Ματούλα Ζαμάνη: Έβγαλε την μπλούζα σε συναυλία της

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Όχι καμία φόρτιση αρνητική δεν έχει η λέξη χοντρός. Μη το πάμε στο άλλο άκρο, να θέλουμε γραπτή άδεια χρήση λέξεων όταν η κάθε λέξη αποδίδει ένα συγκεκριμένο νόημα. Έχει καταντήσει κάπως δυστοπικό όλο αυτό, να υπάρχουν τόσοι θιγμένοι παντού ενώ οι ίδιοι κάνουν χειρότερα πράγματα.

Σημασία έχει μόνο πως το λέει κάποιος κάτι. Ο φασισμός των τιμητών ηθικής και δημοκρατίας είναι ότι δεν επιτρέπουν με φασιστικό τρόπο αυτό που οι ίδιοι κάνουν. Αποκαλούν κάποιον φασίστα, αγενή, κτλ ενώ δεν είναι, ορμώμενοι μόνο από δύο λέξεις. Το βυζί λέγεται βυζί και ο ο χοντρός λέγεται χοντρός. Οποιαδήποτε λάθος ερμηνεία οφείλεται σε αυτόν που μυγιάζεται. :)

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Και ο μαλάκας λέγεται μαλάκας...Αλλά δυσκολευόμαστε να το πούμε. Όμως είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό...

"Είσαι μαλάκας"...

Ορίστε. Μια λέξη είναι. Μη μυγιάζεσαι...Γιατί να το πάρεις αρνητικά ;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.541 μηνύματα.
Πρότυπα περνάει η βιομηχανία της μόδας εδώ και δεκαετίες (αδύνατο σώμα, χ πρόσωπο, τάδε ύψος) αλλά δεν σας ενοχλεί.
Όχι, προφανώς και πρέπει να υπάρχουν πρότυπα και σαν κοινωνία οφείλεις να προωθείς υγιή σώματα. Η βιομηχανία της μόδας είναι κοντά στο υγιές (αν και υπερβολικά αδύνατο, ειδικά στα 90's-00's και αυτό προκαλούσε άλλα προβλήματα όπως η νευρική ανορεξία) γι' αυτό δεν ενοχλεί.
Δεν περιστρέφεται η γη γύρω από εσάς ούτε μας νοιάζει με ποιο σώμα καυλώνετε. Δεν μπορούν να είναι όλοι αδύνατοι, ψηλοί,''ωραίοι'' και αυτό είναι οκ.
Ποιοι είμαστε εμείς; Οι λευκοί, στρέιτ άντρες; :P (έχετε καταντήσει γραφικοί πια)
Αλλά ρε συ, τι σκάλωμα είναι αυτό με ποιο σώμα καυλώνουμε, συνέχεια αυτό αναφέρεις στο θέμα. Τι να κάνουμε, στους περισσότερους άνδρες αρέσουν γυναίκες και αυτές οι γυναίκες μας αρέσει να είναι με καμπύλες (αυτό είναι το ιδανικό σώμα για τους περισσότερους άνδρες, όχι το αδύνατο.)

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Από τις καμπύλες μέχρι 100 κιλά λίπος με δυσκολία κίνησης, και άλλων θεμάτων υγείας έχει μια διαφορά.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Μας το πες ξανά...το καταλάβαμε. Το εμπεδώσαμε. Το μάθαμε και παπαγαλία...

Ξεκόλλα...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.541 μηνύματα.
Η λέξη χονδρός είναι φορτισμένη αρνητικά, χρησιμοποιούμε τη λέξη εύσωμος. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και αγαπάμε την ελευθερία του άλλου.
Τώρα άσχετο με το θέμα, αλλά αυτή είναι η αναρχία που πρεσβεύεις; Να αυτολογοκρίνεσαι μόνιμα για το τι θα πεις, τι θα σκεφτείς, πως θα κλάσεις, πως θα βήξεις κοκ; Εμένα αυτό περισσότερο μου μοιάζει με κόσμο δομημένο με κανόνες και μάλιστα ισχυρούς και άκαμπτους, κάτι σαν τον κόσμο που θα ήθελα κι εγώ, αλλά προς τελείως έκφυλη κατεύθυνση.
Αυτό που λέω είναι ότι είστε σαφώς ανακόλουθοι με τα πιστεύω σας, τα οποία, όπως και να έχει είναι απαράδεκτα και καταστροφικά για την κοινωνία. Διότι, αυτά που πιστεύτε θέλουν τους ανθρώπους ανεξέλεγκτα ζώα, να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς επιπτώσεις. Προφανώς και μια οργανωμένη κοινωνία δεν λειτουργεί έτσι, προφανώς τα εγκληματικά, διασπαστικά και συναφή στοιχεία πρέπει να τιμωρούνται, μορφές συμπεριφοράς να καταδικάζονται απερίφραστα και άλλες να ενθαρρύνονται.
Ο άνθρωπος είναι και οι επιθυμίες του είναι σε κατώτερη θέση από την κοινωνία συλλογικά και αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στον νου και να λειτουργούμε, πρώτα οι ίδιοι, σαν εργάτες αυτής της κοινωνίας αν θέλουμε κάποια στιγμή να γιατρευτεί από την αρρώστια της παρακμής, της χυδαιότητας και του ατομικισμού που έχει περιπέσει ώστε να είναι δυνατή, εύρωστη και υγιής.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.
Τώρα άσχετο με το θέμα, αλλά αυτή είναι η αναρχία που πρεσβεύεις; Να αυτολογοκρίνεσαι μόνιμα για το τι θα πεις, τι θα σκεφτείς, πως θα κλάσεις, πως θα βήξεις κοκ; Εμένα αυτό περισσότερο μου μοιάζει με κόσμο δομημένο με κανόνες και μάλιστα ισχυρούς και άκαμπτους, κάτι σαν τον κόσμο που θα ήθελα κι εγώ, αλλά προς τελείως έκφυλη κατεύθυνση.
Αυτό που λέω είναι ότι είστε σαφώς ανακόλουθοι με τα πιστεύω σας, τα οποία, όπως και να έχει είναι απαράδεκτα και καταστροφικά για την κοινωνία. Διότι, αυτά που πιστεύτε θέλουν τους ανθρώπους ανεξέλεγκτα ζώα, να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς επιπτώσεις. Προφανώς και μια οργανωμένη κοινωνία δεν λειτουργεί έτσι, προφανώς τα εγκληματικά, διασπαστικά και συναφή στοιχεία πρέπει να τιμωρούνται, μορφές συμπεριφοράς να καταδικάζονται απερίφραστα και άλλες να ενθαρρύνονται.
Ο άνθρωπος είναι και οι επιθυμίες του είναι σε κατώτερη θέση από την κοινωνία συλλογικά και αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στον νου και να λειτουργούμε, πρώτα οι ίδιοι, σαν εργάτες αυτής της κοινωνίας αν θέλουμε κάποια στιγμή να γιατρευτεί από την αρρώστια της παρακμής, της χυδαιότητας και του ατομικισμού που έχει περιπέσει ώστε να είναι δυνατή, εύρωστη και υγιής.

Δεν πρεσβεύω κάτι πέραν του εαυτού μου. Αλλά μιας και μιλάς για αναρχία, ποιος είπε ότι η αναρχία δεν έχει ηθική; Φυσικά και θα αυτολογοκρίνομαι, ενδοσκόπηση κάνω συνέχεια, δεν θέλω ούτε να προκαλώ, ούτε να προσβάλω, ούτε να εξάπτω τα πάθη των άλλων.

Απαράδεκτα και καταστροφικά για την κοινωνία, λες. Για ποια κοινωνία; Τι κακό σου προκάλεσε δηλαδή η αυθόρμητη κίνηση της Ματούλας να βγάλει την μπλούζα της, να την πετάξει στο κοινό και να φύγει;

Έχετε ξεφύγει τελείως...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Απαράδεκτα και καταστροφικά για την κοινωνία, λες. Για ποια κοινωνία; Τι κακό σου προκάλεσε δηλαδή η αυθόρμητη κίνηση της Ματούλας να βγάλει την μπλούζα της, να την πετάξει στο κοινό και να φύγει;
Πω ρε φίλε, λες και δεν έγραψα αυτό στην αρχή:
Τώρα άσχετο με το θέμα...
Το οποίο θέμα είναι πραγματικά βλακώδες και το έγραψα πόσες φορές... ειλικρινά χέστηκα για τη Ματούλα που πέταξε τη μπλούζα της... το θέμα σαν θέμα είναι γελοίο και ανούσιο. Όμως η συζήτηση για την παχυσαρκία και τον κοινωνικό της αντίκτυπο είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και προέκυψε από το χαζοθέμα.
Έχετε ξεφύγει τελείως...
Ε, ευτυχώς που έχουμε επαγγελματίες ενοχλημένους, λάτρεις του ατομικισμού, της εκτράχυνσης των ηθών και του εκφυλισμού της κοινωνίας για να μας βάζουν στη θέση μας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν πρεσβεύω κάτι πέραν του εαυτού μου. Αλλά μιας και μιλάς για αναρχία, ποιος είπε ότι η αναρχία δεν έχει ηθική; Φυσικά και θα αυτολογοκρίνομαι, ενδοσκόπηση κάνω συνέχεια, δεν θέλω ούτε να προκαλώ, ούτε να προσβάλω, ούτε να εξάπτω τα πάθη των άλλων.
Άρα είσαι από τη μία αναρχικός-ατομικιστής και από την άλλη έχεις μια αντίληψη του εαυτού πλήρως ετεροκαθοριζόμενη, κατά τον έκφυλο Σαρτρ. Αντιφατικό.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.209 μηνύματα.
Τι κακό σου προκάλεσε δηλαδή η αυθόρμητη κίνηση της Ματούλας να βγάλει την μπλούζα της, να την πετάξει στο κοινό και να φύγει;
Αντικειμενικά κανένα κακό.

Ηθικά, και εφόσον δέχεσαι ότι κάθε άνθρωπος δύναται να αυτοκαθοριστεί, προσβάλλει τον δικό μου κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογίας.

Προσπαθείς να απορρίψεις το αξιακό σύστημα άλλων χωρίς να αντιλαμβάνεσαι όμως ότι καθ' αυτό αυτοαναιρείσαι.

Αυτό δεν έχει κάποια φιλοσοφική αξία, απλά λέγεται "μονά-ζυγά δικά μας" και δεν είναι εφικτό.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Όχι, προφανώς και πρέπει να υπάρχουν πρότυπα και σαν κοινωνία οφείλεις να προωθείς υγιή σώματα. Η βιομηχανία της μόδας είναι κοντά στο υγιές (αν και υπερβολικά αδύνατο, ειδικά στα 90's-00's και αυτό προκαλούσε άλλα προβλήματα όπως η νευρική ανορεξία) γι' αυτό δεν ενοχλεί.
Δεν είναι απαραίτητα υγιεινά τα πρότυπα που προωθεί η βιομηχανία ούτε διατηρήσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους σε συνδυασμό με το μυώδες σώμα για τους άντρες μπορεί να περιλαμβάνει αυστηρή διατροφή με περιορισμό θερμίδων και αφυδάτωση κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μειωμένη τεστοστερόνη. Πρόσθεσε και τα αναβολικά που είναι πολύ κοινή πρακτική σε αυτούς τους χώρους.

Το ίδιο και για τις γυναίκες, εξαντλητικές δίαιτες κλπ.

Το αδύνατο σώμα δεν ισούται απαραίτητα με υγεία. Μπορεί κάποιο άτομο να έχει παραπάνω κιλά αλλά να είναι μεταβολικά υγιές. Είναι πολλοί παράγοντες (χοληστερίνη, σάκχαρο, αρτηριακή πίεση) όχι μόνο το βάρος.
Ποιοι είμαστε εμείς; Οι λευκοί, στρέιτ άντρες; :P (έχετε καταντήσει γραφικοί πια)
Όσοι θεωρείτε ότι αυτό που σας αρέσει θα πρέπει να εφαρμόζετε σε όλα σώματα. Δεν πάει έτσι.
Αλλά ρε συ, τι σκάλωμα είναι αυτό με ποιο σώμα καυλώνουμε, συνέχεια αυτό αναφέρεις στο θέμα. Τι να κάνουμε, στους περισσότερους άνδρες αρέσουν γυναίκες και αυτές οι γυναίκες μας αρέσει να είναι με καμπύλες (αυτό είναι το ιδανικό σώμα για τους περισσότερους άνδρες, όχι το αδύνατο.)
Δεν ξέρω τι αρέσει στους περισσοτέρους άντρες. Η προτίμηση του κάθε ενός δεν αποτελεί κριτήριο για το τι είναι υγιές. Όπως δεν αποτελεί κριτήριο για το αν η κάθε Ζαμάνη θα μπορεί να βγάζει την μπλούζα της ή θα μπορεί να πηγαίνει στην παραλία.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Ύφος και τρελίτσα γιατί; Έχετε χειραγωγήσει τη συζήτηση από την αρχή. Στην αρχή λέγατε "αααα η Ζαμάνη η χοντρή που δε χάνει κανένα κιλό, είναι ανθυγιεινό, είναι αριστερή για αυτό είναι έτσι κτλ κτλ" και το πήγατε στο "ααααα όοοοοχι δε λέμε ότι δεν ήταν ωραίο που η Ζαμάνη έβγαλε τη μπλούζα της επειδή είναι χοντρή αλλά γιατί δε συνάδει με τη τέχνη" όταν άρχισαν να σας τη λένε. Τρια πουλάκια κάαααθονταν και πλέκανε πουλόβερ που λένε.

Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εφόσον δεν υπάρχει σεβασμός στο ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι έτσι επειδή απλά έχουν κάποια ασθένεια που τους το προκαλεί, νομίζω ότι από μεριάς μου η συζήτηση έχει λήξει.

ΥΓ επειδή ορισμένοι λένε ότι τους λέμε ρατσιστές και τρώγονται και μας βρίζουν, όχι, δε λέω κανένα ρατσιστή. Απλώς λέω ότι δεν έχετε ενσυναίσθηση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Καταρχάς ματάρες μου όμορφες, ψυχραιμία. Κουβεντουλα κανουμε.

Θα είχες απολυτο δίκιο στο να μου απευθύνεις αυτή την επιχειρηματολογία, εαν δεν ειχα ξεκαθαρίσει σε προηγούμενα ποστ τη διαφορά μεταξυ παχυσαρκίας από παθήσεις και της παχυσαρκίας του δε γαμιέται ας φαω θα κανω διαιτα απο Δευτέρα (που το χω κι εγω αυτό).

Όμως το εχω ξεκαθαρίσει δις και τρις. Θα μου πεις, μπορει να μην απευθύνεσαι σε μενα αλλά να τα λες και για άλλους. Ναι αλλά σε μένα απαντάς και θέλω να στο πω, γιατι ΜΠΟΡΕΙ (δεν ξέρω) να λες από μέσα σου κι εσυ και άλλοι "α μωρε με τον φασίστα ξερω τι θα πει σιγα μη διαβασω τα σεντόνια του". Και στα σεντόνια μου να τα εχω ξεκαθαρίσει τακτοποιημένα.

Άδικο δεν είναι;

Εκεί που θα σου δώσω δίκιο ξεκαθαρα και θα σου μιλήσω αντρίκια ειναι το εξής. Ναι αυτο για την τέχνη και τον επαγγελματισμό κι εγω το βρήκα αδύναμο σαν επιχείρημα. Και το χουν πει οχι μονο εδω μεσα, αλλά το έχουν πει και επίσημοι. Μπορει να χουν δίκιο αλλά δεν ξέρω για μενα μου φαινεται καπως οτι ψαχνουμε μια γλυκια δικαιολογία για να πουμε δημοσίως για να καλύψουμε οτι δε μας άρεσε η κοιλιά της.

Γιατι αν ηταν η φουρέιρα θα λέγαμε κανα "κοιτα την μπηξε δειξε τι κάνει", αλλα το μάτι θα το παίρναμε και θα σκεφτόμασταν "τι γκόμενα ειναι αυτη ρε φιλε". Αλλα επειδη η χοντρή είναι χοντρή, το ρίχνουμε και καλά στον επαγγελματισμό και στις τέχνες ίσως μην γνωρίζοντας και μέσα μας οτι ο ουσιαστικος λόγος ειναι το πάχος.

Εμένα είναι τουλάχιστον και το λεω στα ίσα. Δε γουστάρω πρώτον να βλέπω αυτό το θέαμα και δευτερον δεν γουσταρω κι αυτη την με το στανιο αντιδραστικότητα ότι για να σας κανω αντιδραση και να σας μπω στο ρουθούνι συντηρητικούληδες θα σας προκαλέσω.

Επίσης θα σου πω κάτι άλλο που δεν ξερω αν εχει αναφερθει κι αν το έχουν σκεφτει άλλοι. Μιλάω για την αγάπη. Θα μου πεις τι σχέση εχει η αγάπη με το θέμα. Άκουσέ με και θα καταλάβεις.

Αυτή η κοπέλα μας είναι άγνωστη, σε προσωπικό επίπεδο. Αν ήταν αδερφή μου ή φίλη μου και είχε ακούσει τετοια πράγματα για το πάχος της, θα στενοχωριόμουν, γιατι εγω θα την αγαπούσα τόσο σε θεμα ψυχής κι ανθρώπου, θα την ηξερα δηλαδή κι αλλιώς ώστε να βλέπω πέρα απο το πάχος.

Αυτη τη στιγμή μου ειναι άγνωστη, βλέπω δυο πράγματα, κοιλιά, αντιδραστικότητα. Χτυπάει αυτό μέσα μου. Γι αυτό και δεν μ αρέσει. Θέλω να πω, αποδεικνύεται οτι ειναι εγγενής φύση του ανθρώπινου είδους να κρίνει αρνητικά για τον οποιοδήποτε θεμιτό ή και αθέμιτο λόγο, πράγματα και καταστάσεις και πρόσωπα με τα οποία δεν έχει τριβή. Την οποία τριβή αν ή μόλις αποκτήσει, αλλάζει η οπτική του τελείως για το ίδιο ακριβως θέμα.

Να συνυπολογιστεί και αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι, οκ, κατανοητά όλα αυτά, αλλά συνεχίζει να μου φαίνεται υπερβολική η αντίδραση σας. Δε θα γίνει glorified το λίπος. Δε θα κανονικοποιηθεί ποτέ, ακριβώς επειδή μπορείς να δεις τις επιπτώσεις του πάνω σου, όπως για παράδειγμα εσύ που ασθμαίνεις. Δε γίνεται να μη πολεμάς κάτι που ρίχνει τη ποιότητα ζωής σου, ανεξάρτητα αν δε τα καταφέρνεις.

Το point είναι, και αυτό νομίζω πως προωθείται, ότι δε χρειάζεται να μπαίνει η ζωή σου σε pause όσο είσαι χοντρός. Δε χρειάζεται να γίνει η δίαιτα αυτοσκοπός και όλα τα άλλα να εκμηδενίζονται. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί με το σώμα που έχει την εκάστοτε περίοδο. Αυτό έχουν, με αυτό πορεύονται. Δε σημαίνει ότι δε προσπαθούν, απλά ότι δε χάνουν στιγμές όσο βρίσκονται σε αυτή τη φάση(τα γυμνά στο ινστα που λες, ας μην είναι καλαίσθητα, γιατί όχι; ), απ'την οποία δε ξέρουν και με απόλυτη σιγουριά αν θα βγουν ποτέ. Η Μπάρκα και η Ζαμάνη ενοχλούν επειδή το ζουν. Είναι οι χοντρές που τόλμησαν να βάλουν κολάν, να βάλουν μπικίνι και να πάνε παραλία, να βγάλουν τη μπλούζα πάνω στη καύλα της συναυλίας. Τι; Μόνο ο Dan Reynolds μπορεί γιατί δεν προσβάλει την αισθητική μας;

Τέλος πάντων, η παχυσαρκία είναι πράγματι πρόβλημα αλλά πρόβλημα είναι και η δαιμονοποίηση του λίπους σε τέτοιο βαθμό που αν ξεφεύγεις από το size 0 να σε λένε χοντρή ή να κινδυνεύεις από λάθος διάγνωση γιατί τα ρίχνουν όλα στο βάρος χωρίς να υπάρχει απαραίτητα συσχέτιση.
Ελα δω κι εσυ καλό μου να στα πω κι εσένα.

Ωραία τα λες, κι ωραία θα ήταν αν ήταν όντως ετσι τα πράγματα. Και αναφέρομαι κυρίως στην δεύτερη παράγραφό σου.

Εσένα η αντίληψή σου, ουσιαστικά τι μου λες δηλαδή, είναι η εξής. Οτι ξερεις φιλε το συστημα δεν προσπαθεί να σου πει γινε 300 κιλά ειναι υπέροχο, αλλά ότι όσο εισαι 300 κιλά, τουλάχιστον μη μισεις τον εαυτό σου, αγάπα του και ζήσε τη ζωή μέχρι υποθετικά να πέσεις στα 80.

Αυτό ξέρεις τι υποννοεί; Ότι υπάρχει μια μέριμνα να με ωθήσεις να πέσω στα 80. Οτι θα μου δώσεις και κίνητρα, οπτικά, καλλιτεχνικά, επιρροής από τα σόσιαλ, πολιτικής μέριμνας με προγράμματα κατα της παχυσαρκίας, κουλτούρα καλλισθενικής/γυμναστηρίου στα σχολεία Φυσική Αγωγή κλπ.

Από τη δική μου αντίληψη, η οποία διαφέρει απο τη δική σου (διότι δεν είσαι παλαβή, έχουμε μονο διαφορετική αντίληψη), αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει. Μένει στο πρώτο βήμα, στο "αγάπα τα 300 κιλά σου και ζήσε" ΑΡΑ και στα παλια μας τα παπούτσια αν θα τα χάσεις και ποτε ειναι δικό σου θέμα κόψε το λαιμό σου. Και βγαινει χοντρή στην τιβί, χοντρή στην πίστα, χοντρή στα σόσιαλ και γενικά η woke κουλτούρα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΙΚΟΙ".

Αυτό δεν ειναι το "αγαπώ τον εαυτό μου και ζω τη ζωη μεχρι να βρω τροπο να επανέλθω σε καλή υγεία" αλλά "θα τα αφήσω όλα στην τύχη τους και θα περιμένω να με αποδεχτείτε με το χάος μου".

Έτσι το βλέπω εγω.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Αυτη τη στιγμή μου ειναι άγνωστη, βλέπω δυο πράγματα, κοιλιά, αντιδραστικότητα. Χτυπάει αυτό μέσα μου. Γι αυτό και δεν μ αρέσει. Θέλω να πω, αποδεικνύεται οτι ειναι εγγενής φύση του ανθρώπινου είδους να κρίνει αρνητικά για τον οποιοδήποτε θεμιτό ή και αθέμιτο λόγο, πράγματα και καταστάσεις και πρόσωπα με τα οποία δεν έχει τριβή. Την οποία τριβή αν ή μόλις αποκτήσει, αλλάζει η οπτική του τελείως για το ίδιο ακριβως θέμα.
Αυτό ακριβώς όμως είναι η ενσυναίσθηση: να προσπαθείς να μπεις στα παπούτσια του άλλου και να μην τον κρίνεις αυστηρά ή ακόμα καλύτερα, να μην τον κρίνεις καθόλου ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ οτι έχει κάποια προβλήματα είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, είτε και κανένα, απλά να είχε μια άσχημη μέρα, και αυτά τον ώθησαν να φερθεί όπως φέρθηκε (ο Χ τυχαίος τον οποίον θα κρίνουμε αρνητικά).

Αυτό δεν ειναι το "αγαπώ τον εαυτό μου και ζω τη ζωη μεχρι να βρω τροπο να επανέλθω σε καλή υγεία" αλλά "θα τα αφήσω όλα στην τύχη τους και θα περιμένω να με αποδεχτείτε με το χάος μου".

Έτσι το βλέπω εγω.
Και τη δική σου ζωή πώς την επηρεάζει αυτό;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Αυτό ακριβώς όμως είναι η ενσυναίσθηση: να προσπαθείς να μπεις στα παπούτσια του άλλου και να μην τον κρίνεις αυστηρά ή ακόμα καλύτερα, να μην τον κρίνεις καθόλου ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ οτι έχει κάποια προβλήματα είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, είτε και κανένα, απλά να είχε μια άσχημη μέρα, και αυτά τον ώθησαν να φερθεί όπως φέρθηκε (ο Χ τυχαίος τον οποίον θα κρίνουμε αρνητικά).

Μα αν τον αγαπάω, οφείλω να τον κρίνω. Η κριτική δεν ειναι πάντα δικαστήριο, ενίοτε λειτουργεί και ως βελτιωτικός παράγων.

Αν δεν τον αγαπάω, πάλι μπορώ να τον κρίνω από πλευράς λογικής.

Αν δεν κρίνεις κάποιον, ουσιαστικά απο τη δική μου οπτική δεν σε νοιάζει αν θα διορθωθεί. Ατομικισμός παρτακισμός που ειναι και ίδιον πολλών προοδευτικών ειτε καπιταλιστων neo-libtards είτε σοσιαλθολούρων μαρξιστών.

Εδω βεβαια υπεισέρχεται η ποιοτική έννοια της κριτικής, πως γίνεται και γιατί γίνεται. Οπως ειπε και ο Ηλιας νομιζω χθες, άλλο ειναι να πεις "Μάκη εισαι σα φάλαινα πως κυκλοφορεις έτσι γαμώ το σπίτι σου μ αυτη την πατσά" κι άλλο ειναι να πεις "Μάκη μου νομιζω οτι πρέπει να προσέξεις τον εαυτο σου και να χάσεις, μπορείς πολύ καλύτερα".

Το μη με κρινεις καθόλου ακούγεται στο μυαλό μου ως άσε με να φάω το κεφάλι μου τι σε ενδιαφέρει εσένα η ζωή μου. Οπότε κι εγω λοιπόν μετά αν μου λες να μη με ενδιαφέρει η ζωή σου, σου λεω εντάξει αλλά κι εσυ μη μου την τριβεις στα μουτρα αναγκάζοντάς με να τη βλέπω γιατι surprise ΔΕΝ με ενδιαφέρει η ζωή σου όντως ή το πάχος σου ή ότι.

Και δευτερον, οι πάντες κρίνουν τους πάντες, οπότε και εγω θα κρίνω. Αφού θα κριθώ, ας κρίνω. Κατ αντιστροφή του, μην κρινεις ινα μην κριθείς του Χριστού.

Ναι, να μην κρίνω το πάχος σου, μαζί σου, όταν εσυ καθεσαι στη μερια σου και δε μου πρήζεις τα συκώτια για το body positivity και ωρυεσαι "αποδεχτείτε με". Αλλα οταν εσυ με κρινεις ως δέκτη οτι ΠΡΕΠΕΙ να αποδεχτώ τη μαλακία που σε έδειρε στον εγκέφαλο ειδάλλως δεν θα ειμαι καλός συναισθητικός ή φυσιολογικός δημοκράτης άνθρωπος, κι εγω θα σε κρινω οτι εισαι χοντρη και ειναι ανθυγιεινό αυτό.

Goes both ways.

Και τη δική σου ζωή πώς την επηρεάζει αυτό;
Οπως την επηρεάζει και το οτι με τόσο διαθέσιμο πορνό που έχει φάει ο εγκέφαλός μου, από κει που ημουνα ενας νορμαλ άνθρωπος τωρα θέλω να με πάρουν παρτούζα ενω κρέμομαι σα μαιμου απο πολυέλαιο.

Θέλω να σου πω οτι ο εγκέφαλος ειναι πλαστελίνη, πλάθεται, καιγονται οι υποδοχείς ρε παιδι μου αν σε βαράει η ντοπα συνέχεια, τα neural pathways αλλάζουν με την εδραιωση μιας νεας ρουτίνας.

Οταν ενα 18χρονο κοριτσι που ειναι 200 κιλά δει τη Ματουλα, και ξαναδει τη Ματουλα, και ΜΑΤΑΞΑΝΑΔΕΙ τη ματουλα να ειναι σε φάση αποδέχομαι το πάχος μου ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ να χτυπιέται να αδυνατιζει ή αυτα που είπα πιο πάνω, ε δεν επηρεάζεται;

Εμένα δεν με επηρεάζει γιατι βλέπω πίσω απο ολο αυτό τον woke φασισμό, εχω βαλει σκοπο να ξαναχάσω ολα αυτα τα κιλά και δεν με επηρεάζει.

Με επηρεάζει όμως να κάνετε κουμάντο οι προοδευτικοί και οι αγαπούληδες. Κράτος εν κράτει. Ναι με χτυπάει στον εγκεφαλονωτιαίο, είναι κατεστημένο και με εκνευρίζει και θέλω να παω κόντρα.

Ξέρεις τι είμαι. Και δεν θα αλλάξω.

Himela

Συντονίστρια

Οταν ενα 18χρονο κοριτσι που ειναι 200 κιλά δει τη Ματουλα, και ξαναδει τη Ματουλα, και ΜΑΤΑΞΑΝΑΔΕΙ τη ματουλα να ειναι σε φάση αποδέχομαι το πάχος μου ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ να χτυπιέται να αδυνατιζει ή αυτα που είπα πιο πάνω, ε δεν επηρεάζεται;
Επειδή δεν είμαι πολύ στα καλά μου αυτή τη στιγμή, μόνο σε αυτό θα απαντήσω λίγο γρήγορα για τώρα: Βρε χρυσέ μου, κάνεις σαν τον πορτοσάλτε που κάθεται και μας πρήζει οτι οκ, δεν υπάρχει και πολλή ακρίβεια, δεν είναι όλα σκατά, δεν υπάρχουν φωτιές, τα νοσοκομεία είναι επαρκή, η παιδεία μια χαρά, και νομίζουν κάποιοι οτι ο κόσμος επηρέαζεται. Μα τη στιγμή που ο κόσμος βγαίνει και τα ζει όλα αυτά, την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, κλπ κλπ και ΒΛΕΠΕΙ με τα μάτια του οτι όλα είναι σκατά, ποιον θα πιστέψει; Τα μάτια του, την πραγματικότητά του ή τον πορτοσάλτε;

Ομοίως η 18χρονη που βλέπει τη Ματούλα να περνάει μια τέλεια ζωή και να έχει επιτυχίες, φίλους, γκόμενους, όλα υπέροχα, και βγαίνει στην πραγματική ζωή και βλέπει οτι ΕΚΕΙΝΗ την κοροϊδεύουν, την αποφεύγουν, χάνει πράγματα από τη ζωή της, δεν είναι καλά στην υγεία της, δέχεται απόρριψη, δεν τη θέλουν τόσο όσο άλλες οι άντρες, οι δικοί της την πρήζουν κάθε μέρα, κλπ, θα κάτσει να πιστέψει τη Ματούλα ή τη δική της πραγματικότητα;

Αυτά για τώρα, σε φιλώ. :)

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Επειδή δεν είμαι πολύ στα καλά μου αυτή τη στιγμή,

Χέσε με με τον Προτοσάλτε αυτό εδω μόνο έχει σημασία. Ελπίζω να μην ειναι κατι σοβαρό αν χρειάζεσαι κατι μίλα μας.

Θα τα πουμε μετα τα άλλα όποτε γουστάρεις. Ψυχραιμια ηρεμια ολα καλα θα πάνε.

μόνο σε αυτό θα απαντήσω λίγο γρήγορα για τώρα: Βρε χρυσέ μου, κάνεις σαν τον πορτοσάλτε που κάθεται και μας πρήζει οτι οκ, δεν υπάρχει και πολλή ακρίβεια, δεν είναι όλα σκατά, δεν υπάρχουν φωτιές, τα νοσοκομεία είναι επαρκή, η παιδεία μια χαρά, και νομίζουν κάποιοι οτι ο κόσμος επηρέαζεται. Μα τη στιγμή που ο κόσμος βγαίνει και τα ζει όλα αυτά, την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, κλπ κλπ και ΒΛΕΠΕΙ με τα μάτια του οτι όλα είναι σκατά, ποιον θα πιστέψει; Τα μάτια του, την πραγματικότητά του ή τον πορτοσάλτε;

Ομοίως η 18χρονη που βλέπει τη Ματούλα να περνάει μια τέλεια ζωή και να έχει επιτυχίες, φίλους, γκόμενους, όλα υπέροχα, και βγαίνει στην πραγματική ζωή και βλέπει οτι ΕΚΕΙΝΗ την κοροϊδεύουν, την αποφεύγουν, χάνει πράγματα από τη ζωή της, δεν είναι καλά στην υγεία της, δέχεται απόρριψη, δεν τη θέλουν τόσο όσο άλλες οι άντρες, οι δικοί της την πρήζουν κάθε μέρα, κλπ, θα κάτσει να πιστέψει τη Ματούλα ή τη δική της πραγματικότητα;

Αυτά για τώρα, σε φιλώ. :)

Himela

Συντονίστρια

Χέσε με με τον Προτοσάλτε αυτό εδω μόνο έχει σημασία. Ελπίζω να μην ειναι κατι σοβαρό αν χρειάζεσαι κατι μίλα μας.

Θα τα πουμε μετα τα άλλα όποτε γουστάρεις. Ψυχραιμια ηρεμια ολα καλα θα πάνε.
Τίποτα σοβαρό, λίγος πονόλαιμος, μην ανησυχείς. Θα κοιμηθώ κι όλα καλά. Ευχαριστώ :)

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.209 μηνύματα.
Δεν είναι απαραίτητα υγιεινά τα πρότυπα που προωθεί η βιομηχανία ούτε διατηρήσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους σε συνδυασμό με το μυώδες σώμα για τους άντρες μπορεί να περιλαμβάνει αυστηρή διατροφή με περιορισμό θερμίδων και αφυδάτωση κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μειωμένη τεστοστερόνη. Πρόσθεσε και τα αναβολικά που είναι πολύ κοινή πρακτική σε αυτούς τους χώρους.

Το ίδιο και για τις γυναίκες, εξαντλητικές δίαιτες κλπ.

Το αδύνατο σώμα δεν ισούται απαραίτητα με υγεία. Μπορεί κάποιο άτομο να έχει παραπάνω κιλά αλλά να είναι μεταβολικά υγιές. Είναι πολλοί παράγοντες (χοληστερίνη, σάκχαρο, αρτηριακή πίεση) όχι μόνο το βάρος.

Όσοι θεωρείτε ότι αυτό που σας αρέσει θα πρέπει να εφαρμόζετε σε όλα σώματα. Δεν πάει έτσι.

Δεν ξέρω τι αρέσει στους περισσοτέρους άντρες. Η προτίμηση του κάθε ενός δεν αποτελεί κριτήριο για το τι είναι υγιές. Όπως δεν αποτελεί κριτήριο για το αν η κάθε Ζαμάνη θα μπορεί να βγάζει την μπλούζα της ή θα μπορεί να πηγαίνει στην παραλία.
Δίκιο έχεις ως προς το ότι η ομορφιά ενίοτε αποκλίνει από την υγεία. Ιδίως με την άνθηση των "fitness influencers" τα τελευταία χρόνια.

Εν τέλει η κ. Ζαμάνη κατάφερε αυτό που ήθελε και αυτό ήταν να γίνει ευρέως γνωστή. Πριν δω το βιντεάκι που πετάει τη μπλούζα της δεν ήξερα καν τι δουλειά κάνει ούτε ποιά είναι γιατί δεν ακούω τέτοια μουσική. Έλα που τώρα όλα βγάλαν νόημα για αυτή.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.221 μηνύματα.
Δίκιο έχεις ως προς το ότι η ομορφιά ενίοτε αποκλίνει από την υγεία. Ιδίως με την άνθηση των "fitness influencers" τα τελευταία χρόνια.

Εν τέλει η κ. Ζαμάνη κατάφερε αυτό που ήθελε και αυτό ήταν να γίνει ευρέως γνωστή. Πριν δω το βιντεάκι που πετάει τη μπλούζα της δεν ήξερα καν τι δουλειά κάνει ούτε ποιά είναι γιατί δεν ακούω τέτοια μουσική. Έλα που τώρα όλα βγάλαν νόημα για αυτή.
Η ζαμανη ειναι απο τις πιο γνωστες φασαιοτραγουδιστριες , δεν ειχε να κερδισει τιποτα . Οποιος ακουει εστω και λιγο αυτο το ειδος σιγουρα την ηξερε