Καταδίωξη στη Βοιωτία: Πώς έπεσε νεκρός ο 17χρονος Ρομά

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,483 μηνύματα.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Πέρα απο τις εν ψυχρώ δολοφονίες που ακούμε κατά καιρούς και που τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και η κυβέρνηση προσπαθούν να τα προωθήσουν ως "μεμονωμένα γεγονότα", υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά που είναι γνωστά και είναι standard practice της αστυνομίας, είτε εσύ είσαι κάποιος θέλει να κάνει "καλά" την δουλειά του είτε οχι. Αν ψάξεις επι του θέματος θα δείς πάρα πολλές μαρτυρίες θυμάτων αστυνομικης βίας να αναφέρουν ξυλοδαρμούς με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ακριβώς πρακτική, αλλά οπως καταλαβαίνεις δεν είναι σε κοινή θέα, καθώς, αν μη τι άλλο, αυτά πάνε για "κουκούλωμα" πέρα απο την γνωστή πρακτική ΕΔΕ + αρχείο που γίνεται επισήμως και με τη βούλα.
Υπάρχουν κατα συρροή μαρτυρίες για άγριους ξυλοδαρμούς και βάναυσους εκβιασμούς και πολλών άλλων μεθόδων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απο ομάδες της ΕΛ.ΑΣ.
Για να μην μιλήσω για κατα συρροή περιστατικά σοβαρότατης αμέλειας όπως για παράδειγμα σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που εν τέλει βάλαμε τα θύματα στον τάφο.
Επιπλέον, αν παρακολουθείς την επικαιρότητα, θα δείς πόσοι ήταν μπλεγμένοι σε χοντρές υποθέσεις (κάλυψης παιδεραστίας, ναρκωτικά) που πήραν αναγκαστικά το φώς της επικαιρότητας.
Κι αυτά στα αναφέρω πάρα πολύ επιγραμματικά. Επομένως αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει ενα pattern κι αυτο το pattern οφείλεται κάπου, στον θεσμό ευρύτερα, κάτι πάει λάθος.
Αν δεν το ονοματίσουμε και το αγνοήσουμε ή πουμε πως δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα θα παραμείνουν θα διογκωθούν και όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται και περισσότερα μιας και καλλιεργείται μια κουλτούρα οτι μένω έξω και τη βγάζω καθαρή όπως και νά χει.
Εγώ δεν θέλω να ζω σε αυτή την κοινωνία γιαυτο και ονοματίζω το πρόβλημα με κάθε ευκαιρία.


Σε πόσα μεμονωμένα περιστατικά αναγνωρίζουμε μια γενική εικόνα; Αναρωτιέμαι.

Κι αυτά καλέ μου Samael τα λέω σε σένα γιατι ξέρω πως θα προβληματιστείς έστω και στο ελάχιστο.
Ότι υπάρχει pattern και ότι είναι πολλά τα κακώς κείμενα στο πως λειτουργεί η αστυνομία σε ουκ ολίγες περιπτώσεις είναι σίγουρο! Όλα αυτά περί αυθαίρετων και αδίκων ξυλοδαρμών καθώς και αδιαφορία για περιπτώσεις οικογενειακής βίας σαφώς ισχύουν και τα ακούμε σε αρκετά συχνή βάση. Και ναι ισχύει ότι επειδή κάποιοι κάνουν καλά την δουλειά τους δεν αναιρεί όλα τα προηγούμενα.

Πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα κάποιος λόγος που τα φαινόμενα αυτά διατηρούνται καθώς η υπηρεσία ενώ γνωρίζει ποιοι είναι οι αστυνομικοί με προβληματική συμπεριφορά, τους κρατάει. Το οποίο είναι συγκάλυψη στην ουσία. Επειδή μου φαίνεται δύσκολο να μην μπορούν να "αγγίχτουν" τόσα άτομα, γιατί τι διάολο δεν γίνεται όλοι να έχουν κάποιον από πίσω...καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συμφέρον από αυτές τις πρακτικές.

Όπως είπα σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν ορισμένοι που την έχουν δει λίγο κάπως γαμαω και δέρνω. Αλλά στου αστυνομικού είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα γιατί ο άλλος έχει περισσότερη εξουσία από τον καθημερινό πολίτη - και κακά τα ψέματα πολλοί αστυνομικοί έχουν θέματα με την εξουσία, το οποίο είναι η τέλεια συνταγή για καταστροφή.

Τα προβλήματα αυτά θα εξαλειφθούν μόνο με αυστηροποιηση των ποινών, μακροχρόνιο και συνεχές mental evaluation, αλλά και επιθυμία από τους ίδιους τους αστυνομικούς να εξωστρακιζουν εκτός σώματος συναδέλφους τους που αποδεδειγμένα λειτουργούν σε μόνιμη βάση με λάθος τρόπο.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,931 μηνύματα.
Ότι υπάρχει pattern

Δεν υπάρχει απλώς ένα πάτερν, αλλά κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι μια νοοτροπία. Η Ελλάδα μόνο τη δεκαετία 2010-2020 είχε πάνω από 60 καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των αρ. 2 και 3 της ΕΣΔΑ.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε την Μπακαρατζής κατά Ελλάδος (ο προσφεύγων δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο και πυροβοληθηκε από αστυνομικό με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος), Καραγιαννόπουλος κατά Ελλάδος (ο προσφεύγων έμεινε παράλυτος ύστερα από επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στο αστυνομικό τμήμα), την Μπέκος και Κουτρόπουλος κατά Ελλάδος (οι προσφεύγοντες βασανίστηκαν κατά την κράτησή τους από τους αστυνομικούς - σημειωτέον, τα ελληνικά δικαστήρια τους είχαν βρει αθώους "λόγω έλλειψης στοιχείων"), Zontul κατά Ελλάδος (βιασμός του προσφεύγοντα από γκλοπ), την Πετροπούλου-Τσακίρη κατά Ελλάδος (η προσφεύγουσα απέβαλε ύστερα από ξυλοδαρμό αστυνομικού σε επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά), την Λεωνίδης κατά Ελλάδος (θάνατος 18χρονου κατά τη διάρκεια σύλληψης του) κ.α.
Γενικά όρεξη να έχεις να βρίσκεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
το πρωτο layer των απαιτήσεων θα θέλαμε αστυνομικούς να μην μας φυτεύουν μια σφαίρα στο κεφάλι χωρίς κανέναν λόγο, στο δεύτερο να μην μας σπάνε την πλάτη στις συνταγματικά κατωχυρωμένες ειρηνικές διαδηλώσεις και στο τρίτο ναναι ευγενικοί και αξιοπρεπείς.
Αυτό που ζητάτε, είναι υποσύνολο του εκπαιδευμένου αστυνομικού.
Αλλά επειδή όποιος δεχθεί βλήμα στο κεφάλι από όργανο, δεν προλαβαίνει να κάνει τις υπόλοιπες σκέψεις,
το ξαναλέω, πρέπει πρώτα να μας μιλάει στον πληθυντικό, αν έρθει και αρχίσει και μου λέει έλα δω ρε , έλα δω μωρή, ε, αυτό σημαίνει πως είναι ανεκπάιδευτος και ακατάλληλος, φυσικά και να μην πυροβολεί για πλάκα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην υπάρχουν κανόνες και πρωτόκολλα εμπλοκής όπου το όπλο δεν θα πρέπει να το έχει μόνο για ομορφιά.

Και γω δεν τους γούσταρα κάποτε αλλά όταν μια φορά μπήκα σπίτι μου και το είχαν διαρρήξει,
η αστυνομία ήρθε και μου στάθηκε... πήραν αποτυπώματα, ηρέμησαν την μάνα μου που είχε πάθει
ψυχικό κλονισμό, αυτούς χρειαζόμαστε όταν τους χρειαζόμαστε, μετά νρήκαν και τον διαρρήκτη.
Κυκλοφορούσε ελεύθερος για άλλους λόγους και μετά έμαθα πως τα κακάρωσε κάπου ... τέσπα.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,992 μηνύματα.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
Mάλιστα...

"Λάθη, πόσα έκανες λάθη, το καθένα κι αγκάθι την καρδιά μου πονά" που λέει και το τραγούδι...
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
Σίγουρα ζούμε σε διαφορετικές πραγματικότητες με κάποιους ή ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα διαφέρει τόσο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Όπως και να έχει, η αλήθεια (παρά τα ιδεολογικά πρίσματα και φίλτρα που χρησιμοποιείς) είναι μία. Αν, για παράδειγμα, πω εδώ μια γνωστή μου που μένει Δενδροπόταμο ή όσους μπαλαμούς είχαν την ατυχία να γεννηθούν εκεί και διαβάζουν αυτά που γράφετε, θα τους γυρίσουν τα μυαλά. Μιλάμε για άτομα που δεν μπορούν ούτε να κοιμηθούν καλά καλά (εκεί έχουν τέρμα τις μουσικές, ό,τι ώρα να'ναι) και δεν λένε τίποτα γιατί φοβούνται μην δεν ξημερώσουν άλλη μέρα (αυτά λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι.) Χώρια που τα σπίτια από τα συρματοπλέγματα και τα κάγκελα μοιάζουν με τον φράχτη του Έβρου, χώρια που κάτω από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου (πίσω από τα ΚΤΕΛ) είναι η είσοδος για όλη τη Θεσσαλονίκη να προμηθευτεί ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, δηλαδή, ως ένα σημείο η ανοησία.

Σχετικά με το άλλο υποθέμα που ανοίξατε, περί της βιαιότητας της αστυνομίας, πάλι σε παράλληλα σύμπαντα ζούμε. Ένα κράτος, πέρα του ότι οφείλει να είναι δίκαιο και να προάγει την αξιοκρατία στους πολίτες του, είναι υποχρεωμένο να αυτοδιαφυλάσσεται από κάθε λογής εγκληματικά και παραβατικά στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο την τάξη, τη συνοχή και την ίδια του την υπόσταση. Έχει κάθε δικαίωμα να πατάσσει με όποιον τρόπο κρίνει απαραίτητο όσους το επιβουλεύονται. Και εννοείται ότι σε έναν κόσμο που, όχι μόνο η βία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά και οι έκφυλες ελευθεριακές αξίες έχουν εισχωρήσει στη συλλογική συνείδηση, το κράτος πρέπει να χρησιμοποιεί όση ποσότητα βίας είναι απαραίτητη για να μην κυριαρχήσει το χάος και η αναρχία. Και οι ίδιοι οι πολίτες -που μόνο για δικαιώματα γνωρίζουν να λένε- έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Μία από αυτές είναι το να παραδίδουν συνειδητά μέρος των ελευθεριών τους στο κράτος και να μην βάζουν τον εαυτό τους πάνω από αυτό.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,818 μηνύματα.
Σίγουρα ζούμε σε διαφορετικές πραγματικότητες με κάποιους ή ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα διαφέρει τόσο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Όπως και να έχει, η αλήθεια (παρά τα ιδεολογικά πρίσματα και φίλτρα που χρησιμοποιείς) είναι μία. Αν, για παράδειγμα, πω εδώ μια γνωστή μου που μένει Δενδροπόταμο ή όσους μπαλαμούς είχαν την ατυχία να γεννηθούν εκεί και διαβάζουν αυτά που γράφετε, θα τους γυρίσουν τα μυαλά. Μιλάμε για άτομα που δεν μπορούν ούτε να κοιμηθούν καλά καλά (εκεί έχουν τέρμα τις μουσικές, ό,τι ώρα να'ναι) και δεν λένε τίποτα γιατί φοβούνται μην δεν ξημερώσουν άλλη μέρα (αυτά λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι.) Χώρια που τα σπίτια από τα συρματοπλέγματα και τα κάγκελα μοιάζουν με τον φράχτη του Έβρου, χώρια που κάτω από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου (πίσω από τα ΚΤΕΛ) είναι η είσοδος για όλη τη Θεσσαλονίκη να προμηθευτεί ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, δηλαδή, ως ένα σημείο η ανοησία.
Δεν αμφισβητεί κανείς αυτή την πραγματικότητα. Όμως αυτό είναι το σύμπτωμα, η κύρια πάθηση είναι ένας κρατικός μηχανισμός ο οποίος για να μη σπαταλήσει επιπλέον χρήμα, δεν κάνει τίποτα για ολόκληρους πληθυσμούς, είτε είναι οι ρομα, είτε είναι 15 Πακιστανοί που μένουν μέσα σε ένα δωμάτιο στο κέντρο.

Στους καταυλισμούς δεν έχουν κάν τρεχούμενο νερό. Αν ξαφνικά ο Άλιμος στερηθεί για μια δεκαετία βασικά αγαθά(στέγαση, μόρφωση κλπ) θα καταλήξει να κλέβει αμάξια και ψιλικατζίδικα. Είναι σωστές αυτές οι πράξεις ? Όχι, όμως η αιτία είναι η οργανωμένη μαφία που ονομάζεται κράτος.

Σχετικά με το άλλο υποθέμα που ανοίξατε, περί της βιαιότητας της αστυνομίας, πάλι σε παράλληλα σύμπαντα ζούμε. Ένα κράτος, πέρα του ότι οφείλει να είναι δίκαιο και να προάγει την αξιοκρατία στους πολίτες του, είναι υποχρεωμένο να αυτοδιαφυλάσσεται από κάθε λογής εγκληματικά και παραβατικά στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο την τάξη, τη συνοχή και την ίδια του την υπόσταση. Έχει κάθε δικαίωμα να πατάσσει με όποιον τρόπο κρίνει απαραίτητο όσους το επιβουλεύονται. Και εννοείται ότι σε έναν κόσμο που, όχι μόνο η βία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά και οι έκφυλες ελευθεριακές αξίες έχουν εισχωρήσει στη συλλογική συνείδηση, το κράτος πρέπει να χρησιμοποιεί όση ποσότητα βίας είναι απαραίτητη για να μην κυριαρχήσει το χάος και η αναρχία. Και οι ίδιοι οι πολίτες -που μόνο για δικαιώματα γνωρίζουν να λένε- έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Μία από αυτές είναι το να παραδίδουν συνειδητά μέρος των ελευθεριών τους στο κράτος και να μην βάζουν τον εαυτό τους πάνω από αυτό.
Σωστά τα γράφεις, αυτή η κύρια λειτουργία του Ελληνικού κράτους, η διαιώνιση και η διατήρηση του μηχανισμού. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους μεθόδους, όπως μέσω της συμμορίας που ονομάζεται ΕΛΑΣ, δικαστήρια κλπ. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε, κράτος δικαίου, νόμοι, κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας.

Για αυτό τον λόγο τα αγαπητά σώματα ασφαλείας φέρονται όπως γουστάρουν γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει ασυλία.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
Σωστά τα γράφεις, αυτή η κύρια λειτουργία του Ελληνικού κράτους, η διαιώνιση και η διατήρηση του μηχανισμού. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους μεθόδους, όπως μέσω της συμμορίας που ονομάζεται ΕΛΑΣ, δικαστήρια κλπ. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε, κράτος δικαίου, νόμοι, κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας.

Για αυτό τον λόγο τα αγαπητά σώματα ασφαλείας φέρονται όπως γουστάρουν γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει ασυλία.
Προφανώς ομιλώ για σοβαρά κράτη και όχι για το δικό μας. Σε ένα σοβαρό κράτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κρατικοί λειτουργοί ελέγχονται πραγματικά και η ασυδοσία τιμωρείται. Είμαι της άποψης, μάλιστα, ότι η τιμωρία στους συγκεκριμένους πρέπει να είναι μεγαλύτερη, ώστε να παραδειγματίζεται ο πολίτης.
Παρόλα αυτά, ακόμα και εκφυλισμένες μορφές κρατών σαν το δικό μας, είναι προτιμότερες από την επικράτηση της αναρχίας και του χάους.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,646 μηνύματα.
@11:23 και μετά 👏
Δείτε τι λέει η συμμαθήτριά του..

πώς αλλάζει το συναίσθημα μία και μόνο λέξη: Ρομά
Αν η είδηση ήταν "αστυνόμος πυροβόλησε 17χρονο" τότε αναταραχή, ο κόσμος αγανακτεί και ξεσηκώνεται, επειδή "σκότωσαν έναν από εμάς".
Τώρα που η είδηση είναι "αστυνόμος πυροβόλησε 17χρονο Ρομά", δε μας νοιάζει και τόσο, σκεφτόμαστε το πόσο κακοί άνθρωποι είναι σαν φυλή οι Ρομά και μας περνάει και συζητάμε στα 2/3 της επιχειρηματολογίας μας για τα δεινά που έχουν προκαλέσει, για την εγκληματικότητά τους, τα ναρκωτικά, τις συνθήκες που ζούνε και τι τραβάει ο κόσμος που ζει κοντά τους.

Πάτε καλά; Θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας στη θέση του νεκρού.
Το αυτοκίνητο το ακινητοποίησαν από μόνοι τους οι νεαροί. Ποιά απειλή;
Το όπλο δεν το άγγιξε καν ο νεαρός, η δικαιολογία του αστυνομικού ότι πήγε να το αρπάξει καταρρίφθηκε. Ήταν στυγνή δολοφονία ανήλικου από αστυνόμο.

Δείτε μόνο τι λέει η συμμαθήτριά του. Μου φαίνεται αυτήν είναι πιο ώριμη από όλους μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,780 μηνύματα.
Αστυνομικός που διακινούσε κοκαΐνη με πανάκριβη BMW οχι απλά δεν σταμάτησε σε έλεγχο των μπάτσων αλλά έβαλε μπρός και τραυμάτισε αστυνομικό μπροστά στο τμήμα και δεν κουνήθηκε φύλλο. όχι απλά δεν του έριξαν αλλά το αμάξι βρέθηκε μέρες μετά.

Συνεννοηθήκαμε τώρα για το πως ενεργεί η ΕΛ.ΑΣ και για το πως βγάζει το χρωματολόγιο πριν δολοφονήσει; Και πως η ζωή ματσό μπάτσου μεγαλέμπορα κόκας που τραυματίζει μπάτσο δεν είναι το ίδιο με ενός Ρομά που απλά αναπνέει;

Γιατι πολλές μαλακίες ακούσαμε και ακούμε συνεχώς. Ελπίζω να το χωρέσει το κεφάλι σας κάποια στιγμή.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν ο αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας αλλά υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινεί συστηματικά κοκαΐνη στην Κω, εντοπίστηκε από άνδρες της Τροχαίας να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο νησί με ένα μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας BMW. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και τον οδήγησαν στο τμήμα όπου του έκοψαν κλήση.



Εκεί, ένας αστυνομικός ενημέρωσε τον 33χρονο ότι είχε κληθεί σκύλος ανιχνευτής για να ερευνήσει το όχημά του για ναρκωτικά. Όμως, εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο και άναψε τη μηχανή με σκοπό να διαφύγει. Ο συνάδελφός του μπήκε μπροστά για να τον εμποδίσει, όμως ο ύποπτος ξεκίνησε, τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κνήμη του αριστερού ποδιού και τράπηκε σε φυγή κάνοντας όπισθεν και επικίνδυνους ελιγμούς.



Το μαύρο BMW εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο πάρκινγκ του νέου σταδίου Ανταγόρα και κατασχέθηκε, αλλά ο 33χρονος αστυνομικός ήταν άφαντος.

https://www.protothema.gr/greece/ar...-oti-tha-epsahnan-gia-narkotika-to-ohima-tou/
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,646 μηνύματα.
1701865660774.png
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι θα λέγατε να βάλουμε και στην αντίπερα όχθη τα θύματα των μπάτσων..

Ελπιζω και εύχομαι να μην προστεθει ενας ακομα που πήγε στην δουλειά του και πολύ περισσότερο σε αγώνα βολευ ...

Ρουθουνι δεν ανοιξε σημερα ,ειδικα εδω μεσα αλλα ξεχασα δεν ειναι ουτε ρομα ουτε μεταναστης ουτε καν αθώω μικρό ζωάκι για να δείξουμε ποσο σοκαρισμενη ειναι η μικρη και μαυρη μας επιλεκτικη ψυχουλα ..


 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,780 μηνύματα.
Τι θα λέγατε να βάλουμε και στην αντίπερα όχθη τα θύματα των μπάτσων..
οτι διάλεξαν στρατόπεδο και "λυπάμαι" για αυτούς


Και φτάνει με τη καραμέλα πως και καλά σιωπούμε οταν γίνεται κάτι απο την αντίπερα όχθη καταντά κουραστικό και γελοίο για σας
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
Τι θα λέγατε να βάλουμε και στην αντίπερα όχθη τα θύματα των μπάτσων..

Ελπιζω και εύχομαι να μην προστεθει ενας ακομα που πήγε στην δουλειά του και πολύ περισσότερο σε αγώνα βολευ ...

Ρουθουνι δεν ανοιξε σημερα ,ειδικα εδω μεσα αλλα ξεχασα δεν ειναι ουτε ρομα ουτε μεταναστης ουτε καν αθώω μικρό ζωάκι για να δείξουμε ποσο σοκαρισμενη ειναι η μικρη και μαυρη μας επιλεκτικη ψυχουλα ..


Ειναι στον κινδυνο της δουλειας αυτα πρωτον
Δευτερον, οι μισοι και πανω που χαιρονται με τον θανατο του γυφτου, χαιρονται και με τον τραυματισμο του αστυνομικου
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ειναι στον κινδυνο της δουλειας αυτα πρωτον
Δευτερον, οι μισοι και πανω που χαιρονται με τον θανατο του γυφτου, χαιρονται και με τον τραυματισμο του αστυνομικου
Φυσικά και είναι γνωστό εξου άλλωστε και πολλές φορές οδηγούνται σε όλα αυτά!

Εκεί ειναι όμως το θέμα;

Το κοινωνικό και δήθεν ευασθητοποιημενο πρόσωπο-ψυχή αυτής της κοινωνίας μήπως τελικά είναι ΥΠΟ προϋποθέσεις;
Προϋποθέσεις που ικανοποιούν μόνο δικά μας βιώματα;

Δεν χρειάζεται απάντηση τα ξέρουμε, απλά πλέον είναι αντιληπτά από όλους!

Ακόμα και εργατικό ατύχημα να το λάβουμε ειναι σκληρο ...:(
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,780 μηνύματα.
όταν αμελείς για την προστασία του πολίτη (βλ. πρόσφατη γυναικοκτονία και άλλα πολλά αμέτρητα περιστατικα), σπας στο ξύλο τον κόσμο με κάθε ευκαιρία, βασανίζεις και τραυματίζεις ανεξέλεγκτα σαν να μην υπάρχει αύριο, τραμπουκίζεις, καταπατάς νόμους, ανθρώπινα δικαιώματα, Σύνταγμα και φέρεσαι τόσο χυδαία και απροκάλυπτα θα πρέπει να περιμένεις και τα αντίποινα.

Τhat's the truth, deal with it.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
όταν αμελείς για την προστασία του πολίτη (βλ. πρόσφατη γυναικοκτονία και άλλα πολλά αμέτρητα περιστατικα), σπας στο ξύλο τον κόσμο με κάθε ευκαιρία, βασανίζεις και τραυματίζεις ανεξέλεγκτα σαν να μην υπάρχει αύριο, τραμπουκίζεις, καταπατάς νόμους, ανθρώπινα δικαιώματα, Σύνταγμα και φέρεσαι τόσο χυδαία και απροκάλυπτα θα πρέπει να περιμένεις και τα αντίποινα.

Τhat's the truth, deal with it.
Σιγα μην πεταξαν τη φωτοβολιδα στον μπατσο τα πρεζοχουλιγκανια του γαυρου για να εκφρασυον την οργη τους που η αστυνομια ως θεσμος καταπατα τα ανθρωπινα δικαιωματα και δεν αποτρεπει τις γυναικοκτονιες.
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,606 μηνύματα.
Τι θα λέγατε να βάλουμε και στην αντίπερα όχθη τα θύματα των μπάτσων..
Εσύ συγκεκριμένα μόνο αυτή την όψη βάζεις. Έκανες ολόκληρο χαμό για να μας πείσεις ότι ο μπάτσος ήταν αθώος με τον 17χρονο και τώρα ήρθες να μας πεις για επιλεκτικές ευαισθησίες.
και φέρεσαι τόσο χυδαία και απροκάλυπτα θα πρέπει να περιμένεις και τα αντίποινα.
Κοίτα αυτό δεν είναι και πολύ λογικό επιχείρημα. Και οι ρομα έχουν μια αρκετά παραβατική κοινότητα και γενικώς προβληματική για τα σημερινά δεδομένα κουλτούρα, άρα με την ίδια λογική θα πει κάποιος γιατί να δείξω συμπόνια για τον δικό τους; Λίγο πολύ χρησιμοποιείς το ίδιο σκεπτικό απλά στην ανάποδη και ενώ καταλαβαίνω το διαφορετικό σύστημα εξουσίας/δύναμης των δυο, συνεχίζουμε να έχουμε δυο προβληματικές καταστάσεις και δυο ανθρώπους που χτυπήθηκαν άδικα. Και ο χουλιγκανισμός στους αγώνες δεν είναι μικρό πρόβλημα στη χώρα για να το δικαιολογήσουμε έτσι απλά.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,968 μηνύματα.
Όπως ήταν αναμενόμενο τα αριστερά μέλη (όχι όλα για να είμαι δίκαιος) έριξαν δίκιο στους αναρχικούς για την επίθεση στον αστυνομικό μόνο και μόνο επειδή η ιδεολογία τους είναι κατά της αστυνομίας.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top