Σχέση

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αυτο λέω λοιπον. Αν ο άλλος ειναι ευχαριστημενος να δουλευει ολη τη μέρα και να έρχεται και σπιτι να φτιάχνει και το κήπο και η άλλη να ασχολειται ολη μέρα με τα σκυλιά και με το Ιντερνετ εμενα μου περισεύει. Μη βγαινουν ομως μετά και το παιζουν και θιγμένες. Γιατι η μια θυμαμαι μιλαγε με μια φιλη της στο τηλεφωνο και της έλεγε οτι η γιαγια του πρωην της την έκραζε επειδη λεει καθοταν.... συμπτωση και αυτο μάλλον οπως και η δικη μου οπτική :P

Νταξει δεν ειμαστε κ βλάκες ... κοβει το μάτι αν χρειαστεί. Καθοταν τωρα αυτη κ ελεγε στη φιλη της παραμυθια αφου τη βλέπουμε ολη μερα τι κάνει.... τσιγαρο - σκυλια και Ιντερνετ !!!

Αλλα δεν φταινε αυτες... αυτοι φταινε που εχουν χαμηλη αυτο εκτιμηση και πιστευουν οτι δεν μπορουν να βρουν κάτι καλυτερο.
Σωστα ναι, ετσι ειναι και συμφωνω. Και παλι δεν μπορουμε να ξερουμε ο αλλος ή η αλλη γιατι συνεχιζει και μενει εκει. Δεν ξερεις τι ελκυει ή με τι τη βρισκει ο καθενας που λεμε.
Σιγουρα το να μενει κανεις σε τετοιες σχεσεις και να μη βλεπει τα αρνητικα, εθελοτυφλει, απο κει και περα δικα τους τα καρπουζια που λεμε ας τα βγαλουν περα μονοι τους ετσι δεν ειναι?
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,896 μηνύματα.
Εννοειται. Εγω απλα το έγραψα έτσι για να δειξω οτι η αυτοκριτικη ειναι το πιο σημαντικο πράγμα σε εναν άνθρωπο για να διορθώσει τα λάθη του και οχι να μπαινει σε συζητησεις δεν εννοω το παρον θρέντ αλλα γενικα και να παρουσιάζεται ως θύμα. Στη τελική αμα θεωρεις οτι η άλλη ή ο αλλος ειναι 100% λάθος μην το συζητάς καν ρε φιλε απλα προσπερασε το κ τέλος. Διαφορετικα πρέπει να σκεφτεις και εσυ μερικά πράγματα.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Καλησπέρα, κι απο εμενα.Εχω σχεση εδω και 5 ετη με ενα ατομο κατα δεκα χρονια μεγαλυτερο μου.Τους τελευταιους μηνες αποφασισαμε να συγκατοικησουμε, αφου βεβαια για καποια ετη το απεφευγε.Το θεμα ειναι οτι μερικες μερες ειμαστε καλα, και αλλες μαλωνουμε.Δυστυχως στη πολη που μετακομισα δεν εχω βρει καποια δουλεια και δεν εχω και καποια γυναικεια παρεα.Οπως καταλαβαινετε σκουρα τα πραγματα.Καθε φορα που μαλωνουμε για ενα θεμα συνεχως με κατακρινει, ακομη και μπροστα στους γονεις του.Εχω μετανιωσει που αποφασισα να μεινω μαζι του και νιωθω μονη.

Σύμφωνα με όλα όσα έγραψες αν δεν πάει διαλύστε το ή ακόμα καλύτερα καθήστε χώρια
να δείτε αν πραγματικά λείπετε ο ένας από τον άλλον.
Χωρίς πήρα να δω τι κάνεις κτλ. Ξερά για δυο εβδομάδες. Κάτι θα φανεί.
Τώρα το ότι πάει ο μαντράχαλος (συγνώμη) να σε ρουφιανο-κατακρίνει στους γονείς του
είναι μεγάλη κατάντια. Δυστυχώς συμβαίνει και στα δύο φύλα.

Τέλος, δεν βλέπω να έχεις και κάποια συμπαράσταση.
Αυτός φράγκα, δουλειά και γονείς; Εσύ τίποτα. Αυτό είναι μεγάλο αρνητικό.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Καλησπέρα, κι απο εμενα.Εχω σχεση εδω και 5 ετη με ενα ατομο κατα δεκα χρονια μεγαλυτερο μου.Τους τελευταιους μηνες αποφασισαμε να συγκατοικησουμε, αφου βεβαια για καποια ετη το απεφευγε.Το θεμα ειναι οτι μερικες μερες ειμαστε καλα, και αλλες μαλωνουμε.Δυστυχως στη πολη που μετακομισα δεν εχω βρει καποια δουλεια και δεν εχω και καποια γυναικεια παρεα.Οπως καταλαβαινετε σκουρα τα πραγματα.Καθε φορα που μαλωνουμε για ενα θεμα συνεχως με κατακρινει, ακομη και μπροστα στους γονεις του.Εχω μετανιωσει που αποφασισα να μεινω μαζι του και νιωθω μονη.
Μπορείς να αναφέρεις για τι είδους πράγματα μαλώνετε; Γιατι θα συμφωνήσω με τον @Devil στο ότι αν αυτός δουλευει και εσύ δεν μπαίνεις στον κόπο να μαγειρέψεις ή να κάνεις τα ψώνια ή τέλος πάντων να συνεισφέρεις σε κάτι, τότε έχει απόλυτο δίκιο ο τύπος. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο.
Αστα να πανε,.προσπαθω να βρω μια δουλεια, να κοινωνικοποιηθω και δεν με βοηθα καθολου.Συνεχεια τονιζει τα αρνητικα μου, ενα καλο λογο δεν λεει.
Μπορείς να αναφέρεις παραδείγματα; Ναι είναι άσχημο αυτό που κάνει αλλα αν σου λέει ότι πχ δεν είσαι δυναμική και τα περιμένεις όλα στο πιάτο τότε ίσως και να έχει δίκιο. Δεν είναι απαραίτητα κακό που τονίζει τα αρνητικά σου. Το sugar coating το κάνουν άνθρωποι που δεν νοιάζονται για εσένα. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να σε βοηθήσει να διορθώσεις τα αρνητικά σου. Βέβαια παίζει ρόλο και ο τρόπος που το κάνει και το λέει.
Εχεις δικιο.Αυτος ο ανθρωπος με εχει κανει παρα πολλες φορες να κλαψω, θελει να με εξουσιαζει, με θεωρει δεδομενη. Πολλες φορες σκεφτομαι οτι φταιω εγω, δεν το διαχειριστηκα σωστα.Θεωρω οτι ειναι κομπλεξικος, και προσπαθει εμενα να με βγαλει συνεχως λαθος.Μου λεει δεν εχεις δουλεψει, μαδουσες τους γονεις σου κι αλλα πολλα.
Εδώ συμφωνώ μαζί σου. Πολλά red flags αλλά στο σημείο που σου λέει ότι δεν έχεις δουλέψει πιστευω ότι έχει δίκιο γιατί έχω την εντύπωση ότι ο τύπος επιστρέφει κουρασμένος στην δουλειά και έχει να συμμαζέψει το χάος.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν φταίει η διαφορά ηλικίας, φταίει πως ο τύπος επιδεικνύει ναρκισσιστική συμπεριφορά κι εσύ φοβερή ανασφάλεια, οπότε ταιριάξατε.

Αρχικά το να ζεις με κοπέλα την οποία έχεις επιλέξει και να την κατηγορείς στους γονείς σου είναι cringe as fuck. Όλοι καταλαβαίνουμε το αντίθετο, να έχει πρόβλημα ο γονιός και να κατηγορεί την νύφη/γαμπρό, αλλά το να σε κατηγορεί το ταίρι σου στους γονείς του αυτό με ξεπερνάει. Για ποιο λόγο σε επέλεξε δηλαδή, και για ποιο λόγο συνεχίζει να είναι μαζί σου αν είσαι τόσο άθλια όσο ισχυρίζεται;

Επίσης, ανεξαρτήτου του πόσο μαλάκας είναι ο σύντροφός σου (που αυτό λέει πολλά και για εσένα), δεν σου δίνει τίποτα το δικαίωμα να τον βρίσεις, να τον χλευάζεις, και να τον υποτιμάς.

Αυτά τα "θέλει να την βοηθήσει να διορθωθεί" εγώ δεν τα χάφτω. Όταν θες πραγματικά να βοηθήσεις κάποια δε θα της πεις ούτε "που πας έτσι έξω μωρή πατσολα χάσε κανένα κιλό" , ούτε "έχεις κλειστεί μέσα στο σπίτι σαν όρνιο, βγες κοινωνικοποιήσου". Η σωστή απάντηση σε τέτοια σχόλια είναι πάντα μία, "Άντε και γαμήσου ρε μαλακά.". Όταν θες όντως να βοηθήσεις κάποιον άνθρωπο, αρχικά προσπαθείς να τον καταλάβεις και μετά να χτίσεις γέφυρα επικοινωνίας και να του δείξεις ότι είσαι μαζί του και πως αυτά που του λες τα λες για να τον βοηθήσεις. Το τι θα πεις και πως θα το πεις λοιπόν έχει πολύ μεγάλη σημασία και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που σου λέει. Οι χλευασμοί και οι μειώσεις είναι όλα σημάδια χειραγώγησης. Ο άλλος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς μειονεκτικά και κατώτερη, ώστε εκ παραβολής να φαίνεται αυτός ανώτερος και να μπορεί να χρησιμοποιήσει την θέση ισχύος για να σε εξουσιάζει και να κάνει κουμάντο. Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με πραγματική ανωτερότητα και φανερώνουν άνθρωπο μικρό, ανασφαλή και χειριστικό, που πρέπει να κρατάει τους γύρω του στο χώμα, γιατί δεν είναι πολύ ψηλότερα ο ίδιος.

Εγώ στην θέση σου θα είχα φύγει χτες, διότι αν αυτός ο άνθρωπος βγάζει αυτή τη συμπεριφορά τώρα, όταν θα έχετε παιδιά και υποχρεώσεις και θα είναι πραγματικά πιεσμένος, αυτά θα είναι τα λιγότερα που θα σου κάνει. Η ζωή μπορεί να γίνει κόλαση πολύ εύκολα αν παντρευτείς το λάθος άτομο.

Όσοι γράψατε περί δουλειάς, χαλαρώστε λίγο. Το να δουλεύεις δεν σε κάνει ούτε καλό άνθρωπο, ούτε καλό χαρακτήρα, ούτε σου δίνει αξία. Το να δουλεύεις είναι σαν το να πλένεις τα δόντια σου. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις στην ζωή και που κανένας δεν θα έκανε αν δεν είχε επιπτώσεις το να μην το κάνεις. Για την ακρίβεια το να είσαι "δουλευταράς" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια στενόμυαλη αντίληψη, και κρύβει από πίσω μια κραυγαλέα κατωτερότητα ανθρώπου, διότι πραγματικά μόνο ένας πολύ κατώτερος άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι καθημερινά δούλος. Το να μην έχει δουλέψει λοιπόν κάποιος, δεν τον καθιστά ούτε ανώριμο, ούτε άξιο προσβολών, ούτε κακό άνθρωπο, και όλα αυτά είναι αντιλήψεις μιας κοινωνίας γεμάτη γρανάζια.

Τέλος, αναλογιστείτε λίγο, πως η κοπέλα για να συζήσουν άλλαξε εντελώς την ζωή της, δηλαδή άφησε δουλειά και κοινωνικό περιβάλλον, και πήγε σε ένα εντελώς νέο χώρο όπου οι μόνοι γνωστοί της είναι ο τύπος και οι γονείς του, οι οποίοι έχουν κάνει κόμμα εναντίον της. Δεν θα κρίνω αν ήταν σωστή ή λάθος αυτή η επιλογή της κοπέλας, διότι μια τέτοια επιλογή είναι σχεδόν πάντα αναγκαστική όταν η σχέση έχει ξεκινήσει εξ αποστάσεως και έχει φτάσει η ώρα να προχωρήσει σοβαρά, αλλά θα πω μόνο πως το άτομο που μετακομίζει για μια σχέση κάνει μια μεγάλη θυσία και αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Ως εκ τούτου, όταν μια κοπέλα έχει μετακομίσει για εσένα και έχει έρθει σε ένα μέρος όπου δεν ξέρει κανέναν, και η μόνη της επαφή σε αυτό το νέο κόσμο είσαι εσύ, οφείλεις να σεβαστείς αυτό το πράγμα και να προσπαθήσεις κι εσύ με την σειρά σου να την κάνεις να προσαρμοστεί όσο πιο ομαλά γίνεται στα νέα δεδομένα. Ειδικά αν είναι εσωστρεφής και όχι τόσο κοινωνική θα συναντήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα προσαρμογής, και αν δεν είσαι εντελώς ψυχοπαθής και έχεις έστω και λίγη ενσυναίσθηση σαν άνθρωπος, μπορείς να φανταστείς πως θα αισθάνεται όταν οι μόνες της επαφές στον νέο αυτό κόσμο, την βρίζουν, την κατηγορούν και έχουν κάνει κόμμα εναντίον της.

Φύγε, γύρνα πίσω στη ζωή σου, και σκέψου πάρα πολύ καλά γιατί έμπλεξες σε αυτή την ιστορία, και γιατί θεωρείς πως αυτός ο άνθρωπος σε αγαπάει. Έχουμε ξευτελίσει εντελώς την έννοια της αγάπης.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,896 μηνύματα.
Όσοι γράψατε περί δουλειάς, χαλαρώστε λίγο. Το να δουλεύεις δεν σε κάνει ούτε καλό άνθρωπο, ούτε καλό χαρακτήρα, ούτε σου δίνει αξία. Το να δουλεύεις είναι σαν το να πλένεις τα δόντια σου. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις στην ζωή και που κανένας δεν θα έκανε αν δεν είχε επιπτώσεις το να μην το κάνεις. Για την ακρίβεια το να είσαι "δουλευταράς" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια στενόμυαλη αντίληψη, και κρύβει από πίσω μια κραυγαλέα κατωτερότητα ανθρώπου, διότι πραγματικά μόνο ένας πολύ κατώτερος άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι καθημερινά δούλος. Το να μην έχει δουλέψει λοιπόν κάποιος, δεν τον καθιστά ούτε ανώριμο, ούτε άξιο προσβολών, ούτε κακό άνθρωπο, και όλα αυτά είναι αντιλήψεις μιας κοινωνίας γεμάτη γρανάζια.

Αυτό τώρα τι είναι το μανιφέστο του τεμπέλη ;;;; ναι η αλήθεια είναι πως θα ήταν ωραίο για κάποιους να ζουν με επιδόματα η εισοδήματα από σπίτια που τους άφησαν ενώ ταυτόχρονα να έχουν απλετο χρόνο να παριστάνουν ότι έχουν εμπειρία στη ζωή κ τα ξέρουν όλα. Ενώ στη πραγματικοτητα το μόνο που ξέρουν είναι πως να ξαπλώνουμε στο καναπέ.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό τώρα τι είναι το μανιφέστο του τεμπέλη ;;;; ναι η αλήθεια είναι πως θα ήταν ωραίο για κάποιους να ζουν με επιδόματα η εισοδήματα από σπίτια που τους άφησαν ενώ ταυτόχρονα να έχουν απλετο χρόνο να παριστάνουν ότι έχουν εμπειρία στη ζωή κ τα ξέρουν όλα. Ενώ στη πραγματικοτητα το μόνο που ξέρουν είναι πως να ξαπλώνουμε στο καναπέ.
Τα επιδόματα αν δεν είσαι άτομο με αναπηρία είναι παρασιτισμός. Τα εισοδήματα από την κληρονομιά είναι οι κόποι (δηλαδή η ζωή) που σου άφησαν οι γονείς σου οικειοθελώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ζεις από αυτούς, αυτό είναι το νόημα των χρημάτων. Όσοι σε κατηγορούν ως τεμπέλη γι αυτό το λόγο, προβάλλουν απλά τη δική τους ζήλια και μικρότητα. Με το μεροδούλι καυλώνουν τα μυρμήγκια. Οι άνθρωποι είναι πολύ ανώτερες φύσεις από τα μυρμήγκια και έχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν με την ζωή τους. Αν για εσένα το αντίθετο της δουλειάς είναι ο καναπές, σόρρυ αλλά εσύ έχεις το πρόβλημα.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν φταίει η διαφορά ηλικίας, φταίει πως ο τύπος επιδεικνύει ναρκισσιστική συμπεριφορά κι εσύ φοβερή ανασφάλεια, οπότε ταιριάξατε.

Αρχικά το να ζεις με κοπέλα την οποία έχεις επιλέξει και να την κατηγορείς στους γονείς σου είναι cringe as fuck. Όλοι καταλαβαίνουμε το αντίθετο, να έχει πρόβλημα ο γονιός και να κατηγορεί την νύφη/γαμπρό, αλλά το να σε κατηγορεί το ταίρι σου στους γονείς του αυτό με ξεπερνάει. Για ποιο λόγο σε επέλεξε δηλαδή, και για ποιο λόγο συνεχίζει να είναι μαζί σου αν είσαι τόσο άθλια όσο ισχυρίζεται;

Επίσης, ανεξαρτήτου του πόσο μαλάκας είναι ο σύντροφός σου (που αυτό λέει πολλά και για εσένα), δεν σου δίνει τίποτα το δικαίωμα να τον βρίσεις, να τον χλευάζεις, και να τον υποτιμάς.

Αυτά τα "θέλει να την βοηθήσει να διορθωθεί" εγώ δεν τα χάφτω. Όταν θες πραγματικά να βοηθήσεις κάποια δε θα της πεις ούτε "που πας έτσι έξω μωρή πατσολα χάσε κανένα κιλό" , ούτε "έχεις κλειστεί μέσα στο σπίτι σαν όρνιο, βγες κοινωνικοποιήσου". Η σωστή απάντηση σε τέτοια σχόλια είναι πάντα μία, "Άντε και γαμήσου ρε μαλακά.". Όταν θες όντως να βοηθήσεις κάποιον άνθρωπο, αρχικά προσπαθείς να τον καταλάβεις και μετά να χτίσεις γέφυρα επικοινωνίας και να του δείξεις ότι είσαι μαζί του και πως αυτά που του λες τα λες για να τον βοηθήσεις. Το τι θα πεις και πως θα το πεις λοιπόν έχει πολύ μεγάλη σημασία και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που σου λέει. Οι χλευασμοί και οι μειώσεις είναι όλα σημάδια χειραγώγησης. Ο άλλος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς μειονεκτικά και κατώτερη, ώστε εκ παραβολής να φαίνεται αυτός ανώτερος και να μπορεί να χρησιμοποιήσει την θέση ισχύος για να σε εξουσιάζει και να κάνει κουμάντο. Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με πραγματική ανωτερότητα και φανερώνουν άνθρωπο μικρό, ανασφαλή και χειριστικό, που πρέπει να κρατάει τους γύρω του στο χώμα, γιατί δεν είναι πολύ ψηλότερα ο ίδιος.

Εγώ στην θέση σου θα είχα φύγει χτες, διότι αν αυτός ο άνθρωπος βγάζει αυτή τη συμπεριφορά τώρα, όταν θα έχετε παιδιά και υποχρεώσεις και θα είναι πραγματικά πιεσμένος, αυτά θα είναι τα λιγότερα που θα σου κάνει. Η ζωή μπορεί να γίνει κόλαση πολύ εύκολα αν παντρευτείς το λάθος άτομο.

Όσοι γράψατε περί δουλειάς, χαλαρώστε λίγο. Το να δουλεύεις δεν σε κάνει ούτε καλό άνθρωπο, ούτε καλό χαρακτήρα, ούτε σου δίνει αξία. Το να δουλεύεις είναι σαν το να πλένεις τα δόντια σου. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις στην ζωή και που κανένας δεν θα έκανε αν δεν είχε επιπτώσεις το να μην το κάνεις. Για την ακρίβεια το να είσαι "δουλευταράς" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια στενόμυαλη αντίληψη, και κρύβει από πίσω μια κραυγαλέα κατωτερότητα ανθρώπου, διότι πραγματικά μόνο ένας πολύ κατώτερος άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι καθημερινά δούλος. Το να μην έχει δουλέψει λοιπόν κάποιος, δεν τον καθιστά ούτε ανώριμο, ούτε άξιο προσβολών, ούτε κακό άνθρωπο, και όλα αυτά είναι αντιλήψεις μιας κοινωνίας γεμάτη γρανάζια.

Τέλος, αναλογιστείτε λίγο, πως η κοπέλα για να συζήσουν άλλαξε εντελώς την ζωή της, δηλαδή άφησε δουλειά και κοινωνικό περιβάλλον, και πήγε σε ένα εντελώς νέο χώρο όπου οι μόνοι γνωστοί της είναι ο τύπος και οι γονείς του, οι οποίοι έχουν κάνει κόμμα εναντίον της. Δεν θα κρίνω αν ήταν σωστή ή λάθος αυτή η επιλογή της κοπέλας, διότι μια τέτοια επιλογή είναι σχεδόν πάντα αναγκαστική όταν η σχέση έχει ξεκινήσει εξ αποστάσεως και έχει φτάσει η ώρα να προχωρήσει σοβαρά, αλλά θα πω μόνο πως το άτομο που μετακομίζει για μια σχέση κάνει μια μεγάλη θυσία και αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Ως εκ τούτου, όταν μια κοπέλα έχει μετακομίσει για εσένα και έχει έρθει σε ένα μέρος όπου δεν ξέρει κανέναν, και η μόνη της επαφή σε αυτό το νέο κόσμο είσαι εσύ, οφείλεις να σεβαστείς αυτό το πράγμα και να προσπαθήσεις κι εσύ με την σειρά σου να την κάνεις να προσαρμοστεί όσο πιο ομαλά γίνεται στα νέα δεδομένα. Ειδικά αν είναι εσωστρεφής και όχι τόσο κοινωνική θα συναντήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα προσαρμογής, και αν δεν είσαι εντελώς ψυχοπαθής και έχεις έστω και λίγη ενσυναίσθηση σαν άνθρωπος, μπορείς να φανταστείς πως θα αισθάνεται όταν οι μόνες της επαφές στον νέο αυτό κόσμο, την βρίζουν, την κατηγορούν και έχουν κάνει κόμμα εναντίον της.

Φύγε, γύρνα πίσω στη ζωή σου, και σκέψου πάρα πολύ καλά γιατί έμπλεξες σε αυτή την ιστορία, και γιατί θεωρείς πως αυτός ο άνθρωπος σε αγαπάει. Έχουμε ξευτελίσει εντελώς την έννοια της αγάπης.
Αν και γενικά ξέρεις την άποψή μου,σε αυτό το πόστ σου βγάζω το καπέλο ρε φίλε.
Συμφωνώ με κάθε λέξη
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,896 μηνύματα.
Τα επιδόματα αν δεν είσαι άτομο με αναπηρία είναι παρασιτισμός. Τα εισοδήματα από την κληρονομιά είναι οι κόποι (δηλαδή η ζωή) που σου άφησαν οι γονείς σου οικειοθελώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ζεις από αυτούς, αυτό είναι το νόημα των χρημάτων. Όσοι σε κατηγορούν ως τεμπέλη γι αυτό το λόγο, προβάλλουν απλά τη δική τους ζήλια και μικρότητα. Με το μεροδούλι καυλώνουν τα μυρμήγκια. Οι άνθρωποι είναι πολύ ανώτερες φύσεις από τα μυρμήγκια και έχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν με την ζωή τους. Αν για εσένα το αντίθετο της δουλειάς είναι ο καναπές, σόρρυ αλλά εσύ έχεις το πρόβλημα.

Οχι ρε φίλε σιγα μη ζηλέψω ας κάνει ότι θέλει χεστηκα ίσα ίσα μια τέτοια ζωή θα ήταν βαρετή για μένα.... απλά δεν θα δεχόμουν έναν τέτοιο να παριστανει ότι ξέρει πραγματα... Ας αραξει στο καναπέ να περναει 1 του μήνα να εισπράτει κ ως εκεί. Όπως είπε και η Νελλη ρωτάς τον άλλο τι δουλειά κάνει με ποοιο τρόπο συνεισφέρει στη κοινωνία και τι εμπειρία έχει.... Από παπατζηδες χορτάσαμε σορυ κιολας.

Και αυτή που είπα από πανω με τα σκυλιά τα ήξερε όλα... Η τουλάχιστον έτσι νομίζει. Γιατί βγάζοντας το σκυλο βόλτα δε μαθαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος. Αυτο μεσα από την δουλειά σου το μαθαίνεις.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οχι ρε φίλε σιγα μη ζηλέψω ας κάνει ότι θέλει χεστηκα ίσα ίσα μια τέτοια ζωή θα ήταν βαρετή για μένα.... απλά δεν θα δεχόμουν έναν τέτοιο να παριστανει ότι ξέρει πραγματα... Ας αραξει στο καναπέ να περναει 1 του μήνα να εισπράτει κ ως εκεί. Όπως είπε και η Νελλη ρωτάς τον άλλο τι δουλειά κάνει με ποοιο τρόπο συνεισφέρει στη κοινωνία και τι εμπειρία έχει.... Από παπατζηδες χορτάσαμε σορυ κιολας.

Και αυτή που είπα από πανω με τα σκυλιά τα ήξερε όλα... Η τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Αυτός με αυτή την άνεση μπορεί να βγάλει 10 σχολές γιατι δεν τον πιεζει κατι να τις τελειώσει, να συνεισφέρει στην κοινωνία με αμέτρητες φιλανθρωπίες και να ιδρύσει οργανισμούς που θα βοηθούν την κοινωνία σε όλα όσα χωλένει και γενικά να είναι πολυ πιο μορφωμένος και καταξιωμένος απο έναν 9-5 εργαζόμενο που δουλεύει για φραγκοδιφραγκα ωστε να πλουτισει καποιος αλλος.
Αν επιλεξει να ξαπλαρει καναπε ειναι αλλη φαση.
O bill Gates εδω και πολλα χρονια εχει σταματησει να εργαζεται με την κανονικη εννοια αλλα το εργο του για την ανθρωποτητα ειναι αδιαπραγματευτο.
Μην μπαινετε σε δυαδικες λογικες
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν και γενικά ξέρεις την άποψή μου,σε αυτό το πόστ σου βγάζω το καπέλο ρε φίλε.
Συμφωνώ με κάθε λέξη
Όντως. Μάλλον μας τρολάρει γενικά και εδώ ξέφυγε και μίλησε σοβαρά :)

@hack3r, ωστόσο διαφωνώ με τη διαφορά ηλικίας, ότι δεν παίζει ρόλο. Αν δεν έπαιζε ρόλο, δεν θα το είχε αναφέρει καν στο αρχικό ποστ. Αυτό πιστεύω.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν και γενικά ξέρεις την άποψή μου,σε αυτό το πόστ σου βγάζω το καπέλο ρε φίλε.
Συμφωνώ με κάθε λέξη
Θενξ, αλλά μην το συνηθίσεις γιατί θα αρχίσω να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@hack3r, ωστόσο διαφωνώ με τη διαφορά ηλικίας, ότι δεν παίζει ρόλο. Αν δεν έπαιζε ρόλο, δεν θα το είχε αναφέρει καν στο αρχικό ποστ. Αυτό πιστεύω.
Η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο όταν είναι τέτοια που κάνει τους ανθρώπους να έχουν διαφορετικούς στόχους στην ζωή.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Λίνα

Νεοφερμένος

Η Λίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Δεν τα περιμενω ολα στο πιατο.Εννοειτε πως συνεισφερω στο σπιτι, εγω τα κανω ολα.Απλα το να βγαζεις λιγα λεφτα απο την φυλαξη παιδιων δεν επαρκει.Ειμαι μορφωμενη, αλλα δυσκολευομαι να βρω δουλεια, δεν ειναι οτι δεν ψαχνω.Ισως εχω εγω ανασφαλεια και νιωθω κατωτερη που δεν καταφερα τοσα χρονια να βρω μια σταθερη δουλεια.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν τα περιμενω ολα στο πιατο.Εννοειτε πως συνεισφερω στο σπιτι, εγω τα κανω ολα.Απλα το να βγαζεις λιγα λεφτα απο την φυλαξη παιδιων δεν επαρκει.Ειμαι μορφωμενη, αλλα δυσκολευομαι να βρω δουλεια, δεν ειναι οτι δεν ψαχνω.Ισως εχω εγω ανασφαλεια και νιωθω κατωτερη που δεν καταφερα τοσα χρονια να βρω μια σταθερη δουλεια.
Μην νιώθεις ετσι, θα βρείς κάτι.
Το σημαντικό είναι να πάρεις την απόφαση πως δεν σου αξίζει αυτό που περνάς τώρα και να κάνεις κινήσεις ώστε να βγείς απο αυτή την κατάσταση.
Συνέχισε την προσπάθεια για την δουλειά, ζήτα βοήθεια απο μια φίλη ή απο συγγενείς αν υπάρχουν και μπορούν να σου προσφέρουν είτε φιλοξενία είτε κάποια δανεικά χρήματα.
Πρέπει να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να βρείς ξανά τον εαυτό σου.
Και μην σου φαίνεται βουνό αυτό που θα κολουθήσει, τώρα ζείς τα χειρότερα.
Εγώ τους χωρισμούς πάντα τους γιόρταζα ήταν οι πιο παραγωγικές περίοδοι της ζωής μου.
Έτσι θα το γιορτάσεις κι εσύ, ζήτα βοήθεια και θα βγείς απο αυτό.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Όσοι γράψατε περί δουλειάς, χαλαρώστε λίγο. Το να δουλεύεις δεν σε κάνει ούτε καλό άνθρωπο, ούτε καλό χαρακτήρα, ούτε σου δίνει αξία. Το να δουλεύεις είναι σαν το να πλένεις τα δόντια σου. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις στην ζωή και που κανένας δεν θα έκανε αν δεν είχε επιπτώσεις το να μην το κάνεις. Για την ακρίβεια το να είσαι "δουλευταράς" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια στενόμυαλη αντίληψη, και κρύβει από πίσω μια κραυγαλέα κατωτερότητα ανθρώπου, διότι πραγματικά μόνο ένας πολύ κατώτερος άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι καθημερινά δούλος. Το να μην έχει δουλέψει λοιπόν κάποιος, δεν τον καθιστά ούτε ανώριμο, ούτε άξιο προσβολών, ούτε κακό άνθρωπο, και όλα αυτά είναι αντιλήψεις μιας κοινωνίας γεμάτη γρανάζια.
Καλά δεν πάει και έτσι ακριβώς με τη δουλειά , και εσύ λες ότι οι δυσκολίες σε κάνουν ώριμο

Η δουλειά σου δίνει κάποιες αρετές , μαθαίνεις να υπακούς πχ αν είσαι αντιδραστικός αναλόγως το άτομο και τη δουλειά , μπορεί να έχει οφέλη στο χαρακτήρα του και να μάθει κάτι .

Και αυτή η λογική να σαπίζουμε στη δουλειά μπορεί να είναι και θέμα νοοτροπίας καπιταλισμού , όλοι να σαπίσουμε στη δουλειά για τα λεφτά , την υπερκατανάλωση και την ''ποιότητα ζωής'' που εντάξει αν δουλεύουμε όλη μέρα, σιγά την ποιότητα πρακτικά .
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
.Ειμαι μορφωμενη, αλλα δυσκολευομαι να βρω δουλεια, δεν ειναι οτι δεν ψαχνω.Ισως εχω εγω ανασφαλεια και νιωθω κατωτερη που δεν καταφερα τοσα χρονια να βρω μια σταθερη δουλεια.
Λες ότι έχεις ανασφάλειες και σύμπλεγμα κατωτερότητας για το γεγονός ότι δεν μπόρεσες να βρεις μια σταθερή δουλειά. Η σταθερή δουλειά είναι για σένα σημαντικό κριτήριο για έναν άνθρωπο; Ή μήπως σου έχει περάσει η άποψη αυτή από τα σχόλια του άνδρα σου;
 

Lady M

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Lady M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,393 μηνύματα.
Λίνα μου ο @hack3r έδωσε μια εξαιρετική απάντηση κατα τη γνώμη για τον τρόπο που λειτουργεί ο σύντροφός σου. Έχεις κάνει την τεράστια κίνηση να αφήσεις τη ζωή που μέχρι τώρα είχες στην πόλη σου για να είσαι με κάποιον που σε υποβιβάζει και σε πληγώνει καθημερινά; Σκέψου πόσο οξύμωρο ακούγεται. Αντί για στήριξη και τρυφερότητα, λαμβάνεις μαχαιριές που τσεκουρώνουν την αυτοπεποίθησή σου.

Κάνε μία ειλικρινή συζήτηση μαζί του για να του δώσεις να καταλάβει πώς σε κάνει να νιώθεις. Δείξε του ότι σε χάνει λόγω της συμπεριφοράς του. Μη φοβάσαι να αντιδράσεις. Δείτε αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να αλλάξει τον τρόπο που σε αντιμετωπίζει, όχι όμως για να σε κρατήσει απλώς, αλλά γιατί θα θέλει να είσαι ευτυχισμένη. Όταν είμαστε σε σχέση είναι απαραίτητο να κάνουμε ο ένας ευτυχισμένο τον άλλον, άσχετα αν υπάρχουν και στιγμές ζόρικες ή εμφανίζονται προβλήματα. Στο τέλος πρέπει πάντα να κερδίζει το θετικό για να υγιής μία κατάσταση. Τίποτα δεν είναι τέλειο κι όλες οι σχέσεις έχουν τις δυσκολίες τους, όμως όταν κάτι άσχημο γίνεται καθημερινότητα, τότε το τέλος είναι μονόδρομος. Αλλιώς θα δυστυχήσεις αιωνίως. Ειδικά αν κάνεις και οικογένεια θα ναι δύσκολο να ξεφύγεις.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και κάτι ακόμα, μιας και έγινε πολύς λόγος για το θέμα της δουλειάς: Ο άντρας της Λίνας (απ'ό,τι η ίδια μας περιγράφει) δεν θέλει να βρει δουλειά η Λίνα. Θέλει μείνει ως έχει, για να νομίζει ότι είναι σε αδιέξοδο και να συνεχίζεται αυτή η εξαρτητική σχέση και να αντλεί ευχαρίστηση με το να την εξευτελίζει και να παίρνει πόντους αυτός, τονίζοντας το ότι «μόνο αυτός συνεισφέρει» και άλλα τέτοια. Πολύ πιθανόν να έχουμε να κάνουμε με Νάρκισσο, όπως είπε ο Hack3r. Βέβαια κι αυτού του είδους οι άνθρωποι συνήθως ψάχνουν να βρουν άτομα με ροπή προς την κατάθλιψη, τα οποία είναι εύκολο να χειραγωγηθούν και να μετατραπούν σε θύματα.

Γι'αυτόν και για πολλούς άλλους λόγους, προτείνω μια επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό Λίνα. Θα σε βοηθήσει πολύ να δεις τι εσύ πραγματικά θες και πως θα το πετύχεις.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλά δεν πάει και έτσι ακριβώς με τη δουλειά , και εσύ λες ότι οι δυσκολίες σε κάνουν ώριμο

Η δουλειά σου δίνει κάποιες αρετές , μαθαίνεις να υπακούς πχ αν είσαι αντιδραστικός αναλόγως το άτομο και τη δουλειά , μπορεί να έχει οφέλη στο χαρακτήρα του και να μάθει κάτι .

Και αυτή η λογική να σαπίζουμε στη δουλειά μπορεί να είναι και θέμα νοοτροπίας καπιταλισμού , όλοι να σαπίσουμε στη δουλειά για τα λεφτά , την υπερκατανάλωση και την ''ποιότητα ζωής'' που εντάξει αν δουλεύουμε όλη μέρα, σιγά την ποιότητα πρακτικά .
Ώριμο σε κάνουν οι δυσκολίες που σε αναγκάζουν να υπερβείς τον υπάρχων εαυτό σου. Η δουλειά τις περισσότερες φορές δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Έστω ότι πας να δουλέψεις σε μια οικοδομή. Τον πρώτο καιρό που θα πας αν δεν έχεις ξαναδουλέψει ποτέ στην ζωή σου θα δυσκολευτείς, θα θες να τα παρατήσεις, αλλά αν δεν το κάνεις μετά θα ξεπεράσεις τον αυτό σου και θα μάθεις να μην φοβάσαι την δουλειά και να αντέχεις σε άσχημες συνθήκες. Ε αυτό. Μετά τους 6 πρώτους μήνες δεν έχεις κάτι να μάθεις. Μετά είναι απλά χαμαλίκι και μεροδούλι για ένα μεροκάματο. Και μετά άμα πας στο χωράφι δεν αλλάζει κάτι. Πάλι απλά χαμαλίκι κάνεις για ένα μεροκάματο. Το επόμενο μάθημα θα έρθει σε καμιά δεκαριά χρόνια όταν αρχίσεις να έχεις να άτομα από κάτω σου που πρέπει να διοικείς και είσαι υπεύθυνος γι αυτούς. Και αυτό μετά τον πρώτο χρόνο το συνηθίζεις και δεν προσφέρει κάτι άλλο, και τα επόμενα 30 χρόνια είναι απλά χαμαλίκι.

Και όλη αυτά τα "μαθήματα" μπορείς να πάρεις και από αλλού σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε η δουλειά κατά κύριο λόγο είναι απλά μια αναγκαστική καθημερινή κούραση που κανείς δεν θα έκανε αν δεν χρειαζόταν τα χρήματα.


Πολλοί άνθρωποι, ειδικά των λαϊκών τάξεων θεωρούν το να είσαι δουλευταράς την μέγιστη αρετή και μεγάλο μέρος της αξίας του πηγάζει από το ότι κουράζονται. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι φτωχοί, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην κούραση από την παραγωγικότητα. Παρότι το να δουλεύεις για να παρέχεις τα προς το ζην στην οικογένεια σου δεν είναι καθόλου κάτι το αμελητέο και είναι (και πρέπει να είναι) κάτι το αξιέπαινο, το να μπορείς να κάνεις το ίδιο χωρίς να ξεσκίζεσαι στην δουλειά είναι πολύ πιο αξιέπαινο.

Όταν ακούω φράσεις "Τι μιλάς εσύ ρε, δούλεψες καμιά μέρα? Εμένα με τρώει ο ήλιος 40 χρόνια" βγάζω σπυριά.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,388 μηνύματα.
Ώριμο σε κάνουν οι δυσκολίες που σε αναγκάζουν να υπερβείς τον υπάρχων εαυτό σου. Η δουλειά τις περισσότερες φορές δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Έστω ότι πας να δουλέψεις σε μια οικοδομή. Τον πρώτο καιρό που θα πας αν δεν έχεις ξαναδουλέψει ποτέ στην ζωή σου θα δυσκολευτείς, θα θες να τα παρατήσεις, αλλά αν δεν το κάνεις μετά θα ξεπεράσεις τον αυτό σου και θα μάθεις να μην φοβάσαι την δουλειά και να αντέχεις σε άσχημες συνθήκες. Ε αυτό. Μετά τους 6 πρώτους μήνες δεν έχεις κάτι να μάθεις. Μετά είναι απλά χαμαλίκι και μεροδούλι για ένα μεροκάματο. Και μετά άμα πας στο χωράφι δεν αλλάζει κάτι. Πάλι απλά χαμαλίκι κάνεις για ένα μεροκάματο. Το επόμενο μάθημα θα έρθει σε καμιά δεκαριά χρόνια όταν αρχίσεις να έχεις να άτομα από κάτω σου που πρέπει να διοικείς και είσαι υπεύθυνος γι αυτούς. Και αυτό μετά τον πρώτο χρόνο το συνηθίζεις και δεν προσφέρει κάτι άλλο, και τα επόμενα 30 χρόνια είναι απλά χαμαλίκι.

Και όλη αυτά τα "μαθήματα" μπορείς να πάρεις και από αλλού σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε η δουλειά κατά κύριο λόγο είναι απλά μια αναγκαστική καθημερινή κούραση που κανείς δεν θα έκανε αν δεν χρειαζόταν τα χρήματα.


Πολλοί άνθρωποι, ειδικά των λαϊκών τάξεων θεωρούν το να είσαι δουλευταράς την μέγιστη αρετή και μεγάλο μέρος της αξίας του πηγάζει από το ότι κουράζονται. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι φτωχοί, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην κούραση από την παραγωγικότητα. Παρότι το να δουλεύεις για να παρέχεις τα προς το ζην στην οικογένεια σου δεν είναι καθόλου κάτι το αμελητέο και είναι (και πρέπει να είναι) κάτι το αξιέπαινο, το να μπορείς να κάνεις το ίδιο χωρίς να ξεσκίζεσαι στην δουλειά είναι πολύ πιο αξιέπαινο.

Όταν ακούω φράσεις "Τι μιλάς εσύ ρε, δούλεψες καμιά μέρα? Εμένα με τρώει ο ήλιος 40 χρόνια" βγάζω σπυριά.


Ενω τα χεις πει υπέροχα και δεν χρειάζεται να προσφέρω απολύτως τίποτα στη συζήτηση, είναι απο τις ελάχιστες φορές που σου παραδίδω αμαχητί το μικρόφωνο, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Αυτοί οι "εχω δουλειά, άρα είμαι κάποιος" ή που κουνάνε το δάχτυλο στους άλλους:

α) Τι εργασία κάνουν, ειναι σχετική με το πτυχίο τους και πως την βρήκαν εν μέσω τετοιων καιρών;
β) Γνωρίζουν επακριβώς τις συνθήκες υπο τις οποίες κάποιος βρέθηκε στη μη-εργασία;
γ) Βοήθησαν έναν άνθρωπο από αυτούς, να βρει εργασία και ο τελευταίος το αρνήθηκε;

Συνήθως παρατηρώ ότι μιλούν είτε οι πιο βολεμένοι, είτε οι πιο κακεντρεχείς ή αγνοούντες τα δεδομένα, είτε αυτοί που δεν έχουν βοηθήσει ούτε μυγα, γιατί "σιγα μη βοηθησω εγω, εγω πως το κάνω μονος μου ή εσυ τι μου δινεις σε αντάλλαγμα".

Και το στέκι κατα μέρος είναι μια μικρογραφία αυτής της κοινωνίας της μικροαστικής κατινιάς και του απόλυτου στερεοτυπικού συμπλεγματικού.

Αυτά απο ένα τεμπέλικο παράσιτο της κοινωνίας.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top