Noisette
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Και όταν το ψήνεις δε κάνει να ανοίγεις τη πόρτα του φούρνου, αν τον ανοίγεις ίσως να φταίει κι αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Βασικά όταν το βγάζεις από το φούρνο, και μένα είναι μαλακό, μετά όταν κρυώνει γίνεται τραγανό το απ' έξω.
Και όταν το ψήνεις δε κάνει να ανοίγεις τη πόρτα του φούρνου, αν τον ανοίγεις ίσως να φταίει κι αυτό.![]()
Το αφήνω μισή ώρα αφού το έχω βγάλει από τον φούρνο για να κρυώσει. Και το ξεφορμάρω. Και πάλι γίνεται μαλακό.
Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου παρά μόνο στο τέλος για να βάλω το μαχαίρι να δω αν έχει γίνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος


Μάρω χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι ισχύει 1000 %ξέρω οτι αν έχεις πολύ δυνατό φούρνο (200-220 )στην αρχή που θα το βάλεις για κανένα 10 λεπτο μέχρι να φουσκώσει καλά και μετά το κατεβάσεις στους 180 κάνει πιο παχιά κρούστα.Έφτιαξα ένα κέικ και για ακόμα μία φορά όταν το έβγαλα από την φόρμα το εξωτερικό του κέικ δεν ήταν τραγανό αλλά μαλακό. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Η σύσταση του κέικ; Η φόρμα; ή ο φούρνος;
Επίσης παίζει ρόλο και η σύσταση, όσο πιο πολύ ζάχαρη βάλεις τόσο πιο τραγανή γίνεται η κρούστα. Προσοχή όμως μη το παρακάνεις γιατί πέρα από τη γεύση που θα γίνει χαλια, θα βαρύνει και δε θα σου φουσκώσει πολύ!
Μμμ...τι άλλο;
Δε ξέρω αν παίζει ρόλο κ το αν βάζεις ελαιολαδο ή βούτυρο.

Α!Δοκιμασε να μη το βγάλεις από το φούρνο μόλις ψηστεί αλλά να το αφήσεις μέσα (με λίγο ανοικτή τη πόρτα για να φευγούν οι ατμοί) για να παξιμαδιαστεί απέξω η κρούστα του..(αυτό ισχυεί μόνο αν μιλάμε για κεικ σε ταψί, γιατί αν το κάνεις σε φορμα και το ξεφορμάρεις τότε θα σου γίνει πιο νιανια νομίζω αν δε το ξεφορμάρεις αμέσως.


Ελπίζω να βοήθησα!!
Αμα δε σου πετυχει τώρα ξέρεις ποιον να κυνηγήσεις...


Υ.Γ.Πω πω πολυ μπερδεμένα τα είπα...

Περιληψη:
1.Δυνατός φουρνος στην αρχή =>πιο παχιά κρουστα
2.Πιο πολύ ζαχαρη =>πιο τραγανή παχια κρουστα
3.Αφηνουμε μέσα στο ζεστο φουρνο ταψι με κεικ => παξιμαδιασμα, τραγανη κρουστα
4.Ξεφορμάρουμε αμέσως το κεικ => δεν γινεται νιανια, αρα ειναι πιο τραγανό
5.Βαζουμε ξεφορμαρισμένο κεικ στο ζεστο σβηστο φουρνο =>παξιμαδιαζεται αρα πιο τραγανη κρουστα
(μη το παρακανεις με το παξιμαδιασμα γιατι παίζει να σου βγει ''στεγνό'' )
Αυτααα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Στα σουτζουκάκια βάζουμε αυγό, ή δεν βάζουμε;
Οι απόψεις διίστανται και χρειάζομαι τη γνώμη σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsarachaf
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
IL PENSIERO
Δραστήριο μέλος


Αγαπημένοι μου μάγειροι και μαγείρισσες, έχετε περίπου μια ώρα να μου απαντήσετε πριν αρχίσω να μαγειρεύω...
Στα σουτζουκάκια βάζουμε αυγό, ή δεν βάζουμε;
Οι απόψεις διίστανται και χρειάζομαι τη γνώμη σας.![]()
Νομίζω πως όχι, αλλά δεν ρωτάς καλύτερα τον mpeskere έεεεε rempeske που είναι σεφ;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Madrugada*
Πολύ δραστήριο μέλος


Νομίζω πως όχι, αλλά δεν ρωτάς καλύτερα τον mpeskere έεεεε rempeske που είναι σεφ;;;![]()
Άντε πάλι, όπου και να πάω το αστείο συνεχίζεται


Λοιπόν στο θέμα μας:
Παίζει καμια συνταγούλα για σαλάτες με φρούτα;;;;;;; Όχι φρουτοσαλάτες, μαρουλοκαταστάσεις με φρούτα, κανένα καρυδάκι και ανάλογη σως

Γενικώς δεν τρώω λαχανικά και αποφάσισα (για 45η φορά) ν'αρχίσω να τρώω αλλά κάπως πρέπει να τις κάνω πιο νόστιμες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Μπορείς να δοκιμάσεις αρχικά διάφορα είδη μαρουλιου (σαλάτα, κλασσικο μαρούλι, μωβ κτλ κτλ) και να δεις ποιο θες να έχεις σαν βάση. Μπορείς αν σου αρέσει να βάλει και ρόκα. Προσθέτεις καρύδια, σταφύδες ή κουκουνάρι...ανάλογα τι σου αρέσει και τέλος παρμεζάνα.
Για την σάλτσα: λάδι, ελάχιστο ξύδι, μουστάρδα και μέλι. Όλες οι ποσότητες είναι εμπειρικές, αναλόγως το πόσο πηχτή ή όχι θες να είναι η σάλτσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Παλιά η μαμά μου έφτιαχνε μια καρυδόπιτα με μπισκότα πτι μπερ (και καρύδια προφανώς), αλλά η συνταγή αυτή ήταν σε ένα βιβλιαράκι, το οποίο βιβλιαράκι έχει εξαφανιστεί και δε θυμάται πώς το έφτιαχνε.
Μήπως ξέρει κανείς αυτή τη συνταγή;

Θυμάμαι ότι άρεσε ακόμα και σε μένα που δε τρώω καρύδια.
Αμμ κάποιος;

Κατερίνα εσύ;

P.S: έψαξα γκούγκλ, άλλα δε βρήκα κάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Αν θυμάται περισσότερα υλικά ίσως να βοηθούσε, τώρα τα στάνταρ είναι καρύδια και πτι μπερ.Ρεεεε χέεεεελπ.
Παλιά η μαμά μου έφτιαχνε μια καρυδόπιτα με μπισκότα πτι μπερ (και καρύδια προφανώς), αλλά η συνταγή αυτή ήταν σε ένα βιβλιαράκι, το οποίο βιβλιαράκι έχει εξαφανιστεί και δε θυμάται πώς το έφτιαχνε.
Μήπως ξέρει κανείς αυτή τη συνταγή;
Θυμάμαι ότι άρεσε ακόμα και σε μένα που δε τρώω καρύδια.
Αμμ κάποιος;![]()
Κατερίνα εσύ;
P.S: έψαξα γκούγκλ, άλλα δε βρήκα κάτι.![]()
Είχε σοκολάτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Αν θυμάται περισσότερα υλικά ίσως να βοηθούσε, τώρα τα στάνταρ είναι καρύδια και πτι μπερ.
Είχε σοκολάτα;![]()
Όχι δεν είχε σοκολάτα.

Τεσπα άστο δεν πειράζει, θα βρούμε κάτι άλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


γιατί σε αυτά τα γλυκά βάζουν μπισκότα πτι μπερ....
Υλικά:
- 250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
- 50 ml κονιάκ
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
- 2 φλυτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.
- Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.
- Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- "Ντύνετε" μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.
- Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.
πηγή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


γίνεται και χωρίς σοκολάτα ή κακάο....Και εγώ αυτό είχα υπόψη αλλά είπε πως δεν έχει σοκολάτα.

όπως βλέπεις και στη συνταγή...μπορείς να μην βάλεις το κακάο.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Αλλά όπως και να' χει θενξ.
:]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsarachaf
Περιβόητο μέλος


Όχι παιδιά δεν ήταν κορμός σοκολάτας, ήταν καρυδόπιτα κανονική, που την έψηνες στο φούρνο και τη σιρόπιαζες κανονικά, απλά είχε και μπισκότα.
Αλλά όπως και να' χει θενξ.
:]
Mήπως ήταν κάτι σαν ζύμη για κέικ τότε??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος



Τεσπα, πολύ το κουράσαμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsarachaf
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.