Όπως σωστά είπατε, η πραγματική ηλικία των χρηστών θα είναι αδύνατο να εξακριβωθεί. Αλλά εκτός αυτού, θυμηθείτε ότι, παρά τα πρόσφατα προβληματάκια, υπήρξαν και υπάρχουν αρκετά νεαρά μέλη, που συμμετέχουν πολύ δημιουργικά, και θα ήταν κρίμα να τους αποκλείσουμε απ' το φόρουμ.
Επίσης, καλό είναι να μην είμαστε καχύποπτοι.

Κάποια απ' αυτά που γράφονται μπορεί να είναι φάρσες (αυτό κατά κανόνα φαίνεται), άλλες φορές τα γεγονότα παρουσιάζονται με μια δόση υπερβολής (επόμενο, λόγω ηλικίας) και άλλες φορές η κάπως περίεργη συμπεριφορά του χρήστη οφείλεται στο ότι δεν είναι πολύ εξοικειωμένος με το ίντερνετ.
Κι επειδή όλοι κάποτε υπήρξαμε "καινούργιοι", καλό είναι να μη βλέπουμε παντού εχθρούς και να μην παίρνουμε απ' τα μούτρα τους νέους χρήστες (δε έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, γενικά το λέω).
Τώρα, στα επιμέρους:
Εντάξει, ξέρουμε ότι στο νετ, πρέπει πάντα να βασιλεύει η κριτική ικανότητα, και λογική.... αλλά κάπου θα πρέπει να μπαίνει και ένα όριο, πιστεύω, στις "γνώμες" ... αλλιώς αυτομάτως ακυρώνονται φοβάμαι, μαζί τους και όλοι οι άλλοι. ( και μιλάω για τους επισκέπτες, ή τους νέους... που δεν μας ξέρουν, και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν)
Πώς θα μπει αυτό το όριο; Και γιατί πιστεύεις ότι οι επισκέπετες και οι καινούργιοι είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να κρίνουν;

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων (και του νετ γενικά) δεν μπορεί να ελεγχθεί για πρακτικούς λόγους, οπότε είναι στο χέρι μας να διασταυρώνουμε αυτά που διαβάζουμε. Αλλά ακόμα κι αν γράψει κανείς κάτι λάθος, οι άλλοι κατά κανόνα τον διορθώνουν, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Τώρα, αν κάποιος καταπίνει αμάσητα τα διάφορα που διαβάζει από δω κι από κει, είναι δικό του πρόβλημα.
δεν ξερω αν ειναι σωστο να αναφερθω σε αλλο site αλλα το διαφημιζουμε και μεις αν υπαρχει προβλημα σβηστε το μνμ.. αλλα στο petbirds για να μην γινεται χαμος μνμ τα ελεγχει ο διαχειριστης και μετα τα ανεβαζει...οχι σε ολες τις περιπτωσεις παντα..
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα φόρουμ με τόσο μεγάλη κίνηση. Αν μιλάμε για μπλογκ ή κάτι ανάλογο, τότε ναι, αλλά εδώ πέφτουν κάθε μέρα γύρω στα 600-700 μηνύματα... δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα άλλο,

χώρια που δεν θα είχαν ροή οι συζητήσεις.
Ένα απ' αυτά τα "11χρονα" μπήκε σε θέμα "σεξουαλική κακοποίηση ζώου" και έβαλε και σχόλιο. Το θέμα αυτό ήταν ανοιχτό για το κοινό, στις καταγγελίες (μάλλον πρέπει να ψάξω να το βρω). Δηλαδή οποιοσδήποτε έμπαινε μπορούσε να δει ένα 11χρονο να εκφράζει γνώμη αφού είχε διαβάσει πράγματα που δεν ενδείκνυνται καθόλου για 11χρονα.
Προσωπικά, δεν θεωρώ τόσο τρομερό να διαβάσει ένα 11χρονο για ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά μάλλον είμαι πολύ προοδευτική.

Τα λινκ επιτρέπονται (ο καθένας βλέπει με δική του ευθύνη),

αλλά οι σοκαριστικές φωτογραφίες πρέπει να αφαιρούνται και, αν μας έχει διαφύγει κάτι, παρακαλώ να κάνετε report. Κατά τ' άλλα, δεν είναι πια και
τόσο πολλά τα θέματα με τέτοιο περιεχόμενο ούτε είναι
τόσο πολλοί οι ανήλικοι χρήστες, ώστε να δημιουργείται πρόβλημα.
[FONT=Franklin Gothic Medium, sans-serif]Να προτείνω κάτι? Θα μπορούσε όταν γράφετε κάποιος έκτος απο το να αποδέχεται τους όρους να υπάρχουν και δυο buttons που το ενα να λέει “Είμαι ανω τον 15” και το άλλο “είμαι κάτω των 15”. Και να κρίνουν οι admin πια topics δεν θα εμφανίζοντα στους κάτω τον 15"(υπάρχει αυτή η δυνατότητα νομίζω). [/FONT]
Αυτό πράγματι υπάρχει σε μερικά φόρουμ που έχουν κατηγορίες με ενήλικο περιεχόμενο, αλλά υπάρχει κάτι τέτοιο στο MyCat; Για να γίνει αυτό που λες, πρέπει να "κλείσουν" ολόκληρες κατηγορίες, ώστε να εμφανίζονται τα νέα θέματα μόνο στους συντονιστές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η δημοσίευσή τους.
Και με ποιο κριτήριο θα αποφασίζουμε τι είναι κατάλληλο και τι όχι; ΟΚ, μερικά είναι σαφή, αλλά τα περισσότερα είναι grey area. Χώρια που τα πιο πολλά σοκαριστικά θέματα διακινούνται μέσω email και τα βρίσκει κανείς παντού στο δίκτυο.