Τότε απλώς δεν εκφράστηκες σωστά προηγουμένως, γιατί αυτά που λες τώρα, στο μεγαλύτερο βαθμό είναι λογικά.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό που θέλεις και που καλά κάνεις και θέλεις είναι ένα άτομο ώριμο δίπλα που του κόβει. Που έχει καλή αντίληψη δηλαδή.
Το ότι θέλεις να καταλαβαίνει τι κάνεις και να μην σε κοιτάει σαν χάνος, είναι το σημείο που πάλι διαφωνώ. Η υποστήριξη που θέλεις από τον άλλον μπορεί να έρθει και ας μην ξέρει τα της επιστήμης σου. Μπορεί να μην έχει ιδέα τι κάνεις και πώς το κάνεις, αλλά να ξέρει ότι είναι σημαντικό και να σου δίνει τον χώρο που θέλεις. Δηλαδή ας μην ξέρει τι εστί στατιστική ανάλυση και πρόβλεψη, δεν πειράζει. Αλλά να σε βοηθάει σε αυτό που κάνεις με τον τρόπο του... Αν εγώ ήμουν ψυχολόγος και εφάρμοζα μια καινούργια τεχνική και δεν έβλεπα αποτελέσματα ή φυσικός που δούλευα ξέρω εγώ σε κβαντικούς υπολογιστές και η έρευνα μου είχε κολλήσει, αν έλεγα σε σένα τι έκανα (ειδικά στη 2η περίπτωση) εσύ δεν θα μπορούσες να με βοηθήσει καθόλου πρακτικά.Μπορεί να καταλάβαινες το πρόβλημα, έτσι απλουστευμένα, αλλά δεν θα είχες ιδέα τι να κάνεις και τι να πεις (με ουσία), το οποίο είναι λογικό, έτσι?Αν περιμένεις από τον σύντροφο σου να έχει ΚΑΙ τον ρόλο του να σε βοηθάει πρακτικά με τα της επιστήμης και να καταλαβαίνει απολύτως, τότε κάνεις από τις χειρότερες επενδύσεις στο σχεσιακό κομμάτι, να ξέρεις... (εκτός αν εννοούσες πάλι κάτι άλλο που οκ)
Και για να απαντήσω στην ερώτηση, εγώ δίπλα μου θα ήθελα μια κοπέλα, που ανάμεσα σε άλλα, θα είχε καλή αντίληψη και δεν θα ήταν γεια σας. Δεν θα με ενδιέφερε να καταλαβαίνει το τι κάνω για να με βοηθήσει, αλλά θα ήθελα να ήθελε να καταλάβει και όχι να λέει ένα default "follow your heart, καλό κουράγιο" και τέτοια. Δηλαδή θα ήθελα αδιάφορη να μην είναι.
Οπότε καταλαβαίνω, ότι απλώς δεν εκφράστηκες σωστά και επειδη δεν σε ξέρουμε κιόλας, δικαίως βγήκαν στην αρχή κάποια πορίσματα.
Αυτό που ήθελες ίσως να πεις ---> Εσύ ζητάς επικοινωνία, αντίληψη και κατανόηση. Και θεωρείς ότι κάποιος που έχει ασχοληθεί με διάβασμα και έχει ένα πτυχίο, έχει περισσότερες πιθανότητες να αντιληφθεί κάποιες συνιστώσες της δουλειάς σου και να σε υποστηρίξει αναλόγως. Που αν τα έλεγες έτσι, οκ.
Αυτό που είπες ---> "Ξέρω ότι θα φάω κράξιμο για την άποψή μου, αλλά όποιος δεν έχει πτυχίο, θα με κοιτάει σαν χάνος θα λέει βλακείες και θα εκνευρίζομαι" (Μην διαφωνήσουμε please για το ότι ειπώθηκε έτσι ακριβώς)
Άντε αυτά.