Άγιοι Ανάργυροι: 39χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι την 28χρονη σύντροφό του έξω από αστυνομικό τμήμα

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,460 μηνύματα.
Όσες και αν χτίσουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Έτσι όπως το λές προφανώς είναι τεράστιο λογικό άλμα . Για αυτό συμπλήρωσα πατριαρχική παιδεία δομημένη σε άτομο με γενετική προδιάθεση .

Δεν ξέρω το ψυχιατρικό ιστορικό του , αλλά μην θεωρείς δεδομένο ότι οι αντιδράσεις τέτοιων ασθενών ακολουθούν πάντα ένα τόσο εύκολα αναγνωρίσιμο μοτίβο .
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για διαφορετική εγκεφαλική δραστηριότητα ( αναφέρεσαι σε ψυχοπαθείς εικάζω ) αλλά όλα αυτά είναι σε ερευνητικό επίπεδο . Δεν εφαρμόζεται κάτι ευρέως
Οι ψυχοπαθείς δεν έχουν αισθήματα, αυτοί που σκοτώνουν τη γυναίκα τους έχουν υπερβολικά αισθήματα, έχουν εμμονή μαζί της , τη ζηλεύουν, την ελέγχουν ..σου λένε δεν μπορούσα να τη δω με άλλον άντρα, δεν νομίζω δηλαδή οτι είναι το ίδιο.

Εγώ θυμάμαι ένα συγχωριανό μου όταν συζητούσαμε ένα παρόμοιο θέμα, χωριό ...100 χρόνια πίσω και μας έλεγε ότι αν ήταν σωστός οικογενειάρχης και τον παρατούσε η γυναίκα με γκόμενο θα τη σκότωνε. Το θεωρούσε έντιμο και σωστό ..οπότε είναι και νοοτροπία παρά ψυχολογικο ή γενετικό.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις; Τι κάθεσε και λες;

Και η ανδροκτονια περισσότερα θύματα έχει. Τα περισσότερα θύματα δολοφονιών λόγω φύλου είναι άνδρες.
Θύματα από άνδρες έχει πάλι , θεωρητικά για τους ίδιους λόγους της ''πατριαρχίας'', του ανταγωνισμού μεταξύ ανδρών , που θα σκοτωθούν για τη τιμή τους και τα γνωστά.

Ο φεμινισμός βέβαια από ότι έχω καταλάβει προβάλλει μόνο θύμα= γυναίκα και μετά δεν έχει να πει κάτι άλλο.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,730 μηνύματα.
Ο φεμινισμός βέβαια από ότι έχω καταλάβει προβάλλει μόνο θύμα= γυναίκα και μετά δεν έχει να πει κάτι άλλο.
Αυτό που λες είναι πάρα πολύ αυθαίρετο.
Θύματα της πατριαρχίας είναι και οι άντρες και το επωμίζονται πάρα πολύ σκληρά και αρκετές φορές χωρίς να το αντιλαμβάνονται.
Ο φεμινισμός δεν πρεσβεύει αυτό που λες, δεν ξέρω ποιο κίνημα το κάνει ή το πως θέλει κανείς να ξεχειλώνει τον όρο με βάση δικές του αγκυλώσεις.
η ουσία είναι πως είναι αγκάθι για όλους.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 371 μηνύματα.
Πες μου ότι απλά είσαι είρωνας και ότι δεν το λες σοβαρά αυτό

Δες την αμέσως μετά ανάρτηση άρθρου που έκανα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θύματα από άνδρες έχει πάλι , θεωρητικά για τους ίδιους λόγους της ''πατριαρχίας'', του ανταγωνισμού μεταξύ ανδρών , που θα σκοτωθούν για τη τιμή τους και τα γνωστά.

Ο φεμινισμός βέβαια από ότι έχω καταλάβει προβάλλει μόνο θύμα= γυναίκα και μετά δεν έχει να πει κάτι άλλο.

Ναι σωστα! Επιπλέον μια μικρή διευκρινηση, δεν σκοτώνουν μόνο οι άντρες γυναίκες επειδή είναι γυναίκες, αλλά και οι γυναίκες, τις άλλες γυναικες επειδη είναι γυναίκες όπως πχ τις ερωτικές αντίζηλους τους και αυτό γυναικοκτονια είναι, μην προβάλετε μόνο το αντρικό κομμάτι.

Η ανδροκτονια έχει μακράν περισσότερα θύματα αλλά και γενικά οι άντρες είναι μακράν τα περισσότερα θύματα ανθρωποκτονιών.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,136 μηνύματα.
(Πάμε για σεντονάρα πάλι).

Αν και το θεωρώ κομματάκι αυτονόητο, ίσα-ίσα (και με βάση τις περισσότερες υπόθεσεις που έχουν γίνει γνωστές), ο γυναικοκτόνος έχει ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς (είτε καταγγέλμενο είτε όχι) και γενικώς μια συμπεριφορά που εύκολα δείχνει πόσο κατώτερο θεωρεί το γυναικείο φύλο, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από τα ρατσιστικά εγκλήματα.
(Άλλωστε, και στο 82Α απ' ότι φαίνεται έχει πλέον ενταχθεί και η περίπτωση επιλογής θύματος λόγω ταυτότητας φύλου.)

Εάν έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, το πλαίσιο ποινής διαμορφώνεται ως εξής:

Κι ακόμα κι αν δεν έχει τα παπαπάνω, δεδομένα θα έχει υπάρξει manipulative κατά τη διάρκεια της σχέσης του, σε σημείο που μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογική βία (βλ. Καρολάιν).

Είναι σα να έχουμε έναν διαχωρισμό αιτίας κι αφορμής με λίγα λόγια.
Η αιτία είναι ότι το θύμα είναι γυναίκα και ο θύτης κουβαλάει μισογύνικα σκεπτικά, ανεξαρτήτως του σε πόσες εκφάνσεις της ζωής του μπορεί αυτά να επηρεάζουν άλλες γυναίκες. Ο γυναικοκτόνος μπορεί να αγαπάει/σέβεται/εκτιμάει/θαυμάζει/ετσέτερα όσο τίποτα τη μάνα, την αδερφή του, την σύντροφο που κάνει τα πάντα ακριβώς όπως εκείνος επιθυμεί αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι εν γένει θεωρεί το γυναικείο φύλο κάτι κατώτερο από εκείνον.
Η αφορμή είναι, τις περισσότερες φορές, ότι το θύμα "έθιξε την τιμή του" και "θόλωσε" και τελικά είχαμε "'εγκλημα πάθους".


Και μπορεί να έρθει η million dollar question τώρα "αν αντιστρέψεις τα φύλα σε όλα αυτά, και μία γυναίκα δε θα μπορούσε να δολοφονήσει άνδρα και γενικά να ασκεί έμφυλη βία;".
Προφανώς. Κι άμα βάλεις σκαι το χάραμα, έχει deadly women, θα χορτάσεις περιπτώσεις.
Η διαφορά (πέραν της διαφοράς σε νούμερα που i'd bet είναι αρκετή) είναι ότι οι άνδρες δεν στερούνταν διάφορων δικαιωμάτων μόνο και μόνο επειδή είχαν το φύλο που είχαν στην ιστορία μας (με επάκολουθο να έχουμε την όποια διαφορά δυναμικής κοινωνικά που κάνει την υποτίμηση προς το άλλο φύλο να υπάρχει και να οδηγεί σε τέτοια πράγματα).


Κι αν το πάμε κι ακόμα ένα βήμα παραπέρα (και με όσο deadly women έχουμε δει), πολλές γυναίκες θα μπορούσαμε να πούμε ότι σκότωσαν το σύντροφό τους, ακριβώς επειδή μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που κράταγε ζωντανή τη διαφορά δυναμικής μεταξύ των φύλων.
Είτε θα είχαν μεγαλώσει "ως πριγκίπισσες", σε ένα ενδεχομένως υπερπροστατευτικό περιβάλλον, να καλλιεργεί το ναρκισσισμό τους και να τις οδηγήσει στο να σκοτώσουν τον άντρα που τελικά δεν τους έδινε αυτό που ήθελε, είτε θα είχαν μεγαλώσει με μάνες που προσπαθούσαν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους συντρόφους τους, είτε από την αναποδή θα μεγαλώσαν σε ένα περιβάλλον με πατέρα να ξυλοκοπεί τη μάνα το οποίο θα τις έκανε να μισούν όλο το ανδρικό φύλο.


Κλασικά χάθηκα στην πορεία αλλά τέσπα.
Επί του ποινικού δυστυχώς δεν έχω υπόβαθρο να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω, και ειδικά όσον αφορά την ελλάδα που ο πκ έχει την ανώτατη ποινή στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας.
(Το πως αυτό θα έκανε δυσκολότερη στην πράξη την επίκληση του στοιχείου του βρασμού απ' ότι φαίνεται είναι μία πτυχή, αλλά ngl, δεν έχω όσες νομικές γνώσεις θα ήθελα).

Αλλά για να το πάρουμε κι απ' την ανάποδη, τι κακό θα μας έκανε να υπάρχει ως ιδιώνυμο έγκλημα;
Η στατιστική του καταγραφή μάνι-μάνι θα γινόταν ευκολότερη και θα ήταν μία προσπάθεια στο να εμπεδωθεί στην κοινωνία ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο ως συνέπεια του μισογυνισμού.
Σε ένα κράτος που δεν είναι κωλοχανείο υποθέτω ότι αυτό θα είχε αντίκτυπο και στην όλη διαχείριση στα στάδια μέχρι να έρθει η απόφαση περί ποινής. Στο τμήμα, στους δικηγόρους, στα δικαστηρία τα ίδια.


Όσο awareness και να προσπάθει να κάνει το όποιο μέσο, όταν το κράτος κάνει κινήσεις προς αυτό, η βαρύτητα είναι διαφορετική.
Και φυσικά, από μόνο του δεν αρκεί, τα έχουμε πει 38 φορές αυτά, αλλά είναι ένα γαμημένο βήμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,442 μηνύματα.

Ξύλινη γλώσσα, επικοινωνιακές τακτικές στις εκφράσεις, αμπελοφιλοσοφία και ανεπαρκείς στην καλύτερη ή ηλίθιες με σκοπιμότητα στην χειρότερη πράξεις...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,858 μηνύματα.
Πες μου ότι απλά είσαι είρωνας και ότι δεν το λες σοβαρά αυτό
Οχι,.το πιστευει,Αφου βεβαια η κυβερνηση ειναι ο μητσιτακης..ο δικος του.Αν ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελεγε τα αντιθετα.

Ακριβως αυτο..ειναι πραγματικα ΤΡΑΓΙΚΟ.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 371 μηνύματα.
Οχι,.το πιστευει,Αφου βεβαια η κυβερνηση ειναι ο μητσιτακης..ο δικος του.Αν ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελεγε τα αντιθετα.

Είπε η Πουπουλινα για μένα, που στο νήμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τον έχω σκυλοβρισει τον Μητσοτάκη. Αν εσύ δεν κάνεις τώρα αυτό που με κατηγορούν εδώ, δηλαδή πολιτική, ποιος κάνει;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,858 μηνύματα.
Οχι μονο εχει το καταλογητο..αλλα εχει συμβουλευτει και καργα τον δικηγορο του.
Συμφωνα με δικηγορους ΣΗΜΕΡΑ που το ακουγα στα νεα...δικηγοροι ελεγαν οτι ο πιο σιγουρος τροπος να ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και να δειξεις και καλα μεταμελεια..ειναι ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ''ΑΠΟΠΕΙΡΑ'' ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
400 τα εχει.

Οπως,θυμηζω...ειχε κανει ''αποπειρα'' αυτοκτονιας και ο ροδιτης βιαστης και δολοφονος της Τοπαλουδης.

[...]

Οι ισχυρισμοί του για το μαχαίρι που δεν έπεισαν την ανακρίτρια​

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής, στους Αγίους Αναργύρους. Ο δράστης της γυναικοκτονίας, που συγκλονίζει την χώρα, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάρει το μαχαίρι για να κάνει κακό στον εαυτό του.

Η απολογία του 39χρονου ήταν σύντομη, ενώ οι προκλητικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, στα ελάχιστα λόγια που είπε στην ανακρίτρια, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας αναφέρθηκε και στο φονικό μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα την 28χρονη πρώην σύντροφό του. Όπως ισχυρίστηκε, θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι, αλλά όχι την στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την Κυριακή, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.


Φέρεται να υποστήριξε, δε, ότι είχε πάρει το μαχαίρι από το σπίτι, με σκοπό… να κάνει κακό στον εαυτό του, μπροστά στην 28χρονη. Βέβαια, τα ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καίνε τον δράστη, αφού αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Κυριακής και της επιτέθηκε πισώπλατα, όταν την ακολούθησε μέχρι το ΑΤ, όπου η κοπέλα είχε σπεύσει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς, αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι» υποστήριξε ο 39χρονος.

Επιπλέον, ο γυναικοκτόνος φαίνεται πως… ξέχασε να πει στην ανακρίτρια ότι η Κυριακή του είχε κάνει μήνυση σε βάρος του, το 2020, για απόπειρα βιασμού.

Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες από τους συγγενείς της 28χρονης ότι στο παρελθόν είχε χάσει το μωρό που κυοφορούσε, ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 39χρονο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η οικογένεια της Κυριακής έχει υποψίες ότι ο δολοφόνος παρακολουθούσε το άτυχο κορίτσι και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το viber, καθώς δεν αποκλείεται να είχε πρόσβαση στους κωδικούς της 28χρονης, ακόμα και στο κινητό της.

Η ανακρίτρια έχει διατάξει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και έχει διορίσει ήδη ψυχίατρο. Ο 39χρονος δράστης έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι γνωματεύσεις θα κρίνουν αν θα παραμείνει εκεί ή εάν θα μεταφερθεί σε κελί των φυλακών.

«Γροθιά στο στομάχι» το μήνυμα του πατέρα της Κυριακής – «Τα τελευταία λεπτά της ζωής της βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία»​

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής που έχασε τη ζωή της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Αβάσταχτος πόνος για τη νέα γυναικοκτονία και σοκ στην κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του πατέρα της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, ο πατέρας της κοπέλας στέλνει το μήνυμά του σε όλες τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Ο πόνος είναι ανείπωτος την παρούσα στιγμή προσπαθώντας να διαχειριστώ την τεράστια απώλειά μου. Δυστυχώς, η Κυριακή μου δεν θα γυρίσει πίσω. Ζητώ αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Αστυνομία, που είχε καθήκον να προστατεύσει το κορίτσι μου. Όπως όλους τους πολίτες. Πλέον, να το κάνει η ελληνική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κορίτσια πρέπει να μιλούν στην οικογένεια. Το κοριτσάκι μου, που το μεγάλωσα, δεν μου είχε πει όσα βίωνε τον τελευταίο καιρό για να μην με φέρει σε δύσκολη θέση. Το κορίτσι μου έκανε ότι έπρεπε να κάνει ως μία γυναίκα που απειλείται. Την έδιωξαν, την άφησαν ανυπεράσπιστη. Μόνη της ενώ απειλείτο. Βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία τα τελευταία λεπτά της ζωής της».
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,462 μηνύματα.
Κάθε φορά που περναω απο το ΑΤ Αγίων αναργυρων βλέπω καμια 10αρια αστυνομους να κάνουν φυλαξη.

Χθες κατά τις 2 που περασα μετά τα μεσάνυχτα γινόταν χαμός.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,171 μηνύματα.
Δε καταλαβαινω τη χρηση του ορου γυναικοκτονιας παντως σε δικονομικο επιπεδο. Πες στα ΜΜΕ γινεται για την ευαισθητοποιηση του κοινου κλπ κλπ. Ισως πειργραφικα θα μπορουσε να αποδοθει με τον ορο αυτο το εγκλημα κατα το οποιο ο συντροφος (πρωην, νυν) κλπ σκοτωνει το θυμα λογω κτητικοτητας, η με ζητηματα που απτονται της σχεσης που εχουν/ειχαν.

Αλλα σε γενικες γραμμες σε αντιδιαστολη με τα εγκληματα με ρατσιστικο κινητρο, οπου πχ πραγματι ενας χρυσαυγιτης μπορει να σαπακιασει εναν πακιστανο επειδη ειναι πακιστανος, ο δολοφονος δε σκοτωνει επειδη η αλλη ειναι γυναικα και a priori θεωρει τις γυναικες κατωτερες, κτημα του κλπ. Ισως να ισχυει σε καποιες περιπτωσεις αλλα οι περισσοτεροι μαλλον ειναι απλα βιαοι και χανουν τον ελεγχο. Εξαλλου ειναι δυσκολο να ορισεις τα εννοιολογικα ορια της γυναικοκτονιας. Ειναι καθε θανατωση γυναικας απο αντρα γυναικοκτονια; Και στη τελικη η διαφορετικη ποινικη μεταχειριση, με τη θεσπιση της γυναικοκτονιας ως διακεκριμενη μορφη ανθρωποκτονιας ποιον σκοπο εξυπηρετει; Την αποτροπη; Θα φαει 2 χρονια παραπανω και;
Πολύ βάσιμες οι σκέψεις σου και η απάντηση που σου έχω από νομικής πλευράς είναι πολύ απλή: δεν ενδιαφέρουν το νόμο οι κοινωνιολογικής υφής παρατηρήσεις.

Ο όρος "γυναικοκτονία" στο ΠΚ καλύπτεται από 299 κ.ε. ως ανθρωποκτονία (εφόσον δεχθούμε ότι η γυναίκα είναι άνθρωπος --duh) και τιμωρείται (εφόσον τελέστηκε και λόγω κάποιων άλλων στοιχείων υποκειμενικής υπόστασης όπως είναι ο δόλος, η αμέλεια, η πλάνη κλπ) με ισόβια κάθειρξη.

Είδα κάποιους εξυπνάκηδες πάνω να παραπέμπουν στο 89Α ΠΚ (ένα ήδη προβληματικό καθαυτό άρθρο) που ορίζει ότι σε περιπτώσεις εγκλημάτων μίσους η ποινή προσαυξάνεται κατά έξι μήνες. Άραγε, με τη λογική αυτών πρέπει η "γυναικοκτονία" να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη + 6 μήνες, δηλαδή ισόβια.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε πρέπει να συγχέεται μια ψυχανάλυση των ΜΜΕ κάποιου δράστη με την αποδοχή ποινικών ευθυνών που είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ο Ποινικός Κώδικας δεν είναι κωλόχαρτο να τον αλλάζουμε όταν μας ξεβολεύει. Στους γραπτούς νόμους, η υπερβολική περιπτωσιολογία οδηγεί την μια περίπτωση να μπαίνει και την άλλη να φεύγει δημιουργώντας ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρακτικά προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης και ποινών.

Οι τελευταίες εκδόσεις του ΠΚ (2019 και 2024 αντίστοιχα) κυριολεκτικά λειτουργούν στη λογική "ξήλωνε-ράβε" και για αυτό το λόγο δημιουργούν τεράστιες σκέψεις στο νομικό κόσμο.

Γιατί μια βάσιμη αντιπαράθεση θα ήταν ότι αν εισαχθεί ο όρος "γυναικοκτονία" θα πρέπει μετά καπάκι να εισαχθούν και άλλα εγκλήματα που ο κόσμος κρίνει πως γίνονται λόγω της ιδιαίτερης ταυτότητας του θύματος πχ "πορνοκτονία", "πρεζακοκτονία" κλπ κλπ δηλαδή πάρτο αυγό και κούρευτο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν γινεται αυτο. Σε 10-15 χρονια εχουν βγει απο τη φυλακη.
Νόμιζα μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, αλλά εφόσον έβγαλες ήδη το συμπέρασμα.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,442 μηνύματα.
Μου αρέσει που συζητιέται να βγει να ξαναφτιάξει την ζωή του λες και θα τον πλησιάσει άλλη κοπέλα ποτέ, ή εαν τον πλησιάσει, λες και θα το δεχτεί(δικαίως) η οικογένεια της. Λες και θα δεχτεί κανένας να γίνει φίλος μαζί του. Λες και θα τον προσλάβει κανείς ακόμα και για να καθαρίζει, ή λες και εαν κάνει κάτι δικό του θα δεχτεί κανένας να αγοράσει απο αυτόν ή να συνεργαστεί μαζί του.

Για την κοινωνία αυτός ο άνθρωπος έχει τελειώσει. Οπότε δεν έχει πολύ σημασία, στην καλύτερη να τον κλείσει η οικογένεια του σε ψυχιατρείο εαν ποτέ βγει απο την φυλακή και εαν ποτέ αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του, και στην χειρότερη θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολύ πιο σύντομα απο μια ενδεχόμενη αποφυλάκιση, γιατί ξέρει και ο ίδιος οτι μαζί με την κοπέλα σκότωσε και τον εαυτό του.

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εκτίμηση.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,858 μηνύματα.
Εξαρτάται από την ηλικία, δεν είναι δυνατόν να τον βγαζεις στα 75 έτη αν μπήκε στα 20 έτη του, διότι τον παραδίδεις γερό και παροπλισμένο, θα πρέπει δηλαδή να του βγάλεις και σύνταξη για να ζει; Τότε σημαίνει ότι το κράτος αποδέχεται ότι προκάλεσε ένα είδος ανεπανόρθωτης ζημιάς, κάτι σαν αναπηρία.
Για πες μου ρε φιλαρα μ.ΜΕ λιγα λογια..

Η κοπελα που σκοτωσε θα εχει την ευκαιρια να κανει τη ζωη της.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kate1914

Διάσημο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
Μου αρέσει που συζητιέται να βγει να ξαναφτιάξει την ζωή του λες και θα τον πλησιάσει άλλη κοπέλα ποτέ, ή εαν τον πλησιάσει, λες και θα το δεχτεί(δικαίως) η οικογένεια της. Λες και θα δεχτεί κανένας να γίνει φίλος μαζί του. Λες και θα τον προσλάβει κανείς ακόμα και για να καθαρίζει, ή λες και εαν κάνει κάτι δικό του θα δεχτεί κανένας να αγοράσει απο αυτόν ή να συνεργαστεί μαζί του.
Μπαα, μην το λες. Σωστό βέβαια, δε διαφωνώ, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτό. Δες πχ τι έγινε με τον Δάνο που σκότωσε την Κική.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,858 μηνύματα.
Μου αρέσει που συζητιέται να βγει να ξαναφτιάξει την ζωή του λες και θα τον πλησιάσει άλλη κοπέλα ποτέ, ή εαν τον πλησιάσει, λες και θα το δεχτεί(δικαίως) η οικογένεια της. Λες και θα δεχτεί κανένας να γίνει φίλος μαζί του. Λες και θα τον προσλάβει κανείς ακόμα και για να καθαρίζει, ή λες και εαν κάνει κάτι δικό του θα δεχτεί κανένας να αγοράσει απο αυτόν ή να συνεργαστεί μαζί του.

Για την κοινωνία αυτός ο άνθρωπος έχει τελειώσει. Οπότε δεν έχει πολύ σημασία, στην καλύτερη να τον κλείσει η οικογένεια του σε ψυχιατρείο εαν ποτέ βγει απο την φυλακή και εαν ποτέ αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του, και στην χειρότερη θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολύ πιο σύντομα απο μια ενδεχόμενη αποφυλάκιση, γιατί ξέρει και ο ίδιος οτι μαζί με την κοπέλα σκότωσε και τον εαυτό του.

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εκτίμηση.
Ποιος σου ειπε οτι θα τους πει ποιος ειναι; Λες και θα θυμουνται οι κοπελες τη φατσα του ή το ονομα του; του;;;;; όυτε για πλακα.Οποια τον πλησιασει την εβαψε.//απλα πραγματακια.Σιγα μην τους το πει ποια πορδη ειναι.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 371 μηνύματα.
Για πες μου ρε φιλαρα μ.ΜΕ λιγα λογια..

Η κοπελα που σκοτωσε θα εχει την ευκαιρια να κανει τη ζωη της.

Όχι! Γι'αυτό άλλωστε και ο δράστης θα τιμωρηθεί, δεν είπε κανείς πως πρέπει να σεργιαναει ελεύθερος και ατιμώρητος.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,442 μηνύματα.
Μπαα, μην το λες. Σωστό βέβαια, δε διαφωνώ, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτό. Δες πχ τι έγινε με τον Δάνο που σκότωσε την Κική.
Εννοούσα προφανώς νορμάλ άτομο έτσι. Κατά τα άλλα απο όλα έχει ο μπαξές, νομίζω παλιότερα είχαν ακουστεί κάτι τύπισσες που έγραφαν σε κάτι τέτοιους που σκότωσαν τις γυναίκες τους. Υπάρχουν ανισόρροπες οπότε όλο και κάποια μπορεί να βρουν. Εαν και νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, οπότε ο άνθρωπος που πάει στα καλά του δεν μπλέκει.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,858 μηνύματα.
Το συστημα θα υτιθεταθ οτι νοιαζεται να μηνη το ξανακανει και να μην αποτελεσει ξανα κινδυνο για τυους αλλους.Ο σωφρωνισμος προστεθηκε επειδη δεν υπαρχουν ποροι.τα υπολοιπα ειναι απλα ΜΑΛΑΚΙΕΣ.4
Ισοβια μεχρι την δευτερα παρουσια.Δεν ειναι θεμα εκδικησης.Ειν αι θεμα αισθηματος δικαοιοσυνης για τους συγγενεις...ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.
Τα υπολοιπα ειναο μαλακιες εις το τετραγωνο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εννοούσα προφανώς νορμάλ άτομο έτσι. Κατά τα άλλα απο όλα έχει ο μπαξές, νομίζω παλιότερα είχαν ακουστεί κάτι τύπισσες που έγραφαν σε κάτι τέτοιους που σκότωσαν τις γυναίκες τους. Υπάρχουν ανισόρροπες οπότε όλο και κάποια μπορεί να βρουν. Εαν και νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, οπότε ο άνθρωπος που πάει στα καλά του δεν μπλέκει.
Σαμαελ μου σοβαρα τωρα..θα πει την αληθεια οταν βγει σε καποια κοπελα ή ειμαστε υποχρεωμενοι θα θυμομαστε την φατσα του που καν καλα δεν την βλεπουμε;
Αυτο που λες δενε χει νοημα.Κια για αυτο πρεπει να μην ξαναδει το φως του ηλιου.
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Μου αρέσει που συζητιέται να βγει να ξαναφτιάξει την ζωή του λες και θα τον πλησιάσει άλλη κοπέλα ποτέ, ή εαν τον πλησιάσει, λες και θα το δεχτεί(δικαίως) η οικογένεια της. Λες και θα δεχτεί κανένας να γίνει φίλος μαζί του. Λες και θα τον προσλάβει κανείς ακόμα και για να καθαρίζει, ή λες και εαν κάνει κάτι δικό του θα δεχτεί κανένας να αγοράσει απο αυτόν ή να συνεργαστεί μαζί του.

Για την κοινωνία αυτός ο άνθρωπος έχει τελειώσει. Οπότε δεν έχει πολύ σημασία, στην καλύτερη να τον κλείσει η οικογένεια του σε ψυχιατρείο εαν ποτέ βγει απο την φυλακή και εαν ποτέ αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του, και στην χειρότερη θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολύ πιο σύντομα απο μια ενδεχόμενη αποφυλάκιση, γιατί ξέρει και ο ίδιος οτι μαζί με την κοπέλα σκότωσε και τον εαυτό του.

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εκτίμηση.
Δεν έχεις άδικο. Αλλά σκέψου κάποιες που γουστάρουν να παντρεύονται πρώην δολοφόνους. Όπως πχ ο Δάνος που παντρεύτηκε και ο δράκος του Σειχ Σου, που σκότωνε και βίαζε όποια γυναίκα φορούσε τακούνια, ο οποίος επίσης παντρεύτηκε και βρίσκεται τώρα κάααπου στη Κομοτηνή.
 
Top