Διαταραχές Ύπνου - Αϋπνία

me lene

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η me lene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 157 μηνύματα.
Ρε συ, γιατί τόσα φάρμακα; Παθαίνεις θλάση και σε πλακώνουν στα μυοχαλαρωτικά; Γιατί; Φαντάζομαι είσαι νέα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί σου δίνουν με το παραμικρό φαρμακευτική αγωγή. Τέλος πάντων, από τα κείμενα σου πιστεύω ότι πρέπει να δεις ψυχολόγο όχι μόνο για το ότι όλα αυτά μπορεί να οφείλονται σε άγχος αλλά πιθανότατα και σε υποχονδρίαση. Κάποια από αυτά που ανέφερες είναι απόλυτα φυσιολογικά, πχ όταν πέφτεις για ύπνο να τινάζεται το πόδι σου 🤣 Το παθαίνω συνέχεια αυτό. Το βλέπω και στις γάτες μου. Πάρε μαγνήσιο, θα μειωθούν αρκετά αυτά τα περιστατικά.

Για το τρίξιμο των δοντιών το έχουν πολλοί. Πάρε μασελακια για να μην καταστρέψεις τα δόντια σου.

Έχεις fitness tracker? Εμένα το fitbit μου δείχνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τα βράδια και αν έχω άπνοια θα φανεί. Αν ανησυχείς τόσο πολύ για το τι συμβαίνει στον ύπνο σου και δεν σε ακούνε οι γιατροί συνιστώ να πάρεις ένα fitbit και να δεις πώς κοιμάσαι. Συστήνω την συγκεκριμένη μάρκα γιατί έχει sensor για οξυγόνο. Δεν ξέρω αν έχουν και τα άλλα, αλλά ένα Samsung που έχει μια φίλη δεν έχει.

Στα επείγοντα πηγα και μου το έδωσαν οποτε προφανώς το εχουν συστημα να τα δινουν σε θλασεις, δεν μπορω να το γνωρίζω γιατι τα έδωσαν.
Σε ποια μηνύματα μου αναφέρεσαι; Στον θεμα με τον ιο; Εκει αν ειχα ανεβασει 38 πυρετο τι να υπέθετα; Προφανως και ανησυχήσα μην ειχα κολλησει γιατι ειχα παει σε ενα νοσοκομειο για την θλαση 10 μερες πριν και δεν ειχα παει πουθενα αλλου και θεώρησα πως ισως να κολλησα με οσα ακουω στις ειδήσεις.
Καλα υποχονδρίαση απο που και ως που; δεν το καταλαβαινω αυτο πραγματικα! Εδω ουτε αντισηπτικό εχω ουτε τιποτα χαλαρα κυκλοφορω οπως πριν εγω, και απλα πλενω τα χερια μου οταν επιστρεψω απο εξω φυσικολογικα πραγματα δηλαδη κανω οτι εκανα και πριν τον ιο, απλα φοραω και τη μασκα. Εσυ μου φαινεσαι πολυ πιο υποχόνδρια απο εμενα απο οσα εχω διαβασει ως τωρα. Eγω δεν ειμαι καν υποχονδρια για να ειμαστε ακριβής, ουτε το εμβολιο εχω σκοπο να κανω.
Αυτο με το τιναγμα δεν με ειχε ανησυχήσει αλλα ειπα να το αναφερω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Δεν εχω κατοικίδια, επισης αυτο με το λαπτοπ γινεται εδω κατι μηνες μονο. Δεν θεωρώ πως ειναι η αιτια δηλαδη.
Εχω παει ναι, και αν σου πω οτι εγω δεν ειχα σχεδον ποτε υπνικη παραλυση ή σχεδον ποτε οταν αρχισα παλια να παιρνω ενα φαρμακο που μου ειχε δωσει ενας γιατρος ειχα φτασει σε απιστευτα σταδια η υπνικη παραλυση να ειναι καθημερινη να τρεμω πλεον να πεσω για υπνο. Δεν ειχα σκεφτει βεβαια ποτε να του το αναφέρω γιατι στο ιντερνετ το παρουσιάζουν ως κατι φυσιολογικο (η Μορα που λεμε γιατι παντα ετσι μου παρουσιαζοταν σαν μια μαυρη φιγουρα που προσπαθουσε να με πνίξει ), αλλα ξαναπηγα τωρα με τις κρισεις πανικου και δεν βγαζεις ακρη με αυτους πιστεψε με!!! Απο αυτους λυση δεν θα βρεις ποτε σου, ενας που πηγα ενα χρονο πριν μονο ειπε το πιο σωστο "οτι φαρμακο και αν σου δωσω εχω την εντύπωση πως μονο χειρότερα θα σε κανει" και τελικα ειχε απολυτο δικιο. Εγω επέμενα ομως να μου δωσει κατι γιατι δεν μπορουσα να αναπνευσω μου πρότεινε να παιρνω αταραξ του πα πως με αυτο εγινα πολυ χειροτερα και δεν εκλεισα ματι γιατι ενοιωθα αδυναμια να αναπνευσω και μου εδωσε το seroquel εκει και αν εγινα χειροτερα κοιμηθηκα μονο 3 ωρες και ΑΝ,παρολο που ενοιωθα τρομερη υπνηλία. Και ετσι σταμάτησα να ασχολούμαι πλεον με αυτην την ειδικότητα. Ο ιδιος ο ψυχιατρος που χα παει μου πε "τι θες εγω να σου κανω; δεν μπορω να σε βοηθησω " Και συμφωνω απόλυτα, βλεπω πως παλια με ειχε κανει ψυχολογικα χαλια αυτος που πηγαινα με το φαρμακο που μου εδωσε δεν μπορουσα να αποδώσω στην σχολη μου και πουθενα, ενω τωρα πετυχα και τα περασα ολα! Οταν βλεπεις πως στην ζωη σου πας μπροστα, ενω με μια αλλη τακτικη πηγαινες πολυυυυ πισω δεν βρίσκω λογο να γυρισεις στη παλια τακτικη!

Τα φάρμακα από μόνα τους δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν. Πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον συναισθηματικό σου κόσμο, να ανακαλύψεις τι σου προκαλεί τόσο άγχος και να επισκεφθείς ψυχολόγο, δεν πάμε κατευθείαν στον ψυχίατρο να μας δώσει χαπάκια και τέλος καλό όλα καλά. Για να έχεις φτάσει σε σημείο που όλα σου τα προβλήματα "ξεσπάνε" στον ύπνο σου, σημαίνει ότι έχεις απωθήσει πάρα πολύ καλά τους φόβους σου στο υποσυνείδητό σου και τώρα δεν ξέρεις καν τι σου φταίει. Δεν είναι φυσιολογικό να κάνεις τόσο κακό ύπνο, δε μιλάμε για μια απλή αϋπνία ή συχνούς εφιάλτες εδώ.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλημέρα. Τελευταία εχω καποια θεματα με τον υπνο μου, ενω παλιότερα δεν ειχα αντιμετωπίσει ποτε στην ζωη μου καποια διαταραχη με τον ύπνο μου εκτός απο υπνική παράλυση δηλαδη που λιγα χρονια πριν μου συνέβαινε καθημερινά.
Τωρα μου χε τυχει πριν κανα χρόνο δυο φορες (με καποια απόσταση μηνων μεταξυ τους) να βλεπω στον υπνο μου πως τρίζω τα δοντια μου και να ξυπναω και την μια φορα μαλιστα συνέχιζα να τα τρίζω για κλασματα του δευτερολέπτου ενω ειχα ήδη ξυπνησει και ακουγα και τον ηχο του τριξίματος. Αυτο μου ξανασυνέβει και κανα μήνα πριν ξανα. Αλλα το πα στον οδοντιατρο μου και μου πε να βαλω καποιον να με παρακολουθεί όταν κοιμάμαι (πραγμα αδύνατο) αλλα επειδη δεν ξυπναω με πονο στην γνάθο ουτε εχω καποιο άλλο σύμπτωμα πιστευω πως απλώς θα έτυχε.
Τωρα ομως μου συνέβει και κατι τελειως διαφορετικο, εβλεπα στον υπνο μου οτι καπως γύρναγα περιεργα την γλωσσα μου προς τα πισω; λες και την στριφογύριζα; σαν να ηθελα να την καταπιω; δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ειλικρινα κοντεψα να πνιγω στον υπνο μου. Και τελικα οταν ξυπνησα οντως πνιγόμουν και καπως ειχε γυρίσει η γλωσσα μου και εβγαλα και εναν ηχο στη προσπαθεια μου να την ισιώσω αφου με ακουσε και η μητερα μου και απορησε τι εγινε. Δεν ετριζα τα δοντια μου αυτην την φορα και πρεπει να χα και ανοιχτο το στομα γιατι ειχα σαλιώσει το μαξιλάρι μου λιγο.
Τι ειναι αυτο; Και αν πρεπει να απευθυνθώ σε γιατρό τι ειδικότητα θέλει;
Ειχα κρισεις πανικου πριν 1,5 χρονο και σταματαγε η αναπνοή μου και μαλιστα πέρναγαν 3 δευτερολεπτα που δεν μπορουσα να αναπνευσω το καταλαβαινα δηλαδη καθως κοιμόμουν και ξυπναγα αφου και με το που ξυπναγα υπηρχε μια παυση που δεν ανέπνευα και αυτο ειχε και μια αλλη μορφη. Καποιες αλλες φορες ενω ανεπνεα κανονικα ενοιωθα με το που με έπαιρνε ο υπνος ενοιωθα πως ηταν λες και ξεχναγε να δωσει εντολη ο εγκεφαλος ωστε να αναπνεύσω, σαν να ξεχναγα να αναπνευσω και προφανως γινοταν αυτοματα ολο αυτο. Για αυτο τον λογο ειχα παει και στα επείγοντα στην νευρολογικη γιατι το πα σε εναν φιλο μου και ειπε πως παθαινε το ιδιο οταν επαιρνε ενα συγκεκριμενο φαρμακο το οποιο καταστέλλει το νευρικο συστημα και ξυπναγε με την αίσθηση αυτη (ολες τις ειδικοτητες τις ειχα γυρισει) και εκει η νευρολογος μου πε πως δεν τιθεται τετοιο θεμα πως εγω δεν εχω παρει καποιο φαρμακο. Επεμενα και της ελεγα πως σιγουρα θα χρειαζομαι μελέτη υπνου και εκεινη επεμενε πως το προφιλ μου (ηλικια, κιλα κλπ) δεν δειχνουν σε καμια περίπτωση υπνική άπνοια.
Επίσης πρόσφατα επαθα μια θλαση στο ποδι μου και μου έδωσαν ενα μυοχαλαρωτικό το οποιο με έκανε ΧΑΛΙΑ περαν του οτι δεν μπορουσα να περπατησω απο την αδυναμία στα ποδια μου ενω πριν το παρω ήμουν πολυ καλύτερα, μου δημιουργησε αδυναμία ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ! Αφου εκανα κοπο να αναπνευσω οταν ημουν ξυπνια ολα αυτα (στον υπνο δεν ειχα καποια παραπανω δυσκολια απο οτι οταν ημουν ξυπνια )
Αλλα πραγματικά δεν μπορω εχω κουραστει με αυτην την κατασταση πλεον! Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ ;
Εχω ηδη απευθυνθει σε ολες τις ειδικότητες αλλα δεν βγαζω άκρη, μηπως τελικα η μελέτη ύπνου ειναι η μόνη λύση να δουνε οι γιατροί τι συμβαινει;
Επειδη μολις διαβασα ένα άρθρο ειδα πως εχω ενα επιπλεον συμπτωμα. Μερικες φορες την στιγμη που παω να κοιμηθω συμβαινει μεταξυ υπνου και ξυπνιου μαλλον, στα πρωτα σταδια που με εχει παρει ο υπνος τελος παντων εχει τυχει να τινάζω το ενα απο τα δυο ποδια μου μου ακούσια αλλα λιγο, ενα τιναγμα δηλαδη (οχι πολλα). Αλλα να σας πω οτι λογω του οτι εχω τρομερα πολυ διαβασμα, ειδικα τους τελευταιους μηνες με εχει παρει ο υπνος απειρες φορες αν οχι παντα με το λαπτοπ διπλα μου σε μονό κρεβατι και δεν το εχω ριξει ΠΟΤΕ κατω ενω (ευτυχως), αρα σιγουρα δεν στριφογυρίζω και δεν το κανω αυτο συχνα. Οταν το κανω δηλαδη το καταλαβαινω και ξυπναω. Ο πατερας μου κανει το εξης κατεβασει το ενα ποδι απο το κρεβατι και το βαραει στο πατωμα κατα την διαρκεια του υπνου του. Εγω δεν κανω κατι τετοιο σε καμια περιπτωση, τουλαχιστον οχι ακομη :p Επίσης ο πατερας μου εχει τυχει να υπνοβατεί κιολας, δεν ξερω βεβαια ποσο συχνα αλλα εχει τυχει! Επίσης η μανα μου λεει πως πολυ φορες κανει κατι περιεργα λες και πνιγεται στον υπνο του. Σιγουρα δηλαδη καποια διαταραχη υπνου εχει Και ο πατερας μου παντως πολυ αδυνατος ειναι οχι γιατι αυτη η γιατρος ειπε πως ειμαι αδυνατη και νεα και δεν υπαρχει πιθανότητα να εχω υπνική απνοια. Ο πατερας μου πως ενω ειναι αδυνατος και κανει τοσα τρελα οταν κοιμαται και σε καθημερινη βαση μαλιστα;

Φρόντισε όταν πας για ύπνο η μύτη σου να είναι ξεβούλωτη και πέσε για ύπνο αναπνέοντας από την μύτη και όχι από το στόμα. Το ότι σαλιώνεις το μαξιλάρι είναι ένδειξη πως κοιμάσαι με ανοιχτό το στόμα και πως δεν αναπνέεις από την μύτη. Το να αναπνέεις από το στόμα και όχι από την μύτη μακροχρόνια δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και μπορεί να προκαλέσει και άπνοια μεταξύ άλλων, όπως και κόπωση μέσα στην μέρα. Επίσης μάθε να αναπνέεις από διάφραγμα και όχι από το στήθος. Γενικώς ψάξε online για αναπνοή από τη μύτη και σωστή αναπνοή.
 

me lene

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η me lene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 157 μηνύματα.
Τα φάρμακα από μόνα τους δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν. Πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον συναισθηματικό σου κόσμο, να ανακαλύψεις τι σου προκαλεί τόσο άγχος και να επισκεφθείς ψυχολόγο, δεν πάμε κατευθείαν στον ψυχίατρο να μας δώσει χαπάκια και τέλος καλό όλα καλά. Για να έχεις φτάσει σε σημείο που όλα σου τα προβλήματα "ξεσπάνε" στον ύπνο σου, σημαίνει ότι έχεις απωθήσει πάρα πολύ καλά τους φόβους σου στο υποσυνείδητό σου και τώρα δεν ξέρεις καν τι σου φταίει. Δεν είναι φυσιολογικό να κάνεις τόσο κακό ύπνο, δε μιλάμε για μια απλή αϋπνία ή συχνούς εφιάλτες εδώ.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Γνωρίζω καλα τα προβλήματα που μου προκαλούν άγχος, εδω εγω πρήζω (οσο μπορω λιγοτερο) τους φιλους μου με τα προβληματα που με αγχώνουν δεν τα απωθώ σε καμια περίπτωση, αλλα τα προβληματα μου χρειάζονται πολυ δουλεια, κοπο και επιμονή ωστε να τα λύσω, δεν ειναι πως θα ειναι ψυχολογικής φυσεως δηλαδη, οτι με αγχώνει πχ ο κορονοιος (λεμε τωρα ενα παραδειγμα) ή οτι δεν μπορω την καραντινα. Καμια σχεση.
Αλλα δεν ξερω κατα πόσο ολα αυτα με τον υπνο σχετιζονται μονο με το αγχος.
Καλα και μια φιλη ειχα που απο την εφηβεία ετριζε τα δοντια της.

Φρόντισε όταν πας για ύπνο η μύτη σου να είναι ξεβούλωτη και πέσε για ύπνο αναπνέοντας από την μύτη και όχι από το στόμα. Το ότι σαλιώνεις το μαξιλάρι είναι ένδειξη πως κοιμάσαι με ανοιχτό το στόμα και πως δεν αναπνέεις από την μύτη. Το να αναπνέεις από το στόμα και όχι από την μύτη μακροχρόνια δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και μπορεί να προκαλέσει και άπνοια μεταξύ άλλων, όπως και κόπωση μέσα στην μέρα. Επίσης μάθε να αναπνέεις από διάφραγμα και όχι από το στήθος. Γενικώς ψάξε online για αναπνοή από τη μύτη και σωστή αναπνοή.
Δεν σαλιωνω παντα το μαξιλαρι μου αλλα σιγουρα καποιες φορες μπορει να ροχαλίζω απο οτι μου λεει η μητέρα μου (οχι συνεχεια και οχι παντα ισως αν ειμαι κουρασμενη κυριως), ειχα φτιάξει το διαφραγμα της μυτης μου γιατι δεν ανεπνεα καθολου απο τη μυτη και ροχαλιζα παρα πολυ !!!
Απλα το πρόβλημα βελτιώθηκε κατα παρα πολυ δεν εξαλείφθηκε τελείως. Και παρολο που φυσαω την μυτη μου πολλες φορες νοιωθω πως ειναι μπουκωμένη λιγο χωρις να μαι άρρωστη. Ισως να χρειάζομαι κατι σπρει για τη μύτη που μου έδωσε η αλλεργιολόγος μου αλλα μου φαινεται χαζο να παιρνω φαρμακα τωρα για αυτο το λόγο. Προτιμώ τις φυσικές λυσεις.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Μελατονινη ..... πιστεύω θα σε βοηθήσει

επισης δε πας στα επειγόττα για διαταραχή του υπνου. Ο ιατρός στα επείγοντα κοιτάει να αποκλείσει τα επείγοντα σε τακτικό εξωτερικό ιατρειο πας και να έχεις μια παρακολούθηση ( κατ έμε δε χρειαζεται σε νευρολόγο δε θεωρώ με,αυτά που διάβασα πως εχει προβλημα νευρολογικο )
 
Τελευταία επεξεργασία:

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Ξεκίνησα να παίρνω αυτά εδώ από χθες. Αν γνωρίζει κάποι@, για πόσες συνεχόμενες μέρες μπορώ να τα παίρνω; Σκεφτόμουν καθημερινά για ένα διάστημα μέχρι να φτιάξει ο ύπνος, αλλά κάνει;
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,606 μηνύματα.
Ξεκίνησα να παίρνω αυτά εδώ από χθες. Αν γνωρίζει κάποι@, για πόσες συνεχόμενες μέρες μπορώ να τα παίρνω; Σκεφτόμουν καθημερινά για ένα διάστημα μέχρι να φτιάξει ο ύπνος, αλλά κάνει;
αμα ειναι εντονη η αυπνια δεν κανουν κατι οι βαλεριανες.
δεν ειναι εθιστικα οποτε οκ οσο θες.
εναλακτικα θα σου ελεγα μια αμπουλα μαγνησιου (mag2) την ημερα ( φτηνο μη εθιστικο)
και ενα χαπι τεχνιτης μελατoνινης circadin ( ακριβο μη εθιστικο)
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
αμα ειναι εντονη η αυπνια δεν κανουν κατι οι βαλεριανες.
δεν ειναι εθιστικα οποτε οκ οσο θες.
εναλακτικα θα σου ελεγα μια αμπουλα μαγνησιου (mag2) την ημερα ( φτηνο μη εθιστικο)
και ενα χαπι τεχνιτης μελατoνινης circadin ( ακριβο μη εθιστικο)
Μα έχει και μελατονίνη, δεν βοηθάει;
Πάντως χθες με ηρέμησε. Δεν έκανα πλήρως ποιοτικό ύπνο αλλά κοιμήθηκα πολλές παραπάνω ώρες από ό,τι συνήθως και κατάφερα και να ξανακοιμηθώ το πρωί (πράγμα σπάνιο για εμένα). Ίσως να λειτούργησε ως placebo, τι να πω.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,606 μηνύματα.
Μα έχει και μελατονίνη, δεν βοηθάει;
Πάντως χθες με ηρέμησε. Δεν έκανα πλήρως ποιοτικό ύπνο αλλά κοιμήθηκα πολλές παραπάνω ώρες από ό,τι συνήθως και κατάφερα και να ξανακοιμηθώ το πρωί (πράγμα σπάνιο για εμένα). Ίσως να λειτούργησε ως placebo, τι να πω.
οχι αν σε ηρεμισε εκανε δουλεια οποτε οκ
ο υπνος δεν καταλαβαινει απο πλασεμπο
η φυτικη μελατονικη δεν ειναι τοσο αποτελεσματικη αλλα δεν μας ενδιαφερει στην περιπτωση σου.
ειναι ελαφρα η περιπτωση σου οποτε οταν θα το σταματισεις θα σου ελεγα να συνεχισεις με μια αμπουλα μαγνησιου την ημερα συντηρητικα και θα εισαι οκ.
το μαγνησιο βοηθα επισεις σε πολλα οργανα οπως κραμπες των μυων και ρυθμιζει την λειτουργια του εντερου την οποια την διαταρασει η αυπνια
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα πρότεινα μόνο φυτικά σκευάσματα και αυτα όχι πέραν του δεκαήμερο Υ...
Ακόμα και η βαλεριάνα δεν κάνει..

Έπειτα το νούμερο ένα που ακόμα και οι γιατροι προτείνουν είναι έλεγχος του μαγνησίου και σιδήρου σε αυτες τις περιπτώσεις και φυσικά μόνο οταν ο παράγοντας που δεν σου επιτρέπει τον ύπνο δεν ειναι κάτι που απασχολεί το μυαλό ;)

Τίποτε άλλο πέραν του μήνα ,είναι ΟΛΑ εθιστικα και διαταράσσουν την λειτουργία του εγκεφάλου..

Τα πέρασα και τα ξερω πολυ καλα ..

Ηρεμία, ζεστα χαλαρωτικά μπανακια ,λεβάντα στο δωμάτιο ακόμα και να ψεκάζετε με σπρευ το μαξιλάρι και ίσως κάποιο φυτικό ρόφημα..

Είστε πολύ μικροί για να μπείτε σε όλο αυτό που ξέρω ότι ειναι ζόρικο δυστηχως αλλά ξεπερνιέται.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Ξεκίνησα να παίρνω αυτά εδώ από χθες. Αν γνωρίζει κάποι@, για πόσες συνεχόμενες μέρες μπορώ να τα παίρνω; Σκεφτόμουν καθημερινά για ένα διάστημα μέχρι να φτιάξει ο ύπνος, αλλά κάνει;

Το θέμα ειναι για ποιο λογο έχεις διαταραχές ύπνου. Έχεις κάνει ποτέ αιματολογικό έλεγχο, εχεις άγχος, καφεΐνη, φαρμακα?
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,606 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,606 μηνύματα.

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,684 μηνύματα.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Το θέμα ειναι για ποιο λογο έχεις διαταραχές ύπνου. Έχεις κάνει ποτέ αιματολογικό έλεγχο, εχεις άγχος, καφεΐνη, φαρμακα?
Αν εννοείς τις απλές αιματολογικές, κάνω σίγουρα δύο φορές τον χρόνο. Κλασσικά έχω χαμηλό σίδηρο και ανεπαρκή βιταμίνη D (για την οποία παίρνω συμπλήρωμα). Άγχος και ένα γενικότερο στρεσάρισμα έχω πάντα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι σε περίοδο μεγάλων αλλαγών. Καφέ δεν πίνω, μόνο τσάι. Φάρμακα επίσης δεν παίρνω.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Αν εννοείς τις απλές αιματολογικές, κάνω σίγουρα δύο φορές τον χρόνο. Κλασσικά έχω χαμηλό σίδηρο και ανεπαρκή βιταμίνη D (για την οποία παίρνω συμπλήρωμα). Άγχος και ένα γενικότερο στρεσάρισμα έχω πάντα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι σε περίοδο μεγάλων αλλαγών. Καφέ δεν πίνω, μόνο τσάι. Φάρμακα επίσης δεν παίρνω.

Μπορείς να λαμβάνεις το σκεύασμα που ειπες όταν έχεις πρόβλημα. Ειναι φυσικό προϊόν και δεν πειραζει.

Έχεις παύσεις στην αναπνοη ή ροχαλίζεις;
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπορείς να λαμβάνεις το σκεύασμα που ειπες όταν έχεις πρόβλημα. Ειναι φυσικό προϊόν και δεν πειραζει.

Έχεις παύσεις στην αναπνοη ή ροχαλίζεις;
Συγνώμη βλέπω ότι δηλώνεις γιατρός αλλά θεωρείς ότι είναι επαγγελματικό να λες σε ένα άτομο να λαμβάνει τετοιου είδους χάπια που βαπτίζονται φυτικά?

Ως γνωστό όσα άτομα έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο ΠΡΩΤΑ οι γιατροι μας μας έκαναν κόσκινο στις εξετάσεις, μας παρεπεψαν σε εργαστήρια μελέτης ύπνου και μετά χορήγησαν φυτικό σκεύασμα και αυτό μόνο για ελάχιστο διάστημα γιατί αποδεδειγμένα πλέον είναι και αυτά εθιστικα.

Ρωταω με πολύ ήρεμο ύφος για να μην παρεξηγηθώ πρωτίστως και έπειτα με δυσαρεσκεια πως οι γιατροι δίνουν ελεύθερα πλέον κάτι τέτοιο σε νέα παιδιά ΧΩΡΙΣ να τα παραπέμπουν εκεί που πρέπει και μάλιστα διαδικτυακά :hmm:

Δυστηχως το τονίζω και τα βαπτισμενα φυτικά είναι άκρως εθιστικα πλην των βοτάνων και αυτα ΜΟΝΟ για ενα 10ημερο το πολύ..

Θα χαρώ να ακούσω την απάντηση σου ως προς την χορήγηση χαπιών σε νέα παιδιά που πλέον έχει γίνει μάστιγα και αυτό..
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Ξεκίνησα να παίρνω αυτά εδώ από χθες. Αν γνωρίζει κάποι@, για πόσες συνεχόμενες μέρες μπορώ να τα παίρνω; Σκεφτόμουν καθημερινά για ένα διάστημα μέχρι να φτιάξει ο ύπνος, αλλά κάνει;
Δε ξέρω για αυτά που λες,εγώ πάντως έπαιρνα αυτά για 2 μήνες περίπου:
Με είχαν βοηθήσει πολύ,γιατί δε μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου πριν 1,5 χρόνο λόγω τρομερού άγχους ενώ ήμασταν σε καραντίνα.Όταν τα σταμάτησα συνέχισα να κοιμάμαι σα πουλάκι.
Για ποιο λόγο όμως έχεις αϋπνίες;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top