Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 327)
 • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

  Ψήφοι: 92 28.1%
 • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

  Ψήφοι: 80 24.5%
 • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

  Ψήφοι: 60 18.3%
 • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

  Ψήφοι: 68 20.8%
 • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

  Ψήφοι: 27 8.3%

Placebo!

Δραστήριο μέλος

Η Placebo! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 574 μηνύματα.
Εγώ είμαι υπέρ γιατί έτσι με έμαθαν στο σπίτι μου, ότι παιδιά δεν κρατάμε επειδή μας έτυχε, οπότε αναλόγως ηλικίας , συντρόφου, οικονομικών κτλ μπορεί να μην το κρατούσα.

Άσχετα από αυτό όμως θεωρώ ότι δεν πρέπει να ευλογούμε τα γένια μας . ''Το κάνουμε για τα παιδιά και σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν'', που δεν τους δίνουμε καν την ευκαιρία να γεννηθούν . Δεν το δίνουμε για υιοθεσία γιατί εμείς δεν θα θέλαμε να κυοφορήσουμε τόσους μήνες και μετά να ζούμε με τον καημό τι απέγινε το παιδί μας. Για τον εαυτό μας το κάνουμε . Και σε αυτά κρίνεται η υπευθυνότητα και η αξία του κάθε ένα κατά πόσο είναι ταπεινός να βλέπει τον αληθινό εαυτό του και να μην προσκυνάει τις επιλογές του απαραίτητα .

Και να το κρατήσεις μπορεί και αυτό να έχει εγωιστικά κίνητρα ή να το ήθελες κατά βάθος και να κάνεις την ηρωίδα ότι εσύ είσαι κάποια ''ηθική'' και οι άλλες όχι . Επομένως ο άνθρωπος κάλλιστα μπορεί να είναι μαλάκας ανεξάρτητα από αυτά που κάνει ή δεν κάνει αλλά με τον τρόπο που γλείφει τον εαυτό του.
Ε κορίτσι,δε κατάλαβα τι λες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Anyway,, το σημαντικότερο είναι η προφύλαξη! Α κ ότι δε πηδιόμαστε κ όλα τα σχετικά με τον Α,Β
 
Τελευταία επεξεργασία:

CiNeFiL

Διάσημο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,231 μηνύματα.

Η Βουλή της Αργεντινής ενέκρινε νόμο νομιμοποίησης των αμβλώσεων​

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί τομή στο γυναικείο ζήτημα και το δικαίωμα στην οικειοθελή και ασφαλή έκτρωση, τόσο για την Αργεντινή όσο και για όλη τη Λατινική Αμερική και μένει να εγκριθεί από τη Γερουσία. Αν περάσει, η Αργεντινή θα ενταχθεί μαζί με την Ουρουγουάη και την Κούβα, στις μοναδικές χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση στη Γερουσία πριν το τέλος του έτους, και αν εγκριθεί θα επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν οικειοθελή έκτρωση μέχρι και τον 14ο μήνα της κύησης.


Στο Κοινοβούλιο, ο νόμος υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 131-117 και έξι αποχές, μετά από εξαντλητική διαβούλευση που διήρκησε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο, από την Πέμπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ο Αργεντινός Πρόεδρος τάχθηκε πλήρως υπέρ του νομοσχεδίου κατά τη διαδικασία συζήτησης της Ολομέλειας.


Οι διαδηλώτριες και οι ακτιβιστές υπέρ της αποποινικοποίησης της άμβλωσης, που πέρασαν όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο της Βουλής στο Μπουένος Άιρες, αντέδρασαν με έκρηξη χαράς και ικανοποίησης στο άκουσμα της είδησης. Ωστόσο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της Βουλής, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του νομοσχεδίου, φορώντας ανοιχτά μπλε χρώματα και κρατώντας την εθνική σημαία της Αργεντινής, τα νέα της υπερψήφισης αντήχησαν αρνητικά και αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή αποδοκιμασία ακόμη και δάκρυα.

Η πάλη για μεταρρύθμιση στην Αργεντινή αποτελεί τμήμα του ευρύτερου «πράσινου ρεύματος» διεκδίκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, το οποίο διαπερνά την Λατινική Αμερική, και συμβολίζεται με ένα πράσινο μαντήλι που έχει καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο του κινήματος σε όλη την ήπειρο.

Ειδικά, η απουσία της δυνατότητας στην ελεύθερη πρόσβαση στην νόμιμη άμβλωση έχει καταδικάσει εκατομμύρια έφηβες κοπέλες, μέχρι στιγμής, να προχωρούν σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και γέννες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνο στην Αργεντινή, περισσότερες από 7000 κοπέλες ηλικίας 10-14 ετών, θύματα βιασμών, γέννησαν τη διετία 2016-1018, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Δικτύου της Αργεντινής στην Πρόσβαση στην Ασφαλή Έκτρωση.

Πάντως, η έκβαση του νόμου στη Γερουσία δεν διαφαίνεται εύκολα προβλέψιμη. Δύο χρόνια πριν, στη διάρκεια της προεδρίας του συντηρητικού Μαουρίτσιο Μάρσι, η Γερουσία καταψήφισε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, αφού είχε πρώτα μετά βίας εγκριθεί από τη Βουλή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε όλη τη Λατινική Αμερική, όπου είναι ισχυρή η επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας, οι εκτρώσεις είναι ποινικά διώξιμες και αυτό δεν έχει ανατραπεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, πολλές γυναίκες καταλήγουν στη φυλακή, επειδή αναζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από αποβολή.

Συγκεκριμένα, οι εκτρώσεις είναι πλήρως απαγορευμένες στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νικαράγουα και την Ονδούρα, ενώ το ίδιο ισχύει και σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Χιλή, με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στην εξαίρεση που αναγνωρίζεται αν πρόκειται για υπόθεση βιασμού ή ανάγκη διάσωσης της ζωής της εγκύου. Αντίθετα, μόνο η Κούβα και η Ουρουγουάη αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχνή παρουσία της Καθολικής Εκκλησίας στην κοινωνική ζωή.

Αν ο νόμος εγκριθεί στη γενέτειρα του Πάπα Φραγκίσκου, κεντρικής φυσιογνωμίας της Καθολικής Εκκλησίας και της εξουσίας της, αυτό θα σήμανε ένα ισχυρό μήνυμα σε μια ευρύτερη περιοχή που η λαϊκή απαίτηση για το δικαίωμα στην άμβλωση αυξάνεται συνεχώς.

Και μόνο ο αντίκτυπος του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για τις αμβλώσεις είναι σοβαρός για τις γυναίκες στην Αργεντινή. Μόνο το 2016 περίπου 40.000 διακομίσθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από πλήθος παράνομων εκτρώσεων. Από αυτές, οι 6.400 προέρχονται από κοπέλες ηλικιών 10-19.

Η αρνητική εξέλιξη για το προηγούμενο νομοσχέδιο στη Βουλή το 2018, ανατροφοδότησε και ισχυροποίησε το φεμινιστικό κίνημα υπέρ των αμβλώσεων και με την δημοτικότητά του να πέφτει λόγω της διαχείρισης της πανδημίας, ο πρόεδρος Φερνάντες είναι έτοιμος να υλοποιήσει την προεκλογική υπόσχση που είχε δώσει πέρσι, να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις.

https://www.efsyn.gr/kosmos/latinik...is-argentinis-enekrine-nomo-nomimopoiisis-ton


αιντε να γινει και κατι καλο φετος ...
 

EvanescenceQ

Περιβόητο μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 4,839 μηνύματα.
Ναι θα εκανα,ειμαι υπερ.Προκειται για την εκφραση του δικαιωματος αυτοδιαθεσης,και ο καθενας μας μπορει να διαθετει το σωμα του οπως επιθυμει.Το έμβρυο είναι βιώσιμο, δηλαδή έχει τη δυνατότητα επιβίωσης από μόνο του στο περιβάλλον, μετά την 24η εβδομάδα.Το πως αντιλαμβανεται κανεις αυτη τη διαφοροποιηση εχει να κανει καθαρα με τα πιστευω του καθενος.
Μεσα στα ορια του νομου λοιπον και της επιτρεπομενης εκτρωσης,η απαντηση μου ειναι ναι.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top