Κώστα συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, να επισκέπτεσαι όσο περισσότερο μπορείς από εδώ και στο εξής την μητέρα σου, αν μένει Αθήνα. Μετά από τόσα χρόνια γάμου, η απώλεια για εκείνη θα είναι πολύ έντονη, και η μοναξιά σε αυτές τις ηλικίες ειναι δύσκολη.
@Πάνθηρας!
Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά και επίσης για σένα και την οικογένεια σου... ζωή και υγεία ειναι τα μόνα πράγματα που έχουν σημασία.
Η μαμά Αθήνα έμενε αλλα τώρα εννοείται πως θα την έχω μαζί μου για ένα διάστημα κάτω να ηρεμήσει και αυτή.
Σιγά μην με ενοχλήσει κιόλας.
Είναι σίγουρα 43-44 τα χρόνια του γάμου ! Και ειναι πάρα πολλά όπως έγραψες και εσύ. Ετσι και αλλιώς αυτη η περίοδος ειναι μεταβατική για όλους μας.
Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχαμε στο μυαλό μας ηταν άλλο... να μένω εγω εκεί να έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους Πάσχα- Καλοκαίρι.... είχε ακόμη κάποια χρόνια ο μπαμπάς 78 ήταν... δεν ήταν και 90!
Ηταν ενας πολύ ωραιος τρόπος να ξεφυγουμε απο την Αθηνα ΟΛΟΙ... εγω σε καθημερινη βάση και οι δικοι μου περιστασιακά που θα έρχονταν να με βλέπουν!
Αλλά... δεν μπορείς να έχεις απαιτησεις όταν είσαι χρόνιος καπνιστής. Αυτο το πράγμα κάπου θα σε κτυπήσει. Ακομη σηλαδη και αν δεν ήταν αυτή η πάθηση , θα ειχε θέμα με το αναπνευστικό ! Συμφωνα με τις μαγνητικές ειχε κάποια ανεπάρκεια στο πνευμονα λογω του συστηματικού καπνίσματος... μια λοιμωξη να σε βρει λοιπον του αναπνευστικού θα κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομειο... ο οργανισμος θα ειναι ταλαιπωρημενος... δεν καταλαβαινουνε μωρε.... τι πραμα ειναι αυτο.
Δυστυχως σε αυτο το τομέα-θέμα και ο μπαμπάς δεν συνεργάστηκε ποτέ... δεν άκουσε. Του τα λέγαμε.... να μην καπνίζει.
Ο οικογενειακός μας γιατρος ο οποίος τυγχανει να ειναι και πολύ καλός φιλος χρόνια τωρα.... μου ειχε πει... Κωνσταντινε.. οι καπνιστες κάπου εκει στα 60-70 τη πατάνε. Ο μπαμπάς -αν και αυτά ειναι εκ Θεού- συμφωνα με τον ιατρο επιστήμονα έχασε περίπου 10 χρόνια ζωής απο αυτη τη βλαβερή συνήθεια!
Γυρισμός δεν υπάρχει αλλα δεν θέλουν να το καταλάβουν... καπνίζουν εκει νομίζοντας πως έτσι η ζωη τους αποκτάει νόημα και χαρά. Ειναι λυπηρό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 28 Οκτωβρίου 2025
Eνα μαθημα ειναι η ζωη.Αυτα που ειπε ο πανθηρακος μας σε προηγουμενα ποστ για το καπνισμα και καρκινο συμφωνω απολυτα.
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ.
Και σας μιλαω εγω που το εκοψα ενω καπνιζα στριφτα καμια 40ρια την ημερα.
Με ατμισμα.
Κια με εμαθε εμενα η πουπυ μου..που πηρα το ονομα της για τπο νικ μου..η γατουλα μου που πενανε 8μιση χρονων απο καρκινο,.ισως επειδη καπνιζα μεσα στο δωματιο.
Ειπα η μαλακια που εκανα και η θυσια της δεν θα παει χαμενη,Εβαλα μυαλο και το εκοψα.
Ετσι και ολα αυτα τα παραδειγματα που βλεπουμε..να παραδειγματιζομαστε γιατι μετα θα ειναι αργα.
Πανθηρακο μου σε αγαπαμε!
Καλή μου Πουπουλίνα ο κόσμος αν συνεργαζόταν θα έβρισκε λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχει.
Εγω το έκοψα το κάπνισμα το 2011... κάπνιζα για 6 έτη. Έβαλα ενα πρόγραμμα κ το πέταξα απο τη ζωή μου.
Έκανες πάρα πολύ καλά! Μπράβο σου.
Και σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξη έστω και διαδικτυακά. Σας ευχαριστώ όλους. Ο θεός μαζί σας κ με τις οικογένειες σας. Τωρα ότι έγινε έγινε. Προχωράμε μπροστά.
Δυο συμβουλές θα σας αφήσω.... να τους πιέζετε οσοι καπνιζουν να το κόψουν και να στραφούν και προς την άσκηση - υγιεινή διατροφή... φρουτα λαχανικά άπαχο φαγητο αυγουλάκια κτλ.
Και ακομη μεγαλύτερη προσοχή... απο μια ηλικία κ μετά και δη καπνιστής.... εάν νιώσεις ενοχλησεις στο στομάχι ή και αλλού... απευθειας γιατρο και εξετάσεις. Οχι ειναι άγχος.... θα περάσει.
Μπορει να μην είναι άγχος και μπορει κ μια απλή δυσπεψία να κρύβει -κτύπα ξύλο- κάτι πιο σοβαρό. Κάποιες αρρώστιες τις προλαβάινεις.... αρκεί να συνεργάζεσαι.
Κατα τα άλλα ο θεός μαζί μας !