nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

05-03-25

15:40
To αισχρό της ιστορίας είναι ότι ο άλλος βρίζει κάποιον που έχει πεθάνει. Εκεί σταματάει η λογική και αυτό που ορίζουμε ανθρώπινη συναίσθηση.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

05-03-25

15:52
Δικτυώνονται γιατί έχουν κοινά πάθη πιθανότατα ή γιατί τους προωθεί το σύστημα.Το θέμα είναι πως καταφέρνουν να δικτυώνονται και να πετάνε μια παρόλα για να κοιμίζουν την κοινή γνώμη.
Υπάρχουν και αγνοί ήσυχοι ευαισθητοι άνθρωποι, αλλά ενα κομματι του χώρου ανέκαθεν έβγαζε μια κακία και θα σου εξηγήσω γιατί.
Όταν εισαι μειονότητα, είτε δικαίως γιατί σου έχουν πρήξει τ αρχίδια οτι δεν εισαι φυσιολογικός, είτε γιατί σε έχουν απομονωμένο ή στιγματισμένο σε όλη την ανθρωπινη ιστορία, ή απλά αδίκως γιατί δεν ξέρεις να διαχειρίζεσαι την ιδιαιτερότητά σου, αυτο το πράγμα επιδρά αρνητικά στον ψυχισμό σου και βγάζεις επιθετικότητα προς το επικρατές σύστημα, ακόμα κι όταν ανήκεις μέσα στο σύστημα (σα να μην αντελήφθης ποτέ ότι έγινες μέρος του).
Κι αυτο μπορεις να το δεις και σε άλλες μειονότητες κοινωνικές. Βγάζουν μια ασχημη συμπεριφορά ενίοτε, μια άμυνα που γινεται επιθεση.
Όχι όλοι, ξαναλέω, αλλά αρκετοί που δεν το διαχειρίζονται σωστά. Άλλωστε οπως υπάρχουν καλοι και κακοι στρεητ, καλοι και κακοι μεταναστες, καλοι και κακοι τρανς, υπάρχουν και καλοι και κακοι γκει.
Ειναι και πως διαχειρίζεσαι την ιδιαιτερότητά σου.
Ξέρω άτομο που επειδη ειναι αναπηρο, δεν δέχεται μυγα στο σπαθι του ακόμα κι αν καταλάβει το πεζοδρόμιο μπροστα απο το μαγαζι του με κιβωτια και του πουν να τα απομακρυνει να περναει ο κόσμος θα αρχίσει τα "α εγω εχω προβλημα και εσεις με στοχοποιείτε" (καμία σχέση δηλαδή, απλά ειναι γαιδουρι).
Ε δε νομίζω ο μέσος γκει οτι θα κατσει να συμφωνησει με αυτο που έκανε ο άλλος στη μνημη του Κούγια (παρεκτός κι αν ειναι ίδιας νοοτροπίας).
Τώρα θυμηθηκε τα εννιάμερα ο άλλος, κατόπιν μαλακίας στην πρωτη ανάρτηση, είδε οτι δεν πέρασε και ανασκεύασε οτι με συγγενείς νεκρών δεν αντιδικούμε και εβαλε και για ευαισθησία και τα Τεμπη και τη ΝΔ στην αναρτηση να πουλήσει και λίγο πολιτικο κεφάλαιο αντιστασης και ευαισθησίας.
Νταξει, παπαριές. Τον γλέντησε ο γιος του Κουγια και ηρέμησε.
Τι να του πεις τωρα του Αλέξη για να τον μειώσεις; Είναι στην άλλη πλευρά. Θα του κλάσουν τ αρχιδια όσοι τον κακολογούν.
Να είχαν τα κάκαλα να του τα πουν οσο ηταν ζωντανός. (που ναι καποιοι τα είχαν). Αλλα οταν ο άλλος πεθαίνει, ράφτο ρε φιλε, βασικη ανθρωπιά.
Πως περιμένεις οι άλλοι να καταλάβουν εσένα και τα δικαιώματά σου, όταν εσυ πανω στη δυσκολη ωρα αδικείς τους άλλους;
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

05-03-25

16:03
Απλά τα πράγματα καλέ μου.To αισχρό της ιστορίας είναι ότι ο άλλος βρίζει κάποιον που έχει πεθάνει. Εκεί σταματάει η λογική και αυτό που ορίζουμε ανθρώπινη συναίσθηση.
ΑΠΌΡΡΙΨΗ...άνθρωπος που δέχεται απόρριψη από την ίδια του μάνα είτε γκει είτε όχι αυτή τη συμπεριφορά θα έχει προς την κοινωνία..
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

05-03-25

16:39
Eντάξει, τώρα...Μη δίνεις τέτοια ελαφρυντικά στο "συνοδό κυρίων" (και όχι κυριών...)...Απλά τα πράγματα καλέ μου.
ΑΠΌΡΡΙΨΗ...άνθρωπος που δέχεται απόρριψη από την ίδια του μάνα είτε γκει είτε όχι αυτή τη συμπεριφορά θα έχει προς την κοινωνία..
Και τί θα πει απόρριψη από την ίδια του τη μάνα ; Κυριολεκτείς ή μιλάς γενικά ; Τον πατέρα γιατί τον βγάζεις απ΄ το κάδρο ;
Προσωπικά δεν περιμένω και πολλά από κάποιον που "παλεύει" να νομιμοποιηθεί η βίζιτα...To αισχρό της ιστορίας είναι ότι ο άλλος βρίζει κάποιον που έχει πεθάνει. Εκεί σταματάει η λογική και αυτό που ορίζουμε ανθρώπινη συναίσθηση.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.487 μηνύματα.

05-03-25

17:10
Ήθελα να ήξερα..... γιατί ο Χρήστος κάθεται και ασχολείται με αυτό το υποκείμενο.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα τον αγνοούσα πλήρως. Εδω στο φβ είδα ανοιχτά τα σχολια κάτω απο αυτα τα πόστ και για μιά στιγμή κοντοστάθηκα να του γράψω 2-3 κουβέντες αλλα μετά κατάλαβα οτι θα πάνε χαμένες.
Ειναι άνθρωποι που δεν έχουν καμια σχέση με όλους εμάς ή εστω με όσους μοιράζονται τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας του κ.Κούγια... την ενότητα... την αγάπη... την εμπιστοσύνη, την οικογένεια
δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που τα έχουν αυτά και κάποιους βεβαια τους πονάει να κλαίει ενας συντροφος για έναν άλλον και τα παιδιά του να κόβουνε φλέβα για αυτόν πράγμα που συνηγορει ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ οτι υπήρξε ενας εξαιρετικός πατέρας.
Λουφάξτε τώρα στα λαγούμια οι Βαλιανάτοι του κόσμου....
μια τέτοια ανακοίνωση - δελτίο τύπου θα έβγαζα αν ήμουν ο γιός του Κούγια αλλα αφού ειχανε περάσει 40 ημέρες... και θα έλεγα εξαρχης οτι με κάποιους κυρίους δεν ασχολήθηκα τότε αλλα τους αξίζουν 2-3 κουβέντρς τώρα... παρά την άκρατη χυδαιότητα, την αθλιότητα και το αισχρό των απόψεων και της νοοτροπιας τους θα την λάβουν τώρα.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα τον αγνοούσα πλήρως. Εδω στο φβ είδα ανοιχτά τα σχολια κάτω απο αυτα τα πόστ και για μιά στιγμή κοντοστάθηκα να του γράψω 2-3 κουβέντες αλλα μετά κατάλαβα οτι θα πάνε χαμένες.
Ειναι άνθρωποι που δεν έχουν καμια σχέση με όλους εμάς ή εστω με όσους μοιράζονται τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας του κ.Κούγια... την ενότητα... την αγάπη... την εμπιστοσύνη, την οικογένεια
δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που τα έχουν αυτά και κάποιους βεβαια τους πονάει να κλαίει ενας συντροφος για έναν άλλον και τα παιδιά του να κόβουνε φλέβα για αυτόν πράγμα που συνηγορει ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ οτι υπήρξε ενας εξαιρετικός πατέρας.
Λουφάξτε τώρα στα λαγούμια οι Βαλιανάτοι του κόσμου....
μια τέτοια ανακοίνωση - δελτίο τύπου θα έβγαζα αν ήμουν ο γιός του Κούγια αλλα αφού ειχανε περάσει 40 ημέρες... και θα έλεγα εξαρχης οτι με κάποιους κυρίους δεν ασχολήθηκα τότε αλλα τους αξίζουν 2-3 κουβέντρς τώρα... παρά την άκρατη χυδαιότητα, την αθλιότητα και το αισχρό των απόψεων και της νοοτροπιας τους θα την λάβουν τώρα.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

05-03-25

17:15
Εεε μα γειά σου, δηλαδή...Ήθελα να ήξερα..... γιατί ο Χρήστος κάθεται και ασχολείται με αυτό το υποκείμενο.
Χρίστος και Χρίστος, έβλεπα παντού. Ανατρίχιασα...
Κατά τ' άλλα, καλά έκανε και του απάντησε το παλικάρι, κατά την άποψή μου. Έκανε ό,τι θα έκανε και ο πατέρας του...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.487 μηνύματα.

05-03-25

17:58
Εεε μα γειά σου, δηλαδή...
Χρίστος και Χρίστος, έβλεπα παντού. Ανατρίχιασα...
Κατά τ' άλλα, καλά έκανε και του απάντησε το παλικάρι, κατά την άποψή μου. Έκανε ό,τι θα έκανε και ο πατέρας του...
Κατα την άποψη μου έκανε λάθος.
Όταν θρηνείς τον πατέρα σου και γενικότερα με τέτοια υποκείμενα δεν ασχολείσαι αξία και μονο τους δίνεις.
Άστους να συνεχίσουν να έρπονται όπως κάνουν τόσα χρόνια.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

05-03-25

18:03
Ίσα ίσα..."πάνω στο θρήνο" είναι που (εξ)οργίζεσαι περισσότερο. Λες "ρε άτιμε, πέθανε. Σεβάσου το και βούλωσ΄ το"...Κατα την άποψη μου έκανε λάθος.
Όταν θρηνείς τον πατέρα σου και γενικότερα με τέτοια υποκείμενα δεν ασχολείσαι αξία και μονο τους δίνεις.
Άστους να συνεχίσουν να έρπονται όπως κάνουν τόσα χρόνια.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

05-03-25

18:19
Ίσα ίσα..."πάνω στο θρήνο" είναι που (εξ)οργίζεσαι περισσότερο. Λες "ρε άτιμε, πέθανε. Σεβάσου το και βούλωσ΄ το"...
Ε και δεν το σέβεται... τι να κάνουμε τωρα δεν μοιράζονται ολοι οι άνθρωποι τις ίδιες αξίες.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

05-03-25

18:35
Προσωπικά δεν περιμένω και πολλά από κάποιον που "παλεύει" να νομιμοποιηθεί η βίζιτα...
Kαι προχθές με ρώτησε η Πουπουλίνα, αν θα λέγαμε το ίδιο και για τον Χίτλερ που ενώ έχει πεθάνει, τον βρίζουμε. Πάντα η κουβέντα εδώ και γενικότερα γίνεται κώλος γιατί συγκρίνονται τα άκρα και πράγματα που δεν συνδέονται. Ο Κούγιας όσο και αν οι περισσότεροι δεν συμφωνούν μαζί του, αποτέλεσε έναν σπάνιο είδος δικηγόρου σωστού επαγγελματία γι' αυτό και είχε υποθέσεις. Ήξερε να πουλάει την ιδιότητά του και να έχει πελατεία. Αυτό που δεν κατανοούν οι περισσότεροι Έλληνες με παρόμοιες απόψεις είναι ότι οι περισσότεροι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν έχουν το εκτόπισμα του Κούγια και αυτό μεταφράζεται σε αρκετά χιλιάδες ευρώ μειωμένα έσοδα που έχουν. Σε όλο τον δυτικό κόσμο ένας καλός δικηγόρος και πόσο μάλλον αν έχει δική του εταιρεία με συνεργάτες δεν εξετάζει την ηθική βάση του πελάτη. Εξετάζει μόνο αν πληρώνει καλά ο πελάτης και αν συνεργάζεται με έναν στοιχειώδη τρόπο ο πελάτης στα θέματα της δίκης για να μην έχει χασοδικία το δικηγορικό γραφείο. Τα υπόλοιπα είναι για το καφενείο.
Στην Ελλάδα λόγω αυτής της "εκ του πονηρού" ηθικής περί τιμιότητας, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τον επαγγελματισμό από την προσωπική σχέση και γι' αυτό οι περισσότεροι πεινάνε επαγγελματικά. Μπλέκουν τα γκομενοπηδουλικά με την επαγγελματική ιδιότητα. Η Ελλάδα είναι μικρή η αγορά ενώ την ίδια στιγμή το αυστηρό επαγγελματικό προφίλ είναι ανύπαρκτο. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν νόμιμα εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δεν αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό. Στο εξωτερικό όμως υπάρχει άλλη απόσταση και επαγγελματικός κυνισμός με τον πελάτη. Δεν ισχύει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, δεν ισχύει ότι εξετάζουμε την ηθική φιλοσοφία του πελάτη. Εξετάζουν άλλα πράγματα που σχετίζονται αυστηρά με την δουλειά. Έτσι, ο Κούγιας σαν άνθρωπος μπορεί να είχε άλλες απόψεις και αυτό είναι το φυσιολογικό. Στα ΜΜΕ δεν είχε κανένα λόγο να λέει τις απόψεις που συζητούσε με την οικογένειά του. Μόνο ότι κατάφερε να έχει αυτή τη δουλειά, δείχνει άτομο ευφυές, επικοινωνιακό και διαβασμένο. Οι υπόλοιποι αντί να κοιτάζουν αυτό, στέκονται στο κοινωνιολογικό προφίλ των πελατών του, λες και φταίει ο Κούγιας για το κάθε ρεμάλι της κοινωνίας. Ο δικηγόρος ζει με τα ρεμάλια και όχι με ανθρώπους σαν την αγνή ηλικιωμένη Σοφία που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

05-03-25

18:49
Δε διαφωνώ με αυτά που λες. Δεν ξέρω αν έγινε σαφές (μάλλον όχι...), αλλά στον Βαλλιανάτο αναφέρθηκα, λέγοντας ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Το να έχει (εν)συναίσθηση, ας πούμε...Kαι προχθές με ρώτησε η Πουπουλίνα, αν θα λέγαμε το ίδιο και για τον Χίτλερ που ενώ έχει πεθάνει, τον βρίζουμε. Πάντα η κουβέντα εδώ και γενικότερα γίνεται κώλος γιατί συγκρίνονται τα άκρα και πράγματα που δεν συνδέονται. Ο Κούγιας όσο και αν οι περισσότεροι δεν συμφωνούν μαζί του, αποτέλεσε έναν σπάνιο είδος δικηγόρου σωστού επαγγελματία γι' αυτό και είχε υποθέσεις. Ήξερε να πουλάει την ιδιότητά του και να έχει πελατεία. Αυτό που δεν κατανοούν οι περισσότεροι Έλληνες με παρόμοιες απόψεις είναι ότι οι περισσότεροι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν έχουν το εκτόπισμα του Κούγια και αυτό μεταφράζεται σε αρκετά χιλιάδες ευρώ μειωμένα έσοδα που έχουν. Σε όλο τον δυτικό κόσμο ένας καλός δικηγόρος και πόσο μάλλον αν έχει δική του εταιρεία με συνεργάτες δεν εξετάζει την ηθική βάση του πελάτη. Εξετάζει μόνο αν πληρώνει καλά ο πελάτης και αν συνεργάζεται με έναν στοιχειώδη τρόπο ο πελάτης στα θέματα της δίκης για να μην έχει χασοδικία το δικηγορικό γραφείο. Τα υπόλοιπα είναι για το καφενείο.
Στην Ελλάδα λόγω αυτής της "εκ του πονηρού" ηθικής περί τιμιότητας, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τον επαγγελματισμό από την προσωπική σχέση και γι' αυτό οι περισσότεροι πεινάνε επαγγελματικά. Μπλέκουν τα γκομενοπηδουλικά με την επαγγελματική ιδιότητα. Η Ελλάδα είναι μικρή η αγορά ενώ την ίδια στιγμή το αυστηρό επαγγελματικό προφίλ είναι ανύπαρκτο. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν νόμιμα εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δεν αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό. Στο εξωτερικό όμως υπάρχει άλλη απόσταση και επαγγελματικός κυνισμός με τον πελάτη. Δεν ισχύει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, δεν ισχύει ότι εξετάζουμε την ηθική φιλοσοφία του πελάτη. Εξετάζουν άλλα πράγματα που σχετίζονται αυστηρά με την δουλειά. Έτσι, ο Κούγιας σαν άνθρωπος μπορεί να είχε άλλες απόψεις και αυτό είναι το φυσιολογικό. Στα ΜΜΕ δεν είχε κανένα λόγο να λέει τις απόψεις που συζητούσε με την οικογένειά του. Μόνο ότι κατάφερε να έχει αυτή τη δουλειά, δείχνει άτομο ευφυές, επικοινωνιακό και διαβασμένο. Οι υπόλοιποι αντί να κοιτάζουν αυτό, στέκονται στο κοινωνιολογικό προφίλ των πελατών του, λες και φταίει ο Κούγιας για το κάθε ρεμάλι της κοινωνίας. Ο δικηγόρος ζει με τα ρεμάλια και όχι με ανθρώπους σαν την αγνή ηλικιωμένη Σοφία που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.
Σε κάθε περίπτωση (και ασχέτως τί λέμε σαν αναλάμβανε υποθέσεις σαν της Πισπιρίγκου...), ήταν ένας μάχιμος δικηγόρος μέχρι και την τελευταία στιγμή, γνωστός τοις πάσι, ευφυέστατος όπως είπες και μάγκας...
Και το άλλο πολύ σημαντικό για μένα, που δεν αφορά τον δικηγόρο Κούγια, αλλά τον άνθρωπο...Χώρισε και δεν άφησε ούτε λεπτό τα παιδιά του. Και αυτό κάτι λέει...
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

05-03-25

18:56
Μα οταν εσυ επιλέγεις να αναφέρεσαι στον επαγγελματισμό ενός ανθρώπου ως μέρος του επικήδειου εν ειδη αγιογραφίας, ακριβώς επειδή ήταν επιτυχημένος επαγγελματίας (με βαση τα δικά σας σταθμά που μεταφράζονται σε πελατεία και λεφτά, για άλλους ο καλός επαγγελματισμός είναι άλλα πράγματα διαφορετικά), δεν μπερδεύεις τον επαγγελματισμό με όλα τα υπόλοιπα;Στην Ελλάδα λόγω αυτής της "εκ του πονηρού" ηθικής περί τιμιότητας, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τον επαγγελματισμό από την προσωπική σχέση και γι' αυτό οι περισσότεροι πεινάνε επαγγελματικά. Μπλέκουν τα γκομενοπηδουλικά με την επαγγελματική ιδιότητα.
Η ίδια ελληνικότητα είναι, του μέσου μικροαστού που καυλώνει με τον επαγγελματισμό και ο επαγγελματίας και ειμαι προΦΕΣΙοναλλ.
Στ αρχίδια μου ο επαγγελματισμός.
Πεθανε ενας άνθρωπος. Και θα παει στον ιδιο παραδεισο που θα πάει ενας ζητιάνος.
Τόσο απλά ρε Νικο.
Γιατί οι άλλοι έλληνες να ειναι εκ του πονηρου τίμιοι και ηθικοί και να μην ειναι ακρως ελληνικη συμπεριφορά αυτη η εμμονή με το φαινεσθαι της φήμης και του επαγγέλματος;
nPb
Επιφανές μέλος

05-03-25

19:04
Γιατί η εποχή που ζούμε ορίζει ότι η επιτυχία σε μια δουλειά μεταφράζεται με κάποιους δείκτες: ευφυϊα, επικοινωνία, χρήματα, ευελιξία, δημιουργικότητα.
Ο δικηγόρος από τη φύση του, πρέπει να είναι εκείνος ο επαγγελματίας που θα πρέπει να διαχειριστεί ένα είδος πελάτη όχι και τόσο κοινωνικά συμβατικού. Στο δικαστήριο δεν πάνε οι φυλήσυχοι άνθρωποι. Άρα το υπάρχον νομικό σύστημα, επιβάλλει την ύπαρξη ενός "διαμεσολαβητή" με την δικαστική εξουσία. Ο υπαίτιος επειδή δεν γνωρίζει τη νομική γλώσσα αναγκαστικά θα πρέπει να προσλάβει έναν δικηγόρο ως νομικό διερμηνέα. Ο υπαίτιος όμως δεν είναι απαραίτητα να είναι καλός άνθρωπος για να επηρεάσει την υστεροφημία του δικηγόρου του. Ο δικηγόρος αναλαμβάνει ως επαγγελματίας και όχι ως φίλος ή ηθικός συμπαραστάτης. Εκεί είναι η ένστασή μου, για όσους κρίνουν τον Κούγια με βάση τις υποθέσεις που είχε.
Ο δικηγόρος από τη φύση του, πρέπει να είναι εκείνος ο επαγγελματίας που θα πρέπει να διαχειριστεί ένα είδος πελάτη όχι και τόσο κοινωνικά συμβατικού. Στο δικαστήριο δεν πάνε οι φυλήσυχοι άνθρωποι. Άρα το υπάρχον νομικό σύστημα, επιβάλλει την ύπαρξη ενός "διαμεσολαβητή" με την δικαστική εξουσία. Ο υπαίτιος επειδή δεν γνωρίζει τη νομική γλώσσα αναγκαστικά θα πρέπει να προσλάβει έναν δικηγόρο ως νομικό διερμηνέα. Ο υπαίτιος όμως δεν είναι απαραίτητα να είναι καλός άνθρωπος για να επηρεάσει την υστεροφημία του δικηγόρου του. Ο δικηγόρος αναλαμβάνει ως επαγγελματίας και όχι ως φίλος ή ηθικός συμπαραστάτης. Εκεί είναι η ένστασή μου, για όσους κρίνουν τον Κούγια με βάση τις υποθέσεις που είχε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

05-03-25

19:33
Βλέπω την οπτική σου αλλά εξακολουθώ να έχω τις ενστάσεις μου για καποια ζητήματα όπως:Γιατί η εποχή που ζούμε ορίζει ότι η επιτυχία σε μια δουλειά μεταφράζεται με κάποιους δείκτες: ευφυϊα, επικοινωνία, χρήματα, ευελιξία, δημιουργικότητα.
α) να αφηνουμε τον επαγγελματισμο εξω απο τετοιες ευαισθητες συζητήσεις (είτε ως πλεονεκτημα είτε ως μειονεκτημα)
β) πως οτιδήποτε μπορει να ειναι αστικό κατάλοιπο οταν εκφραζόμαστε.
και
γ) (για μενα βασικο) ότι διαφωνώ με την εποχή και την κοινωνία αναφορικά με τον καλό επαγγελματισμό. Βάζω τα ηθικα κριτηρια ακόμα και στην επιλογή πελατων αρκετά ψηλά (αν και δεν επιθυμώ να ψέξω τον Κούγια, σεβαστές οι επιλογές του)
nPb
Επιφανές μέλος

05-03-25

19:38
δ) την ιδιαιτερότητα της νομικής-δικηγορίας ως επάγγελμα την είδες; 

Valder
Τιμώμενο Μέλος

05-03-25

19:52
Δεν ειμαι δικηγορος αλλά το προφιλ μου δεν γράφει και κατι λιγότερο ηθικο. Οικονομολόγοι μεγάλες λέρες.δ) την ιδιαιτερότητα της νομικής-δικηγορίας ως επάγγελμα την είδες;![]()
Καποια επαγγελματα θέλουν συγκεκριμενο χαρακτήρα για να τα κάνεις. Εγω δεν τον έχω. Κάποιος άλλος θα τον έχει και θα τα κανει. Και τα λεφτα που τυποι σαν κι εμενα θα τα αφησουν στο τραπέζι και θα πεθάνουν στην ψάθα, θα τα πάρουν Κούγιες και θα κανουν φήμη πελατεία και περιουσία.
Ετσι ειναι η ζωή.
gaidouri
Νεοφερμένο μέλος
Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.

05-03-25

20:41
γιατί όταν μιλάμε για μία προσωπικότητα τόσο αμφιλεγόμενη όπως ο Κούγιας, που έχει αναλάβει και πολλές σημαντικές υποθέσεις, προφανώς, και θα κινδυνεύει.Eφόσον ο Κούγιας ασκούσε μαχόμενη δικηγορία, για ποιο λόγο είχε φουσκωτούς μπράβους; Από ότι είδα και σήμερα οι μπράβοι προστάτευαν την οικογένεια με "διακριτικό" τρόπο.Για ποιο λόγο έχουν μπράβους τέτοιοι αυτοδημιούργητοι επιστήμονες;
Εσείς έχετε μπράβους;![]()
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

05-03-25

23:26
Ειλικρινά εύχομαι, όταν κι αν αναγκαστείτε να μπλέξετε με τη δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκιο σας, να μην πέσετε απέναντι σ’ έναν Κούγια
Ίσως όμως και να χρειάζεται σε κάποιους/ες μια τέτοια περιπέτεια, μπας και κουνηθεί λίγο το ζελέ μέσα στο κεφάλι και σοβαρευτούν…
Κι επειδή σ' αυτή τη χώρα φημιζόμαστε εκτός από την υποκρισία, τα κροκοδείλια δάκρυα κ.λπ. ΚΑΙ για την «ασθενή» μνήμη μας, για να θυμηθούμε λίγο κάποιες (σχετικά πρόσφατες) δηλώσεις του εκλιπόντος νομικού...
...ο οποίος σημειωτέον πως έχει διατελέσει (και ο ίδιος και στενός του συνεργάτης) συνήγορος και νομικός σύμβουλος του Δημοσίου έναντι αγωγών για περικοπές προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ***…αναρωτιέμαι αν τις τελευταίες του ώρες θυμόταν αυτές τις «ωραίες» δηλώσεις ή/και αν θα του άρεσε να του της θυμίσει κάποιος/α πάνω απ' το κεφάλι του πριν ξεψυχήσει!
Κάτι μου λέει πως όχι!
***Υ.Γ. @Valder επειδή κάτι ζήτησες να «δεις» τις προάλλες...για Σημίτη...
Επίσης για Σημίτη...
Ίσως όμως και να χρειάζεται σε κάποιους/ες μια τέτοια περιπέτεια, μπας και κουνηθεί λίγο το ζελέ μέσα στο κεφάλι και σοβαρευτούν…
Κι επειδή σ' αυτή τη χώρα φημιζόμαστε εκτός από την υποκρισία, τα κροκοδείλια δάκρυα κ.λπ. ΚΑΙ για την «ασθενή» μνήμη μας, για να θυμηθούμε λίγο κάποιες (σχετικά πρόσφατες) δηλώσεις του εκλιπόντος νομικού...
...ο οποίος σημειωτέον πως έχει διατελέσει (και ο ίδιος και στενός του συνεργάτης) συνήγορος και νομικός σύμβουλος του Δημοσίου έναντι αγωγών για περικοπές προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ***…αναρωτιέμαι αν τις τελευταίες του ώρες θυμόταν αυτές τις «ωραίες» δηλώσεις ή/και αν θα του άρεσε να του της θυμίσει κάποιος/α πάνω απ' το κεφάλι του πριν ξεψυχήσει!
Κάτι μου λέει πως όχι!

Είσαι γελασμένη πάντως αν πιστεύεις ότι τα (περισσότερα) λεφτά του τα έκανε απ’ τη δικηγορία…Θα μου πεις, τα λεφτά θολώνουν τον άνθρωπο....
***Υ.Γ. @Valder επειδή κάτι ζήτησες να «δεις» τις προάλλες...για Σημίτη...
...και για Κούγια:Ναι οκ, εγω δεν εχω κατι καλό να πω, οπότε δεν θα πω. Κι ούτε θα τον συγχωρήσω…
Το θεμα ειναι να μπορείς να διαχωρίζεις κάποια πράγματα στη ζωή, το πάθημα της υγείας από το αν ο άνθρωπος ήταν αμαρτωλός στη ζωή του.
Η ικανότητα να δεις αυτον που απεχθάνεσαι κατάματα και να μπορείς να τον συγχωρέσεις...
Επίσης για Σημίτη...
...και για Κούγια:Θες δε θες κερατά Έλληνα θα κλάψεις και θα πεις ότι ήταν και καλός.
Όλη η υποκρισία και η με το στανιο μεταθανατια αγιοσύνη, από τον πρώτο άρχοντα της χώρας ως τον πιο απλό κακοφορμισμένο γείτονα.
Με το στανιο, εκει, καλό λόγο.
Αυτο για μένα ειναι ανθρωπιά.
Οι προσεγγίσεις οργής, και η αχαλίνωτη χρήση (οχι του τι λες αλλά πως το λες) σε τετοια ωρα ειδικά, τόσο διανθισμένων φράσεων, δείχνουν τι είναι και ο καθένας μας μέσα του.
Αλίμονο μην έρθει η δική μας η ώρα, που θα ρθει για όλους μας, ουδείς τέλειος.
Να μάθετε να είστε μεγαλόψυχοι, όχι μικροί.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.

05-03-25

23:44
Καλά, και για εμένα δεν ισχύει το «ο νεκρός δεδικαίωται»... κι όλα όσα λες για τον Κούγια ισχύουν, παρόλα αυτά ο κόσμος μένει μόνο στο ποιους αναλάμβανε για κάποιον λόγο.
Αλλά εντάξει, δεν ήταν και Σημίτης ο Κούγιας, με την έννοια ότι δεν είχε την επιρροή που έχει ένας πρωθυπουργός. Προφανώς και υπάρχουν διαβαθμίσεις στα πάντα, ακόμα και στην οργή ή τη μεγαλοψυχία... και, οκ, άλλο το να πεις «καλό ψόφο» κι άλλο το να πεις «εγώ δεν γουστάρω να πω καλό λόγο» που είπε ο Βαλ για τον Σημίτη...
Προσωπικά εννοείται ότι δεν θα έλεγα καλό λόγο για κανέναν από τους δύο, αλλά ο Σημίτης ήταν κλάσεις χειρότερος, αφού κυβέρνησε μια ολόκληρη χώρα (όχι κι ότι ο Κούγιας δεν ενεπλάκη σημαντικά ειδικά με το παρασκήνιο και το παρακράτος της χώρας, αλλά δεν συγκρίνονται).
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

05-03-25

23:51
Ο Σημίτης ως πρωθυπουργός βοήθησε πάρα πολύ «απλό» κόσμο (με διορισμούς κ.λπ.) κι έκανε και κάποια καλά (λίγα ή πολλά, ο καθένας ας κρίνει) για το Ελληνικό κράτος...ο Κούγιας (πέρα απ' τους δικούς του ανθρώπους) είχε θετικό αντίκτυπο ΜΟΝΟ στον υπόκοσμο!Καλά, και για εμένα δεν ισχύει το «ο νεκρός δεδικαίωται»... κι όλα όσα λες για τον Κούγια ισχύουν, παρόλα αυτά ο κόσμος μένει μόνο στο ποιους αναλάμβανε για κάποιον λόγο.
Αλλά εντάξει, δεν ήταν και Σημίτης ο Κούγιας, με την έννοια ότι δεν είχε την επιρροή που έχει ένας πρωθυπουργός. Προφανώς και υπάρχουν διαβαθμίσεις στα πάντα, ακόμα και στην οργή ή τη μεγαλοψυχία... και, οκ, άλλο το να πεις «καλό ψόφο» κι άλλο το να πεις «εγώ δεν γουστάρω να πω καλό λόγο» που είπε ο Βαλ για τον Σημίτη...
Προσωπικά εννοείται ότι δεν θα έλεγα καλό λόγο για κανέναν από τους δύο, αλλά ο Σημίτης ήταν κλάσεις χειρότερος, αφού κυβέρνησε μια ολόκληρη χώρα (όχι κι ότι ο Κούγιας δεν ενεπλάκη σημαντικά ειδικά με το παρασκήνιο και το παρακράτος της χώρας, αλλά δεν συγκρίνονται).
Θα περίμενε λοιπόν κανείς περισσότερη «συμπάθεια» στον πρώτο και λιγότερη στο δεύτερο...και δεν αναφέρομαι μόνο στον Valder (στον οποίο απλώς «χρωστούσα» μια απάντηση, ξέρει αυτός) αλλά γενικότερα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 112 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- tsiobieman
- Scandal
- Paragontas7000
- fockos
- Reader
- gaidouri
- Debugging_Demon
- Joji
- taketrance
- Memetchi
- camil
- Libertus
- Jack of Spades
- Wonderkid
- fmarulezkd
- GeorgePap2003
- charmander
- American Economist
- chester20080
- J.Cameron
- A350
- userguest
- giannhs2001
- Dr. Gl. Luminous
- Polymnia
- Unboxholics
- bibliofagos
- Kate1914
- Varus
- Μήτσος10
- Koukos
- Ilma
- AggelikiGr
- vasilis123321
- jj!
- pinkheart
- back2967
- touvlo
- Hased Babis
- iew
- xrhstmar
- rafaela11
- Εριφύλη
- louminis
- thenutritionist
- Ωρορα
- despoina13
- DimitraA.
- stee
- kalhkardia
- giorgos5002
- physicscrazy
- gegeorgiou90
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.