Λένω εσύ όμως βγάζεις ένα παράπονο ότι θα χαρακτηριστείς κλειστόμυαλη ή ότι άλλο ενώ έρχεσαι ''περήφανη '' να δηλώσεις ότι κάποιους θα τους κατακρίνεις εις τους αιώνας των αιώνων ! Ε και αυτοί το ίδιο κάνουν . Η θέλουμε την έννοια της ανεκτικότητας ή δεν τη θέλουμε .
Τώρα το θέμα τι ανοίχτηκε να λέμε ότι οι προοδευτικοί είναι υποκριτές ; ε θα μπορούσε εντάξει , σαν έννοια όμως θέλουμε ανεκτικότητα ή δεν θέλουμε ; γιατί δεν κατάλαβα τι λέτε .
Τουλάχιστον εσύ περίμενα ότι θα καταλάβαινες το νόημα αυτών που λέω.
Εννοώ ότι στις μέρες μας, θεωρούνται "σωστοί" οι άνθρωποι που τάσσονται υπέρ της σύγχρονης νοοτροπίας ότι κάθε τι νέο, προκλητικότερο και πιο ακραίο από το προηγούμενο, είναι αποδεκτό και δηλώνουν υπέρμαχοί της, ακόμα και αν δεν συμφωνούν.
Δείχνουν δηλαδή ότι αποδέχονται κάτι που στην ουσία απορρίπτουν μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί.
΄Οταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι κληθούν να επιλέξουν τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής τους (φίλους, ταίρι), θα απεκδυθούν αυτά που υποστήριζαν στους ευρύτερους και ουδέτερους κοινωνικούς τους κύκλους και θα επιλέξουν με τα πραγματικά τους κριτήρια που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις προηγούμενα αναφερόμενες δηλώσεις τους.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα!
Ας πω ένα χαζότατο παράδειγμα επειδή αν πιάσουμε τα σοβαρότερα όπως ο Hack, δεν θα βγάλουμε άκρη.
Μέσα στις προδιαγραφές κάποιου είναι η μελλοντική γυναίκα του, να ξέρει να μαγειρεύει καλά.
΄Οταν έρθει η κουβέντα σ΄αυτό το θέμα, σ΄ ένα πάρτι της εταιρείας που δουλεύει, θα πει το κοινώς αποδεκτό: "Εγώ θέλω μια καλή κοπέλα και δεν μ΄ενδιαφέρει τίποτα άλλο".
Επειδή αν πει ότι θέλει καλή μαγείρισσα θα του ορμήξουν οι άλλοι (και κυρίως οι άλλες) και θα του πουν : "Καλά γυναίκα θες εσύ ή μαγείρισσα, πέρασαν φίλε οι εποχές που οι γυναίκες ήταν δούλες! Δεν το περίμεναμε από σένα να έχεις τέτοιες ιδέες!" και τους λοιπούς σύγχρονους αφορισμούς.
(΄Ασχετα αν αυτός που το είπε, δέρνει τη γυναίκα του πρωί, μεσημέρι και βράδυ, όχι για κάτι που έκανε αλλά γι΄αυτό που μπορεί να σκεφτεί, να κάνει).
Πολλαπλά επίπεδα συμβιβασμού!
΄Οταν όμως ψάξει μια κοπέλα για να την βάλει σοβαρά δίπλα του, θα φροντίσει να μάθει αν ξέρει να μαγειρεύει καλά επειδή αυτό είναι αυτό που πραγματικά θέλει.
Τώρα όσον αφορά εμένα κανένα παράπονο δεν έχω και καθόλου δεν με πειράζει πώς θα με χαρακτηρίσουν!
Εγώ λέω τα ίδια και "στο πάρτυ της εταιρείας" και στους δικούς μου ανθρώπους επειδή αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι.
΄Οποιοι είναι να με αποδεχθούν, θα με αποδεχθούν επειδή εκτίμησαν αυτό που είμαι και όχι επειδή συντάσομαι με το πνεύμα της εποχής.
Η ανέκτικότητά μου επίσης είναι πολύ περιορισμένη και αφορά σε θέματα που δεν άπτονται των σοβαρών πυλώνων της προσωπικότητάς μου.
Και ναι θα συνεχίσω να μην αποδέχομαι απόψεις και ανθρώπους που μου τινάζουν τα μυαλά στον αέρα επειδή απλά δηλώνω αδυναμία να το κάνω!
Ας κάνουν και αυτοί το ίδιο με μένα!
΄Ετσι κι αλλιώς τι είχαμε, τι χάσαμε !
Ούτε εγώ θα επέλεγα να κάνω ποτέ παρέα μαζί τους ούτε αυτοί μ΄εμένα!
Τώρα για το τελευταίο που γράφεις ότι οι προοδευτικοί είναι υποκριτές, μα τω Θεω δεν ξέρω από πού προέκυψε! Κανένας δεν είπε κατι τέτοιο!