Παραίτηση Τσίπρα από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Η μάχη για τη διαδοχή

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Νομίζω πως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δε πείθει πια τον μέσο ψηφοφόρο
Πιστεύω πως όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ κρυφοελπίζουν στην αναβίωση των παλιών ένδοξων εποχών και νομίζουν πως με κάποιον(?) τρόπο θα πάρουν ξανά λεφτά με τα τσουβάλια. Ο δε Ανδρουλάκης, το πάθος του συνοψίζεται στο "είδα φως και μπήκα" και δεν εμπνέει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.
Πάντως πιστεύω πως η δημοφιλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει και όπως και με το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ελπίζουν ακόμη σε αυτό που τους έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε. Κατά τη γνώμη μου, αυτό ήλπιζαν και τώρα. όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε απο το 2015 και πάντα θα κρίνεται για αυτό. Δεν ξέρω αν το rebrdanding με αλλαγή ονόματος ή ηγεσίας θα βοηθήσει. Κατά τη γνώμη μου όμως, ο Αλέξης έκανε το σωστό.(να παραιτηθεί)
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Κατά 90% ο επόμενος πρόεδρος του Σύριζα θα είναι ο Γαβριήλ Σακελαρίδης αφού διαθέτει όλο το "πακέτο".

- Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με επιχειρηματικούς κύκλους
- Είναι καταρτισμένος σε θέματα οικονομίας πολύ περισσότερο απ' τον Τσίπρα ή την Αχτσιόγλου
- Έχει άκρες στους προεδρικούς του Σύριζα και το βαθύ ΠΑΣΟΚ
- Είναι εν δυνάμει "άφθαρτος" αφού είχε αποσυρθεί από την κυβέρνηση όταν αυτή ψήφιζε μνημόνια
- Είναι γκέι-friendly (ο γνωστός ως "καρότο")
- Έχει αναμφίβολα πιο δυνατή προσωπικότητα απ' τον Ανδρουλάκη που μπορεί να γίνει πόλος έλξης για την ανανέωση της σοσιαλδημοκρατίας

Γιατί όχι; Σε αυτή την μπανανία ήρθε η ώρα να έχουμε και τον πρώτο γκέι πρωθυπουργό. Δεν είναι καθόλου άσχημη λύση για το σύστημα, σίγουρα ο Σύριζα θα πάρει τα πάνω του.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Πιστεύω πως όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ κρυφοελπίζουν στην αναβίωση των παλιών ένδοξων εποχών και νομίζουν πως με κάποιον(?) τρόπο θα πάρουν ξανά λεφτά με τα τσουβάλια. Ο δε Ανδρουλάκης, το πάθος του συνοψίζεται στο "είδα φως και μπήκα" δεν εμπνέει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.
Ακριβώς, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί έναν κορμό ψηφοφόρων πολύ απλά γιατί στα μάτια τους, είναι το κόμμα που θυμίζει τις ένδοξες εποχές 80s-90s, με τον κρατισμό και τον υλισμό που πρέσβευε, τον πελατειακό μηχανισμό του κλπ. Επιπλέον, τραβάει και πολλούς νέους, λόγω του meme που έχει χτιστεί, του στυλ παλιό ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο κλπ. Αλλά παρόλα αυτά, ούτε σαφείς προγραμματικές θέσεις έχει και ο Ανδρουλάκης δεν αποπνέει καθόλου εμπιστοσύνη, αλλά ούτε και πάθος στο να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στα προ κρίσης ποσοστά του. Συγκυριακά νομίζω έπιασε διψήφιο ποσοστό, λόγω κατάρρευσης ΣΥΡΙΖΑ. Οποιοσδήποτε άλλος ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τώρα, θα το είχε φτάσει στο 20%.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Είχα ακούσει μια ανάλυση από έναν αναλυτή εκλογών και έλεγε ότι το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία έχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό και συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με αριστερές ιδεολογίες. Αναρωτιέμαι όμως, πώς μπορεί ένα κόμμα να είναι αντίθετο στους μετανάστες αλλά να κρατήσει την αριστερή του ταυτότητα;
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι όμως, πώς μπορεί ένα κόμμα να είναι αντίθετο στους μετανάστες αλλά να κρατήσει την αριστερή του ταυτότητα;
ΔΕΝ γίνεται.
Για μένα όμως οταν ζυγίζεις το πολιτικό κόστος και αλλάζεις ρητορική με βάση αυτό, δεν είσαι άξιος λόγου γενικότερα.
Και μην συζητήσω για το αριστερός, ούτε κατα διάνοια νοείται αριστερός που να στρέφεται στο ελάχιστο απέναντι οποιασδήποτε μειονότητας.


Επιπλέον πιστεύω πως ο ίδιος ο Αλέξης δεν τα πίστευε όλα οσα έλεγε και το έκανε ξεκάθαρα για το πολιτικό αντίκτυπο.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παιδιά όσοι λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί σιγά σιγά από την πολιτική με την παραίτηση Τσίπρα, τι εναλλακτική έχετε;

Ο κόσμος ΔΕΝ θα ψηφίσει Τσίπρα ποτέ ξανά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβγαινε ξανά ποτέ πρώτο κόμμα με Τσίπρα. Αν ο Τσίπρας θέλει, μπορεί να ξαναβάλει αίτηση για αρχηγεία σε 1-2 εκλογές και να επιστρέψει σαν σωτήρας. Τότε ο κόσμος ίσως τον ξαναψηφίσει. Αλλά αν δεν γίνει μια αλλαγή τώρα, όσο πιο πολύ αργεί, τόσο το χειρότερο θα είναι.

Αλλά όταν χάνεις συνεχόμενες αναμετρήσεις και η διαφορά όλο και αυξάνεται, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε settle σαν το ΚΚΕ. Θα γινόταν ένα κόμμα με σταθερή παρουσία αλλά πολύ μακριά από την κορυφή.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,519 μηνύματα.
Δεν κατανοώ γιατί ορισμένοι θεωρούν τον Τσίπρα "χαρισματικό", ένας μετριότατος αρχηγός κόμματος ήταν, με περιορισμένες γνώσεις, άβουλος καθώς δε θέλησε να απαλλαγεί από τα βαρίδια του κόμματος, που προσπαθούσε να μιμηθεί άλλους μπας και ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε δημιουργήθηκε για να αποτελέσει κόμμα εξουσίας. Έγινε κόμμα εξουσίας από τις συνθηκές, οικονομική κρίση, καταδική του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο κλπ,με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και προσπάθησε στις πρώτες εκλογές, ανεπιτυχώς, να το μιμηθεί (ουσιαστικά όμως το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει μια καρικατούρα του παλιού ΠΑΣΟΚ).

Τώρα που η κρίση σταδιακά περνάει, η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα, το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει αργά αλλά σταθερά, ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το αν θα ανακάμψει θα φανεί από το ποιος/α θα είναι ο νέος/α αρχηγός και πώς θα πορευτεί.



Ο Αλέξης είναι μειλίχιος, καταφερτζής και καλός ψεύτης. Ο Μητσοτάκης γι αυτό απευφευγε και τα ντιμπει μαζί του. Για κάποιους αυτό είναι χάρισμα.




Το που βλέπεται ορισμένοι οτι η κρίση περνάει είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Με Φούλ ακρίβεια, υπερχρέωση και επιδοματική πολιτική δεν φτάνεις στην κανονικότητα, αλλά μακροπρόθεσμα στην περαιτέρω οικονομική υποδούλωση.
 

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Είχα ακούσει μια ανάλυση από έναν αναλυτή εκλογών και έλεγε ότι το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία έχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό και συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με αριστερές ιδεολογίες. Αναρωτιέμαι όμως, πώς μπορεί ένα κόμμα να είναι αντίθετο στους μετανάστες αλλά να κρατήσει την αριστερή του ταυτότητα;
Μπορώ να σου πω εγώ, που ιδεολογικά είμαι κάπου στο κέντρο. Καταρχάς αναγνωρίζουμε ότι οι μετανάστες δεν είναι ούτε κατώτεροι, ούτε διαφορετικοί κλπ. Είναι βασανισμένοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα πρόσφυγες βέβαια, καθώς οι περισσότεροι πλέον δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, όπως Συρία ή Αφγανιστάν. Προέρχονται από χώρες που έχουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, κυβερνώνται από αυταρχικά καθεστώτα και ίσως κινδυνεύει η ζωή τους επειδή ανήκουν σε πάσης φύσεως μειονότητες ή είναι αντικαθεστωτικοί, μπορεί να τους έρθει στο δρόμο καμιά αδέσποτη ή απλώς κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.
Όμως πρέπει να αναγνωριστεί ότι υπάρχουν και όρια. Κανένα κράτος σε όλο τον κόσμο δε μπορεί να δέχεται έναν απεριόριστο αριθμό μεταναστών, αδυνατεί να τους συντηρήσει ενώ οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες ενδεχομένως να καλοδέχοταν και να βοηθούσαν στην ενσωμάτωση συγκεκριμένου αριθμού, δυσφορούν με τη μαζική συγκέντρωση τόσο πολλών ατόμων, από όπου και αν προέρχονται. Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι όλοι αυτοί προέρχονται από κοινωνίες πολύ διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές, και άρα δύσκολα ενσωματώνονται σε αυτές, καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Πολιτικές όπως αυτές των φραχτών, ακόμα και των push backs, συνιστούν "εύκολες", προσωρινές αλλά αποτελεσματικές λύσεις αποτροπής εισόδου περισσοτέρων μεταναστών. Στόχος ενός σύγχρονου (κεντρό)αριστερού κόμματος θα πρέπει να είναι να προτείνει μόνιμες, βιώσιμες λύσεις αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα θαλάσσωσε κυριολεκτικά στο μεταναστευτικό. Από τους πρόσφυγες που λιάζονται και τους Σύριους επενδυτές (!!!) μέχρι το αίσχος της Μόριας... αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική, λοιπόν, αλλά ανικανότητα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Επιπλέον πιστεύω πως ο ίδιος ο Αλέξης δεν τα πίστευε όλα οσα έλεγε και το έκανε ξεκάθαρα για το πολιτικό αντίκτυπο.
Ναι αλλά είχε απέναντί του επαγγελματίες πολιτικούς, ακριβοπληρωμένους συμβούλους, ακόμα πιο ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ και πολίτες βολεμένους με ρουσφέτια. Πήγε ξυπόλιτος στα αγκάθια και ο Κούλης το ήξερε γι' αυτό δε νοιαζόταν ούτε καν να ασχοληθεί μαζί του σε ένα τετ α τετ debate ας πούμε.

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα θαλάσσωσε κυριολεκτικά στο μεταναστευτικό. Από τους πρόσφυγες που λιάζονται και τους Σύριους επενδυτές (!!!) μέχρι το αίσχος της Μόριας... αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική, λοιπόν, αλλά ανικανότητα.
Δες όμως σε ποια εποχή συνέβησαν αυτά. Τότε τα πράγματα ήταν πολύ πιο τεταμένα, όλοι μας βρεθήκαμε απροετοίμαστοι σε μια τέτοια κοσμοσυρροή μεταναστών και προσφύγων και η Μόρια ήταν μια λύση "όπως όπως". Σκέψου επίσης οτι δεν είμαστε μόνοι μας να παίρνουμε όποιες αποφάσεις θέλουμε στο θέμα αυτό, υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευρωπαϊκοί νόμοι που μας κυνηγούν.

Τί διαφορετικό αλήθεια έκανε η ΝΔ αυτήν την τετραετία; Γιατί εγώ ξέρω οτι υπάρχουν όχι μία πια αλλά πολλές Μόριες, πχ στη Μαλακάσα που οι πολίτες δυσανασχετούν. Απλά το πρόβλημα έχει μειωθεί ή έστω εξομαλυνθεί ή ο κόσμος ο ίδιος έχει συνηθίσει στην ιδέα οτι θέλουμε δε θέλουμε θα έχουμε μετανάστες.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα θαλάσσωσε κυριολεκτικά στο μεταναστευτικό. Από τους πρόσφυγες που λιάζονται και τους Σύριους επενδυτές (!!!) μέχρι το αίσχος της Μόριας... αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική, λοιπόν, αλλά ανικανότητα.
Ξεκάθαρη περιγραφή, σύντομη αλλά δίνει την γενικότερη ιδέα. Μερικές φορές οι περιλήψεις είναι πιο σημαντικές από τις αναλύσεις τελικά. Ειλικρινά κανείς μας δεν κατάλαβε τι θέλει να πει ο ποιητής (ο σύριζα) εν προκειμένω, σχετικά με το μεταναστευτικό. Δεν έχουν καθόλου ξεκάθαρη στάση. Και ο ψηφοφόρος συνήθως δεν προτιμά τις φο ή ιμιτασιόν πολιτικές.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,911 μηνύματα.

Αυτος εδω που αναρωτιέται για την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και ειναι ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ;;;;;

Απο εκει να καταλάβει κανείς τι τσίρκο εχει μαζευτει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τύπος ειναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτος τι θα έκανε δηλαδη θα ερχοταν σε ρηξη με τους Ευρωπαίους ενω θα ηταν Ευρωβουλευτής ;;;
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Αυτος τι θα έκανε δηλαδη θα ερχοταν σε ρηξη με τους Ευρωπαίους ενω θα ηταν Ευρωβουλευτής ;;;
μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές, που δε συμφωνούν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, με την υπάρχουσα δομή της ΕΕ
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως ο Αλέξης θα κάνει δικό του κόμμα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν τις ευρωεκλογές επομένως οι "τσιπρικοί" θα βρούνε γρήγορα στέγη. Ο ίδιος ο Αλέξης αν βελτιώσει λίγο τις κινήσεις-αλά-Ανδρέα και κυρίως τη στροφή (να μην είναι τόσο απότομη :P) θα είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Πάντως στο κούνημα του χεριού τα πάει μια χαρά. :D
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,911 μηνύματα.
μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές, που δε συμφωνούν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, με την υπάρχουσα δομή της ΕΕ

Να παραδώσουν τοτε τη θέση τους και τους πάκους των ευρω που παίρνουν καθε μήνα και να αποχωρήσουν.

Οποιος δε γουστάρει φευγει. Αυτο που είπε ο τύπος ηταν γελοίο. Δε γινεται να θεωρείς οτι επρεπε να μη κανεις κωλοτούμπα το 2015 ως προς την ρηξη με το Ευρω και να συνεχιζεις να κάθεσαι στα ευαερα και ευηλια έδρανα της Ευρωβουλης και να τσιμπάς χιλιάδες ευρω καθε μηνα.

Επρεπε να ημουν δημοσιογραφος να έβλεπες τι γλέντι θα έτρωγε και αυτος ο παρλαπίπας. Γεμισαμε παπατζηδες.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Να παραδώσουν τοτε τη θέση τους και τους πάκους των ευρω που παίρνουν καθε μήνα και να αποχωρήσουν.

Οποιος δε γουστάρει φευγει.
πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και τόσες ευρωομάδες στο ευρωκοινοβούλιο.. ΕΛΚ, Συντηρητικοί, Αριστεροί, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες κλπ. Άλλοι είναι ευρωπαϊστές και άλλοι ευρωσκεπτικιστές.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,911 μηνύματα.
πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και τόσες ευρωομάδες στο ευρωκοινοβούλιο.. ΕΛΚ, Συντηρητικοί, Αριστεροί, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες κλπ. Άλλοι είναι ευρωπαϊστές και άλλοι ευρωσκεπτικιστές.

Δηλαδη κατσε για να καταλάβω τωρα.... ποια αποψη να ακουστει ; της εξοδου απο την Ευρωζώνη ; Η Βρετανια που ειναι ΕΚΤΟΣ δεν εχει κανεναν ευρωβουλευτη εκει μέσα.

Εγω ξέρω πως και στα κομματα οποιος δεν συμφωνει με τις αρχές και τις θέσεις του κομματος αποχωρει... δεν λέει ΜΕΝΩ ΑΛΛΑ σκέφτομαι πως ο Τσιπρας έπρεπε το 2015 να βγαλει την Ελλαδα απο την Ευρωζωνη.

Καταρχας αν την εβγαζε ο Κουλογλου τωρα δεν θα ηταν Ευρωβουλευτης.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Εγω ξέρω πως και στα κομματα οποιος δεν συμφωνει με τις αρχές και τις θέσεις του κομματος αποχωρει... δεν λέει ΜΕΝΩ ΑΛΛΑ σκέφτομαι πως ο Τσιπρας έπρεπε το 2015 να βγαλει την Ελλαδα απο την Ευρωζωνη.

Καταρχας αν την εβγαζε ο Κουλογλου τωρα δεν θα ηταν Ευρωβουλευτης.
Συμφωνώ σε αυτό. Απλώς δε συμφωνώ στο ότι στην αντιπροσώπευση μιας χώρας στο ευρωκοινοβούλιο, εάν εκλέγονται, δε πρέπει να υπάρχουν και ευρωβουλευτές που εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της ΕΕ
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,767 μηνύματα.
Εμενα παντως μου χει κατσει στο μυαλο εδω και μερες ως η τελεια λυση ο πολακης!Ο κοσμος επηξε στα καθωσπρεπει και στους φλωρους!Ακομα και ο τσιπρας στην πορεια εγινε ετσι!Ο κοσμος θελει δυναμισμο ταυτοχρονα με αποψη!Ο πολακης συνδυαζει και τα δυο!Επισης,το καλο ειναι οτι δεν ειναι αρεστος στους καναλαρχες.Τι αχτσογλου και σακελλαριδης γελαει ο κοσμος!Δεν ειναι καλλιστεια!Εδω θελει πυγμη!
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
Εμενα παντως μου χει κατσει στο μυαλο εδω και μερες ως η τελεια λυση ο πολακης!Ο κοσμος επηξε στα καθωσπρεπει και στους φλωρους!Ακομα και ο τσιπρας στην πορεια εγινε ετσι!Ο κοσμος θελει δυναμισμο ταυτοχρονα με αποψη!Ο πολακης συνδυαζει και τα δυο!Επισης,το καλο ειναι οτι δεν ειναι αρεστος στους καναλαρχες.Τι αχτσογλου και σακελλαριδης γελαει ο κοσμος!Δεν ειναι καλλιστεια!Εδω θελει πυγμη!
Αν γινόταν αρχηγός ο Πολάκης, σίγουρα θα τραβούσε πολλούς αντιδραστικούς ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχανε το κέντρο. Ο Πολάκης νομίζω είναι ένας αρχηγός για παραδοσιακά αριστερά κόμματα των 80s. Ή για κόμματα αντιδραστικά τύπου Κίνημα 5 Αστέρων της Ιταλίας. Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα αντιδραστικό κόμμα πια.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,767 μηνύματα.
Αν γινόταν αρχηγός ο Πολάκης, σίγουρα θα τραβούσε πολλούς αντιδραστικούς ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχανε το κέντρο.
Nαι γτ τωρα πηρε τιποτα απο το κεντρο!Οχι αλλους φλωρους!Δεν αντεχεται αλλο!Ποια αχτσογλου με τα γαλλικα και το πιανο!Ουτε βουλη δεν μπαινει με αχτσογλου!Τον πολακη φοβαται το συστημα για αυτο ειναι κομμενος απο ολα τα καναλια και τον εμφανιζουν μονο στο κοντρα που ειναι του συριζα!Ποιος σακελλαριδης!!Κατα τα αλλα λεει στηριξε τσιπρα 5 μερες πριν και η γυναικα του την κυριακη λυσαξε για το αν εχει ευθυνες ο τσιπρας!Για να φανταστειτε ποσο συστημικοι ειναι ολοι αυτοι!
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top