Ενώ αν προσβάλλεις κάποιον που τρώει κάτι ανθυγιεινό ή αν περνάς έξω από τα goodys και κοιτάς υποτιμητικά αυτούς που είναι μέσα έκανες το χρέος σου στην ανθρωπότητα, ε?
Η ανθυγιεινή διατροφή κυριαρχεί γιατί είναι πιο φτηνή, εύκολη και σχεδόν εθιστικά νόστιμη λόγω του MSG που περιέχεται σε πολλά τέτοια σκευάσματα.
Η "γυναίκα που τρώει μπουγάτσα το πρωί" αν της πεις άμεσα ή έμμεσα "μωρή πως είσαι έτσι? σταμάτα να τρως άλλο θα έχεις ζάχαρο 200" το πολύ να κερδίσεις ένα "δε μας χέζεις ρε φίλε". Αν της δώσεις να δοκιμάσει κάτι που είναι σούπερ υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο πάλι, ίσως σταδιακά να αρχίσει να αλλάζει συνήθειες.
Από προσωπική εμπειρία πάντως, αν δεν ξυπνήσει " κάτι" μέσα σου, δεν αλλάζεις εύκολα τρόπο ζωής. Σε εμένα έγινε όταν σε μια φάση δεν ένιωθα άνετα με το νούμερο που έγραφε η ζυγαριά. Σε άλλους γίνεται όταν βγουν χάλια οι εξετάσεις τους. Όταν δεν ξέρεις εάν τυχόν συντελούν σοβαρά προβλήματα στην παχυσαρκία του άλλου καλό είναι να είσαι προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς σου.
Συμφωνω με τον Cupid και Libertus και Johny οι οποιοι έπιασαν 100% την σκέψη μου. Οταν εισαι σε έναν τελειως λάθος δρομο δεν υπάρχουν προσβολες κτλπ αν ο άλλος σε πει χοντρο ενω εισαι. Απλα έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτο σου και πειράχτηκες και το μεγαλοποίησες. Παρολαυτα θα συμφωνησω εν μέρει με τον τροπο που θα το πεις. Οσο πιο διακριτικά το κάνεις θα ειναι ισως και καλύτερο.
Και το αντίθετο μπορεί να ισχύει όμως. Και επειδή η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική είναι "σωστές επιλογές" δεν δικαιολογεί το να γίνεται αυτός που τα πρεσβεύει πιεστικός, ακόμα και προσβλητικός.
Δε μου φαίνεται παράξενο. Μου φαίνεται, σε συνδιασμό με την ανάγκη να νιώσεις ανώτερος από άλλους με βάση τη διατροφή σου, δείγμα διατροφικής διαταραχής. Το άλλο άκρο που λέμε. Και ειδικά όταν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα μας στους άλλους και να τους βοηθήσουμε, καλό είναι να είμαστε πιο εγκρατείς. Αν και δε νομίζω ότι σε νοιάζει η "γυναίκα με τη μπουγάτσα" πραγματικά..
Δεν μπορούν και δεν θέλουν όλοι να γίνουν σαν τον φραουλιτσα στο σαρβαιβορ χωρίς τα τατουάζ and there's nothing wrong with that.
Α μπα. Απο ποτε ειναι άκρο και διαταραχη κάποιος να ειναι περήφανος για το σώμα και τους στοχους του;
προφανως και εισαι ανωτερος οταν τρέφεσαι σωστά. Αυτο ειναι αυτονοητο οχι διατροφική διαταραχή. Διαταρχή εχει εκεινος που δεν τρέφεται σωστά και τρώει σαχλαμάρες αμα θές να το πάμε ετσι. Και αυτο που σου λεω μπορει να αποδειχθει με πολλους τροπους .... απο οπτικά μέχρι και αθλητικά - ιατρικά κτλπ.
Μην τα βλέπουμε μονοδιάστατα. Κάποιοι φτιάχνονται να τρώνε βλακειες επειδη γαργαλάει τον ουρανισκο και άλλοι φτιάχνονται να γυμνάζονται να βελτιώνουν το σώμα και την υγεια τους να αντλούν ευχαριστηση απο την αποδοχη του συντροφου τους ή οταν βγαινουν στην παραλια, να νιώθουν ευεξια, ζωντάνια και οτι γενικά ειναι σε φορμα ανα πάσα στιγμή , να κάνουν καλυτερο σέξ και άλλα πολλά!
Και μια και λέτε για προσβλητικούς χαρακτηρισμους μάλλον δεν εισαι μπροστά να ακουσεις τι λένε οι σφολιατοφάγοι οταν σεν δούν να ανοιγεις το σακουλάκι με το κουάκερ και τις σταφιδες. Μια φορά μια αποκάλεσε αηδια αυτη την τροφή.
Ειχε φέρει μαζι της μπισκοτα απο το σουπερ μάρκετ. Δεν ξέρει ο κοσμος. Αλλα μιλάει κάποιες φορές. Σε αυτες τις περιπτώσεις θα παρέμβουμε για να αποκαταστήσουμε την άγνοια στον κοσμο. Για να μην νομιζει οτι αυτη τρώει σωστά και εμεις αηδιες. Επειδη τα μπισκοτα ειναι τιγκα στην ζάχαρη και τον υδατανθρακα. Στο τέλος θα γεμισει κυταριτιδα και θα στεναχωρεθεί. Αηδια το κουάκερ και κάθε μέρα τρώνε μπισκοτα και κρουασάν. Εφερνε και μια μπανανα για τα μάτια του κοσμου! Πως λεμε έφαγα ενα τραπεζι πιτογυρα αλλα ... η κοκα κολα λαϊτ!!! χαχα
Η γυναικα με την μπουγατσα οσο παριστάνει την έξυπνη ενω απο θέματα διατροφης έχει μαύρα μεσάνυχτα θέτοντας σε κινδυνο την υγεια της μακροπροθεσμα πέρα απο μια συμβουλη δεν θα ασχοληθω περαιτερω. Και αυτη μονο αν μου ζητηθει ή έχω πάτημα πχ κατσω σε συζητηση που λένε βλακειες για τις σωστές τροφές κτλπ.
Κριμα το παιδι της το οποιο ηδη έχει αρχισει να ειναι παχυσαρκο και δεν θα έχει σωστά προτυπα αμα συνεχισει έτσι. Τα μικρά παιδάκια ειναι οπως τα μάθεις αμα τα μάθεις με κρουασαν κρουασάν θα ζητάνε αν ταμάθεις με φρουτα και λαχανικά θα ζητάνε αυτά. Οποτε βλέπω γονιο να δινει στο παιδι του σκουπιδια δεν κρυβω οτι εξοργιζομαι.
Μια φορά κάποιος θυμαμαι της ειχε πει "Πάλι μπουγάτσα;;" και αυτη απάντησε σε στυλ "Γιατι μηπως ειμαστε χοντρες;;;" ε βεβαια πουλάει και τρέλα! Φαινεται υπάρχουν πολλοι που της λένε φάε οτι γουστάρεις και μη σε νοιάζει. Συγχαρητηρια πολυ υπεύθυνη και σοβαρή συμβουλη αυτή!
Μην μας πούν και αντιδημοκρατες και πιεστικους! Οτι να ναι. Εχουμε φτασει στο σημειο να συζητάμε και να λεμε απλα πράγματα για να ειμαστε αρεστοι στους άλλους. Ποτε δεν την γουσταρα αυτη την στάση. Απαθεια δειχνει και αδιαφορια. Ακομα και αν δεν ενδιαφέρεσαι για την χοντρη κάποιος απο εκει που ειναι και το ακουσει μπορει να προβληματιστει και να σώσεις εναν άνθρωπο απο την παχυσαρκια. Αυτο θεωρειται επιτυχια και ας κακαοχαρακτηριστουμε. Έτσι και αλλιως αφορμη ψάχνουν ολοι να κρινουν για να νιώσουν ανώτεροι(έχουν και καλα καλυτερη άποψη και πιο φιλελευθερη και πολιτικαλ κορεκτ και κάτι άλλα τέτοια).