еще один пророк р...
Νεοφερμένο μέλος
Ο еще один пророк р... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 39 μηνύματα.

10-10-25

13:26
Συμφωνούμε.Φίλε ανάθεμα αν κατάλαβα το 1/10 όσων είπες.
Μέχρι τη πραγματική πλάνη συμφωνώ για αυτό και η πραγματική πλάνη είναι λόγος άρσης του καταλογισμού (30 ΠΚ).
Εσύ δηλαδή λες ότι είναι συγγνωστό αν πάω και πηδήξω τη 1η μου ξαδέρφη και δε γνώριζα πως είναι η 1η μου ξαδέρφη δε θα πρέπει να μου καταλογιστεί. Ας πούμε ότι συμφωνώ (αν και είναι πολύ δύσκολο να το αποδείξεις).
ΠΟΥ κολλάει αυτό με το αν η αιμομιξία είναι κάτι ηθικό, καλό, νόμιμο;
Αυτό που λέω είναι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες αντιμετώπισαν με έλεος κλπ τον Οιδίποδα επειδή ακριβώς το λάθος του ήταν πραγματικής πλάνης. Αν γνώριζε την αλήθεια δεν θα προέβαινε σε όσα προέβη.
Το αναγεννησιακό θέατρο όμως ερμήνευσε το αστόχημα της ΑΕΤ ως ηθικό σφάλμα. Μεγάλο λάθος. Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να διαπραγματευτούν τον ηθικό λεκέ αυτού που έκανε ο Οιδίποδας, πολύ απλά επειδή ο Οιδίποδας ποτέ δεν θα έκανε όσα κλπ κλπ.
Οι Δυτικοί δλδ ερμηνεύουν καταστάσεις όπως τους βολεύει, κ επειδή δεν μπορούν να δεχτούν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες τους πρόλαβαν στα πάντα, θα τις ερμηνεύουν πάντα λάθος, ίσως από αντίδραση (γιατί να μας νοιάζει η αιτία

Δεν είναι δική μας δουλειά αν γουστάρουν τις αδελφές τους