Από τη στιγμή που λες ότι το ΦΠΑ είναι φόρος του πελάτη (τυπικά έχεις δίκαιο) έχω δικαίωμα να πω ότι και οι εισφορές του εργοδότη είναι ποσό που δεν πληρώνει ο μισθωτός. Οι εισφορές του μισθωτού είναι πιο λίγες από του ελεύθερου επαγγελματία στα ίδια ποσά. Μην ξεχνάς ότι δεύτερος δεν έχει αφορολόγητο καθόλου ενώ ο μισθοτός της παρακάτω εικόνας δεν θα πληρώσει φόρο εισοδήματος.
Τυπικά είναι όλα αυτά γιατί στη πραγματικότητα τα πληρώνει όλα ο εργοδότης. Μισθοί, δώρα, σύνολο εισφορών, ΦΠΑ. Σε κάθε μπισνα υπάρχει μέτοχος το κράτος που αν έχεις κέρδος σου κλέβει το 50% και άν έχεις ζημιά ζητάει φόρο από μη εισοδήματα.
Ο ελληνικός λαός δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται τι και πόσα πληρώνει γιατί του τα αποδίδουν άλλοι. Αποφάσισε να ψηφίσει σοσιαλιστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες κ.λπ.) ενώ είχε επιλογές. Είναι ντροπή να μην έχουμε κανένα φιλελεύθερο κόμμα στη Βουλή. Ας πρόσεχε.