Το κακό με τους φιλελεύθερους είναι πως ενώ γενικά έχουν δίκιο και τα arguments τους είναι λογικά, οι περισσότεροι ανήκουν στο spectrum και όλα καταλήγουν σε sperg συζητήσεις, γιατί οι ίδιοι είναι εγκλωβισμένοι στη λογική και χάνουν λίγο επί του εμπειρισμού και την κοινωνικής νοημοσύνης.
IRL οι περισσότεροι άνθρωποι είναι aggreeable empathetic feelers και συνεπώς όταν πεις κάποιον χοντρό, κοντό, άσχημο ή οτιδήποτε θα τρέξουν να τον υπερασπιστούν, για λόγους ενσυναίσθησης, virtue signaling, διατήρησης του αρμονικού κλίματος κτλ. Έτσι, θα φας κοινωνικό αποκλεισμό, και ίσως και ξύλο, ενώ η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια για τον χοντρό και ίσως χειροτερέψει, καθώς τώρα θα έχει και ένα μαξιλάρι fake αγάπης και αποδοχής γύρω του.
Το δικαίωμα σου λοιπόν να σχολιάζεις τους χοντρούς, τους άσχημους κτλ δεν έχει κανένα σοβαρό relevance στην πραγματικότητα, και η επιμονή γενικώς σε αυτά τα πράγματα είναι κυρίως δείγμα intellectual sperging και όχι επιθυμίας να επιφέρεις κάποια κοινωνική αλλαγή. Όποιος ενδιαφέρεται με ουσιώδη τρόπο για την κατάσταση και την πορεία της κοινωνίας και θέλει να επιφέρει να κάποια ουσιαστική αλλαγή, οφείλει πρώτα να κατανοεί τους ανθρώπους και να γνωρίζει ότι είναι emotional creature, και να έχει κοινωνική νοημοσύνη ο ίδιος, ώστε να καταλαβαίνει το πως αυτά που λένε επηρεάζουν την κατάσταση.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Μαΐου 2021
Όλα αυτά στην θεωρία και για λόγους virtue signaling. Στην πράξη οι άνθρωποι είμαστε εγγενώς discriminators ιδιαίτερα με την εξωτερική εμφάνιση του άλλου. Όπως θα απορρίψεις κάποιον ερωτικά επειδή δεν σου αρέσει η εμφάνιση του, το ίδιο πιθανότατα θα κάνεις και στους άλλους τομείς την ζωής, όπως τα επαγγελματικά ή τις φιλικές σχέσεις. Απλά δεν θα το πεις. Όλοι λοιπόν το ξέρουν πως το να έχεις καλή εμφάνιση είναι προνόμιο στα πάντα, και όλο το κλίμα συμπόνιας προς του άσχημους γίνεται για λόγους virtue signaling. Αυτό το ξέρουν viscerally και όλοι οι άσχημοι φυσικά, και έτσι απλά όλοι εν τέλει υποκρινόμαστε για λόγους εικόνας.