Δεν κατανοώ γιατί ορισμένοι θεωρούν τον Τσίπρα "χαρισματικό", ένας μετριότατος αρχηγός κόμματος ήταν, με περιορισμένες γνώσεις, άβουλος καθώς δε θέλησε να απαλλαγεί από τα βαρίδια του κόμματος, που προσπαθούσε να μιμηθεί άλλους μπας και ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε δημιουργήθηκε για να αποτελέσει κόμμα εξουσίας. Έγινε κόμμα εξουσίας από τις συνθηκές, οικονομική κρίση, καταδική του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο κλπ,με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και προσπάθησε στις πρώτες εκλογές, ανεπιτυχώς, να το μιμηθεί (ουσιαστικά όμως το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει μια καρικατούρα του παλιού ΠΑΣΟΚ).
Τώρα που η κρίση σταδιακά περνάει, η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα, το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει αργά αλλά σταθερά, ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το αν θα ανακάμψει θα φανεί από το ποιος/α θα είναι ο νέος/α αρχηγός και πώς θα πορευτεί.