Δανάη μου, το ότι υπάρχουν άτομα με ψυχικά προβλήματα που αποκτούν παιδιά λέει κάτι; Το τί κάνει ή τι δεν κάνει και τί δεν θα έπρεπε να κάνει ένας ψυχασθενής μπορεί να αποδείξει το παραμικρό; Υποτίθεται ένα τόσο σοβαρό ερώτημα αφορά φυσιολογικούς γονείς. Ο μουρλός είναι μουρλός, τι σχέση έχει με το θέμα;
Ότι και οι μουρλοί βιολογικά είναι ικανότατοι να κάνουν παιδιά

Πρακτικά τι γίνεται;
Και κάτι σχετικό με αυτό. Έχει τύχει να γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως νιώθει ένα παιδί με νοητικά προβλήματα; Μπορείς εσύ ή μια μάνα να ξέρει με ποιον τρόπο ένας πολύ διαφορετικός εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες; Και όμως, πάρα πολλές μανάδες που δεν είχαν ιδέα για το θέμα, ούτε την τόλμη, ούτε την αγάπη (και άλλα θετικά χαρακτηριστικά) για να φέρουν στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, προτίμησαν να το σκοτώσουν δικαιολογώντας την πράξη τους με ένα σορό λογικά και αλτρουιστικά επιχειρήματα.
Μου επιτρέπεις να μιλήσω εγώ που έχω ασχοληθεί;
Ένα παιδί με καθαρά νοητικό πρόβλημα σημαίνει χαμηλό νοητικό επίπεδο από 1 μηνών- χ χρονών (π.χ. 10). Όσο και να μεγαλώσει το παιδί και 40 χρονών να φτάσει το νοητικό του επίπεδο και οι ικανότητες του θα μείνουν στάσιμες. (Επίσης ΣΠΑΝΙΑ η νοητική υστέρηση έρχεται μόνη της και συνοδεύεται συνήθως από παθολογικά αίτια καθώς και κινητικά προβλήματα)
Στη επεξεργασία διαφορετικού τρόπο της πληροφορίας έγκειται η δυσλεξία απλώς η οποία δεν περιέχει νοητική υστέρηση (αντίθετα έχει μέσο και άνω νοητικό επίπεδο

) και την οποία την ανακαλύπτουμε τα πρώτα χρόνια φοίτησης του παιδιού στο σχολείο.
Επίσης για το πως σκέφτονται και τι είναι αδιευκρίνιστο αφορά κυρίως τον αυτισμό και τον "κόσμο" τους...
Επίσης το να μιλάμε γενικά για ΑμεΑ απλά τα τσουβαλιάζουμε όλα...
Αλλά οι περιπτώσεις που βρίσκονται στο προγενετικό έλεγχο είναι οι πιο βαριές (είτε αφορά κάποιο σύνδρομο είτε ανωμαλίες και παραμορφώσεις)
Και επειδή έχω ασχοληθεί πλέον δεν θα κατηγορήσω ποτέ μία τέτοια μητέρα...
Θα την καταλάβω στο μέγιστο....
Ζω πλέον αυτά τα παιδιά μόνο 5 ώρες την ημέρα...Τα αγαπάω, τα λατρεύω, τα σέβομαι αλλά σκέφτομαι τον αγώνα της κάθε οικογένειας...σκέφτομαι τις συζητήσεις μαζί τους... Το ναι μεν...αλλά....
Και προσωπικά εγώ θα έκανα έκτρωση σε τέτοια περίπτωση....
Όχι γιατί το κράτος δεν παρέχει την επαρκή πρόνοια... όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά για να το τρέξω σε χίλιες δυο ειδικότητες...όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά να κάνω τις εγχειρίσεις που χρειάζονται....όχι για το κοινωνικό αποκλεισμό...
Αλλά γιατί θέλω το παιδί μου να είναι υγιές...Γιατί θέλω το παιδί μου να μην μπαίνει κάθε τρεις και λίγο χειρουργείο και να αγχώνομαι αν θα ξυπνήσει ή όχι... Αν θα κάνει παλινδρόμηση και ξεχάσει το τι έχει μάθει.... Αν θα με νιώσει ποτέ, αν θα νιώσει ότι τώρα με κάνει χαρούμενη ή δυστυχισμένη...
Εγωιστικό θες να το πεις;
Πες το...
Είναι ψιλοτρομακτικό που το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων είναι το "ναι"..Πραγματικά απορώ πως μια μέλλουσα μάνα σκοτώνει το παιδί της..Είδατε ποτέ στο σχολείο το σχετικό βιντεάκι της έκτρωσης;Και απευθύνομαι σε άντρες-γυναίκες..
Ναι το έχω δει...
Ναι με σόκαρε...
Γι' αυτό όλες εδώ που είμαστε υπερ απλά προσέχουμε...
Πείτε μου κατ'αρχάς,γιατί μετά από αυτή την εικόνα είστε υπέρ της έκτρωσης;
Κατά δεύτερον,δεν είναι λίγο εγωιστική πράξη μπροστά στο θαύμα της γέννησης(οι περισσότερες γυναίκες έχουν ως δικαιολογία ότι καταστρέφουν τη ζωή τους).
Κατά τρίτον,ποιοί είμαστε εμείς-που δεν ξέρουμε τι φούστα θα βάλουμε στο ραντεβού μας-που θα αποφασίσουμε και να πάρουμε τη ζωή κάποιου;
Και τελευταία,δεν είναι απάνθρωπο να σκοτώνουμε τους αδύναμους(επειδή είδα καπου να μιλάτε για την πιθανή αρρώστια του παιδιού);
1ον) Γιατί πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής της κάθε γυναίκας για το σώμα της
2ον) Και δεν είναι εγωιστικό στο όνομα του θαύματος να φέρω ένα παιδί στον κόσμο χωρίς να είμαι έτοιμη να το μεγαλώσω; Να μην του παρέχω αυτά που χρειάζεται;
Δεν υπάρχει προβληματικό παιδί...προβληματική οικογένεια υπάρχει...
3ον) Αυτό τώρα είναι επιχείρημα;
Που είναι η ευαισθησία που σας πιάνει μόνο τα χριστούγεννα και μοιράζετε λεφτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις;;;;;;;;;;;;;;;
Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το σχολιάσω....