Εν κατακλειδι, φανερωνω το γεγονος οτι εδω προκειται για μια μαχη μεταξυ δυο ατομων που εμφορουνται απο παντελως αντιθετες πεποιθησεις, οι οποιες σε κοσμοϊστορικο επιπεδο επι του παροντος φαινεται ομοιως να συγκροουνται. Το ποιος θα νικησει δε θα το κρινει βεβαια η επιδοκιμασια ή η αποδοκιμασια του - ή του + κατω απο τα γραφομενα μας (γιατι το ξερεις πως ειμαι με τους λιγους -και τους εκλεκτους!-) αλλα η αμοιβαια, τηλεπαθητικη συναισθηση. Δεν υπαρχει ισοπαλια.
Great Chaos, φορεσε τα καλα σου- η καρτα εδειξε "ΠΥΡΓΟΣ"
Μην επικαλείσαι τον Πύργο επί ματαίω, γιατί κινδυνεύεις να σου έρθει στο κεφάλι αγαπητέ. Το όλο σου εγχείρημα ξεκινά από εντελώς λανθασμένη βάση, αφού πιστεύεις ότι έχουμε εντελώς αντίθετες πεποιθήσεις. Η δική μου άποψη είναι ότι
οι εωσφορικές πεποιθήσεις τις οποίες επιδεικνύεις, πάσχουν από κενά και σφάλματα, τα οποία έχω ήδη καταδείξει και τα οποία αδυνατείς ακόμη να καλύψεις , προτιμώντας να κομπάζεις και να προκαλείς σε ανούσιες ρητορικές μονομαχίες. Όταν αποφασίσεις ν' απαντήσεις επί της ουσίας, είμαι ειλικρινά στη διάθεσή σου, μιας και η συγκεκριμένη συζήτηση με ενδιαφέρει πραγματικά.
Τωρα μολις καταλαβαινω, μετα απο καποια κομβικης σημασιας αρθρα που παρατιθενται στο "Επανασταση του Αυγερινου" οτι επικριτες-αντιπαλοι μας δεν ειναι τοσο οι Χριστιανοι αλλα οσοι υπαγονται ασυνειδητως στη χριστιανικη κοσμοθεωρια. Ενας απο αυτους εισαι εσυ, οσο κι αν δε θελεις να το πιστεψεις, οσο κι αν σε γκρεμιζει ρηξικελευθα στο ερεβος, απο τα συμφραζομενα σου προκυπτει μια τετοια εντυπωση.
Σε αυτό ήδη έχω απαντήσει. Εάν αρχίσουμε την κολοκυθιά, "είσαι χριστιανός", "όχι δεν είμαι", "όχι είσαι αλλά δεν το γνωρίζεις", τότε απλά δεν καταλήγουμε πουθενά. Έχεις μάθει πολύ καλά, νεράκι θα έλεγα, το μάθημα για το πώς αποκρούονται τα επιχειρήματα της Χριστιανικής πλευράς. Το μόνο που έχεις να κάνεις όταν συναντάς αντίλογο, είναι να βαπτίσεις τον αντιφρονούντα ως χριστιανό και να του κοπανήσεις κατόπιν όλο τον ορυμαγδό που έχεις προετοιμάσει, πραγματικός χείμαρρος.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, ότι σε μη χριστιανούς, τα παραπάνω επιχειρήματα ΔΕΝ ταιριάζουν, ούτε απαντούν στις ενστάσεις τους . Τώρα, εάν θέλεις μπορείς για άλλη μια φορά να μου απαντήσεις: "Είμαι σίγουρος πως είσαι κατά βάθος χριστιανός" και να συνεχίσεις τις ρητορικές ομοβροντίες πυροτεχνημάτων.
Θα μου πεις, κανεις κι εσυ ακριβως το ιδιο:
Spoiler
Προτασσω ενα μοντελο σωτηριας, μια κλειστη σεναριακη (χολυγουντιανη) εξελιξη που καταστελλει καθε ενδεχομενικη ποιοτητα που θα απαλλοτριωνε την εν λογω ενοραση. Ομως προσεξε να δεις τη διαφορα. Η δικη μου αντιπροταση ειναι υστατη θεωρηση μονο στο βαθμο που εξισταται ως ειρωνικη και αρα αυτοαναιρετικη ως προς τα σχηματα της. Κατι που δε διακρινω στη δικη σου σκοπια. Τι εννοω; Εννοω οτι ο δικος μας Εωσφορος (οπως καταλαβαινω απο τα οσα διαβαζω στο ιστολογιο του μανιφεστο) ειναι ενα σκωπτικο σχημα εναντι των προκαθορισμενων εννοιων και μυθοπλασιων του Κατεστημενου. Δηλαδη παταμε στο μονο βημα που μας προσφερει το θρησκευτικο κατεστημενο της Δυσης, φοραμε το μονο διαθεσιμο προσωπειο που παραπεμπει στο Αλλο, στο κατεξοχην αναρμοστο (κλεμενη φραση ετσι) με σκοπο να το "απολυμανουμε" απο καθε φαυλη υποννοια. Με αλλα λογια, αποπειρουμαστε με μια νεα μυθοπλασια να μετουσιωσουμε την αρνητικη ταυτοτητα που μας προσαπτουν. Αυτο δεν ειναι ενα κλειστο σχημα, μια μετα-αφηγηση ατεγκτη και δογματικη αλλα μια παιγνιωδης ανταποκριση στα προκαθορισμενα σχηματα, που φλερταρει με το Απειρον. Ειναι ενας υπαινιγμος που εγειρει την αναστοχαστικοτητα... αυτο προφανως επουδενι ειναι καποιο κλειστο σχημα, μια υστατη ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ θεωρηση. Καταλαβαινεις τη διαφορας μας;
Ενδιαφέρον αυτό. Έχω γράψει ακριθιγώς επ' αυτής της τάσης κάποιων μυημένων,
εδώ , πολύ πριν μας αναφέρεις εσύ κάτι παρόμοιο. Περισσότερα στοιχεία επ' αυτής της Εωσφορικής στάσης του Άλιστερ Κρόουλυ, εμπεριέχονται στην κάρτα της Λαγνείας, όπου όμως δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί ακόμη να γράψω, λόγω εσωτερικών ανακατατάξεων. Δεν βλέπω λοιπόν καμμία διαφορά. Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι:
Δηλαδή τα όσα μας έλεγες περί σωτήρων εξωγήινων που θα έρθουν οπωσδήποτε το Δεκέμβριο του 2012, είχαν ειρωνικό-προκλητικό χαρακτήρα και δεν τα εννοείς κυριολεκτικά;
Καλή προσπάθεια αναδίπλωσης πάντως, σου το αναγνωρίζω...
Θα μου πεις: "Μα εγω δεν υποστηριζω τη χριστιανικη εσχατολογια". Και θα σου απαντουσα οτι την υποστηριζεις εμμεσως πλην σαφως με το γενικοτερο σου κυνικο υφος απεναντι σε αποπειρες τετοιες. Να το ξερεις οτι ο Ρομαντισμος (και δεν εννοω τα κερακια στις ακροθαλασσιες αλλα για εκεινον τον ουσιαστικοτερο του 18ου-19ου αιωνα) ανεκαθεν αντιμετωπιζονταν ετσι, ανεκαθεν ειχε πολλους επικριτες. Εξ ου και γιατι ως τωρα αδυνατει να καθιερωθει ως ολοκληρωτικο κοινωνικοπολιτικο μορφωμα. Ομως ηρθε ο καιρος που ειναι μοιραιο να υπερισχυσει εξαιτιας καποιων ρηξικελευθων εξελιξεων που μελλουν να κατακρημνισουν ολωσδιολου τον Πυργο του πατριαρχικου κατεστημενου (κι ολων οσων συνειδητα ή μη τον υπερασπιζονται).
Ο μόνος κυνισμός που επέδειξα, ήταν κατά την περιγραφή της κυνικότατης προτεσταντικής νεορομαντικής μυθοπλασίας και προπαγάνδας, περί εξωγήινων που θα έρθουν να μας σώσουν από τους εαυτούς μας.
Είμαι δυστυχώς από τους λίγους εκείνους ρομαντικούς, οι οποίοι περιμένουν μια πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας, χωρίς τη βοήθεια επουράνιων σωτήρων . Εκεί βρίσκεται και η βασική μας διαφορά, στην οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμη ν' απαντήσεις.
Αχ, ποσο φαινεται οτι εισαι μυημενος στη ρουτινα της κοινης καθημερινοτητας (οσον κι αν δε θελεις να το πιστευεις).
Spoiler
Ειναι ισως οι επαγγελματικες σου υποχρεωσεις, ισως οι οικογενειακες, δεν ξερω τι, εκεινο που υποθετω (με μικρη πιθανοτητα να πεφτω εξω) ειναι οτι δεν εχεις εμπειρικες καταγραφες του Παραδοξου... του εγγενους Παραδοξου της ιδιας της Φυσης! Αρκουν αραγε οι αντιστοιχιες των καρτων Ταρω με τα γεγονοτα για να εκληφθουν ως ικανοποιητικα δειγματα των εκζητουμενων εμπειρικων καταγραφων; Μα φυσικα και οχι. Σε ενημερωνω οτι ο πραγματικος πνευματισμος ειναι η εντρυφηση, η αφομοιωση με το Χαος του Ασυνειδητου. Δεν αρκει το να ισχυριζεσαι οτι εισαι αντιπροσωπος του στη ΝΑ Ευρωπη, χρειαζεται να ζεις τοιουτοτροπως (δυσκολο για εναν ιδιωτικο υπαλληλο). Επομενως, φιλε με διαθεση φιλικη, σου λεω οτι το ψευδωνυμο σου αποφαινεται την διακαη σου επιθυμια να εξοβελιστεις απο τη στρυφνη ταξη που σε περιστοιχιζει, ομως εις ματην αν κρινω απο τα γραφομενα σου και τις καταφανεστατες ενδειξεις μετεωρισμου σου.
Εχεις το θαρρος να διαβεις απομερα μονοπατια μυησης δια των οποιων θα απαλλαγεις απο τον υπερμετρο ρασιοναλιστικο προγραμματισμο της συλλογικης νοησης και τις ανοητες μεταφυσικες του αντιπαραταξεις (της αποφατικης θεολογιας); Αν το ειχες θα φροντιζες ηδη να εχεις βρεθει σε τελετουργικα στον Αμαζονιο, στα Ιμαλαϊα, στο βροχοδασος της Ινδονησιας παρεα με σαμανους για να σου δειξουν το δρομο. Ελαχιστα παρακινδυνευμενη η υποθεση μου. Αλλα ακομη κι αν δεν ειχες τη δυνατοτητα να το κανεις, θα φροντιζες να εβρισκες τις αστικες ατραπους που οδηγουν σε αυτη την ολοτροπικη νοητικη κατασταση. Και βεβαιως μιλαω για τα ενθεογενη βοτανα (κοινως, τα ψυχεδελικα). Ιδου ο τροπος για να αντιληφθεις την πραγματικοτητα γυμνη απο καθε αποδοση ερμηνειας, το Ειναι και την πρωτογενη του αγωνια (για να δανειστω μια εκφραση του... Αστρέως), το κατεξοχην μη-ερμηνευσιμο! Μα παραδοξο, πολυ παραδοξο!
Τι σχεση εχει ομως αυτο με το 2012 και το Instant Karma που υπαινισσονται οι προφητειες. Μα θα μπορεις να αξιολογησεις την πραγματικοτητα διαφορετικα, οχι καρτεσιανα, αριστοτελεια, πλατωνικα, ευκλειδια αλλα με τους τροπους της παραλογιστικης που αλλωστε συναδονται απο τη νεα επιστημολογια. Μετα απο μια τετοια μυηση θα ησουν ετοιμος να βρεξεις το βρακι σου... διοτι ναι ειναι πιθανο, η διαδικασια αυτη καθεαυτη μας φυλαει εκπληξεις παραλογες!!!
Χαρακτηριστική περίπτωση
argumentum ad hominem και μάλιστα με τον πλέον ύπουλο τρόπο, αφού εικάζεις περί των εμπειριών και των μυήσεών μου, ενώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος εγώ ν' αποδείξω το αντίθετο, ούτε όμως κι εσύ ν' αποδείξεις ότι έχεις περισσότερες από εμένα. Τελικά θα πρέπει να φτάσουμε να συζητούμε πόσα τσουβάλια μαύρο έχει πιει ο καθένας από εμάς και θα το ξεφτιλίσουμε εντελώς. Δεν είμαι τόσο ανόητος για να διαφημίζω στο διαδίκτυο πράγματα που καλύτερα να παραμένουν προσωπικά δεδομένα, ή να κομπάζω περί των χαοτικών μου εμπειριών.
Το αrgumentum ad hominem θεωρείται επισήμως ως λογικό σφάλμα, πλάνη ή ανακολουθία, συνεπώς καταρρίπτεται αυτοδικαίως. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα έριχνες το επίπεδο του διαλόγου τόσο χαμηλά, με τέτοια φτηνά προπαγανδιστικά μέσα, ίσως όμως θα έπρεπε στην πραγματικότητα να το περιμένω, αν αναλογιζόμουν την αμηχανία την οποία σου έχουν προκαλέσει οι θέσεις μου...
Αν ησουν πραγματι περιπαικτικος θα ειχες κατανοησει τη σκωπτικη αντιπροταση του Αυγερινου.
Ή είμαι αρκετά περιπαικτικός ώστε να υποδαυλίσω την ανυπέρβλητα γραφική σκιαμαχία σου με τον ανύπαρκτο χριστιανό αντίπαλό σου. Τόσος μονόλογος για το τίποτε, είναι πράγματι διασκεδαστικός...
Δεν ειναι τυφλη πιστη. Ειναι ανοιγμα στο φυσικο γνωστικισμο του ασυνειδητου.
Spoiler
Αν ειχες τις εμπειρικες καταγραφες (τα Ταρω ΔΕΝ αρκουν!) θα γνωριζες οτι ολα τα στοιχεια καταδεικνυουν εμφανως την υπαρξη εξωγηινων οργανισμων στον πλανητη κι οχι σε μια συνωμοσιολογια. Διοτι τα αγρογλυφικα (please, μη μου πεις κι εσυ οτι τα κανουν μεθυσμενοι μετα απο την pub) δειχνουν κωδικοποιημενα το υστατο συγχρονιστικο γεγονος. Διοτι τα αρχαια ευρυματα αποκαλυπτουν την υπαρξη ανωτερης διανοιας στον πλανητη. Διοτι η βιοχημεια του πλανητη δειχνει τη μεγαλη πιθανοτητα εξωγηινης παρεμβασης στην εξελιξη της βιοσφαιρας. Διοτι (και κυριως) η βαθυτατη συναισθηση του Εαυτου καταυγαζει εναν πηγαιο ψυχονοητικο επυλη, που ειναι εκ φυσεως υπεργηινος στο βαθος και τη διασταση του, εξυπονοώντας την κοινη διαγαλαξιακη εαυτοτητα (οσο γελοιο κι αν ακουγεται για τον κοινο ρασιοναλιστη). Αυτη ακριβως η εαυτοτητα ειναι το επομενο βημα της ανθρωποτητας, ωστε να βρεθει ετοιμη για το μεγαλο συναπαντημα. Εμποδιο; Οι δογματικες φανφαρες των γιαγιαδων κι των παπουδεων, των τελευταιων που κρατουν ψηλα ενα λαβαρο που ομως καταδυεται στο παρελθον.
Τα crop circles αποδίδονται σε ανθρώπινα έργα και ουδεμία σχέση έχουν με την ύπαρξη και παρουσία εξωγήινων, η συγκεκριμένη άποψη είναι έντονα αμφισβητούμενη. Μιας και δεν έχω μάθει να πιστεύω σε οποιαδήποτε εικασία, χωρίς σημαντικές έστω ενδείξεις που να την υποστηρίζουν, επίτρεψέ μου να κρατήσω σκεπτικιστική στάση απέναντί τους. Για όλα τα υπόλοιπα, σου ξαναείπα πως δεν διαφωνώ. Πράγματι υπάρχουν οι ενδείξεις τις οποίες αναφέρεις, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται σε κάθε περίπτωση για τους ίδιους εξωγήινους, αφού αναφέρονται με διάφορους τρόπους στις κατά τόπους λαογραφίες, άλλοτε ερπετοειδείς, άλλοτε αμφίβιοι, άλλοτε εντελώς ανθρωπόμορφοι, άλλοτε κοντοί, πράσινοι με μεγάλα αμυγδαλωτά μαύρα μάτια, κλπ. Επίσης, δεν γνωρίζουμε κατά πόσον οι συγκεκριμένοι πρόκειται να ξαναέρθουν στις μέρες μας, ειδικά το 2012.
Αυτή είναι μια εικασία η οποία έχει τις ρίζες της σε μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου, σε προπαγάνδα που γνωρίζω ότι προέρχεται μέσα από τους σκοτεινούς κόλπους της CIA . Η μόνη "ανεξάρτητη" ένδειξη, είναι το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, ωστόσο κι εκεί αμφισβητείται το κατά πόσον πράγματι κάτι τέτοιο προοιωνίζεται το "τέλος του κόσμου", ή εάν αυτό οπωσδήποτε σημαίνει την έλευση εξωγήινων στον πλανήτη μας ή μπορεί να συμβεί από ένα άσχετο γεγονός, για παράδειγμα την ηλιακή καταιγίδα για την οποία μας μίλησες.
Τέλος, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, ότι η διαφωνία μου είναι πρωτίστως ιδεολογική και
θα σε παρακαλούσα να επικεντρωθείς στο εξής σε αυτήν, αφήνοντας κατά μέρους τα όσα καταμαρτυρείς στον Χριστιανισμό , τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τη συζήτησή μας. Η θέση μου είναι απλή και σαφής:
Προσδοκώ την πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας αφ' εαυτού της, χωρίς τη μεσολάβηση εξωγήινων επουράνιων πατέρων, που θα μας οδηγήσουν δίκην νηπίων στη δήθεν φώτισή τους. Η προσδοκία δε για την Έξωθεν Παρέμβαση, έχει ξεκάθαρα πατερναλιστικό χαρακτήρα και ουσιαστικά συνάδει με τα Ιουδαιοχριστιανικά εσχατολογικά δόγματα, στην ουσία μου φαίνονται ως μια εκμοντερνισμένη εκδοχή κι αναμάσησή τους . Οι χριστιανοί περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία του Σωτήρα τους, οι Εωσφοριστές τη Δευτέρα Παρουσία των Εξωγήινων Σωτήρων τους. Δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά...
Τέλος, θα διαβάσω με προσοχή τα νεότερα άρθρα στο μπλογκ του Αστρέαντος, στα οποία με παραπέμπεις, όπως και τα πολύ ενδιαφέροντα περί Αιγυπτίων που μου συστήνεις και θα απαντήσω αμέσως μετά.
Για να ξεφύγουμε όμως από την ανούσια αντιπαράθεση, θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής: Πράγματι, η κάρτα του Πύργου την οποία ανέσυρες μέσα από το κοινό μας συλλογικό υποσυνείδητο, απεικονίζει θαυμάσια, με συμβολικό τρόπο τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, μετά από τον πολυαναμενόμενο "Ορίζοντα Δεδομένων" και την επακόλουθη Επανάσταση Συνειδητότητας την οποία τούτο το γεγονός θα επιφέρει, οπότε τη θεωρώ ως μια επιτυχημένη επιλογή
. Πρόσεξες φίλε μου ωστόσο, την ομοιότητα του δρώμενου της 11/09/01, με την ίδια κάρτα; Σου λέει κάτι αυτό;