Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ilias90

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Διοτι και τον Καντ και τον Ρωλς να πιασουμε, οι οποιοι υμνουν την ατομικοτητα, κανεις δεν τασσεται υπερ μιας πληρους σχετικιστικης θεωρησης της ηθικης, ο μεν Καντ με την κατηγορικη προσταγη θετει ως οριο την γενικευση του τροπου συμπεριφορας, ο δε Ρωλς μεσω του κοινωνικου συμβολαιου σε κατασταση αγνοιας κατοχυρωνει καποιες βασικες αρχες, οι οποιες θα ειναι ωφελιμες για το συνολο του πληθυσμου. Αρα στην ατομικιστικη θεωρηση της ηθικης επιβαλλεται η πολυφωνια σε αξιακα θεματα, αλλα προφανως οχι η πληρη απορριψη του πυρηνα της συγκεκριμενης ηθικης θεωριας που ειναι η ελευθερια του ατομου. Αυτο που λες ομοιαζει περισσοτερο στον σχετικισμο.
Μα, ίσα ίσα, αυτό ακριβώς λέω, ότι ο Καντ (και άλλοι) διαχωρίζει την ηθική που απορρέει από τον ορθολογισμό από αυτή που πηγάζει εμπειρικά, θεωρώντας την πρώτη πραγματική και αντικειμενική και τη δεύτερη υποκειμενική και σχετική, εξυμνώντας την πρώτη. Μάλιστα παραθέτει τρεις αρχές για την ηθική:
1) Το καθήκον περιλαμβάνει την καλή θέληση για την ηθική, η οποία εδρεύει μέσα μας. Μια πράξη είναι ηθική όταν γίνεται από καθήκον.
2) Η πρόθεση για μια πράξη και το αποτέλεσμά της δεν αποτελεί κριτήριο για να αναγνωριστεί ως ηθική, αλλά η θέληση μας να την κάνουμε, ασχέτως των παραπάνω.
3) Καθήκον είναι το να πράττεις κάτι από σεβασμό προς το νόμο, χωρίς (απαραίτητα) να υπάρχει επιρροή από τις κλίσεις* σου για να το κάνεις.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι οι ηθικές έννοιες εδράζονται a priori στον καθαρό λόγο και δεν μπορούν να αναζητηθούν στην καθημερινή εμπειρία. Για να αναζητήσει δε αυτή την «απόλυτη ηθική» σου λέει ότι για κάθε πράξη σου θα πρέπει να αναρωτιέσαι αν θα ήθελες να αποτελεί καθολικό νόμο. Και άλλα πολλά λέει, αλλά η ουσία είναι πως μόνο του σχετικισμού δεν ήταν.

*ενδιαφέροντα, επιθυμίες κ.λπ.
Σταθερη και αυθυπαρτκη ηθικη δυσκολο να υπαρχει, εμπειρικα να το δεις, η ηθικη ηταν παντοτε συναρτηση των οικονομικων και κοινωνικων συνθηκων καθε εποχης, με την τεχνολογια να αποτελει σχεδον παντοτε τον καταλυτη προκειμενου ενα αξιακο συστημα να καταστει απαρχαιωμενο.
Ναι, διαχωρίζονται αυτά. Στην ηθική που έχει κάθε κοινωνία και επηρεάζεται από τις παραμέτρους που λες και στην αυθύπαρκτη, διαχρονική ηθική. Απλά, στη δεύτερη δύνανται να πιστέψουν μόνο άτομα σαν κι εμένα, ιδεαλιστές δηλαδή (μιας και η συγκεκριμένη θεώρηση της ηθικής είναι υπερβατική) και όχι υλιστές. Κάπως έτσι το βλέπω.

Υ.Γ.: Το πραγματικά παράδοξο είναι να συζητάμε για τέτοια θέματα και μεθαύριο να ρίχνω μπινελίκια στον Λουτσέσκου που δεν βάζει τον Τζίμα και εσύ στον Αλμέιδα που ξεκίνησε πχ τον Ρότα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Η βρετανική οικονομία δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης από το περσινό φιάσκο της Liz Truss η οποία έφερε ρεκόρ υποτίμησης της λίρας και του χρηματιστηρίου. Τα θετικά σημάδια είναι τα εξής:

•Το πρώτο εξάμηνο του έτους η Βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3%, μπορεί να μην είναι μεγάλο ποσοστό όμως οι αναλυτές στην αρχή περίμεναν ύφεση και μάλιστα κοντά στο 1%. Επίσης το ποσοστό ανάπτυξης της χώρας είναι κοντά στο ποσοστό αναπτυξης της ΕΕ.

•Μεγάλη άνοδο των μισθών στη χώρα. Ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 8,2% σε ετήσια βάση και έφτασε τις 2.653 λίρες (3.100€), ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 23 ετών και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,7% δείχνοντας ότι οι αύξηση των μισθών είναι μεγαλύτερη από την αύξηση του πληθωρισμού.

• Αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Μετά από 7 χρόνια συνεχούς μείωσης οι πωλήσεις νέων ΙΧ στο UK παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό αύξησης δείχνοντας ότι η αγορά βγαίνει από την κρίση που έφερε το Brexit. Την ίδια ώρα μεγάλη άνοδο καταγράφει και η παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα.

•Ισχυρή πορεία της Στερλίνας φέτος έναντι του ευρώ και του Δολαρίου. Η ισοτιμία λίρας/ ευρώ έχει αυξηθεί από το 1,13 που ήταν στην αρχή της χρονιάς σε 1,17 τώρα ενώ η ισοτιμία λίρας/ δολαρίου έχει εκτιναχθεί από το 1,20 σε 1,27 σήμερα. Ο πρωθυπουργός της χώρας κατάφερε να βάλει τέλος στην κατηφόρα του Εθνικού νομίσματος παρά την συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

• Επαναφορά της επιβατικής κίνησης των αεροδρομίων στα επίπεδα του 2019 καθώς τα βασικά αεροδρόμια της χώρας καταγράφουν αύξηση 15-20% φέτος.


Αρνητικά στοιχεία είναι η αύξηση της ανεργίας στο 4,2% αλλά και ο πληθωρισμός που παραμένει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη. Παρόλο αυτά υπάρχει αισιοδοξία ότι η Βρετανία βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση που έφερε η αβεβαιότητα του Brexit και ο υψηλός πληθωρισμός.



 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Η παιδοφιλία είναι αρρώστια, είναι δικαίωμα του να το λέει και να ζητάει βοήθεια για αυτό. Πιστεύεις το να το βουλώσει επειδή καταπιέζεται χωρίς υποστήριξη είναι το σωστό; Προσοχή μιλάω για την αρρώστια της παιδοφιλίας , ΟΧΙ για το έγκλημα της παιδεραστίας.
Εσύ πιστεύεις ότι ο παιδόφιλος αγωνίζεται για το δικαίωμα να ζητάει βοήθεια; :1eye:

Όλοι οι παραπάνω αγωνίζονται για τα "δικαιώματά" τους και σίγουρα όχι για να τους λες εσύ κι εγώ άρρωστους.

Η ηθική στην οποία αναφέρομαι και κάνω λόγο παραπάνω αφορά στους προσωπικούς φραγμούς του καθενός καθώς δεν καθορίζονται από νομικά πλαίσια.

Ο δικαιωματισμός των παιδόφιλων έχει προχωρήσει και νομικά:
Αγωνίζονται για το "δικαίωμα" αν το ανήλικο παιδί συναινέσει στην ερωτική πράξη να μην διώκονται ποινικά.

Ο,τι πεις, δεν βγάζω άκρη απο αυτό που γράφεις αλλά if it makes sense to you..
Να σου εξηγήσω, εμένα μου βγάζουν ολίγον σταλινισμό αυτά που λες. Είσαι υπέρ της απελευθέρωσης και της προόδου αλλά ρίχνεις και μια βρισιά στο καμάκι. Είσαι υπέρ οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά, αλλά οι παιδόφιλοι είναι άρρωστοι. Είσαι φεμινίστρια ( ή μήπως όχι ; ) αλλά το "ξεβράκωμα" δεν είναι σεξιστική έκφραση. Μιλάς για προσωπικούς φραγμούς που δεν καθορίζονται από νομικά πλαίσια αν καταλαβαίνω καλά όπως το διατυπώνεις. Όμως θα "δεις" σεξουαλική παρενόχληση σε ένα ασήμαντο πείραγμα. Αυτή είναι σταλινικού τύπου πρόοδος, μια πρόοδος των ηθών αλά καρτ.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Να σου εξηγήσω, εμένα μου βγάζουν ολίγον σταλινισμό αυτά που λες. Είσαι υπέρ της απελευθέρωσης και της προόδου αλλά ρίχνεις και μια βρισιά στο καμάκι. Είσαι υπέρ οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά, αλλά οι παιδόφιλοι είναι άρρωστοι. Είσαι φεμινίστρια ( ή μήπως όχι ; ) αλλά το "ξεβράκωμα" δεν είναι σεξιστική έκφραση. Μιλάς για προσωπικούς φραγμούς που δεν καθορίζονται από νομικά πλαίσια αν καταλαβαίνω καλά όπως το διατυπώνεις. Όμως θα "δεις" σεξουαλική παρενόχληση σε ένα ασήμαντο πείραγμα. Αυτή είναι σταλινικού τύπου πρόοδος, μια πρόοδος των ηθών αλά καρτ
Τι;
Πραγματικά ούτε λέξη απο όσα λες δεν ισχύει, μόνος σου βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν πρόκειται να συνεχίσω.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Μα φυσικά! Τα social αυτή τη στιγμή αποτελούν το Νο1 παράγοντα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο όχι μόνο στη Ελλάδα...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Καλά Mega είναι μιξ κατάσταση - ΑΝΤ1 κ ΣΚΑΙ είναι πιο μπλε και από τα στρουμφάκια

Αυτή η κατάσταση μας έχει φέρει στη 105η θέση στη δημοσιογραφία παγκοσμίως

Προσωπικά Mega και Skai βλέπω, πολύ περισσότερο Mega. 😅😅
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Κοσιωνη > Τζιμα

Ράνια Τζίμα για Σπαρτιάτες: «Περαστικά μας» | LiFO


ΡΕ ΦΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ;; ΔΛΔ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!!

Εδώ στο debate που είχε και βραγνιασμένη φωνή ήταν ακόμα πιο σεξυ και τους δίκασε γενικά όλους...
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Ναι θα κάναμε κάτι καλύτερο. Οι πολίτες στη Ρόδο μόνοι τους σώθηκαν και έσωσαν τα σπίτια τους, το κράτος τους άφησε στην τύχη τους. Όταν μετά από 4,5 χρόνια εξουσίας δεν έχεις καταφέρει να έχεις αποτελεσματικό σχεδιασμό, τότε έχεις αποτύχει. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και φωτιές αλλά δεν έχει καεί το σύμπαν όπως εδώ.

Ναι έκαναν και τρία καλά μέσα στα 1000 αρνητικά. Έχουν καεί τόσα ζώα, φυτά, σπίτια, έχουμε και νεκρούς αλλά να βλέπουμε και τα θετικά.
Spoiler : Η ζυγαριά γέρνει προς τα αρνητικά.
Κοίταξε να δεις,δεν μπορούμε να ζούμε με το "What if". Σημασία έχει τι γίνεται τώρα και τι γινόταν πριν και τι έγινε στις εκλογές. Ο λαός ψήφισε και ψήφισε πως θέλει όχι απλά δεξιά...θέλει σκληρή δεξία...πολύ σκληρή για την ακρίβεια! Εδώ είμαστε κ θα με θυμηθείτε στις κοινοτικές-δημοτικές που έρχονται ο Μπακογιάννης που για μένα είναι ο ορισμός του χαζού θα κάνει περίπατο με ποσοστό πάνω από 60% άνετα...
Εδώ θα έχουμε περιφερειάρχη τον Χαρδαλιά που είναι εντελώς (για μένα) γκαζμάς....καμία σχέση με Πατούλη!
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Κοίταξε να δεις,δεν μπορούμε να ζούμε με το "What if". Σημασία έχει τι γίνεται τώρα και τι γινόταν πριν και τι έγινε στις εκλογές. Ο λαός ψήφισε και ψήφισε πως θέλει όχι απλά δεξιά...θέλει σκληρή δεξία...πολύ σκληρή για την ακρίβεια! Εδώ είμαστε κ θα με θυμηθείτε στις κοινοτικές-δημοτικές που έρχονται ο Μπακογιάννης που για μένα είναι ο ορισμός του χαζού θα κάνει περίπατο με ποσοστό πάνω από 60% άνετα...
Εδώ θα έχουμε περιφερειάρχη τον Χαρδαλιά που είναι εντελώς (για μένα) γκαζμάς....καμία σχέση με Πατούλη!

Ο Χαρδαλιάς είναι πολύ καλύτερος από τον Πατουλη στα θέματα του επιτελικού κράτους, ο Πατουλης δεν έκανε τίποτα.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
ο Πατουλης δεν έκανε τίποτα.
Επειδή τον Πατούλη τον ξέρω και προσωπικά τον εκτιμώ πάρα πόλυ σαν άνθρωπο και σαν πολιτικό (με τα λάθη του) . Πολύ έξυπνος και καθόλου χειραγωγίσιμος
θέματα του επιτελικού κράτους
Τι εννοείς ;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Επειδή τον Πατούλη τον ξέρω και προσωπικά τον εκτιμώ πάρα πόλυ σαν άνθρωπο και σαν πολιτικό (με τα λάθη του) . Πολύ έξυπνος και καθόλου χειραγωγίσιμος

Τι εννοείς ;

Ο Πατουλης δεν είχε καμία σχέση ως περιφερειάρχης με όταν ήταν Δήμαρχος Αμαρουσιου. Δεν έκανε τίποτα ώστε να βελτιώσει την Αττική ενώ κάηκαν τα πάντα δυο φορές. Ο Χαρδαλιάς είναι καλός στην οργάνωση δύσκολων καταστάσεων και ίσως λύσει αρκετές παθογένειες της περιφέρειας.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
ήταν Δήμαρχος Αμαρουσιου.
aka ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΣΟΚ

Για να καταλάβεις
Φεστιβάλ Αμαρουσίου επι Γιώργου : Πλούταρχος
Φεστιβάλ Αμαρουσίου επι Αμπατζόγλου : Βανδή & Μπισμπίκης

Πέρα από τη πλάκα ο Πατούλης ήταν είναι και θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος του Αμαρουσίου τη τελευταία 20ετία τουλάχιστον
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,743 μηνύματα.
Κοίταξε να δεις,δεν μπορούμε να ζούμε με το "What if". Σημασία έχει τι γίνεται τώρα και τι γινόταν πριν και τι έγινε στις εκλογές. Ο λαός ψήφισε και ψήφισε πως θέλει όχι απλά δεξιά...θέλει σκληρή δεξία...πολύ σκληρή για την ακρίβεια! Εδώ είμαστε κ θα με θυμηθείτε στις κοινοτικές-δημοτικές που έρχονται ο Μπακογιάννης που για μένα είναι ο ορισμός του χαζού θα κάνει περίπατο με ποσοστό πάνω από 60% άνετα...
Εδώ θα έχουμε περιφερειάρχη τον Χαρδαλιά που είναι εντελώς (για μένα) γκαζμάς....καμία σχέση με Πατούλη!
Μα δεν είναι what if. Δείτε πως αντιμετωπίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις φωτιές. Στη χώρα μας υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδίου (εσκεμμένα θα έλεγε κάποιος πονηρός).

Όσο για το τι επέλεξε ο λαός, τα έχουμε πει ξανά, έχουμε πολλά παραδείγματα πληθυσμών στην ιστορία οι οποίοι φέρθηκαν συλλογικά με παράλογο τρόπο. Η μάζα δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι ψήφισε τον δήμιο της.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Δείτε πως αντιμετωπίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις φωτιές.
Ώπα και ποιος σου είπε ότι σε ενδεχόμενη άλλη διακυβέρνηση θα είχαμε σχεδιασμό ; Πες ότι 25/6 έβγαινε διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ . Αν δεν κάνω λάθος περνάει λίγο καιρός για να αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση ετσι δεν είναι ; Πες λοιπόν ότι 1/8 ορκιζόταν ο Τσίπρας και έμπαινε στο Μαξίμου...τι νομίζεις θα προλάβαινε να κάνει σε 15 μέρες ; ΤΙΠΟΤΑ ! Όχι γιατί είναι κακός ή και γω δεν ξέρω τι άλλο (άλλη κουβέντα είναι αυτή) αλλά γιατί απλά ΔΕΝ προλαβαίνει...
Η μάζα δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι ψήφισε τον δήμιο της.
Η μάζα ψήφισε ποιον θεωρεί καλύτερο και θεωρώ πως 4 χρόνια θα μπορούσε να δει τι πάει λάθος και να συγκρίνει διακυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και ΝΔ και να αποφασίσει...Το δεύτερο νομίζω ότι το έκανε και αποφάσισε...
Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα και θεωρώ γελοίο να λένε στα social "Μητσοτάκη μπιμπ μπιμπ" και μετά στις δημοτικές να έχουμε περίπατο ΝΔ...
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Είναι το αιώνιο ερωτημα.... Πείτε μας ποξον θα ψηφιζατε σαν Κυβέρνηση αυτή τη περιοδο.

Όπως τότε που παρακαλαγαν τους Συριζαιους να μας πουν πως διάολο θα φυγουμε από τα μνημόνια με το αντάρτικο που διαλαλουσαν στα κανάλια.

Ξεκάθαρη απάντηση δεν περναμε ποτε γιατί δεν είχαν να δώσουν. Στη κριτική βεβαια πρωτοι. Έτσι είναι η πολιτικη επί 4 χρόνια που ο Α είναι Κυβέρνηση ο Β ανταγωνιστής του κοιτάζει πως θα πιαστει για να τον κατηγορήσει δημόσια.

Το θέμα είναι εσυ βρε μπαγλαμα τι καλυτερο θα έκανες ;
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,743 μηνύματα.
Ώπα και ποιος σου είπε ότι σε ενδεχόμενη άλλη διακυβέρνηση θα είχαμε σχεδιασμό ; Πες ότι 25/6 έβγαινε διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ . Αν δεν κάνω λάθος περνάει λίγο καιρός για να αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση ετσι δεν είναι ; Πες λοιπόν ότι 1/8 ορκιζόταν ο Τσίπρας και έμπαινε στο Μαξίμου...τι νομίζεις θα προλάβαινε να κάνει σε 15 μέρες ; ΤΙΠΟΤΑ ! Όχι γιατί είναι κακός ή και γω δεν ξέρω τι άλλο (άλλη κουβέντα είναι αυτή) αλλά γιατί απλά ΔΕΝ προλαβαίνει...
Δεν έχουμε 2019. Έχουν περάσει 4,5 χρόνια με κυβέρνηση νδ. Τι έκανε σε αυτά τα χρόνια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών ? Τίποτα. Χωρίς παρεξήγηση αλλά για ποιον λόγο δικαιολογείτε την εμφανέστατη ανεπάρκεια τους σε αυτό το ζήτημα ? Ξεχάσατε που το 2021 κάηκε ξανά το σύμπαν ?
Η μάζα ψήφισε ποιον θεωρεί καλύτερο και θεωρώ πως 4 χρόνια θα μπορούσε να δει τι πάει λάθος και να συγκρίνει διακυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και ΝΔ και να αποφασίσει...Το δεύτερο νομίζω ότι το έκανε και αποφάσισε...
Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα και θεωρώ γελοίο να λένε στα social "Μητσοτάκη μπιμπ μπιμπ" και μετά στις δημοτικές να έχουμε περίπατο ΝΔ...
Εγώ δε λέω ότι με συριζα-πασοκ θα ήταν καλύτερα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πάνω κάτω ίδιοι είναι. Τα ίδια θα έλεγα αν είχαμε και συριζα. Ότι δηλαδή η χώρα αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν πολύ χαμηλά κριτήρια στο ποιους ψηφίζουν για εκπροσώπηση.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,798 μηνύματα.
Όποτε ποιους θα φέρουμε στη κυβέρνηση ;

Υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση ;
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Δεν έχουμε 2019. Έχουν περάσει 4,5 χρόνια με κυβέρνηση νδ. Τι έκανε σε αυτά τα χρόνια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών ? Τίποτα. Χωρίς παρεξήγηση αλλά για ποιον λόγο δικαιολογείται την εμφανέστατη ανεπάρκεια τους σε αυτό το ζήτημα ? Ξεχάσατε που το 2021 κάηκε ξανά το σύμπαν ?
Ναι ρε παιδί μου δεν αντιλέγω αλλά αν έβγαινα πχ Εγώ πρωθυπουργός με το κόμμα Χ (όπου Χ διαφορο από ΝΔ) τι θα μπορούσα να κάνω σε 1 μήνα ; Ε...τίποτα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δηλαδή, η χώρα αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν πολύ χαμηλά κριτήρια στο ποιους ψηφίζουν για εκπροσώπηση.
άρα ; ποιο κόμμα είναι το κατάλληλο ;
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top