Ξέρω οτι δε θα αλλάξει κάτι αλλά ας το πω: η παχυσαρκία είναι αναπηρία.
Να με συμπαθάς αλλά όχι.
Η παχυσαρκία ειναι στο 90% των περιπτώσεων νοσηρός τρόπος ζωής. Όχι αναπηρία.
Όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα, δεν γεννηθηκες 800 κιλά μωρό, ούτε σε τροχαίο ή σε πόλεμο ήσουν και πάχυνες.
Γι αυτούς που έχουν παθήσεις απο εργοστασιακή ρυθμιση, ναι, το δέχομαι. Εκεί μαζί σου. Υπάρχουν ανθρωποι που ΔΕΝ μπορούν να κανουν κατι γι αυτό.
Οι υπόλοιποι απλά δεν το ράβουμε. Και σου μιλαω 104 κιλά σημερινο ζυγισμα.
Και επειδή ρωτησες τον Ηλία για το τσιγάρο, θα σου απαντησω εγω πως τους μιλάω, ακόμα και στην ιδια μου τη μάνα καντηλια κατεβάζω.
"Κόφτο ρε πρεζάκι της νικοτίνης, εγω το κοψα, εσυ τι είσαι και δε μπορείς, λούλα αδύναμη νουφαρέτο;"
Εγω την 1η διαιτα την έκανα και έχασα 40 κιλά το 2016 (105 - 68) οταν ο αδερφός μου, μου ειπε πως εισαι ετσι κουρευεσαι κι όλας γουλι και μοιαζεις σα χασάπης με τετοιο σβερκο.
Δεν μου άρεσε. Το ένιωσα στο πετσί μου. Μου ρθε να του κατεβασω το μισο προσευχητάρι.
Όμως είχε δίκιο.
Δε σου λεω να κοροιδευουμε τους χοντρούς, έτσι; Είμαι χοντρός. Αλλά μη το κάνουμε και "αχ ο καημενος εγω". Ναι κάποιοι ειναι δυστυχως καημένοι. Οι άλλοι απλά ΤΡΩΜΕ.
Και ισως και γι αυτο δεν κανει να κοροιδευεις τους χοντρους, γιατι δεν ξες αν ειναι στο 10% ή στο 90% και ειναι μαλακία να εχει οντως προβλημα ο άλλος και να τον κοροιδεψεις. Εκει ναι, να δεχτω ότι κάπου πρέπει να μετράμε τα λόγια μας.
Τουλάχιστον εγω χοντρή λέω μια γυναίκα οταν εχει κανει κατι κακό και μου βγαινει να της την πω εκεινη την ωρα. Οχι στα καλά καθούμενα, επ ουδενί.
Ξέρω, κι ετσι ειναι ανάρμοστο, δεν πρέπει και το γνωρίζω, οπότε δεν χρειάζομαι και κανεναν άλλο να μου κουνάει το δάχτυλο για το πόσες ενοχές πρέπει να νιώσω, γιατι δεν μπορώ να νιώσω ενοχές, δεν ειναι γραμμενο στον κώδικά μου το να νιώθω ενοχές πως να το κάνουμε.
Θες να μιλήσουμε στα ίσα; Εστω οτι ήσουν η Ματούλα και σε έβλεπα μπροστά μου.
Εγω δηλαδή δεν πρόκειται να σε πω χοντρή αμα σε δω στο δρόμο. Θα σε σεβαστώ.
Αλλά αμα με μπαναρεις για Χ μέρες ναι εκει στο λεω στα ίσα θα παω στους φίλους μου και θα πω η χοντρή με μπάναρε. Γιατί μου βγάζεις το Σκοτάδι από μέσα μου και θέλω να σου πιω το αίμα με το καλαμάκι εκείνη την ώρα.
Αμα δω ομως κάποιον να σε λεει χοντρή στα καλά καθούμενα, να εισαι σιγουρη πως δεν θα περάσει αυτό αναπάντητο, θα τον θάψω 2 μετρα κατω απο τη γη κι ας μη μιλάω μαζί σου.
Αυτός είμαι εγω.