Δεν ισχύει τίποτα απ' τα 2 αλλά δε πειράζει, υγεία.
Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω. Μακάρι να ζω στην μειοψηφία.
Απόλυτο δίκιο έχει ο Μπογδάνος στην προκειμένη περίπτωση. Όταν μια γυναίκα ή ένας άντρας είναι χοντρή/χοντρός σημαίνει ότι χλαπακιαζει και κάνει καταδρομικές στο ψυγείο συχνότερα από ότι αθλείται. Είναι αντιαισθητικο και προπάντων κακό για την υγεία. Κάντε μήνυση και στα ανσασερ που θεωρούν ότι το μέσο ανθρώπινο βάρος είναι τα 75 κιλά...
Παλαιότερα η παχυσαρκία θεωρούταν χρόνια πάθηση. Σήμερα είναι μόδα. Αν δεν το αποδέχεσαι, είσαι *ταμπέλα*.
Ενταξει η τραγουδιστρια της Μαλτας ειναι Χ κιλα πανω απο το κανονικο.Ο Μπογδανος ποσα εκατοστα κοντυτερος ειναι απο το κανονικο;
Το ύψος δεν βλάπτει την υγεία, τα Χ κιλά, ειδικά από ένα σημείο, βλάπτουν.
Ουτε καν. Πως φαίνεται οτι μενετε στα κουτάκια που προωθούν τα σοσιαλ μίντια και το ψευτοπολιτικαλ κορρεκτ της νεολαίας. Πως φαίνεται ότι δεν έχετε ιδέα από άλλες.μορφές body shaming- σε θέματα διατροφής, ανορεξικά/ορθορεκτικά/βουλημικά τρυπακια ,bullying και ψυχικες ασθένειες γύρω απο αυτό.
Για να το γενικεύσουμε και λιγο αντίστροφα.
Την ωραιοποίηση του αδύνατου και καχεκτικού ποιος την έχει ανάγει ως πρότυπο; Η μόδα ανα δεκαετίες μήπως; Η κοινωνική αποδοχη; Η ανάγκη των εταιριών να αναδείξουν το skinny σώμα;
Ώπα εδω γιατι κανένας δε λέει κάτι; Γνωρίσατε αγόρια και κοπέλες που βιώνουν την ανάγκη της υποταγής στο skinny πρότυπο και της ταυτόχρονης ντροπής μπροστα στον καθρέφτη;
Μα όχι δε χρειάζεται κίνημα για τους αδύνατους. Οι αδύνατοι ειναι φυσει ωραιοποιημένοι. Οπότε προφανώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους στοχοποιεί.
Keep in mind:ακριβώς επειδή εξυμνήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες το αστεράκι του skinny σωματότυπου και η αρρωστημένη εμμονή με τον έλεγχο, προφανώς οδηγήθηκε η κατάσταση στο άλλο άκρο.
Επειδή παλαιότερα δε γινόταν λόγος για τις περιπτώσεις αυτές δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και δε μαστίζουν εξίσου τους νεόυς.
Ναί,ήλθε το στυλακι τυπου Kardashian για να καταστήσει σαφές πως οι καμπύλες και το περα απο το συνηθισμένο πλαίσιο σωματικό βάρος, δε θα έπρεπε να είναι καν μεμπτό. Να αφορά τον κάθε άνθρωπο για τον εαυτό του και μόνο.
Αλήθεια δεν κατανοώ πως αποφασίζει ο καθε άκυρος για το πως θα νιώθει κανεις άνετα με.το σώμα του; Από την στιγμή που είναι κάποιος υγιής και λειτουργικότατος , γιατί να δώσει λογαριασμό σε άλλους.
Η δε Παπαρίζου είναι η Παπαρίζου, θα θιχτεί από το κομπλεξικό κίνημα των αρχικομπλεξικών για τη μεσαιωνική κριτική τους; Απέδειξε ευγενικά.και η ίδια πως έχει αυτοπεποίθηση για να κάνει ό,τι γουστάρει. Πάντα ο καθένας θα λέει κατι άλλωστε.
Τίθεται εδω ομως ένα ερώτημα. Για τις πιο εύσωμες κοπέλες υγιεις κατα τ άλλα , που δεν έχουν τη δόξα και τ όνομα της Παπαρίζου για να μένουν αυθεντικές. Αυτές ποιός τις στηρίζει; Νομίζετε μένει σταθεροποιημένη η αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου χωρις να στηρίζεται κάπως;
Αφού φαίνεται πόσο απαίδευτος είναι ο κόσμος σε θέματα διατροφικών διαταραχών με ψυχογενείς προεκτάσεις, εννοείται πως εδραιώνονται "χαζο"κινήματα για να.ενθαρρύνουν καθε περιθωριοποιημένο ατομο.
Αφού δεν εκπαιδευόμαστε τυπικά , ας υπάρχει μια άτυπη στήριξη.
Σιχάθηκε η ψυχή μου τα κομπλεξικά.της κοινωνίας και τα όρια της διαφορετικότητας. Μεσαιωνική σκατοχωρα.
Κανείς δεν επεμβαίνει στο πως θα πρέπει να είναι ο διπλανός του. Προφανώς, και νομίζω είναι αποδεκτό απ' όλους, πιστεύουμε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το είδος σώματους που επιθυμεί, και όχι μόνο σώμα αλλά οτιδήποτε. Αν κάποιος θέλει να είναι κόκκαλο ή τριαξονικό, μαγκιά του. Εκεί βέβαια, πολλές φορές, αναλαμβάνει ο Δαρβίνος, αλλά έτσι είναι η ζωή, οι επιλογές έχουν και κάποια αποτελέσματα ή επιπτώσεις.
Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω για ποιο λόγο χρειάζεται κάποιος "στήριξη" για την επιλογή του. Αυτό από μόνο του είναι προσβλητικό. Αν έχω την ανάγκη να υποστηρίξω κάποιον για την επιλογή του, δείχνω πως η επιλογή αυτή δεν είναι σωστή ή συνηθισμένη, για να μπω στον κόπο να "στηρίξω" σε τρίτους.
Αν θέλουμε να θεωρούμε φυσιολογικό το παραπάνω σώμα ή τους gay κλπ. απλά τους αφήνουμε στην ησυχία τους. Δεν θα υποστηρίξω έναν straight στα φυσιολογικά κιλά, δεν θα υποστηρίξω ένα παχύσαρκο gay, δεν θα υποστηρίξω εσένα που έχεις δύο μάτια. Φυσιολογικά και αποδεκτά όλα. Μπορώ όμως, και έχω το ελεύθερο, να τους σχολιάζω χωρίς να πέσουν να με φάνε (βλέπε βουλευτή Μπογδάνο).
Όπως είχε πει και ο μακαρίτης ο Σιμαρδάνης, ο ηθοποιός, δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος που είσαι gay, όπως δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος που έχεις αυτιά. Το ίδιο ισχύει και για τα κιλά και για οποιαδήποτε επιλογή που κάνεις στην ζωή, αν θέλουμε να θεωρούμαστε φιλελεύθεροι και να πιστεύουμε στην ελεύθερη επιλογή που κάνει ο καθένας στην ζωή του.
Αν ξεκινήσουμε αυτήν την ιστορία, να πάμε να δούμε και το bullying που δέχονται οι μακρυμάλληδες, με τατουάζ και σκουλαρίκια σέπτουμ, που μόνο σε βραδυνές δουλειές μπαίνουν γιατί "φοβήζουν τον κόσμο". Και εκεί εγώ δεν βλέπω καμμία στήριξη, και είναι πολύ παλιά ιστορία.