04-10-24

18:49
Για κάθε άτομο που έχει παραπάνω κιλά από το όριο που προτείνουν οι γιατροί, μπορεί να υπάρχουν αιτίες, ψυχολογικοί, φυσιολογικοί κ.α.Οχι ούτε εγώ έχω ακούσει, αλλά υπάρχουν επώνυμοι πχ Δανάη Μπάρκα που με τη συνεχή ( ηθελημένη) αυτοεκθεση γυμνού σώματος είναι σα να προωθούν απενοχοποιημενα την εικόνα του ευτραφους σώματος ως υγιούς και επιθυμητου.Και οκ επιθυμητό για όσους αρέσκονται σε αυτό το το σωματότυπο μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι προτυπο προς μίμηση ούτε προς επαναπαυση όσων έχουν παρόμοιο θέμα που ξεκάθαρα επηρεάζει την ποιότητα ζωής.
Δεν θα έλεγες σε ένα άτομο με μυωπία ''πως είσαι έτσι, πήγαινε φτιάξε τα μάτια σου, μην προβάλλεις αρνητικά πρότυπα'' καθώς δεν επέλεξε να είναι μύωπας. Αντίστοιχα και ένα άτομο με παραπάνω κιλά ή μη ''επιθυμητό'' σώμα (πχ αγύμναστο) δεν επέλεξε να έχει αυτό τον μεταβολισμό ή αυτές τις συνθήκες στις οποίες ζει (αυξημένο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση φαγητού).
Το αδύνατο σώμα δεν ισούται με υγεία. Μπορείς να είσαι αδύνατος και να έχεις υψηλό ζάχαρο και χοληστερίνη.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

04-10-24

18:57
Να με συμπαθάς αλλά όχι.Ξέρω οτι δε θα αλλάξει κάτι αλλά ας το πω: η παχυσαρκία είναι αναπηρία.
Η παχυσαρκία ειναι στο 90% των περιπτώσεων νοσηρός τρόπος ζωής. Όχι αναπηρία.
Όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα, δεν γεννηθηκες 800 κιλά μωρό, ούτε σε τροχαίο ή σε πόλεμο ήσουν και πάχυνες. Γι αυτούς που έχουν παθήσεις απο εργοστασιακή ρυθμιση, ναι, το δέχομαι. Εκεί μαζί σου. Υπάρχουν ανθρωποι που ΔΕΝ μπορούν να κανουν κατι γι αυτό.
Οι υπόλοιποι απλά δεν το ράβουμε. Και σου μιλαω 104 κιλά σημερινο ζυγισμα.
Και επειδή ρωτησες τον Ηλία για το τσιγάρο, θα σου απαντησω εγω πως τους μιλάω, ακόμα και στην ιδια μου τη μάνα καντηλια κατεβάζω.
"Κόφτο ρε πρεζάκι της νικοτίνης, εγω το κοψα, εσυ τι είσαι και δε μπορείς, λούλα αδύναμη νουφαρέτο;"
Εγω την 1η διαιτα την έκανα και έχασα 40 κιλά το 2016 (105 - 68) οταν ο αδερφός μου, μου ειπε πως εισαι ετσι κουρευεσαι κι όλας γουλι και μοιαζεις σα χασάπης με τετοιο σβερκο.
Δεν μου άρεσε. Το ένιωσα στο πετσί μου. Μου ρθε να του κατεβασω το μισο προσευχητάρι.
Όμως είχε δίκιο.
Δε σου λεω να κοροιδευουμε τους χοντρούς, έτσι; Είμαι χοντρός. Αλλά μη το κάνουμε και "αχ ο καημενος εγω". Ναι κάποιοι ειναι δυστυχως καημένοι. Οι άλλοι απλά ΤΡΩΜΕ.
Και ισως και γι αυτο δεν κανει να κοροιδευεις τους χοντρους, γιατι δεν ξες αν ειναι στο 10% ή στο 90% και ειναι μαλακία να εχει οντως προβλημα ο άλλος και να τον κοροιδεψεις. Εκει ναι, να δεχτω ότι κάπου πρέπει να μετράμε τα λόγια μας.
Τουλάχιστον εγω χοντρή λέω μια γυναίκα οταν εχει κανει κατι κακό και μου βγαινει να της την πω εκεινη την ωρα. Οχι στα καλά καθούμενα, επ ουδενί.
Ξέρω, κι ετσι ειναι ανάρμοστο, δεν πρέπει και το γνωρίζω, οπότε δεν χρειάζομαι και κανεναν άλλο να μου κουνάει το δάχτυλο για το πόσες ενοχές πρέπει να νιώσω, γιατι δεν μπορώ να νιώσω ενοχές, δεν ειναι γραμμενο στον κώδικά μου το να νιώθω ενοχές πως να το κάνουμε.
Θες να μιλήσουμε στα ίσα; Εστω οτι ήσουν η Ματούλα και σε έβλεπα μπροστά μου.
Εγω δηλαδή δεν πρόκειται να σε πω χοντρή αμα σε δω στο δρόμο. Θα σε σεβαστώ.
Αλλά αμα με μπαναρεις για Χ μέρες ναι εκει στο λεω στα ίσα θα παω στους φίλους μου και θα πω η χοντρή με μπάναρε. Γιατί μου βγάζεις το Σκοτάδι από μέσα μου και θέλω να σου πιω το αίμα με το καλαμάκι εκείνη την ώρα.
Αμα δω ομως κάποιον να σε λεει χοντρή στα καλά καθούμενα, να εισαι σιγουρη πως δεν θα περάσει αυτό αναπάντητο, θα τον θάψω 2 μετρα κατω απο τη γη κι ας μη μιλάω μαζί σου.
Αυτός είμαι εγω.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.

04-10-24

18:59
Δε θα έλεγα ούτε σε ένα άτομο με πολυ παραπάνω κιλά " Πως είσαι έτσι ;κλπ "Για κάθε άτομο που έχει παραπάνω κιλά από το όριο που προτείνουν οι γιατροί, μπορεί να υπάρχουν αιτίες, ψυχολογικοί, φυσιολογικοί κ.α.
Δεν θα έλεγες σε ένα άτομο με μυωπία ''πως είσαι έτσι, πήγαινε φτιάξε τα μάτια σου, μην προβάλλεις αρνητικά πρότυπα'' καθώς δεν επέλεξε να είναι μύωπας. Αντίστοιχα και ένα άτομο με παραπάνω κιλά ή μη ''επιθυμητό'' σώμα (πχ αγύμναστο) δεν επέλεξε να έχει αυτό τον μεταβολισμό ή αυτές τις συνθήκες στις οποίες ζει (αυξημένο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση φαγητού).
Το αδύνατο σώμα δεν ισούται με υγεία. Μπορείς να είσαι αδύνατος και να έχεις υψηλό ζάχαρο και χοληστερίνη.
Είναι θέμα παιδείας και αν έλεγα κάτι σε οικείο πρόσωπο από ενδιαφέρον για την υγεία του θα το έκανα και με διακριτικότητα. Με ενοχλεί η επιτηδευμένη προβολή, το ίδιο θα με ενοχλούσε και η επιτηδευμένη προβολή οποιουδήποτε εθισμού ως φυσιολογικου χωρίς συνέπειες πχ κάπνισμα που είπε η χιμελα παραπάνω ( αν και καπνίζω)

04-10-24

19:20
Μιλάς τώρα για τη ΜΙΑ ευτραφή γυναίκα παρουσιάστρια στα 30 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης; Δηλαδή η Μπάρκα που έχει 15 κιλά παραπάνω δημιουργεί πρότυπα στα 4 χρόνια εκπομπής και όχι η Μενεγάκη, η Κορομηλά, η Σκορδά, η Καινούργιου, όλες αυτές που δεν τις θυμάμαι πια στα 30 χρόνια;Οχι ούτε εγώ έχω ακούσει, αλλά υπάρχουν επώνυμοι πχ Δανάη Μπάρκα που με τη συνεχή ( ηθελημένη) αυτοεκθεση γυμνού σώματος είναι σα να προωθούν απενοχοποιημενα την εικόνα του ευτραφους σώματος ως υγιούς και επιθυμητου.Και οκ επιθυμητό για όσους αρέσκονται σε αυτό το το σωματότυπο μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι προτυπο προς μίμηση ούτε προς επαναπαυση όσων έχουν παρόμοιο θέμα που ξεκάθαρα επηρεάζει την ποιότητα ζωής.
Αν κάποιος θέλει να επαναπαυτεί, θα επαναπαυτεί, δεν περιμένει την Μπάρκα να του κλείσει το ματάκι γουίνκ γουίνκ.
Έρευνα επ' αυτού;Η παχυσαρκία ειναι στο 90% των περιπτώσεων νοσηρός τρόπος ζωής
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

04-10-24

20:30
Δεν έχω κάνει. Όταν κάνω θα την παρουσιάσω.Έρευνα επ' αυτού;
Δηλαδή αμα δε βγει έρευνα στο θρεντ, σημαινει οτι το πατσοκοιλι μου ειναι 100% φταιξιμο του πατερα μου και της μανας μου και δεν τρωω σαν όρκα;
Όποιος τρωει, ξέρει πως τρώει.
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

04-10-24

20:37
Η Μπάρκα πρέπει να κρύβεται και να μη ζει τη ζωή της στο σώμα που έχει, γιατί αυτό έχει τώρα τι να κάνουμε, να πατήσει pause μέχρι να αδυνατίσει, για να μη μιλήσει κανείς για επιτηδευμένη προβολή; Δε προωθείται σα πρότυπο, ούτε και χρειάζεται, μια παρουσιάστρια είναι, όπως ο Παπαδάκης, ο Καμπουράκης, ο Λιάγκας, ο Αρναούτογλου.
Και λίγο νισάφι πια και με τα πρότυπα. Κανένα παιδί δε πιάνει τα πηρούνια όταν βλέπει τη Μπάρκα και λοιπούς, ούτε χρειάζεται και τέτοια υπερπροστασια, μη δουν το ένα, μη δουν το αλλο, λες και μεγαλώνουν στον Κυνόδοντα
Και λίγο νισάφι πια και με τα πρότυπα. Κανένα παιδί δε πιάνει τα πηρούνια όταν βλέπει τη Μπάρκα και λοιπούς, ούτε χρειάζεται και τέτοια υπερπροστασια, μη δουν το ένα, μη δουν το αλλο, λες και μεγαλώνουν στον Κυνόδοντα
Valder
Τιμώμενο Μέλος

04-10-24

20:50
Ελα ρε Ιζόλδη κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις;Και λίγο νισάφι πια και με τα πρότυπα. Κανένα παιδί δε πιάνει τα πηρούνια όταν βλέπει τη Μπάρκα και λοιπούς, ούτε χρειάζεται και τέτοια υπερπροστασια, μη δουν το ένα, μη δουν το αλλο, λες και μεγαλώνουν στον Κυνόδοντα
Εννοείται οτι δεν πιάνει τα πηρούνια αμα ειναι φιτ για να γινει χοντρό το παιδι. ΑΛΛΑ αν ειναι ήδη χοντρό, βλέπει όλη αυτη τη συστημική προβολή και τα body positivity και τα "τα πάχη μου τα κάλλη μου και μην ειστε χοντροφοβικοί" και λεει απο μεσα του δε γαμιέται, θα με δεχτούν γιατι ειδαλλιώς ειναι φασίστες ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΩ το πηρούνι, ΑΛΛΑ βγαζει με το κορμί -το ΟΠΟΙΟ κορμί- γυμνά στο Ίνστα.
Και μετα έρχεται η καταβαράθρωση γιατι οι άντρες γουστάρουν τις λεπτές γλάστρες και να σου οι καταθλίψεις και οι ανορεξίες και όλα. Απο το ένα ακρο στο άλλο.
Τουλάχιστον εγω σαν αντρας θα στο πω στα ίσα. Αν δεν άσθμαινα στην ανηφόρα ή δεν έπαιρνα το μηνίσκο στα χέρια ΚΑΙ γαμούσα 30 γυναικες το χρονο στην καθισιά μου που δε θα χαν κανενα προβλημα με την κοιλιά μου, σιγα μην έμπαινα στον κόπο να αγκομαχάω στη διαιτα και στη ζυγαριά. Θα έτρωγα σα να μην υπάρχει αυριο γιατι μου αρεσει το φαγητό, πολύ.
Για δυο λόγους αδυνατίζουν οι άνθρωποι και χτυπιούνται στα γυμναστηρια. Ειτε για λόγους υγείας γιατί προσέχουν τον εαυτό τους μην πάρουν τα γόνατα στα χέρια, είτε για να βγουν στην παραλία και να βρουνε κανα ταίρι.
Οι "γιατι πειθαρχία ουμμ" γυμναστηριακοί είναι ελάχιστοι, που είτε δεν έχουν άλλες ενασχολήσεις/κοινωνικοποίηση, είτε είναι τίποτα σωματα ασφαλείας και νυχτοφύλακες ή στρατιωτικοι που το χουν κανει τρόπο ζωής.
Αμα μπορούσες να τρως τον άμπακο και να μην έχεις πόνο ή απόρριψη απο τους γυρω σου, κι εσυ θα έτρωγες τα κέρατά σου.
Οπως κι αν σου δινανε 10 χιλιαρικα το μηνα ίσως να μην ξαναδουλευες παρά μονο κανα χόμπι.
Κάτι μας κινητοποιεί και το ράβουμε το ρημάδι. Ή καρδιαγγειακά και πόνοι, ή να μη μας καθεται ούτε γατα.
Τέλος.-
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

04-10-24

22:08
Θα αρχίσω από εδώ και πέρα να κάνω το σταυρό μου καθημερινά μη μου τύχει καμιά στραβή και βάλω κιλά ξαφνικά και μου λένε ότι τα έβαλα από προσωπική επιλογή. Θα είναι το φετινό μου τάμα στη Τήνο.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.

04-10-24

22:54
Πότε είπα εγώ ρε Χιμέλα να κράξεις κάποιον επειδή είναι χοντρός ή ξέρω΄γω να επικροτώ να κάνουμε σαν κοινωνία μπούλινγκ στους παχύσαρκους; Αυτό και καφρίλα είναι και τίποτα δεν πετυχαίνεις, τον βάζεις σε στάση άμυνας τον άλλον. Αυτό που κράζω εγώ είναι αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ και περνάει αργά αργά και εδώ πέρα, το να λένε δηλαδή παλαβά πράγματα όπως το ότι δεν αποτελεί πρόβλημα υγείας η παχυσαρκία ή να προωθείται κιόλας. Αυτό.Ηλία μιας που απάντησες, να σε ρωτήσω λοιπόν, αν ερχόταν ένας εκεί που έπινες τον καφέ σου και άρχιζε να σε κοροϊδεύει που καπνίζεις και να σου λέει "εγώ ρε φίλε το έκοψα σε μια μέρα, εσύ γιατί δεν το κόβεις; είσαι τεμπέλης, είσαι αδύναμος κλπ", θα σού άρεσε; Νομίζω πως θα του έλεγες"και τί σε νοιάζει εσένα ρε τί κάνω εγώ; σε ενοχλώ;".
Κι επειδή με ρώτησες για το τσιγάρο, θα σου απαντήσω ειλικρινά. Αν ερχόταν ένας άγνωστος και με έκραζε, θα εκνευριζόμουν και θα απαντούσα κάπως όπως γράφεις. Αν, τώρα, ένας που έχω μία οικειότητα μου την έλεγε θα τον άκουγα, όμως σίγουρα αν μου το έλεγε συνέχεια θα νευρίαζα. Πάντως εγώ σαν Ηλίας μπούλινγκ σε χοντρό δεν έχω κάνει ποτέ, το μοναδικό που μπορεί να κάνω είναι να πω σε κάποιον φίλο (διακριτικά) «ξες, έχεις πάρει λίγο τελευταία.» Και αν έχουμε οικειότητα και αν ξέρω ότι το σηκώνει κ.λπ. κ.λπ.
Και για τον @Samael τα παραπάνω.
Paladin
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Paladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 138 μηνύματα.

05-10-24

00:07
λοιπόν για να κλείσουμε το ζήτημα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες θα ντύνονται έτσι επί σκηνής
Valder
Τιμώμενο Μέλος

05-10-24

00:19
Για τους φίλους και φίλες που το γυρίσανε στο υπερρεαλιστικό στυλ επιχειρηματολογίας:
dictionary.cambridge.org
Οπου δεν πιάνει επιχείρημα ή ανταπάντηση, υπάρχει η υπερβολή του σενσεησοναλισμού, σε φάση "Αυριο θα φέρουν τα καμιόνια και τις ρουφήχτρες να μας βάλουν επάνω να μας αδυνατισουν με το ζόρι".
Για να φανεί ο καθε αντιλογος ακραίος τάχα.
Καλά, ετσι δεν κανουμε κουβέντα όμως παιδιά, θέλετε το μονοπώλιο στο επιχείρημα κι αμα βγει αλλος και πει αντιθετα αρχίζετε το υφος και την τρελίτσα.

sensationalism
1. the act by newspapers, television, etc. of presenting information in a way…
Οπου δεν πιάνει επιχείρημα ή ανταπάντηση, υπάρχει η υπερβολή του σενσεησοναλισμού, σε φάση "Αυριο θα φέρουν τα καμιόνια και τις ρουφήχτρες να μας βάλουν επάνω να μας αδυνατισουν με το ζόρι".
Για να φανεί ο καθε αντιλογος ακραίος τάχα.
Καλά, ετσι δεν κανουμε κουβέντα όμως παιδιά, θέλετε το μονοπώλιο στο επιχείρημα κι αμα βγει αλλος και πει αντιθετα αρχίζετε το υφος και την τρελίτσα.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.

05-10-24

00:21
Χμμμ αυτό θα έπρεπε να πάει πακέτο με τη λογοκρισία και την ποτοαπαγορευση... Τι μισές δουλειές θα κάνουμε;λοιπόν για να κλείσουμε το ζήτημα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες θα ντύνονται έτσι επί σκηνής View attachment 139460
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

05-10-24

00:58
Ελα ρε Ιζόλδη κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις;
Εννοείται οτι δεν πιάνει τα πηρούνια αμα ειναι φιτ για να γινει χοντρό το παιδι. ΑΛΛΑ αν ειναι ήδη χοντρό, βλέπει όλη αυτη τη συστημική προβολή και τα body positivity και τα "τα πάχη μου τα κάλλη μου και μην ειστε χοντροφοβικοί" και λεει απο μεσα του δε γαμιέται, θα με δεχτούν γιατι ειδαλλιώς ειναι φασίστες ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΩ το πηρούνι, ΑΛΛΑ βγαζει με το κορμί -το ΟΠΟΙΟ κορμί- γυμνά στο Ίνστα.
Και μετα έρχεται η καταβαράθρωση γιατι οι άντρες γουστάρουν τις λεπτές γλάστρες και να σου οι καταθλίψεις και οι ανορεξίες και όλα. Απο το ένα ακρο στο άλλο.
Τουλάχιστον εγω σαν αντρας θα στο πω στα ίσα. Αν δεν άσθμαινα στην ανηφόρα ή δεν έπαιρνα το μηνίσκο στα χέρια ΚΑΙ γαμούσα 30 γυναικες το χρονο στην καθισιά μου που δε θα χαν κανενα προβλημα με την κοιλιά μου, σιγα μην έμπαινα στον κόπο να αγκομαχάω στη διαιτα και στη ζυγαριά. Θα έτρωγα σα να μην υπάρχει αυριο γιατι μου αρεσει το φαγητό, πολύ.
Για δυο λόγους αδυνατίζουν οι άνθρωποι και χτυπιούνται στα γυμναστηρια. Ειτε για λόγους υγείας γιατί προσέχουν τον εαυτό τους μην πάρουν τα γόνατα στα χέρια, είτε για να βγουν στην παραλία και να βρουνε κανα ταίρι.
Οι "γιατι πειθαρχία ουμμ" γυμναστηριακοί είναι ελάχιστοι, που είτε δεν έχουν άλλες ενασχολήσεις/κοινωνικοποίηση, είτε είναι τίποτα σωματα ασφαλείας και νυχτοφύλακες ή στρατιωτικοι που το χουν κανει τρόπο ζωής.
Αμα μπορούσες να τρως τον άμπακο και να μην έχεις πόνο ή απόρριψη απο τους γυρω σου, κι εσυ θα έτρωγες τα κέρατά σου.
Οπως κι αν σου δινανε 10 χιλιαρικα το μηνα ίσως να μην ξαναδουλευες παρά μονο κανα χόμπι.
Κάτι μας κινητοποιεί και το ράβουμε το ρημάδι. Ή καρδιαγγειακά και πόνοι, ή να μη μας καθεται ούτε γατα.
Τέλος.-
Ναι, οκ, κατανοητά όλα αυτά, αλλά συνεχίζει να μου φαίνεται υπερβολική η αντίδραση σας. Δε θα γίνει glorified το λίπος. Δε θα κανονικοποιηθεί ποτέ, ακριβώς επειδή μπορείς να δεις τις επιπτώσεις του πάνω σου, όπως για παράδειγμα εσύ που ασθμαίνεις. Δε γίνεται να μη πολεμάς κάτι που ρίχνει τη ποιότητα ζωής σου, ανεξάρτητα αν δε τα καταφέρνεις.
Το point είναι, και αυτό νομίζω πως προωθείται, ότι δε χρειάζεται να μπαίνει η ζωή σου σε pause όσο είσαι χοντρός. Δε χρειάζεται να γίνει η δίαιτα αυτοσκοπός και όλα τα άλλα να εκμηδενίζονται. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί με το σώμα που έχει την εκάστοτε περίοδο. Αυτό έχουν, με αυτό πορεύονται. Δε σημαίνει ότι δε προσπαθούν, απλά ότι δε χάνουν στιγμές όσο βρίσκονται σε αυτή τη φάση(τα γυμνά στο ινστα που λες, ας μην είναι καλαίσθητα, γιατί όχι; ), απ'την οποία δε ξέρουν και με απόλυτη σιγουριά αν θα βγουν ποτέ. Η Μπάρκα και η Ζαμάνη ενοχλούν επειδή το ζουν. Είναι οι χοντρές που τόλμησαν να βάλουν κολάν, να βάλουν μπικίνι και να πάνε παραλία, να βγάλουν τη μπλούζα πάνω στη καύλα της συναυλίας. Τι; Μόνο ο Dan Reynolds μπορεί γιατί δεν προσβάλει την αισθητική μας;
Τέλος πάντων, η παχυσαρκία είναι πράγματι πρόβλημα αλλά πρόβλημα είναι και η δαιμονοποίηση του λίπους σε τέτοιο βαθμό που αν ξεφεύγεις από το size 0 να σε λένε χοντρή ή να κινδυνεύεις από λάθος διάγνωση γιατί τα ρίχνουν όλα στο βάρος χωρίς να υπάρχει απαραίτητα συσχέτιση.
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

05-10-24

01:03
Ύφος και τρελίτσα γιατί; Έχετε χειραγωγήσει τη συζήτηση από την αρχή. Στην αρχή λέγατε "αααα η Ζαμάνη η χοντρή που δε χάνει κανένα κιλό, είναι ανθυγιεινό, είναι αριστερή για αυτό είναι έτσι κτλ κτλ" και το πήγατε στο "ααααα όοοοοχι δε λέμε ότι δεν ήταν ωραίο που η Ζαμάνη έβγαλε τη μπλούζα της επειδή είναι χοντρή αλλά γιατί δε συνάδει με τη τέχνη" όταν άρχισαν να σας τη λένε. Τρια πουλάκια κάαααθονταν και πλέκανε πουλόβερ που λένε.Καλά, ετσι δεν κανουμε κουβέντα όμως παιδιά, θέλετε το μονοπώλιο στο επιχείρημα κι αμα βγει αλλος και πει αντιθετα αρχίζετε το υφος και την τρελίτσα.
Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εφόσον δεν υπάρχει σεβασμός στο ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι έτσι επειδή απλά έχουν κάποια ασθένεια που τους το προκαλεί, νομίζω ότι από μεριάς μου η συζήτηση έχει λήξει.
ΥΓ επειδή ορισμένοι λένε ότι τους λέμε ρατσιστές και τρώγονται και μας βρίζουν, όχι, δε λέω κανένα ρατσιστή. Απλώς λέω ότι δεν έχετε ενσυναίσθηση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
glayki
Περιβόητο μέλος

05-10-24

01:24
Δικαίωμα του καθενός είναι να εκτεθεί δημοσίως προβάλλοντας το σώμα του ,είτε είναι 50/60/100/150 κλπ κιλά, να εμφανιστεί με όποια περιβολή θέλει, να αυτοπροσδιοριστει με όποιο τρόπο θέλει... Καθετί που προβάλλεται έχει το κοινό του..
Αυτό δε σημαίνει πως αρέσει σε όλους και πρέπει όλοι να επικροτησουν το αποτέλεσμα.
Αυτό δε σημαίνει πως αρέσει σε όλους και πρέπει όλοι να επικροτησουν το αποτέλεσμα.

05-10-24

09:06
Εσύ όταν εμφανίζεσαι σε κόσμο περιμένεις να σε επικροτήσει κάποιος; Έρχεται κόσμος και σου λέει "μπράβο είστε όμορφη, αδύνατη, καλοντυμένη";Αυτό δε σημαίνει πως αρέσει σε όλους και πρέπει όλοι να επικροτησουν το αποτέλεσμα.
Απλά συνηθίζεται ο άνθρωπος να γίνεται εμπαθής με κάποιον που δεν θέλει να κάνει αυτό για το οποίο εκείνος έχει πασχίσει. Σου λέει, εγώ κυρία μου έκλεισα το στόμα μου και δεν τρώω πια 4 σουβλάκια στην καθισιά μου και χτυπιέμαι και στο γυμναστήριο 2 ώρες κάθε μέρα, εσύ πώς τολμάς κι εμφανίζεσαι στην παραλία ή στο μπαράκι έτσι που είσαι και περιμένεις και να το επικροτήσουμε; Όχι, είσαι γουρούνα και τεμπελα και θα σε κατακρίνουμε και θα σε κάνουμε να αισθάνεσαι μειονεκτικά μέχρι να το ράψεις το ρημαδι. Δε θα γίνεις αποδεκτή στην κοινωνία ΜΑΣ ώσπου να είσαι όπως σε θέλουμε εμείς.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.

05-10-24

09:25
Είτε είναι αναπηρία, είτε κακή συνήθεια, body shaming δεν κάνεις ποτέ και για κανένα λόγο. Τελεία και παύλα.
Η λέξη χονδρός είναι φορτισμένη αρνητικά, χρησιμοποιούμε τη λέξη εύσωμος. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και αγαπάμε την ελευθερία του άλλου.
Τώρα αυτή την Μπάρκα που λέτε δεν την ξέρω αλλά εδώ άλλοι προωθούν το κομμένο τους πουλί, τα παχάκια της σας πείραξαν; Αλλά και να προωθείς κάτι που είναι το κακό; Έχουμε ποινικοποιήσει το κέρδος, από πότε; Όλοι κάτι έχουν, όλοι κάτι "πουλάνε". Άλλοι προωθούν το Λόγο του Θεού στα κατηχητικά, άλλοι πουλάνε το ωράριό τους στα αφεντικά..
Η λέξη χονδρός είναι φορτισμένη αρνητικά, χρησιμοποιούμε τη λέξη εύσωμος. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και αγαπάμε την ελευθερία του άλλου.
Τώρα αυτή την Μπάρκα που λέτε δεν την ξέρω αλλά εδώ άλλοι προωθούν το κομμένο τους πουλί, τα παχάκια της σας πείραξαν; Αλλά και να προωθείς κάτι που είναι το κακό; Έχουμε ποινικοποιήσει το κέρδος, από πότε; Όλοι κάτι έχουν, όλοι κάτι "πουλάνε". Άλλοι προωθούν το Λόγο του Θεού στα κατηχητικά, άλλοι πουλάνε το ωράριό τους στα αφεντικά..
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

05-10-24

09:33
Δεν έχεις καθόλου άδικο σ' αυτό. Το ανέφερα κι εγώ χθες.Είτε είναι αναπηρία, είτε κακή συνήθεια, body shaming δεν κάνεις ποτέ και για κανένα λόγο. Τελεία και παύλα.
Γενικά επικρατεί η αντίληψη, ότι όσο πιο χύμα μιλάμε, τόσο πιο ειλικρινείς είμαστε. Λες κι αυτοί που βάζουν λίγο μέλι στο στόμα είναι ανειλικρινείς...
Έχουμε την απαίτηση να βουλώνουν το στόμα τους οι παχύσαρκοι, αλλά να το "βουλώνουμε" κι εμείς και να μη λέμε ό,τι μαλακία μάς έρχεται στο κεφάλι, χωρίς να την κοσκινίσουμε πρώτα, ούτε λόγος...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

05-10-24

09:34
Εσύ όταν εμφανίζεσαι σε κόσμο περιμένεις να σε επικροτήσει κάποιος; Έρχεται κόσμος και σου λέει "μπράβο είστε όμορφη, αδύνατη, καλοντυμένη";
Απλά συνηθίζεται ο άνθρωπος να γίνεται εμπαθής με κάποιον που δεν θέλει να κάνει αυτό για το οποίο εκείνος έχει πασχίσει. Σου λέει, εγώ κυρία μου έκλεισα το στόμα μου και δεν τρώω πια 4 σουβλάκια στην καθισιά μου και χτυπιέμαι και στο γυμναστήριο 2 ώρες κάθε μέρα, εσύ πώς τολμάς κι εμφανίζεσαι στην παραλία ή στο μπαράκι έτσι που είσαι και περιμένεις και να το επικροτήσουμε; Όχι, είσαι γουρούνα και τεμπελα και θα σε κατακρίνουμε και θα σε κάνουμε να αισθάνεσαι μειονεκτικά μέχρι να το ράψεις το ρημαδι. Δε θα γίνεις αποδεκτή στην κοινωνία ΜΑΣ ώσπου να είσαι όπως σε θέλουμε εμείς.
Βγάζεις ψεύδη συμπεράσματα για δικούς σου λόγους, μόνο και μόνο για να κατηγορήσεις όλους τους ανθρώπους ως ρατσιστές και μισάνθρωπους. Προφανώς και υπάρχουν παχύσαρκα άτομα που έχουν δεχθεί λεκτική βία, κανείς δεν λέει το αντίθετο, όμως δεν είναι όλοι οι πολίτες ρατσιστές όπως και δεν είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία τα παχύσαρκα άτομα. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα παχύσαρκων ανθρώπων που όχι μόνο δεν είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία αλλά ίσα ίσα είναι πετυχημένα έχοντας κτίσει τόσο κοινωνικές σχέσεις όσο και επαγγελματική καριέρα. Βασικά η πλειοψηφία των παχύσαρκων ατόμων δεν είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία, αρα δεν ξέρω τι ακριβώς συζητάμε τόσες ημέρες. Επειδή, μιλάμε για καλλιτέχνες θέλεις να σου θυμίσω ποια τραγουδίστρια είναι η πιο πετυχημένη τα τελευταία 15 χρόνια βάση πωλήσεων και βραβείων;; Είναι η Adele η οποία όχι μόνο δεν είναι αδύνατη αλλά ίσα ίσα είχε σοβαρό θέμα με την παχυσαρκία. Θεωρείς ότι ο κόσμος την έκανε πέρα λόγω των κιλών της;; Προφανώς και όχι, ίσα ίσα πούλησε 200 εκατομμύρια albums και singles σε διάστημα μόλις 15 ετών ενώ παράλληλα κέρδισε άπειρα βραβεία και διεθνή αναγνώριση. Αν ίσχυε η ακραία κατάσταση που περιγράφεις τότε η Adele έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από τον πρώτο μήνα της καριέρας της. Προφανώς υπάρχουν άπειρα παραδείγματα απλά ανέφερα το πιο διάσημο μιας και μιλάμε για δημόσια πρόσωπα.
Το θέμα είναι ότι μερικοί ακόμα να καταλάβετε τι είναι ρατσισμός και τι όχι. Δεν είναι ρατσισμός το να λέμε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια που καταστρέφει το σώμα, ίσα ίσα η ιατρική το λέει εδώ και δεκαετίες. Όπως δεν είναι ρατσισμός το να μην θέλεις να βλέπεις καλλιτέχνες να πετούν τα ρούχα τους πάνω στην σκηνή, και για να μην μπει στο θέμα η διάκριση εγώ ο ίδιος έχω κράξει άπειρες φορές όλες τις Ελληνίδες τραγουδίστριες που βγαίνουν σχεδόν γυμνές στην σκηνή ανεξαρτήτως κιλών. Ρατσισμός είναι να μιλάς άσχημα, να προσβάλεις τον άλλον με χυδαίο τρόπο για το σώμα του, να του ασκείς λεκτική και σωματική βία καθώς και να μην του δίνεις επαγγελματικές ευκαιρίες λόγω των κιλών του. Σαφώς και υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων, περιπτώσεις που προφανώς δεν της επιβραβεύουμε, όμως στο συγκεκριμένο thread τα περισσότερα παιδιά ήρεμα και λογικά μιλήσαμε. Δεν σε κάνω παράθεση επειδή το μήνυμα σου απευθύνεται σε εμένα, ίσα ίσα εγώ δεν έγραψα κάτι το ακραίο, αλλά επειδή βλέπω ότι τα θεωρείς όλα ρατσισμό και επίθεση. Είμαστε άνθρωποι, καλός η κακώς έχουμε άποψη για τα πάντα καθώς έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Αν οι απόψεις είναι ευγενικές και διακριτικές δεν τίθεται θέμα ρατσισμού. Στο κάτω κάτω η Ζαμανη ως δημόσιο πρόσωπο που είναι έπρεπε να ξέρει ότι η κίνηση της αυτή θα σχολιάζονταν μαζικά από το κοινό, ειδικά όταν η κίνηση αυτή δεν βγάζει κανένα νόημα.
glayki
Περιβόητο μέλος

05-10-24

09:42
Νομίζω πως το θέμα είναι η προκλητική συμπεριφορά, όπου το προκλητική στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με την έκθεση ενός σώματος σε δημόσια θέα και χωρίς λόγο ( ως κίνηση). Αν μιλάμε για μένα πχ δε θα πήγαινα σε μια μάζωξη ανθρώπων, όπου θα ήμουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα ξεντυνομουν στα καλά καθούμενα ( τουλάχιστον για μένα δεν έχει να κάνει με το βάρος, δε με απασχολεί αυτό, δεν σχολιάζω αυτό ).Εσύ όταν εμφανίζεσαι σε κόσμο περιμένεις να σε επικροτήσει κάποιος; Έρχεται κόσμος και σου λέει "μπράβο είστε όμορφη, αδύνατη, καλοντυμένη";
Αυτό που εννοούσα είναι πως οτιδήποτε ως πράξη για εμάς φαίνεται νορμάλ σε οποιαδήποτε επικοινωνιακή περίσταση για κάποιους άλλους δεν είναι και τα σχόλια θα ποικίλουν. Βλέπε πχ εδώ μόνο 11 σελίδες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 90 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wilsongeo
- durhen
- iew
- exotic xo
- AggelikiGr
- Paragontas7000
- camil
- Advocatus diaboli
- Μαυρίκιος
- Scandal
- rafaela11
- American Economist
- Memetchi
- GeorgePap2003
- taketrance
- giannhs2001
- A350
- charmander
- Kate1914
- Paladin
- Μήτσος10
- Reader
- Debugging_Demon
- tsiobieman
- back2967
- touvlo
- iminspain
- fmarulezkd
- Dr. Gl. Luminous
- Wonderkid
- vasilis123321
- teacher_40
- Libertus
- ghоul
- Εριφύλη
- Fernando_A
- Joji
- Unboxholics
- Hecticism
- physicscrazy
- Ωρορα
- ROM32
- User2350
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.