Manosphere - Ανδρόσφαιρα και σχετικές αντιλήψεις

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το incel είναι γενικός όρος που "φοριέται" πολύ σε chats. Στο λένε γυναίκες που θέλουν να σε υποτιμήσουν ως "ξενέρωτο", ως μισογύνη, ως μαλάκα, κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω για τις extreme ομάδες που λες αλλά νομίζω ότι είναι off-topic να το συζητάμε.

Το γιατί κάποιος να είναι MGTOW, το ξέρει καλύτερα αυτός που είναι. Λες πως δεν κρίνεις ανθρώπους αλλά ιδεολογίες. Δεν είναι ιδεολογία το MGTOW είναι τρόπος ζωής. Αυτός που το επιλέγει για κάποιο λόγο το επέλεξε και στο δικό του κόσμο, μπορεί να έχει δίκιο.

Τώρα αυτά με τα blue, red, black pils είναι κώδικες επικοινωνίας περισσότερο μεταξύ τους. Εμένα μου φαίνονται σαν τους απογοητευμένους απ' το σύστημα τύπους που αντί για γυναίκα προτιμάνε μια κιθάρα ή μια Harley και τραβάνε τον δρόμο τους.

Δεν είναι γενικός όρος είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Εσύ ξεκίνησες αναφέροντάς το και κάνοντας αναφορά σε ακριβώς αυτό το community στο ποστ #99. Σε αυτό απαντάω λοιπόν, πώς είναι off topic;

Και το red pill και σε μικροτερο βαθμό το MGTOW είναι internet subculture. Δεν είναι κάτι αφηρημένο καθώς εμπλέκει mentorship και κάποιου είδους φιλοσοφική καθοδήγηση, δεν αφορά δηλαδή κάποιου είδους αντίδραση βασισμένη στα βιώματα του καθενός. Άπειροι άνθρωποι καθημερινά περνάνε ερωτικές απογοητεύσεις δεν γίνονται όμως MGTOW να μιλάνε για pick up artists και alpha males ούτε εκφράζουν δομημένο μίσος κατά των γυναικών σε high level.

Στο εκτός Ελλάδας internet όπως λες πιο πάνω αυτές οι κοινότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με alt right και white supremacist ομάδες. Για να ξέρουμε για τι συζητάμε. Δεν είναι τόσο αθώο όσο το παρουσιάζεις.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν είναι κακό να αναγνωρίσεις ότι είσαι κοινωνικό Alpha Male ή Beta Male Provider ή Sigma Lone Wolf κλπ. αρκει να χρησιμοποιείς τις συμπεριφορές ως εσωτερική πυξιδα αυτοβελτιωσης και όχι ως μίσανδρη ή μισογυνιστική ή μισάνθρωπη πρακτική για να εκπορεύεις σωβινισμό προς άλλα μέλη της κοινωνίας.
Θεωρώ ότι οι κατηγοριοποιήσεις αυτές φανερώνουν μία αντίδραση μερίδας του αντρικού φύλου ως προς την τελική ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών (η οποία -μην γελιόμαστε- δεν έχει επιτευχθεί απόλυτα, ούτε καν στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες). Αντίδραση που θεωρώ εν μέρει φυσιολογική, μιας και οι αλλαγές είναι απότομες τα τελευταία χρόνια και δύσκολα αφομοιώσιμες, ανάλογα και τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει. Το βλέπω και σε εμένα αυτό, πριν είκοσι χρόνια πχ που ήμουν παιδί, ορισμένα πράγματα που ήταν κοινά αποδεκτές αλήθειες στις σχέσεις αντρών-γυναικών, φαντάζουν σήμερα παλαιολιθικά.

Και το βήμα για να εκφραστεί αυτή η αντίδραση προφανώς ήταν το ίντερνετ. Ένας ακόμα λόγος ύπαρξης αυτών των χαρακτηρισμών είναι και οι συνεχόμενες αποτυχίες στον ερωτικό τομέα μερίδας αντρών, κάτι που τους κάνει μισογύνηδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γνωστοί (όλοι θα έχουμε κι από έναν) που βρίζουν πατόκορφα μία γυναίκα επειδή τόλμησε (άκουσον άκουσον) να μην τους κάτσει. Κι αντί να δει ο άλλος τι κάνει λάθος, τι μπορεί να βελτιώσει στον εαυτό του, κατηγοριοποιεί τους άντρες σε alpha, beta, sigma males, μεταθέτει το πρόβλημα στην κοινωνία και σε όποιον άλλον και (το δυστυχέστερο) μαθαίνει να μισεί. (Αυτο)περιθωριοποιείται και συσπειρώνεται με όμοια σκεπτόμενους.

Οπότε, δεν θα με ενδιαφέρει εαν κάποιος με αποκαλέσει simp ή κάτι παρόμοιο επειδή μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου, προσπαθώ να είμαι ευγενικός με όλους τους ανθρώπους (άντρες-γυναίκες), δεν επιδεικνύω macho συμπεριφορές, είμαι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων και, γενικά, επειδή προσπαθώ να είμαι άνθρωπος.

Επίσης και για έναν ακόμα πολύ πιο πρακτικό λόγο. Θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε πλέον τόσα χρόνια σε φόρουμ και λοιπά κοινωνικά δίκτυα, που δεν νοείται να παίρνουμε πια στα σοβαρά και να εκνευριζόμαστε με αυτά που θα μας γράψει κάποιος που, στην τελική, μπορεί απλά και να τρολάρει. Το να παίρνει, λοιπόν, τοις μετρητοίς κάποιος αυτά που θα του σούρουν στα φόρουμ το θεωρώ όχι απλά άσκοπο, αλλά δυνητικά επικίνδυνο, πάνω από όλα για τον ίδιο του τον εαυτό.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Συμφωνώ με τον @ilias90 .
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτούς τους χαρακτηρισμούς ας πούμε του incel έτσι?
Που βγαίνουν δύο εικοσάχρονα ραντεβού και η γυναίκα επειδή δεν τον γουστάρει αρχίζει να λέει είσαι incel κλπ κλπ.
Πέρα από το ότι κάποιος μπορεί να επηρεαστεί πρέπει να βλέπουμε και την άλλη πλευρά των γυναικών που απλά πετάνε έναν χαρακτηρισμό και ο άνθρωπος να είναι μια χαρά και το πρόβλημα να το έχει η άλλη.
Ωραία οι χαρακτηρισμοί αυτοί προσώπων περιγράφουν συμπεριφορές κλπ οπότε λες για έναν ότι μπορεί να είναι ας πούμε μια κατηγορία.
Αυτές οι ομαδοποιήσεις και οι ταμπέλες δεν ελευθερώνουν.
Δεν είπα κάποιος να μην ενημερώνεται και να μη γνωρίζει από τάσεις και συμπεριφορές. Όχι.
Να είναι ενήμερος ναι.
Γιατί στη δύση το πράγμα έχει ξεφύγει κατά πολύ όπως βλέπουμε και όχι μόνο δεν υπάρχει φλερτ σε λίγο θα κανονίζουμε μόνο ιντερνετικά.
Θα χαθεί τελείως πως το λένε η ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή και θα γίνουμε υποχείρια εφαρμογών.

Όλες αυτές οι ταμπέλες δεν ελευθερώνουν. Εγκλωβίζουν τον άλλον εκεί που μπορεί και να μην ανήκει κιόλας και για εκείνον που τον χαρακτηρίζει επίσης τον κάνουν να λειτουργεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί με ταμπελακια.
Μετά πως περιμένουμε να λειτουργήσουν οι σχέσεις?
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Εγώ: "Ξυπνάω 6 αύριο, ας κοιμηθώ νωρίς νωρίς απόψε"

Εγώ στη 1 το πρωί:

Screenshot_20220110_010757_com.android.chrome.jpg


Με κάψατε.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,008 μηνύματα.
Θεωρώ ότι οι κατηγοριοποιήσεις αυτές φανερώνουν μία αντίδραση μερίδας του αντρικού φύλου ως προς την τελική ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών (η οποία -μην γελιόμαστε- δεν έχει επιτευχθεί απόλυτα, ούτε καν στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες).
Γενικολογία που συμβαδίζει με το τρέχον αφήγημα. Καταρχάς ποτέ μια βίαιη ισότητα (γιατί βίαια επήλθε μη γελιόμαστε) δεν θα καταλήξει ποτέ στο απόλυτο 50-50. Εκτός εαν προσπαθούμε να αφομοιώσουμε την κοινωνία σε μια τεράστια καλδέρα ρομποτοειδών με quotas και pre-installed πεποιθήσεις.

Τολμώ δημοσίως να πω ότι σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ανισότητα πλέον εις βάρος των αντρών. Την έχω αναφέρει με παραδείγματα και κλάδους από ιδία εμπειρία πολλάκις εντός του φόρουμ αλλά προφανώς θα αγνοηθεί διότι είμαι μια συντηρητική μειοψηφία απέναντι στο πλήθος των υπολοίπων υμών.

Αντίδραση που θεωρώ εν μέρει φυσιολογική, μιας και οι αλλαγές είναι απότομες τα τελευταία χρόνια και δύσκολα αφομοιώσιμες, ανάλογα και τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει. Το βλέπω και σε εμένα αυτό, πριν είκοσι χρόνια πχ που ήμουν παιδί, ορισμένα πράγματα που ήταν κοινά αποδεκτές αλήθειες στις σχέσεις αντρών-γυναικών, φαντάζουν σήμερα παλαιολιθικά.

Βλέπεις λοιπόν που κι εσυ τη θεωρείς βίαιη, απότομη την αλλαγή; Δεν είπε κανείς να μην έρθει, ή να μην έχει η γυναίκα όλα τα όσα απολαμβάνει και ένας άντρας.

Αλλά όταν είπα σε γυναίκα "Αυτο που γίνεται ειναι υπεραντίδραση, έστω προσωρινη μεν αλλά υπεραντίδραση και καταδικάζετε μια γενιά αντρών σε μια ενοχή την οποία ποτε δε μοιραστήκαμε με τους πιο καταπιεστικούς μεγαλύτερους" ξέρεις τι μου απάντησε; "Καλά να πάθετε, να το νιώσετε κι εσείς πως είναι οπως το νιώθαμε κι εμείς τόσα χρόνια"

Και δεν το ειπε πανω σε νευρα, το είπε τελείως χαλαρά. Και δεν ειναι η μόνη που πιστευει κατι τετοιο του στυλ "γαμηθείτε εσείς, εμείς να αναπνεύσουμε".

Και το βήμα για να εκφραστεί αυτή η αντίδραση προφανώς ήταν το ίντερνετ. Ένας ακόμα λόγος ύπαρξης αυτών των χαρακτηρισμών είναι και οι συνεχόμενες αποτυχίες στον ερωτικό τομέα μερίδας αντρών, κάτι που τους κάνει μισογύνηδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γνωστοί (όλοι θα έχουμε κι από έναν) που βρίζουν πατόκορφα μία γυναίκα επειδή τόλμησε (άκουσον άκουσον) να μην τους κάτσει.
Όχι δεν έχουμε όλοι από έναν. Κάποιοι έχουμε σοβαρές παρέες Ηλία. Μη γενικεύεις.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι σοβαροί άντρες ειναι να μην έχουν στις παρέες τους υστερικούς champs που δεν έχουν ρανίδα αυτογνωσίας μέσα τους.

Κι αντί να δει ο άλλος τι κάνει λάθος, τι μπορεί να βελτιώσει στον εαυτό του, κατηγοριοποιεί τους άντρες σε alpha, beta, sigma males, μεταθέτει το πρόβλημα στην κοινωνία και σε όποιον άλλον και (το δυστυχέστερο) μαθαίνει να μισεί. (Αυτο)περιθωριοποιείται και συσπειρώνεται με όμοια σκεπτόμενους.

Δεν το έχεις ψάξει, είναι εμφανές και το έχεις πάρει τελείως λάθος, φιλικά στο λέω μια φορά και τελευταία, προσπάθησε να είσαι πιο ενημερωμένος την επόμενη.

Οπότε, δεν θα με ενδιαφέρει εαν κάποιος με αποκαλέσει simp ή κάτι παρόμοιο επειδή μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου, προσπαθώ να είμαι ευγενικός με όλους τους ανθρώπους (άντρες-γυναίκες), δεν επιδεικνύω macho συμπεριφορές, είμαι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων και, γενικά, επειδή προσπαθώ να είμαι άνθρωπος.

Όλοι οι νορμάλ άνθρωποι εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και ειμαστε ευγενικοί και θέλουμε το καλύτερο για τους άντρες και για τις γυναίκες. Δεν έχεις κάνει κάτι ρηξικέλευθο που να αξίζει βραβείο, ούτε σε είπαν simp γιατί είσαι νορμάλ.

Προφανώς κάποιος θα είδε κάποιο trait σου και θα σε σέρβιρε σε ασημένια πιατέλα ως στειρωμένο γάτο. Αυτο δεν τον κάνει ευγενικό ούτε σωστό. Μπορει να ειναι κάφρος του κερατά κι εσυ να εισαι ενας νορμάλ άνθρωπος.

Έκανες όμως εκεινη την ωρα μια ενδοσκόπηση να πεις "ρε απο που το έβγαλε αυτο το συμπέρασμα; Μήπως βγάζω προς τα έξω για κάποιο λόγο, σωστό ή λάθος, στειρωμένο γάτο;"

Αντίθετα τι μου λες τωρα; "α δε με νοιάζει τι λέτε, εγω ειμαι καλός άνθρωπος" λες και χώρισες σαν τον Μωυση ρε Ηλία την Ερυθρά Θάλασσα και οι υπόλοιποι που είμαστε Sigmas ή Red Pillers ή οτιδήποτε, είμαστε τιποτα μπαμπουίνοι που συνεννοούμαστε με κραυγές και δένουμε τα ταίρια μας με αλυσίδα.

Δηλαδη πραγματικά...

Τι συζήτηση να κάνω εγω μετά μαζί σου όταν δεν ξέρεις καν τις κατηγορίες αλλά μπαίνεις και μου αλείφεσαι με το άγιο μύρο του ανθρωπισμού ενω όλοι οι υπόλοιποι στον κουβά;

Και μην ξεχνάς και κάτι άλλο. Ότι η ελευθερία του λόγου εμπεριέχει και τη συνιστώσα ή το ρίσκο αν θέλεις να προσβάλλεις τον άλλο.

Ειδάλλως αν είμαστε όλοι ισαποστάκηδες για να μη θίξουμε τον απολύτως κανέναν, ή είμαστε ω γλυκυ μου εαρ, δεν είναι ούτε ανθρωπισμός αυτό, ούτε ευγένεια.

Είναι "δεν έχω άποψη και σπονδυλική στήλη και φοβάμαι να έχω γωνίες για να μη με απορρίψει η κοινωνία και μείνω σόλο παλαμία μόλτο μπένε μαμα μία"


Λοιπόν, όταν τα ψάξεις καλύτερα, έλα να πιούμε εναν καφέ να κάνουμε όση κουβέντα θες. Μέχρι τότε μη μιλάς τόσο πολύ αλλά ρώτα και ψάχνε και ενημερώσου.


Finito la musica passato la fiesta.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@ilias90 Μαν φοβάσαι ότι θα ανακαλύψεις κάτι αρνητικό για τον εαυτό σου αν μάθεις γιατί κάποιος σε αποκάλεσε με έναν τρόπο και θες να σου πούμε όλοι όχι είσαι μια χαρά, σαν τη δασκάλα στο δημοτικό. Επίσης φαίνεσαι να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά ατομικού με μαζικού επιπέδου. Αν ένας άντρας δε βρίσκει γκόμενα τότε σαφώς και φταίει ο ίδιος. Αν όμως πολλοί άντρες αδυνατούν να βρουν, τότε υπάρχει όντως θέμα και αυτό συμβαίνει και επιδεινώνεται τα τελευταία 20 χρονια σε γοργό ρυθμό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλλά όταν είπα σε γυναίκα "Αυτο που γίνεται ειναι υπεραντίδραση, έστω προσωρινη μεν αλλά υπεραντίδραση και καταδικάζετε μια γενιά αντρών σε μια ενοχή την οποία ποτε δε μοιραστήκαμε με τους πιο καταπιεστικούς μεγαλύτερους" ξέρεις τι μου απάντησε; "Καλά να πάθετε, να το νιώσετε κι εσείς πως είναι οπως το νιώθαμε κι εμείς τόσα χρόνια"
Αν σου κανε εντύπωση αυτό αδερφέ Βαλντέριε, τότε έχεις μέλλον μέχρι να αναλάβεις την αυτοκρατορία.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,008 μηνύματα.
Αν σου κανε εντύπωση αυτό αδερφέ Βαλντέριε, τότε έχεις μέλλον μέχρι να αναλάβεις την αυτοκρατορία.
Αυτό ειπώθηκε το 2012, άσε τα ψόφια. Είχα πολύ simp traits τότε. Κλασσικό blue pill.

(τωρα τα κρυβω καλύτερα ναι :bleh: )

ΥΓ: Που και να αρχίσουμε τα Hypergamy Curves και τις κατα Pareto αρχές, θα φύγει κόσμος με εγκεφαλικά καθηστε το βλέπω εγω.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αν όμως πολλοί άντρες αδυνατούν να βρουν, τότε υπάρχει όντως θέμα και αυτό συμβαίνει και επιδεινώνεται τα τελευταία 20 χρονια σε γοργό ρυθμό.
Αυτό το ότι αδυνατούν πολλοί να βρουν ρίχνεις το βάρος ότι φταίνε κατά κύριο λόγο οι γυναίκες?
Γιατί η πλειοψηφία των εικοσαρηδων ασπάζεται κάτι νοοτροπίες και μετά ναι φταίνε οι γυναίκες.
Το ότι ακολουθούν κάποιοι συμπεριφορές και πράξεις που νομίζουν ότι θα τους βοηθήσουν να έχουν επιτυχίες και αντί αυτού έχουν αντίθετα αποτελέσματα αυτό δεν παίζει ρόλο?
Επίσης πολλοί επηρεάζονται από τα κοινωνικά δίκτυα. Από τα σοσιαλ.

Δύσκολα πια βλέπεις είκοσι κάτι να είναι ατομικά διαχωρισμένοι από την επιρροή της μάζας.
Ε δεν φταίνε μόνο οι γυναίκες.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ.
Ούτε κι εσείς είστε ίδιοι όλοι.
Εγώ πιστεύω η μαζοποίηση να δείχνουν κάπως να φέρονται κάπως στάθηκε τροχοπέδη.

Επομένως το πρόβλημα υπάρχει εκεί που κάποιος και κάποια αδυνατεί να δει τι πάει λάθος με εκείνον να κάνει κριτική ναι στο αν φταίνε οι άλλοι αλλά κυρίως και πρωτίστως αυτοκριτική. Αυτό λείπει πιστεύω.
Και δεν βοηθάει η ταμπελοποιηση.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό το ότι αδυνατούν πολλοί να βρουν ρίχνεις το βάρος ότι φταίνε κατά κύριο λόγο οι γυναίκες?
Γιατί η πλειοψηφία των εικοσαρηδων ασπάζεται κάτι νοοτροπίες και μετά ναι φταίνε οι γυναίκες.
Το ότι ακολουθούν κάποιοι συμπεριφορές και πράξεις που νομίζουν ότι θα τους βοηθήσουν να έχουν επιτυχίες και αντί αυτού έχουν αντίθετα αποτελέσματα αυτό δεν παίζει ρόλο?
Επίσης πολλοί επηρεάζονται από τα κοινωνικά δίκτυα. Από τα σοσιαλ.

Δύσκολα πια βλέπεις είκοσι κάτι να είναι ατομικά διαχωρισμένοι από την επιρροή της μάζας.
Ε δεν φταίνε μόνο οι γυναίκες.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ.
Ούτε κι εσείς είστε ίδιοι όλοι.
Εγώ πιστεύω η μαζοποίηση να δείχνουν κάπως να φέρονται κάπως στάθηκε τροχοπέδη.

Επομένως το πρόβλημα υπάρχει εκεί που κάποιος και κάποια αδυνατεί να δει τι πάει λάθος με εκείνον να κάνει κριτική ναι στο αν φταίνε οι άλλοι αλλά κυρίως και πρωτίστως αυτοκριτική. Αυτό λείπει πιστεύω.
Και δεν βοηθάει η ταμπελοποιηση.
Το πρόβλημα είναι ότι όλο και λιγότεροι άντρες είναι σεξουαλικά ενεργοί, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες. Με άλλα λόγια λοιπόν όλο και λιγότεροι άντρες πάνε με όλο και περισσότερες γυναίκες και αφήνουν πίσω τους το αγάμητο χάος. Γι' αυτό και ξεκίνησε το κίνημα των incels επειδή όλο και περισσότεροι δε μπορούν με τίποτα να βρουν ταίρι. Η αυτοκριτική δε δουλεύει σε μαζικό επίπεδο.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Το πρόβλημα είναι ότι όλο και λιγότεροι άντρες είναι σεξουαλικά ενεργοί, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες. Με άλλα λόγια λοιπόν όλο και λιγότεροι άντρες πάνε με όλο και περισσότερες γυναίκες και αφήνουν πίσω τους το αγάμητο χάος. Γι' αυτό και ξεκίνησε το κίνημα των incels επειδή όλο και περισσότεροι δε μπορούν με τίποτα να βρουν ταίρι. Η αυτοκριτική δε δουλεύει σε μαζικό επίπεδο.
Ναι αλλά το σεξ σήμερα είναι το πλέον εύκολο πιστεύω. Το δύσκολο είναι οι σχέσεις κλπ η συνέχεια τους.
Το ότι δεν μπορεί κάποιος κάποια να κάνει μια σχέση ή κάτι με διάρκεια τελωσπαντων αυξάνει τη μοναξιά αυτό να το παραδεχτώ.
Αλλά όχι ότι υπάρχουν μιλουνια εκεί έξω ανδρών που παραμένουν όπως το έθεσες. Ασφαιροι. Ε όχι.
Πλέον το σεξ με όλα αυτά τα σοσιαλ εφαρμογές έχει γίνει κατά παραγγελία για όσους ψάχνουν έτσι?

Τώρα αν κάποιος κάθεται και κλαίει όλη μέρα και έχει κλειστεί και δεν κάνει γνωριμίες δεν βγαίνει δεν μιλάει δεν πάει σε μια εφαρμογή ή ακόμα να βγει με φίλους τότε εκεί ε φταίει ο ίδιος που ενώ βλέπει το θέμα δεν το διορθωνει.

Τελικά αυτοί οι όροι ινσελ κλπ και δεν ξέρω τι άλλο μας ύψωσαν τείχη.
Και όσο δεν κάνει αυτοκριτική ο καθένας από μόνος αλλά μένει στο ότι οι γυναίκες αυτό κι εκείνο τόσο απομακρύνεται .
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν το έχεις ψάξει, είναι εμφανές και το έχεις πάρει τελείως λάθος, φιλικά στο λέω μια φορά και τελευταία, προσπάθησε να είσαι πιο ενημερωμένος την επόμενη.
Μα το ξαναείπα και στο παρόν θέμα, όντως δεν το έχω ψάξει, πρώτη φορά εδώ μέσα άκουσα για αυτούς τους όρους. Και κάποιους άλλους τους διάβασα πρώτη φορά χτες κιόλας. Όμως εγώ δεν έκατσα να κάνω ανάλυση των όρων αυτών, αλλά περιγραφή κάποιων ανθρώπων που έχω γνωρίσει και τους χρησιμοποιούν. Επαναλαμβάνω, κάποιων, για να μην λες ότι γενικεύω και τσουβαλοποιώ.

Τώρα τα άλλα που λες ότι θέλω να φαίνομαι καλός και τα λοιπά, τι να σου πω, συμπέρασμά σου είναι, η περιγραφή που έκανα όμως δεν πήγαινε τόσο σε εμένα, όσο στο ότι είναι προβληματικό να χαρακτηριστεί κάποιος έτσι, για τους συγκεκριμένους λόγους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@ilias90 Μαν φοβάσαι ότι θα ανακαλύψεις κάτι αρνητικό για τον εαυτό σου αν μάθεις γιατί κάποιος σε αποκάλεσε με έναν τρόπο και θες να σου πούμε όλοι όχι είσαι μια χαρά, σαν τη δασκάλα στο δημοτικό.
Να σου πω την αλήθεια περισσότερο στο χαβαλέ το πήρα. Το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, το να κάθεσαι και να ασχολείσαι σοβαρά με το πως θα σε χαρακτηρίζουν σε ένα φόρουμ, δεν το θεωρώ και ο,τι καλύτερο.
Επίσης φαίνεσαι να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά ατομικού με μαζικού επιπέδου. Αν ένας άντρας δε βρίσκει γκόμενα τότε σαφώς και φταίει ο ίδιος. Αν όμως πολλοί άντρες αδυνατούν να βρουν, τότε υπάρχει όντως θέμα και αυτό συμβαίνει και επιδεινώνεται τα τελευταία 20 χρονια σε γοργό ρυθμό.
Αυτό που γράφεις εδώ έχει ενδιαφέρον. Από που προκύπτει; Έχουν γίνει σχετικές έρευνες, ότι πχ οι άντρες το 2020 είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί από το 1970;
Και στην περίπτωση που όντως ισχύει αυτό που γράφεις, εσύ το βλέπεις σαν αποτέλεσμα του "προβλήματος" (του όποιου προβλήματος, όπως το έχεις στο μυαλό σου) και εγώ σαν αίτιό του.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Giannoutas

Διάσημο μέλος

Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 2,313 μηνύματα.
Εγώ: "Ξυπνάω 6 αύριο, ας κοιμηθώ νωρίς νωρίς απόψε"

Εγώ στη 1 το πρωί:

View attachment 92721

Με κάψατε.
1641802315149.png


Εγώ μέχρι τις 6 ώρα. όχι εντάξει δεν διάβαζα για ίνσελ, παρθενωτούς και males. Άλλα κερδίζουν το ενδιαφέρον μου.

Ένα alpha male δεν σπαταλάει χρόνο να δημιουργεί θεωρίες για τους υπόλοιπους beta, τουλάχιστον όχι από την καλή καρδιά του. Αυτό για κάτι pick upers που την έχουν δει ότι έχουν ανακαλύψει το μυστικό της ζωής ξέρω γω και να σώσουμε τον πλανήτη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι παραπάνω μπορουν να προσφέρουν σε κάποιους οι γνώσεις αυτών των ξενοφερτων όρων???

Πραγματικά η νέα γενιά στην προσπάθεια της να επιβληθεί ακόμα περισσότερο με λάθος τρόπο υιοθετεί ξενκφερτους όρους που κάλλιστα υπάρχουν στην δική μας γλώσσα εδώ και χρόνια αλλά αυτή η μανια της επιδειξιομανιας και του δήθεν εξιχρονισμου μας έχει φτάσει σε όλο αυτό :(
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το πρόβλημα είναι ότι όλο και λιγότεροι άντρες είναι σεξουαλικά ενεργοί, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες. Με άλλα λόγια λοιπόν όλο και λιγότεροι άντρες πάνε με όλο και περισσότερες γυναίκες και αφήνουν πίσω τους το αγάμητο χάος. Γι' αυτό και ξεκίνησε το κίνημα των incels επειδή όλο και περισσότεροι δε μπορούν με τίποτα να βρουν ταίρι. Η αυτοκριτική δε δουλεύει σε μαζικό επίπεδο.

Οι περισσότεροι incels είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 23, πιθανόν με κοινωνική διαταραχή ή κατάθλιψη, που πέρασαν το χρόνο τους ως coping mechanism στη λάθος μεριά του internet, που αντί να τους βοηθήσει να φτιάξουν τη ζωή τους, τους ενθαρρύνει να μισούν τους πάντες ή να αυτοκτονήσουν. Σαν να μου λες πως η παγκοσμιοποίηση ευθύνεται που ο Γιωργάκης από την επαρχία δυσκολεύεται να ασκήσει το πτυχίο του χημικού μηχανικού στη γενέτειρά του τα Γρεβενά. Πρώτα ασχολείσαι με τον εαυτό σου και κοιτάς να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη άποψη για τον κόσμο πριν αρχίσεις να περιγράφεις κοινωνικά φαινόμενα για να εξηγήσεις τα δικά σου προβλήματα.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,008 μηνύματα.
Μα το ξαναείπα και στο παρόν θέμα, όντως δεν το έχω ψάξει, πρώτη φορά εδώ μέσα άκουσα για αυτούς τους όρους. Και κάποιους άλλους τους διάβασα πρώτη φορά χτες κιόλας. Όμως εγώ δεν έκατσα να κάνω ανάλυση των όρων αυτών, αλλά περιγραφή κάποιων ανθρώπων που έχω γνωρίσει και τους χρησιμοποιούν. Επαναλαμβάνω, κάποιων, για να μην λες ότι γενικεύω και τσουβαλοποιώ.

Τώρα τα άλλα που λες ότι θέλω να φαίνομαι καλός και τα λοιπά, τι να σου πω, συμπέρασμά σου είναι, η περιγραφή που έκανα όμως δεν πήγαινε τόσο σε εμένα, όσο στο ότι είναι προβληματικό να χαρακτηριστεί κάποιος έτσι, για τους συγκεκριμένους λόγους.
Καλησπέρα,

Ναι, πράγματι το είπες και το αναγνωρίζω. Εντούτοις μετά επανήλθες με ένα σεβαστού μεγέθους κείμενο οπότε σε αξιολογώ ως έναν συνομιλητή που εκείνη την ώρα σχηματίζει άποψη μέσα από τις γραμμές του, που είναι έτοιμος να μιλήσει. Δεν είδα ερωτήσεις απορίας, είδα κείμενο επιχειρημάτων και μάλιστα μη πληροφορημένων (όπως παραδέχεσαι).


Αυτό με τον καλό άνθρωπο απ οτι καταλαβαίνω από τη δευτερολογία σου, ακόμα και αν χρησιμοποίησες β ενικό, ουσιαστικά αναφέρεσαι πιο γενικά, σωστά; Πες μου και θα σου απαντήσω γιατί και πάλι με ερεθίζει αρνητικά αυτή η πρακτική να το συζητήσουμε.


Κράτα ένα ανοιχτό μυαλό όμως και ρώτα ότι δεν γνωρίζεις και θα είμαι τρυφερός μαζί σου, I promise.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Αυτό που γράφεις εδώ έχει ενδιαφέρον. Από που προκύπτει; Έχουν γίνει σχετικές έρευνες, ότι πχ οι άντρες το 2020 είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί από το 1970;
Θα μπορούσε να γίνει μια σύγκριση ανά δεκαετία.
Δεν την έχω ζήσει την εποχή αλλά από μαρτυρίες φίλων τα 80's π.χ. ήταν το μικρό ελληνικό big party.
Μεταπολίτευση, νέος αέρας, ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ρόδα τσάντα και κοπάνα, disco barbarela, ο Κελαηδόνης στο Σούνιο και άλλα τέτοια.
Υπήρχε μια έκδηλη σεξουαλική απελευθέρωση μέχρι που γενικεύτηκε το AIDS και ο κόσμος τρομοκρατήθηκε.
Πως ήταν τα κορίτσια τότε;
Ζούσαν τη στιγμή τους, παιζόταν φλερτάκι στο άνετο. Έπρεπε να γίνει κάτι πολύ ακραίο για να στην μπουν για "σεξουαλική παρενόχληση".
Μπορείς να φανταστείς αυτή την εποχή στο τώρα; Απλά δεν παίζει.
Μετά ήρθαν τα 90's που και μουσικά να το δεις, ήταν μια ανούσια, στείρα δεκαετία παρακμής πλην εξαιρέσεων. Έκαψε ότι είχε απομείνει απ' τα 80's και αυτό ήταν.
Στα zero's κάπως αναθερμάνθηκε η εποχή αλλά πιο πολύ με μιμητισμό 'made by europe' και πολύ χάπι ναρκωτικό, ecstacy, mdma και τέτοια.
Τα ten's τα έζησα στον πάγο της οικογενειακής "θαλπωρής" οπότε δεν έχω άποψη. :baby:

Δεν έχει να κάνει με το φύλο, άνδρες, γυναίκες, τα ίδια είμαστε, σε ένα καζάνι μας έχουν βάλει όλους και μας βράζουν. :wheel:

Ίσως γι' αυτό είναι αστεία αυτά τα MGTOW, incel και κουραφέξαλα. Αν όμως κάποιος νιώθει ότι κερδίζει κάτι μέσα σε αυτά τα κουτάκια, δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνω, ούτε αυτόν, ούτε την ιδεολογία του.

Αν πάλι ενοχλείστε όταν μια γυναίκα σας λέει incel ενώ δεν είστε, ακούστε κανένα τραγουδάκι απ' τα 80's και ξεχαστείτε. :music:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
Δεν την έχω ζήσει την εποχή αλλά από μαρτυρίες φίλων τα 80's π.χ. ήταν το μικρό ελληνικό big party.
Μεταπολίτευση, νέος αέρας, ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ρόδα τσάντα και κοπάνα, disco barbarela, ο Κελαηδόνης στο Σούνιο και άλλα τέτοια.
Υπήρχε μια έκδηλη σεξουαλική απελευθέρωση μέχρι που γενικεύτηκε το AIDS και ο κόσμος τρομοκρατήθηκε.
Πως ήταν τα κορίτσια τότε;
Ζούσαν τη στιγμή τους, παιζόταν φλερτάκι στο άνετο. Έπρεπε να γίνει κάτι πολύ ακραίο για να στην μπουν για "σεξουαλική παρενόχληση".
Και τί ακριβώς προσέφερε αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση τη στιγμή που οι γυναίκες ήταν ακόμα "υπόδουλες" στους άντρες τους;

Καμαρώστε:
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Και τί ακριβώς προσέφερε αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση τη στιγμή που οι γυναίκες ήταν ακόμα "υπόδουλες" στους άντρες τους;

Καμαρώστε:
Αχ ανασούλες, φου φου, 1-2 🤗

(το τι λέγεται σε αυτό το βίντεο... «καλύτερο» combo εβερ)

@meetmeinmontauk αυτές που μου έμαθες εξασκώ
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Και τί ακριβώς προσέφερε αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση τη στιγμή που οι γυναίκες ήταν ακόμα "υπόδουλες" στους άντρες τους;

Ε, νομίζω πως αν δεν είχε γίνει αυτή η "σεξουαλική απελευθέρωση" (η έστω by greek), θα συνεχίζαν να είναι υπόδουλες για πολύ περισσότερο ακόμα. Τώρα ο παππούλης που πρωτοεμφανίστηκε στο videaκι σου και οι όμοιοί του, είναι "ντεκαβλέ", ούτε θηλύκια γάτα δεν τους πλησιάζει. :P
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,008 μηνύματα.
Και τί ακριβώς προσέφερε αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση τη στιγμή που οι γυναίκες ήταν ακόμα "υπόδουλες" στους άντρες τους;

Καμαρώστε:
Που το πάτε που το φέρνετε, πάλι την "υπόδουλη" γυναίκα στο κέντρο, σε αντρικό θέμα.

Πέρασε τα 80's, ο παππούς θα τα χει τινάξει τώρα, τι να του ζητήσουμε και τα ρέστα για το μισογυνισμό του από τον άλλο κόσμο;

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα, με τις υπάρχουσες καταστάσεις.
 
Top