Επειδη ειδα οτι ανοιξε ενα τετοιο θεμα και συνηθως ξεκιναει μια τετοια μεγαλη αντιπαραθεση,
ιδιως οταν υπαρχει συγκριση των 2 φυλων σε πνευματικη δυναμη.
Δυστυχως για τις γυναικες ομως,τα αποτελεσματα τοσων χιλιετιων και τα η αφανεια των γυναικων στις θετικες επιστημες (πλην καποιον λαμπρων εξαιρεσεων παντα)
δεν ειναι τυχαια καθως αποδειχτηκε οτι οι γυναικες υστερουν πνευματικα με τον αντρα σε συγκριση.
Κατι τετοιο ισχυει σε ολες τις βαθμιδες IQ.Δηλαδη οταν ενας αντρας εχει 120 IQ (που θεωρειται πολυ καλο) τοτε η αντιστοιχιση της γυναικας στον ιδιο μεσο ορο ειναι γυρω στο 80-90.Aυτο ισχυει για ολες τις βαθμιδες,απο τους εξυπνοτερους στους λιγοτερο.
Το συγκεκριμενο αρθρο ηταν πολυ προσφατη ερευνα βρετανων επιστημονων,που κρατησε τα τελευταια 10 χρονια (αν θυμαμαι καλα) και την ειχα διαβασει σε ολοσελιδο αρθρο σε ενα τευχος απο την Ελευθεροτυπια,που ηταν αναδημοσιευση του αρθρου απο καποιο ξενο ειδησιογραφικο πρακτορειο.
Πρεπει να ηταν τευχος τελος Αυγουστου με μεσα Σεπτεμβρη,δεν θυμαμαι ποτε ακριβως.
Δεν θα καθησω να πεισω κανεναν οτι διαβασα αυτο το αρθρο,για μενα μιλησαν οι επιστημονες και ετσι δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση για την αληθεια της ερευνας ή οχι.Οποιος/α ενδιαφερεται να το βρει ας το ψαξει

Aπο οσο ξερω η Ε εχει αρχειο των αρθρων της.
Με βαση τις υπαρχουσες γνωσεις μου που εχω αποκομησει εδω και χρονια και σε συνδιασμο με πολλες αλλες γνωσεις,καταληγω στο συμπερασα οτι ισχυει κατι αναλογο,οπως ισχυει στην κατασκευη σωματος και τις ολες διαφοροποιησεις.
Η γυναικα προοριζεται να τεκνοποιησει το ανθρωπινο ειδος,αλλα καποιος πρεπει να σκεφτει για να εξελιξει το ειδος.Αυτος ειναι ο αντρας καθως εχει και μεγαλυτερο εγκεφαλο συγκριτικα με την γυναικα (περισσοτερα εκατομυρια κυτταρα=περισσοτερες επαφες νευρωνων=μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυς).
Επισης οι μυες ειναι το εργαλειο για να υλοποιησει αυτες τις σκεψεις με αποτελεσμα οι αντρες ανεκαθεν να ηταν πρωτοποροι στην εξελιξη του ειδους.
Τωρα θα με πειτε ρατσιστη και τα συναφη,το θεμα ειναι οτι εγω το βλεπω τελειως λογικα και επιστημονικα,καθως για μενα ΟΛΑ εξηγουνται με τον εναν ή αλλον τροπο και ΔΕΝ βλεπω καθόλου παραλογο που η φυση μας επλασε ετσι.
Για ΟΛΑ υπαρχει καποιος λογος,τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
Κανεις δεν παραπονεθηκε γιατι οι γυναικες τεκνοποιουν ΜΟΝΟ αυτες ή κανεις δεν παραπονεθηκε ότι οι γυναικες μας ριχνουν καμια 8-10 χρονια στον ταφο νωριτερα απο οτι πανε αυτες...
Ειναι καθαρα επεξηγηση το πως λειτουργουμε και ΓΙΑΤΙ φτιαχτηκαμε ετσι.
Ελπιζω οι στενομυαλες αποψεις που θα ακουσω πανω στο συγκεκριμενο μου ποστ,να ειναι σε λογικα πλαισια,καθως δεν εχω καμια ορεξη για αντιπαραθεσεις και να πεισω καποιους ή καποιες.
Το κανω με ολη την καλη διαθεση που εχω για να ενημερωσω καποιους και καποιες που το ζητησαν