Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 361)
  • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 60 16.6%
  • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 86 23.8%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

    Ψήφοι: 29 8.0%

Guest 254537

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ είμαι υπέρ γιατί έτσι με έμαθαν στο σπίτι μου, ότι παιδιά δεν κρατάμε επειδή μας έτυχε, οπότε αναλόγως ηλικίας , συντρόφου, οικονομικών κτλ μπορεί να μην το κρατούσα.

Άσχετα από αυτό όμως θεωρώ ότι δεν πρέπει να ευλογούμε τα γένια μας . ''Το κάνουμε για τα παιδιά και σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν'', που δεν τους δίνουμε καν την ευκαιρία να γεννηθούν . Δεν το δίνουμε για υιοθεσία γιατί εμείς δεν θα θέλαμε να κυοφορήσουμε τόσους μήνες και μετά να ζούμε με τον καημό τι απέγινε το παιδί μας. Για τον εαυτό μας το κάνουμε . Και σε αυτά κρίνεται η υπευθυνότητα και η αξία του κάθε ένα κατά πόσο είναι ταπεινός να βλέπει τον αληθινό εαυτό του και να μην προσκυνάει τις επιλογές του απαραίτητα .

Και να το κρατήσεις μπορεί και αυτό να έχει εγωιστικά κίνητρα ή να το ήθελες κατά βάθος και να κάνεις την ηρωίδα ότι εσύ είσαι κάποια ''ηθική'' και οι άλλες όχι . Επομένως ο άνθρωπος κάλλιστα μπορεί να είναι μαλάκας ανεξάρτητα από αυτά που κάνει ή δεν κάνει αλλά με τον τρόπο που γλείφει τον εαυτό του.
Ε κορίτσι,δε κατάλαβα τι λες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Anyway,, το σημαντικότερο είναι η προφύλαξη! Α κ ότι δε πηδιόμαστε κ όλα τα σχετικά με τον Α,Β
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,229 μηνύματα.

Η Βουλή της Αργεντινής ενέκρινε νόμο νομιμοποίησης των αμβλώσεων​

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί τομή στο γυναικείο ζήτημα και το δικαίωμα στην οικειοθελή και ασφαλή έκτρωση, τόσο για την Αργεντινή όσο και για όλη τη Λατινική Αμερική και μένει να εγκριθεί από τη Γερουσία. Αν περάσει, η Αργεντινή θα ενταχθεί μαζί με την Ουρουγουάη και την Κούβα, στις μοναδικές χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση στη Γερουσία πριν το τέλος του έτους, και αν εγκριθεί θα επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν οικειοθελή έκτρωση μέχρι και τον 14ο μήνα της κύησης.


Στο Κοινοβούλιο, ο νόμος υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 131-117 και έξι αποχές, μετά από εξαντλητική διαβούλευση που διήρκησε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο, από την Πέμπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ο Αργεντινός Πρόεδρος τάχθηκε πλήρως υπέρ του νομοσχεδίου κατά τη διαδικασία συζήτησης της Ολομέλειας.


Οι διαδηλώτριες και οι ακτιβιστές υπέρ της αποποινικοποίησης της άμβλωσης, που πέρασαν όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο της Βουλής στο Μπουένος Άιρες, αντέδρασαν με έκρηξη χαράς και ικανοποίησης στο άκουσμα της είδησης. Ωστόσο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της Βουλής, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του νομοσχεδίου, φορώντας ανοιχτά μπλε χρώματα και κρατώντας την εθνική σημαία της Αργεντινής, τα νέα της υπερψήφισης αντήχησαν αρνητικά και αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή αποδοκιμασία ακόμη και δάκρυα.

Η πάλη για μεταρρύθμιση στην Αργεντινή αποτελεί τμήμα του ευρύτερου «πράσινου ρεύματος» διεκδίκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, το οποίο διαπερνά την Λατινική Αμερική, και συμβολίζεται με ένα πράσινο μαντήλι που έχει καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο του κινήματος σε όλη την ήπειρο.

Ειδικά, η απουσία της δυνατότητας στην ελεύθερη πρόσβαση στην νόμιμη άμβλωση έχει καταδικάσει εκατομμύρια έφηβες κοπέλες, μέχρι στιγμής, να προχωρούν σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και γέννες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνο στην Αργεντινή, περισσότερες από 7000 κοπέλες ηλικίας 10-14 ετών, θύματα βιασμών, γέννησαν τη διετία 2016-1018, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Δικτύου της Αργεντινής στην Πρόσβαση στην Ασφαλή Έκτρωση.

Πάντως, η έκβαση του νόμου στη Γερουσία δεν διαφαίνεται εύκολα προβλέψιμη. Δύο χρόνια πριν, στη διάρκεια της προεδρίας του συντηρητικού Μαουρίτσιο Μάρσι, η Γερουσία καταψήφισε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, αφού είχε πρώτα μετά βίας εγκριθεί από τη Βουλή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε όλη τη Λατινική Αμερική, όπου είναι ισχυρή η επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας, οι εκτρώσεις είναι ποινικά διώξιμες και αυτό δεν έχει ανατραπεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, πολλές γυναίκες καταλήγουν στη φυλακή, επειδή αναζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από αποβολή.

Συγκεκριμένα, οι εκτρώσεις είναι πλήρως απαγορευμένες στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νικαράγουα και την Ονδούρα, ενώ το ίδιο ισχύει και σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Χιλή, με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στην εξαίρεση που αναγνωρίζεται αν πρόκειται για υπόθεση βιασμού ή ανάγκη διάσωσης της ζωής της εγκύου. Αντίθετα, μόνο η Κούβα και η Ουρουγουάη αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχνή παρουσία της Καθολικής Εκκλησίας στην κοινωνική ζωή.

Αν ο νόμος εγκριθεί στη γενέτειρα του Πάπα Φραγκίσκου, κεντρικής φυσιογνωμίας της Καθολικής Εκκλησίας και της εξουσίας της, αυτό θα σήμανε ένα ισχυρό μήνυμα σε μια ευρύτερη περιοχή που η λαϊκή απαίτηση για το δικαίωμα στην άμβλωση αυξάνεται συνεχώς.

Και μόνο ο αντίκτυπος του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για τις αμβλώσεις είναι σοβαρός για τις γυναίκες στην Αργεντινή. Μόνο το 2016 περίπου 40.000 διακομίσθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από πλήθος παράνομων εκτρώσεων. Από αυτές, οι 6.400 προέρχονται από κοπέλες ηλικιών 10-19.

Η αρνητική εξέλιξη για το προηγούμενο νομοσχέδιο στη Βουλή το 2018, ανατροφοδότησε και ισχυροποίησε το φεμινιστικό κίνημα υπέρ των αμβλώσεων και με την δημοτικότητά του να πέφτει λόγω της διαχείρισης της πανδημίας, ο πρόεδρος Φερνάντες είναι έτοιμος να υλοποιήσει την προεκλογική υπόσχση που είχε δώσει πέρσι, να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις.

https://www.efsyn.gr/kosmos/latinik...is-argentinis-enekrine-nomo-nomimopoiisis-ton


αιντε να γινει και κατι καλο φετος ...
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ναι θα εκανα,ειμαι υπερ.Προκειται για την εκφραση του δικαιωματος αυτοδιαθεσης,και ο καθενας μας μπορει να διαθετει το σωμα του οπως επιθυμει.Το έμβρυο είναι βιώσιμο, δηλαδή έχει τη δυνατότητα επιβίωσης από μόνο του στο περιβάλλον, μετά την 24η εβδομάδα.Το πως αντιλαμβανεται κανεις αυτη τη διαφοροποιηση εχει να κανει καθαρα με τα πιστευω του καθενος.
Μεσα στα ορια του νομου λοιπον και της επιτρεπομενης εκτρωσης,η απαντηση μου ειναι ναι.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,818 μηνύματα.
Τις τελευταίες ώρες γίνεται χαμός στα social media γι' αυτό:
Και παρά δίπλα μια αναφορά:

Άσχετως που είμαι κατά του χαμού που γίνεται επειδή κάποιος ευρωβουλευτής τάχθηκε υπέρ σε κάτι που πιστεύει, τάσσομαι υπέρ της έκτρωσης!
Η μητρότητα είναι επιλογή, όχι τιμωρία για ένα λάθος της στιγμής.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,745 μηνύματα.
Τις τελευταίες ώρες γίνεται χαμός στα social media γι' αυτό:
Και παρά δίπλα μια αναφορά:

Άσχετως που είμαι κατά του χαμού που γίνεται επειδή κάποιος ευρωβουλευτής τάχθηκε υπέρ σε κάτι που πιστεύει, τάσσομαι υπέρ της έκτρωσης!
Η μητρότητα είναι επιλογή, όχι τιμωρία για ένα λάθος της στιγμής.

Τραγικό εξαρχής το να συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα σε μια Ευρωπαϊκή χώρα που υποτίθεται ανήκει στον δυτικό κόσμο.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,818 μηνύματα.
162272958_4143221075729145_4061674049403679388_o.jpg
 

JJohn1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο JJohn1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.
δηλαδή έχει τη δυνατότητα επιβίωσης από μόνο του στο περιβάλλον
Ένα μωρό δεν μπορεί να ζήσει στο περιβάλλον του δίχως την προστασία του γονιού του. Είναι αυτός λόγος να μην θεωρείται ζωή?
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.
Ναι αλλά ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής είναι αναποφάσιστος.Δεν ξέρει τι θέλει.

Νέα δήλωση Κυμπουρόπουλου, μετά τον σάλο: Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων -Ζητώ δημόσια συγγνώμη

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη στάση του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξεκαθάρισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» πως «ήταν μια τροπολογία σε ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, από την στιγμή της σύλληψης. Αυτό ψηφίζαμε. Υπάρχουν άλλα ψηφίσματα που έχω ψηφίσει τα οποία είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Ο ίδιος επισήμανε πως η ψήφος του στο συγκεκριμένο ψήφισμα που αφορούσε στα δικαιώματα των παιδιών, δεν αντικρούεται με τις αμβλώσεις, αλλά είναι αλληλοσυμπληρούμενη με το συγκεκριμένο θέμα.

«Βεβαίως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν την αυτοδιάθεση του σώματός τους και να αποφασίζουν αν μπορούν να κρατήσουν ή όχι το έμβρυο που κυοφορούν και εννοείται ότι είμαι μαζί τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τόνισε πως η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, αν ήταν όμως αλήθεια -πράγμα που δεν ισχύει- ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη.

«Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο αναπαράχθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες με στόχο μια αντιπολιτευτική σπέκουλα στο πρόσωπό μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δεν διάβασα το άρθρο αλλά γιατί να τον σκοτώσει άμα είναι ανάπηρος ; Επίσης αρκετοί την αναπηρία την παθαίνουν μετά την γέννα.Δεν γενιούνται ανάπηροι.
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Νομίζω πως η δημοσκόπηση που τίθεται εδώ είναι λάθος. Δε μπορεί να είσαι "γενικά" υπέρ της έκτρωσης. Κάθε υπόθεση είναι διαφορετική. Το σωστό είναι η αποδοχή ή όχι του δικαιώματος στην έκτρωση. Που και πάλι είναι στενά τα περιθώρια του να μπορούμε να κρίνουμε επί ενός δικαιώματος. Στην τελική, no uterus, no opinion.
 

JJohn1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο JJohn1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.
Εγώ φυσικά και είμαι υπέρ της έκτρωσης αλλά ανάλογα με το πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη κυρίως αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε σε δεύτερο βαθμό.

Αν ας πούμε μια γυναίκα, είτε κακοποιήθηκε (δυστυχώς συμβαίνει) είτε έμεινε έγκυος από αμέλεια τόσο της ίδιας όσο και του συντρόφου της, τότε ναι.

Αν όμως είχε συμφωνήσει με τον σύντροφο πως θέλει το παιδί και στην συνέχεια μετάνιωσε, ενώ ο σύντροφος εξακολουθεί να το θέλει, τότε είναι δύσκολη κατάσταση, γιατί απογοητεύει τον υποψήφιο πατέρα αλλά η γυναίκα έχει τον πρώτο λόγο.
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

JJohn1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο JJohn1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σώμα σου είναι. Τα έχει λύσει αυτά η επιστήμη. Και έχει θέσει χρονικά όρια.
 

JJohn1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο JJohn1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.
Σώμα σου είναι. Τα έχει λύσει αυτά η επιστήμη. Και έχει θέσει χρονικά όρια.

Το θέμα είναι πως για να μείνει έγγυος μια γυναίκα συμβάλλει και ο άντρας.

Η γυναίκα μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για τον άντρα να θέλει το παιδί, να έχει συμφωνήσει και η γυναίκα πως θέλει το παιδί, αλλά την τελευταία στιγμή να αποφασίζει πως θέλει να κάνει έκτρωση παρά την επιθυμία του άντρα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Δεν είναι σώμα. Επιτρέπεται για κοινωνικούς λόγους. Μια ακόμα απόδειξη ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω από όλα.

Πριν λίγες δεκαετίες βλέπαμε στα σχολεία ντοκυμαντέρ για να αποτραπούν οι εκτρώσεις. Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.
Το θεμα ειναι καθαρα φιλοσοφικο και ως εκ τουτου δεν εχει σαφη απαντηση. Αυτοι υπερ της εκτρωσης θεωρουν οτι με βαση τη βιολογια το έμβρυο μερικών μηνών (μεχρι περιπου 6) δεν αποτελει ανθρωπινο ον αφου δεν εχει αναπτυξει συνειδηση,δεν εχει νευρικο συστημα ουτε μπορει να επιβιωσει μονο του, ενω αυτοι κατα επικαλουμενοι ειτε θρησκευτικες ειτε ηθικες πεποιθησεις θεωρουν οτι απο τη συλληψη του, το εμβρυο εχει συνειδηση (ψυχη με θρησκευτικους ορους) αρα αποτελει διακριτο ον.
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
A foetus in the early stages of development lacks the developed nervous system and brain to feel pain or even be aware of their surroundings. The neuroanatomical apparatus required for pain and sensation is not complete until about 26 weeks into pregnancy. As the upper limit worldwide for termination is 24 weeks, and the vast majority of pregnancies are terminated well before this (most in the first 9 weeks in the UK), the question of foetal pain is a complete red herring. This is reflected in the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists’s report on foetal pain, which concludes “... existing data suggests that cortical processing and therefore foetal perception of pain cannot occur before 24 weeks of gestation”
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top