chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.138 μηνύματα.
Την είδατε την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή; Πώς σας φάνηκε ως ταινία, ιστορικό περιεχόμενο και μήνυμα;
www.athinorama.gr
www.protothema.gr
Γιάννης Σμαραγδής για τον 'Καποδίστρια': 'Δεν επιλέγουμε εμείς τα πρόσωπα, αλλά αυτά εμάς'
Με αφορμή την πρεμιέρα της ιστορικής βιογραφίας "Καποδίστριας", το "α" συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη στο ανακαινισμένο Athinaion Experience για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.
Γεωργιάδης: Ο Σμαραγδής με τον «Καποδίστρια» δείχνει τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθούμε
Ο υπουργός Υγείας σχολιάζει σε ανάρτησή του ότι «οι κατηγορίες των θολοκουλτουριάρηδων για την ποιότητα της ταινίας είναι απόλαυση, γιατί τους ενοχλεί το θέμα της»
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.448 μηνύματα.
Εγώ όχι και δεν ξέρω αν θα τη δω, αλλά νομίζω πρέπει να είναι καλή παραγωγή.
Ειδικά αν ισχύουν όντως τα περί απειλών, μάλλον κάτι σωστό θα έκαναν.
Ειδικά αν ισχύουν όντως τα περί απειλών, μάλλον κάτι σωστό θα έκαναν.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.138 μηνύματα.
Είναι δυνατόν ούτε ένα κρατικό ευρώ στον «Καποδίστρια»; | ΤΟ ΒΗΜΑ
Σε αντίθεση με τις αμέτρητες ελληνικές παραγωγές που επιχορηγούνται από το Κράτος και μετά τις βλέπουν μόνο όσοι τις έφτιαξαν, αυτή η ταινία, ο «Καποδίστριας», την οποία έχει δει όλη η Ελλάδα δεν έχει πάρει ως τώρα ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό κράτος
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.762 μηνύματα.
Θέλω πάρα πολυ να πάω να τη δω και δεν βρίσκω εισιτήριο ούτε με τάμα!!
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.138 μηνύματα.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.949 μηνύματα.
Και γιατί να παρει λεφτά? Αν μπορεί, ας πουλήσει![]()
Είναι δυνατόν ούτε ένα κρατικό ευρώ στον «Καποδίστρια»; | ΤΟ ΒΗΜΑ
Σε αντίθεση με τις αμέτρητες ελληνικές παραγωγές που επιχορηγούνται από το Κράτος και μετά τις βλέπουν μόνο όσοι τις έφτιαξαν, αυτή η ταινία, ο «Καποδίστριας», την οποία έχει δει όλη η Ελλάδα δεν έχει πάρει ως τώρα ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό κράτοςwww.tovima.gr
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.138 μηνύματα.
Σάρωσε ο «Καποδίστριας» το τετραήμερο των Χριστουγέννων – Πάνω από 144.000 εισιτήρια
Απανωτά sold out και ρεκόρ μεγαλύτερου ανοίγματος για το 2025 σημείωσε η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.860 μηνύματα.
Είδα χθες την ταινία στον κινηματογράφο. Μολονότι σε κάποια σημεία φαίνεται σαν να κάνει μία αγιογραφική παρουσίαση του βίου του Καποδίστρια, παραμένει μία ταινία που σε βάζει στο κλίμα της ιστορικής περιόδου στην οποία αναφέρεται και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της προσφοράς αυτού του μεγάλου άνδρα. Ίσως πάει λίγο αργά σε κάποια σημεία και η παραγωγή να μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα αποθάρρυνα κάποιον από το να την παρακολουθήσει. Από εμένα ένα τίμιο 6,5/10 (μπορεί να σας φαίνεται χαμηλό, αλλά βαθμολογώ λίγο αυστηρά
).
).Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.573 μηνύματα.
Δεν μου αρεσει ο συγκεκριμενος σκηνοθετης/Ασχετα με την ταινια του καποδιστρια γιατι δεν τηνε χω δει..με ολους οσους καταπιανεται τους αγιοποιει ενω δεν ειναι ετσι.
Κια δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να επιδοτηθει η ταινια του.
Βασικα κανενος ταινια δεν θεωρω οτι πρεπει να επιδοτηται.
Κια δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να επιδοτηθει η ταινια του.
Βασικα κανενος ταινια δεν θεωρω οτι πρεπει να επιδοτηται.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.056 μηνύματα.
Δε λέει κάτι αυτό, πολλές φορές οι κριτικοί κρίνουν πριν καν δουν την ταινία με βάση προσωπικές συμπάθειες - αντιπάθειες.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.721 μηνύματα.
Είναι συνήθεια του Έλληνα να βρίζει το κράτος (όχι χωρίς δίκιο φυσικά) και μετά να απλώνει πάντα το χέρι για να του ζητήσει επιδόματα και επιδοτήσεις. Δεν κόβεται. Όμως εν μέρει έχει ένα δίκιο για τις τόσες παπάντζες που έχουν βγάλει ψευτοκουλτουριάρηδες αριστεροί και παίρνουν επιδόματα για να τις βλέπουν αυτοί και το συνάφι τους.Και γιατί να παρει λεφτά? Αν μπορεί, ας πουλήσει
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.730 μηνύματα.
Και γιατί να παρει λεφτά? Αν μπορεί, ας πουλήσει
Γιατί στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με επιδόματα παντού.
еще один пророк р...
Νεοφερμένο μέλος
Ο еще один пророк р... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
είσαι μικρός μάλλον στην ηλικία κ δεν γνωρίζεις τι τράβηξε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος από τους κριτικούς στα 90s
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.099 μηνύματα.
Δεν μου αρεσει ο συγκεκριμενος σκηνοθετης/Ασχετα με την ταινια του καποδιστρια γιατι δεν τηνε χω δει..με ολους οσους καταπιανεται τους αγιοποιει ενω δεν ειναι ετσι.
Κια δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να επιδοτηθει η ταινια του.
Βασικα κανενος ταινια δεν θεωρω οτι πρεπει να επιδοτηται.
Ακριβώς. Επίσης αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι την ίδια στιγμή ο μέσος Έλληνας έμαθε ξαφνικά για τον Καποδίστρια και το πόσο καλός ήταν. Δηλαδή, χωρίς την ταινία οι περισσότεροι θα δήλωναν άγνοια άσχετα αν ... κάποτε στο σχολείο έκαναν ιστορία. Η υποκρισία πάει σύννεφο και την ίδια στιγμή, ψάχνουν όλοι έναν νέο Καποδίστρια για να τους σώσει αλλά φυσικά χωρίς να θιγούν ατομικά συμφέροντα. Τα ίδια παντελάκη μου.
Ο Σμαραγδής δίνει μια εντύπωση ότι δημιουργεί ταινίες με αίσθηση καθήκοντος ή αφύπνισης του έθνους ενώ δεν του ζητήθηκε να κάνει αυτό. Σε μια σύγχρονη κοινωνία ο καθένας μπορεί να δημιουργεί ταινίες με κάποιο θέμα (πολιτικό, κοινωνικό, μυθοπλασίας, κτλ). Από εκεί και πέρα η αγιοποίηση ή τα έμμεσα/άμεσα μηνύματα και οι διάφορες ιστορίες/σπόντες παρασκηνίου δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ο Καποδίστριας όπως και πολλοί άλλοι (ανώνυμοι) Έλληνες από διάφορες θέσεις στη χώρα μας, μέσα από το έργο τους, καλώς ή κακώς δεν έτυχαν την αναγνώρισης που τους άξιζαν στην εποχή τους λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει ο ελληνικός λαός. Δεν πιστεύω σε "μυστικές" πόρτες και μνησικακία μεγάλων δυνάμεων όσο στην εγχώρεια κακία και στο αχαμνοβόλεμα περιμένοντας πάντα κάποιον άλλο να μας πει ότι δεν φτύνουμε τσίχλες στο πεζοδρόμιο επειδή τις τρώνε τα περιστέρια και ψοφάνε και ότι λερώνουν το πλακάκι, τις κολλάμε και τις μεταφέρουμε στα σπίτια μας κτλ. Από τόσο μικρά ζητήματα που κάνουμε ότι δεν μας νοιάζει, μας νοιάζει περισσότερο ο Καποδίστριας και φτάνουμε να ψάχνουμε εθνοσωτήρες μέσα από μια ταινία με μεγάλη δόση ρομαντισμού, φαντασίας γιατί ο καθένας αρνείται να δει τη θέση του στην πραγματικότητα. Δηλαδή, αναζητούμε κάποιον πολιτικό που να "τραβήξει" το αυτάκι σε κάθε έναν από 10 μύρια Έλληνες και να κάνει την μαμάκα του καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις του. Αυτό θέλει ο Έλληνας, γι' αυτό και η άρνηση της πραγματικότητας και των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ευθυνών "δείχνει" Καποδίστριες εκτός πραγματικότητας.
Γιατί στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με επιδόματα παντού.
Στη Γερμανία να δεις κάτι απίθανα επιδόματα που λαμβάνουν εκπαιδευτικοί, γιατροί, δημόσιοι γραφειοκράτες (υπάλληλοι) κτλ. Σημασία έχει ότι τα λεφτά βρίσκονται επειδή η φοροεισπραχτική συνεισφορά, η πώληση όπλων και άλλων τεχνολογικών προϊόντων πάει καλά. Το παράξενο είναι ότι η Ελλάδα χωρίς το προφίλ της Γερμανίας κάνει το ίδιο.

Σημείωση:
Στην βασική οικονομική θεωρία ξέρουμε ότι για να έχουμε πρόγραμμα επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, φροντίζουμε να υπάρχουν έσοδα από διάφορες εισροές. Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς, η οικονομία έχει διαμορφωθεί πάνω σε πρόστιμα και φόρους. Ο κόσμος αυτό δεν το καταλαβαίνει και νομίζει ότι τα χρήματα του κράτους κάπου αόρατα χάνονται (σε κάποια κωλότρυπα) ενώ όταν συγκρίνει π.χ. με τα "όλα καλά και τέλεια" της Ολλανδίας, δεν σκέφτεται ότι η οικονομία της Ολλανδίας βασίζεται σε άλλους πόρους (και όχι σε φόρους) που η χώρα μας δεν έχει λόγω δομής κοινωνίας, λογικής αντίληψης του κόσμου και φυσικά του γεωπολιτικού κατεστημένου. Ο κόσμος όμως αναζητάει Καποδίστριες για να κάνουν αυτό που οι ίδιοι δεν θέλουν να αλλάξουν από την καθημερινή ζωούλα τους.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.138 μηνύματα.
Την είδες την ταινία; και δεν σου αρεσε;Ακριβώς. Επίσης αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι την ίδια στιγμή ο μέσος Έλληνας έμαθε ξαφνικά για τον Καποδίστρια και το πόσο καλός ήταν. Δηλαδή, χωρίς την ταινία οι περισσότεροι θα δήλωναν άγνοια άσχετα αν ... κάποτε στο σχολείο έκαναν ιστορία. Η υποκρισία πάει σύννεφο και την ίδια στιγμή, ψάχνουν όλοι έναν νέο Καποδίστρια για να τους σώσει αλλά φυσικά χωρίς να θιγούν ατομικά συμφέροντα. Τα ίδια παντελάκη μου.
Ο Σμαραγδής δίνει μια εντύπωση ότι δημιουργεί ταινίες με αίσθηση καθήκοντος ή αφύπνισης του έθνους ενώ δεν του ζητήθηκε να κάνει αυτό. Σε μια σύγχρονη κοινωνία ο καθένας μπορεί να δημιουργεί ταινίες με κάποιο θέμα (πολιτικό, κοινωνικό, μυθοπλασίας, κτλ). Από εκεί και πέρα η αγιοποίηση ή τα έμμεσα/άμεσα μηνύματα και οι διάφορες ιστορίες/σπόντες παρασκηνίου δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ο Καποδίστριας όπως και πολλοί άλλοι (ανώνυμοι) Έλληνες από διάφορες θέσεις στη χώρα μας, μέσα από το έργο τους, καλώς ή κακώς δεν έτυχαν την αναγνώρισης που τους άξιζαν στην εποχή τους λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει ο ελληνικός λαός. Δεν πιστεύω σε "μυστικές" πόρτες και μνησικακία μεγάλων δυνάμεων όσο στην εγχώρεια κακία και στο αχαμνοβόλεμα περιμένοντας πάντα κάποιον άλλο να μας πει ότι δεν φτύνουμε τσίχλες στο πεζοδρόμιο επειδή τις τρώνε τα περιστέρια και ψοφάνε και ότι λερώνουν το πλακάκι, τις κολλάμε και τις μεταφέρουμε στα σπίτια μας κτλ. Από τόσο μικρά ζητήματα που κάνουμε ότι δεν μας νοιάζει, μας νοιάζει περισσότερο ο Καποδίστριας και φτάνουμε να ψάχνουμε εθνοσωτήρες μέσα από μια ταινία με μεγάλη δόση ρομαντισμού, φαντασίας γιατί ο καθένας αρνείται να δει τη θέση του στην πραγματικότητα. Δηλαδή, αναζητούμε κάποιον πολιτικό που να "τραβήξει" το αυτάκι σε κάθε έναν από 10 μύρια Έλληνες και να κάνει την μαμάκα του καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις του. Αυτό θέλει ο Έλληνας, γι' αυτό και η άρνηση της πραγματικότητας και των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ευθυνών "δείχνει" Καποδίστριες εκτός πραγματικότητας.
Στη Γερμανία να δεις κάτι απίθανα επιδόματα που λαμβάνουν εκπαιδευτικοί, γιατροί, δημόσιοι γραφειοκράτες (υπάλληλοι) κτλ. Σημασία έχει ότι τα λεφτά βρίσκονται επειδή η φοροεισπραχτική συνεισφορά, η πώληση όπλων και άλλων τεχνολογικών προϊόντων πάει καλά. Το παράξενο είναι ότι η Ελλάδα χωρίς το προφίλ της Γερμανίας κάνει το ίδιο.
Σημείωση:
Στην βασική οικονομική θεωρία ξέρουμε ότι για να έχουμε πρόγραμμα επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, φροντίζουμε να υπάρχουν έσοδα από διάφορες εισροές. Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς, η οικονομία έχει διαμορφωθεί πάνω σε πρόστιμα και φόρους. Ο κόσμος αυτό δεν το καταλαβαίνει και νομίζει ότι τα χρήματα του κράτους κάπου αόρατα χάνονται (σε κάποια κωλότρυπα) ενώ όταν συγκρίνει π.χ. με τα "όλα καλά και τέλεια" της Ολλανδίας, δεν σκέφτεται ότι η οικονομία της Ολλανδίας βασίζεται σε άλλους πόρους (και όχι σε φόρους) που η χώρα μας δεν έχει λόγω δομής κοινωνίας, λογικής αντίληψης του κόσμου και φυσικά του γεωπολιτικού κατεστημένου. Ο κόσμος όμως αναζητάει Καποδίστριες για να κάνουν αυτό που οι ίδιοι δεν θέλουν να αλλάξουν από την καθημερινή ζωούλα τους.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.099 μηνύματα.
Την είδες την ταινία; και δεν σου αρεσε;
Θα πάω να τη δω, απλά για τον Καποδίστρια έχω συγκεκριμένη άποψη χωρίς να έχει σχέση με την επικαιρότητα της ταινίας.
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Λίγο άσχετο αλλά μιας και βλέπω πως η κριτική του Δανίκα είναι από τις ελάχιστες θετικές, να αναφέρω πως το ένα από τα τεκμήρια που ανέφερε για να υποστηρίξει πως την θεωρεί καλή ταινία είναι η ομοιότητα του πρωταγωνιστή με τον Καποδίστρια... To θεωρεί και τον σημαντικότερο λόγο μάλιστα.
Κρίμα που κατάντησε έτσι αυτός γιατί παλιά όντως έγραφε ωραίες κριτικές και πράγματι έχει πολλές γνώσεις περί σινεμά.
Η μόνη ταινία του Σμαραγδή που είδα και μου είχε φανεί "ok" είναι το "Ελ Γκρέκο". Kάποιες άλλες που χάζεψα στην τηλεόραση όπως η ταινία που έκανε για τον Καζαντζάκη μου φάνηκαν εντελώς μάπα, οπότε δεν νομίζω να πάω να την δω προσωπικά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.573 μηνύματα.
Και αυτον..βασικα οχι αυτον αλλα την οικογενεια του την εξειδανικευσε.Η οικογενεια του Ελ Γκρεκο ηταν φοροεισπρακτορες των ιταλων στην βενετοκρατουμενη τοτε κρητη και ο σμαραγδης την παρουσιασε σαν μεσολαβητες αναμεσα σε ελληνες και ιταλους..ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ.Για τους ιταλους δουλευαν φοροεισπρακτορες.Η μόνη ταινία του Σμαραγδή που είδα και μου είχε φανεί "ok" είναι το "Ελ Γκρέκο"
Ενοειται δεν φταιει ο ελ γκρεκο για αυτο αλλα ειναι ενδεικτικο πως τα παρουσιαζει ο συγκεκριμενος σκηνοθετης που εχει μια απολυτα παιδικη και μαθητικη σταση στα πραγματα..συνεχως κλαιγεται οτι δεν τον χρηματοδοτουν..του κανουν πολεμο..μαμα δεν με παιζουν και τριχες κατσαρες.
Στο μεταξυ διαβασα κριτικη για την συγκεκριμενη ταινια..εκτος απο τα κουστουμια και την γνωστη εξειδανικευση..εινα σαν μαθητικη παρασταση λενε.
Δειτε τι ειπε για την κριτικη που δεχτηκε..μιλαμε σαν μα μιλαει παιδι ουτε καν γυμνασιου..δημοτικου θα ελεγα.Ακου ''ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ''

«Αυτοί χάνουν»: Τι απαντά ο Σμαραγδής για τις αρνητικές κριτικές στον «Καποδίστρια»
«Ο κόσμος, όπως μου λένε, χειροκροτεί στο τέλος. Πολύς κόσμος είναι δακρυσμένος, πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν με τα παιδιά τους», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας.
Ο ανθρωπος δεν υπαρχει λεμε.
Θεωρω πραγματικα αδιανοητο και απολυτη αλαζονια να λες οτι σε οποιον αρεσει η ταινια ειναι με την πλευρα του καλου ενω σε οποιον δεν αρεσει διαλλεγει το κακο.![]()
«Αυτοί χάνουν»: Τι απαντά ο Σμαραγδής για τις αρνητικές κριτικές στον «Καποδίστρια»
«Ο κόσμος, όπως μου λένε, χειροκροτεί στο τέλος. Πολύς κόσμος είναι δακρυσμένος, πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν με τα παιδιά τους», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας.www.kathimerini.gr
«Αυτοί χάνουν»: Τι απαντά ο Σμαραγδής για τις αρνητικές κριτικές στον «Καποδίστρια»
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής απάντησε στις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε, λέγοντας πως ήταν σίγουρος ότι ο κόσμος θα αγαπήσει την ταινία. «Κρίμα γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μπαίνουν –γιατί φαίνεται ότι μπήκαν μέσα για να πουν αρνητικά– αυτοί οι άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να πάρουν τη χαρά που παίρνουν αυτοί που μπαίνουν μέσα για να πάρουν χαρά και αγάπη», είπε ο κ. Σμαραγδής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
![]()
Σάρωσε ο «Καποδίστριας» το τετραήμερο των Χριστουγέννων – Πάνω από 144.000 εισιτήρια
Απαντώντας για το αν τον στεναχώρησαν ορισμένα σχόλια από κριτικούς κινηματογράφου, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε πως αν τους έβλεπε στον δρόμο, θα τους καλημέριζε «σαν να έχουν κάνει κάτι καλό στη ζωή τους… μήπως και γίνουν καλύτεροι άνθρωποι».
«Οι άνθρωποι διαλέγουν αν θα πάνε με την πλευρά του καλού ή του κακού. Είναι δικό τους θέμα, δεν είναι δικό μου. Η ταινία είτε γράψουν έτσι είτε δεν γράψουν, είτε βάλουν τετράγωνα είτε βάλουν αστεράκια είναι η ίδια. Η ταινία δεν επηρεάζεται από αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν, που δεν μπαίνουν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν με την αγάπη της ταινίας. Αυτοί χάνουν!».
«Ο κόσμος, όπως μου λένε, χειροκροτεί στο τέλος. Πολύς κόσμος είναι δακρυσμένος, πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν με τα παιδιά τους, οικογενειακώς για να δουν την ταινία. Εγώ είχα μια σιγουριά ότι αυτή η ταινία θα ολοκληρωθεί και θα αγαπηθεί. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι οι άνθρωποι την κάναμε την ταινία βάζοντας ψυχή. Οταν, λοιπόν, πολλές ψυχές συνευρεθούν σε ένα έργο τέχνης είναι σίγουρο ότι θα βρουν άλλες ψυχές να επικοινωνήσουν με τις δικές τους. Το θέμα πάντα είναι να βάζεις την αγάπη σου. Η αγάπη είναι Θεός», δήλωσε ο δημιουργός της ταινίας.
Ποσο ξερασμα γμτ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool
