Τότε ο ομιλητής της Χρυσής Αυγής ζήτησε μεταξύ άλλων από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 20 χρόνια.
Ενώπιον του ανακριτή ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης προκειμένου να απολογηθεί για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας σχετικά με όσα είπε ενώπιον της Ολομέλειας. Αντιμετωπίζει κάθειρξη που φτάνει τα 20 χρόνια.
www.efsyn.gr
Στ. Κοντονής: Η Χ.Α. επιδιώκει κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος
«Με την ομιλία Μπαρμπαρούση αποκαλύφθηκε τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι επιδιώκει: την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επαναφορά ενός καθεστώτος φαύλου, ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού, το οποίο το γνωρίσαμε οι Έλληνες στην επταετία της χούντας και μας άφησε πίσω δολοφονίες, βασανισμούς και την Κύπρο να αιμορραγεί ακόμα», τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Έδεσσα ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Είναι (η Χ.Α.) μια νεοναζιστική, χιτλερική οργάνωση με ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην ξέρει τι ήταν οι ναζί στη Γερμανία, πού οδήγησαν τη χώρα, σε τι εγκλήματα είχαν προβεί και πόσο ακριβά η ανθρωπότητα πλήρωσε αυτή την απεχθή και άθλια ιδεολογία, η οποία παράγει βία, διαίρεση και κοινωνική μεριδοποίηση», πρόσθεσε ο Στ. Κοντονής.