Aπώλεια - Πένθος

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.240 μηνύματα.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.198 μηνύματα.
Το έχω ζήσει εις διπλούν απότομα και βίαια @Πάνθηρας! και ξέρω πως μόνο ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο . Συλλυπητήρια και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να βιώσει την απώλεια μέχρι να ηρεμήσει ο νους και η ψυχή.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.005 μηνύματα.
@Πάνθηρας! Δεν ξερω ποιος ακριβως πεθανε..γονιος..μανα..πατερας..δεν ξερω..αλλα οπως και να εχει τα συλλυπητηρια μου καμαρι μου..να εισαι γερος και δυνατος να τα αντιμετωπιζεις ολα αυτα.Εγω περσι εχασα τη μανα μου και σε πολυ ασχημες συνθηκες..ξερω τι περνας.Κουραγιο φιλε μου!

Ο μπαμπάς έφυγε απο κοντά μας Πούπι.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, δυστυχως.
Εκείνο το ξημέρωμα μετά απο όλα αυτά με έπιασε ένα σφίξιμο στο στήθος και ταχυπαλμία μου πήραν τη πίεση.... 17 με 9 και 130 παλμούς !!! ενω συνηθως έχω 10-11 με 6-7 και 65-70 !!! Στάθηκα όμως , μετά χαλάρωσα και μου έπεσε χωρις χάπια ηρεμιστικά κτλ !

Πάντως έφυγε σα παλικάρι και δεν φοβήθηκε αυτό τον διάολο. 2 μήνες πριν φύγει ζήτησε άδεια απο τον ογκολόγο να έρθει κάτω με τη μάνα μου να με βρούν και να κάνουμε όλοι μαζί διακοπές, αυτή ήταν και η τελευταία του επιθυμία, να κάνουμε όλοι μαζί διακοπές τον Αύγουστο !!! Μέχρι και τότε οδηγούσε, προλάβαμε κιολας πήγαμε σε 1-2 βόλτες εξω να φάμε !!!! Τέλοςπαντων ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ... 1-1.5 μήνα να ήταν όλη η ταλαιπωρία.

Εν πάση περιπτώση , αυτός ειναι ο κύκλος της ζωής. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένας να το αποτρέψει τουλάχιστον όχι με την τωρινή επιστήμη... οπότε ας έχει ο καθένας στο νού του να προσέχει τους γονείς του και να τους αγαπάει ! Γιατί ο χρόνος περνά και τα δεδομένα αλλάζουν. Προσωπικά νιώθω καλά γιατί έφυγε χωρις παράπονο απο μένα και εγω απο εκείνον!

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το έχω ζήσει εις διπλούν απότομα και βίαια @Πάνθηρας! και ξέρω πως μόνο ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο . Συλλυπητήρια και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να βιώσει την απώλεια μέχρι να ηρεμήσει ο νους και η ψυχή.

Να είσαι καλά Γλαύκη και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

@Πάνθηρας! τα θερμά μου συλλυπητήρια :(

Να σαι καλά κατερίνα... σε ευχαριστώ ζωή σε λόγου σας.

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.005 μηνύματα.
Θερμά συλλυπητήρια @Πάνθηρας! :/:

Ευχαριστώ Πέτρο. Ο θεός μαζί σου.

Γενικά ευχαριστώ όλους σας, δεν θα τα έγραφα γιατί ειναι στενάχωρα πράγματα
αλλά εντάξει κουβέντα στη κουβέντα... θυμαμαι κιόλας που τον Αυγουστο είχα γράψει πως οταν ειχαμε βγεί έξω
ο πατέρας πήγε να πέσει και ευτυχως τον είδα και έτρεξα και τον έπιασα!!! Ε απο τοτε ξεκίνησε σιγά σιγά ο δρομος διχως επιστροφή... η τελική ευθεία που λέμε.

Τελοςπαντων. Ζωη σε όλους σας παιδιά και να έχετε τους δικους σας - οσους έχετε και αγαπάτε καλά και με το θεό δίπλα τους.

Η ζωή συνεχίζεται.....

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.694 μηνύματα.
Κώστα συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, να επισκέπτεσαι όσο περισσότερο μπορείς από εδώ και στο εξής την μητέρα σου, αν μένει Αθήνα. Μετά από τόσα χρόνια γάμου, η απώλεια για εκείνη θα είναι πολύ έντονη, και η μοναξιά σε αυτές τις ηλικίες ειναι δύσκολη.

@Πάνθηρας!

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.254 μηνύματα.
Eνα μαθημα ειναι η ζωη.Αυτα που ειπε ο πανθηρακος μας σε προηγουμενα ποστ για το καπνισμα και καρκινο συμφωνω απολυτα.
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ.
Και σας μιλαω εγω που το εκοψα ενω καπνιζα στριφτα καμια 40ρια την ημερα.
Με ατμισμα.
Κια με εμαθε εμενα η πουπυ μου..που πηρα το ονομα της για τπο νικ μου..η γατουλα μου που πεθανε 8μιση χρονων απο καρκινο,.ισως επειδη καπνιζα μεσα στο δωματιο.:(:(:(
Ειπα η μαλακια που εκανα και η θυσια της δεν θα παει χαμενη,Εβαλα μυαλο και το εκοψα.

Ετσι και ολα αυτα τα παραδειγματα που βλεπουμε..να παραδειγματιζομαστε γιατι μετα θα ειναι αργα.
Πανθηρακο μου σε αγαπαμε!:hug:

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.551 μηνύματα.
Ευχαριστώ Πέτρο. Ο θεός μαζί σου.

Γενικά ευχαριστώ όλους σας, δεν θα τα έγραφα γιατί ειναι στενάχωρα πράγματα
αλλά εντάξει κουβέντα στη κουβέντα... θυμαμαι κιόλας που τον Αυγουστο είχα γράψει πως οταν ειχαμε βγεί έξω
ο πατέρας πήγε να πέσει και ευτυχως τον είδα και έτρεξα και τον έπιασα!!! Ε απο τοτε ξεκίνησε σιγά σιγά ο δρομος διχως επιστροφή... η τελική ευθεία που λέμε.

Τελοςπαντων. Ζωη σε όλους σας παιδιά και να έχετε τους δικους σας - οσους έχετε και αγαπάτε καλά και με το θεό δίπλα τους.

Η ζωή συνεχίζεται.....
Ετσι βγαίνουν αυτα και να ξέρεις οταν βρίσκεσαι με ανθρωπους που σου επιτρεπουν να τα μοιραζεσαι ειναι το μεγαλύτερο φάρμακο για το πένθος !

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Κώστα συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, να επισκέπτεσαι όσο περισσότερο μπορείς από εδώ και στο εξής την μητέρα σου, αν μένει Αθήνα. Μετά από τόσα χρόνια γάμου, η απώλεια για εκείνη θα είναι πολύ έντονη, και η μοναξιά σε αυτές τις ηλικίες ειναι δύσκολη.

@Πάνθηρας!

Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά και επίσης για σένα και την οικογένεια σου... ζωή και υγεία ειναι τα μόνα πράγματα που έχουν σημασία.

Η μαμά Αθήνα έμενε αλλα τώρα εννοείται πως θα την έχω μαζί μου για ένα διάστημα κάτω να ηρεμήσει και αυτή.
Σιγά μην με ενοχλήσει κιόλας.
Είναι σίγουρα 43-44 τα χρόνια του γάμου ! Και ειναι πάρα πολλά όπως έγραψες και εσύ. Ετσι και αλλιώς αυτη η περίοδος ειναι μεταβατική για όλους μας.

Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχαμε στο μυαλό μας ηταν άλλο... να μένω εγω εκεί να έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους Πάσχα- Καλοκαίρι.... είχε ακόμη κάποια χρόνια ο μπαμπάς 78 ήταν... δεν ήταν και 90!
Ηταν ενας πολύ ωραιος τρόπος να ξεφυγουμε απο την Αθηνα ΟΛΟΙ... εγω σε καθημερινη βάση και οι δικοι μου περιστασιακά που θα έρχονταν να με βλέπουν!

Αλλά... δεν μπορείς να έχεις απαιτησεις όταν είσαι χρόνιος καπνιστής. Αυτο το πράγμα κάπου θα σε κτυπήσει. Ακομη σηλαδη και αν δεν ήταν αυτή η πάθηση , θα ειχε θέμα με το αναπνευστικό ! Συμφωνα με τις μαγνητικές ειχε κάποια ανεπάρκεια στο πνευμονα λογω του συστηματικού καπνίσματος... μια λοιμωξη να σε βρει λοιπον του αναπνευστικού θα κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομειο... ο οργανισμος θα ειναι ταλαιπωρημενος... δεν καταλαβαινουνε μωρε.... τι πραμα ειναι αυτο.

Δυστυχως σε αυτο το τομέα-θέμα και ο μπαμπάς δεν συνεργάστηκε ποτέ... δεν άκουσε. Του τα λέγαμε.... να μην καπνίζει.

Ο οικογενειακός μας γιατρος ο οποίος τυγχανει να ειναι και πολύ καλός φιλος χρόνια τωρα.... μου ειχε πει... Κωνσταντινε.. οι καπνιστες κάπου εκει στα 60-70 τη πατάνε. Ο μπαμπάς -αν και αυτά ειναι εκ Θεού- συμφωνα με τον ιατρο επιστήμονα έχασε περίπου 10 χρόνια ζωής απο αυτη τη βλαβερή συνήθεια!

Γυρισμός δεν υπάρχει αλλα δεν θέλουν να το καταλάβουν... καπνίζουν εκει νομίζοντας πως έτσι η ζωη τους αποκτάει νόημα και χαρά. Ειναι λυπηρό.

Eνα μαθημα ειναι η ζωη.Αυτα που ειπε ο πανθηρακος μας σε προηγουμενα ποστ για το καπνισμα και καρκινο συμφωνω απολυτα.
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ.
Και σας μιλαω εγω που το εκοψα ενω καπνιζα στριφτα καμια 40ρια την ημερα.
Με ατμισμα.
Κια με εμαθε εμενα η πουπυ μου..που πηρα το ονομα της για τπο νικ μου..η γατουλα μου που πενανε 8μιση χρονων απο καρκινο,.ισως επειδη καπνιζα μεσα στο δωματιο.:(:(:(
Ειπα η μαλακια που εκανα και η θυσια της δεν θα παει χαμενη,Εβαλα μυαλο και το εκοψα.

Ετσι και ολα αυτα τα παραδειγματα που βλεπουμε..να παραδειγματιζομαστε γιατι μετα θα ειναι αργα.
Πανθηρακο μου σε αγαπαμε!:hug:

Καλή μου Πουπουλίνα ο κόσμος αν συνεργαζόταν θα έβρισκε λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχει.

Εγω το έκοψα το κάπνισμα το 2011... κάπνιζα για 6 έτη. Έβαλα ενα πρόγραμμα κ το πέταξα απο τη ζωή μου.
Έκανες πάρα πολύ καλά! Μπράβο σου.

Και σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξη έστω και διαδικτυακά. Σας ευχαριστώ όλους. Ο θεός μαζί σας κ με τις οικογένειες σας. Τωρα ότι έγινε έγινε. Προχωράμε μπροστά.

Δυο συμβουλές θα σας αφήσω.... να τους πιέζετε οσοι καπνιζουν να το κόψουν και να στραφούν και προς την άσκηση - υγιεινή διατροφή... φρουτα λαχανικά άπαχο φαγητο αυγουλάκια κτλ.

Και ακομη μεγαλύτερη προσοχή... απο μια ηλικία κ μετά και δη καπνιστής.... εάν νιώσεις ενοχλησεις στο στομάχι ή και αλλού... απευθειας γιατρο και εξετάσεις. Οχι ειναι άγχος.... θα περάσει.

Μπορει να μην είναι άγχος και μπορει κ μια απλή δυσπεψία να κρύβει -κτύπα ξύλο- κάτι πιο σοβαρό. Κάποιες αρρώστιες τις προλαβάινεις.... αρκεί να συνεργάζεσαι.

Κατα τα άλλα ο θεός μαζί μας !

Τελευταία επεξεργασία: