Θεωρώ ότι οι κατηγοριοποιήσεις αυτές φανερώνουν μία αντίδραση μερίδας του αντρικού φύλου ως προς την τελική ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών (η οποία -μην γελιόμαστε- δεν έχει επιτευχθεί απόλυτα, ούτε καν στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες).
Γενικολογία που συμβαδίζει με το τρέχον αφήγημα. Καταρχάς ποτέ μια βίαιη ισότητα (γιατί βίαια επήλθε μη γελιόμαστε) δεν θα καταλήξει ποτέ στο απόλυτο 50-50. Εκτός εαν προσπαθούμε να αφομοιώσουμε την κοινωνία σε μια τεράστια καλδέρα ρομποτοειδών με quotas και pre-installed πεποιθήσεις.
Τολμώ δημοσίως να πω ότι σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ανισότητα πλέον εις βάρος των αντρών. Την έχω αναφέρει με παραδείγματα και κλάδους από ιδία εμπειρία πολλάκις εντός του φόρουμ αλλά προφανώς θα αγνοηθεί διότι είμαι μια συντηρητική μειοψηφία απέναντι στο πλήθος των υπολοίπων υμών.
Αντίδραση που θεωρώ εν μέρει φυσιολογική, μιας και οι αλλαγές είναι απότομες τα τελευταία χρόνια και δύσκολα αφομοιώσιμες, ανάλογα και τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει. Το βλέπω και σε εμένα αυτό, πριν είκοσι χρόνια πχ που ήμουν παιδί, ορισμένα πράγματα που ήταν κοινά αποδεκτές αλήθειες στις σχέσεις αντρών-γυναικών, φαντάζουν σήμερα παλαιολιθικά.
Βλέπεις λοιπόν που κι εσυ τη θεωρείς βίαιη, απότομη την αλλαγή; Δεν είπε κανείς να μην έρθει, ή να μην έχει η γυναίκα όλα τα όσα απολαμβάνει και ένας άντρας.
Αλλά όταν είπα σε γυναίκα "Αυτο που γίνεται ειναι υπεραντίδραση, έστω προσωρινη μεν αλλά υπεραντίδραση και καταδικάζετε μια γενιά αντρών σε μια ενοχή την οποία ποτε δε μοιραστήκαμε με τους πιο καταπιεστικούς μεγαλύτερους" ξέρεις τι μου απάντησε; "Καλά να πάθετε, να το νιώσετε κι εσείς πως είναι οπως το νιώθαμε κι εμείς τόσα χρόνια"
Και δεν το ειπε πανω σε νευρα, το είπε τελείως χαλαρά. Και δεν ειναι η μόνη που πιστευει κατι τετοιο του στυλ "γαμηθείτε εσείς, εμείς να αναπνεύσουμε".
Και το βήμα για να εκφραστεί αυτή η αντίδραση προφανώς ήταν το ίντερνετ. Ένας ακόμα λόγος ύπαρξης αυτών των χαρακτηρισμών είναι και οι συνεχόμενες αποτυχίες στον ερωτικό τομέα μερίδας αντρών, κάτι που τους κάνει μισογύνηδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γνωστοί (όλοι θα έχουμε κι από έναν) που βρίζουν πατόκορφα μία γυναίκα επειδή τόλμησε (άκουσον άκουσον) να μην τους κάτσει.
Όχι δεν έχουμε όλοι από έναν. Κάποιοι έχουμε σοβαρές παρέες Ηλία. Μη γενικεύεις.
Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι σοβαροί άντρες ειναι να μην έχουν στις παρέες τους υστερικούς champs που δεν έχουν ρανίδα αυτογνωσίας μέσα τους.
Κι αντί να δει ο άλλος τι κάνει λάθος, τι μπορεί να βελτιώσει στον εαυτό του, κατηγοριοποιεί τους άντρες σε alpha, beta, sigma males, μεταθέτει το πρόβλημα στην κοινωνία και σε όποιον άλλον και (το δυστυχέστερο) μαθαίνει να μισεί. (Αυτο)περιθωριοποιείται και συσπειρώνεται με όμοια σκεπτόμενους.
Δεν το έχεις ψάξει, είναι εμφανές και το έχεις πάρει τελείως λάθος, φιλικά στο λέω μια φορά και τελευταία, προσπάθησε να είσαι πιο ενημερωμένος την επόμενη.
Οπότε, δεν θα με ενδιαφέρει εαν κάποιος με αποκαλέσει simp ή κάτι παρόμοιο επειδή μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου, προσπαθώ να είμαι ευγενικός με όλους τους ανθρώπους (άντρες-γυναίκες), δεν επιδεικνύω macho συμπεριφορές, είμαι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων και, γενικά, επειδή προσπαθώ να είμαι άνθρωπος.
Όλοι οι νορμάλ άνθρωποι εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και ειμαστε ευγενικοί και θέλουμε το καλύτερο για τους άντρες και για τις γυναίκες. Δεν έχεις κάνει κάτι ρηξικέλευθο που να αξίζει βραβείο, ούτε σε είπαν simp γιατί είσαι νορμάλ.
Προφανώς κάποιος θα είδε κάποιο trait σου και θα σε σέρβιρε σε ασημένια πιατέλα ως στειρωμένο γάτο. Αυτο δεν τον κάνει ευγενικό ούτε σωστό. Μπορει να ειναι κάφρος του κερατά κι εσυ να εισαι ενας νορμάλ άνθρωπος.
Έκανες όμως εκεινη την ωρα μια ενδοσκόπηση να πεις "ρε απο που το έβγαλε αυτο το συμπέρασμα; Μήπως βγάζω προς τα έξω για κάποιο λόγο, σωστό ή λάθος, στειρωμένο γάτο;"
Αντίθετα τι μου λες τωρα; "α δε με νοιάζει τι λέτε, εγω ειμαι καλός άνθρωπος" λες και χώρισες σαν τον Μωυση ρε Ηλία την Ερυθρά Θάλασσα και οι υπόλοιποι που είμαστε Sigmas ή Red Pillers ή οτιδήποτε, είμαστε τιποτα μπαμπουίνοι που συνεννοούμαστε με κραυγές και δένουμε τα ταίρια μας με αλυσίδα.
Δηλαδη πραγματικά...
Τι συζήτηση να κάνω εγω μετά μαζί σου όταν δεν ξέρεις καν τις κατηγορίες αλλά μπαίνεις και μου αλείφεσαι με το άγιο μύρο του ανθρωπισμού ενω όλοι οι υπόλοιποι στον κουβά;
Και μην ξεχνάς και κάτι άλλο. Ότι η ελευθερία του λόγου εμπεριέχει και τη συνιστώσα ή το ρίσκο αν θέλεις να προσβάλλεις τον άλλο.
Ειδάλλως αν είμαστε όλοι ισαποστάκηδες για να μη θίξουμε τον απολύτως κανέναν, ή είμαστε ω γλυκυ μου εαρ, δεν είναι ούτε ανθρωπισμός αυτό, ούτε ευγένεια.
Είναι "δεν έχω άποψη και σπονδυλική στήλη και φοβάμαι να έχω γωνίες για να μη με απορρίψει η κοινωνία και μείνω σόλο παλαμία μόλτο μπένε μαμα μία"
Λοιπόν, όταν τα ψάξεις καλύτερα, έλα να πιούμε εναν καφέ να κάνουμε όση κουβέντα θες. Μέχρι τότε μη μιλάς τόσο πολύ αλλά ρώτα και ψάχνε και ενημερώσου.
Finito la musica passato la fiesta.