Τα μαθήματα γλώσσας, υπηρεσίες για να βρεις δουλειά κτλ είναι εδώ δωρεάν για μετανάστες. Εγώ πλήρωσα 2500 για αγγλικά επειδή ναι μεν δεν γεννήθηκα εδώ, αλλά ήμουν τυχερή να έχω υπηκοότητα

Για να βρω δουλειά δεν είχα καμία βοήθεια από υπηρεσία. Στις αιτήσεις δηλώνεις αν ανήκεις σε visible minority/aboriginal/λοατκι. Επίσης παίρνεις επιδότηση για ενοίκιο ή σου βρίσκουν σπίτι. Δεν είναι καθόλου παραγκωνισμένοι, αλλά παρόλα αυτά περιοχές οπου κυριαρχούν Ασιάτες και Αφρικανοί, πλην της άπω Ανατολής, μαστίζονται από συμμορίες, ληστείες, δολοφονιες, drug cartel, κοκ.
Αυτές οι ανισότητες υπάρχουν ανεκαθεν. Δεν ξεκινησαν τώρα. Φτωχοί υπάρχουν παντού και πάντα θα υπάρχουν. Οι μουσουλμάνοι ανά τον κοσμο μισούν την Γαλλία γιατί πέρυσι πέρασε νομοθεσία που ελέγχει τις χρηματοδοτήσεις σε ισλαμικές οργανώσεις, τις βεβαιώσεις παρθενίας, την πολυγαμία, τους αναγκαστικούς γάμους και κάτι αλλά. Αυτοί που τα σπάνε τώρα δεν το κάνουν γιατί είναι φτωχοί αλλά επειδή είναι φανατισμένοι μουσουλμάνοι που θέλουν η Γαλλία να υπακούει στην θρησκεία τους. Στο Βέλγιο γιατί έγιναν φασαρίες;
Το φαινομενο; Φανατισμένοι ισλαμιστές. Δεν έχει να κάνει με την φτώχεια αλλά με το μίσος που νιώθουν προς τον δυτικό κόσμο.