Καταγγελία βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Έγραψε τέτοια μαλακία ο Κοψιάλης ;
Δεν διάβασα τι είπε πριν 2 - 3 χρόνια. Στοχοποιήθηκε για κάτι που είχε δίκαιο, αλλά επειδή το λαϊκό δικαστηριο ποτέ δεν λέει συγνώμη προσπαθούν να τον χτυπήσουν άλλου.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Σας θυμίζει κάτι;
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.


Πολλα μπράβο στον Γκιώνη και είναι λίγα έτσι για να βγαίνουν στη φόρα και να μαζεύονται σκουπίδια σαν τον Κοψιαλη που οι φολλοουερς τους έκαναν νούμερα.

Και αναρωτιούνται μα γιατί φταίει ο Κοψιαλης?
Το ρόλο του θα τον διερευνήσει η δικαιοσύνη.
Συμπεριφορές τέτοιες σαν του Κοψιαλη και τα αστεία του περί rapes και το να κοροιδευεις άτομα λοατκι ή ΑΜΕΑ αναπαράγουν τέτοιες συμπεριφορές που ευνοούν βιαστές κύριε @i_lie_us .
Και όχι το να αναρωτηθούμε γιατί υπήρξε χρονοκαθυστερηση των αρχών.
Όσο πιο γρήγορα ξεσκεπάζονται τέτοια γεγονότα τέτοιες συγκαλύψεις και τέτοιες αναπαραγομενες συμπεριφορές από άτομα με εκατοντάδες χιλιάδες φολλοουερς και όχι μόνο,δεν είναι ο βιασμός εντοπισιμος σε μια μόνο κατηγορία ανθρώπων εδώ βλέπουμε ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας καθηγητές γιατρούς κλπ να βιάζουν. Γιατί ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν και ότι στη χειρότερη θα τιμωρηθούν ναι αλλά δεν το σκέφτονται αυτό όλοι. Ίσως χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη να αποτινάξουμε από πάνω μας τα κατάλοιπα των βιαστων και των βιασμών τους γιατί βλέπουμε μια κοινωνία να γαλουχεί ακόμα τέτοια άτομα πέρα από εκείνους που μεγαλώνουν κανονικά και τους βγαίνει διατάραξη. Υπάρχει και ένα στοιχειο ψυχοπαθολογίας ας μη μας διαφεύγει.
Όσο τέλεια να την κάνουμε την κοινωνία μας και όσο δυνατές και να χτίσουμε τις γυναίκες πάντα θα υπάρχουν οι βιαστές. Γιατί την ψυχοπαθολογία δεν μπορείς να την ελέγξεις. Σου βγαίνει από το πουθενά. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις μια τέλεια διαμορφωμένη κοινωνία εκεί σκάει και στα καταστρέφει όλα.
Και όσον αφορά στο τι πρέπει να αλλάξει ας σταματήσουμε πια να βλέπουμε τις γυναίκες σαν αντικείμενο. Δεν είναι αντικείμενο ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Είμαστε άνθρωποι.
Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ. Δυσκολη εφαρμόσιμη λέξη όταν κάποιοι τις γυναίκες τις βλέπουν μόνο για τις ορέξεις τους όταν πάνε σε ένα κατάστημα και επειδή η κοπέλα είναι ευγενική λόγω της δουλειάς της αυτοί το ερμηνεύουν ότι πρέπει να τους καθίσει κιόλας .
Είναι πολλά και αμέτρητα τα περιστατικά δυστυχώς.
Το ευτυχώς είναι που ξεσκεπάζονται.
Πολύ βαθύ θέμα το περί βιασμών με πολλές αφετηρίες δυστυχώς και πολλές μορφές. Είναι κακό να απομονώνουμε πηγές που το προκαλούν μιλώντας με ευκολία για συγκεκριμένες μόνο. Ας είμαστε αντικειμενικοί.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Αφού έχω δίκιο σε αυτό τότε γιατί σε κάθε θέμα αντίστοιχου περιεχομένου έχουμε 2-3-5 να αναρωτιούνται γιατί το θύμα έπραξε όπως έπραξε και ουσιαστικά να επιρρίπτουμε το συμβάν στο γεγονός ότι αν το θύμα έκανε πιο "ασφαλείς επιλογές" στη ζωή του, θα την είχε σκαπουλάρει;
Προφανώς όσο λιγότερες κοινωνικές συναναστροφές έχεις τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι και να τραυματιστείς σωματικά/ψυχολογικά/whatever, αλλά η λύση δεν είναι να μη ζεις, όπως δεν είναι η λύση να μη βγαίνεις απ' το σπίτι γιατί μπορεί να αρπάξεις covid.
Και ξέρουμε ότι δεν είναι λύση γιατί ξέρουμε ότι άνθρωποι (στην πλειονότητα γυναίκες) έχουν βιαστεί από το πουθενά, κάνοντας φαινομενικά "ασφαλείς" επιλογές που δε δίναν δικαιώματα ή δεν ξέρω τι.

Όλα αυτά τα θύματα βιάστηκαν επειδή υπάρχουν άτομα που θέλουν να βιάσουν γιατί έτσι μεγάλωσαν, γιατί βλέπουν κοινωνικά να τους παίρνει να το κάνουν, ή γιατί στην τελική legit δεν έχουν ιδέα ότι η Χ πράξη είναι βιασμός. Όσο βλέπουν αυτοί οι θύτες κόσμο να αποδίδει ένα βιασμό στις επιλογές του θύματος ή να αναρωτιέται "γιατί δεν είχε παρέες μ' ένα πιο ήσυχο παιδί η κοπέλα;" τόσο θα νιώθουν χαλαροί να βιάσουν. Κι όσο το βλέπουν θύματα, τόσο δε θα βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν, οπουδήποτε, και τόσο χειρότερα θα τα κάνει να νιώθουν ενώ ήδη έχουν βιαστεί.

Όσο για τα υπόλοιπα, άπτονται της λελογισμένης και επίφοβης χρήσης του "πρόσεχε" που έλεγα πριν.
Η κοπέλα που θ' ακούσει το "πρόσεχε πως περνάς απ' τα τάδε μέρη μόνη σου", δε θα ακούσει κάτι καινούριο. Έχει γαλουχηθεί αναγκαστικά ήδη σε ένα τεράστιο "πρόσεχε" πλαίσιο, το έχει εμπεδώσει και συμπεριφέρεται με βάση αυτό. Το να της το υπενθυμίζουμε κάθε λίγο και λιγάκι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι είτε να φοβάται και τη σκιά της και να μη ζει που λέγαμε παραπάνω, είτε απλά να μας σιχαθεί γιατί έχοντας αυτή τη στάση στο πρόσωπο μας βλέπει όλους εκείνους που ως λύση για την αποφυγή ενός βιασμού βλέπουν τις "ασφαλέστερες" επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ένα θύμα.
Η κοπέλα αυτή έχει ήδη μεγαλώσει σε μία πατριαρχική κοινωνία που πρέπει να λογοδοτεί για διάφορα πράματα και να 'χει κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές και δε χρειάζεται και τη διαβεβαίωση των αντρών του κύκλου της ότι "δεν με πειράζει να φορέσεις αυτό και να βγούμε" ή "ακόμα και μ' αυτά που 'χεις φορέσει, εγώ αν στην έπεφτα κι έλεγες όχι θα το σεβόμουνα ρε". (Ειδικά αυτό το δεύτερο, μόνο που λέγεται μας δείχνει ότι αφενός επειδή ντύθηκε όπως ντύθηκε κάποια κάτι θα επιδιώκει και γλείφει την "πήγαινες γυρεύοντας" στάση, αφετέρου ότι ο κάθε άντρας έχει το δικαίωμα να ερμηνεύσει όπως θέλει το χ ντύσιμο. Αν τύχει και το λάβει ως ελευθέρας για βιασμό, ε, τι να κάνουμε ρε παιδί μου, έτυχε.)

Το θέμα είναι όντως, να μη φτάσουμε στο σημείο του βιασμού και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μην αναθρέφουμε βιαστές ή ασέβαστα όντα που μπορούν να μας βγουν βιαστές. Αυτό είναι work in progress και μέχρι να γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό αρκούμαστε στο να πούμε στον Αλέξανδρο "τι μαλακίες λες ρε;" όταν λέει casually "άμα σε βιάσω μετά εγώ θα φταίω;", να μη ρίχνουμε με οποιοδήποτε τρόπο ευθύνη στο θύμα και στο να το ενθαρρύνουμε να μιλήσει. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωνόμαστε και όχι στο πως θα συμβουλεύουμε γυναίκες του περιβάλλοντος μας να κάνουν πιο "ασφαλείς" επιλογές.
Τις συμβουλές στα κορίτσια του κύκλου μας τις δίναμε πάντα, και βλέπουμε ότι τόσα χρόνια που αρκούμασταν μόνο σε αυτές, δεν είδαμε και καμιά προκοπή. Εκ του αποτελέσματος απλά διατηρήσαμε το "άντρας είσαι, ότι θέλεις θα κάνεις" για τα αγόρια μας και το "έκανες έτσι άρα το προκάλεσες" για τα κορίτσια μας. Ας ξεκινήσουμε να συμβουλεύουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και τους άντρες του περιβάλλοντος μας αν βλέπουμε μία συμπεριφορά που άμεσα ή έμμεσα βοηθάει στη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Και προσωπικά, κρίνω ότι μία στάση τύπου "μη βιάζεστε και μην είστε συναισθηματικοί, θα κρίνει η δικαιοσύνη" και "μα γιατί και το κορίτσι δεν το ξανασκέφτηκε" σε κάθε είδηση τέτοιου περιστατικού, συμβάλλει σε αυτή τη διατήρηση κι ότι αυτός που την έχει στην καλύτερη δεν συνειδητοποιεί (thus το "αναίσθητο") ότι αν σχολιάζει έτσι κάθε βιασμό μόνο τον εν δυνάμει θύτη βοηθάει, στη χειρότερη συνειδητά επιλέγει να ξεπλένει το θύτη και τον συμφέρει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Σου έδωσα δικιο στο κομμάτι που πρέπει η κοπέλα να απευθυνθει σε ειδικό μετά το βιασμό , για αυτο kαι πηγε με ψυχολογο στο Α.Τ. ειναι σοβαρο το θέμα και δεν μπορει να τις θέσει ο καθενας ερωτησεις ακομη και η διαδικασια των καταθέσεων ειναι δυσκολη γιατι ναι μεν πρέπει να γινουν κάποιες ερωτησεις ωστε να διαβιβαστει σωστα η δικογραφια στον εισαγγελέα αλλιώς ο εισαγγελέας θα την επιστρέψει πίσω με ερωτηματα και αυτο θα καθυστερησει ακομη περισσοτερο την υποθεση. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτο συμβαινει.

H εκρηξη των σόσιαλ ειναι αυθορμητη , των αρχων δεν μπορει να είναι. Γιατι έχουν απεναντι τους τον συνηγορο υπεράσπισης. Οσο πιο πολύ θέλεις να δικαιωθεί το θύμα τοσο καλυτερη και πιο προσεκτική δουλειά πρέπει να κανει ο αστυνόμος. Δεν μπορείς καν να πάρεις θέση γιατι ο άλλος θα σε απειλησει με αναφορές. Και μάντεψε ποιος θα ελεγχθει και δεν θα το μάθει κ κανεις.

Κατα τα αλλα δεν πιστευω οτι οι συμβουλές μας έχουν ισχυ οταν ο άλλος εχει ψυχοπαθολογικα προβληματα οπως ειπε και η Ευα και αυτο συμβαινει στη περιπτωση ενος βιαστη. Εδω οι συμβουλες μας δεν πιάνουν στους νοραλ ανθρωπους τους λές κάτι κ πάντα σχεδον θα κάνουν του κεφαλιού τους εκτος απο ελάχιστες περιπτώσεις.

Οποτε ναι αναμεσα σε εναν άρρωστο άνθρωπο και σε μια λογική γυναικα θα προτιμησω να πώ στην δευτερη να προσέξει για να αποφυγουμε τα χειροτερα. Και δεν πιστευω οτι αυτο ειναι κακό και ουτε φυσικά οτι έμμεσα υποστηριζουμε τη κινηση των βιαστων αυτο αν ηταν για συζητηση σε δικαστηριο που εγω προσωπικά θα κινουσα διαδικασια αν μου έλεγε οτι "Ξεπλενεις βιαστες" καθως θα το θεωρουσα υπερτατη προσβολη εναντιον της προσωπικοτητας μου θα ειχε καταπέσει .... εδω βεβαια ο καθενας μπορει να γράφει οτι θέλει.

Δεν με ενοχλει. Αλλα εκτος αν το ακουγα αυτο εκτος και ενώπιον μου θα ειχα κινησει δικαστικη διαδικασια ναί. Γιατι θα πρέπει και ο ιδιος που το λέει αυτο να καταλαβει οτι ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. Και θα ήθελα κ εγώ να αποδειχθει πραγματικά η αλήθεια. Και όχι να πετάει μια βόμβα η οποία σκοπο έχει να σου καταστρέψει τελειως το ηθικό προφίλ στη κοινωνια και να σηκωνεται να φευγει κ να αρχιζει μετά το κυνηγητο στα σόσιαλ και η υποτιμη της προσωπικοτητας του καθενος χωρις κανεναν σοβαρό λογο. Αυτες οι κινησεις ειναι βρώμικες ανήθικες και απάνθρωπες. Και λυπαμαι πολύ που κάποιοι κ καποιες εδω μεσα δεν το καταλαβαινουν.

Θα αποδεικνυα οτι τέτοιες συμβουλες ειναι πραγματικά επειδη νοιάζομαι κάποια γυναικα να μη περάσει κάτι κακό ΚΑΙ ΟΧΙ επειδη ξεπλένω βιαστες.

Μολις εβγαινε η αποφαση θα την ανέβαζα και στα σοσιαλ για να σταματησει πλέον αυτο το bullying εναντιον μιας διαφορετικής άποψης.

Εγω προσέχω τα λογια μου και δεν προσβάλλω κάποιον το ιδιο απαιτώ δεν ζητάω... απαιτώ κ απο την άλλη πλευρά αλλιως μην μου μιλάει καν. Δεν πειράζει.

Και αυτο ψυχικη κακοποιηση ειναι.... προσπαθουν να μας υποτιμησουν κοινωνικά και να μας φορέσουν ταμπέλες άκυρες επειδη δεν συμφωνουμε σε αποψεις που θέλουν οι άλλοι. Ολα τα κακά απο εκει ξεκινανε.. αυτο σε μένα δεν περνάει επειδη ειμαι όντως οπαδός της δημοκρατιας και της ελευθερίας σκέψης του κάθε ανθρωπου.

Ο καθενας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να εχει τη γνώμη του. Στις φιλιες , στις σχέσεις , στην εργασια ΠΑΝΤΟΥ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Δεν βλέπω κανέναν απολύτως στοιχείο......
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο καθενας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να εχει τη γνώμη του. Στις φιλιες , στις σχέσεις , στην εργασια ΠΑΝΤΟΥ.
Για κάποια θέματα όμως όπως υγείας , κακοποίησης κλπ(που δεν θέλω να βάλω επιπλέον για να μην βγω οφφ) καλό είναι να υπάρχει άποψη .Μόνο μια και καλή
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Δεν βλέπω κανέναν απολύτως στοιχείο......
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Για κάποια θέματα όμως όπως υγείας , κακοποίησης κλπ(που δεν θέλω να βάλω επιπλέον για να μην βγω οφφ) καλό είναι να υπάρχει άποψη .Μόνο μια και καλή

Στο συγκεκριμένο υπάρχουν δυο ειδών κατα τη γνώμη μου η μια ειναι της καταδικης πχ των βιαστων για τον τροπο που φέρονται και σκέφτονται και η άλλη (εφοσον οι πρωτοι ξέρουμε οτι δεν θα βάλουν μυαλο) ειναι της αποτροπής. Οταν ξέρεις πχ οτι σε έναν δρόμο υπάρχουν άγρια σκυλιά που μπορει να σου επιτεθούν και κάποιος σου πει να μη πάς απο εκεινο το δρομο για να μη σου συμβει κακό θα του πεις οτι ξεπλένει τα σκυλιά και το αφεντικο τους ;!

Τεσπα εγω σε όποιον μου έλεγε ενωπιον μου και παρουσια τριτων οτι ξεπλένω βιαστες με αυτες μου τις παραινέσεις δεν υπηρχε περιπτωση να μείνει έτσι. Επειδη ο καθε ενας έχει στο μυαλο του άλλα δεκάδες άσχημα και αποτροπαια πράγματα δεν μπορει να φορτώνει σε μενα με μια ατάκα κάτι τοσο βαρύ. Γιατι αυτο συμβαινει...

Θα ήθελα οπωσδηποτε να συζητηθει και αν έχανα θα παραδεχομουν οτι είχα άδικο κ εφεξης θα σταματουσα να λεω πχ στην κοπελα να μην ξαναπάει πχ απο εναν δρομο που ειναι κακοφημος και επικινδυνος για να μη πέσει σε αλήτες. Και όχι επειδη ήρθε και μου το ειπε κάποιος επειδη θεωρει τον εαυτο του αυτόκλητο παντογνώστη.

Ενταξει πιστευω έχουμε ξεφυγει. Με τοσα κινηματα κτλπ στο τέλος θα χάσουμε κ την ελευθερια της κρισης κ της εκφρασης θα σου λενε ααα ειπες αυτο εισαι δυναμει βιαστης. Μπλέντερ το μυαλό...

στη τελική αν ο άλλος δεν σε γουστάρει οκ δεν αρέσουμε ουτε ταιριαζουμε με όλους διαφορετικοι τροποι που μεγαλωσε ο καθενας διαφορετικο περιβαλλον αλλος πιο δραστηριος αλλος πιο παθετικ , αλλος πιο κλειτομυαλος αλλος πιο ανοιχτος... να μη μιλάτε ρε παιδι μου δεν έγινε κ κάτι.

Οχι όμως βαναυση και ακράια υποτιμηση της προσωπικοτητας του άλλου επειδη εσένα δεν σ αρέσουν οι ατάκες του.

Επισης δεν είδα κανέναν να καταδικάσει την βεβηλωση των μνημειων με μπογιές. Αλλα τέτοιοι φαρισαιοι και υποκριτες ειναι και αυτοι που τα λένε κ τα κάνουν αυτά. Οτι τους πει η τοπική τους ειναι μην ανησυχεις.

Κατα τα αλλα πιστευω πως θα ήταν μια πολύ ιδιαιτερη απόφαση αυτη και θα άνοιγε το δρομο ωστε να μειωθει η περιθωρειοποιηση που συμβαινει στις μέρες μας. Λές εμενα οτι ξεπλένω βιαστες και έτσι με εκβιαζεις ηθικά και κοινωνικα βγάζοντας με στο τάκο επειδη έγραψα οτι οι γυναικες πχ πρέπει να προσέχουν και οι ίδιες ; κρίση εμεις δεν έχουμε να πούμε την αποψη μας ; προφανως κ δεν φταιει η γυναικα αμα ο άλλος τη βιασει προφανως κ θα έπρεπε να ειναι αυτονοητο οπως έγραψα κ χθές να μπορει να κυκλοφορει ακομη και με το εσωρουχο και να μην υπάρχει κανενα τέτοιο θεμα προφανως και θα έπρεπε αν ο άντρας έβλεπε οτι η γυναικα δεν τον κάνει κέφι να τη κοπανάει.... αλλα δυστυχως δεν ισχυει το ιδιο για όλους και οι υπολοιποι που λέμε οτι πρέπει να προσέχουν το λέμε απο ενδιαφέρον κ μονο κ δεν μας αξιζει να μας λερώνουν έτσι τη προσωπικοτητα τη φημη κ την υποληψη.

Θα έβαζα δικηγόρο Νίκο ειναι σιγουρο. Αρκετά με τις προσβολές.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Ενταξει πιστευω έχουμε ξεφυγει
Γενικά έχουμε ξεφύγει με τα ανθρώπινα δικαιώματα .Όλοι γίναμε μάγκες και έχουμε δικαίωμα


Αυτό που θα μου άρεσε εμένα σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να δω ενα βασανιστήριο (χωρίς θάνατο) .....και φυλάκιση 234χρονια(έτσι όπως το κάνουν στην Αμερική και τους τρολαρουν) χωρίς μείωση της φυλάκισης

Θα με πεις κάπως ακραίο και βίαιο....δεν με νοιάζει ....γιατί και αυτό που έκανα αυτοί είναι κάτι βίαιο .Ο καθένας είναι υπεύθυνος τον πράξεων του
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Γενικά έχουμε ξεφύγει με τα ανθρώπινα δικαιώματα .Όλοι γίναμε μάγκες και έχουμε δικαίωμα


Αυτό που θα μου άρεσε εμένα σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να δω ενα βασανιστήριο (χωρίς θάνατο) .....και φυλάκιση 234χρονια(έτσι όπως το κάνουν στην Αμερική και τους τρολαρουν) χωρίς μείωση της φυλάκισης

Θα με πεις κάπως ακραίο και βίαιο....δεν με νοιάζει ....γιατί και αυτό που έκανα αυτοί είναι κάτι βίαιο .Ο καθένας είναι υπεύθυνος τον πράξεων του


Και οπψς έγραψες και χθές απο αυτο που εγραψα μολις θα μπορουσαν να απομονώσουν μονο μια φράση κ να αλλαξουν σκοπιμα το νόημα και να βγεις στον τάκο οπως γινεται στα σοσιαλ.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Καθημερινο εγινε πλεον σε λιγο θα γινουμε σαν την Αμερικη που συμβαινει ενας βιασμος κάθε 6,2 λεπτά.

 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
1642965596017.png
 

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
Όση σαπιλα / δυσωδία και να ξεμπροστιαστει, πάντα θα υπάρχει άλλη τόση κρυμμένη που θα αναπληρώνει το κενό, ώστε όλα (φαινομενικά) να αλλάζουν κι όλα τελικά ίδια να μένουν. Είναι δομικό το θέμα.

Η δε δημιουργία ενοχών / στίγματος και εύκολων / άσκεφτων χαρακτηρισμων σε όσους δε συμπλέουν με τα δικά μας (δικαιωματιστικα) αυτονοητα είναι εκτός πραγματικότητας και λογικής.

Νισαφι πια με τις δικαιωματιστικες μονόπλευρες κορόνες που κινδυνεύουν να ενοχοποιήσουν μέχρι και το αθώο κοίταγμα.

Πέρα από το δικαίωμα να πηγαίνεις όπου θέλεις και να κάνεις ότι θέλεις, υπάρχει και η υποχρέωση της προστασίας του εαυτού - πράγμα εξόχως κρίσιμο σε μια ατελή κοινωνία που δε μπορεί να το κάνει αυτό για σένα.

Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, μα και υποχρεώσεις (απέναντι και στον εαυτό).

Στην εποχή μας ανθεί και προωθείται ο - καλος μα και ο κακός εννοούμενος - "δικαιωματισμος". Φωτίζεται υπέρμετρα το δικαίωμα, που θεωρούμε πως κατισχύει των πάντων, ακόμα και της άγνοιας κινδυνου. Αλλά ξεχνάμε πως όλα αυτά επιχειρώνται να εφαρμοστούν σε έναν κόσμο σκληρό, ανέτοιμο, απροετοίμαστο, αμεταρρυθμιστο να υποδεχθεί τις δικαιωματιστικες μας γενναιότητες. Νομίζουμε πως αρκεί η επίκληση ή η θεσπιση ενός δικαιώματος και τα πάντα είναι οκ. Θα είναι οκ, όταν συγχρόνως υπάρχει και το αντίστοιχο γόνιμο έδαφος (νοοτροπία/ηθική - και όχι απλά μόνο "προοδευτικοί" νόμοι) για να υποστηριχθεί όλο αυτό.

Μέχρις ότου και εάν και εφόσον γίνει ποτέ αυτό, η σημαία του φωνασκουντος δικαιώματος θα είναι άχρωμο, σκισμένο πανι. Δε χτίζεις ορόφους πάνω σε σαθρά θεμέλια. Ενισχύεις κατάλληλα τα τελευταία, ώστε να αντέξουν τις προσθήκες σου. Το δικαίωμα να μη φοβάσαι δε σε προστατεύει από το φόβο ή το κακό. Σε προστατεύει μόνο η προσοχή σου. Όσο η κοινωνία δε μπορεί να σου το προστατέψει επαρκώς το δικαίωμα σου να μη νιώθεις φόβο, το κάνεις εσύ για σένα, ασκώντας το με προσοχή και σύνεση και όχι με έπαρση, αλαζονεία, άγνοια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Silver Queen

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Βρισκόμαστε σε μία εποχή και κατά επέκταση κοινωνία, στην οποία ο κόσμος έχει χειραγωγηθεί να πιστεύει ότι θα μπορούσε πραγματικά να ανατρέψει κυβερνήσεις / κατεστημένα. Στην πραγματική πραγματικότητα , θα βρεθεί ο,τι θέλουν εκείνοι να βρεθεί και θα αποκαλυφθεί εκείνος που χρειάζεται να αποκαλυφθεί . Τίποτα το ουσιώδες δε θα επιτευχθεί εάν οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες δεν το επιθυμήσουν.

Εν τω μεταξύ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Άρα, δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα η ηθική/νοοτροπία του να επιτρέπουμε στον άλλον να ασκήσει ένα δικαίωμα όπως πχ. του πως να ντυθεί όπως θέλει ή να πει "δε θέλω βρε μαλάκα", γιατί ο κόσμος είναι σκληρός/ανέτοιμος/whatever για να δεχθεί την έκφραση του αυτή.
Ταυτόχρονα, εμείς, τα κομμάτια του κόσμου, δεν ψηνόμαστε καν να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε με τη στάση μας μπας και αρχίζει να αλλάζει αυτό, οπότε αντιδρούμε σε κάτι τέτοια με "αφού με κωλόπαιδα έμπλεξε, αναμενόμενο να βιαζόταν".

Θα θέλαμε ιδανικά να φύγει αυτός ο φόβος από τις γυναίκες δηλαδή, αλλά επειδή ή δε θα γίνει πότε ή θα μειωθεί μετά από χρόνια, για την ώρα τους εφιστούμε την προσοχή.
Δεν ψηνόμαστε ατομικά να αλλάξουμε, αλλά θα θέλαμε η κοινωνία ν' αλλάξει κάποια στιγμή.
Ελπίζω να είναι ορατή η αντίφαση σε όλο το πράγμα.

Νομίζω η διαφορά αυτής της αντιμετώπισης με την "για το βιασμό φταίει ο βιαστής και τέλος" είναι ότι η πρώτη πιστεύει ότι βιαστές είναι μόνο κάτι επαίσχυντα/ψυχικά ασθενή/παραβατικά/σεσημασμένα όντα που ήρθαν από κάποιον άλλον πλανήτη και η κοινωνία που τους περιέβαλε δεν επηρέασε με κανένα τρόπο το ότι εντέλει βίασαν. Ε, είχαν κι οι κοπέλες άγνοια κινδύνου/αλαζονεία, πέσαν πάνω τους, παρεκτράπηκε η κατάσταση.
Ε λοιπόν βιαστές/κακοποιητές/παρενοχλητές, δεν είναι μόνο αυτοί, είναι κι απλά άτομα που 'χαν μια παρέα στο λύκειο και κάνανε "πλακίτσα" μεταξύ τους τύπου "ε πότισε τηνα βρε μαλάκα να κάνεις τη δουλειά σου".

Κι όσο για το αίσθημα φόβου στις γυναίκες, τα 'παμε, ζούνε με αυτό, δεν βιάζονται επειδή το έχουν αποβάλει και ζούνε γιόλο ζωές, βιάζονται επειδή υπάρχουν περισσότεροι βιαστές απ' όσοι οι "έπεσε στην περίπτωση κι αυτή" νομίζουν.
Κι ακριβώς αυτός ο υπάρχων φόβος οδηγεί και στο "θα ποινικοποιήσουμε και το φλερτ/ένα βλέμμα ωρέ", γιατί αφενός κάποια γυναίκα μπορεί να έχει τόσο δυσάρεστες προσλαμβάνουσες που απλά να παραφυλάγεται, αφετέρου κάποιος παρατηρητής μπορεί να έχει δει με τι συνήθως συνοδεύεται ένα χοντροκομμένο πέσιμο.

Αυτό φυσικά, σε κάποιον άντρα ως μονάδα, μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό και άδικο. Μπορεί να δει τη Χ γυναίκα να τον απορρίπτει ενώ εκείνος είχε όλη την καλή πρόθεση, την προσέγγισε με έναν τρόπο που δεν του φαίνεται πιεστικός αλλά εκείνη δεν.

Ε, εγώ στον συγκεκριμένο λέω απλά αυτό να το καταπιεί. Περάσαμε χρόνια που το γυναίκειο φύλο έτρωγε σκατό και ζούσε με τα πρέπει των αντρών, είναι ανάγκη πια να το φάμε εμείς και να προσαρμοστούμε στα πρέπει των γυναικών, μπας και ποτέ κάτσει η μπίλια σ' ένα ικανοποιητικό σημείο.

Και κάπου εδώ κλείνω γιατί αφενός τόσα σεντόνια στο ίδιο thread μόνο αν είναι Παλέρμο καταδέχομαι να γράψω, αφετέρου είναι προφανές ότι "agree to disagree".
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Προσωπικά εγώ δεν έχω να αλλάξω κάποια στάση εξαρχής έχω πει σε γκόμενες μου να φοράνε ότι θέλουν και να βγαίνουν όπου θέλουν και χωρίς εμενα καποιες φορες. Μερικοί άλλοι δεν τα κανουν αυτά.

Δυστυχώς όμως με αυτά που κυκλοφορουν έξω ανησυχώ. Και μου βγαίνει αυθόρμητα να τις συμβουλεψω. Εγώ έχω πει πως ακόμη και με ζαρτιέρες να έβλεπα την άλλη αν δεν γουσταρε δεν θα πλησιαζα. Ξενερωνω αν η άλλη δεν θέλει η έχει κατεβασμένη μουρη. Πόσο μάλλον να μην είχε τις αισθήσεις της η να ήταν μεθυσμένη. Προφανώς όμως δεν ισχυει η ίδια αντίληψη για αυτους που έκαναν ότι έκαναν στο ξενοδοχείο ουτε για όσους στο μέλλον θα το κάνουν σε άλλες. Το κακό και τα σκοτεινά συναισθήματα της ανασφάλειας της ζήλειας της καχυποψιας της πλεονεξιας από το κόσμο δεν προκειται να φυγουν. Το καλυτερο οπλο είναι η αποτροπή κ η ετοιμότητα.

Αυτό λέω. Ουτε υποστηρίζω βιαστές ουτε ξεπλενω. Τώρα ίσως να ήμουν λίγο από τόμος κ δεν επρεπε όταν είπα ότι δεν ξέρουμε αυτό μονο. Εν παση περιοτωση γράψαμε πολλα μακάρι η κοπέλα να βρει το δίκιο της. Γιατί ειναι κτυπημενη από τη ζωή είχε κ την απώλεια των γονιών της είχε κ μια σχέση 5.5 χρόνια από τόσο μικρή ηλικία την οποία επίσης έχασε. Κάποια η οποία έχει τόσο μεγάλη σχέση δεν είναι από εδώ κ από εκεί. Φαίνεται έξυπνη κ συγκροτημένη κοπέλα. Δεν το φανταζόταν ποτε ότι θα της τυχει αυτό το κακό. Ας μην είμαστε αυστηροί κ κριτές.
 

Silver Queen

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο σκέφτομαι την παρούσα κατάσταση , τόσο αποτυγχάνω να αντιληφθώ και να κατανοήσω ποιο ακριβώς είναι το σωστό / λάθος , ή μάλλον τι θα έπρεπε / μπορούσε να θεωρείται σωστό / λάθος .

Από την μία πλευρά έχουμε το (θεωρητικά) αναπόσπαστο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης , εδώ η λέξη έκφραση καλύπτει μόνο το κομμάτι αυτής μέσω της ενδυμασίας , όπου θεωρητικά ισχύει ότι ο καθείς και η καθεμία μπορεί να ντύνεται όπως ακριβώς εκείνος/εκείνη επιθυμεί , χωρίς να χρειάζεται να λογιζει και να υπολογίζει τις συνέπειες , ή μάλλον τις υποτιθέμενες συνέπειες οι οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν . Μια κοινωνία όπου οι βιαστές εκκολαπτόμενοι και full fledged, κατηγορούνται μόνο εκείνοι για τις πράξεις τους , όπου ασχέτως ενδυμασίας και τρόπου έκφρασης της απέναντι πλευράς, ο βιαστής και μόνο, οφείλει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Μια κοινωνία στην οποία η κοινή γνώμη συμφωνεί μόνο στο γεγονός ότι οι βιαστές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Ωστόσο, υπάρχει κι η πλευρά η οποία ενώ συμφωνεί με τις απόψεις της ανωτέρω κοινωνίας, αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι μια τέτοια κοινωνία είναι αδύνατον να υπάρξει , τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, καί εν τούτοις υιοθετεί μια πιο αυτοπροστατευομενη συμπεριφορά και λογική.
Ο καθένας από εμάς χρειάζεται να προστατεύει τους οικείους του και τον ίδιο του τον εαυτό . Το ένστικτο της επιβίωσης δεν μας το δώρισε η φύση μόνο προς αποφυγή του να γίνουνε δείπνο για κάποιο λιοντάρι/λύκο/ ύαινα και άλλα αρπακτικά σαρκοβόρα ζωάκια. Το ένστικτο μπορεί και λειτουργει και εκτός αλλά κυρίως -πλέον- και εντός της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να το ακούμε, και να το υπακούμε σε μερικές περιπτώσεις . Δεν γίνεται ούτε νοείται στην δική μας γενιά , όπου η πληροφορία ρέει απεριόριστη, να έχουμε άγνοια κινδύνου και να μην αυτο προστατευόμαστε. Όποιες κι αν είναι οι απόψεις μας, όσο κι αν πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο που και σε τι κοινωνία ζούμε.

Η καλύτερη λύση συνεπώς κατ εμέ , είναι, εάν αυτό επιθυμούμε, να προσπαθούμε βεβαίως να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά την ίδια στιγμή να είμαστε on guard καθώς έως ότου να συμβεί αυτό χρειάζεται να παραμείνει και "ζωντανοί".
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο σκέφτομαι την παρούσα κατάσταση , τόσο αποτυγχάνω να αντιληφθώ και να κατανοήσω ποιο ακριβώς είναι το σωστό / λάθος , ή μάλλον τι θα έπρεπε / μπορούσε να θεωρείται σωστό / λάθος . Από την μία πλευρά έχουμε το (θεωρητικά) αναπόσπαστο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης , εδώ η λέξη έκφραση καλύπτει μόνο το κομμάτι αυτής μέσω της ενδυμασίας , όπου θεωρητικά ισχύει ότι ο καθείς και η καθεμία μπορεί να ντύνεται όπως ακριβώς εκείνος/εκείνη επιθυμεί , χωρίς να χρειάζεται να λογιζει και να υπολογίζει τις συνέπειες , ή μάλλον τις υποτιθέμενες συνέπειες οι οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν . Μια κοινωνία όπου οι βιαστές εκκολαπτόμενοι και full fledged, κατηγορούνται μόνο εκείνοι για τις πράξεις τους , όπου ασχέτως ενδυμασίας και τρόπου έκφρασης της απέναντι πλευράς, ο βιαστής και μόνο, οφείλει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Μια κοινωνία στην οποία η κοινή γνώμη συμφωνεί μόνο στο γεγονός ότι οι βιαστές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.
Ωστόσο, υπάρχει κι η πλευρά η οποία ενώ συμφωνεί με τις απόψεις της ανωτέρω κοινωνίας, αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι μια τέτοια κοινωνία είναι αδύνατον να υπάρξει , τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, καί εν τούτοις υιοθετεί μια πιο αυτοπροστατευομενη συμπεριφορά και λογική. Ο καθένας από εμάς χρειάζεται να προστατεύει τους οικείους του και τον ίδιο του τον εαυτό . Το ένστικτο της επιβίωσης δεν μας το δώρισε η φύση μόνο προς αποφυγή του να γίνουνε δείπνο για κάποιο λιοντάρι/λύκο/ ύαινα και άλλα αρπακτικά σαρκοβόρα ζωάκια. Το ένστικτο μπορεί και λειτουργει και εκτός αλλά κυρίως -πλέον- και εντός της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να το ακούμε, και να το υπακούμε σε μερικές περιπτώσεις . Δεν γίνεται ούτε νοείται στην δική μας γενιά , όπου η
Εννοεις ότι και τα θύματα των βιασμών φταίνε? Όταν λες "Μια κοινωνία στην οποία η κοινή γνώμη συμφωνεί μόνο στο γεγονός ότι οι βιαστές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι."
Ειναι σαν να λέμε ότι οι δολοφονηθεισες γυναίκες έφταιγαν.
Πώς γίνεται να φταις εσύ άμα ο άλλος έχει τη ψυχοπαθολογία του βιαστή ή του δολοφόνου?
Να μην τον επιλέξεις ως σχέση και παρέα να το καταλάβω αν δεις ρεντ φλαγκ να φύγεις να ειδοποιήσεις τις αρχές να το καταλάβω.
Αλλά όχι να φταίω εγώ όταν ξαφνικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πιστεύω κάθε περίπτωση πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Άλλες οι παραμετροι βεβαίως και τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα οπότε αν έχουμε μια συνολική εικόνα θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Κι εκεί καταλήγω κι εγώ μέσω μιας συνολικής εικόνας έχουμε πάντα μια καλύτερη οπτική για το καθετί.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,808 μηνύματα.
Εννοεις ότι και τα θύματα των βιασμών φταίνε? Όταν λες "Μια κοινωνία στην οποία η κοινή γνώμη συμφωνεί μόνο στο γεγονός ότι οι βιαστές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι."
Ειναι σαν να λέμε ότι οι δολοφονηθεισες γυναίκες έφταιγαν.
Πώς γίνεται να φταις εσύ άμα ο άλλος έχει τη ψυχοπαθολογία του βιαστή ή του δολοφόνου?
Να μην τον επιλέξεις ως σχέση και παρέα να το καταλάβω αν δεις ρεντ φλαγκ να φύγεις να ειδοποιήσεις τις αρχές να το καταλάβω.
Αλλά όχι να φταίω εγώ όταν ξαφνικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πιστεύω κάθε περίπτωση πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Άλλες οι παραμετροι βεβαίως και τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα οπότε αν έχουμε μια συνολική εικόνα θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Κι εκεί καταλήγω κι εγώ μέσω μιας συνολικής εικόνας έχουμε πάντα μια καλύτερη οπτική για το καθετί.

Και εγω νομιζω οτι δεν εννοει η Silver οτι φταιει η άλλη επειδη θα φορέσει προκλητική ενδυμασια. Ουτε θα πρεπει να αναλογιστει τις συνέπειες καθως συνέπειες δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυτος ειναι ο τροπος ντυσιματος που της αρέσει. Αλλα θέλει μαλλον να πει οτι στο πλαισιο μιας πιο συγκροτημενης γυναικειας προσωπικοτητας η αλλη θα σκεφτει οτι μπορει το ντυσιμο της για τους μαλακες να έχει συνεπειες και πρώτα απο ολα να την σχολιασουν και να τη κακοχαρακτηρισουν. Ειναι και αυτο μια άποψη την οποια εγω δέχομαι και φυσικα δεν νομιζω οτι ριχνει ξεπλυμα στους κακοποιούς.
 

Silver Queen

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Εννοεις ότι και τα θύματα των βιασμών φταίνε? Όταν λες "Μια κοινωνία στην οποία η κοινή γνώμη συμφωνεί μόνο στο γεγονός ότι οι βιαστές είναι οι μόνοι υπεύθυνοι."
Ειναι σαν να λέμε ότι οι δολοφονηθεισες γυναίκες έφταιγαν.
Πώς γίνεται να φταις εσύ άμα ο άλλος έχει τη ψυχοπαθολογία του βιαστή ή του δολοφόνου?
Να μην τον επιλέξεις ως σχέση και παρέα να το καταλάβω αν δεις ρεντ φλαγκ να φύγεις να ειδοποιήσεις τις αρχές να το καταλάβω.
Αλλά όχι να φταίω εγώ όταν ξαφνικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πιστεύω κάθε περίπτωση πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Άλλες οι παραμέτρους βεβαίως και τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα οπότε αν έχουμε μια συνολική εικόνα θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Κι εκεί καταλήγω κι εγώ μέσω μιας συνολικής εικόνας έχουμε πάντα μια καλύτερη οπτική για το καθετί.
Πέραν του γεγονότος ότι καταλάθος δημοσιεύθηκε το κείμενό μου χωρίς να έχει τελειοποιήθει, παρερμηνευθηκε όμως και ολοσχερώς .

Η κοινωνία κατά την οποία μόνο οι βιαστές θα φταίνε , είναι μια ουτοπική κοινωνία , την οποία έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας έως ότου την πετύχουμε. Η πρώτη παράγραφος περιγράφει χαρακτηριστικά μια πιο ουτοπική κοινωνία που όλοι και όλες μας επιθυμούμε, δεν κατακεραυνώνει τις γυναίκες .
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,595 μηνύματα.
Η κοινωνία κατά την οποία μόνο οι βιαστές θα φταίνε , είναι μια ουτοπική κοινωνία , την οποία έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας έως ότου την πετύχουμε.
Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Πέραν του γεγονότος ότι καταλάθος δημοσιεύθηκε το κείμενό μου χωρίς να έχει τελειοποιήθει, παρερμηνευθηκε όμως και ολοσχερώς .

Η κοινωνία κατά την οποία μόνο οι βιαστές θα φταίνε , είναι μια ουτοπική κοινωνία , την οποία έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας έως ότου την πετύχουμε. Η πρώτη παράγραφος περιγράφει χαρακτηριστικά μια πιο ουτοπική κοινωνία που όλοι και όλες μας επιθυμούμε, δεν κατακεραυνώνει τις γυναίκες .
Ευχαριστώ κατάλαβα τι θες να πεις.
Οντως ουτοπική ακόμα για τα σημερινά δεδομένα.
Και είναι μια πραγματικότητα για την οποία καλουμαστε ως γυναίκες να παλεύουμε συνεχώς και δεν είναι εύκολο.
Ίσως γιατί οι άντρες δεν μεγαλώνουν με τα να προσέχεις τι φοράς,να προσέχεις που κυκλοφορείς μόνη τα μεσάνυχτα,να προσέχεις μην στη δουλειά φανείς "υπερβολική" πάντα να προσέχουμε ναι .
Δύσκολο έως θλιβερό θα έλεγα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top