Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.
Αχ τι μας κάνεις ρε Πουπουλίνα, φοβερό φαίνεται! Γεια στα χέρια σου για άλλη μια φορά!
Θενκς μαναρι μου! :kissing:
Στο μεταξυ ηθελα να φαω την μιση σημερα και την αλλη μιση αυριο...μου αρεσε τοσο που την εφαγα ολοκληρη.Και νιωθω το στομαχι μου τιγκα!
Μιση ντοματα θα φαω αυριο...ή πρασιναδα..
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Εφτιαξα μια μπριζολιτσα χοιρινη στο τηγανι σημερα/..πραγνατικο λουκουμι!
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

ΜΑΡΙΝΑΔΑ
-Λευκο κρασι
-Ξυδι μπαλσαμικο
-Λιγο λεμονι
-Αλατοπιπερο
-Λιγο ελαιολαδο
-Σκορδο
-Ριγανη
-Κυμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Μαριναρουμε απο βραδυς την μπριζολιτσα βαζοντας ολα τα παραπανω υλικα σε μπωλακι.
-Την επομενη μερα την βγαζουμε απο το ψυγειο μαζι με την μαριναδα μιση ωρα πριν την ψησουμε.
-Βαζουμε στο αντικολλξτικο τηγανι την μαριναρα με την μπριζολα (εγω δεν την σωταρησα πριν),σε χαμηλη φωτια με καπακι να σιγοψηθει.Γυρναμε τν μπριζολα που και που.Αφου εχει γινει,ξεσκεπαζουμε και ειτε προσθετουμε λιγο ελαιολαδο ειτε με λιγο ζουμακι που εχει μεινεο την ξεροψηνουμε να παρει ωραιο χρωμα.
Εγω στο τελος προσθεσα και κρεμμυδια ισα να ζεσταθουν και να παρουν γευση απο την σαλτσα.
Σερβιρισα και εριξα λεμονακι..και τι να σας πω...ηταν φανταστικη.Ειχε καραμελωσει !!!
Παρτε ματι.

View attachment 135192
Πεντανοστιμο φαίνεται... Και κολλησα εγω να τρωω καγιανά..
Πως τις φτιαχνεις τις μπριζόλες; Well Done?
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.
Πεντανοστιμο φαίνεται... Και κολλησα εγω να τρωω καγιανά..
Πως τις φτιαχνεις τις μπριζόλες; Well Done?
Ναι βεβαια.Ειδικα η χοιρινη απαγορευεται να ειναι ελαφρια ψημενη...για λογους υγειας.

Σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο κρέας που μπορεί να καταναλωθεί μισοψημένο ή και σχεδόν ωμό, το χοιρινό αν δεν ψηθεί καλά εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο.

Το μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορεί να καταναλωθεί rare ή medium rare, χωρίς δηλαδή να έχει ψηθεί πλήρως και μπορεί να είναι ροζ αντί για καφέ στο εσωτερικό. Όμως αυτό δεν ισχύει στο χοιρινό κρέας το οποίο δεν πρέπει να καταναλώνεται αν δεν έχει ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό του. Αυτό συμβαίνει επειδή στο χοιρινό κρέας, είναι πιθανό να περιέχει κάποια παθογόνα παράσιτα που σκοτώνονται μόνο κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.


Ένα τέτοιο παράσιτο που βρίσκεται στο χοιρινό είναι το Trichinella spiralis, ένα σκουλήκι (νηματέλμιθας) που προκαλεί μόλυνση που ονομάζεται τριχίνωση, επίσης γνωστή ως τριχινέλλωση. Το παράσιτο εγκαθίσταται στις μυϊκές ίνες σαρκοφάγων ή παμφάγων ζώων, τα οποία προσβάλλονται από τη διατροφή με το κρέας παρασιτισμένων ζώων. Ο άνθρωπος μολύνεται κυρίως με την κατάποση ωμού ή μισοψημένου κρέατος χοίρου (χοιρινό και αγριογούρουνο), αλλά το παράσιτο βρίσκεται επίσης στους μύες των αλεπούδων, των λύκων, των ρακούν, των αρκούδων, των λύγκων και των μουστελίδων (EFSA, 2011).

Έτσι, η κατανάλωση ωμού ή κακοψημένου χοιρινού κρέατος δεν θεωρείται ασφαλής.


Για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης τριχινέλλωσης, θα πρέπει το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος να γίνεται σε επαρκή θερμοκρασία (πάνω από 72°C) στο κέντρο του τεμαχίου, θερμοκρασία που μπορεί να σκοτώσει τις προνύμφες Trichinella, καθιστώντας το ασφαλές για κατανάλωση.

Συμπτώματα κατανάλωσης μολυσμένου χοιρινού κρέατος με τριχινέλλα​

Είναι αξιοσημείωτο πως σε ένα ξέσπασμα με 46 κρούσματα στην Ιταλία τον Απρίλιο του 2022 τα συμπτώματα έμοιαζαν με αυτά της γρίπης και του Covid-19 οδηγώντας σε λάθος διαγνώσεις.Τ α συμπτώματα της τριχινέλλωσης μπορεί να εμφανιστούν εντός 1 έως 2 ημερών από την κατανάλωση του μολυσμένου, κακοψημένου χοιρινού κρέατος — αλλά μπορεί να μην εμφανιστούν έως και μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση. Μόλις οι προνύμφες εισέλθουν στο πεπτικό σύστημα και αρχίσουν να αναπαράγονται τις ημέρες 5 έως 7, μπορεί να εμφανιστούν γαστρεντερικές διαταραχές με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, διάρροια, κόπωση και κοιλιακές κράμπες.Στη συνέχεια, μια εβδομάδα έως αρκετές εβδομάδες μετά την κατανάλωση, οι προνύμφες αρχίζουν να εισχωρούν στα εντερικά τοιχώματα και στους μυς.

Σε αυτή τη φάση, συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός, μυϊκός πόνος, ευαισθησία στο φως, μολύνσεις των ματιών, πρήξιμο του προσώπου, εξανθήματα, πονοκέφαλοι και ρίγη είναι κοινά.

Η τριχινέλλωση μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπλοκές, που επηρεάζουν την καρδιά ή τον εγκέφαλο. Αν και αυτές οι επιπλοκές είναι σπάνιες, μπορεί να είναι θανατηφόρες. Με επαρκή ιατρική θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς θα αναρρώσουν σε περίπου 8 εβδομάδες.

Έλεγχοι σε επίπεδο εκτροφής χοίρων και χοιροσφαγής​

Ο σχετικός Κανονισμός της ΕΕ απαιτεί δοκιμές για Trichinella σε όλους τους σφαγμένους χοίρους, αγριόχοιρους, άλογα και άλλα εκτρεφόμενα ή άγρια ζώα που είναι ευαίσθητα στη μόλυνση από Trichinella από τοποθεσίες που δεν αναγνωρίζονται επίσημα ότι εφαρμόζουν ελεγχόμενες συνθήκες στέγασης. Τα ζώα που σφάζονται για οικιακή κατανάλωση δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον νόμο και οι εθνικοί κανόνες διαφέρουν. Υπάρχει σχέση μεταξύ της έλλειψης ευαισθητοποίησης και του χαμηλού εισοδήματος των καταναλωτών που ζουν σε αγροτικές περιοχές, της ανεπάρκειας των τοπικών κτηνιατρικών υπηρεσιών επιθεώρησης κρέατος και της εμφάνισης Trichinella σε οικόσιτα ζώα σε χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ, σύμφωνα με το ECDC.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και κολλησα εγω να τρωω καγιανά..
Ωραιος ειναι ο καγιανας παντως!σλουρπ!
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Που λέτε έκανα το κλασικό κέικ που κάνω πάντα σε μακρόστενη φόρμα, μισό βανίλια μισό κακάο όπως μαρεσει.

Κόβω 3 κομμάτια να πάρει το αγόρι στη δουλειά σήμερα, χωρίς να το πολύ παρατηρώ γιατί νύσταζα κιόλας

και με λέει

-Ουαου! Πως το έκανες έτσι ;
-ποιο ;
-το κέικ ! Δεν το είδες ;

όχι ότι είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά έχει πλάκα που βγήκε έτσι χωρίς να το σχεδιάσω επίτηδες 😂
IMG_1500.jpeg
 

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Που λέτε έκανα το κλασικό κέικ που κάνω πάντα σε μακρόστενη φόρμα, μισό βανίλια μισό κακάο όπως μαρεσει.

Κόβω 3 κομμάτια να πάρει το αγόρι στη δουλειά σήμερα, χωρίς να το πολύ παρατηρώ γιατί νύσταζα κιόλας

και με λέει

-Ουαου! Πως το έκανες έτσι ;
-ποιο ;
-το κέικ ! Δεν το είδες ;

όχι ότι είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά έχει πλάκα που βγήκε έτσι χωρίς να το σχεδιάσω επίτηδες 😂
View attachment 142763
Χρυσοχέρα Ραφαέλα μου!! Υπέροχο!
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Που λέτε έκανα το κλασικό κέικ που κάνω πάντα σε μακρόστενη φόρμα, μισό βανίλια μισό κακάο όπως μαρεσει.

Κόβω 3 κομμάτια να πάρει το αγόρι στη δουλειά σήμερα, χωρίς να το πολύ παρατηρώ γιατί νύσταζα κιόλας

και με λέει

-Ουαου! Πως το έκανες έτσι ;
-ποιο ;
-το κέικ ! Δεν το είδες ;

όχι ότι είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά έχει πλάκα που βγήκε έτσι χωρίς να το σχεδιάσω επίτηδες 😂
View attachment 142763
ΤΈΛΕΙΟ
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Ευχαριστώ! ❤️

Κερνάω σε όλους τσάι και κέικ! 🧁
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Που λέτε έκανα το κλασικό κέικ που κάνω πάντα σε μακρόστενη φόρμα, μισό βανίλια μισό κακάο όπως μαρεσει.

Κόβω 3 κομμάτια να πάρει το αγόρι στη δουλειά σήμερα, χωρίς να το πολύ παρατηρώ γιατί νύσταζα κιόλας

και με λέει

-Ουαου! Πως το έκανες έτσι ;
-ποιο ;
-το κέικ ! Δεν το είδες ;

όχι ότι είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά έχει πλάκα που βγήκε έτσι χωρίς να το σχεδιάσω επίτηδες 😂
View attachment 142763

Φανταστικό φαίνεται.😁😁
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Ευχαριστώ! ❤️

Κερνάω σε όλους τσάι και κέικ! 🧁
Τσαι μόνο όταν είμαι άρρωστη του θανατά, μόνο καφές μ αρέσει.

Χρυσοχέρα κουλή μου κωλί μου κωλί μου ε αει στα κομμάτια για φωνητικό πια... χρυσοχέρα καλή μου!




ΥΓ: Τι σε μπέρδεψε χρυσό μου Ίον; ΤΙ; ΤΙ; ΤΙΤΙ ΤΙΕΤΙΤΙ;;;


 
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
κάποια γιορτινή ιδέα για vegetarian γιορτινό πιάτο; Ένα φτάνει. πλιζ
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.
Ξερεις τι, ο μονος λογος που παιρνω απο Dominos είναι τα σαλτσάκια ranch. Αν έβρισκα συνταγή για αυτά να τα φτιαχνω μονος μου δεν θα επαιρνα ποτε ξανα απο εκεί. Προτιμώ τις σπιτικές πίτσες ούτως η άλλως...
Αλήθεια, τυχαίνει να ξέρει ο ξαδερφος σου; Δηλαδή τα φτιάχναν εκεί ή τα παίρναν bulk?
Αν και είμαστε σε άλλο θέμα

Δοκίμασε αυτή

300 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
15 ml ξινόγαλο
5 αλμυρά μπισκότα τύπου crackers, θρυμματισμένα
½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
½ κ.γ. μαϊντανό, ξερό
½ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
Σήμερα αυτοσχεδίασα και πέτυχε
Μου είχαν περισσέψει κάποια φύλλα κρούστας από μια πίτα που έφτιαξα. Είχα και σουσάμι. Άπλωσα λοιπόν το πρώτο φύλλο, το άλοιψα με ηλιέλαιο, άπλωσα μπόλικο σουσάμι, έριξα άλλο ένα φύλλο/ ηλιέλαιο/σουσάμι 3 φορές. Έπειτα το τύλιξα ρολό και ανά 4 εκατοστά έκοβα και έβαζα στο ταψί. Αφού γέιμισε το ταψί, τα άλοιψα με πινελάκι ελαφρώς με ηλιέλαιο, έριξα μπόλικη κανέλα και τα έβαλα για ψήσιμο. Σε λίγω ώρα, περίπου 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο, δηλ στο 175, έκαναν χρώμα. Τα έβγαλα και έριξα από πάνω μέλι. Μάλιστα επειδή ήταν το τελευταίο μέλι στο βαζάκι, έριξα και λίγο νερό, το ανακάτεψα και αυτό και τό ριξα. Το έβαλα στο ζεστό φούρνο, να το απορροφήσει. Ήταν πολύ νόστιμο και μυρωδάτο. Ήταν μια μικρή παραλλαγή λημνιώτικων σαμσάδων
Παιδιά, ήρθα πεινασμένη και λύσσαγα για γλυκό.
1744030174323.jpeg
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
IMG_2376.jpeg
IMG_2379.jpeg

έκανα κοχύλια μεγάλα γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ. Ναι ξέρω δεν έχει πολύ ωραία φάτσα το κομμάτι αλλά δεν έβγαινε αλλιώς 😂

βγήκε καλό αλλά θα ήθελα λίγη παραπάνω μπεσαμελ
Επίσης ενώ έβαλα 1 κιλό κιμά δεν έφτασε για όλα τα κοχύλια και κάποια τα γέμισα με μοτσαρελακι. Καλό βγήκε ❤️
 

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 445 μηνύματα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΡΕΝΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ!
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
View attachment 147544View attachment 147546
έκανα κοχύλια μεγάλα γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ. Ναι ξέρω δεν έχει πολύ ωραία φάτσα το κομμάτι αλλά δεν έβγαινε αλλιώς 😂

βγήκε καλό αλλά θα ήθελα λίγη παραπάνω μπεσαμελ
Επίσης ενώ έβαλα 1 κιλό κιμά δεν έφτασε για όλα τα κοχύλια και κάποια τα γέμισα με μοτσαρελακι. Καλό βγήκε ❤️
κάθησες και γέμισες ένα ένα όλα τα κοχυλάκια; Μπράβο υπομονή!
Πάντως το παστίτσιο κόβεται καλύτερα όταν κρυώσει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ σήμερα έκανα γεμιστά και όχι να το παινευτώ, αλλά για πρώτη φορά μου πέτυχαν πολύ!
Είναι δύσκολο φαγητό.
Μόνο πιπεριές έκανα, μη βαράτε. Και φυσικά δίχως κιμά. Δε μ αρέσει ο κιμάς στα γεμιστά
Προσπαθώ να φτάσω της πεθεράς. Εκείνη βέβαια έβαζε υλικά απ το μπαχτσέ. Πάντως και μένα σήμερα τα βαθμολογώ με 9 στα 10.
1745759818710.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 445 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.
κάθησες και γέμισες ένα ένα όλα τα κοχυλάκια; Μπράβο υπομονή!
Πάντως το παστίτσιο κόβεται καλύτερα όταν κρυώσει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ σήμερα έκανα γεμιστά και όχι να το παινευτώ, αλλά για πρώτη φορά μου πέτυχαν πολύ!
Είναι δύσκολο φαγητό.
Μόνο πιπεριές έκανα, μη βαράτε. Και φυσικά δίχως κιμά. Δε μ αρέσει ο κιμάς στα γεμιστά
Προσπαθώ να φτάσω της πεθεράς. Εκείνη βέβαια έβαζε υλικά απ το μπαχτσέ. Πάντως και μένα σήμερα τα βαθμολογώ με 9 στα 10.
View attachment 147548
πω πω γαματα ειναι ... μαστορικα..προσεξε ....κανενα δεν εχει εκραγει.
να πω βελτιωση?
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
πω πω γαματα ειναι ... μαστορικα..προσεξε ....κανενα δεν εχει εκραγει.
να πω βελτιωση?
μου θυμίζει το μαντί, ένα μικρασιάτικο γκουρμέ φαγητό, που γεμίζουν ζυμαρικά με κιμά. Φαίνεται πολύ μπελαλίδικο. Και σκέψου πως τα κοχυλάκια, αν δεν τα έχεις βράσει, σπάνε εύκολα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top