Πράγματι, έτσι είναι. Εντούτοις, η αλλαγή έρχεται μέσα από τον πειραματισμό με πολλές φορές ιδέες που μέχρι πρότινος ήταν ανορθόδοξες ή και καταπιέζονταν στο βωμο του κέρδους ενος συστήματος που ουκ ολίγες φορές έχει δείξει πρόθυμο να καταπιέσει τεχνολογική πρόοδο ή και να καθοδηγήσει τους "ακαδημαικούς ερευνητές" (φραγκάκια) κατάλληλα, ώστε να διατηρήσει τα κεκτημένα.
Αυτές οι αστοχίες δεν υπάρχουν εξαιτίας της ατέλειας της επιστημονικής μεθόδου αλλά εξαιτίας των ατελειών της ανθρώπινης φύσης . Άλλο το ένα , άλλο το άλλο .
Μπορείς να έχεις είτε αλλαγή, είτε άκαμπτη προσήλωση, μα όχι και τα δυο.
Δεν υπάρχει ή το ένα ή το άλλο . Υπάρχει σωστή ισορροπία . Οπότε δέχεσαι αλλαγές μεν αλλά για σωστούς λόγους . Ένα σύστημα που συνεχώς αλλάζει με το παραμικρό , αλλά και ένα σύστημα που παραμένει αμετάβλητο είναι το ίδιο προβληματικά . Η δύναμη της επιστημονικής μεθόδου δεν βρίσκεται στο ότι είναι αλάνθαστη αλλά στο ότι μπορεί συνεχώς να βελτιώνει την αντίληψη μας για τον κόσμο .
Κοίταξε, εαν είχα μιλήσει για Άγιο Παϊσιο, ή είχα εξετάσει την Αγια Γραφή θρησκευτικά, θα είχες κάθε δίκιο με το μέρος σου να μου το πεις αυτό.
Την έχεις ερευνήσει επιστημονικά δηλαδή ; Με τι ιδιότητα εαν επιτρέπεται ;
Όμως δεν ανέφερα πουθενά Αγίους και Προφητείες, εξετάζω δε απο κυριολεκτικής πλευράς την Αγία Γραφή ως καταγραφή δεδομένων, όπως και άλλες Αβρααμικές θρησκείες και τα γραπτά τους, στο βαθμό που μπορώ και έχω διαβάσει.
Ανέφερες ψευδοεπιστήμονα βασικά , ακόμα χειρότερα δηλαδή . Τώρα όσον αφορά στην αγία γραφή...εαν έχεις βρει κάτι που λέει για τους εξωγηίνους παρακαλώ να το παραθέσεις . Είμαι ανοικτός όπως είπα στο να διαβάσω ιδέες . Δεν έχω πρόβλημα με τα τρελά ή με τα επιβεβαιωμένα σενάρια , άλλωστε φόρουμ είμαστε συζήτηση κάνουμε . Αρκεί να έχουν μια μέθοδο , και μια συνοχή αυτά που λέμε όμως αλλιώς ( για εμένα τουλάχιστον) είναι λίγο χάσιμο χρόνου .
Αυτό το σχόλιο λοιπόν δεν το βρίσκω σωστό, εαν θέλουμε να μιλάμε σε ίση βάση με εκτίμηση, που εγω το θέλω όπως είμαι βέβαιος και για σένα, καθώς κάνει την άποψή μου να φαίνεται ψεκασμένη, που κατα τη γνώμη μου δεν ισχύει.
Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σου και με καμία διάθεση να σε υποτιμήσω αλλά ούτε και να κατακρίνω το τι πιστεύεις(δικαίωμα σου) , ανέφερες ψεκασμένα πράγματα με δόση σουμερειακής μυθολογίας . Χωρίς παρεξήγηση αλλά δεν είμαι τόσο διατεθειμένος να εμπιστευτώ ως valid πράγματα που είπε κόσμος χιλιάδες χρόνια πριν την στιγμή που πριν μερικούς αιώνες ο κόσμος πίστευε οτι η γη είναι επίπεδη και οτι τους πλανήτες τους έσπρωχναν άγγελοι .
Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων , δεν υποτιμάω τον κόσμο αυτών των εποχών . Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν προς σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που έχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έτυχε να έχουν εκπαίδευση σε φυσικές επιστήμες , οι άνθρωποι αυτοί δεν μελετήθηκαν επειδή ήξεραν καλύτερα τον κόσμο απο οτι τον ξέρουμε εμείς σήμερα , αλλά επειδή το σκεπτικό τους είχε ενδιαφέρον απο φιλοσοφικής πλευράς και ήταν novel για την εποχή τους . Η ίδια η επιστήμη ξεκίνησε ως φυσική φιλοσοφία αλλά στην συνέχεια αποσπάστηκε και απέκτησε πιο αυστηρό ύφος και μεθοδολογίες ( and for good reason ) .
Εαν καταλαβαίνω το Α , το Β και το Γ μπορώ να δεχτώ ένα λογικό άλμα για να πάω στο Δ και απο εκεί να αρχίσω να ψάχνομαι για το τι μπορεί να συμβαίνει , τι μπορεί να έχει κατανοηθεί λάθος στις τωρινές γνώσεις . Όταν απο το Γ πρέπει να κάνω πολλά λογικά βήματα για να καταλήξω στο Λ όμως , τότε η πιθανότητα να προσεγγίζω την αλήθεια μειώνεται και η πιθανότητα να δημιουργώ συνωμοσία αυξάνεται .