Άγιοι Ανάργυροι: 39χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι την 28χρονη σύντροφό του έξω από αστυνομικό τμήμα

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Έχουμε παρέμβαση Τζήμερου στο Facebook πριν λίγες ώρες.
Ο λαϊκισμός θα μας φάει!
Παίρνει κεφάλια ο υπουργός! Κέρβερος! Ναι, αλλά, με ποια κεφάλια τα αντικαθιστά; Και, κυρίως, ποιες νέες οδηγίες δίνει στα "καινούργια" κεφάλια; "Μόλις τηλεφωνάει κάποια ή και κάποιος και ισχυρίζεται ότι τον απειλούν να στέλνετε περιπολικό να τον παραλάβει και να τον πηγαίνει στο σπίτι του; Με ανώτατη διάρκεια τηλεφωνήματος τα 30 δευτερόλεπτα" ας πούμε; Μόνο και μόνο η καταγραφή των στοιχείων και το πού βρίσκεται αυτός που τηλεφωνάει χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα. Εάν δεν υπάρχει κανένας άλλος έλεγχος της σοβαρότητας της καταγγελίας, η αστυνομία θα μεταβληθεί σε υπηρεσία ραδιοταξί. Δεν θα έχεις λεφτά για ταξί και θα τηλεφωνάς στο 100: "Απειλούμαι, ελάτε να με πάρετε από το σημείο τάδε να με πάτε στο σπίτι μου". Τι θα κάνει ο τηλεφωνητής, νομίζετε, μετά από τους "αποκεφαλισμούς" του Χρυσοχοΐδη;
Ο αστυνομικός τηλεφωνητής μίλησε με την άτυχη Κυριακή 1 λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα. Αν ήταν ο Χρυσοχοΐδης στη θέση του, μετά από πόσα δευτερόλεπτα ομιλίας θα έστελνε περιπολικό; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εξακριβωθεί ότι μια καταγγελία είναι σοβαρή, έτσι δεν είναι; Μπορεί η αστυνομία να γίνει ραδιοταξί;
Η ανατριχιαστική διαπίστωση, διαβάζοντας τον διάλογο, είναι ότι η άτυχη κοπέλα έχασε χρόνο, που αποδείχθηκε μοιραίος, κάνοντας τραγικά λάθη και λεκτικά και κινητικά. Αντί να πει: "Ο πρώην μου με κυνηγάει να με σκοτώσει. Είμαι στο τμήμα Αγ. Αναργύρων και φοβάμαι να πάω στο σπίτι μου. Σας παρακαλώ στείλτε ένα περιπολικό", είπε, πολύ χαλαρά, χωρίς ίχνος ταραχής, το παρακάτω:
Θύμα: Και χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
Εσύ τι θα καταλάβαινες από το ρήμα "με περιμένει" και από το "έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα"; Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι η κοπέλα νοιάζεται για τον πρώην της ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση! Δεν ήταν περίεργο. Και ο σουρεαλιστικός διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:
Αστυνομία: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
Θύμα: Ορίστε;
Αστυνομία: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
Θύμα: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.
Αστυνομία: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
Θύμα: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.
Αστυνομία: Σε ποια οδό;
Θύμα: Αριστοφάνους..., Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα; Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
Προσέξτε: η συνεννόηση γινόταν για να πάει το περιπολικό στο σπίτι της, όχι στο αστυνομικό τμήμα! Δηλαδή ακόμα και να το έστελνε εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός - τηλεφωνητής, δεν θα είχε αποφευχθεί τίποτε! Και γιατί ήθελε το περιπολικό στο σπίτι της; Διότι είχε έρθει στο ΑΤ με το αυτοκίνητο του συνοδού της, με το οποίο μπορούσε να φύγει, αλλά φοβόταν ότι θα δεχόταν επίθεση όταν θα κατέβαινε από το αυτοκίνητο για να πάει μέχρι την πόρτα της.
Η συζήτηση συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο ασυνεννοησίας, με την κοπέλα να βρίσκεται έξω από το ΑΤ τμήμα και να περπατάει απομακρυνόμενη από αυτό, μολονότι κινδύνευε! Το ακατανόητο είναι ότι μόλις βλέπει τον πρώην να την πλησιάζει, του γυρίζει την πλάτη - το ίδιο κάνει και ο συνοδός της - δεν βάζει τις φωνές και συνεχίζει να μιλάει στο κινητό περπατώντας, και όχι τρέχοντας προς το Αστυνομικό Τμήμα! Δεν πίστευε ότι ο άλλος κρατούσε μαχαίρι; Ήθελε να δείξει ότι δεν τον φοβάται; Ότι τον περιφρονεί; Ήταν απορροφημένη από τη συζήτηση με το 100 και δεν στάθμισε σωστά την επικινδυνότητα αυτών των κινήσεων; Όπως και να έχει, η συνομιλία την οποία ακούσαμε χθες (link στο πρώτο σχόλιο) δεν δείχνει ούτε αδιαφορία ούτε κακό χειρισμό από τον αστυνομικό. Μάλιστα όταν το θύμα περιγράφει την απειλή που δέχεται, λέει τα εξής:
Αστυνομία: Του έχετε κάνει μήνυση;
Θύμα: Όχι.
Αστυνομία: Οπότε… αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;
Θύμα: Περιμένει για να μου… για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.
Εσύ τι θα καταλάβαινες; Ότι επέκειτο φόνος ή ότι είναι ένα από τα συνηθισμένα καβγαδάκια ζευγαριών; Όμως η υπουργάρα πήρε κεφάλια! Μέχρι το επόμενο έγκλημα, που θα ξαναπάρει κεφάλια. Λογικό, όταν απευθύνεται σε ψηφοφόρους ανεγκέφαλους.
Υ.Γ. Το ότι στην αστυνομία υπάρχουν (και) ανίκανοι, τεμπέληδες και σύνδεσμοι με το οργανωμένο έγκλημα είναι μια άλλη ιστορία, που δεν σχετίζεται με τον χειρισμό της υπόθεσης.

Mπράβο του που υπερασπίστηκε τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,827 μηνύματα.
Καλο, ναι; Η υποδιοικητης..οχι το νεουδι..με 40 χρονια προυπηρεσιας...αφησε τηην κοπελα να φυγει..ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ..ΚΑΙ ΚΑΝ ΔΕΝΕ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗς..ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ.
ΤΙΠΟΤΑ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΛΕΜΕ.
Και αυτη η τραγικη κοπελα..ειδε τον θανατο της...πεθανε τοσο φριχτα..νιωθοντας εντελως ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ.Νιωθοντας ενα σκουπιδι στα ματια τους. ΣΚΟΥ..ΠΙ...ΔΙ.
Μα την αγια παντοφλα θα τρελαινομουν αν ημουν τη θεση τους.Αλλα αν ειχαν φιλοτιμο και ενσυναισθηση δεν θα φερονταν και ετσι.

Στο μεταξυ..αυτος σιγα σιγα ξεπερναει και τον Κουγια.
ΕΛΕΟΣ.ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ..ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Να μηνε χουν την ελπιδα αυτες οι δολοφονικες κλανιες οτι θα σκοτωσουν και με εναν εξπερ δικηγορο συν ψυχιατρικα προβληματα τα την γλυτωσουν.
ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥς..ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ..ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥς ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑς ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟς ΝΕΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς/
Αλλα ποιος εχασε την τσιπα για να την βρουν οι μεγαλοδικηγοροι;
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και η κατάθεση της υποδιοικήτριας του τμήματος των Αγίων Αναργύρων για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Το εξοργιστικό είναι πως τόσο η αξιωματικός υπηρεσίας όσο και η υποδιοικήτρια του ΑΤ Αναργύρων δεν ζήτησαν καν τα στοιχεία της 28χρονης κοπέλας. Επίσης δεν ζήτησαν και τα στοιχεία του δράστη αλλά ούτε και την περιγραφή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, ώστε να στείλουν ένα περιπολικό έξω από το σπίτι της για να τον αναζητήσουν.



Δεν ξερω εσεις πως νιωθετε..εγω πραγματικα εχω βγει απο τα ρουχα μου..δεν αντεχετε ολο αυτο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Mπράβο του που υπερασπίστηκε τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο.
Μπραβο ακικε! Το σημαντικο για σενα ειναι να υπστηριχτυν οι αστυνομικοι.Η εστω αυτος που γουσταρεις εσυ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ..ΤΙΠΟΤΑ..ΧΕΣΤΗΚΕΣ.Δεν εχεις πει απολυτως τιποτα.ΔΕΝΕ ΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ!!!!!!!!!ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑ, ΠΟΤΕ!!!!!!!! Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.!!!!!! ΤΟ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,307 μηνύματα.
Καταρχάς, συγγνώμη, αλλά είναι δυνατόν να βάζουν σε τέτοια θέση ένα 23χρονο τσουτσέκι; Τι να κάνει το 23χρονο και από πού να σε προστατεύσει; Μιλάμε για ένα κορίτσι έναν χρόνο μεγαλύτερη από εμένα.. τουλάχιστον απαράδεκτο με το που τελειώνουν να μπαίνουν σε τέτοιες θέσεις.. βέβαια και η άλλη η έμπειρη είναι τρεις φορές χειρότερη. Για αυτόν που μιλούσε στο τηλέφωνο δεν θα μιλήσω καν, βαριόταν να μιλήσει, συλλαβιζε επί δέκα ώρες τι ήθελε να γράψει και μετά επί μισή ώρα ρωτούσε αν τον ακούνε.

ΠΑΡΑΝΟΙΑ🤡
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Μπραβο ακικε! Το σημαντικο για σενα ειναι να υπστηριχτυν οι αστυνομικοι.Η εστω αυτος που γουσταρεις εσυ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ..ΤΙΠΟΤΑ..ΧΕΣΤΗΚΕΣ.Δεν εχεις πει απολυτως τιποτα.ΔΕΝΕ ΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ!!!!!!!!!ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑ
Η υπεράσπιση του θύματος δεν γίνεται θυσιάζοντας και κανιβαλίζοντας αθώους. Και ο φρουρός και ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο δεν ευθύνονται για το φόνο. Ότι δεν έκαναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το έκανε ο Τζήμερος.

Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,791 μηνύματα.
Έχουμε παρέμβαση Τζήμερου στο Facebook πριν λίγες ώρες.


Mπράβο του που υπερασπίστηκε τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο.
Όλος αυτός ο διάλογος δείχνει...καθαρή άγνοια, των ανθρώπων "στο κέντρο", να διαχειριστούν / συναισθανθούν κ.λπ., πραγματικά σοβαρές καταστάσεις...

Και, φυσικά, δεν φταίνε μόνο αυτοί. Αλλά και η ελλιπής εκπαίδευση (στο πώς να διαχειρίζονται το κάθε τί, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας...), μα και αυτοί που τους βάζουν σε αυτή τη θέση, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και τα κατάλληλα προσόντα...

Το ψάρι, πάντα, βρωμάει από ψηλά...
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Όλος αυτός ο διάλογος δείχνει...καθαρή άγνοια, των ανθρώπων "στο κέντρο", να διαχειριστούν / συναισθανθούν, κ.λπ. πραγματικά σοβαρές καταστάσεις...

Και, φυσικά, δεν φταίνε μόνο αυτοί. Αλλά και η ελλειπής εκπαίδευση (στο πώς να διαχειρίχινται το κάθε τί, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας...), μα και αυτοί που τους βάζουν σε αυτή τη θέση, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και τα κατάλληλα προσόντα...
Ο διάλογος δείχνει ότι στο 100 γίνεται φιλτράρισμα των περιστατικών. Όπως γίνεται και στα ασθενοφόρα. Δεν δουλεύουμε σε αυτά τα πόστα. Άρα δεν ξέρουμε πόσα fake τηλεφωνήματα γι αυτές τις υπηρεσίες γίνονται.

Το ψάρι, πάντα, βρωμάει από ψηλά...
Αυτό είπε ο Τζήμερος. Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία εδώ επικεντρώνεστε στους υπαλλήλους.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,791 μηνύματα.
Ο διάλογος δείχνει ότι στο 100 γίνεται φιλτράρισμα των περιστατικών. Όπως γίνεται και στα ασθενοφόρα. Δεν δουλεύουμε σε αυτά τα πόστα. Άρα δεν ξέρουμε πόσα fake τηλεφωνήματα γι αυτές τις υπηρεσίες γίνονται.
Σαφώς υπάρχουν και τα παρατράγουδα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις θέσεις να κάθονται σαΐνια. Που μόνο και από τον τόνο της φωνής, να μπορούν (όσο γίνεται...), να ψυχανεμίζονται το κάθε τί και το μυαλό τους να στροφάρει με την ταχύτητα τού φωτός...

Δεν γίνεται να κολλάει / σκαλώνει, ο τηλεφωνητής στο κέντρο, στο..."περιμένει". Απλά δεν γίνεται.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,434 μηνύματα.
Έχουμε παρέμβαση Τζήμερου στο Facebook πριν λίγες ώρες.


Mπράβο του που υπερασπίστηκε τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο.
Όταν καλείς την άμεση δράση και λες : "ο πρώην μου που έχει ψυχολογικά προβλήματα με περιμένει έξω απο το σπίτι μου" και αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι οτι : "η κοπέλα νοιάζεται για τον πρώην της ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση!", τότε κάποιος χρειάζεται εγκεφαλογράφημα.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,359 μηνύματα.
Όταν καλείς την άμεση δράση και λες : "ο πρώην μου που έχει ψυχολογικά προβλήματα με περιμένει έξω απο το σπίτι μου" και αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι οτι : "η κοπέλα νοιάζεται για τον πρώην της ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση!", τότε κάποιος χρειάζεται εγκεφαλογράφημα.

Ο Τζήμερος περιμενε με αυτές τις μαλακιες που έλεγε όλα τα χρόνια να μπει στη Βουλή.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καταρχάς, συγγνώμη, αλλά είναι δυνατόν να βάζουν σε τέτοια θέση ένα 23χρονο τσουτσέκι; Τι να κάνει το 23χρονο και από πού να σε προστατεύσει; Μιλάμε για ένα κορίτσι έναν χρόνο μεγαλύτερη από εμένα.. τουλάχιστον απαράδεκτο με το που τελειώνουν να μπαίνουν σε τέτοιες θέσεις.. βέβαια και η άλλη η έμπειρη είναι τρεις φορές χειρότερη. Για αυτόν που μιλούσε στο τηλέφωνο δεν θα μιλήσω καν, βαριόταν να μιλήσει, συλλαβιζε επί δέκα ώρες τι ήθελε να γράψει και μετά επί μισή ώρα ρωτούσε αν τον ακούνε.

ΠΑΡΑΝΟΙΑ🤡

Καταρχάς δεν είναι αξιωματικός η κοπέλα.

Ξεκινάμε από εκεί. Άρα τι καθήκοντα αξιωματικός φυλακής εκτελούσε ;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Όταν καλείς την άμεση δράση και λες : "ο πρώην μου που έχει ψυχολογικά προβλήματα με περιμένει έξω απο το σπίτι μου" και αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι οτι : "Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι η κοπέλα νοιάζεται για τον πρώην της ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση!", τότε κάποιος χρειάζεται εγκεφαλογράφημα εαν αυτό καταλαβαίνει απο αυτή την κατάσταση.
Η κλήση είχε διάρκεια 1' και κάτι δευτερόλεπτα και ο τηλεφωνητής πήρε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Η επανάληψη αυτών που λέει και η επανάληψη αυτών που γράφει είναι για επιβεβαίωση και μέρος των guidelines.

Και στην Cosmote να πάρεις τηλέφωνο σου επαναλαμβάνουν αυτά που λες λόγω του φαινομένου χαλασμένου τηλεφώνου.


Ο Τζήμερος περιμενε με αυτές τις μαλακιες που έλεγε όλα τα χρόνια να μπει στη Βουλή.
Για να μπεις στην Βουλή πρέπει να κλαις στα ψέματα και να επικοινωνείς μέσω επικοινωνιολόγων.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,434 μηνύματα.
Ο Τζήμερος περιμενε με αυτές τις μαλακιες που έλεγε όλα τα χρόνια να μπει στη Βουλή.
Γράφοντας τέτοιες μαλακίες μπορεί σίγουρα να μπει στο black list αρκετού κόσμου πάντως :P.
Η κλήση είχε διάρκεια 1' και κάτι δευτερόλεπτα και ο τηλεφωνητής πήρε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Η επανάληψη αυτών που λέει και η επανάληψη αυτών που γράφει είναι για επιβεβαίωση και μέρος των guidelines.

Και στην Cosmote να πάρεις τηλέφωνο σου επαναλαμβάνουν αυτά που λες λόγω του φαινομένου χαλασμένου τηλεφώνου.
I mean sure, εαν το να παίρνεις στην άμεση δράση είναι το ίδιο με το να καλείς στην cosmote, όλα είναι δυνατά.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,791 μηνύματα.
Η κλήση είχε διάρκεια 1' και κάτι δευτερόλεπτα και ο τηλεφωνητής πήρε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Η επανάληψη αυτών που λέει και η επανάληψη αυτών που γράφει είναι για επιβεβαίωση και μέρος των guidelines.
Ψυχρή μηχανή, δηλαδή...Τί να τα λες σε αυτόματο τηλεφωνητή τί σε αυτούς, το ίδιο και το αυτό. Αυτό προκύπτει, από αυτά που λες...

Σε κάθε περίπτωση, αν είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο ή έκανε πιο καίριες ερωτήσεις, προσπαθώντας να καταλάβει τον βαθμό επικινδυνότητας τής κατάστασης, δεν νομίζω να του ζητούσε κανείς τα ρέστα ύστερα...

Έλα...είναι ηλίθιοι κάποιοι. Το ξέρουμε δα όλοι μας. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Στην τελική αυτό το μυαλό έχουν. Μέχρι εκεί μπορεί να αποδώσει...
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,881 μηνύματα.
Δυο μέρες τώρα έχω αρρωστήσει με αυτό που έγινε. Έγινε και η κηδεία κι ένιωσα ακόμη χειρότερα. Ίδια ηλικία με εμένα η κοπέλα, όλη τη ζωή μπροστά της. Να μπορούσα και θα της έδινα τη δική μου, να ζήσει να δει τα όνειρα της να γίνονται πραγματικότητα...
Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο σε αυτό το κράτος της πούτσας. Ο,τι πέτρα κι αν σηκώσεις, σκατά θα βρεις. Έχω κουραστεί κι αηδιάσει πλέον με την σαπιλα.

ΥΣ: Κορίτσια μη δείχνετε χαρούμενες στα σοσιαλ μίντια. Είναι red flag και θα προκαλέσετε κάποιον πρώην να έρθει να σας σκοτώσει..Για το καλό σας το λέω δηλαδή, εσείς θα φταίτε.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,359 μηνύματα.
Η υπεράσπιση του θύματος δεν γίνεται θυσιάζοντας και κανιβαλίζοντας αθώους. Και ο φρουρός και ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο δεν ευθύνονται για το φόνο. Ότι δεν έκαναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το έκανε ο Τζήμερος.

Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.

Δεν είναι αθώοι. Ο φρουρός ειναι για απόταξη. Απλά ηταν και ειναι εύθυνη οσων τον εβαλαν εκεί.... με πρωτο απο όλους το Διοικητη και την Υποδιοικητη του τμήματος η οποια τη πληρωσε επισης επειδη σαν Διοικητης προσωπικου θα υπεγραψε τις βάρδιες.

Ειπες οτι δεν ξέρουμε τη δουλειά. Εγω τη ξέρω.

Οποτε μη γράφεις άσχετα.

Ο Διοικητης οταν αναλαμβάνει ενα τμήμα θα πρέπει να δει ποιο σημείο θα του κάνει τη ζημιά και θα τον εκθέσει. Η δουλεια των Αξιωματικων που ειναι σε τέτοιες θέσεις ειναι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Δεν ασχολουνται με χαρτούρα μονο υπογράφουν.

Καθονται στο γραφείο για να διοικούν να κατευθύνουν και να ρυθμίζουν τα προβλήματα του προσωπικού. Φυσικα πρέπει να ειναι και γνώστης της νομοθεσίας και ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ υπογράφει. Ειναι super visor... σαν να λέμε γενικός σε μια εταιρεία. Άσχετα που δεν παίρνει τα 2-3 χιλιάρικα το μήνα για αυτη τη δουλειά.... που θα έπαιρνε σε μια ιδιωτική... αλλο αυτο αν δεν του αρέσει παραιτείται.

Ο δε τηλεφωνήτής δεν μιλάει στη κολλητή του.... ολα αυτα τα χουμε πεί πολλές φορές το υφος ακομη δείχνει ποσο σοιβαρά παίρνεις τη δουλειά σου και αν προτίθεσαι να εκνευρισεις τον αλλον απεναντι ωστε να μαλώσετε ή να τον χλευάσεις.

Να μην εισαι ειρωνικος πχ ή εριστικος. Υπάρχει συγκεκριμένη φρασεολογία και ύφος.

"Με συγχωρειτε δεν καταλαβαινω... πειτε μου τι ακριβως θέλετε να κάνουμε."

Και δεν έπρεπε να πάρει αυτη έπρεπε να πάρει η αστυφύλακας - "αξιωματικος" και πριν πάρει να τη ρωτησει που βρισκεται ο ύποπτος πρωην και καλου κακού να μέινετε στην υπηρεσια μέχρι να ηρεμησουν τα πράγματα και να δουμε πως μπορουμε να το οργανώσουμε να πάτε σπίτι σας με ασφάλεια.


Εν συνεχεία... ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ να τον καλέσουμε να του γίνουν σοβαρές συστάσεις.
Εκτος των συστάσεων να δουμε μεσα απο το συστημα την ποινικη του κατασταση και αν εκκρεμεί κάποια συλληψη εις βάρος του και να ενημερωθει ο εισαγγελέας για το περιστατικό.

Το περιστατικό καταγραφεται στο ημερολόγιο συμβάντων με ονοματα καθως και με ενεργειες που έγιναν.

Επιτρεψε μου... δε τη ξέρεις καθόλου τη δουλειά και καλα κάνεις εφοσον δεν εισαι του σώματος. Απλα μη γράφεις οτι να ναι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πέραν των ανωτερων σε μεγαλυτερο κλιμάκιο φταίνε και οι εμπλεκόμενοι. Και φταινε γιατι σαν Διοικητες δεν μερίμνησαν ωστε να αποτραπεί αυτο με οποιοδηποτε τροπο πχ

> Να μη κανει βάρδια ο συγκεκριμενος καταδικασθεις.
> Να μην βαζουν σε τέτοιες απαιτητικές υπηρεσιες νέες κοπέλες που δεν ξέρουν και δεν ειναι ψημένες σε διαχειριση τέτοιων περιστατικών.
> Να έχει προβεί σε αναφορές ο Διοικητης για τον εν λόγω που ηταν στη σκοπία περι καταλληλότητας ή οχι.
> Να υπάρχει ενα μνημόνιο ενεργειών σε περιπτώσεις τέτοιων ή άλλων περιστατικών. Το οποιο θα έπρεπε να εχει εκπονηθει απο τον Διοικητη και να έχει λάβει ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ γνώση ολο το προσωπικό.

Τα εκαναν αυτα ή κάτι απο αυτα ;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,827 μηνύματα.
Και για να μην λεμε και μαλακιες
ΚΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ.
Ενδοοικοιγενειακη βια δεν οριζεται μονο για παντρεμενους..αλλα και για σχεσεις..πρωην κλπ
ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΓΙΝΕΑΙ ΔΙΩΞΗ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΛΕΜΕ.
Παρτε τα καποιοι που λυσαξατε με την μηνυση..και φαιενατι και πσοο ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΟΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ ΑΥΤΑ

https://socialpolicy.gr/2020/11/καταγγέλλοντας-την-ενδοοικογενειακή.html

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα βίαιο έγκλημα που διώκεται από το νόμο. Παρακάτω θα αναφερθούμε σύντομα τόσο στις νομικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν τα θύματα, όσο και στις πρόνοιες του νόμου για την προστασία τους. Μάθε τα δικαιώματα σου, φτιάξε ένα πλάνο φυγής και σπάσε τον κύκλο της βίας.

  • Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι σοβαρότατο ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με αυστηρότατες ποινές από τον ελληνικό νόμο (Ν. 3500/2006).
Οι πράξεις που τιμωρούνται βάσει του παραπάνω νόμου είναι: η σωματική βλάβη (ποινή 1-15 έτη), ο εξαναγκασμός μέλους οικογένειας σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή στην οποία δεν υποχρεούται με τη χρήση βίας ή απειλής και η ενδοοικογενειακή απειλή (έξι μήνες-πέντε έτη), η προσβολή της αξιοπρέπειας, με ιδιαίτερα ταπεινωτικό λόγο ή έργο (μέχρι δύο έτη), η απειλή μάρτυρα ή μέλους της οικογένειας, με σκοπό την παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης (τρεις μήνες-τρία έτη).

Ο εκτός ή εντός γάμου βιασμός (5-20 έτη) και η ασέλγεια (μέχρι 10 έτη) τιμωρούνται με βάση τον Ποινικό Κώδικα.

  • Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα, οπότε δεν είναι αναγκαίο να κάνεις μήνυση. Σύμφωνα με το νόμο αρκεί η καταγγελία ή πληροφορίες, καταθέσεις μαρτύρων, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, που θα λάβει γνώση ο/η Εισαγγελέας, ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη.
  • [...]
  • Αν ο (πρώην ή νυν) σύζυγος ή σύντροφός ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σου σε κακοποιεί με τους παραπάνω τρόπους μπορείς να το καταγγείλεις στην αστυνομία ή την εισαγγελία. Ζήτησε αμέσως μετά να λάβεις αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραλάβει την αίτησή σου και να σου χορηγήσει το αντίγραφο.
Καταφεύγοντας στο αστυνομικό τμήμα να ξέρεις ότι οι αστυνομικές αρχές είναι υποχρεωμένες: να ερευνήσουν την καταγγελία, να καταγράψουν το περιστατικό στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων, να ενημερώσουν εγγράφως τον/ την Εισαγγελέα.

Από την εμπειρία μας βέβαια γνωρίζουμε ότι συχνά τα θύματα αποθαρρύνονται από τις αστυνομικές αρχές: «Γύρνα σπίτι σου», «βρείτε τα», «δεν σκέφτεσαι τα παιδιά σου;», «που να μπλέκεις;» είναι μερικές από τις στερεοτυπικές φράσεις που μπορείς να ακούσεις.

Σε αυτή την περίπτωση επίμεινε ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την καταγγελία σου, διότι σύμφωνα με τον Νόμο 3500/2006 η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα κάλεσε τον /ην δικηγόρο σου ή το 15900 ώστε να ενημερωθούν οι αστυνομικοί.

Τέλος αν είσαι τραυματισμένη η Αστυνομία πρέπει να σε παραπέμψει στον/την ιατροδικαστή, αν δεν το κάνει ζήτησε το εσύ. Μην ξεχάσεις να ζητήσεις αντίγραφο της ιατροδικαστικής έρευνας.

  • Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ο νόμος σου παρέχει πολλαπλή προστασία, απαγορεύοντας στο άτομο που σε κακοποιεί ή σε απειλεί να πλησιάζει εσένα, τα παιδιά, τους/τις συγγενείς σου ή τους/τις μάρτυρες οπουδήποτε (στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά κ.ά.).
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,359 μηνύματα.
xaxaxa φαντασου δεν το ήξερα αυτο το άρθρο Πουπουλίνα και ειδες το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα καταγραφη στο βιβλιο συμβάντων και ενημερωση του εισαγγελέα. Και χθες προχθες ειχα αναφέρει και την προσαγωγή. Εκει θα μετατρεπόταν σε σύλληψη με βαση αυτο το άρθρο.

Απλα στο άρθρο πρέπει να δείς Πεδίο εφαρμογής και αν ισχύει ακομη και δεν εχει τροποποιηθεί. Αυτο θα το έψαχναν οι υφιστάμενοι. Θα τους έβαζε ο Διοικητης.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Ψυχρή μηχανή, δηλαδή...Τί να τα λες σε αυτόματο τηλεφωνητή τί σε αυτούς, το ίδιο και το αυτό. Αυτό προκύπτει, από αυτά που λες...
Όταν είσαι σε τέτοιο πόστο ψυχρή μηχανή γίνεσαι γιατί κάθε μέρα τέτοιες κλήσεις ακούς. Τι περίμενες; Να πέφτει από τα σύννεφα κάθε φορά;
Σε κάθε περίπτωση, αν είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο ή έκανε πιο καίριες ερωτήσεις, προσπαθώντας να καταλάβει τον βαθμό επικινδυνότητας τής κατάστασης, δεν νομίζω να του ζητούσε κανείς τα ρέστα ύστερα...
Το θύμα μιλούσε ήρεμα στο τηλέφωνο μέχρι και τη τελευταία στιγμή. Πως να τον διαισθανθεί το κίνδυνο ο τηλεφωνητής;
Ο φρουρός ειναι για απόταξη. Απλά ηταν και ειναι εύθυνη οσων τον εβαλαν εκεί.... με πρωτο απο όλους το Διοικητη και την Υποδιοικητη του τμήματος η οποια τη πληρωσε επισης επειδη σαν Διοικητης προσωπικου θα υπεγραψε τις βάρδιες.
Συμφωνώ αλλά δεν έβαλε τον εαυτό του στη θέση αυτή. Οι ανώτεροί του τον έβαλαν. Το κράξιμο του λαϊκού δικαστηρίου γίνεται προς αυτόν και μπλέκουν τις παρανομίας που έκανε στο παρελθόν με την δολοφονία.
Ειπες οτι δεν ξέρουμε τη δουλειά. Εγω τη ξέρω.

Οποτε μη γράφεις άσχετα.

Ο Διοικητης οταν αναλαμβάνει ενα τμήμα θα πρέπει να δει ποιο σημείο θα του κάνει τη δουλειά. Η δουλεια των Αξιωματικων που ειναι σε τέτοιες θέσεις ειναι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Δεν ασχολουνται με χαρτούρα μονο υπογράφουν.

Καθονται στο γραφείο για να διοικούν να κατευθύνουν και να ρυθμίζουν τα προβλήματα του προσωπικού. Φυσικα πρέπει να ειναι και γνώστης της νομοθεσίας και ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ υπογράφει. Ειναι super visor... σαν να λέμε γενικός σε μια εταιρεία. Άσχετα που δεν παίρνει τα 2-3 χιλιάρικα το μήνα για αυτη τη δουλειά.... που θα έπαιρνε σε μια ιδιωτική... αλλο αυτο αν δεν του αρέσει παραιτείται.
Δεν διαφωνώ. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι την ευθύνη την έχουν οι αξιωματικοί που δεν την εξυπηρέτησαν.
Ο δε τηλεφωνήτής δεν μιλάει στη κολλητή του.... ολα αυτα τα χουμε πεί πολλές φορές το υφος ακομη δείχνει ποσο σοιβαρά παίρνεις τη δουλειά σου και αν προτίθεσαι να εκνευρισεις τον αλλον απεναντι ωστε να μαλώσετε ή να τον χλευάσεις.

Να μην εισαι ειρωνικος πχ ή εριστικος. Υπάρχει συγκεκριμένη φρασεολογία και ύφος.

"Με συγχωρειτε δεν καταλαβαινω... πειτε μου τι ακριβως θέλετε να κάνουμε."

Και δεν έπρεπε να πάρει αυτη έπρεπε να πάρει η αστυφύλακας - "αξιωματικος" και πριν πάρει να τη ρωτησει που βρισκεται ο ύποπτος πρωην και καλου κακού να μέινετε στην υπηρεσια μέχρι να ηρεμησουν τα πράγματα και να δουμε πως μπορουμε να το οργανώσουμε να πάτε σπίτι σας με ασφάλεια.


Εν συνεχεία... ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ να τον καλέσουμε να του γίνουν σοβαρές συστάσεις.
Εκτος των συστάσεων να δουμε μεσα απο το συστημα την ποινικη του κατασταση και αν εκκρεμεί κάποια συλληψη εις βάρος του και να ενημερωθει ο εισαγγελέας για το περιστατικό.

Το περιστατικό καταγραφεται στο ημερολόγιο συμβάντων με ονοματα καθως και με ενεργειες που έγιναν.
Ευγενικός μου φάνηκε. Μιλούσε στο πληθυντικό και την εξυπηρέτησε (κάτι που δεν έκανε το αστυνομικό τμήμα). Όπως και να την μιλούσε είναι ευνόητο ότι ο υπάλληλος του 100 δεν ευθύνεται για το φονικό.

Έχω πάρει και το 100 και το 166. Και στις δυο περιπτώσεις δεν είχα αναμονή και μου απάντησαν παρόμοια.
Επιτρεψε μου... δε τη ξέρεις καθόλου τη δουλειά και καλα κάνεις εφοσον δεν εισαι του σώματος. Απλα μη γράφεις οτι να ναι.
Εσύ αν ήσουν στη θέση του φρουρού τι θα έκανες ως πάνθηρας; Θα έβγαζες όπλο και θα πυροβολούσες; Θα έβγαινες από το φυλάκιο και θα τον ακινητοποιούσες. Δεν θα σοκαριζόσουν; Ο τύπος εμφανίστηκε από το πουθενά και ότι έκανε το έκανε σε δευτερόλεπτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,827 μηνύματα.
xaxaxa φαντασου δεν το ήξερα αυτο το άρθρο Πουπουλίνα και ειδες το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα καταγραφη στο βιβλιο συμβάντων και ενημερωση του εισαγγελέα. Και χθες προχθες ειχα αναφέρει και την προσαγωγή. Εκει θα μετατρεπόταν σε σύλληψη με βαση αυτο το άρθρο.

Απλα στο άρθρο πρέπει να δείς Πεδίο εφαρμογής και αν ισχύει ακομη και δεν εχει τροποποιηθεί. Αυτο θα το έψαχναν οι υφιστάμενοι. Θα τους έβαζε ο Διοικητης.
Οχι ισχυει..αφου απο τις ειδησεις το ειδα και το εψαξα διαδικτυακα.
 

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,307 μηνύματα.
Εγώ δεν κατάλαβα, μαχαίρωσε και τον φίλο που ήταν μαζί της; Γιατί αλλιώς, πώς δεν αντέδρασε εκείνος καθόλου;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,959 μηνύματα.
Οχι ισχυει..αφου απο τις ειδησεις το ειδα και το εψαξα διαδικτυακα.
To άκουσα από την εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας σε κάποιο κανάλι εχθές. Άψογη στην δουλειά της, μελετημένη και απαντάει σε ότι της ρωτήσουν.
 
Top