Rempeskes
Επιφανές μέλος

Τρολ πάουα:
Πρόλαβα και εγώ τη σειρά των εκπαιδευτικών βίδεο, ήμουν στο δημοτικό όμως. Μας έδειξαν μια ταινία για τον εχινόκοκκο και στο καπάκι το μισό από το The Day After. Μου έμεινε η εντύπωση ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι μια σειρά από εκρήξεις που τις αποφεύγεις αν τυλιχτείς με κουβέρτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teo
Πολύ δραστήριο μέλος

kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Ότι και οι μουρλοί βιολογικά είναι ικανότατοι να κάνουν παιδιάΔανάη μου, το ότι υπάρχουν άτομα με ψυχικά προβλήματα που αποκτούν παιδιά λέει κάτι; Το τί κάνει ή τι δεν κάνει και τί δεν θα έπρεπε να κάνει ένας ψυχασθενής μπορεί να αποδείξει το παραμικρό; Υποτίθεται ένα τόσο σοβαρό ερώτημα αφορά φυσιολογικούς γονείς. Ο μουρλός είναι μουρλός, τι σχέση έχει με το θέμα;

Πρακτικά τι γίνεται;

Μου επιτρέπεις να μιλήσω εγώ που έχω ασχοληθεί;Και κάτι σχετικό με αυτό. Έχει τύχει να γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως νιώθει ένα παιδί με νοητικά προβλήματα; Μπορείς εσύ ή μια μάνα να ξέρει με ποιον τρόπο ένας πολύ διαφορετικός εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες; Και όμως, πάρα πολλές μανάδες που δεν είχαν ιδέα για το θέμα, ούτε την τόλμη, ούτε την αγάπη (και άλλα θετικά χαρακτηριστικά) για να φέρουν στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, προτίμησαν να το σκοτώσουν δικαιολογώντας την πράξη τους με ένα σορό λογικά και αλτρουιστικά επιχειρήματα.
Ένα παιδί με καθαρά νοητικό πρόβλημα σημαίνει χαμηλό νοητικό επίπεδο από 1 μηνών- χ χρονών (π.χ. 10). Όσο και να μεγαλώσει το παιδί και 40 χρονών να φτάσει το νοητικό του επίπεδο και οι ικανότητες του θα μείνουν στάσιμες. (Επίσης ΣΠΑΝΙΑ η νοητική υστέρηση έρχεται μόνη της και συνοδεύεται συνήθως από παθολογικά αίτια καθώς και κινητικά προβλήματα)
Στη επεξεργασία διαφορετικού τρόπο της πληροφορίας έγκειται η δυσλεξία απλώς η οποία δεν περιέχει νοητική υστέρηση (αντίθετα έχει μέσο και άνω νοητικό επίπεδο

Επίσης για το πως σκέφτονται και τι είναι αδιευκρίνιστο αφορά κυρίως τον αυτισμό και τον "κόσμο" τους...
Επίσης το να μιλάμε γενικά για ΑμεΑ απλά τα τσουβαλιάζουμε όλα...
Αλλά οι περιπτώσεις που βρίσκονται στο προγενετικό έλεγχο είναι οι πιο βαριές (είτε αφορά κάποιο σύνδρομο είτε ανωμαλίες και παραμορφώσεις)
Και επειδή έχω ασχοληθεί πλέον δεν θα κατηγορήσω ποτέ μία τέτοια μητέρα...
Θα την καταλάβω στο μέγιστο....
Ζω πλέον αυτά τα παιδιά μόνο 5 ώρες την ημέρα...Τα αγαπάω, τα λατρεύω, τα σέβομαι αλλά σκέφτομαι τον αγώνα της κάθε οικογένειας...σκέφτομαι τις συζητήσεις μαζί τους... Το ναι μεν...αλλά....
Και προσωπικά εγώ θα έκανα έκτρωση σε τέτοια περίπτωση....
Όχι γιατί το κράτος δεν παρέχει την επαρκή πρόνοια... όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά για να το τρέξω σε χίλιες δυο ειδικότητες...όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά να κάνω τις εγχειρίσεις που χρειάζονται....όχι για το κοινωνικό αποκλεισμό...
Αλλά γιατί θέλω το παιδί μου να είναι υγιές...Γιατί θέλω το παιδί μου να μην μπαίνει κάθε τρεις και λίγο χειρουργείο και να αγχώνομαι αν θα ξυπνήσει ή όχι... Αν θα κάνει παλινδρόμηση και ξεχάσει το τι έχει μάθει.... Αν θα με νιώσει ποτέ, αν θα νιώσει ότι τώρα με κάνει χαρούμενη ή δυστυχισμένη...
Εγωιστικό θες να το πεις;
Πες το...
Ναι το έχω δει...Είναι ψιλοτρομακτικό που το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων είναι το "ναι"..Πραγματικά απορώ πως μια μέλλουσα μάνα σκοτώνει το παιδί της..Είδατε ποτέ στο σχολείο το σχετικό βιντεάκι της έκτρωσης;Και απευθύνομαι σε άντρες-γυναίκες..
Ναι με σόκαρε...
Γι' αυτό όλες εδώ που είμαστε υπερ απλά προσέχουμε...
1ον) Γιατί πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής της κάθε γυναίκας για το σώμα τηςΠείτε μου κατ'αρχάς,γιατί μετά από αυτή την εικόνα είστε υπέρ της έκτρωσης;
Κατά δεύτερον,δεν είναι λίγο εγωιστική πράξη μπροστά στο θαύμα της γέννησης(οι περισσότερες γυναίκες έχουν ως δικαιολογία ότι καταστρέφουν τη ζωή τους).
Κατά τρίτον,ποιοί είμαστε εμείς-που δεν ξέρουμε τι φούστα θα βάλουμε στο ραντεβού μας-που θα αποφασίσουμε και να πάρουμε τη ζωή κάποιου;
Και τελευταία,δεν είναι απάνθρωπο να σκοτώνουμε τους αδύναμους(επειδή είδα καπου να μιλάτε για την πιθανή αρρώστια του παιδιού);
2ον) Και δεν είναι εγωιστικό στο όνομα του θαύματος να φέρω ένα παιδί στον κόσμο χωρίς να είμαι έτοιμη να το μεγαλώσω; Να μην του παρέχω αυτά που χρειάζεται;
Δεν υπάρχει προβληματικό παιδί...προβληματική οικογένεια υπάρχει...
3ον) Αυτό τώρα είναι επιχείρημα;

Που είναι η ευαισθησία που σας πιάνει μόνο τα χριστούγεννα και μοιράζετε λεφτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις;;;;;;;;;;;;;;;
Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το σχολιάσω....

kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ξερω αν με πιστευεις.Απλα εγω σου λεω οτι ειμαι σιγουρη για αυτο που σου λεω,
Vkey
Επιφανές μέλος

Δεν ειναι ποιητικο.Ειναι περιγραφη.Σου λεω τι ειδα..ειμαι σιγουρη οτι κατι σκεφτοταν.Ειχε νοημοσυνη.Μπορει να ταν κατι πολυ απλοικο.Οπως ποναω.Αλλα κατι σκεφτοταν σιγουρα.Πιστευω οτι εχουν νοημοσυνη.Μπορει ελλαχιστα αναπτυγμενη.
Δεν σκεφτόταν...
Αισθανόταν...αλλά δεν σκεφτόταν ακόμα

kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Επίσης έχει τύχει να δω και παιδιά από αποβολές και είχαν κλειστά τα μάτια τους... Πεθαμένα μωρά, παραμορφωμένα κλπ... Εικόνες που εύχομαι καμία να μην δει...
Αυτό όμως για εμένα δεν αρκεί για να μην γίνω "δολοφόνος"....
kinezoula
Νεοφερμένο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Αλλά επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται...
Δεν μπορώ να σου απαντήσω σίγουρα

kokoriko
Νεοφερμένο μέλος

Χαιρετισμούς για την ώρα

Υ.Γ.: Vkey, δυστυχώς το κείμενο είχε σταλεί πριν διαβάσω τη δική σου άποψη.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μόνο για τέτοια...
Το βίντεο αυτό είναι πουριτανιστική προπαγάνδα.
Μακάρι να υπήρχε και το βίντεο με την αντίθετη άποψη.
Όπως είπα πιο πάνω ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για το τι απόψεις θα ακουστούν σε μια ομιλία. Μου έχει τύχει, όσο ήμουν στο λύκειο, να ακούσω και προπαγάνδα και πολύ σωστές ομιλίες ακόμη για το θέμα του σεξ.
Vkey
Επιφανές μέλος

Υ.Γ.: Vkey, δυστυχώς το κείμενο είχε σταλεί πριν διαβάσω τη δική σου άποψη.
Μπορείς ακόμα να το σχολιάσεις

Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

Fetal pain debate
Main article: Fetal Pain
Fetal pain, its existence, and its implications are debated politically and academically. Most medical researchers agree pain cannot be felt until the third trimester of pregnancy.[89] However, there may be an emerging consensus among developmental neurobiologists that the establishment of thalamocortical connections" (at about 26 weeks) is a critical event with regard to fetal perception of pain.[90] Nevertheless, because pain can involve sensory, emotional and cognitive factors, it is "impossible to know" when painful experiences may become possible, even if it is known when thalamocortical connections are established in the 26th week.[90]
Whether a fetus has the ability to feel pain and to suffer is part of the abortion debate.[91][92] For example, legislation has been proposed by pro-life advocates requiring abortion providers to tell a woman that the fetus may feel pain during the abortion procedure, and that require her to accept or decline anesthesia for the fetus.[93]
Άρα το θέμα για το από πότε και μετά το έμβρυο καταλαβαίνει και αισθάνεται τον πόνο βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση.
Πάντως εγώ τίθεμαι κατά της έκτρωσης, για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμη και αν σπάσει το προφυλακτικό, το χάπι της επόμενης ημέρας πρακτικά έχει μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας. Και το πιο απλό πράγμα είναι να βρεις ένα διανυκτερεύον φαρμακείο στη γειτονιά σου. Από εκεί και πέρα, αν αυτές οι ενέργειες δεν γίνουν λόγω αμέλειας, δεν έχεις το δικαίωμα να στερήσεις τη ζωή σε κάτι ζωντανό, είτε αυτό αισθάνεται είτε όχι, επειδή απλώς εσύ είτε αποφάσισες να μην πάρεις προφυλάξεις, είτε επειδή βαριόσουν να πας στο φαραμακείο. Από εκεί και πέρα οι σπουδές και η καριέρα είναι δικαιολογίες για να καλύψουμε την έλλειψη υπευθυνότητάς μας και στο ζήτημα της προστασίας, αλλά και στο ζήτημα της ανάληψης των καθηκόντων μας σε περίπτωση που αμελήσουμε για κάτι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 219 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Paragontas7000
- Μήτσος10
- despoina13
- iew
- American Economist
- A350
- charmander
- chester20080
- taketrance
- Unboxholics
- Scandal
- giannhs2001
- thenutritionist
- touvlo
- Chris1993
- Memetchi
- AggelikiGr
- DimitraA.
- camil
- rafaela11
- Kate1914
- Debugging_Demon
- Athens2002
- gegeorgiou90
- Joji
- Wilsongeo
- Jim4ever
- physicscrazy
- MarcoReus
- bibliofagos
- Libertus
- Reader
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Jack of Spades
- Corfu kitty
- Wonderkid
- louminis
- Giorgkalo
- Griff
- Maria23667
- Cupid
- lugar
- Alessandra Eliza
- User2350
- Satan Claus
- Mt73
- Freya Goddes
- epote
- globglogabgalab
- harry akritas
- Viedo
- fretoe
- Εχέμυθη
- SlimShady
- azula
- orchidea
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- Luke.
- iminspain
- gwgw_5
- don_vito
- Jocaste
- Dimitris2001
- kiyoshi
- nucomer
- hirasawayui
- Μαυρίκιος
- ag97
- Έμμα
- fmarulezkd
- Metalhead_4_life
- calliope
- 1011
- spring day
- Ariana2018
- Mary Jane
- fockos
- Αντικειμενικός
- Αλκης Κ.
- allall1
- Mhtrogoal
- Theophilus
- Ace of Spades
- pacheiko
- Vindemiatrix
- me lene
- Unseen skygge
- Γατόπαρδος.
- JohnGreek
- Slytherin
- Maraki4you
- Anastasius4B
- Νηματολάγνος
- CiNeFiL
- Κλημεντίνη
- Ryuzaki
- Βλα
- Μάρκος Βασίλης
- γιω99
- Serotonin
- Pipitsa
- NightOwl
- anathimatikos
- tslef8
- Rene2004
- Johnny15
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- uni77
- jimis2001
- Meow
- ΘανάσοςG4
- paaanos123
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.