[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση πανεπιστημίων που κανένα κόμμα δεν είναι υπέρ. Ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε οτιδήποτε δημόσιο είχαμε.

Που κολλάει η φυλακή των ιδρυμάτων, με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ε ναι, αν ρωτήσεις έναν επιχειρηματία που βγάζει εκατομμύρια, είναι άδικο να πληρώνει τόσο μεγάλους φόρους. Έχει δίκιο ή έχει άδικο;
Γιάννη μιλάμε για μια μερίδα ατόμων που πάει στο πανεπιστήμιο και δε ξέρει καν προς τα που πέφτουν τα αμφιθέατρα και αν τους ρωτήσει τι σπουδάζουν θα σου πουν στο περίπου. Περιμένεις από αυτά τα άτομα να μπορούν να σου απαντήσουν αυτά που ρωτάς;;
 

Alexandros28

Δραστήριο μέλος

Ο Alexandros28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Ε ναι, αν ρωτήσεις έναν επιχειρηματία που βγάζει εκατομμύρια, είναι άδικο να πληρώνει τόσο μεγάλους φόρους. Έχει δίκιο ή έχει άδικο;
Γενικά δεν υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια, ο καθένας υπηρετεί το αφήγημα που βολεύει την αυτό εικόνα του (ετσι λειτουργεί ο εγκέφαλος για λόγους επιβίωσης). Γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς δεν καταλήγει η κουβέντα πουθενά τόση ώρα
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,034 μηνύματα.
Γενικά δεν υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια, ο καθένας υπηρετεί το αφήγημα που βολεύει την αυτό εικόνα του (ετσι λειτουργεί ο εγκέφαλος για λόγους επιβίωσης). Γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς δεν καταλήγει η κουβέντα πουθενά τόση ώρα
Ακριβώς αυτό όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας, αφηγήματος, ιδεολογικών πιστεύω καταβολών
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Δεν με ενδιαφέρει αν ηρεμεί το κλίμα. Παρά πολλούς φοιτητές τους ηρεμεί. Αυτούς που έχουν ιδεολογικό πρόβλημα με τους αστυνομικούς, δεν τους ηρεμεί, και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας αν τους ηρεμεί.

Στην ουσία αυτό που μου λες είναι ότι αυτές οι μερίδες φοιτητών και μη φοιτητών κάνουν ότι θέλουν στο πανεπιστήμιο και πρέπει να προσέχουμε τι μέτρα θα πάρουμε μήπως και θυμώσουν και ξεκινήσουν να τα κάνουν μπαχαλο.

Αυτή η λογική περιγράφεται και με λέξη, λέγεται εκβιασμός. Δηλαδή μας εκβιάζουν ότι αν δεν φύγει η αστυνομική φύλαξη, θα κάνουν επεισόδια.

Δέχεσαι εσύ μια μερίδα φοιτητών να εκβιάζει επεισόδια και να πρέπει να κάνει πίσω η κυβέρνηση σε έναν τέτοιο εκβιασμό; Αν γίνει αυτό, θα χάσω κάθε ελπίδα για αυτήν την κυβέρνηση και τη χώρα γενικότερα. Αλλά να σου πω την αλήθεια, εκεί βλέπω να καταλήγει. Αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Δες τον άλλον με τι μένος προπαγανδίζει.
Να σου εξηγήσω λοιπόν πως το βλέπω.

Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:

α) Να συλλάβεις τους μπαχαλάκηδες και να τους βάλεις μέσα.
Αυτό θα γινόταν σε μια σοβαρή χώρα.
Δεν είναι πολλοί αυτοί που πάνε να τα σπάσουν. Το να είσαι γλίτσας και να σκοτίζεις κόσμο να σε ψηφίσει ή να κάνεις πορείες με ανεφάρμοστα αιτήματα δεν είναι παράνομο.
Πόσοι είναι αυτοί που πάνε για να τα σπάσουν; 20,50,100 σε κάθε μεγάλο πανεπιστήμιο;

Δεν είναι δύσκολο να τους πιάσεις αν το θες.
Πχ από τα 50 περίπου άτομα που λένε οτι πήγαν και διέλυσαν την βιβλιοθήκη γιατί δεν έχουν ταυτοποιήσει ούτε έναν;
Με διακτινισμό πήγαν εκεί; Δεν τους έπιασε καμιά κάμερα στην περιοχή, κανένας δεν μπήκε σε κάποιο όχημα κλπ;
Και πόσες άλλες πιο εύκολες περιπτώσεις με τα επεισόδια να γίνονται μέρα μεσημέρι.

β) Να τους αφήσεις να κάνουν ότι θέλουν όπως έκαναν οι περισσότεροι πολιτικοί και πρυτάνεις για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Πολύ πιθανο να ξαναγυρίσουμε σε αυτό όταν δεν θα έχουμε δεξιά κυβέρνηση

γ) Να κατεβάσεις τους τόνους και να καταλήξεις σε μια μέση λύση. Τύπου δεν θα σας αφήσω να έχετε υπό κατάληψη χώρο μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά δεν θα έχω και αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια.
Αργά ή γρήγορα σε μια παραλλαγή αυτού βλέπω να καταλήγουμε με αυτή την κυβέρνηση.

δ) Να βάλεις τα ΜΑΤ, την ασφάλεια, τον στρατό και δεν ξέρω τι άλλο μέσα στο κάμπους και να έχεις μπάχαλα σχεδόν κάθε μέρα. Αυτό είναι που γίνεται τώρα.
Δεν νομίζω ότι αυτό ηρεμεί και πολλούς φοιτητές ότι και αν πιστεύουν για την αστυνομία. Εμένα τουλάχιστον δεν θα με ηρεμούσε να πηγαίνω για μάθημα και να φοβάμαι μη φάω καμιά ξέμπαρκη πέτρα/μολότοφ/κρότου λάμψης/δακρυγόνο.

Η προφανής επιλογή είναι η α αλλά δεν γίνεται γιατί δεν συμφέρει καμιά κυβέρνηση(για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία) , όπως δεν συμφέρει καμιά κυβέρνηση να μαζέψει και τους μπαχαλάκηδες από τις πορείες.
Δεν είναι θέμα ανικανότητας, δεν μιλάμε για τίποτα εγκληματικά masterminds για μερικούς μπαχαλάκηδες μιλάμε.

Από εκεί και πέρα αφού δεν γίνεται αυτό να'χαμε να λέγαμε είναι η κατάσταση.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,034 μηνύματα.
Η προφανής επιλογή είναι η α αλλά δεν γίνεται γιατί δεν συμφέρει καμιά κυβέρνηση(για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία) , όπως δεν συμφέρει καμιά κυβέρνηση να μαζέψει και τους μπαχαλάκηδες από τις πορείες.
Δεν είναι θέμα ανικανότητας, δεν μιλάμε για τίποτα εγκληματικά masterminds για μερικούς μπαχαλάκηδες μιλάμε.
Είναι καθαρά θέμα επιλογής... γενικά αυτό είναι ένα πρόβλημα σοβαρό..το πολιτικό κόστος για κάθε κυβέρνηση, του να λάβει κάποια σοβαρά μέτρα για την απομάκρυνση αυτών των 40-50 ατόμων από κάθε Πανεπιστήμιο. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας συμφωνεί με το να μπει ένα φρένο στην ανομία στα Πανεπιστήμια, καμία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να το πράξει και απλά μεταπίπτει το πρόβλημα στην επόμενη.. ένας φαύλος κύκλος ουσιαστικά
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι τα αίτια που κάποιος εισέρχεται στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να προκαλέσει φασαρίες/επεισόδια και φθορές
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα στο να αποφασίσουν για το αν θα σπουδάσουν κάπου αν θα είναι δωρεάν ή όχι. Αυτό το αποφασίζει η κοινωνία και οι φορολογούμενοι. Ένας φοιτητής ακόμα και να θέλει να πάει κάπου τζάμπα, αν η κοινωνία δεν το θέλει, δεν θα πάει τζάμπα.

Με ποιον τρόπο άλλωστε ένας φοιτητής που δεν συμβάλλει στον προϋπολογισμό του κράτους θα υποχρεώσει αυτούς που συμβάλλουν να δίνουν τα λεφτά τους για κάτι που θέλει αυτός;
Αν θεωρήσουμε την παιδεία δικαίωμα και όχι εμπόρευμα μπορεί να έχουν και το δικαίωμα.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Ξεκινάει το τμήμα το 1999 όπου και αποφασίζεται η δημιουργία της αρχιτεκτονικής σχολής και λόγω έλλειψης χώρου στεγάζεται προσωρινά στο κτήριο βιβλιοθήκης. Προσωρινά το τονίζω γιατί ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν νέα κτήρια!
Τα προβλήματα του κτηρίου εμφανίζονται 10 χρόνια μετά όπου και ξεκινάνε οι καταλήψεις για τη βελτίωση του κτηρίου και απαίτηση για μεταφορά σε νέα κτήρια όπου θα υπάρχουν τους απαραίτητους χώρους. Για να φανταστείτε η αρχιτεκτονική απαιτεί καμαρίνια (σε όλο το κόσμο) για τη δημιουργία σχεδίων και μακετών. Η αρχιτεκτονική δπθ δεν έχει.
3 χρόνια μετά εμφανίζεται πάλι το ίδιο πρόβλημα, διαρροή των ψευδοοροφών και λίμνες οι χώροι που ήταν διαθέσιμοι και ξανά διαμαρτυρία των φοιτητών.

Ερχόμαστε λοιπόν στη περίοδο που εμφανίζεται η επιστολή για μεταφορά της αρχιτεκτονικής σε άλλους χώρους, χωρίς να έχουν διαπραγματευτεί οι όροι από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Και ποιοι είναι αυτοί οι νέοι χώροι ;
Είναι ένα πρώην κτήριο των πολιτικών μηχανικών (απαρχαιωμένο που δεν έχει τα βασικά) , ο χώρος του αναγνωστηρίου και δημιουργία από τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο προκατασκευασμένων κτηρίων , ελληνιστί kibo !.

Άρα τι έχουμε εδώ, 1. ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών (σε kibo, είναι δυνατόν) και 2. διάσπαση της σχολής σε τμήματα. Το χειρότερο που ο τσαρλατάνος δεν αναφέρει είναι ότι το υπάρχον κτήριο της βιβλιοθήκης που στεγάζονται προσωρινά είναι μεγαλύτερο από τα άλλα τρία μαζί.

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αγωνιά ξαφνικά για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ, την ίδια στιγμή να θεωρεί λογική και συμφέρουσα τη μεταφορά μιας πολυτεχνικής σχολής σε kibo ; Ή ναρκωτικά παίρνει ή εκ γενετής υπήρξε αστοχία !

Οι φοιτητές αντιδράνε μαζί με τους καθηγητές, πέρα από την πρυτανεία και τον πρόεδρο ! και σε μαζική συνέλευση αποφασίζουν κατάληψη. Μάλλον αυτό πείραξε μερικούς που η ακαδημαϊκή κοινότητα λειτούργησε σαν ομάδα, πέρα από τις γνωστές μειονότητες που σαν ιοί μολύνουν με την παρουσία τους τα πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα είναι θετικό μιας και τα όποια σχέδια ξεχνιούνται γρήγορα και διαβεβαιώνεται ότι η αρχιτεκτονική σχολή δεν θα μεταφερθεί πουθενά έως ότου δημιουργηθεί νέο κτήριο.


Αυτός ο τσαρλατάνος προσπαθεί επίσης να παραποιήσει την αλήθεια για την πανεπιστημιακή λέσχη. Τι ποιο σύνηθες για ΔΑΠΙΤΗ ; Όταν έκαναν αγώνες οι φοιτητικοί σύλλογοι για δωρεάν σίτιση σε όλους τους φοιτητές, αυτοί έμπαιναν στα γραφεία για να πάρουν κατευθυντήρια γραμμή σαν άλλοι χαφιέδες.
Οι σύλλογοι ζητήσανε δωρεάν σίτιση για όλους και απαίτησαν το άνοιγμα της λέσχης IΝΕΔΙΒΙΜ.
Στην Ξάνθη λειτουργούν δύο λέσχες, η μία ήταν και είναι σε ιδιώτη και η άλλη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ξύπνησα ένα ωραίο πρωινό ο ιδιώτης και λέει θα βάλουμε λίστες σίτισης και όσοι δεν βρίσκονται στις λίστες θα πληρώνουν 2.20 ευρώ. Ενώ η δεύτερη λέσχη ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι να περάσει σε ιδιώτη.
Οι φοιτητές τότε αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη στις λέσχες, στις σχολές και στη σύγκλητο. Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πρόκειται να απολυθούν.
Η πίεση όμως στη σύγκλητο πλέον είναι πολύ μεγάλη και στο τέλος....οι φοιτητές κερδίζουν γιατί ούτε λίστα μπήκε, ούτε αντίτιμο, ούτε απολύθηκαν οι εργαζόμενοι.


Και έρχεται σήμερα εδώ αυτός ο τσαρλατάνος να γράψει τις μπαρούφες του νομίζοντας ότι θα περάσουνε στο ντούκου. Γελοίος όσο εκεί που δεν πάει, ο δήθεν ανεξάρτητος από τα κόμματα.

Και η ντροπή ντράπηκε σήμερα μικρέ. Πάνε πιες ένα χέμο και έλα ξανά.


Εντάξει είμαστε ;
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Ξεκινάει το τμήμα το 1999 όπου και αποφασίζεται η δημιουργία της αρχιτεκτονικής σχολής και λόγω έλλειψης χώρου στεγάζεται προσωρινά στο κτήριο βιβλιοθήκης. Προσωρινά το τονίζω γιατί ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν νέα κτήρια!
Τα προβλήματα του κτηρίου εμφανίζονται 10 χρόνια μετά όπου και ξεκινάνε οι καταλήψεις για τη βελτίωση του κτηρίου και απαίτηση για μεταφορά σε νέα κτήρια όπου θα υπάρχουν τους απαραίτητους χώρους. Για να φανταστείτε η αρχιτεκτονική απαιτεί καμαρίνια (σε όλο το κόσμο) για τη δημιουργία σχεδίων και μακετών. Η αρχιτεκτονική δπθ δεν έχει.
3 χρόνια μετά εμφανίζεται πάλι το ίδιο πρόβλημα, διαρροή των ψευδοοροφών και λίμνες οι χώροι που ήταν διαθέσιμοι και ξανά διαμαρτυρία των φοιτητών.

Ερχόμαστε λοιπόν στη περίοδο που εμφανίζεται η επιστολή για μεταφορά της αρχιτεκτονικής σε άλλους χώρους, χωρίς να έχουν διαπραγματευτεί οι όροι από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Και ποιοι είναι αυτοί οι νέοι χώροι ;
Είναι ένα πρώην κτήριο των πολιτικών μηχανικών (απαρχαιωμένο που δεν έχει τα βασικά) , ο χώρος του αναγνωστηρίου και δημιουργία από τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο προκατασκευασμένων κτηρίων , ελληνιστί kibo !.

Άρα τι έχουμε εδώ, 1. ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών (σε kibo, είναι δυνατόν) και 2. διάσπαση της σχολής σε τμήματα. Το χειρότερο που ο τσαρλατάνος δεν αναφέρει είναι ότι το υπάρχον κτήριο της βιβλιοθήκης που στεγάζονται προσωρινά είναι μεγαλύτερο από τα άλλα τρία μαζί.

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αγωνιά ξαφνικά για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ, την ίδια στιγμή να θεωρεί λογική και συμφέρουσα τη μεταφορά μιας πολυτεχνικής σχολής σε kibo ; Ή ναρκωτικά παίρνει ή εκ γενετής υπήρξε αστοχία !

Οι φοιτητές αντιδράνε μαζί με τους καθηγητές, πέρα από την πρυτανεία και τον πρόεδρο ! και σε μαζική συνέλευση αποφασίζουν κατάληψη. Μάλλον αυτό πείραξε μερικούς που η ακαδημαϊκή κοινότητα λειτούργησε σαν ομάδα, πέρα από τις γνωστές μειονότητες που σαν ιοί μολύνουν με την παρουσία τους τα πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα είναι θετικό μιας και τα όποια σχέδια ξεχνιούνται γρήγορα και διαβεβαιώνεται ότι η αρχιτεκτονική σχολή δεν θα μεταφερθεί πουθενά έως ότου δημιουργηθεί νέο κτήριο.


Αυτός ο τσαρλατάνος προσπαθεί επίσης να παραποιήσει την αλήθεια για την πανεπιστημιακή λέσχη. Τι ποιο σύνηθες για ΔΑΠΙΤΗ ; Όταν έκαναν αγώνες οι φοιτητικοί σύλλογοι για δωρεάν σίτιση σε όλους τους φοιτητές, αυτοί έμπαιναν στα γραφεία για να πάρουν κατευθυντήρια γραμμή σαν άλλοι χαφιέδες.
Οι σύλλογοι ζητήσανε δωρεάν σίτιση για όλους και απαίτησαν το άνοιγμα της λέσχης IΝΕΔΙΒΙΜ.
Στην Ξάνθη λειτουργούν δύο λέσχες, η μία ήταν και είναι σε ιδιώτη και η άλλη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ξύπνησα ένα ωραίο πρωινό ο ιδιώτης και λέει θα βάλουμε λίστες σίτισης και όσοι δεν βρίσκονται στις λίστες θα πληρώνουν 2.20 ευρώ. Ενώ η δεύτερη λέσχη ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι να περάσει σε ιδιώτη.
Οι φοιτητές τότε αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη στις λέσχες, στις σχολές και στη σύγκλητο. Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πρόκειται να απολυθούν.
Η πίεση όμως στη σύγκλητο πλέον είναι πολύ μεγάλη και στο τέλος....οι φοιτητές κερδίζουν γιατί ούτε λίστα μπήκε, ούτε αντίτιμο, ούτε απολύθηκαν οι εργαζόμενοι.


Και έρχεται σήμερα εδώ αυτός ο τσαρλατάνος να γράψει τις μπαρούφες του νομίζοντας ότι θα περάσουνε στο ντούκου. Γελοίος όσο εκεί που δεν πάει, ο δήθεν ανεξάρτητος από τα κόμματα.

Και η ντροπή ντράπηκε σήμερα μικρέ. Πάνε πιες ένα χέμο και έλα ξανά.


Εντάξει είμαστε ;
Ότι να ναι, ωραία ψέματα. Καταρχάς το προκάτ που λες kibo είναι πλήρως ανακαινισμένο με καινούρια κουφώματα, καλωδίωση, θέρμανση κλπ. Είναι καλύτερο από τα παλιά κτίρια. Κατά δεύτερον, μια χαρά έκαναν μάθημα οι πολιτικοί μηχανικοί εκεί στα παλιά τους κτίρια, δεν τους πείραξε τόσο καιρό. Εφόσον μεταφέρθηκαν στο νέο τους κτίριο θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση τους οι αρχιτέκτονες.

Και το καλύτερο: το αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν το εξής:

α) Οι αρχιτέκτονες έμειναν στο παλιό το κτίριο τους που μπάζει νερά αντί να πάνε στο ανακαινισμένο προκάτ και τα παλιά κτίρια των πολιτικών.

β) το αναγνωστήριο που ήταν αναγκαίο και χρήσιμο στους φοιτητές των διάρκεια της εξεταστικής αλλά και που λειτουργούσε σαν χώρος εκδηλώσεων, πάρτι κλπ δίνοντας ζωή στην πανεπιστημιούπολη, έκλεισε καθώς έτσι όπως είχε ανακαινιστεί, δεν μπορούσε να συνεχίσει τον ρόλο του.

Άρα για να συνοψίσουμε, και οι αρχιτέκτονες πήραν τον πουλο, και οι υπόλοιποι φοιτητές πήραν τον πουλο γιατί δεν έχουν πλέον ούτε αναγνωστήριο, ούτε χώρο εκδηλώσεων. Βασικά έχουν "αναγνωστήριο", ένα που δεν αρκεί ούτε για φοιτητές ενός τμήματος και λειτουργεί με το ωράριο της βιβλιοθήκης. Καμία σχέση με το παλιό δηλαδή. Είναι αληθές αυτό ή όχι; Για πες μας.

Ένα μεγάλο χειροκρότημα λοιπόν στον Καραγκιόζη και τα αποτελεσματα του.

Όσον αφορά τη σίτιση, είναι ένα θέμα που κάνει κύκλους συνέχεια, τίποτα δεν λύθηκε. Η πρόταση ήταν ότι στη λέσχη των εστιών που λειτουργούσε με το ινεδιβιμ να πληρώνουν ένα αντίτιμο όσοι έχουν μεγάλο οικογενειακό εισόδημα. Οι "φιλεσπλαχνες" αριστερές παρατάξεις πήγαν ενάντια σε αυτό το μέτρο και για αυτό πάλι αργά ή γρήγορα θα βλέπουμε θέματα στη σίτιση. Γιατί προφανώς αντί να σκεφτούν τον φτωχό τον φοιτητή, σκέφτονται ότι τα 2 ευρώ είναι μεγάλο αντίτιμο για κάποιον που προέρχεται από οικογένεια που βγάζει 50 χιλιάρικα το χρόνο.

Μια ερώτηση έχω, δεν ντρέπεσαι να κάνεις τον καραγκιόζη; Η πανεπιστημιακή κοινότητα μόνο χάνει διαχρονικά με αυτά τα καραγκιοζιλικια.

Έχασαν οι φοιτητές το αναγνωστήριο, και ποιος ξέρει τι άλλο θα χάσουν το μέλλον με τις ηλίθιες αποφάσεις των αριστερών παρατάξεων.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,802 μηνύματα.
Screenshot_28.png


ΒΗΜΑ for the win. Την σκίσαμε τη γάτα λέμε.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,034 μηνύματα.
Γενικότερα τα φιλελεύθερα μέσα αβαντάρουν την κυβέρνηση της ΝΔ
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
Συνεντευξη του φοιτητη που χτυπηθηκε απο κροτου-λαμψης στο προσωπο απο ΜΑΤ εντος του ΑΠΘ και ειναι ακομη στο νοσοκομειο, στη ελληνοφρενια

 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,034 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Οι "φιλεσπλαχνες" αριστερές παρατάξεις πήγαν ενάντια σε αυτό το μέτρο και για αυτό πάλι αργά ή γρήγορα θα βλέπουμε θέματα στη σίτιση. Γιατί προφανώς αντί να σκεφτούν τον φτωχό τον φοιτητή, σκέφτονται ότι τα 2 ευρώ είναι μεγάλο αντίτιμο για κάποιον που προέρχεται από οικογένεια που βγάζει 50 χιλιάρικα το χρόνο.
Αυτό είναι λάθος λογική. Το ότι βγάζουν οι γονείς κάποιου 50.000 το χρόνο δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν στο παιδί. Αν οι γονείς δεν πάνε διακοπές, δεν βγαίνουν κ.λπ. και 20.000 να βγάζουν μπορεί να παρέχουν περισσότερα για τις σπουδές του παιδιού του.

Κάποιος που δηλώνει 100.000 εισόδημα σημαίνει ότι μπορεί να δίνει 20.000 στο κράτος εφορία, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. άρα αν θέλει να είναι ανταποδοτικό το κράτος θα πρέπει να του δώσει τζάμπα φαΐ και εστία ως ένδειξη σεβασμού και ανταπαδοτικότητας. Αντί να του πει μπράβο το κράτος που τα δηλώνει τον τιμωρεί κι όλας...
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αυτό είναι λάθος λογική. Το ότι βγάζουν οι γονείς κάποιου 50.000 το χρόνο δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν στο παιδί. Αν οι γονείς δεν πάνε διακοπές, δεν βγαίνουν κ.λπ. και 20.000 να βγάζουν μπορεί να παρέχουν περισσότερα για τις σπουδές του παιδιού του.

Κάποιος που δηλώνει 100.000 εισόδημα σημαίνει ότι μπορεί να δίνει 20.000 στο κράτος εφορία, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. άρα αν θέλει να είναι ανταποδοτικό το κράτος θα πρέπει να του δώσει τζάμπα φαΐ και εστία ως ένδειξη σεβασμού και ανταπαδοτικότητας. Αντί να του πει μπράβο το κράτος που τα δηλώνει τον τιμωρεί κι όλας...
Έτσι δουλεύει το κοινωνικό κράτος. Οι πλούσιοι πληρώνουν για τους φτωχούς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι αν πχ δεν τους αρέσει το φαγητό στη λέσχη μπορούν να παραγγείλουν σούσι. Και θα δώσουν και 20 ευρώ για να το φάνε που θα αρκούσε για γεύματα δύο βδομάδων. Ενώ ο φτωχός φοιτητής αναγκαστικά θα φάει την μειωμένη/κακή μερίδα.

Έχω παράδειγμα πολύ ευακαταστατων φοιτητών που κλέβουν από το κράτος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ξέρω κόσμο που πήρε δωμάτιο σε εστία και νοίκιαζε άλλο παράλληλα, οπότε στην ουσία κρατούσε δωμάτιο χωρίς να το έχει ανάγκη. Ξέρω φοιτητή που πήρε επίδομα στέγασης ενώ ο μπαμπάς του έχει εκατομμύρια. Οι πλούσιοι πάντα βρίσκουν τρόπο να τρώνε από το κράτος.

Το ερώτημα μου είναι γιατί οι αριστερές παρατάξεις τους στηρίζουν; Εγώ πιστεύω ότι πολλοί φοιτητές σε τέτοιες παρατάξεις προέρχονται από ευκαταστατες οικογένειες. Ο φτωχός ο φοιτητής πάει για διάβασμα γιατί οι γονείς του δεν μπορούν να του δίνουν λεφτά και ξέρει ότι πρέπει να τελειώσει και να βγει στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας και να επιβιώσει και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσοι έχουν στήριγμα έχουν χρόνο για συνδικαλισμό και μπαχαλα γιατί ξέρουν ότι οι γονείς θα τους στηρίζουν και αν αργήσουν να τελειώσουν πέντε χρόνια ή αν δεν βρίσκουν δουλειά.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
View attachment 103159

ΒΗΜΑ for the win. Την σκίσαμε τη γάτα λέμε.
Εσυ να φανταστώ θέλεις να αποτύχει η κυβέρνηση έναντι του Ερντογαν μόνο και μόνο επειδή είναι ΝΔ;;🙃🙃
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Συνεντευξη του φοιτητη που χτυπηθηκε απο κροτου-λαμψης στο προσωπο απο ΜΑΤ εντος του ΑΠΘ και ειναι ακομη στο νοσοκομειο, στη ελληνοφρενια

Πω έτσι είναι τα ελληνικά νοσοκομεία;; Εγώ νόμιζα ότι ήταν μέσα σε φυλακή με τέτοιο χαλί που επικρατεί.😉😉
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,802 μηνύματα.
Εσυ να φανταστώ θέλεις να αποτύχει η κυβέρνηση έναντι του Ερντογαν μόνο και μόνο επειδή είναι ΝΔ;;🙃🙃
Μ'αρέσει Φώτη η μοναδική ικανότητά σου να μη κατανοείς ποτέ το νόημα. Το θέμα δεν είναι αν θα αποτύχει η ΝΔ έναντι του Ερντογάν, έχει αποτύχει ήδη και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλοι. Ο Ερντογάν κόβει και ράβει στην διεθνή σκηνή. Άστο, δεν τους φτάνουμε, ξέχασε το αυτό.

Τώρα για τη ΝΔ όσες φορές και αν σε πω ότι όλοι το ίδιο σύστημα εξυπηρετούν δεν λες να καταλάβεις. Δεν θα αρχίσω τα ίδια.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Έτσι δουλεύει το κοινωνικό κράτος. Οι πλούσιοι πληρώνουν για τους φτωχούς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι αν πχ δεν τους αρέσει το φαγητό στη λέσχη μπορούν να παραγγείλουν σούσι. Και θα δώσουν και 20 ευρώ για να το φάνε που θα αρκούσε για γεύματα δύο βδομάδων. Ενώ ο φτωχός φοιτητής αναγκαστικά θα φάει την μειωμένη/κακή μερίδα.

Έχω παράδειγμα πολύ ευακαταστατων φοιτητών που κλέβουν από το κράτος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ξέρω κόσμο που πήρε δωμάτιο σε εστία και νοίκιαζε άλλο παράλληλα, οπότε στην ουσία κρατούσε δωμάτιο χωρίς να το έχει ανάγκη. Ξέρω φοιτητή που πήρε επίδομα στέγασης ενώ ο μπαμπάς του έχει εκατομμύρια. Οι πλούσιοι πάντα βρίσκουν τρόπο να τρώνε από το κράτος.
Μαν όταν ο άλλος πληρώνει 200.000 ευρώ στην εφορία τα λεφτά με αυτά τα λεφτά στεγάζονται και σιτίζονται πάνω από 100 παιδιά. Σε πειράζει που το κράτος δίνει παροχές και στο δικό του παιδί; Ως ένδειξη σεβασμού πρέπει να το κάνει. Σε μια χώρα που η φοροδιαφυγή είναι τόσο διαδεδομένη χρειάζεται ανταποδοτικότητα. Αν επιστρέψεις ένα μέρος του φόρου εισοδήματος σε δωρεάν διελεύσεις στην Αττική οδό, δωρεάν parking στις θέσεις επισκεπτών, δωρεάν φόρτιση στο Tesla του θα τον κάνεις να δηλώνει πιο πολλά.

Τέλος η χώρα μας δεν έχει κοινωνική πολιτική αλλά ψηφοθηρική. Αρχικά δώσανε σε όλους τους άνεργους/άεργους τζάμπα πρόσβαση στα ΜΜΜ της Αθήνας και όταν κατάλαβαν ότι δεν τους βγαίνει το κάνανε μόνο για τους Αθηναίους. Λάθος κοινωνική πολιτική, αλλά άψογη ψηφοθηρικά, γιατί η Αθήνα έχει φθηνά ΜΜΜ. Το ίδιο και στο parking στο δήμο Αθηναίων. Έρχεσαι στην Αθήνα με αμάξι για δουλειές, οι ντόπιοι παρκάρουν με ενα συμβολικό ποσό όπου θέλουν και ο περαστικός πρεπει να πληρωνει 3 ευρώ/ώρα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Μ'αρέσει Φώτη η μοναδική ικανότητά σου να μη κατανοείς ποτέ το νόημα. Το θέμα δεν είναι αν θα αποτύχει η ΝΔ έναντι του Ερντογάν, έχει αποτύχει ήδη και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλοι. Ο Ερντογάν κόβει και ράβει στην διεθνή σκηνή. Άστο, δεν τους φτάνουμε, ξέχασε το αυτό.

Τώρα για τη ΝΔ όσες φορές και αν σε πω ότι όλοι το ίδιο σύστημα εξυπηρετούν δεν λες να καταλάβεις. Δεν θα αρχίσω τα ίδια.
Θα μπορούσες να μας πεις τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ώστε να περιορίσει τη δύναμη της Τουρκίας;; Το λέω καθώς ο μόνος που το είχε καταφέρει ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με το χώρα. Από εκεί και έπειτα η Τουρκία πήρε την άνοδο ενώ εμείς την κάθοδο. Η Τουρκία συγκέντρωσε όλες τις βιομηχανίες του πλανήτη (Ford, Toyota, Mercedes, Hyundai, General Motors, Bosch, Siemens, General Electric), φτιάχνει γιγάντια έργα όπως το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που πλέον είναι το μεγαλύτερο στο κόσμο σε έκταση και πέρσι έγινε και το πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης ρίχνοντας το London Heathrow από την κορυφή έπειτα από 27 χρόνια κυριαρχίας.

Στην Ελλάδα τι δύναμη έχεις ακριβώς;; Που το 1980 και το 1990 οι συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ με τις απεργείς έδιωξαν την Mercedes, Nissan, Pirelli, Pitsos, πειραϊκή πατραϊκή και μας έκαναν χώρα μόνο για σουβλάκια;; Η περιμένεις προκοπή απόψε έναν λαό που κάνει καταστροφές σε δημόσιους χώρους και μηδενίζει τα πάντα;;

Μήπως πρώτα πρέπει να σοβαρευτούμε, να γίνουμε σοβαρή οικονομία, να έρθουν επενδύσεις έτσι ώστε να αποχτήσεις ισχυρό λόγο στην διεθνή κοινότητα;;
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top