Λέγεται -και πολύ σωστά- ότι, όταν συζητάμε τα προβλήματά μας με τους γονείς και τα αδέρφια μας, μας φεύγει ένα μέρος του άγχους. Εγώ προσωπικά βέβαια στη φάση που είμαι αυτή την περίοδο πρέπει να μεταγγίζω τη δύναμή μου στους δικούς μου ανθρώπους, γιατί έχουν οι ίδιοι πολλά προβλήματα. Έτυχε φέτος να αρρωστήσουν σοβαρά και οι δύο οι γονείς μου και αυτό με γέμισε άγχος. Δυσκολεύτηκα πολύ να το διαχειριστώ, "έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου", γιατί τα προβλήματα που έχουν δυστυχώς δεν είναι προβλήματα περαστικά. Τρέμω στην ιδέα μην συμβεί κάτι χειρότερο. Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα ότι δεν μπορώ να ελέγξω το άγχος μου. Αυτό κάποια στιγμή άρχισε να σωματοποιείται. Είχα απανωτά περιστατικά γαστρεντερίτιδας, δεν είχα όρεξη να φάω, ξυπνούσα συχνά τη νύχτα ή έβλεπα άσχημα όνειρα. Ευτυχώς -με τη βοήθεια του Θεού- κατάλαβα ότι με το δικό μου άγχος δεν βοηθάω αποτελεσματικά τους γονείς μου. Πρέπει λοιπόν να είμαι γερή, δυνατή και ψύχραιμη -όσο γίνεται- για να τους εμψυχώνω και να τους στηρίζω. Επιστράτευσα λοιπόν τη λογική μου -θέλοντας και μη- για το καλό των γονέων μου, γιατί, αν πάθω κάτι, θα τρελαθούν. Τους αγαπώ παράφορα. Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι μην πάθω κάτι, όχι γιατί θα ταλαιπωρηθώ από τις συνέπειες της όποιας αρρώστιας -ο μη γένοιτο- αλλά γιατί θα το πάρουν βαριά οι γονείς μου. Θα μου πείτε: γιατί δεν μιλάς στις φίλες σου; Ε, είμαι περήφανος άνθρωπος. Δεν θέλω να τους φορτώνω τη δική μου πίεση, γιατί έχουν κι αυτές τα δικά τους. Συγνώμη για την όποια συναισθηματική φόρτιση, αλλά ένιωθα πολύ μεγάλη πίεση.