Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή επαρχία;

Πού προτιμάτε να μένετε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 40)
  • Αθήνα

Ψήφοι: 19 47,5%
  • Θεσσαλονίκη

Ψήφοι: 10 25,0%
  • Μεγάλη επαρχιακή πόλη

Ψήφοι: 6 15,0%
  • Χωριό

Ψήφοι: 1 2,5%
  • Νησί

Ψήφοι: 2 5,0%
  • Μικρή επαρχιακή πόλη

Ψήφοι: 2 5,0%

Athens2002

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Athens2002 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Δεν πολύ πιστεύω την Λίστα να πω την αλήθεια, η Αθήνα αποκλείεται να είναι τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιστεύω στην Ελλάδα αν κάποιος βρίσκεται στην μεσαία τάξη και πάνω οικονομικά έχει σημαντικές προοπτικές να ζήσει όμορφα και χαρούμενα. Η Αθήνα ενώ υστερεί σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου σίγουρα σε κάποια υπερτερεί. Καποια από αυτά κάνουν την Αθήνα να ανέβει σε τέτοιου είδους λίστες. Η έντονη ζωή, τα ιστορικά στοιχεία που κατακλύζουν την πόλη, η προνομιακή γεωγραφική θέση της Ελλάδας( πολλές παραλίες, νησιά κλπ), η αν και με πολλές παθογένειες δωρεάν εκπαίδευση μέχρι και σε επίπεδο τριτοβάθμιας και ένα σύστημα υγείας που αν και υποδιαλυση προσφέρει δωρεάν ή πολύ φθηνά παροχές ακόμα και στους οικονομικά ασθενεστερους παροχές που σε άλλες χώρες άνθρωποι με αντίστοιχα εισοδήματα δεν μπορούν ούτε να τις φανταστούν. Αυτά μπορεί για εμάς εδώ να θεωρούνται δεδομένα ή να δέχονται συνεχώς κριτική (που καλώς δέχονται κατά τη γνώμη μου γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης) αλλα αντικειμενικά είναι πολύ σημαντικά.
Τώρα βέβαια τα αρνητικά της Ελλάδας και της Αθήνας πιο συγκεκριμένα είναι γνωστά και χιλιο ειπωμένα και πράγματι άλλες χώρες τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από εμάς σε κάποια θέματα. Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει τι ιεράρχες πιο ψηλά ο καθένας όσον αφορά τη ζωή του και έτσι κάνει την επιλογή της χώρας που θα ζήσει

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Πιστεύω στην Ελλάδα αν κάποιος βρίσκεται στην μεσαία τάξη και πάνω οικονομικά έχει σημαντικές προοπτικές να ζήσει όμορφα και χαρούμενα. Η Αθήνα ενώ υστερεί σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου σίγουρα σε κάποια υπερτερεί. Καποια από αυτά κάνουν την Αθήνα να ανέβει σε τέτοιου είδους λίστες. Η έντονη ζωή, τα ιστορικά στοιχεία που κατακλύζουν την πόλη, η προνομιακή γεωγραφική θέση της Ελλάδας( πολλές παραλίες, νησιά κλπ), η αν και με πολλές παθογένειες δωρεάν εκπαίδευση μέχρι και σε επίπεδο τριτοβάθμιας και ένα σύστημα υγείας που αν και υποδιαλυση προσφέρει δωρεάν ή πολύ φθηνά παροχές ακόμα και στους οικονομικά ασθενεστερους παροχές που σε άλλες χώρες άνθρωποι με αντίστοιχα εισοδήματα δεν μπορούν ούτε να τις φανταστούν. Αυτά μπορεί για εμάς εδώ να θεωρούνται δεδομένα ή να δέχονται συνεχώς κριτική (που καλώς δέχονται κατά τη γνώμη μου γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης) αλλα αντικειμενικά είναι πολύ σημαντικά.
Τώρα βέβαια τα αρνητικά της Ελλάδας και της Αθήνας πιο συγκεκριμένα είναι γνωστά και χιλιο ειπωμένα και πράγματι άλλες χώρες τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από εμάς σε κάποια θέματα. Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει τι ιεράρχες πιο ψηλά ο καθένας όσον αφορά τη ζωή του και έτσι κάνει την επιλογή της χώρας που θα ζήσει

Συμφωνώ με αυτά που λες όμως η Αθήνα έχει σοβαρά προβλήματα που πρέπει μα λύσει, αν θέλει να ανεβεί. Μερικά προβλήματα είναι τα παρακάτω:

1) Κυκλοφοριακή Συμφόρηση: Η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, με καθημερινά μεγάλα και αργά οδικά και δημόσια μέσα μεταφοράς. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

2) Ρύπανση: Η ρύπανση του αέρα και η ανεπαρκής διαχείριση των απορριμμάτων μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας και περιβάλλοντος.

3) Ανεργία: Η ανεργία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Αθήνα, ειδικά μεταξύ των νέων. Μάλιστα οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των πολιτών να είναι πολύ χαμηλά.

4) Πολύ χαμηλή ποιότητα σε ότι αφορά τα λεωφορεία και τον ΗΣΑΠ. Δυστυχώς αυτά τα 2 μεταφορικά μέσα είναι πλέον πολύ επικίνδυνα για τον επιβάτη καθώς είναι παλιά, αργά, με πολλά τεχνικά προβλήματα και με κακή ποιότητας συντήρησης.

5) Εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές οι οποίες πλέον έχουν γίνει ghetto.

6) Έλλειψη ποδηλατοδρόμων, υποδομών για άτομα με Ειδικές ανάγκες, σχολικές υποδομές και υποδομές υγείας.

7) Μικροί δρόμοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
πάντως εσείς οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης είστε πολύ τυχεροί.
Έχετε καλό κλίμα, όχι τέτοιους καύσωνες σαν την Αθήνα
Έχετε το κρύο σας:cold2:
Έχετε τη θάλασσα και τις παραλίες σας:swimming:
Έχετε την καταπληκτική κουζίνα σας και τα υπέροχα γλυκά σας:bleh:
Έχετε και το μετρό σας:clapping:
Επί χρόνια, περνούσαμε οικογενειακώς από Θεσσαλονίκη και μέναμε ένα βράδυ. Ήταν το <επιδόρπιο> των διακοπών. Κάναμε τη βόλτα μας, βλέπαμε του θεσσαλονικιούς φίλους μας, τρώγαμε σε ταβερνάκι, παίρναμε και γλυκό στα παγκάκια της παραλίας. Ωραίες στιγμές<3

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 445 μηνύματα.
πάντως εσείς οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης είστε πολύ τυχεροί.
Έχετε καλό κλίμα, όχι τέτοιους καύσωνες σαν την Αθήνα
Έχετε το κρύο σας:cold2:
Έχετε τη θάλασσα και τις παραλίες σας:swimming:
Έχετε την καταπληκτική κουζίνα σας και τα υπέροχα γλυκά σας:bleh:
Έχετε και το μετρό σας:clapping:
Επί χρόνια, περνούσαμε οικογενειακώς από Θεσσαλονίκη και μέναμε ένα βράδυ. Ήταν το <επιδόρπιο> των διακοπών. Κάναμε τη βόλτα μας, βλέπαμε του θεσσαλονικιούς φίλους μας, τρώγαμε σε ταβερνάκι, παίρναμε και γλυκό στα παγκάκια της παραλίας. Ωραίες στιγμές<3
Το κλίμα εδώ δεν είναι και ότι καλύτερο.
Έχει φοβερή υγρασία και φυσικά το καλοκαίρι έχει τρομερή ζέστη.
Υπάρχει κρύο όντως αλλά σε τρυπαει κόκαλα λόγω της υγρασίας. Σήμερα δηλαδή η υγρασία είναι στα ύψη και για αυτό κάνει τέτοιο κρύο.
Άσε που δεν μπορείς να αναπνευσεις και καλά λόγω της υγρασίας, είσαι μπουκωμενος συνέχεια. Ας μην μιλήσω για τα σπίτια...

Τώρα όσον αφορά τα φαγητά, την διασκέδαση και την παραλία, ναι είναι ωραία. Αν ξέρεις που να φας, θα φας καλά γιατί συνήθως στις ταβέρνες, μια θα φας ωραίο φαΐ, μια όχι.
Η παραλία είναι ωραία για περπάτημα, ξεχνιεσαι. Αλλά από τις τόσες φορές που βρωμάει ο Θερμαϊκός σταμάτησα να πολυκατεβαινω.

Γενικά έχει βαβουρα και εμένα δεν μαρεσει αυτου του είδους πόλη. Θα προτιμούσα μελλοντικά ή να φύγω εκτός ή να πάω σε περιοχές εκτός κέντρου για να έχω την ηρεμία μου.
Για να έρχεσαι μια φορά στο τόσο είναι όντως πολύ ωραία.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
Υπάρχει κρύο όντως αλλά σε τρυπαει κόκαλα λόγω της υγρασίας. Σήμερα δηλαδή η υγρασία είναι στα ύψη και για αυτό κάνει τέτοιο κρύο.
Άσε που δεν μπορείς να αναπνευσεις και καλά λόγω της υγρασίας, είσαι μπουκωμενος συνέχεια. Ας μην μιλήσω για τα σπίτια...

Τώρα όσον αφορά τα φαγητά, την διασκέδαση και την παραλία, ναι είναι ωραία. Αν ξέρεις που να φας, θα φας καλά γιατί συνήθως στις ταβέρνες, μια θα φας ωραίο φαΐ, μια όχι.
Η παραλία είναι ωραία για περπάτημα, ξεχνιεσαι. Αλλά από τις τόσες φορές που βρωμάει ο Θερμαϊκός σταμάτησα να πολυκατεβαινω.

Γενικά έχει βαβουρα και εμένα δεν μαρεσει αυτου του είδους πόλη. Θα προτιμούσα μελλοντικά ή να φύγω εκτός ή να πάω σε περιοχές εκτός κέντρου για να έχω την ηρεμία μου.
Ίσως έχεις δίκιο. Άλλο μια μέρα και άλλο μια ζωή. Ο ήμισης είχε ωραία φοιτητικά χρόνια εκεί και μόλις πατάει το πόδι του, γίνεται άλλος άνθρωπος. Γίνεται ο ξεναγός μας: πάμε στα Κάστρα, πάμε στην Άνω Πόλη, πάμε στην αγορά, εδώ έχει καλό καφέ, πάμε για πατσά κλπ κλπ....
Έχει και κει καύσωνες ε; Δε μας πέτυχαν

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 445 μηνύματα.
Ίσως έχεις δίκιο. Άλλο μια μέρα και άλλο μια ζωή. Ο ήμισης είχε ωραία φοιτητικά χρόνια εκεί και μόλις πατάει το πόδι του, γίνεται άλλος άνθρωπος. Γίνεται ο ξεναγός μας: πάμε στα Κάστρα, πάμε στην Άνω Πόλη, πάμε στην αγορά, εδώ έχει καλό καφέ, πάμε για πατσά κλπ κλπ....
Έχει και κει καύσωνες ε; Δε μας πέτυχαν

Πέρυσι νομίζω ακουμπήσε και 45 βαθμούς.
Χαμός γίνεται κάθε καλοκαίρι. Θέλεις 3 φορές την ημέρα ντουζ. 😂

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Θεσσαλονίκη δεν το έστρωσε, αυτός πρέπει να ήρθε από κανένα ωραιοκαστρο, χορτιατη...
IMG_2220.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η Θεσσαλονίκη όμως είναι όμορφη πόλη

εγώ τουλάχιστον Αθήνα δεν έμενα ούτε μ σφαίρες

μόνο Γιάννενα μετά που τα αγαπώ !!

επίσης παιδιά ήρθαν κάτι φίλοι μου τώρα στην Θεσσαλονικη πρώτη φορά από Αθήνα

Μαλακα εντάξει νομίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την Αθήνα

Περπατάμε τσιμισκη και κάθε τρεις και λίγο λέγανε

Ουαου έχετε Sephora ; Ωωω έχετε και public; Μπράβο ! Και λέει ο ένας ε εντάξει σα την επαρχία δεν έχει

τους λέω είστε καθυστερημένοι τελείως έτσι ; Άκου εκεί επαρχία η Θεσσαλονίκη ρε φίλε
Ναι μετά τα χωράφια και τα αγελαδια έχουμε και λίγο πολιτισμο…. ΕΛΕΟΣ

Friday_k

Δραστήριο μέλος

View attachment 146957

Ουαου έχετε Sephora ; Ωωω έχετε και public; Μπράβο ! Και λέει ο ένας ε εντάξει σα την επαρχία δεν έχει

τους λέω είστε καθυστερημένοι τελείως έτσι ;

View attachment 146957

τους λέω είστε καθυστερημένοι τελείως έτσι ; Άκου εκεί επαρχία η Θεσσαλονίκη ρε φίλε
Επρεπε να διευκρινισω οτι δεν το έστρωσε ανατολικά παραλια😂
Είδα και εγώ κάτι βιντεακια αλλά από ψηλά, όχι επταπυργιο!! Όποιος το χάρηκε είναι τυχερός 🩵

Μάλλον επειδή η Αθήνα είναι τεράστια, για αυτό τους φαίνεται η Θεσσαλονίκη επαρχία.
Αλλά όχι να μην έχουμε σεφορα και παμπλικ!?
Στην Αθήνα θα ζούσα αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές που είναι ήσυχα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Επρεπε να διευκρινισω οτι δεν το έστρωσε ανατολικά παραλια😂
Είδα και εγώ κάτι βιντεακια αλλά από ψηλά, όχι επταπυργιο!! Όποιος το χάρηκε είναι τυχερός 🩵

Μάλλον επειδή η Αθήνα είναι τεράστια, για αυτό τους φαίνεται η Θεσσαλονίκη επαρχία.
Αλλά όχι να μην έχουμε σεφορα και παμπλικ!?
Στην Αθήνα θα ζούσα αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές που είναι ήσυχα.
Όσο και τεράστια να είναι θα έπρεπε να έχουν τη λογική ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις ανέσεις κι ας είναι πιο μικρή

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Ποσο θα ηθελα να ειμαι με τα φιλαράκια μου στη Θεσσαλονίκη.

Θα επιστρέψει ετσι και ο γατούλης κοντά στη γενέτειρά του (Ημαθία).

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
Γενικά δεν μου αρέσουν οι μεγαλουπόλεις. Θυμάμαι ξεκάθαρα όταν είχα πάει Αθήνα για μια εβδομάδα, αν και μου άρεσε πολύ το κλίμα, τα μέρη, οι άνθρωποι, σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω μόνιμα εκεί. Κάπως ασφυκτικά το νιώθω. Η Θεσσαλονίκη μου έβγαλε κάτι πιο οικείο. Αν και τεράστια (δηλαδή έπαθα σοκ με το πόσο περπάτημα πρέπει να ρίξεις, έχοντας συνηθίσει στην Πάτρα που είναι κούτσικη), θεωρώ θα μπορούσα να ζήσω εκεί σε καθημερινή βάση. Έχει και το μετρό τώρα, όλα καλά. Αν και γενικά στην Αθήνα χρησιμοποίησα σημαντικά περισσότερο τα ΜΜΜ. Δεν έχω ιδέα π.χ. πως είναι το αστικό της Θεσσαλονίκης.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Αθηναρα μόνο ρε νιαμου. Φάτε τα κασερισα σας

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Αθηναρα μόνο ρε νιαμου. Φάτε τα κασερισα σας
Κλασικός αθηναιος χωρίς επιχείρημα

Εμείς τουλάχιστον πίτσα δεν τρώμε από domino’s που είναι και γτπ έχουμε δικές μας γαμάτες αλυσίδες που μας χορταίνουν ψυχή και σώματι ❤️

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Εμείς τουλάχιστον πίτσα δεν τρώμε από domino’s που είναι και γτπ έχουμε δικές μας γαμάτες αλυσίδες που μας χορταίνουν ψυχή και σώματι ❤️
Εχουμε πολλες στην αθηνα απλώς η Dominos και η Pizza fan ειναι πιο κοντά σε εμάς και αντι να περιμενουμε μιση-μια ωρα περιμενουμε ενα τέταρτο. Επίσης η Dominos γάμαγε απλώς το μέγεθος ήτανε μικρό για 4 άτομα όπως ουκ ολίγες φορές εξήγησα ενδελεχώς :mastigio:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Εχουμε πολλες στην αθηνα απλώς η Dominos και η Pizza fan ειναι πιο κοντά σε εμάς και αντι να περιμενουμε μιση-μια ωρα περιμενουμε ενα τέταρτο. Επίσης η Dominos γάμαγε απλώς το μέγεθος ήτανε μικρό για 4 άτομα όπως ουκ ολίγες φορές εξήγησα ενδελεχώς :mastigio:
Φίλε ο ξάδερφος μου δούλευε domino’s
Να μην παίρνεις από εκεί

θα σου έλεγα έλα εδώ να σε κεράσω αλλά άσε μη φας κάνα κασέρι και πάθεις τίποτα 😂😂😂

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Φίλε ο ξάδερφος μου δούλευε domino’s
Να μην παίρνεις από εκεί
Ξερεις τι, ο μονος λογος που παιρνω απο Dominos είναι τα σαλτσάκια ranch. Αν έβρισκα συνταγή για αυτά να τα φτιαχνω μονος μου δεν θα επαιρνα ποτε ξανα απο εκεί. Προτιμώ τις σπιτικές πίτσες ούτως η άλλως...
Αλήθεια, τυχαίνει να ξέρει ο ξαδερφος σου; Δηλαδή τα φτιάχναν εκεί ή τα παίρναν bulk?

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Σαρδελοποιημενο και συνήθως καθυστερημένο
Κοίταξε εξαρτάται τι ώρα και ποιες γραμμές

στα ανατολικά τα λεωφορεία τώρα με το μετρό είναι πιο χαλαρά

Ασε που τι θα τα κάνει τώρα η κοπέλα τα αστικά λες και θα χρειαστεί να πάει πιο πέρα από το κέντρο 😂

Ξερεις τι, ο μονος λογος που παιρνω απο Dominos είναι τα σαλτσάκια ranch. Αν έβρισκα συνταγή για αυτά να τα φτιαχνω μονος μου δεν θα επαιρνα ποτε ξανα απο εκεί. Προτιμώ τις σπιτικές πίτσες ούτως η άλλως...
Αλήθεια, τυχαίνει να ξέρει ο ξαδερφος σου; Δηλαδή τα φτιάχναν εκεί ή τα παίρναν bulk?
Θα τον ρωτήσω και θα σε πω !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια