Καταδίωξη στη Βοιωτία: Πώς έπεσε νεκρός ο 17χρονος Ρομά

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,780 μηνύματα.
ενώ καταλαβαίνω το διαφορετικό σύστημα εξουσίας/δύναμης των δυο
Αυτό που λες ωστόσο, ανάμεσα στις προτάσεις σου, είναι τεράστιας σημασίας και όλη η ουσία της υπόθεσης.

Πιστεύω όμως πως το αντιλαμβάνεσαι.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και ο χουλιγκανισμός στους αγώνες δεν είναι μικρό πρόβλημα στη χώρα για να το δικαιολογήσουμε έτσι απλά.
Δεν δικαιολόγησα τον χουλιγκανισμό κι αν το κράτος επιθυμεί τον εξαλείψει ας πάρει μέτρα για αυτό. Αμφιβάλλω αν γίνεται κατι, αν σκεφτεί και κανείς ποιος εχει τις ομάδες και βγαίνει και λέει πως είναι μαφία απο μόνες τους.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σιγα μην πεταξαν τη φωτοβολιδα στον μπατσο τα πρεζοχουλιγκανια του γαυρου για να εκφρασυον την οργη τους που η αστυνομια ως θεσμος καταπατα τα ανθρωπινα δικαιωματα και δεν αποτρεπει τις γυναικοκτονιες.
Δεν αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά απάντησα σε όσα αναφέρθηκαν πως και καλά κάνουμε τουμπεκί στην αντίθετη πλευρά και δεν μιλάμε όταν συμβαίνουν αντίστοιχα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,483 μηνύματα.
Ας μην γίνονται όλα αχταρμάς.
Δεν γίνεται να πληρώνει ένας Ρομά τα λάθη όλων των Ρομά, όπως δεν γίνεται και να χρεώνουμε όλα τα κακά της αστυνομίας σε έναν αστυνομικό. Ας πληρώνει ο καθένας για τις πράξεις του, τίποτα παραπάνω όμως απο αυτό.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,632 μηνύματα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνδέονται οι δύο περιπτώσεις. Σαν να είναι διαγωνισμός ποιος είναι πιο επιλεκτικά ευαίσθητος πάνω σε έναν νεκρό και σε έναν βαριά τραυματισμένο.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
Ας μην γίνονται όλα αχταρμάς.
Δεν γίνεται να πληρώνει ένας Ρομά τα λάθη όλων, όπως δεν γίνεται και να χρεώνουμε όλα τα κακά της αστυνομίας σε έναν αστυνομικό. Ας πληρώνει ο καθένας για τις πράξεις του, τίποτα παραπάνω όμως απο αυτό.
Ακριβώς έτσι είναι, όπως τα λες.

Στο περιστατικό με τον 17χρονο, ένας αστυνομικός έφταιγε. Στο παραπάνω περιστατικό, ο αστυνομικός δεν έφταιγε. Δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε όλα.

Από την άλλη, το θέμα καταπιάνεται με το θάνατο ενός 17χρονου παλικαριού. Είναι άτοπο να βάζουμε ένα περιστατικό της ¨άλλης πλευράς". Δε χρειαζόταν, περιττό. Έως και προκλητικό, για κάποιους/ες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
Επειδή απορώ με κάποια πράγματα που διαβάζω εδώ μέσα και -το σημαντικότερο- ακούω εκεί έξω, πάμε λίγο να πούμε τα βασικά:
-Η βία είναι σύμφυτη με το ανθρώπινο είδος. Ειδικά δε στην παγκοσμιοποιημένη εποχή που ζούμε και λόγω υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού σε μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχουν γκέτο συμμοριών που κλέβουν, κάνουν διακίνηση και κάθε είδους έγκλημα.
-Μία από τις κυριότερες υποχρεώσεις ενός κράτους είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών του.
-Πέρα από τους κοινούς εγκληματίες, υπάρχουν και οι «ιδεολογικοί εγκληματίες.» Αυτοί είναι οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές και οι αντίστοιχοι του ακροδεξιού χώρου, εφόσον επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους σε πράξεις (ανατροπή πολιτεύματος.)
-Η αστυνομία αντιμετωπίζει πολλές παθογένειες (χαμηλοί μισθοί, έλλειψη εξοπλισμού, ανεπαρκής εκπαίδευση και το κυριότερο - έλλειψη πολιτικής βούλησης να αλλάξουν όλα αυτά.)

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το κάθε κράτος πρέπει να απαντάει με νόμιμη βία απέναντι στη βία των εγκληματιών. Αυτή, σίγουρα, πρέπει να είναι όση απαιτείται για την καταστολή. Αντί, λοιπόν, να απαιτήσουμε από την πολιτεία να θέσει τέλος στην ανομία που γίνεται μπροστά στα μάτια μας (για παράδειγμα οι περιοχές των ρομά όπου γίνεται διακίνηση απροκάλυπτα, για να είμαι και εντός θέματος) ζητάμε ουσιαστικά ευνουχισμό της αστυνομίας και ακούμε ουτοπικές παπάτζες που φτάνουν μέχρι και στο σημείο να μην υπάρχει αστυνομία. Αυτά μπορεί να λειτουργούν σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και αναρχοσυλλογικότητες, αλλά στον πραγματικό κόσμο θα προκληθεί χάος και έξαρση της βίας.

Πέρα από τα παραπάνω και ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, το να χαίρεσαι με το θάνατο του γύφτου ή τον τραυματισμό του αστυνομικού είναι καθαρή μισανθρωπιά. Αυτά.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 3,144 μηνύματα.
Πέρα από τα παραπάνω και ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, το να χαίρεσαι με το θάνατο του γύφτου ή τον τραυματισμό του αστυνομικού είναι καθαρή μισανθρωπιά. Αυτά
Να σου πω ενα μυστικο ρε ηλια ομως? Προφανως δεν χαρηκα με κανενα απο τα δυο περισταστικα αλλα ουτε και στεναχωρεθηκα.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,362 μηνύματα.
Να σου πω ενα μυστικο ρε ηλια ομως? Προφανως δεν χαρηκα με κανενα απο τα δυο περισταστικα αλλα ουτε και στεναχωρεθηκα.
Καλά, δεν θα το παίξω κι εγώ ευαίσθητος, να σου πω ότι μου κόπηκε η όρεξη από τη στεναχώρια.
Απλά, άλλο αυτό, κι άλλο να χαίρεται κάποιος με τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό (μπορεί και θάνατο) κάποιου. Ε, πρέπει να υπάρχει κάποιο θεματάκι.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top