Έχω περάσει πολύ χρόνο στη Θεσσαλονίκη, έχω ζήσει εξωτερικό και τώρα βρίσκομαι στην Αθήνα (τα αναφέρω αυτά γιατί πιστεύω ότι έχω σχηματίσει μια σφαιρική άποψη

)
Και οι δύο σου κάνουν την ζωή δύσκολη αν είσαι ένας μέσος άνθρωπος και αναγκαστικά ζεις και/ή δουλεύεις στο κέντρο και κυρίως, αν πρέπει να χρησιμοποιείς μέσα μεταφοράς

Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, όμως νιώθω ότι η καθεμια πόλη βγάζει μια διαφορετική ενέργεια.
Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όσο τουριστικό και να είναι, νομίζω ότι είναι ένα μέρος που δεν θα βαρεθώ ποτέ. Είναι μοναδικό να περπατάς κάτω από την Ακρόπολη ή να βλέπεις από ψηλά την πόλη, τον Λυκαβηττό και τις γύρω περιοχές. Επίσης, σου προσφέρει τόσα πράγματα, μουσεία, συναυλίες, μπορείς να κάνεις και να βρεις ό,τι θες.
Η Θεσσαλονίκη είναι κάπως πιο "χωριό" και θυμίζει πιο πολύ Βαλκάνια. Όμως βγάζει και αυτή μια διαφορετική ατμόσφαιρα, έχει πολλούς φοιτητές, η παραλία της είναι το αγαπημένο μου σημείο.
Και οι δύο είναι αρκετά διαφορετικές από μεγάλες ευρωπαΪκές πόλεις, όμως όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, δεν θα βρεις σε όλες τις ευρωπαΪκές πόλεις τόσο ανοιχτό κόσμο, τέτοια νυχτερινή ζωή και δραστηριότητες όσες έχει η Αθήνα. Τώρα οι υποδομές και η ποιότητα ζωής είναι ένα άλλο θέμα...