθειες απλουστευσης της διαδικασιας καταγγελιων, υπαρχουν φορεις, υπαρχουν αρχες, ειμαστε πισω ακομη αλλά γινονται βηματα προοδου.
Το σημαντικοτερο πιστευω ειναι να εξαλειψουμε αυτην την κουλτουρα του βιασμου. Χωρις να σημαινει οτι δεν θα υπαρχουν οι περιπτωσεις ψυχικα αν θελεις δραστων ικανων να τελεσουν το οτιδηποτε.
Παντα θα υπαρχουν οι ανισορροποι αν θες.
Ομως σαν κοινωνια δεν θα εχουμε τη σημερινη εικονα αν συνεχισουν ολα αυτα τα βελτιωτικα βηματα.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Καλά είπαμε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά όχι κι έτσι


τάδε έφη gaspar για Μπεκατώρου

πάντα φταίει ο βιαστής είπαμε έτσι;

όχι τίποτ' άλλο αλλά ακόμη έχω ptsd με τον ωχετό που διάβαζα πριν 3 μήνες περί βιασμών
Καλά και εγώ θυμάμαι ότι την είπα σε ορισμένους, γιατί ήταν ο τρόπος τους περίεργος . Ωστόσο δεν ξεπλένουμε βιαστές αν λέμε μη πηγαίνεις από τα στενά, μη βάζεις αγνώστους σπίτι σου , πες πιο δυναμικά όχι στον παρτενέρ σου , κάνε καταγγελία όπως θα σου έλεγε και η μάνα σου που νοιάζεται για σένα . Είναι λογικό να το λέμε, παρότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πηγαίναμε και εμείς από τα στενά και τα κάναμε όλα τέλεια και ο μόνος μας σκοπός είναι να ξεπλύνουμε βιαστές και να κουνήσουμε το δάχτυλο στα θύματα .
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλά είπαμε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά όχι κι έτσι

τάδε έφη gaspar για Μπεκατώρου

πάντα φταίει ο βιαστής είπαμε έτσι;

όχι τίποτ' άλλο αλλά ακόμη έχω ptsd με τον ωχετό που διάβαζα πριν 3 μήνες περί βιασμών
Ευχαριστώ.
Καταλάβατε; Καταλάβαμε.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Καλά και εγώ θυμάμαι ότι την είπα σε ορισμένους, γιατί ήταν ο τρόπος τους περίεργος . Ωστόσο δεν ξεπλένουμε βιαστές αν λέμε μη πηγαίνεις από τα στενά, μη βάζεις αγνώστους σπίτι σου , πες πιο δυναμικά όχι στον παρτενέρ σου , κάνε καταγγελία όπως θα σου έλεγε και η μάνα σου που νοιάζεται για σένα . Είναι λογικό να το λέμε, παρότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πηγαίναμε και εμείς από τα στενά και τα κάναμε όλα τέλεια και ο μόνος μας σκοπός είναι να ξεπλύνουμε βιαστές και να κουνήσουμε το δάχτυλο στα θύματα .

Αυτο ειχα πει και εγώ... οτι ειναι αναγκαιο να προτεινουμε τα πιο σοβαρά μέτρα προς αποφυγη μιας δυσάρεστης τέτοιας εξέλιξης. Ταυτοχρονα βεβαια ειναι τραγικο να μη μπορει κάποια να βγει με το μινι ακομη και ως τον αφαλό επειδη απλα έτσι γουσταρει και να θεωρειται οτι προκαλεί. Προκαλει μεν νοητικα τους άντρες που θα δούν αυτο το θέαμα... αλλα οχι για βιασμό , κοιτανε - θαυμαζουν και ως εκει κ αν έχουν και συγκαταθεση προχωράνε... εγω αυτο ηξερα.... οσο δεν ειχα σχέση.... Ευθυνη φυσικα εχει και η πολιτεια οπως και οι νομοθετες καθως αν υπηρχαν σοβαρες ποινες δεν θα τολμουσε κανεις να κάνει τέτοια ή εστω θα ηταν μπουζουριασμενος για χρονια μακρυα απο το κοινωνικο συνολο.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλά είπαμε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά όχι κι έτσι


τάδε έφη gaspar για Μπεκατώρου

πάντα φταίει ο βιαστής είπαμε έτσι;

όχι τίποτ' άλλο αλλά ακόμη έχω ptsd με τον ωχετό που διάβαζα πριν 3 μήνες περί βιασμών
Γιατι μου το έκανες αυτό;
Μου είχε ξεφύγει και δεν το είχα διαβάσει.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Μην επιχειρησει κανεις ή καμια να παραποιησει ή παρερμηνευσει τα λεγομενα μου με εξυπνάδες γιατι δεν θα ασχοληθω ουτε λίγο και θα χάσει το χρονο της/του. Ισοδυναμο με βλέπε υπογραφη "Μη γραψεις πανω απο 3-4 παραγραφους σεντονακι ΔΕΝ θα το ΔΙΑΒΑΣΩ."

Ευχαριστώ.

Εκ της Διευθυνσης.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top